Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Ron
Album: Plakaty
Doda³: Prefix u¿ytkownikaChristina
Zobacz temat
Drukuj temat
Który film najlepszy?
Kate_Luis
Który film z serii HP jest wed³ug was najlepszy?

Mój ulubiony film to HP i Wiêzieñ Azkabanu.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:30

TomV
Mi najbardziej podoba³y siê dwie pierwsze czê¶ci nakrêcone przez Chrisa Columbusa, bo by³y najwierniejsze ksi±¿kom, choæ trzeba przyznaæ, ¿e mia³ naj³atwiejsze zadanie, bo "Kamieñ" i "Komnata" s± najkrótsze, wiêc nie musia³ tyle wycinaæ, jak twórcy 3 i 4 filmu.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:32
Bierz co siê da i nie oddawaj!

LadyGray
Wed³ug mnie, najlepszy by³ Wiêzieñ i (pewnie siê ze mn± nie zgodzicie, ale mi siê podoba³) "Czara Ognia". Mo¿e dlatego, ¿e by³am na premierze? Heh, by³o ekstra i podoba³ mi siê pocz±tkowy moment, gdy Voldzio zabija dozorcê :D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:33
I moze sama powiesz mi
Jak mam powiedzieæ to Tobie
¯e ju¿ nie Kocham Ciê, nie chcê

Prefix u¿ytkownikaE-Vaire
Film? 1 i 2. By³y dobrze nakrêcone, chocia¿ wiecie jak to jest - dawne czasy i filmy nie s± ¶wietne.

Ale podoba mi siê w nich ich naturalno¶æ. Hermiona przedstawiona jako bardzo pilna uczennica (co widaæ dok³adnie), zarozumia³a (te¿) i która ma d³ugie, gêste w³osy...

A jak ja przedstawiaj± w kolejnych? Typowa nastolatka, ³adna, gêste i ³adne w³osy...

heh...
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:35

Shaman
Wed³ug mnie najlepsza by³a Czara Ognia. To fakt ¿e wyciêto z niej sporo momentów które by³y w ksi±¿ce ale za to to co by³o by³o ¶wietne. Gdyby chcieli wszystko zmie¶ciæ to film by chyba z 4 godziny trwa³ jak nie d³u¿ej. Mam nadziejê ¿e Zakon Feniksa bêdzie jeszcze lepszy.

zyrafa12
Najbardziej podobaj± mi siê wszystkie czê¶ci, kolejn± za kogo¶ lub co¶ innego.

Harry Potter i Kamieñ Filozoficzny - za Norberta i ¶wiñski ogonek Dudleya
Harry Potter i Komnata Tajemnic - za Bazyliszka i Aragoga
Harry Potter i Wiêzieñ Azkabanu - za Syriusza i super wilko³aka
Harry Potter i Czara Ognia - za wspania³ego Lorda Voldemorta i Turniej Trójmagiczny

A Harry Potter i Zakon Feniksa - ... zobaczymy co bêdzie oby jak najlepsze

PS Nie wiem jak was ale mnie najbardziej wkurza du¿e wycinanie fragmentów istotnych w ksi±¿ce ;/
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:36

Egor
Czara ognia. Czemu? 3 pierwsze czê¶ci, mimo i¿ d³u¿sze, to doskonale oddawa³y klimat HP, po czwartej spodziewa³em siê tego samego, ale niestety przeliczy³em siê. Mo¿e to dlatego, ¿e scenariusz zosta³ znacznie zmieniony na potrzeby filmu? Sam nie wiem.. S±dzê jednak, ¿e filmy, których produkcjê pani Rowling surowo nadzorowa³a by³y o niebo lepsze ;)
img252.imageshack.us/img252/473/sigkb4.png

Prefix u¿ytkownikaJuliette Chang
Najlepszy "Wiêzieñ Azkabanu" - mia³ to co¶ :D A sceny ze zmieniaczem czasu by³y bombowe! Ciekawie siê ogl±da³o! Potem "Komnata Tajemnic"...
Dlaczego nie "Czara Ognia"? Za du¿o zmienili - niestety na niekorzy¶æ :(. Bardziej by³am zawiedziona jak wysz³am z kina... Labirynt mnie bardzo rozczarowa³:(
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:38
To ta panna z czarnym kotem. ^^

Lara
1 czê¶æ i czwarta. Druga ujdzie, natomiast nie wiem co oni zrobili z 3. Kompletne dno jak dla mnie. Dumbledore ju¿ nie by³ ten sam co w 1 i 2 czê¶ci, Syriusza kompletnie inaczej sobie wyobra¿a³am, tak samo Petera i Lupina. Dziwna by³a ta 3 czê¶æ....

b1ala.znajomi.interia.pl
julkant
Wed³ug mnie najlepsza czê¶æ to "Harry Potter i Czara Ognia", ale to siê wszystko zmieni po premierze 5 czê¶æi! Bo wed³ug mnie ksi±¿ka jest najlepsza z tych wszystkich czê¶ci... Ju¿ nie mogê siê doczekaæ polskiej premiery "Harry'ego Pottera i Zakonu Feniksa"... Ja tê ksi±¿kê kocham!
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:39
"Nigdy nie pozwól by strach wyeliminowa³ Ciê z dalszej gry"

www.julkant.fotka.pl
melody
Jak dla mnie najfajniejsza by³a trójka. Chocia¿ rozczarowali mnie Huncwoci i zmiana aktorów (Flitwick i Dumbledore - na to re¿yser nie mia³ wp³ywu). Mam sentyment do jedynki, choæ teraz wydaje siê dziecinna. Co do 4 to by³o tam sporo humoru, a Voldi by³ po prostu ¶wietny, ale rozczarowa³ mnie labirynt i wyciêcie niektórych ciekawych scen i osób. Prze¿y³abym jednak 4, gdyby nie fakt, ¿e by³am na tej koszmarnej dubbingowanej wersji. Nie chce obra¿aæ nikogo, komu siê ona podoba³a, ale bez urazy niektóre teksty nie pasowa³y i nie zgrywa³y siê z ustami. A co gorsze nie mia³am innej wersji do wyboru.

PS Z utêsknieniem czekam na ZF
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:40
Posiadaczka hipogryfki o wdziêcznym imieniu Ariana
Zaawansowany Auror
Cz³onkini Stowarzyszenia Wilko³aków
Animag - bia³a ³ania

¦wiat zobaczyæ w Ziarenku
Piasku
Niebo w Dzikiej Ro¶linie
Nieskoñczono¶æ uchwyciæ w rêku
A Wieczno¶æ w godzinie.
- Wró¿by niewinno¶ci

William Blake
img170.imageshack.us/img170/5935/maskmh9.th.gif

Qnc
My¶lê, ¿e nie ma co porównywaæ 1 i 2 z 3 i 4 na tej samej p³aszczy¼nie, bo zosta³y one nakrêcone przez zupe³nie ró¿nych re¿yserów. Z czwartej czê¶ci (co mnie niew±tpliwie zniechêci³o) usuniêto najistotniejsze sceny, czyli pocz±tek. Tyle, ¿e gdyby przez chwilê zapomnieæ o ksi±¿kach i pod lupê wzi±æ tylko i wy³±cznie filmy, ich walory i umiejêtno¶ci re¿yserów, czy aktorów, to ¶mia³o mogê powiedzieæ, ¿e pierwsze dwie czê¶ci by³y bardziej ba¶niowe, a z kolei 3 i 4 to ju¿ trochê powa¿niejsze kino. Uwa¿am wiêc, ¿e ka¿dy film jest warty obejrzenia i ka¿dy oferuje co¶ innego i co¶ specjalnego w ka¿dym calu :)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 09.03.2014 21:43

wiedzma_ple_ple
Mnie siê w³a¶nie Wiêzieñ Azkabanu podoba³ najmniej ze wszystkich czê¶ci...
Uwa¿am, ¿e zosta³ kompletnie i bez sensu sp³ycony. Chocia¿by w±tek zmieniacza czasu i Hermiony. W ksi±¿ce by³o dobrze pokazane, jak Hermiona by³a nieprzytomna i wykoñczona, wszyscy siê zastanawiali o co chodzi, ten temat wci±¿ siê przewija³, by³ podstaw± do "koñcowych" wydarzeñ. A w filmie? Jedna scena na lekcji wró¿biarstwa, kiedy Hermiona, ni z gruchy, ni z pietruchy siê pojawia w klasie i druga jak trójka gdzie¶ idzie, a Hermionie na szyi dynda zmieniacz. I przez ca³y film jest rze¶ka i wypoczêta niczym ten poranek wiosenny. Albo ci LATAJ¡CY w przestworzach, niczym or³y, dementorzy... uch... Kto to wymy¶li³?
Ogólnie film mi siê podoba³, jak to film o Harrym Potterze, ale uwa¿am go za najgorszy w serii.
1 i 2 by³y ¶wietnie zrobione, ale i tak praktycznie ju¿ nie ogl±dam, bo te czê¶ci ogólnie mi wydaj± siê teraz najmniej ciekawe ;) W sumie najbardziej podoba³a mi siê Czara Ognia. Dzisiaj obejrzê Zakon Feniksa i siê zobaczy. :D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 10.03.2014 14:23

Nice_Destruction
Stawiam na Wiêzieñ Azkabanu, chocia¿ trochê brakuje mi tam ich `mundurków` - jest wiêcej swobody je¿eli chodzi o ubiór.
Zaraz potem mam Czarê Ognia, rewelacyjny re¿yser, szkoda ¿e nie zgodzi³ siê na Zakon Feniksa, na pewno lepiej by wyszed³...

www.nicedestruction.mylog.pl
Prefix u¿ytkownikatrayor
Mi siê ¿aden z tych filmów tak naprawdê nie podoba³. Za du¿o rzeczy pomijaj±, a w piatej czê¶ci to ju¿ szczególnie. Nic nie zast±pi ksi±¿ki, ale jak ju¿ mam wybieraæ to najlepsza by³a pierwsza czê¶æ.

Remo
Czary ognia nie widzia³em i zakonu Feniksa te¿ ale z tych trzech najbardziej lubiê 3 czê¶æ czyli Wiêzieñ Azkabanu za jego mroczno¶æ. I za to ¿e mog³em zobaczyæ to od kuchni tzn mój Brat który by³ na premierze filmu w Anglii i zdoby³ dla mnie autograf emmy Watson . A;e niestety gdzie¶ go zgubi³em podczas przeprowadzki. :( Pamiêtam ¿e siê z tego powodu za³ama³em. Przez dwa dni go szuka³em ale có¿ mo¿e siê jeszcze osobi¶cie uda :)
Dusza Krukona, Dzia³anie Gryfona :)

Mishia
Ja dotychczas obejrza³am wszystkie filmy oprócz zakonu Feniksa i moge stwierdziæ i¿ najlepszym moim zdaniem by³ Harry Potter i Komnata tajemnic, najbardziej efektowny, po prostu wspania³y najbardziej pamietam go ze wszystkich które ogl±da³am.

Pomyluna14
Wszyskie s± ¶wietne! My¶lê, ¿e fajna bêdzie 6 czê¶æ filmu jak niby "z³y charakter" Draco siê pop³aka³... to takie wzruszaj±ce... (jak wogóle poka¿± t± scenê w ³azience z jêcz±c± Martusia...) jezyk
hogsmeade.pl/button/userbar-slytherin.jpg

www.fothost.pl/upload/08/12/9b6154d8_koikoikoi..jpg

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie.!

Limonka
Mitzi Caspar napisa³/a:
W³a¶nie..je¿eli w ogóle poka¿± :|
A bardzo bym chcia³a zpobaczyæ, jak Draco p³acze

To z pewno¶ci± bêdzie spore wyzwanie aktorskie dla Toma. O ile oczywi¶cie nie wytn± tej sceny. W ka¿dym razie, my¶lê, ¿e szósty film bêdzie najlepszy. Niezale¿nie od tego, jak wyjdzie ca³y film, i tak bêdzie w nim najwiêcej scen z Draco ;).

Luna112
Uwa¿am,¿e ka¿da czê¶æ jest super.Jednak najbardziej podoba³y mi siê dwie czê¶ci:Wiêzieñ Azkabanu(Bo pojawia siê Syriusz!!:bigrazz:) oraz Zakon Feniksa(super efekty specjalne!!!!!!Du¿e oczy

www.zwariowany-swiat-dorki.blog.oet.pl

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: