Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Zobacz temat
|
Który film najlepszy?
|
|
| Kate_Luis |
Dodany dnia 02.03.2007 22:39
|
![]() Postów: 300 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1469 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 08.02.07 |
Który film z serii HP jest wed³ug was najlepszy? Mój ulubiony film to HP i Wiêzieñ Azkabanu. Edytowane przez Xeri dnia 09.03.2014 21:30
|
|
|
|
| TomV |
Dodany dnia 04.03.2007 14:19
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 115 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3128 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 23.12.06 |
Mi najbardziej podoba³y siê dwie pierwsze czê¶ci nakrêcone przez Chrisa Columbusa, bo by³y najwierniejsze ksi±¿kom, choæ trzeba przyznaæ, ¿e mia³ naj³atwiejsze zadanie, bo "Kamieñ" i "Komnata" s± najkrótsze, wiêc nie musia³ tyle wycinaæ, jak twórcy 3 i 4 filmu. Edytowane przez Xeri dnia 09.03.2014 21:32
Bierz co siê da i nie oddawaj!
|
|
|
|
| LadyGray |
Dodany dnia 04.03.2007 20:29
|
![]() Postów: 42 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 303 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 01.03.07 |
Wed³ug mnie, najlepszy by³ Wiêzieñ i (pewnie siê ze mn± nie zgodzicie, ale mi siê podoba³) "Czara Ognia". Mo¿e dlatego, ¿e by³am na premierze? Heh, by³o ekstra i podoba³ mi siê pocz±tkowy moment, gdy Voldzio zabija dozorcê Edytowane przez Xeri dnia 09.03.2014 21:33
I moze sama powiesz mi
Jak mam powiedzieæ to Tobie ¯e ju¿ nie Kocham Ciê, nie chcê |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 04.03.2007 22:23
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Film? 1 i 2. By³y dobrze nakrêcone, chocia¿ wiecie jak to jest - dawne czasy i filmy nie s± ¶wietne. Ale podoba mi siê w nich ich naturalno¶æ. Hermiona przedstawiona jako bardzo pilna uczennica (co widaæ dok³adnie), zarozumia³a (te¿) i która ma d³ugie, gêste w³osy... A jak ja przedstawiaj± w kolejnych? Typowa nastolatka, ³adna, gêste i ³adne w³osy... heh... Edytowane przez Xeri dnia 09.03.2014 21:35
|
|
|
|
| Shaman |
Dodany dnia 08.04.2007 20:04
|
![]() Postów: 606 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1421 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 07.04.07 |
Wed³ug mnie najlepsza by³a Czara Ognia. To fakt ¿e wyciêto z niej sporo momentów które by³y w ksi±¿ce ale za to to co by³o by³o ¶wietne. Gdyby chcieli wszystko zmie¶ciæ to film by chyba z 4 godziny trwa³ jak nie d³u¿ej. Mam nadziejê ¿e Zakon Feniksa bêdzie jeszcze lepszy. |
|
|
|
| zyrafa12 |
Dodany dnia 08.04.2007 21:34
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 255 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 07.04.07 |
Najbardziej podobaj± mi siê wszystkie czê¶ci, kolejn± za kogo¶ lub co¶ innego. Harry Potter i Kamieñ Filozoficzny - za Norberta i ¶wiñski ogonek Dudleya Harry Potter i Komnata Tajemnic - za Bazyliszka i Aragoga Harry Potter i Wiêzieñ Azkabanu - za Syriusza i super wilko³aka Harry Potter i Czara Ognia - za wspania³ego Lorda Voldemorta i Turniej Trójmagiczny A Harry Potter i Zakon Feniksa - ... zobaczymy co bêdzie oby jak najlepsze PS Nie wiem jak was ale mnie najbardziej wkurza du¿e wycinanie fragmentów istotnych w ksi±¿ce ;/ Edytowane przez Xeri dnia 09.03.2014 21:36
|
|
|
|
| Egor |
Dodany dnia 30.04.2007 13:13
|
![]() Postów: 15 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 92 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 15.04.07 |
Czara ognia. Czemu? 3 pierwsze czê¶ci, mimo i¿ d³u¿sze, to doskonale oddawa³y klimat HP, po czwartej spodziewa³em siê tego samego, ale niestety przeliczy³em siê. Mo¿e to dlatego, ¿e scenariusz zosta³ znacznie zmieniony na potrzeby filmu? Sam nie wiem.. S±dzê jednak, ¿e filmy, których produkcjê pani Rowling surowo nadzorowa³a by³y o niebo lepsze ![]() |
|
|
|
Juliette Chang |
Dodany dnia 03.06.2007 13:33
|
![]() Postów: 4 Dom: SlytherinPunkty: 233 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 01.06.07 |
Najlepszy "Wiêzieñ Azkabanu" - mia³ to co¶ A sceny ze zmieniaczem czasu by³y bombowe! Ciekawie siê ogl±da³o! Potem "Komnata Tajemnic"...Dlaczego nie "Czara Ognia"? Za du¿o zmienili - niestety na niekorzy¶æ . Bardziej by³am zawiedziona jak wysz³am z kina... Labirynt mnie bardzo rozczarowa³ Edytowane przez Xeri dnia 09.03.2014 21:38
To ta panna z czarnym kotem. ^^
|
|
|
|
| Lara |
Dodany dnia 10.06.2007 13:51
|
![]() Postów: 90 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1032 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.06.07 |
1 czê¶æ i czwarta. Druga ujdzie, natomiast nie wiem co oni zrobili z 3. Kompletne dno jak dla mnie. Dumbledore ju¿ nie by³ ten sam co w 1 i 2 czê¶ci, Syriusza kompletnie inaczej sobie wyobra¿a³am, tak samo Petera i Lupina. Dziwna by³a ta 3 czê¶æ.... |
|
|
|
| julkant |
Dodany dnia 25.06.2007 17:35
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.06.07 |
Wed³ug mnie najlepsza czê¶æ to "Harry Potter i Czara Ognia", ale to siê wszystko zmieni po premierze 5 czê¶æi! Bo wed³ug mnie ksi±¿ka jest najlepsza z tych wszystkich czê¶ci... Ju¿ nie mogê siê doczekaæ polskiej premiery "Harry'ego Pottera i Zakonu Feniksa"... Ja tê ksi±¿kê kocham! Edytowane przez Xeri dnia 09.03.2014 21:39
"Nigdy nie pozwól by strach wyeliminowa³ Ciê z dalszej gry" |
|
|
|
| melody |
Dodany dnia 25.06.2007 19:59
|
![]() Postów: 28 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 55 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 22.06.07 |
Jak dla mnie najfajniejsza by³a trójka. Chocia¿ rozczarowali mnie Huncwoci i zmiana aktorów (Flitwick i Dumbledore - na to re¿yser nie mia³ wp³ywu). Mam sentyment do jedynki, choæ teraz wydaje siê dziecinna. Co do 4 to by³o tam sporo humoru, a Voldi by³ po prostu ¶wietny, ale rozczarowa³ mnie labirynt i wyciêcie niektórych ciekawych scen i osób. Prze¿y³abym jednak 4, gdyby nie fakt, ¿e by³am na tej koszmarnej dubbingowanej wersji. Nie chce obra¿aæ nikogo, komu siê ona podoba³a, ale bez urazy niektóre teksty nie pasowa³y i nie zgrywa³y siê z ustami. A co gorsze nie mia³am innej wersji do wyboru. PS Z utêsknieniem czekam na ZF Edytowane przez Xeri dnia 09.03.2014 21:40
|
|
|
|
| Qnc |
Dodany dnia 30.06.2007 01:33
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 29.06.07 |
My¶lê, ¿e nie ma co porównywaæ 1 i 2 z 3 i 4 na tej samej p³aszczy¼nie, bo zosta³y one nakrêcone przez zupe³nie ró¿nych re¿yserów. Z czwartej czê¶ci (co mnie niew±tpliwie zniechêci³o) usuniêto najistotniejsze sceny, czyli pocz±tek. Tyle, ¿e gdyby przez chwilê zapomnieæ o ksi±¿kach i pod lupê wzi±æ tylko i wy³±cznie filmy, ich walory i umiejêtno¶ci re¿yserów, czy aktorów, to ¶mia³o mogê powiedzieæ, ¿e pierwsze dwie czê¶ci by³y bardziej ba¶niowe, a z kolei 3 i 4 to ju¿ trochê powa¿niejsze kino. Uwa¿am wiêc, ¿e ka¿dy film jest warty obejrzenia i ka¿dy oferuje co¶ innego i co¶ specjalnego w ka¿dym calu Edytowane przez Xeri dnia 09.03.2014 21:43
|
|
|
|
| wiedzma_ple_ple |
Dodany dnia 30.07.2007 11:15
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 8 Ranga: Mugol Data rejestracji: 26.07.07 |
Mnie siê w³a¶nie Wiêzieñ Azkabanu podoba³ najmniej ze wszystkich czê¶ci... Uwa¿am, ¿e zosta³ kompletnie i bez sensu sp³ycony. Chocia¿by w±tek zmieniacza czasu i Hermiony. W ksi±¿ce by³o dobrze pokazane, jak Hermiona by³a nieprzytomna i wykoñczona, wszyscy siê zastanawiali o co chodzi, ten temat wci±¿ siê przewija³, by³ podstaw± do "koñcowych" wydarzeñ. A w filmie? Jedna scena na lekcji wró¿biarstwa, kiedy Hermiona, ni z gruchy, ni z pietruchy siê pojawia w klasie i druga jak trójka gdzie¶ idzie, a Hermionie na szyi dynda zmieniacz. I przez ca³y film jest rze¶ka i wypoczêta niczym ten poranek wiosenny. Albo ci LATAJ¡CY w przestworzach, niczym or³y, dementorzy... uch... Kto to wymy¶li³? Ogólnie film mi siê podoba³, jak to film o Harrym Potterze, ale uwa¿am go za najgorszy w serii. 1 i 2 by³y ¶wietnie zrobione, ale i tak praktycznie ju¿ nie ogl±dam, bo te czê¶ci ogólnie mi wydaj± siê teraz najmniej ciekawe W sumie najbardziej podoba³a mi siê Czara Ognia. Dzisiaj obejrzê Zakon Feniksa i siê zobaczy. Edytowane przez Xeri dnia 10.03.2014 14:23
|
|
|
|
| Nice_Destruction |
Dodany dnia 31.07.2007 15:03
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 332 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 07.07.07 |
Stawiam na Wiêzieñ Azkabanu, chocia¿ trochê brakuje mi tam ich `mundurków` - jest wiêcej swobody je¿eli chodzi o ubiór. Zaraz potem mam Czarê Ognia, rewelacyjny re¿yser, szkoda ¿e nie zgodzi³ siê na Zakon Feniksa, na pewno lepiej by wyszed³... |
|
|
|
trayor |
Dodany dnia 19.08.2007 14:04
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 169 Dom: SlytherinPunkty: 349 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 30.06.07 |
Mi siê ¿aden z tych filmów tak naprawdê nie podoba³. Za du¿o rzeczy pomijaj±, a w piatej czê¶ci to ju¿ szczególnie. Nic nie zast±pi ksi±¿ki, ale jak ju¿ mam wybieraæ to najlepsza by³a pierwsza czê¶æ. |
|
|
|
| Remo |
Dodany dnia 21.08.2007 19:43
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.08.07 |
Czary ognia nie widzia³em i zakonu Feniksa te¿ ale z tych trzech najbardziej lubiê 3 czê¶æ czyli Wiêzieñ Azkabanu za jego mroczno¶æ. I za to ¿e mog³em zobaczyæ to od kuchni tzn mój Brat który by³ na premierze filmu w Anglii i zdoby³ dla mnie autograf emmy Watson . A;e niestety gdzie¶ go zgubi³em podczas przeprowadzki. Pamiêtam ¿e siê z tego powodu za³ama³em. Przez dwa dni go szuka³em ale có¿ mo¿e siê jeszcze osobi¶cie uda Dusza Krukona, Dzia³anie Gryfona
![]() |
|
|
|
| Mishia |
Dodany dnia 22.08.2007 21:33
|
![]() Postów: 46 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 76 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 22.08.07 |
Ja dotychczas obejrza³am wszystkie filmy oprócz zakonu Feniksa i moge stwierdziæ i¿ najlepszym moim zdaniem by³ Harry Potter i Komnata tajemnic, najbardziej efektowny, po prostu wspania³y najbardziej pamietam go ze wszystkich które ogl±da³am. |
|
|
|
| Pomyluna14 |
Dodany dnia 23.08.2007 14:04
|
![]() Ostrze¿enia: 3 Postów: 131 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 142 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 22.08.07 |
Wszyskie s± ¶wietne! My¶lê, ¿e fajna bêdzie 6 czê¶æ filmu jak niby "z³y charakter" Draco siê pop³aka³... to takie wzruszaj±ce... (jak wogóle poka¿± t± scenê w ³azience z jêcz±c± Martusia...) ![]() ![]() Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie.! |
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 24.08.2007 13:50
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Mitzi Caspar napisa³/a: W³a¶nie..je¿eli w ogóle poka¿± :| A bardzo bym chcia³a zpobaczyæ, jak Draco p³acze To z pewno¶ci± bêdzie spore wyzwanie aktorskie dla Toma. O ile oczywi¶cie nie wytn± tej sceny. W ka¿dym razie, my¶lê, ¿e szósty film bêdzie najlepszy. Niezale¿nie od tego, jak wyjdzie ca³y film, i tak bêdzie w nim najwiêcej scen z Draco ;). |
|
|
|
| Luna112 |
Dodany dnia 31.08.2007 19:09
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -3 Ranga: Irytek Data rejestracji: 31.08.07 |
Uwa¿am,¿e ka¿da czê¶æ jest super.Jednak najbardziej podoba³y mi siê dwie czê¶ci:Wiêzieñ Azkabanu(Bo pojawia siê Syriusz!!:bigrazz oraz Zakon Feniksa(super efekty specjalne!!!!!!
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Ravenclaw

Slytherin
. Bardziej by³am zawiedziona jak wysz³am z kina... Labirynt mnie bardzo rozczarowa³