Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
James Potter
|
|
| herma_78 |
Dodany dnia 29.03.2007 15:27
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 800 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1368 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 04.03.07 |
O przesz³o¶ci tej postaci najwiêcej dowiadujemy sie w trzeciej czê¶ci, ale ju¿ w pierwszej pojawia siê prawda o ¶mierci Jamesa i o tym, ¿e gra³ w dru¿ynie Quidditcha. Nie wiemy o nim zbyt wiele. Wiemy o tym, ¿e przyjaciele mówili na niego Rogacz, ale ja pogrzeba³am trochê po ró¿nych stronach i uda³o mi siê w³a¶nie to znale¼æ: "James Potter urodzi³ siê ok. roku 1959. By³ uczniem Hogwartu, szukaj±cym (jednym z najlepszych - otrzyma³ nawet odznakê) w dru¿ynie Gryffindoru, po ukoñczeniu szko³y o¿eni³ siê z Lily Evans i zamieszka³ w Dolinie Godrika. Mia³ czarne w³osy, orzechowe oczy i nosi³ okulary. Wadê wzroku odziedziczy³ po nim jego syn Harry. Jego najbli¿szymi przyjació³mi byli: Syriusz Black (£apa), Remus Lupin (Lunatyk) i Peter Pettigrew (Glizdogon). Razem z nimi stworzy³ grupê zwan± Huncwotami (najwiêksze rozrabiaki Hogwartu w tamtych czasach, ale Hagrid stwierdzi³, ¿e Fred i George Weasley popêdziliby im kota) oraz Mapê Huncwotów. Nienawidzi³ Snape'a i czêsto siê nad nim znêca³, o¶mieszaj±c go przed wszystkimi. Nie podoba³o siê to Lily, która z pocz±tku go za to nie znosi³a. Pó¼niej James nie prze¶ladowa³ ju¿ Snape'a, a przynajmniej nie robi³ tego na oczach Lily. Lily po jakim¶ czasie postanowi³a umówiæ siê z Potter'em, a wkrótce potem wysz³a za niego. Ojciec Harry'ego zgin±³ zamordowany przez Lorda Voldemorta, broni±c swojej ¿ony i dziecka. Wraz z Lily nale¿a³ do Zakonu Feniksa. By³ jedn± z nielicznych osób która trzy razy zdo³a³a uciec Voldemortowi, który ostatecznie zabi³ Potterów u¶miercaj±cym zaklêciem Avada kedavra. Jest to jedyny z Huncwotów, który siê o¿eni³. " Puchoni z nikim nie wojuj±
Oni zawsze zgode buduj±! Helgo Hufflepuff miej w opiece nas! Zastêpca Ministra Magii! Zastêpca Szefa Zakonu Feniksa Nindalf...Wiesz, ¿e Ciê... |
|
|
|
| Sponsi |
Dodany dnia 29.03.2007 21:20
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 48 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 29.03.07 |
To nie czasmi z Wikipedii jest?? Bo podobny opis tam znalaz³am... No niewa¿ne... James by³yby nawet spoko, gdyby nie to wysokie poczucie w³asnej warto¶ci, jak dla mnie ZA WYSOKIE... "Prawda to cudowna i straszliwa rzecz, wiec trzeba sie z ni± obchodziæ ostro¿nie..." Sponsi
|
|
|
|
| Peeves |
Dodany dnia 29.03.2007 22:49
|
![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 8978 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
sponsi nie radzê bawiæ siê w tego typu zabawy za to gro¿± konsekwencje ostrze¿enia, a w ich rezultacie bam... co do Jamesa, nie mogê za wiele powiedzieæ o tej postaci poniewa¿ znam j± tylko z tych lat gdzie by³ przem±drza³ym i pewnym siebie dupkiem, s±dze jednak, ¿e pó¼niej mu to przesz³o, w ka¿dym razie i tak ma u mnie jeden wiekli minus - przyczyni³ siê do narodzin Bliznowatego :/ "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
|
Dezerterka |
Dodany dnia 30.03.2007 10:00
|
![]() Postów: 2786 Dom: SlytherinPunkty: 5375 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 19.02.07 |
O tak! to jeden z najwiekszych minusow jego zycia ![]() A jesli chodzi o jego zachowanie... Hmm .. trudno pisac, bo rzeczywiscie za malo go znamy... Ale jesli chodzi o jego zachowanie z mlodosci to ujme to tak... Nie podoba mi sie, ze wyzywal sie na Snape'ie, chociaz podobala mi sie jego zawysoka samoocena... chwilami troche podobna do mojej fuck you very much.
|
|
|
|
| Lilianne_ |
Dodany dnia 05.04.2007 14:23
|
![]() Postów: 32 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 05.04.07 |
Jak powatrzal ciagle Snape- James byl napuszonym, pewnym siebie palantem, ktory tylko sie popisywal. W sumie to byla prawda- jak moglismy zobaczyc w myslodsiewni Snape'a. Ja jednak darze go wielka sympatia- nie wiem skad to sie bierze. Pewnie z tego, ze przyczynil sie do narodzin "Bliznowatego" i "Glupottera" :smilewinkgrin: Kiedy patrzymy na ¶mieræ lub ciemno¶æ, boimy siê tylko nieznanego, niczego wiêcej...
|
|
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 05.04.2007 17:02
|
![]() Postów: 1059 Dom: HufflepuffPunkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
Hmm. Ja lubiê Jamesa, lubiê wszystkich PRAWDZIWYCH Huncwotów (no, mo¿e pomijaj±c to, ¿e jestem ca³kowit± Lunatyczk±, z czym siê wi±¿e uwielbienie do Lupina). Mo¿e i by³ trochê zbyt pewny siebie i napuszony- ja go i tak lubiê, to go tylko ubarwia. Ale nie jestem tzw. Rogaczk± ^^. Uwa¿am, ¿e by³ bardzo ciekaw± postaci± i chêtnie dowiedzia³abym siê o nim wiêcej. Nie podpad³ mi niczym, raczej. No, chyba ¿e ZA BARDZO znêca³ siê nad Severusem . Edytowane przez Moony Alex dnia 05.04.2007 17:02
|
|
|
|
| miharu |
Dodany dnia 20.04.2007 12:06
|
![]() Postów: 31 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 64 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 08.04.07 |
Limonka napisa³/a: No w³a¶nie. Gdyby nie to, ¿e lubiê Snape'a, to Potter by³by OK, rzeczywi¶cie przypomina ¦lizgona. Taki fajny ¶lizgoñski ch³opczyk . Chocia¿ ze Snape'm rzeczywi¶cie trochê przesadzi³ ;P. No ale ¿e dokucza³ akurat Severusowi, to ma u mnie minusa. <<Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów
Chroñ nas Slytherinie! >> |
|
|
|
| Lara |
Dodany dnia 10.06.2007 14:12
|
![]() Postów: 90 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1032 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.06.07 |
Jamesa lubi³am. A szczególnie po tym jak torturowa³ Snape'a. Nale¿a³o mu siê. By³ taki na luzie. Inny ni¿ Harry. By³ po³±czeniem Freda i Georga z Harrym. Ci±gle wpada³ w k³opoty (jak ja), oddany przyjacio³om, dowcipny, utalentowany, gardz±cy czarn± magi±...w 100% pasuje do mnie. Uwielbiam go. |
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 19.06.2007 10:18
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3927 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
Mam sentyment do Huncwotów. A Jamesa i Syriego lubiê najbardziej James by³ ma³opowa¿ny, ale bez przesady...w koñcu zm±drza³(chyba). Zreszt± bez zabawy nie ma szczê¶cia ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisa³am siê sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinê mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworz± Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajêcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobra¼ni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| roit_girl |
Dodany dnia 01.08.2007 20:09
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 30 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 01.08.07 |
Ja tam lubie James pozatym w 5 tomie jest , ¿e spowa¿ania³ Uwa¿am tylko, ¿e jest o nim za ma³o w ksi±¿ce on w koñcu te¿ odda³ ¿ycie za Harrego i Lily a jako¶ jego zas³ugi s± umniejszane :/ "Everybody
Put your hands up say, I don't wanna be in love, I don't wanna be in love!" "...Có¿ jedn± matkê, jak± znasz Jest nadzieja... G³upi± matkê masz..." |
|
|
|
| jetinajt |
Dodany dnia 26.08.2007 21:37
|
![]() Postów: 371 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 778 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 06.08.07 |
W szkole to by³ raczej po³±czeniem Malfoya i Bli¼niaków, ni¿ Harrego z Bli¼niakami. Taki dupek, który lubi³ sobie robiæ ¿arty z innych. No i to jak zrobi³ sobie wielbiciela z Petera P. Nic dziwnego, ¿e ich zdradzi³ skoro Syriusz i James go tak traktowali. W sumie szkoda, ¿e Lilly nie zwi±za³a siê z Severusem. No i jeszcze jedna rzecz mnie dziwi. Jak Lupin móg³ siê w szkole zadawaæ z lud¼mi takimi jak Syriusz i Potter senior. Mieli przecie¿ kompletnie ró¿ne charaktery. Jamesa jako nastolatka nie lubiê, ale musia³ siê zmieniæ skoro Lilly za niego wysz³a. |
|
|
|
| Mitzi Caspar |
Dodany dnia 30.08.2007 19:17
|
![]() Postów: 83 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 245 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 19.08.07 |
Nie lubiê go. Mamy edn± wspóln± cechê- wysokie mniemanie o sobie( ale to jest bardziej spowodowane tym, ¿e otaczaj± mnie pró¿ne laseczki, które s± puste jak pustak i równie debilni na¿elowani faceci)Ale czemu on siê tak znêcal nad Severusem? Cham "From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen As others saw..." /Edgar A. Poe/ |
|
|
|
| jetinajt |
Dodany dnia 31.08.2007 20:06
|
![]() Postów: 371 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 778 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 06.08.07 |
Bardziej ratowa³ swój ty³ek ni¿ ¿ycie Severusa. Gdyby tego nie zrobi³ sam wylecia³by by z Hogwartu i nie wiadomo czy nie trafi³by do Azkabanu. A tam to by mu siê ju¿ na pewno nie spodoba³o. http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0
http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY [quote]Ridcully mlasn±³ z satysfakcj±. - My w Ankh-Morpork wiemy, z czego siê robi piwo - stwierdzi³. Magowie pokiwali g³owami - rzeczywi¶cie wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem. [/quote] http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s [quote]Harry shouted, "Crucio!" ...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."...a potem (...) ¶ci±³ ³odygê fasoli, dodaj±c morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcze¶niej przestêpstw kradzie¿y, oszustwa i wtargniêcia na cudzy teren. Usz³o mu to jednak na sucho; ¿y³ d³ugo i szczê¶liwie, bez ¶ladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczyni³. Co dowodzi, ¿e je¶li cz³owiek jest bohaterem, to w³a¶ciwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytañ. [/quote] |
|
|
|
| Flowerpower |
Dodany dnia 31.08.2007 21:54
|
![]() Postów: 87 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 132 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 29.08.07 |
Dla mnie osobi¶cie James by³ zadufanym i zakochanym w sobie pysza³kiem. I wcale siê nie dziwiê Snape'owi, ¿e go tak nienawidzi³. Owszem, James siê pó¼niej zmieni³, ale ta scena z pamiêci Snape'a wyj±tkowo mocno utkwi³a mi w pamiêci.... Let me take you down 'cause I'm going to strawberry fields.
|
|
|
|
| roit_girl |
Dodany dnia 05.09.2007 22:33
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 30 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 01.08.07 |
Mieli by go wywaliæ za co?? ZA to, ¿e Syriusz powiedzia³ Snape'owi, ¿e jak chce siê dowiedziec gdzie chodzi Lupin to niech idzie pod bij±ca wierzbê?? No naprawde czyn gody kary smierci! W wywaidzie Rowling mówi, ¿e Potter nie lubi³ Severusa bo czu³ sie przez niego zagrozony (lily). James odda³ ¿ycie chc±c powstrzymæ Voldemorta i dac szanse ucec Lily i Harry'emu. Jak sam mówi Lupin i Syriusz James sie zmieni³ w 7 klasie i wtedy Lily zacze³a z nim chodziæ. Severus sam sobie zarobi³a na zerwanie kontaktów z Lily. Trzeba by³o nie maczaæ siê w czarnej magii. Ocieniacie go po jedym wspomnieniu i to nadodatek (jka sama nazwa wskazuje) najgorszym. Irytuje mnie tylko, ¿e keidy czytam ksi±zke to Lily odda³a za ciebie ¿ycai. Przeciez ojciec tez umar³ za nich:/ "Everybody
Put your hands up say, I don't wanna be in love, I don't wanna be in love!" "...Có¿ jedn± matkê, jak± znasz Jest nadzieja... G³upi± matkê masz..." |
|
|
|
| nimfadora21 |
Dodany dnia 13.02.2008 20:14
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 85 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 348 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 27.12.07 |
James Potter urodzi³ siê w 1960 roku. W tym samym co Lily. Mia³ 20 lat jak urodzi³ siê Harry i 21 lat jak zmar³. ¯y³ bardzo krótko. Mam tylko jedno usprawiedliwienie na jego szkolne zachowanie. Moim zdaniem od pocz±tku czu³ co¶ do Lily, ale dobrze wiedzia³, ¿e ona przyja¼ni sie ze Snapem. Poni¿aj±c przysz³ego nauczyciela Eliksirów chcia³ pokazaæ Lily jaki to dupek z tego Snape i, ¿e on jest lepszy. By³ po prostu zazdrosny. By³ te¿ jeszcze m³ody, wiêc nie wiedzia³ co to tak naprawdê ¿ycie. Ma to chyba zwi±zek z tym, ze pochodzi³ od Pervellów, a oni nie byli zbyt dobrymi lud¼mi. Ale potem James siê zmieni³. Kiedy przyszed³ Voldemort chcia³ chroniæ ¿onê i dziecko. James by³ dobrym cz³owiekiem, choæ rzeczywi¶cie podpad³ chyba nam wszystkim pod wzglêdem tego jak zachowywa³ siê podczas szkolnych lat... moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-) [img] http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img] Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarn± Magi± Ulubiony aktor: Rupert Grint Ulubiona aktorka: Emma Watson Wymarzona miot³a: Piorunx ![]() Ró¿d¿ka: 8 cali, kawa³ek klapy od sedesu, kawa³ek klamki Ulubiony nauczyciel: McGonagall Patronus: Kot Animag: Sarna Dom: Gryffindor Ulubiony kolor: niebieski, z³oty ![]() ![]() ![]() Mój nick jest do¶æ d³ugi, wiêc, aby go ca³ego nie pisaæ mo¿ecie pisaæ nimfa. £atwij i pro¶ciej! |
|
|
|
| Sev1302 |
Dodany dnia 12.03.2008 14:32
|
![]() Postów: 420 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 761 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
chyba urodzi³ sie 1960 a nie 1959, taki ma³y b³±dzik. a co do niego to wszyscy siê czepiaj± ¿e tak znêca³ siê nad Snapem, by³ wtedy g³upi ma³olatem, ale potem udowodni³ ¿e przynajmniej troche siê zmiani³.... wiêc (mo¿e go nie uwielbiam) ale do¶æ lubie |
|
|
|
| kinga1994 |
Dodany dnia 14.03.2008 20:57
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 17 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 73 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 14.03.08 |
James Potter to jeden z Huncwotów naczelnych. Jest wybitnym szukaj±cym Gryffindoru s³yn±cym z nieprzeciêtnej urody. Od wielu lat zakochany w Lilyanne Evans, której nadaremnie próbuje zdobyæ serce. Czêsto przez niego Lily chodzi w¶ciek³a lub za³amana. Nie umie sobie poradziæ ze zdobyciem tej "niewinnej" istotki, mimo ¿e inne dziewczyny mdlej± na jego widok. Edytowane przez kinga1994 dnia 29.01.2013 15:31 Jestem uczennicom pobliskiego gimnazjum w Trzebielu i mam 14 lat i uwielbiam Harr'ego Pottera i US5 i telewizor LCD
|
|
|
|
| ReMusKa |
Dodany dnia 21.05.2008 16:49
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 42 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 17.02.08 |
A ja go kocham!!!!!!!!!! zw³aszcza za to,¿e postara³ sie o to, by Sev Snape do¶æ ciekawie spedzi³ te 7 lat nauki w hogwrcie (gdybym chodzila ze Snape'm do szko³y to pewnie robilabym to samo co on ) i za to, ze jest tak zadufany w sobie jak ja... no i oczywiscie samo to ¿e jest Huncwotem sprawia ¿e czuje do niego niekontrolowana miêtê... i te boskie bryle... muah :*... no po prostu IDEA£... :smilewinkgrin:
|
|
|
|
Emma Lewis |
Dodany dnia 02.01.2014 19:58
|
![]() Postów: 31 Dom: GryffindorPunkty: 254 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 15.12.13 |
James Potter by³ bardzo ciekaw± postaci± ,lubiê go tak jak i wiêkszo¶æ huncwotów (oprócz glizdogona)Na pewno by³ trochê arogancki i zbyt pewny siebie ( w sumie nie dziwne bo podobno by³ rozpieszczany przez rodziców) ale i tak by³ bardzo fajn± postaci±. |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

" 

Slytherin
Hufflepuff
No ale ¿e dokucza³ akurat Severusowi, to ma u mnie minusa. 

no i oczywiscie samo to ¿e jest Huncwotem sprawia ¿e czuje do niego niekontrolowana miêtê...
Gryffindor