Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Drukuj temat
James Potter
herma_78
O przesz³o¶ci tej postaci najwiêcej dowiadujemy sie w trzeciej czê¶ci, ale ju¿ w pierwszej pojawia siê prawda o ¶mierci Jamesa i o tym, ¿e gra³ w dru¿ynie Quidditcha. Nie wiemy o nim zbyt wiele. Wiemy o tym, ¿e przyjaciele mówili na niego Rogacz, ale ja pogrzeba³am trochê po ró¿nych stronach i uda³o mi siê w³a¶nie to znale¼æ:
"James Potter urodzi³ siê ok. roku 1959. By³ uczniem Hogwartu, szukaj±cym (jednym z najlepszych - otrzyma³ nawet odznakê) w dru¿ynie Gryffindoru, po ukoñczeniu szko³y o¿eni³ siê z Lily Evans i zamieszka³ w Dolinie Godrika.
Mia³ czarne w³osy, orzechowe oczy i nosi³ okulary. Wadê wzroku odziedziczy³ po nim jego syn Harry. Jego najbli¿szymi przyjació³mi byli: Syriusz Black (£apa), Remus Lupin (Lunatyk) i Peter Pettigrew (Glizdogon). Razem z nimi stworzy³ grupê zwan± Huncwotami (najwiêksze rozrabiaki Hogwartu w tamtych czasach, ale Hagrid stwierdzi³, ¿e Fred i George Weasley popêdziliby im kota) oraz Mapê Huncwotów. Nienawidzi³ Snape'a i czêsto siê nad nim znêca³, o¶mieszaj±c go przed wszystkimi. Nie podoba³o siê to Lily, która z pocz±tku go za to nie znosi³a. Pó¼niej James nie prze¶ladowa³ ju¿ Snape'a, a przynajmniej nie robi³ tego na oczach Lily. Lily po jakim¶ czasie postanowi³a umówiæ siê z Potter'em, a wkrótce potem wysz³a za niego.
Ojciec Harry'ego zgin±³ zamordowany przez Lorda Voldemorta, broni±c swojej ¿ony i dziecka. Wraz z Lily nale¿a³ do Zakonu Feniksa. By³ jedn± z nielicznych osób która trzy razy zdo³a³a uciec Voldemortowi, który ostatecznie zabi³ Potterów u¶miercaj±cym zaklêciem Avada kedavra. Jest to jedyny z Huncwotów, który siê o¿eni³.jezyk"
Puchoni z nikim nie wojuj±
Oni zawsze zgode buduj±!
Helgo Hufflepuff miej w opiece nas!

Zastêpca Ministra Magii!
Zastêpca Szefa Zakonu Feniksa
Nindalf...Wiesz, ¿e Ciê...

Sponsi
To nie czasmi z Wikipedii jest?? Bo podobny opis tam znalaz³am... No niewa¿ne... James by³yby nawet spoko, gdyby nie to wysokie poczucie w³asnej warto¶ci, jak dla mnie ZA WYSOKIE...

"Prawda to cudowna i straszliwa rzecz, wiec trzeba sie z ni± obchodziæ ostro¿nie..."

Sponsi

Peeves
sponsi nie radzê bawiæ siê w tego typu zabawy za to gro¿± konsekwencje ostrze¿enia, a w ich rezultacie bam... co do Jamesa, nie mogê za wiele powiedzieæ o tej postaci poniewa¿ znam j± tylko z tych lat gdzie by³ przem±drza³ym i pewnym siebie dupkiem, s±dze jednak, ¿e pó¼niej mu to przesz³o, w ka¿dym razie i tak ma u mnie jeden wiekli minus - przyczyni³ siê do narodzin Bliznowatego :/
"Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett

Prefix u¿ytkownikaDezerterka
O tak! to jeden z najwiekszych minusow jego zycia xD

A jesli chodzi o jego zachowanie...
Hmm .. trudno pisac, bo rzeczywiscie za malo go znamy...
Ale jesli chodzi o jego zachowanie z mlodosci to ujme to tak... Nie podoba mi sie, ze wyzywal sie na Snape'ie, chociaz podobala mi sie jego zawysoka samoocena... chwilami troche podobna do mojej xD
fuck you very much.

Lilianne_
Jak powatrzal ciagle Snape- James byl napuszonym, pewnym siebie palantem, ktory tylko sie popisywal. W sumie to byla prawda- jak moglismy zobaczyc w myslodsiewni Snape'a. Ja jednak darze go wielka sympatia- nie wiem skad to sie bierze. Pewnie z tego, ze przyczynil sie do narodzin "Bliznowatego" i "Glupottera" :smilewinkgrin:
Kiedy patrzymy na ¶mieræ lub ciemno¶æ, boimy siê tylko nieznanego, niczego wiêcej...

Prefix u¿ytkownikaMoony Alex
Hmm. Ja lubiê Jamesa, lubiê wszystkich PRAWDZIWYCH Huncwotów (no, mo¿e pomijaj±c to, ¿e jestem ca³kowit± Lunatyczk±, z czym siê wi±¿e uwielbienie do Lupina).
Mo¿e i by³ trochê zbyt pewny siebie i napuszony- ja go i tak lubiê, to go tylko ubarwia. Ale nie jestem tzw. Rogaczk± ^^.
Uwa¿am, ¿e by³ bardzo ciekaw± postaci± i chêtnie dowiedzia³abym siê o nim wiêcej.
Nie podpad³ mi niczym, raczej. No, chyba ¿e ZA BARDZO znêca³ siê nad Severusem xD.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaMoony Alex dnia 05.04.2007 17:02

miharu
Limonka napisa³/a:
Taki fajny ¶lizgoñski ch³opczyk xD. Chocia¿ ze Snape'm rzeczywi¶cie trochê przesadzi³ ;P.
No w³a¶nie. Gdyby nie to, ¿e lubiê Snape'a, to Potter by³by OK, rzeczywi¶cie przypomina ¦lizgona. ;) No ale ¿e dokucza³ akurat Severusowi, to ma u mnie minusa.
<<Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów
Chroñ nas Slytherinie! >>

Lara
Jamesa lubi³am. A szczególnie po tym jak torturowa³ Snape'a. Nale¿a³o mu siê. By³ taki na luzie. Inny ni¿ Harry. By³ po³±czeniem Freda i Georga z Harrym. Ci±gle wpada³ w k³opoty (jak ja), oddany przyjacio³om, dowcipny, utalentowany, gardz±cy czarn± magi±...w 100% pasuje do mnie. Uwielbiam go.

b1ala.znajomi.interia.pl
Serea
Mam sentyment do Huncwotów. A Jamesa i Syriego lubiê najbardziej xD James by³ ma³opowa¿ny, ale bez przesady...w koñcu zm±drza³(chyba). Zreszt± bez zabawy nie ma szczê¶ciajezyk
img217.imageshack.us/img217/8311/tumblrkyee1na7tq1qzmh77.gif

Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie.

img.userbars.pl/19/3689.png

FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid xD
* Io xD
* Sarahis!
(dopisa³am siê sama, sorry xD)
Esey
* losiek13
* E-Vaire
* Kyinra

Zapisy czynne ; P

OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA.

I odrobinê mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworz± Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko.

PseudoBETA do wynajêcia -> Sarahis poleca

Wielbicielka palantowatych tworów wyobra¼ni Serei i Sarahis xD

img.userbars.pl/162/32343.gif

http://myanimelist.net/animelist/Andromeda69
roit_girl
Ja tam lubie James pozatym w 5 tomie jest , ¿e spowa¿ania³ jezyk
Uwa¿am tylko, ¿e jest o nim za ma³o w ksi±¿ce on w koñcu te¿ odda³ ¿ycie za Harrego i Lily a jako¶ jego zas³ugi s± umniejszane :/
"Everybody
Put your hands up say,
I don't wanna be in love, I don't wanna be in love!"

"...Có¿ jedn± matkê, jak± znasz
Jest nadzieja...
G³upi± matkê masz..."

http://hermiona-draco-inna-bajka.blog.onet.pl/
jetinajt
W szkole to by³ raczej po³±czeniem Malfoya i Bli¼niaków, ni¿ Harrego z Bli¼niakami. Taki dupek, który lubi³ sobie robiæ ¿arty z innych. No i to jak zrobi³ sobie wielbiciela z Petera P. Nic dziwnego, ¿e ich zdradzi³ skoro Syriusz i James go tak traktowali. W sumie szkoda, ¿e Lilly nie zwi±za³a siê z Severusem. No i jeszcze jedna rzecz mnie dziwi. Jak Lupin móg³ siê w szkole zadawaæ z lud¼mi takimi jak Syriusz i Potter senior. Mieli przecie¿ kompletnie ró¿ne charaktery. Jamesa jako nastolatka nie lubiê, ale musia³ siê zmieniæ skoro Lilly za niego wysz³a.

Mitzi Caspar
Nie lubiê go.
Mamy edn± wspóln± cechê- wysokie mniemanie o sobie( ale to jest bardziej spowodowane tym, ¿e otaczaj± mnie pró¿ne laseczki, które s± puste jak pustak i równie debilni na¿elowani faceci)Ale czemu on siê tak znêcal nad Severusem? Cham

"From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen
As others saw..."

/Edgar A. Poe/

jetinajt
Bardziej ratowa³ swój ty³ek ni¿ ¿ycie Severusa. Gdyby tego nie zrobi³ sam wylecia³by by z Hogwartu i nie wiadomo czy nie trafi³by do Azkabanu. A tam to by mu siê ju¿ na pewno nie spodoba³o.
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0

http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY

[quote]Ridcully mlasn±³ z satysfakcj±.
- My w Ankh-Morpork wiemy, z czego siê robi piwo - stwierdzi³.
Magowie pokiwali g³owami - rzeczywi¶cie wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem.
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s

[quote]Harry shouted, "Crucio!";(...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."

...a potem (...) ¶ci±³ ³odygê fasoli, dodaj±c morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcze¶niej przestêpstw kradzie¿y, oszustwa i wtargniêcia na cudzy teren. Usz³o mu to jednak na sucho; ¿y³ d³ugo i szczê¶liwie, bez ¶ladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczyni³. Co dowodzi, ¿e je¶li cz³owiek jest bohaterem, to w³a¶ciwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytañ.
[/quote]

Flowerpower
Dla mnie osobi¶cie James by³ zadufanym i zakochanym w sobie pysza³kiem. I wcale siê nie dziwiê Snape'owi, ¿e go tak nienawidzi³. Owszem, James siê pó¼niej zmieni³, ale ta scena z pamiêci Snape'a wyj±tkowo mocno utkwi³a mi w pamiêci....
Let me take you down 'cause I'm going to strawberry fields.

roit_girl
Mieli by go wywaliæ za co?? ZA to, ¿e Syriusz powiedzia³ Snape'owi, ¿e jak chce siê dowiedziec gdzie chodzi Lupin to niech idzie pod bij±ca wierzbê?? No naprawde czyn gody kary smierci!
W wywaidzie Rowling mówi, ¿e Potter nie lubi³ Severusa bo czu³ sie przez niego zagrozony (lily). James odda³ ¿ycie chc±c powstrzymæ Voldemorta i dac szanse ucec Lily i Harry'emu. Jak sam mówi Lupin i Syriusz James sie zmieni³ w 7 klasie i wtedy Lily zacze³a z nim chodziæ.
Severus sam sobie zarobi³a na zerwanie kontaktów z Lily. Trzeba by³o nie maczaæ siê w czarnej magii.
Ocieniacie go po jedym wspomnieniu i to nadodatek (jka sama nazwa wskazuje) najgorszym.
Irytuje mnie tylko, ¿e keidy czytam ksi±zke to Lily odda³a za ciebie ¿ycai. Przeciez ojciec tez umar³ za nich:/
"Everybody
Put your hands up say,
I don't wanna be in love, I don't wanna be in love!"

"...Có¿ jedn± matkê, jak± znasz
Jest nadzieja...
G³upi± matkê masz..."

http://hermiona-draco-inna-bajka.blog.onet.pl/
nimfadora21
James Potter urodzi³ siê w 1960 roku. W tym samym co Lily. Mia³ 20 lat jak urodzi³ siê Harry i 21 lat jak zmar³. ¯y³ bardzo krótko. Mam tylko jedno usprawiedliwienie na jego szkolne zachowanie. Moim zdaniem od pocz±tku czu³ co¶ do Lily, ale dobrze wiedzia³, ¿e ona przyja¼ni sie ze Snapem. Poni¿aj±c przysz³ego nauczyciela Eliksirów chcia³ pokazaæ Lily jaki to dupek z tego Snape i, ¿e on jest lepszy. By³ po prostu zazdrosny. By³ te¿ jeszcze m³ody, wiêc nie wiedzia³ co to tak naprawdê ¿ycie. Ma to chyba zwi±zek z tym, ze pochodzi³ od Pervellów, a oni nie byli zbyt dobrymi lud¼mi. Ale potem James siê zmieni³. Kiedy przyszed³ Voldemort chcia³ chroniæ ¿onê i dziecko. James by³ dobrym cz³owiekiem, choæ rzeczywi¶cie podpad³ chyba nam wszystkim pod wzglêdem tego jak zachowywa³ siê podczas szkolnych lat...
moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-)

http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img]

Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarn± Magi±
Ulubiony aktor: Rupert Grint
Ulubiona aktorka: Emma Watson
Wymarzona miot³a: PiorunxxD
Ró¿d¿ka: 8 cali, kawa³ek klapy od sedesu, kawa³ek klamki
Ulubiony nauczyciel: McGonagall
Patronus: Kot
Animag: Sarna
Dom: Gryffindor
Ulubiony kolor: niebieski, z³oty

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg
img.userbars.pl/14/2773.gif
i32.tinypic.com/9hl6hw.jpg

Mój nick jest do¶æ d³ugi, wiêc, aby go ca³ego nie pisaæ mo¿ecie pisaæ nimfa. £atwij i pro¶ciej!

Sev1302
chyba urodzi³ sie 1960 a nie 1959, taki ma³y b³±dzik. a co do niego to wszyscy siê czepiaj± ¿e tak znêca³ siê nad Snapem, by³ wtedy g³upi ma³olatem, ale potem udowodni³ ¿e przynajmniej troche siê zmiani³.... wiêc (mo¿e go nie uwielbiam) ale do¶æ lubie

kinga1994
James Potter to jeden z Huncwotów naczelnych. Jest wybitnym szukaj±cym Gryffindoru s³yn±cym z nieprzeciêtnej urody. Od wielu lat zakochany w Lilyanne Evans, której nadaremnie próbuje zdobyæ serce. Czêsto przez niego Lily chodzi w¶ciek³a lub za³amana. Nie umie sobie poradziæ ze zdobyciem tej "niewinnej" istotki, mimo ¿e inne dziewczyny mdlej± na jego widok. :)
Edytowane przez kinga1994 dnia 29.01.2013 15:31
Jestem uczennicom pobliskiego gimnazjum w Trzebielu i mam 14 lat i uwielbiam Harr'ego Pottera i US5 i telewizor LCD

ReMusKa
A ja go kocham!!!!!!!!!! zw³aszcza za to,¿e postara³ sie o to, by Sev Snape do¶æ ciekawie spedzi³ te 7 lat nauki w hogwrcie (gdybym chodzila ze Snape'm do szko³y to pewnie robilabym to samo co on jezyk) i za to, ze jest tak zadufany w sobie jak ja...:D no i oczywiscie samo to ¿e jest Huncwotem sprawia ¿e czuje do niego niekontrolowana miêtê...jezyk i te boskie bryle... muah :*... no po prostu IDEA£... :smilewinkgrin:

Prefix u¿ytkownikaEmma Lewis
James Potter by³ bardzo ciekaw± postaci± ,lubiê go tak jak i wiêkszo¶æ huncwotów (oprócz glizdogona)Na pewno by³ trochê arogancki i zbyt pewny siebie ( w sumie nie dziwne bo podobno by³ rozpieszczany przez rodziców) ale i tak by³ bardzo fajn± postaci±.

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: