Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Zawody czarodziejskie!
Lilianne_
Jaki zawód w ¶wiecie czarodziejów chcieliby¶cie wykonywaæ? Ja osobi¶cie chcia³abym byæ Uzdrowicielem. :)

Je¶li taki temat ju¿ jest to przepraszam. :)
Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 17:06
Kiedy patrzymy na ¶mieræ lub ciemno¶æ, boimy siê tylko nieznanego, niczego wiêcej...

Her-mio-na 13
Moim marzeniem ¿yciowym jest zostaæ Dementorem... :D
A tak na serio to albo Aurorem, albo ¦miercio¿erc±, ale raczej to pierwsze. Je¶li za¶ nic z tych rzeczy to nauczycielem eliksirów, OPCM lub opieki nad magicznymi stworzeniami. ;)
Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 17:06
www.twilightpoison.com/downloads/twi_avatars10.gif

Lilly__Evans
Tak jak wiêkszo¶æ chcia³abym byæ aurorem. Ale fajowo by³oby równie¿ prowadziæ sklep z bli¼niakami Fredem i Georgem. Je¶li chodzi o nauczycieli to mog³abym byæ nauczycielk± transmutacji i obrony przed czarn± magi±, no i numerologii.
Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 17:07
Lilly__Evans

jetinajt
Ja bym chcia³ zostaæ sprz±taczem. Zawód ciekawy, zapewniaj±cy ogromne emocje, daj±cy dostêp do najwiêkszych tajemnic. Pozwalaj±cy tak¿e wykszta³ciæ ca³kiem ciekawe umiejêtno¶ci. Niestety wymaga ogromnego samozaparcia, ¿eby znale¼æ swoj± "drogê". Kto mi nie wierzy, niech czyta, ale co macie przeczytaæ, musicie dowiedzieæ siê ju¿ sami.
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0

http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY

[quote]Ridcully mlasn±³ z satysfakcj±.
- My w Ankh-Morpork wiemy, z czego siê robi piwo - stwierdzi³.
Magowie pokiwali g³owami - rzeczywi¶cie wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem.
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s

[quote]Harry shouted, "Crucio!";(...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."

...a potem (...) ¶ci±³ ³odygê fasoli, dodaj±c morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcze¶niej przestêpstw kradzie¿y, oszustwa i wtargniêcia na cudzy teren. Usz³o mu to jednak na sucho; ¿y³ d³ugo i szczê¶liwie, bez ¶ladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczyni³. Co dowodzi, ¿e je¶li cz³owiek jest bohaterem, to w³a¶ciwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytañ.
[/quote]

Patronus Smok
Ja chcia³bym byæ za³o¿ycielem,kapitanem i szukaj±cym mojej dru¿yny Quidditcha ,,Czerwone Smoki Stegna'';(je¶li siê pomyli³em w nazwie tego od Znicza to mi o tego chodzi³o),albo nauczycielem Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami lub Aurorem.

Prefix u¿ytkownikaFleurEvans
Ja chêtnie podjê³abym siê pracy w departamencie Magicznych Wypadków I Katastrof w wydziale czarodziejskiego Pogotowia Ratunkowego albo w Zarz±dzie Klubu Gargulkowego, który znajdujê siê w Departamencie Czarodziejskich Gier I Sportów. Ogólnie chcia³abym pracowaæ w Ministerstwie Magii.

Prefix u¿ytkownikaEnid
Najlepiej to szukaj±c± w jakiej¶ dobrej drurzynie np.B³ugarii (z Krumem)
a jak nie to pracowaæ na jakim¶ wysokin stanowisku w Departamencie Magicznych Gier i Sportów albo w Departamêcie Miêdzynarodowej Wspu³pracy Czarodziejów.:smilewinkgrin:
A je¿eli nie uda³o by mi siê ani to ani to to mog³a bym pracowaæ na Nokturnie (ewentualnie na Pok±tnej)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaEnid dnia 19.03.2008 15:56

Prefix u¿ytkownikaFilemona
Najlepsza by³aby praca nauczycielki w Hogwarcie. Chcia³abym nauczac transmutacji, poniewa¿ bardzo podoba mi siê ten przedmiot. Zadziwia mnie i fascynuje. Albo opieka nad magicznymi stworzeniami. Ewentualnie praca w Ministerstwie Magii.

http://www.krollewpbf.aaf.pl/
Fidelisa
Ja chcia³abym pracowaæ w Hogwarcie... Mog³abym byæ nauczycielk± OPCM, ale to chyba nie takie ³atwe, bior±c pod uwagê, ile osób poza mn± widzi siê na tym stanowisku xD Ewentualnie zadowoli³abym siê opiek± nad magicznymi stworzeniami, chocia¿ nie wiem, czy bym nie zwariowa³a, musz±c co roku od pocz±tku opowiadaæ o tak fascynuj±cych zjawiskach jak np. gumoch³ony xD

A je¶li nie Hogwart... Hmmm... Mo¿e auror?
Puchonka przydzielona do Slytherinu
hogsmeade.pl/button/userbar-slytherin.jpg
hogsmeade.pl/button/userbar-hufflepuff.jpg
nimbo.net/quiz/slyth.gif
nimbo.net/quiz/huff.gif

Slytherin przyjmuje takich,
Co maj± czyst± krew,
Co maj± wiêcej sprytu
Od uczniów domów trzech.

A mo¿e w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkaj±,
Gdzie wierni i sprawiedliwi
Hogwarta szko³y s± chwa³±.

Dom: Slytherin
Ró¿d¿ka: leszczyna, 12 1/4 cala, od³amek smoczego k³a
Ulubiony przedmiot: Obrona przed czarna magi±
Ulubiony nauczyciel: prof. Remus Lupin
Patronus: Lis
Animag: Wilczyca
Metamorfomag

Cz³onkini FunClubu Remusa Lupina
img259.imageshack.us/img259/4407/rlkopiaqz2.png

www.geocities.com/thepensieve2003/images/persona_lupin.jpg

Kilka s³ów wyja¶nienia, co do mojego ¶lizgoñstwa:
Po pierwsze-
to, ¿e kto¶ jest ¦lizgonk± i fank± swojego domu nie znaczy wcale, ¿e wielbi Draco Malfoya.
Po drugie-to, ¿e jestem ¦lizgonk± nie znaczy, ¿e mam aspiracje na jadka
Po trzecie i najwa¿niejsze- jestem Puchonk± o ¶lizgoñskich zachowaniach, takie przypadki te¿ siê zdarzaj±, wiêc nie wyobra¿ajcie sobie, ¿e jestem niewiadomo jak "z³a" (albo, ¿e siê za tak± uwa¿am)...
Koniec wywodu, dziêkujê za uwagê

Gdzie skarb Wasz, tam i serce Wasze...

Things we lose have a way of coming back to us in the end. If not always in the way we expect...

Pochylê siê nad ró¿±, choæby na moich oczach mial sp³on±æ las...
Bo wszystko jest niczym, a co¶ mo¿e byæ wszystkim...

Zawsze inna, zawsze taka sama...

Prefix u¿ytkownikaNavHeera
Ja chêtnie podjê³abym siê pracy w Ministerstwie Magii w departamencie Kontroli Nad Magicznymi stworzeniami. Uwielbiam pracê ze zwierzêtami, a z fantastycznymi to ju¿ w ogóle. Je¶li nie w MM, to mo¿e za³o¿y³abym jak±¶ hodowlê magicznych ro¶lin lub zwierz±t.

karolakhp
Hmmm... Ja aurorem bo to taka ciekawa praca albo prowadziæ sklep z Magicznymi Dowcipami Weslayów uwielbiam ich dlatego wydaje mi siê ¿e prowadzenie takiego sklepu sprawialo by mi przyjemno¶æ ewentualnie nauczaæ w Hogwarcie OPCM to jedyny przedmiot który mnie tak bardzo zainteresowa³ no i teraz sobie pomy¶la³am ¿e mieæ jak±¶ ma³± dru¿ynê Quidditcha ;d. No ale najbardziej chcia³a bym byæ aurorem.
"-... A teraz zwracam siê do ciebie, Harry Potterze. Pozwoli³e¶ by twoi przyjaciele zginêli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiaæ mi czo³o. Bêdê na ciebie czeka³ w Zakazanym Lesie. Przez godzinê.Je¶li siê tam pojawisz,je¶li siê nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszê do boju, Harry Potterze odnajdê ciê i ukarzê ka¿dego mê¿czyznê,kobietê i dziecko, którzy bêd± próbowali ukryæ ciê przede mn±.Masz godzinê"

^^^^

"-By³e¶ taki dzielny.
Nie móg³ mówiæ. Poch³ania³ j± wzrokiem,my¶l±c,¿e móg³by tak staæ i patrzeæ na ni± wiecznie. Tylko patrzeæ,nic wiêcej.
-Jeste¶ ju¿ blisko-powiedzia³ James.-Bardzo blisko.Jeste¶my ciebie tacy dumni.
-Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknê³o mu siê z ust, za nim zdo³a³ je powstrzymaæ.
-Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzek³ Syriusz-To takie co¶ jak za¶niêcie, tylko jest szybsze i ³atwiejsze.
-A on bêdzie chcia³ zrobiæ to szybko. ¯eby ju¿ by³o po wszystkim-odezwa³ siê Lupin.
-Nie chcia³em,¿eby¶cie umarli- powiedzia³ Harry,a te s³owa te¿ wyrwa³y mu siê bez udzia³u woli.-¯adne z was.
Przepraszam..."

^^^^

"-Zostaniecie ze mn±?
-Do samego koñca-odrzek³ James.
-Nie zobacz± was ?
-Jeste¶my czê¶ci± ciebie- powiedzia³ Syriusz.-Nikt inny nie mo¿e nas zobaczyæ.
Harry spojrza³ na swoj± matkê.
-B±d¼ blisko mnie-szepn±³.
I wszed³ w mroczny las."

^^^^

Prefix u¿ytkownikaAnix Malfoy
Hm.. Ja bym mog³a byæ ¶miercio¿erczyni± xD
Heh... Nie no dobra, to nie zawód. Myslê, ¿e spisa³abym siê jako zawodnik quidditcha, jako ¶cigaj±ca. To mog³oby byæ do¶æ ciekawe...

Cho Chang 321
Czyli tak:
-nauczyciel w Hogwarcie i uczyæ Zaklêæ
-Auror:)
-Gracz Qudditcha na pozycji szukaj±ca
-Pracownik Ministerstwa Magii

Harry Potter t moje ¿ycie , Harry Potter to ja . Dziêkujê J.K. Rowling

Katara
jetinajt napisa³/a:
Ja bym chcia³ zostaæ sprz±taczem.[...]

to siê nazywa "konserwator powierzchni p³askich" ;0 xD

a tak co do tematu to:
mog³abym pracowaæ w Departamencie Tajemnic, Hogwarcie, (OPCM) lub w innym miejscu pe³nym tajemnic ;)

Prefix u¿ytkownikaYourSmile
Ja chcia³abym byæ szefem Departamentu Miêdzynarodowej Wspó³pracy Czarodziejów albo Departamentu Przestrzegania Prawa Czarodziejów. A potem obj±æ stanowisko Ministra Magii. ;D Podoba mi siê tak¿e praca w Hogwarcie jako nauczycielki transmutacji i oczywi¶cie opiekuna Gryfonów!
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaYourSmile dnia 21.10.2013 17:48

Prefix u¿ytkownikaTascha Moon
Ja chêtnie podjê³abym siê hodowli nad magicznymi zwiêrzêtami. Jestem bardzo zwi±zana ze zwiêrzêtami i patrzeæ jak powoli rosn±. W przysz³o¶ci chcia³abym zostaæ weterynarzem albo prowadziæ jaki¶ rezerwat.

Prefix u¿ytkownikaNarcissa
Wysokie stanowisko w Ministerstwie Magii np takie jakie piastowa³ Lucjuszek, i mieæ w gar¶ci tych urzêdasów.Albo Ministrem Magii,tak to zawód dla mnie.A z nauczycieli to mo¿e eliksiry.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaNarcissa dnia 12.07.2013 23:56
Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów chroñ nas Slytherinie

i44.tinypic.com/ivyb7c.gif

Prefix u¿ytkownikaSheeby
Ja chcia³abym byæ magomedykiem. W sensie, ¿e po Londynie je¼dziæ i leczyæ, b±d¼ uzdrowicielem w szpitalu, ale to ju¿ gorsza wersja. ;p

Aurory, MM, ¦miercio¿ercy, nauczyciele mnie nie interesuj± (w sensie prac)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaSheeby dnia 13.07.2013 11:36
45.media.tumblr.com/32c9bbab3da0f54d7b04292d879417f7/tumblr_mv1sjcR8RD1rz2bopo1_500.gif

Julia part smart

31.media.tumblr.com/43e3ae49ca2101eb09376df0d80310b2/tumblr_inline_mqc21nrBPO1qz4rgp.gif

Prefix u¿ytkownikazuzanna100
Chcia³abym pracowaæ w Ministerstwie Magii w Departamencie Miêdzynarodowej Wspó³pracy Czarodziejów :) to by³oby bardzo ciekawe.. ;) lub w Departamencie Magicznych Gier i Sportów :) pilnowa³abym sklep Weasleyów na Pok±tnej :D
Prawdziwa magia ukryta jest wg³êbi cz³owieka i potrzeba mocnego uczucia, aby j± stamt±d uwolniæ.

Prefix u¿ytkownikaXeri
Z chêci± zosta³abym uzdrowicielem, jak te¿ w realu. Taka praca mnie krêci, bo zawsze s± inne przypadki i nie jest nudno. Gdybym nie podo³a³a jednak takiej do¶æ skomplikowanej pracy, pewnie otworzy³abym ksiêgarniê, albo bibliotekê w Hogsmeade ;D
i60.tinypic.com/11jyots.gif

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryæ siê?
Tu zawis³ ten,
co troje zginê³o z jego mocy.
Dziwnie ju¿ tutaj bywa³o,
nie dziwniej wiêc by siê sta³o,
gdyby¶my siê spotkali
pod wisielców drzewem o pó³nocy.

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryæ siê?
Choæ trup ze mnie ju¿,
uwolniê ciê od przemocy.
gdyby¶my siê spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryæ siê?
Tu do mnie mia³a¶ zbiec,
¿eby unikn±æ przemocy.
gdyby¶my siê spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryæ siê te¿?
W naszyjniku ze sznura
u boku mego nie czekaj pomocy.
gdyby¶my siê spotkali

24.media.tumblr.com/5e7ea95eb3a66610a04f2ef69c96a95f/tumblr_mzoa4w9n8J1qfx172o5_250.gif

40.media.tumblr.com/db4b3542ad14dcd274e696dc3a7ee172/tumblr_nhs5ru1eXc1s9t61qo1_500.jpg

38.media.tumblr.com/ceac3d6d60bf1a7f26ac63d1c11c6466/tumblr_njkptkSyOh1un5mawo1_250.gif

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: