Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Wasze zdanie o Zgredku
|
|
| natus276 |
Dodany dnia 30.03.2008 20:43
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.03.08 |
Co my¶licie o tym skrzacie? Bo ja go uwielbiam. Jest taki ¶mieszny czasem i taki zapatrzony w Harry'ego, ¿e szok I bardzo mi siê podoba³o jak usi³owa³ go ratowaæ... By³ taki kochany no i tak ¶miesznie przedstawiony w filmie Edytowane przez Xeri dnia 10.11.2013 10:35
|
|
|
|
| __Cameron__ |
Dodany dnia 01.04.2008 14:27
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 303 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 401 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 15.03.08 |
Jak mo¿na robiæ tyle b³êdów? Rozumiem ¿e nie ka¿dy zna siê idealnie na ortografii, ale przecie¿ b³êdy s± podkre¶lane. A Zgredka lubiê, tylko czasem mnie wkurza³ w Komnacie Tajemnic, no i mia³ tak± wzruszaj±c± ¶mieræ. |
|
|
|
| Sev1302 |
Dodany dnia 01.04.2008 16:05
|
![]() Postów: 420 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 761 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
tiaaa.... ZgreDku a nie Zgreku... to po pierwsze. Oczywi¶cie, ¿e uwielbbiam Zgredka, w dwójce by³ bardzo zabawny z tym ratowaniem Pottera, a w szóstce ju¿ bardzo by³o widaæ jak wielce potrafi zrobiæ dla Harrego, to jego po¶wiêcenia... które tak siê skoñczy³o.... ¦mieræ Zredka by³a jedn± z najbardziej wzruszaj±cych scen, na których p³aka³am jak bóbr. Nie chodzi mi o sam± ¶mieræ Zgredka ale o ten okropny ¿al Harrego i to jego rozmy¶lanie.... ...beautiful... Chcia³abym wszystkim zakomunikowaæ, ¿e jestem dziewczyn± ;]
******** "Snape milcza³ przez chwilê, patrz±c na niego, a potem wychrypia³: - Wiêc ukryj ich gdzie¶. Ukryj j±... Ich wszystkich. W jakim¶... bezpiecznym miejscu. B³agam. - A co mi dasz w zamian, Severusie? - W zamian? - Snape wytrzeszczy³ oczy na Dumbledore'a (...) - Wszystko. ******** "Szpiegowa³em dla ciebie, k³ama³em dla ciebie, nara¿a³em dla ciebie ¿ycie, a wszystko to robi³em, by zapewniæ bezpieczeñstwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, ¿e hodowa³e¶ go jak ¶winiaka na rze¼... - To bardzo wzruszaj±ce, Severusie - (...) - A wiêc w koñcu dojrza³e¶ do tego, by przejmowaæ siê losem tego ch³opca? -Jego losem? - wykrzykn±³ Snape. - Expecto patronum! Z koñca jego ró¿d¿ki wystrzeli³a srebna ³ania. Wyl±dowa³a na pod³odze, przebieg³a przez pokój i wyskoczy³a przez okno. Dumbledore patrzy³, a¿ jej srebrna po¶wiata zniknê³a w ciemno¶ci, a potem odwróci³ siê do Snape'a. Oczy mia³ pe³ne ³ez. - Przez te wszystkie lata?... - Zawsze. |
|
|
|
| Santino |
Dodany dnia 27.05.2008 19:54
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 58 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 889 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Zgredek to ¶wietny skrzat domowy, trochê denerwuj±cy (w Komnacie Tajemnic). Bardzo wzruszaj±cy by³ moment jego ¶mierci, ale w koñcu zgin±³ za tego, którego tak ubóstwia³. Szkoda mi go by³o jak czyta³em Insygnia
|
|
|
|
| Gizmolina |
Dodany dnia 28.05.2008 17:57
|
![]() Postów: 181 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1629 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
Sev1302 napisa³/a: Oczywi¶cie, ¿e uwielbbiam Zgredka, w dwójce by³ bardzo zabawny z tym ratowaniem Pottera, a w szóstce ju¿ bardzo by³o widaæ jak wielce potrafi zrobiæ dla Harrego, to jego po¶wiêcenia... które tak siê skoñczy³o.... ¦mieræ Zredka by³a jedn± z najbardziej wzruszaj±cych scen, na których p³aka³am jak bóbr. Nie chodzi mi o sam± ¶mieræ Zgredka ale o ten okropny ¿al Harrego i to jego rozmy¶lanie.... Ach... lepiej nie mo¿na by³o tego uj±æ... A¿ siê ³ezka w oku krêci na samo wspomnienie Zgredka, który zawsze by³ gotowy, aby s³u¿yæ Harry'emu, mimo ¿e nie by³ on jego panem. Spoczywaj w spokoju, miêdzy krzakami w Muszelce. WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
|
| Addio93 |
Dodany dnia 28.05.2008 18:48
|
![]() Postów: 14 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 63 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 21.05.08 |
Uwa¿am, ¿e Zgredek to bardzo ciekawa i intryguj±ca postaæ. W Komnacie Tajemnic by³ do¶æ denerwuj±cy, ale w nastêpnych czê¶ciach pokaza³ jaki naprawdê jest. Zawsze taki beztroski, naiwny i zapatrzony w Harry'ego... Smutno mi, ¿e zgin±. Wed³ug mnie to by³a najbardziej przejmuj±ca ¶mieræ w 7 czê¶ci. Podziwiam go za to, ¿e chcia³ byæ wolny... "Budujemy zamki szczê¶cia z ludzkich ko¶ci."
"Za du¿o mówimy o zmianie ¶wiata, a za ma³o zmieniamy. Za du¿o mówimy o mi³o¶ci, a za ma³o kochamy." "Szkoda mi twych ³ez..." |
|
|
|
| Phoenix21hp |
Dodany dnia 28.05.2008 21:55
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 74 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.01.08 |
Jak ju¿ mówiæ o b³êdach to: nie pisze siê Harrego tylko Harry'ego - przypadki czy tam co¶ takiego. Zgredku, nie Zgreku. Najbardziej wkurzaj±ce to by³y te b³êdy: "dal mnie jest fajny z wielu powoduw ale i szkoda mi zgredka bo na koniec zginol nie stety" B³±d na b³êdzie!!! Ja sam lubi³em Zgredka, jednak ¿e z VII podoba³ mi siê Stworek Edytowane przez Phoenix21hp dnia 28.05.2008 21:56 |
|
|
|
| Malicious Lady |
Dodany dnia 30.05.2008 19:32
|
![]() Postów: 260 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 347 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 29.05.08 |
Lubiê go, poniewa¿ by³ bardzo oddany i lojalny, wobec Harry'ego. Czasem nawet jego postaæ mnie ¶mieszy³a, ale pamiêtam, ¿e czytaj±c "Insygnia ¦mierci" wzruszy³am siê przy w±tku o jego ¶mierci i zrobi³o mi siê go ¿al. Swoj± drog± jestem ciekawa jak potoczy³y siê losy Stworka. Niestety Pani Rowling tego nie opisa³a. |
|
|
|
| Hermiona1334 |
Dodany dnia 11.07.2008 11:13
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Nawet dosyæ go lubiê za odwagê i waleczno¶æ i za jeego uni¿on± postawê.My¶lê,¿e zas³u¿y³ na to by byæ wolnym skrztem.Szkoda tylko ¿e zgin±³ w DH,ale pomóg³ przyjacielowi-zgin±³ jak bohater.W³a¶nie dlatego darzê go sympati±. "Wygl±dasz bardzo zdrowo Potter,wiêc wybacz mi,ale nie zwolniê ciê z obowi±zku odrobienia pracy domowej.
Chyba ¿eby¶ umar³,wtedy mo¿esz ¶mia³o czuæ siê zwolniony" "Bêdziemy na tyle silni,na ile bêdziemy zjednoczeni i na tyle s³abi na ile bêdziemy podzieleni" "Co ma byæ to bêdzie a jak ju¿ bêdzie to trzeba siê z tym zmierzyæ" |
|
|
|
| Tonks91 |
Dodany dnia 16.07.2008 21:19
|
![]() Postów: 27 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 231 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 30.07.07 |
Jest to moja ulubiona postaæ, no mo¿e po za Syriuszem. Bardzo mi siê podoba jego wygl±d w filmach, pasuje do jego charakteru. Super by³o jak zacz±³ zbieraæ skarpetki. ![]() ![]() Gdy w Insygniach zgi±³ p³aka³am jak ma³e dziecko!!!!! Nie do¶æ, ¿e autorka u¶miercia³ mojego ulubionego bohatera <Syriusz> to na domiar z³ego musia³a te¿ zabiæ Zgredka!!!!!!! Przecie¿ on by³a taki kochany, zabawny i w ogóle...go mog³a oszczêdziæ!! |
|
|
|
| emigratka |
Dodany dnia 20.07.2008 23:58
|
![]() Postów: 70 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 321 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 20.04.08 |
Zgredek to jedna z moich ulubionych postaci. Uwa¿am, ¿e by³ ¶wietny (no mo¿e w komnacie Tajemnic czasem trochê irytuj±cy ). By³ strasznie ¶mieszny szczególnie jak zacz±³ zbieraæ skarpetki. My¶lê, ¿e nie powinien zgin±æ choæ to podkre¶la jak wiele gotów by³ po¶wiêciæ dla Harry'ego....i chyba tak jak wiêkszo¶æ strasznie mnie wzruszy³ nie tyle moment ¶mierci Zgredka ile to jak Harry ¿egna³ siê z Nim po raz ostatni...
|
|
|
|
| Liluchna |
Dodany dnia 12.08.2008 11:37
|
![]() Postów: 14 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 98 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 09.08.08 |
Zgredek to bardzo fajny skrzat i zawsze sie stara³ pomuc chociarz mu to niewychodzi³o zabardzo.Szkoda ,¿e musia³a zgin±æ .Jestem ³a na Rowling ,¿e go u¶mierci³a.A te jego uszka Bardzo fajny by by³ z niego kolega ))
|
|
|
|
| kamilx98 |
Dodany dnia 22.08.2008 09:22
|
![]() Ostrze¿enia: 3 Postów: 13 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1234 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 29.07.08 |
Zgredek to najfajniejszy skrzat w filmie harry potter i tyko mnie wnerwia jak sam siê ka¿e np; wal±æ siê w nos lamp± / ja k na harrego napu¶ci³ t³uczek przypali³ sobie rêce ¿elazkiem albo wali³ siê t± butelk± jak harry by³ w szpitalu jest trochê dziwny ale nie tak jak inne skrzaty npp; mrurzka zabi³a by siê dla swjego pana . bez tytu³u
|
|
|
|
| niezapominajka |
Dodany dnia 30.08.2008 23:47
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 41 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 30.08.08 |
Zgredek - kochany dobry skrzat... Bardzo chcia³abym mieæ takiego Zgredka - NIE do sprz±tania oczywi¶cie - ale jako cudownego przyjaciela... Uwa¿am, ¿e to jedna z najmilszych postaci w ksi±¿ce. By³ szlachetny, lojalny, niezwykle oddany Harry'emu choæ wcale nie musia³, bo by³ przecie¿ wolnym skrzatem. Jego heroizm i po¶wiêcenie s± naprawdê niezwyk³e. A sposób w jaki umar³, by³ tragiczny i okrutny... Rzadko zdarza mi siê p³akaæ, ale scena jego ¶mierci tak mn± wstrz±snêla, ¿e siê pop³aka³am Edytowane przez niezapominajka dnia 30.08.2008 23:48 |
|
|
|
| LadyofLake |
Dodany dnia 28.02.2010 13:20
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3289 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 28.12.08 |
Zgredek by³ lojany, wierny, szlachetny i bardzo odwa¿ny. Ca³kowicie 'odda³ siê' Harry'emu w podziêce za to, ¿e m³ody czarodziej go oswobodzi³. Kiedy umiera³ w 'Insygniach ¦mierci', rycza³am jak g³upia. Prawie tak samo, jak na ¶mierci Snape'a. Rowling naprawdê strasznie siê uwziê³a w ostatnim tomie na wszystkich moich ulubionych bohaterów. Chocia¿ tego biednego skrzata mog³a oszczêdziæ. Edytowane przez LadyofLake dnia 28.02.2010 13:20 'Mimo to kocha³a go nadal, bo - po raz pierwszy w ¿yciu - pozna³a, co to wolno¶æ. Mog³a go kochaæ, choæby mia³ siê o tym nigdy nie dowiedzieæ, nie potrzebowa³a jego pozwolenia, by niepokoiæ siê tym, co ludzie knuj± przeciwko niemu. To w³a¶nie by³a wolno¶æ - czuæ to, czego pragnê³o jej serce, nie bacz±c na to, co pomy¶l± inni.' - Paulo Coelho, 'Pi±ta Góra'
![]() (c) pottermoviesandbooks.blog.onet |
|
|
|
| Tarah |
Dodany dnia 21.11.2010 16:18
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 369 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 17.10.10 |
Zgredek to jedna z najmilszych i najbardziej kochanych osób w ca³ej serii. I, choæ kocham postaæ Bellatriks, nigdy nie zapomnê jej tego, co mu zrobi³a. P³aka³am przy jego ¶mierci w ksi±¿ce i obawia³am siê tej sceny w filmie - a tam rozrycza³am siê jeszcze bardziej, bo filmowy Zgredek zawsze bardziej podoba³ mi siê od ksi±¿kowego (to chyba za te jego oczy i uszka, które widzia³am wtedy na ekranie...). |
|
|
|
Lapa15 |
Dodany dnia 05.04.2013 10:19
|
![]() Pochwa³y: 19 Postów: 2670 Dom: GryffindorPunkty: 20150 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 01.12.12 |
Zgredek o bardzo ciekawa postaæ. Choæ Harry Potter nie by³ jego panem, traktowa³ go tak, jakby nim by³. Nawet rodzina Malfoyów w KT nie obchodzi³a go tak, jak zapewnienie Harry'emu bezpieczeñstwa. Ten skrzat naprawdê troszczy³ siê o Pottera. Prosty przyk³ad: danie mu skrzeoziela. Umar³ ¶mierci± bohatera. ![]() *** Moje wewnêtrzne oko tu cierpi *** |
|
|
|
Cordiale |
Dodany dnia 03.05.2013 00:05
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1254 Dom: SlytherinPunkty: 9381 Ranga: Dystrybutor s³odyczy Weasleyów Data rejestracji: 11.04.13 |
Zgredek? Uwielbiam go! Zawsze chcia³ pomóc Harry'emu choæ nie wzywany. Dawa³ mu dobre pomys³y, które mu pomaga³y. By³ po prostu cudownym skrzatem domowym. "Dobra, marudo, nie marud¼ ju¿ tak, bo zamarudzisz mnie na ¶mieræ." ![]() http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 03.05.2013 00:11
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Oczywi¶cie chcia³abym mieæ takiego Zgredka w domu. Pomaga³by mi, a ja bym siê obija³a. Taka prawda. Jednak trzeba przyznaæ, ¿e by³ on wspania³aym stworzeniem i nieocenionym przyjacielem, Chwa³a mu za to. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Times |
Dodany dnia 03.05.2013 00:17
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 7 Dom: RavenclawPunkty: 485 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 02.05.13 |
Zgredek by³ pomocnikiem Harry'ego Potter'a w róznych sprawach, pomaga³ mu na dobre i na z³e tak, ¿e odda³ za niego ¿ycie. By³ wspania³ym przyjacielem i bohaterem sagi. |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

I bardzo mi siê podoba³o jak usi³owa³ go ratowaæ... By³ taki kochany no i tak ¶miesznie przedstawiony w filmie
Xeri

Gryffindor

Slytherin
Hufflepuff

Ravenclaw