Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Naj¶mieszniejszy moment
Strielok
Wed³ug mnie naj¶mieszniejsze sceny by³y w CO.
Np.
podchodzi hermiona do harrego i mówi:
-Ronald kaza³ ci powiedzieæ ¿e seamus mu powiedzia³ ¿e dean dowiedzia³ siê od parvati ¿e hagrid ciê szuka.
-powiedz Ronaldowi.... Co?
-Ronald kaza³ ci powiedzieæ ¿e seamus mu powiedzia³... oj b³agam nie ka¿ mi mówiæ tego jeszcze raz. Hagrid ciê szuka.
hermiona odchodzi
a harry mówi:
-Powiedz Ronaldowi...
A hermiona nagle siê odwraca i drze siê:
-Ja nie jestem sow±!:lol:

Albo ta scena gdy moody zamieni³ malfoya w fretkê a Mcgonagal do niego:
-czy...czy to jest uczeñ?!
a moody
-W tej chwili to fretka.:lol:

Prefix u¿ytkownikafan Lupina
mia³em z kumplem (obaj jeste¶my fanami HP) tak± scenke jak byli¶my na premierze w moim mie¶cie. Jako, ¿e najpierw grali¶my w grê wiêc mieli¶my niez³± polewkê na lekcji oklumencji. Mówili¶my teksty typu ,, Kieruj tak strza³kami aby ró¿d¿ka Snape'a by³a na ¶rodku". Powinni nam daæ klawiatury.
O jeszcze jak Moody wystrzeli³ Drêtwotê w ¶miercio¿erce z tego swojego kija. ,, Zbrak³o mi many*" . Wyobra¼cie sobie taki tekst g³osem Szalonookiego.

*Mana - energia magiczna w ró¿nych grach.

www.blednyrycerz.ddl2.pl
Magic
Mi siê podoba³o to jak w 3 czê¶ci mieli lekcje z Profesorem Lupinem, i jak Lupin spyta³ siê Nevila, czego siê najbardziej boi, a on powiedzia³ profesora Snejpa... hahah....

A po za tym jak zobacze Freda i Georga to ju¿ mi siê ¶miaæ chce...

Jasmine
Hmm, w tej chwili przypomina mi siê jeden moment...
Kamieñ Filozoficzny, ceremonia przydzia³u.
- Hermiona Granger!
- Och nie, spoko, nic takiego... - mruczy Hermiona, na co Ron z tak± ¶mieszn± min± do Harry'ego:
- Psychiczna jaka¶, mówiê ci xD
Lubiê ten moment xDD
Nie mnie juu¿ tu :D

Mishia
Mi siê najbardziej podoba³ moment w HPiZF jak Nimfadora Tonks robi³a takie dziwne miny na kolacji w Kwaterze g³ównej Zakonu Feniksa oraz jak Harry widzia³ te testrale jak Luna trzymaj±c gazetê do góry nogami powiedzia³a ze ona tez je widzi i ¿e on jest tak normalny jak ona. No i wszystkie momenty z braæmi Weasley'ami xD du¿o tego by³o ale dok³adnie nie pamietam jeszcze jakie.
Edytowane przez Mishia dnia 24.12.2007 16:00
Jestem animagiem^^-Sokó³
Mój Patronus: Kot
Mój dom:
hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

hermionaginny
Moje ulubione ¶mieszne momenty:
-Ron wypluwa ¶limaki
-Harry oblewa siê sokiem
-Hej! Trochê szacunku dla prefekta!
-To jest levioosa, a nie leviosaa!

Wiêcej nie mogê sobie przypomnieæ xD
Auror to ja xD

S³ucham:
Matalliki
Nirvany

Odpowiednik w HP: Hermiona
Dom: Gryffindor
Patronus: Kot
Animag: Kot
Zwierzê: Krzywo³ap i Hedwiga
Nazywam siê Kasia :).

smith
hehe ja w³a¶nie ogl±da³em Zakon Feniksa :) jest taki moment jak Dumbledore ucieka z Feniksem :D wszystkich odrzuca do ty³u :) i potem Kingsley wydaje takie 2...hmm odg³osy i mówi ze Dumbledor ma styl xD ¶miesznie to wysz³o xD

ElderWand
dobre bylo jak Moody uzyl transmutacji na Malfoy'u, McGonagall sie oburzyla i powiedziala
"Czy Dumbledore nie mowil Panu, ze karanie uczniow za pomoca transmutacji jest zabronione?! "
"£e no co¶ tam wspomina³" i ta mina haha
Dla Wiêkszego Dobra

Patronus Smok
Kiedy w ,,Komnacie Tajemnic''strona314 24 linijka cytujê:,,Do tej pory udawa³o mu siê mówiæ tym jêzykiem tylko wtedy gdy mia³ do czynienia z prawdziwym wê¿em.Wpatrywa³ siê w maleñki rysunek,staraj±c siê wyobraziæ sobie,¿e to prawdziwy w±¿.
-Otwórz siê-powiedzia³.
Spojrza³ na Rona który potrz±sn±³ g³ow± i powiedzia³:
Po Angielsku.'.'Rozbroi³o mnie to:D.Albo strona339 7 linijka od do³u:,, -Fawkes-rzek³ Harry-nie jest zwyk³ym ptakiem.-Odwróci³ siê szubko od pozosta³ych.-Ka¿dy niech z³apie mono drugiego.Ginny,z³ap Rona za rêkê.
Profesorze Lockhart...
-Mówi do ciebie-powiedzia³ ostro Ron do Lockharta.
-proszê chwyciæ drug± rêkê Ginny.Albo jak Mody zamieni³ Malfoya w thurzofretkê i McGonagall na tojezykrofesorze Moody!-rozleg³ siê przera¿ony g³os.
Profesor McGonagall schodzi³a po marmurowych schodach ,dzwigaj±c na ramionach stos ksi±¿ek.
-Witam Profesor McGonagall!-Odpowiedzia³ spokojnie Moody wysy³aj±c ³asiczkê jeszcze wy¿ej w powietrze.
Co pan wyprawia!-krzyknê³a Profesor McGonagall ,¶ledz±c wzrokiem lot fretki.
-Uczê-Odrzek³ Moody.''
Edytowane przez Patronus Smok dnia 20.02.2008 17:42

Renaemma
Pobierz kod ¼ród³owy  Kod ¼ród³owy
Mnie tam te¿ nie ¶mieszy scena z fretk±. Uwa¿am, ¿e
zosta³a zbyt zmieniona w stosunku do ksi±¿ki.
 I mam tylko nadziejê, ¿e nie zepsuj± tak ¿adnej ze
 scen z Ksiêcia...

Te marzenia Limonka...

HPiWA
Zaraz po ucieczce z domu:
Kiedy Harry idzie a na niebie pojawia siê jego ciotka krzycz±c wniebog³osy
HPiCO
1. Ron i Harry gadaj± na lekcji. Harry szturcha Rona, a ten jak na z³o¶æ ca³y czas gada. Obydwoje obrywaj±.
2. ...Ron budzi siê w nocy i mówi:
- pajaki,paj±ki, chca ¿ebym stepowa³, ja nie chce stepowaæ.
3. UWAGA cytat! Kiedy Ronu¶ dosta³ szatê na bal:
- Fajna sukienka. Z firanki?
Harry:
-No to im to powiedz
-Tak zaraz im powiem,jutro mim powiem....
3. Podchodzi hermiona do harrego i mówi:
- Ronald kaza³ ci powiedzieæ ¿e seamus mu powiedzia³ ¿e dean dowiedzia³ siê od parvati ¿e hagrid ciê szuka.
- powiedz Ronaldowi.... Co?
- Ronald kaza³ ci powiedzieæ ¿e seamus mu powiedzia³... oj b³agam nie ka¿ mi mówiæ tego jeszcze raz. Hagrid ciê szuka.
hermiona odchodzi
a harry mówi:
- Powiedz Ronaldowi...
A hermiona nagle siê odwraca i drze siê:
-Ja nie jestem sow±!

HPiZF
1. (Nie pamiêtam, czy to dok³adnie tak by³o)
- Nie rozumiem dlaczego nigdy nie nosisz tych swetrów
- Bo wygl±dam w nich jak kompletny kretyn
- Czyli jak zawsze
2. Po poca³unku:
- I jak by³o?
- Mokro...
3. Po ucieczce Dumbledore'a - Kingsley:
- Czy sie to panu podoba, czy nie, musi pan przyznaæ, ¿e Dumbledore MA KLASE
Edytowane przez Renaemma dnia 20.02.2008 18:41
img94.imageshack.us/img94/5924/aaxeaf.gif

Zawsze ¶mieje siê, nawet kiedy ca³± ziemie przykry³ ciemny p³aszcz. Kiedy wszyscy pogr±¿eni s± w rozpaczy nigdy nie tracê swego serca które rozja¶nia mi drogê w ciemno¶ci.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Nie wiedzia³ dlaczego to robi, dlaczego podchodzi do umieraj±cego mê¿czyzny, nie wiedzia³, co naprawdê czuje, patrz±c na bia³oszar± twarz Snape'a i jego palce, próbuj±ce wymacaæ krwawi±c± ranê na szyi. Zdj±³ pelerynê-niewidkê i spojrza³ na cz³owieka, którego tak nienawidzi³, którego szeroko rozwarte czarne oczy patrzy³y teraz na niego i który porusza³ wargami, jakby chcia³ co¶ powiedzieæ. Pochyli³ siê nad nim, a Snape chwyci³ go za szatê na piersiach i przyci±gn±³ bli¿ej. Z jego gard³a wydoby³ siê straszny charkot.
- We¼... to... we¼... to.
Co¶ z niego wyciek³o i nie by³a to tylko krew. Z jego ust, uszu i oczu wydoby³o siê co¶ srebrzystoniebieskiego, co¶, co nie by³o ani gazem, ani ciecz±... a Harry wiedzia³, co to jest, lecz nie mia³ pojêcia, co robiæ...
Hermiona wcisnê³a mu do trzês±cej siê rêki wyczarowan± przez siebie butelkê. Przeniós³ ró¿d¿k± srebrzyst± substancjê do butelki. Kiedy by³a pe³na, uchwyt Snape'a zel¿a³, a on sam wygl±da³, jakby ju¿ ca³kowicie siê wykrwawi³.
- Spójrz... na... mnie - wyszepta³.
Zielone oczy odnalaz³y czarne oczy, ale po chwili co¶ w tych czarnych oczach znik³o, sta³y siê nieruchome, puste i martwe. Rêka trzymaj±ca szatê Harry'ego opad³a z g³uchym stukiem na pod³ogê i Snape ju¿ siê wiêcej nie poruszy³."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"..Kocham ziemiê, po której On st±pa, powietrze nad jego g³ow±; wszystko, czego dotknie jego rêka, ka¿de jego s³owo, ka¿de spojrzenie, ka¿dy postêpek i Jego ca³ego bez zastrze¿eñ.."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

- Bêdê jak ska³a: twarda i niezniszczalna.
- Ska³y s± twarde, ale z czasem kruszej±.
- To czym mam byæ?
- Kim. B±d¼ sob±.
- Nie. Nie mogê byæ kim¶, kogo ju¿ nie ma.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

- ... naprawdê mi na Tobie zale¿y. - uciê³a nagle.
- Powiedzia³a¶... ¿e Ci na mnie zale¿y? - uniós³ szybko wzrok i patrywa³ siê w ni± oczami, które zdawa³y siê mieæ barwê i wyraz jakich jeszcze nigdy w ¿yciu Ona nie widzia³a.
- Nie. - odpowiedzia³a po¶piesznie - Chcia³am tylko sprawdziæ, czy mnie s³uchasz.

nimfadora21
Scena z fretk± by³a fenomenalna, ale lapsza by³a jak to Harry chcia³ zaprosiæ Cho na bal i z tym sokiem dyniowym. Nie wiem czy to by³o w filmie, ale w ksi±¿ce na pewno, jak Hagrid nie chcia³ wpu¶ciæ Harry'ego do swojego domui Harry zacz±³ siê dobijaæ. Hagrid na to, ¿e by siê Pan wypcha³ Panie Potter. Harry na to, ¿eby mnie Pan wpu¶ci³ Panie Profesorze. Hagrid na to, od kiedy Harry mówi do niego "Profesorze". a Harry od kiedu Hagrid mówi "Panie Potter":D
moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-)

http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img]

Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarn± Magi±
Ulubiony aktor: Rupert Grint
Ulubiona aktorka: Emma Watson
Wymarzona miot³a: PiorunxxD
Ró¿d¿ka: 8 cali, kawa³ek klapy od sedesu, kawa³ek klamki
Ulubiony nauczyciel: McGonagall
Patronus: Kot
Animag: Sarna
Dom: Gryffindor
Ulubiony kolor: niebieski, z³oty

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg
img.userbars.pl/14/2773.gif
i32.tinypic.com/9hl6hw.jpg

Mój nick jest do¶æ d³ugi, wiêc, aby go ca³ego nie pisaæ mo¿ecie pisaæ nimfa. £atwij i pro¶ciej!

klaudunia114
Hahaha... ja jak mi siê przypomina 4 czê¶æ gdzie Mcgonagall tañczy z Ronem. W sumie mi chodzi o kawa³ek przed tym gdy mówi Ron, ¿e z jakiej¶ tam dziewczyny te¿ chce siê co¶ wydostaæ ale to na pewno nie jest ³abêd¼ xD Zawsze leje gdy to s³yszê xD

karolakhp
Po³owy ze ¶miesznych momentów nie pamiêtam:( . Ale jak widzê Rona to ju¿ ¶miaæ mi siê chce albo jak widzê Nevila chocia¿ w 7 czê¶ci bardzo mnie zaskoczy³.
Jednym ze ¶mieszniejszych momentów dla mnie by³o:
-Jak Ron z Hermion± po poca³unku pytali siê Harrego jak by³o a on na to ¿e mokro...
-Jak Harry w Wielkiej Sali popatrzy³ siê na Cho i oplu³ siê sokiem dyniowym
-Nevil jak mówi "Dlaczego zawsze ja ? "
-To by³o w 4 czê¶ci
"Ronald kaza³ ci powiedzieæ ¿e Seamus mu powiedzia³ ¿e Dean dowiedzia³ siê od Parvati ¿e Hagrid ciê szuka." -S³owa Hermiony
"Powiedz Ronaldowi co ??" - Harry
-Jeszcze ¶miesz± mnie pomys³y i ogólnie Fred i Geogr
-Oraz jak Mapa Huncwotów obra¿a Snape'a
i jeszcze wiele momentów których nie pamiêtam :(

xHermionax
Jak Moddy zamieni³ Malfoya w Fretkê.

A mnie ¶mieszy³o bardzo, jak Harry z Ronem szli do Zakazanego Lasu a Ron przez ca³y czas:
-Harryy, hhhaaaary, haarrry..
Ale takim panicznym, dziewczêcym i zap³akanym g³osem xD.
Albo:
H: Powiedzia³ ¿eby i¶æ za paj±kami.
R: Dlaczego? Dlaczego akurat paj±ki? Czemu nie mog± byæ to motyle?!
(Jako¶ tak to sz³o)
Oraz jak sie uratowali i wyszli z Lasu:
Ron: Zabijê Hagrida jak go spotkam.
^.^ Plotkuj, Opluj, Zbesztaj Kotku, Ja i Tak Siê Bêdê ¦mia³a.
*Jestem Sob± i Mam To Szczê¶cie Bo Nie Wszyscy Mog±"
*Nie Po To Umiem Mówiæ - By Milczeæ"
*Byæ Silnym - To Boli..."
*Mierzymy Ponad Cel By Trafiæ Do Celu"
*Uwierz W Siebie - Wiara Czyni Cuda"

cho@chang
Mnie ¶mieszy³o jak Umbrigde zwiewa³a przed tym smokiem z fajerwerk. I ten mecz Qudditcha w drugiej czê¶ci, jak Malfoy i Harry uciekali przed tym t³uczkiem.
hogsmeade.pl/button/userbar-slytherin.jpg
Slytherin przyjmuje takich, co maj± czyst± krew, co maja wiêcej sprytu od uczniów domów trzech
brilliant.blogs.sapo.pt/arquivo/robert%20pattinson.jpg
MAM OBSESJÊ NA PUNKCIE CEDRIKA:*
[color=red]
Mi³o¶æ cierpliwa jest, ³askawa jest. Mi³o¶æ nie zazdro¶ci, nie szuka poklasku, nie unosi siê pych±; nie dopuszcza siê bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi siê gniewem, nie pamiêta z³ego; nie cieszy siê z niesprawiedliwo¶ci, lecz wspó³weseli siê z prawd±.

palec
naj¶mieszniejszymi momentami by³y momenty z czwartej czê¶ci jak harremu z ust wylecia³a woda ale smieszne by³o tez to ze moody zamieni³ malfoya w tchórzofretke

HeRmIoNa_GrAnGeR_WeAsLeY
Wed³ug mnie naj¶mieszniejszym momentem by³o jak Fred i Georg pu¶cili fajerwerki ten moment by³ boski taki kolorowy.
Równie ¶mieszny by³ moment w 4 (w filmie)jak Ron zachwala³ Kruma ,a Fred i Georg ¶piewali mu piosenkê o Wiktorze ,,Krum ja Ciê kocham(...) )lalala
Zosta³am przydzielona do Gryffindoru
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszê poprawnie po polsku.

Santino
Dla mnie jedn± z naj¶mieszniejszych scen by³a próba tañca w HP i CO. Taniec Rona i Minewry McGonagall, jak zobaczy³em tê scenê to nie mog³em powstrzymaæ wybuchu ¶miechu:D:D:D

Malicious Lady
Mnie bardzo roz¶mieszy³y te dwie sytuacje:
- "Harry Potter i Wiêzieñ Azkabanu": Harry jest pod peleryn± niewidk±, i "straszy" Malfoy'a i jego bandê, a potem bawi siê czapk± Rona i w³osami Hermiony :)
- "Harry Potter i Czara Ognia": s³ynni bracia Weasley'owie na¶miewaj± siê z tego, ¿e Ron ubustwia Krum'a i potem, jak tañczy z McGonagall xD

knedelus
Limonka mam pytanie jak zdobylas tyle punktow?a w sprawie najsmiesniejszego momentu w filmie to bylo jak troll obsmarkal rozdzke Harry'ego:)w 1 czesci
WW Gryffndorze a33;kwitnie mêstwa cnota, króluje odwaga i do wyczynów ochotaa33;. Wie¿a Gryfonów znajduje siê na siódmym piêtrze, wej¶cie do ¶rodka znajduje siê za olbrzymim obrazem przedstawiaj±cym "Grub± Damê". Po podaniu jej has³a ukazuje nam siê pokój wspólny Gryffindoru: przytulne, okr±g³e pomieszczenie pe³ne sto³ów, kominków i wysiedzianych foteli. Na szczycie spiralnych schodów znajduj± siê dormitoria a33; komnaty sypialne z piêcioma ³o¿ami, ka¿de z kolumienkami w rogach, miêdzy którymi wisz± aksamitne, ciemnoczerwone zas³ony. Uczniowie przydzieleni do Gryffindoru maj± w za³o¿eniu posiadaæ i rozwijaæ cnoty przypisywane swemu patronowi.

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: