Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Który film najgorszy?
|
|
| Bar2s |
Dodany dnia 25.03.2008 00:21
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.03.08 |
Jesli chodzi o mnie , to najlepsza czescia byla Komnata Tajmenic. Kamien Filozoficzny tez nie byl najgorszy. Natomiast kolejne czesci byly i beda kiepskie ze wzgledu na ilosc okrojonego materialu. Zreszta... tej ksiazki nie da sie w pelni zekranizowac. Ja trzeba przeczytac Film to zaledwie marna namiastka tego, co znajdujemy w ksiazce.
|
|
|
|
| karolakhp |
Dodany dnia 28.03.2008 23:40
|
![]() Postów: 110 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 529 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Hmmm... trudno jest mi wybraæ z filmów. Poniewa¿ wszystkie mia³y co¶ pominiête albo dodane ;/ . Ale ogó³em filmy s± ¶wietnie zagrane przez aktorów. Chocia¿ i tak wolê ksi±¿kê bo ma to co¶ ;DD "-... A teraz zwracam siê do ciebie, Harry Potterze. Pozwoli³e¶ by twoi przyjaciele zginêli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiaæ mi czo³o. Bêdê na ciebie czeka³ w Zakazanym Lesie. Przez godzinê.Je¶li siê tam pojawisz,je¶li siê nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszê do boju, Harry Potterze odnajdê ciê i ukarzê ka¿dego mê¿czyznê,kobietê i dziecko, którzy bêd± próbowali ukryæ ciê przede mn±.Masz godzinê" ^^^^ "-By³e¶ taki dzielny. Nie móg³ mówiæ. Poch³ania³ j± wzrokiem,my¶l±c,¿e móg³by tak staæ i patrzeæ na ni± wiecznie. Tylko patrzeæ,nic wiêcej. -Jeste¶ ju¿ blisko-powiedzia³ James.-Bardzo blisko.Jeste¶my ciebie tacy dumni. -Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknê³o mu siê z ust, za nim zdo³a³ je powstrzymaæ. -Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzek³ Syriusz-To takie co¶ jak za¶niêcie, tylko jest szybsze i ³atwiejsze. -A on bêdzie chcia³ zrobiæ to szybko. ¯eby ju¿ by³o po wszystkim-odezwa³ siê Lupin. -Nie chcia³em,¿eby¶cie umarli- powiedzia³ Harry,a te s³owa te¿ wyrwa³y mu siê bez udzia³u woli.-¯adne z was. Przepraszam..." ^^^^ "-Zostaniecie ze mn±? -Do samego koñca-odrzek³ James. -Nie zobacz± was ? -Jeste¶my czê¶ci± ciebie- powiedzia³ Syriusz.-Nikt inny nie mo¿e nas zobaczyæ. Harry spojrza³ na swoj± matkê. -B±d¼ blisko mnie-szepn±³. I wszed³ w mroczny las." ^^^^ |
|
|
|
| _HErmin_ |
Dodany dnia 29.03.2008 15:43
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 7 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.03.08 |
A mi wszystkie czê¶ci HP sie podoba³y..okrojone bo okrojone ale i tak zaje...te uwielbiam je ogl±dac a nawet ogl±da³am po kilka razy....zgadzam sie ¿e mog³y by byc rozszerzone wersje na DVD..no ale trudno...:smilewinkgrin: ja i tak je uwielbiam ![]() ![]() ![]() _Hermin_
|
|
|
|
| Gabriel |
Dodany dnia 01.04.2008 21:46
|
![]() Postów: 18 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 101 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 30.03.08 |
najgorszy zdecydowanie harry potter i kamieñ fizlozoficzny, czara ognia te¿ nie zbyt poci±gaj±ca .. najlepszy to wiêzieñ azkabanu ... dementorzy s± zrobieni perfekcyjnie przypominaj± trochê upiory z WP ale i tak mega dobrzy gabriel !!
|
|
|
|
Ghoust |
Dodany dnia 05.04.2008 11:40
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 38 Dom: HufflepuffPunkty: 119 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 08.12.07 |
¯adna czê¶æ przygód o Harrym mi sie nie podoba³a. Wed³ug mnie filmy maj± za ma³o efektów czyli nie opisuj± dok³adnie fabu³, podanych w ksi±¿kach, a w ksi±¿kach jest wiêcej opisów, dialogów . Dlatego wolê ksi±¿ki o HP, zamiast filmów. Serwis harry-potter.net.pl znam:
http://www.timeanddate.com/date/durationresult.html?d1=8&m1=12&y1=2007&d2=&m2=&y2= 8 grudnia 2012 roku minê³o dok³adnie 5 lat odk±d jestem na stronie. |
|
|
|
| Sev1302 |
Dodany dnia 05.04.2008 13:38
|
![]() Postów: 420 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 761 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
Wg mnie wszystkie filmy s± na jednym poziomie...niezbyt idealne, ale nie do koñca tragiczne.... Najgorsze jest to ucinanie wydarzeñ... Po za tym nie podoba mi sie tez do koñca gra poniektórych aktorów... Chcia³abym wszystkim zakomunikowaæ, ¿e jestem dziewczyn± ;]
******** "Snape milcza³ przez chwilê, patrz±c na niego, a potem wychrypia³: - Wiêc ukryj ich gdzie¶. Ukryj j±... Ich wszystkich. W jakim¶... bezpiecznym miejscu. B³agam. - A co mi dasz w zamian, Severusie? - W zamian? - Snape wytrzeszczy³ oczy na Dumbledore'a (...) - Wszystko. ******** "Szpiegowa³em dla ciebie, k³ama³em dla ciebie, nara¿a³em dla ciebie ¿ycie, a wszystko to robi³em, by zapewniæ bezpieczeñstwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, ¿e hodowa³e¶ go jak ¶winiaka na rze¼... - To bardzo wzruszaj±ce, Severusie - (...) - A wiêc w koñcu dojrza³e¶ do tego, by przejmowaæ siê losem tego ch³opca? -Jego losem? - wykrzykn±³ Snape. - Expecto patronum! Z koñca jego ró¿d¿ki wystrzeli³a srebna ³ania. Wyl±dowa³a na pod³odze, przebieg³a przez pokój i wyskoczy³a przez okno. Dumbledore patrzy³, a¿ jej srebrna po¶wiata zniknê³a w ciemno¶ci, a potem odwróci³ siê do Snape'a. Oczy mia³ pe³ne ³ez. - Przez te wszystkie lata?... - Zawsze. |
|
|
|
| Hermiona1334 |
Dodany dnia 12.04.2008 19:25
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Ja te¿ mie lubiê filmów o HP,bo niektórym siê wydaje,ze jak obejrz± film to s± niewiadomo jak m±drzy.Ja ceniê sobie tylko tych Potteromaniaków,którzy czytali ksi±zki,a reszta to dla mnie amatorzy.A poza tym zawsze lepiej jest czytaæ ksi±zkê i samemu sobie wyobra¿aæ jak mog³y wygl±daæ poszczególne momenty
|
|
|
|
Harry Potter 33 |
Dodany dnia 21.04.2008 16:05
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 39 Dom: RavenclawPunkty: 106 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 07.04.08 |
Tak, wszystkie filmy s± dobre [bo s± o Harrym ! ;-] ] . Ale mogli przy niektórych by siê przy³o¿yæ. Ile oni scen wycieli! - Mistrzostwa w CO - Quidetch w ZF i inne momenty. I teksty pozmieniane... w ksi±¿ce ZF to PORTRET mówi, ¿e Dumbledore ma klasê, a w filmie ZF mówi to AUROR KINGSLEY... ró¿nica? Ró¿nica. Najgorszy Zakoooooooon Feeeeeeeeeeeniksa, kiepsko wyszed³. Chocia¿ lubiê wszystkie filmy HP wci±¿ ogl±daæ... Edytowane przez Harry Potter 33 dnia 21.04.2008 16:11
|
|
|
|
| M@X |
Dodany dnia 22.04.2008 19:20
|
![]() Postów: 23 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 35 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 21.04.08 |
Zakon Feniksa= L I P A!! Neville nie odkry³ Pokoju ¯yczeñ tylko Zgerdek, tak samo jak skrzeloziele:mad:.... W ogóle ten film pogmatwany. Jak takie same bêd± Ksi±¿ê Pó³krwi i Insygnia to ja dziêkujê, bo podziel± ten film dla K A S Y Welcome to the Wonderful World of not Knowing What The Hell is Going On ![]() |
|
|
|
| SaraSnape |
Dodany dnia 25.04.2008 18:36
|
![]() Postów: 29 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 55 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.04.08 |
Wiecie w ka¿dym filmie co¶ spiernicz±....Mnie siê najbardziej podoba³y Czara Ognia i Zakon Feniksa. My¶lê ¿e Insygnia Smierci bêd± najlepsze bo nie ma tam czego pomijaæ bo siê ca³a fabu³a posypie |
|
|
|
| Inuzuke |
Dodany dnia 30.04.2008 15:00
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 8 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.04.08 |
Filmy s± du¿o gorsze od ksi±¿ek. Na przyk³ad Zakon Feniksa ksi±¿ka jak dla mnie by³a najlepsza, a film najgorszy z wszystkich czê¶ci HP. My¶lê, ¿e nowe filmy HP bêd± du¿o lepsze od poprzednich. Edytowane przez Inuzuke dnia 30.04.2008 15:05 |
|
|
|
| Justka |
Dodany dnia 13.05.2008 21:34
|
![]() Postów: 19 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 30 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 15.04.08 |
Kilka dni temu skonczylam czytac czesc V i normalnie jestem zla. Filmy ogolnie lubie ale z Zakonu to zrobili taka sieke,ze hej.Zmienione sceny,akcje az nie wiem co pisac bo yle bledow to jeszcze nigdzie nie bylo w Harrym.:sourgrapes: |
|
|
|
| veronisia131 |
Dodany dnia 21.05.2008 16:35
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -49 Ranga: Irytek Data rejestracji: 15.05.08 |
rzeczywi¶cie w HPiCO najwiêcej by³o pozmieniane ale mi siê wszystkie podoba³y chocia¿ najmniej film HP i WA bo z tym powtarzaniem by³o nudne ale jeszcze nie ogl±da³am 5 czê¶ci obejrze zobacze |
|
|
|
| SaraSnape |
Dodany dnia 22.05.2008 13:43
|
![]() Postów: 29 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 55 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.04.08 |
Trójka mi siê w ogóle nie podoba....... No ¿enada totalna ¿al patrzeæ bo niektóre postacie to jest pora¿ka. A wilko³ak to ju¿ w ogóle....... Czara okrojona bardzo. W Zakonie brakowa³ó mi tego meczu Quiditcha(No jako¶ tak) W ogóle filmy to ogólna klêska w porównaniu z ksi±¿kami i nikomu bym nie poleci³a tego filmu chyba ¿e chcia³abym skompromitowaæ ksi±¿ki o HP |
|
|
|
| HeRmIoNa_GrAnGeR_WeAsLeY |
Dodany dnia 22.05.2008 18:29
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 66 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 20.03.08 |
Ja osobi¶cie lubiê wszystkie filmy stworzone na podstawie sagi o Harrym Potterze .Wed³ug mnie najlepsze s± filmy od 1 do 3 ,poniewa¿ w nich jest najmniej zmieniane .Czwarta czê¶æ przygód Harry'ego nie jest najgorszym filmem jaki widzia³am ,ale najlepszym te¿ nie jest ,poniewa¿: *Nie pokazali w filmie fina³u mistrzostw ¶wiata w quidditchu *Nie by³o nic wspomniane o tym ,¿e Rita Skeeter jest animagiem Równie¿ pi±tka cudem nie by³a przez jeden bardzo wa¿ny ,,szczegó³" ,a mianowicie w filmie ca³kowicie pominêli sceny quidditcha ,a przecie¿ stanowi³ on bardzo wa¿n± rzecz w ksi±¿ce. |
|
|
|
| Hermiona 12 |
Dodany dnia 25.05.2008 16:19
|
![]() Postów: 25 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -153 Ranga: Wiêzieñ Azkabanu Data rejestracji: 14.05.08 |
Mi najbardziej niepodoba³ siê hp i komnata tajemnic du¿o scen by³o inne ni¿ w ksi±¿ce albo ich nie by³o.Wiem ¿e we wszystkich filmach które s± nakrêcane na podstawie ksi±ek zawsze jest co¶ zmieniane ale moim zdaniem w tym filmie a¿ za bardzo. edit Sorki pomyli³am siê chodzi³o mi o hp i kamieñ filozoficzny Edytowane przez Alette dnia 04.03.2013 16:24
Ryzykuj!Ryzykuj wszystko!Nie przejmuj siê d³u¿ej tym co mówi± inni.Zrób dla siebie rzecz najtródniejsz±na ¶wiecie.Dzia³aj na w³asny rachunek.Stawaj twarz± w twarz z prawd±.
|
|
|
|
| Malicious Lady |
Dodany dnia 29.05.2008 19:27
|
![]() Postów: 260 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 347 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 29.05.08 |
Hmmm... A mi najmniej przypad³a do gustu ekranizacja pierwszej i drugiej czê¶ci, sama nie wiem dlaczego. W ka¿dej pominiêto du¿o w±tków, ale o tym ju¿ gdzie¶ wspomnia³am, ale nie o to chodzi - w pierwszej i drugiej by³o za ma³o efektów, tak sztywno moim zdaniem, mo¿e dlatego. |
|
|
|
| Black Cat |
Dodany dnia 30.06.2008 21:58
|
![]() Postów: 48 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 319 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 30.06.08 |
A mi najbardziej siê nie podoba³ Zakon Feniksa. Za duzo w nim ominêli... Rozumiem bardzo grubej ksi±¿ki siê tak dok³adnie nie da stre¶ciæ w filmie, ale mogli sie bardziej postaraæ. Zreszt± ka¿dy film o HP jest super!
|
|
|
|
| Ginny 13 |
Dodany dnia 07.07.2008 19:40
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.07.08 |
Mi siê najbardziej hp i czara ognia nie podoba³.Za du¿o scen pozmieniali i zgadzam siê z tob±, ¿e najgorsze by³o uciêcie fina³u Mistrzostw ¦wiata w Quiditchu. |
|
|
|
| Arry |
Dodany dnia 08.07.2008 08:52
|
![]() Postów: 36 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 468 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 05.06.08 |
¯adna czê¶æ nie by³a Z£A, tylko im dalej i wiêcej informacji tym wiêcej wycinali i to tak ra¿ni³o i wkurza³o. No narazie nie moge stwierdziæ bo jeszcze przed nami dwa filmy i mo¿e wtedy bêde mieæ wiêkszy wybór. Ale chyba narazie to Zakon Feniksa nie by³ taki najlepszy. [Obrazek usuniêty przez administratora.
Maksymalna szeroko¶æ obrazków: 400px.] Jestem dziewczyn±, aby nikogo nie zmyli³ mój nick. Dziêkuje. |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Film to zaledwie marna namiastka tego, co znajdujemy w ksiazce.

Hufflepuff
Ravenclaw