Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Makija¿
|
|
| hiphopowa |
Dodany dnia 12.07.2008 12:55
|
![]() Postów: 37 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 138 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 19.04.08 |
To temat nie tylko dla dziewczyn. Ch³opaków wypowiedzi s± tu mile widziane. Dziewczyny piszecie czy lubicie siê malowaæ czy nie. Jakich firm kosmetyki u¿ywacie i wszystko inne o makija¿u. A ch³opaki piszcie czy podobajê siê wam dziewczyny z czy bez makija¿u. Mo¿e wolicie, gdy dziewczyna ma delikatny czy mocny makija¿? Do klawiatur ch³opcy i dziewczêta Edytowane przez Smierciojadek dnia 15.04.2014 18:32 Step Up 2 - The Streets
"Shawty is a killa But I really want him And I gotta have him Tonight Shawty a heartbreaker But it really donr17;t matter r16;Cause I really want him Tonight" ![]() |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 12.07.2008 13:09
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Ja nie mam nic przeciwko makija¿owi, ale tak bez przesady. Tapeta wcale nie jest ³adna. Ja zazwyczaj u¿ywam mascary i czarnej kredki (na górn± powiekê), poza tym mo¿e podk³ad. Zale¿y. A czasami nie malujê siê w ogóle, tak jak w tej chwili ;] Co do firm to lubiê Maybelline i Oriflame. |
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 12.07.2008 13:58
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Ja jestem uzale¿niona od makija¿u. Malujê siê - zazwyczaj - mocno, ale my¶lê, ¿e w moim wieku ju¿ mogê. Podk³ad, puder, kredka, tusz, cienie, b³yszczyki... mrraau. Czasem jeszcze eyeliner, ró¿ i takie rzeczy. Co do firm, to MaxFactor, Sephora, Manhattan, Rimmel, Astor - te najczê¶ciej. Jestem przeciwniczk± Avonu i Oriflame'u, nie trafi³am jeszcze na ani jeden dobry kosmetyk z tych firm. A co do opinii p³ci mêskiej - wiêkszo¶æ twierdzi, ¿e woli dziewczyny w pe³ni naturalne, bez makija¿u, ale najczê¶ciej to gówno prawda ;]. |
|
|
|
Potteroholiczka |
Dodany dnia 12.07.2008 14:19
|
![]() Postów: 715 Dom: SlytherinPunkty: 1525 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 09.04.08 |
Ja rzadko kiedy siê maluje. Ale jak co¶, to: korektor pod oczy(mam takie brzydkie cienie od niewyspania:rip: ), tusz do rzês i b³yszczyk Firmy...hmn...lubiê Astor, Eveline, Rimmel i Miss Sporty:smilewinkgrin: A co do kosmetyków takich nie do malowania to Dove, Nivea, under twenty i... nie pamiêtam
|
|
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 12.07.2008 14:41
|
![]() Postów: 869 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2954 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
Nie malujê. Dlaczego? Bo nie czujê takiej potrzeby. Natura obdarzy³a mnie urod± i uwa¿am, ze nie musze traciæ pieniedzy by j± poprawiaæ. Nie twierdzê rzecz jasna, ¿e te dziewczyny które siê maluj± s± brzydkie. Jakby siê nie przyjrzeæ to moim zdaniem te naj³adniejesze w³a¶nie nie potrzebnie wal± tapetê...ale po co? Có¿ moze takie hobby? ![]() Nie wiem, ja siê w tej kwesti nie znam. ![]() A wiêc to bêdzie chyba jeden z nielicznych tematów w których nie ma zbyt wiele do powiedzenia. B) Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 12.07.2008 20:03
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
Hmmm. Owszem, malujê sie, ale mi³o¶niczk± tapet nie jestem. Uwa¿am, ¿e lekko podkre¶lone oczy, trochê podk³adu na policzkach i mascary na rzêsach nie zaszkodzi. Co do firm... Miss Sporty - g³ównie mascary. Nie pozostawiaj± grudek i nie sklejaj± rzês ^^ polecam. Podk³ady... Hmmm.. Oriflame. ¦wietnie siê rozprowadzaj±. A kredki? Byleby siê nie ³ama³y ;] to podstawa. Mj. Chcê z Tob± przej¶æ przez piek³o...
|
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 12.07.2008 20:17
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3927 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
Nie malujê siê. Uwa¿am to za niewygodne i zupe³nie niepotrzebne. Nie bêdê udawaæ kogo¶ kim nie jestem. Z kosmetyków u¿ywam tylko te, toniki, które maj± zapobiec powstawaniu pryszczy. ¯adnych, tuszy, maskar, szminek itp. I tak nie odró¿niam ich od siebie. Je¶li ju¿ to od ¶wiêta pomalujê paznkockie. Ale to naprawdê musi byæ okazja. Do makija¿u zniechêcaj± mnie g³ównie dziewczyny z tapet± na twarzy. Oczywi¶cie nie uwa¿am by dziewczyny z drobnym makija¿em by³y brzydkie. Czêsto s± nawet ³±dniejsze odemnie . Jednak osobi¶cie uwa¿am, ¿e naturalny wygl±da jest najlepszym rozwi±zaniem. ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisa³am siê sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinê mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworz± Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajêcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobra¼ni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 12.07.2008 20:56
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
Mhm... tapety s± okrpn.e Kiedy¶ sz³am z kumplem, przez miasto i wytyka³ palcami ka¿d± laskê z tapet± ![]() No to tak... kosmetyki z ró¿nych firm, ale uwa¿am, ¿e nie muszê siê jeszcze malowaæ, ale u¿ywam tuszu do rzês. Nienawidzê wszelakiego rodzaju pudrów, szminek ( ) i kredek, a tak¿e cieni. Gustujê w jasnych b³yszczykach ;] Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
| hiphopowa |
Dodany dnia 12.07.2008 21:21
|
![]() Postów: 37 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 138 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 19.04.08 |
Kocham sie malowaæ. Chod¼ nie zawsze siê malujê. Gdy s± upa³y rezygnuje z makja¿u. Ale aby siê w upalne dni upiêkszyæ u¿ywam tuszu i b³yszczyka. A je¿eli juz siê maluje to nie zamocno ani za lekko. Stawiam na wyrazisto¶æ i delikatno¶æ. Do takiego makija¿u u¿ywam be¿owego b³yszcz±cego i ró¿owego cienia albo z³otego, zielonego i niebieskiego cienia. I jeszcze ciemnoró¿owa kredka. Nastêpnie tusz. I gotowe. Czasami u¿ywam podk³adu. A tak to u¿ywam kremu matuj±cego. Marki kosmetyków to: Maybelline, Rimmel, Missy Sporty, Bell, Eveline, Joko. Makija¿ jest potrzebny do zdjêæ. Po to aby ukazaæ kobietê w innym ¶wietle. I tak jak Limonka jestem przeciwniczk± AVON-u. Step Up 2 - The Streets
"Shawty is a killa But I really want him And I gotta have him Tonight Shawty a heartbreaker But it really donr17;t matter r16;Cause I really want him Tonight" ![]() |
|
|
|
| blackberry |
Dodany dnia 12.07.2008 21:34
|
![]() Postów: 847 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1133 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.11.07 |
Nie mogê powiedzieæ, ¿e jestem uzale¿niona od malowania siê, po prostu lepiej siê czujê maj±c na twarzy delikatny makija¿ : podk³ad, puder, czasem ró¿ i mocno wytuszowane rzêsy. Oczywi¶cie nawet bez tego jestem w stanie siê obyæ,ale aktualnie nie widzê takiej potrzeby![]() Co do firm, to zwykle u¿ywam kosmetyków Sephory, Clinique, i Bourjois, sporadycznie zamówiê co¶ z Avonu i zwykle nie jestem zbyt zadowolona. Lubiê te¿ Inglota, ale to g³ównie w kwestii lakierów do paznokci - s± najtrwalsze i maj± ³adne kolory Dzieci s± milsze od doros³ych
zwierzêta s± milsze od dzieci mówisz ¿e rozumuj±c w ten sposób muszê doj¶æ do twierdzenia ¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek no to co milszy mi jest pantofelek od ciebie ty skurwysynie. A. Bursa Pantofelek |
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 12.07.2008 21:42
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
A mo¿e mi kto¶ wyja¶niæ, co w³a¶ciwie rozumiecie przez "tapetê"? Ale tak dos³ownie i konkretnie, bez ¿adnych metafor z serii "tak jakby lasce tynk odpada³ z twarzy" ;P. |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 12.07.2008 21:52
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
Tapeta? Wielokrotna warstwa pudru na twarzy, posklejane rzêsy, kredka w ilo¶ciach, których powstydzi³by siê emoboy no i cieñ, który jest rozprowadzony od brwi do koñca powieki t± sam± ilo¶ci±. Ach, zapomnia³abym o wielkiej ilo¶æi b³yszczyku/szminki. Tapeciarom b³yszczyk koñczy siê zazwyczaj po piêciu dniach ^^. Takie jest moje rozumowanie pojêcia: tapeta ;D Chcê z Tob± przej¶æ przez piek³o...
|
|
|
|
| hiphopowa |
Dodany dnia 12.07.2008 21:55
|
Limonka tapeta to przesada z makija¿em. To oznacza, ¿a dziewczna siê nie potrafi malowaæ. Widaæ kazde mxniêcie podk³adem, k¿ywo namalowana kreska pod okiem, tusz wyjechany na powiekê. Edytowane przez hiphopowa dnia 12.07.2008 21:58 Step Up 2 - The Streets
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 12.07.2008 21:58
|
hiphopowa napisa³/a: Limonka tapeta to przesada z makija¿em. To oznacza, ¿a dziewczna siê nie potrafi malowaæ. Widaæ kazde mxniêcie podk³adem, k¿ywo namalowana kreska pod okiem, tusz wyjechany na powiekê. Przepraszam, ale jedno nie ma nic zwi±zanego z drugim. Z tym pierwszym zdaniem siê zgadzam. Ale przesada z makija¿em nie ma nic a nic wspólnego z tym, ¿e kobieta nie umie siê malowaæ. Wiêc nie rozumiem w jakim celu u¿y³a¶ wyra¿enia: 'to oznacza, ¿e' Bo wcale 'przesada z makija¿em' nie oznacza nieumiejêtno¶æ malowania siê. Chcê z Tob± przej¶æ przez piek³o...
|
|
|
|
| hiphopowa |
Dodany dnia 12.07.2008 22:04
|
przesadê z makija¿em to ja taka znam. Jest w mojej dawnej szkle taka nauczycielka, która niedo¶æ ze wali chyba ca³y podk³ad i puder na twarz, to maluje siê niebiesk± krdk± i nawala pó³ tubki tuszu na rzêsy. Rozumiesz ju¿. Przesadzi³a, wydaje jej siê, ¿e jest piêkna tzw. j± kto¶ powinna malowaæ, a nie ona siebie. Edytowane przez hiphopowa dnia 12.07.2008 22:04 Step Up 2 - The Streets
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 12.07.2008 22:09
|
Przesadzi³a, wydaje jej siê, ¿e jest piêkna tzw. j± kto¶ powinna malowaæ, a nie ona siebie. Przepraszam Ciê bardzo, ale za cholerê nie potrafiê zrozumieæ tego posta. Mo¿e to wynika z mojego jak¿e niskiego poziomu inteligencji, ale wyt³umacz mi jeszcze raz. Powoli. Edytowane przez Lady Mary Jane dnia 12.07.2008 22:09
Chcê z Tob± przej¶æ przez piek³o...
|
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 12.07.2008 22:12
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
Ja te¿ nie rozumiem. Mo¿e tak z polskiego na nasze? Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
| hiphopowa |
Dodany dnia 12.07.2008 22:26
|
Ka¿da kobieta i dziewczyna chce byæ najpiêkniejsza na ¶wiecie. Ale nie ka¿da jest piêkna bez makija¿u. Dlatego próbuj± sie malowaæ. My¶l±, ¿e s± tak ³adne jak jej kole¿anki. Ale nie wszystkie potrafi± zrobiæ makija¿ idealnie. Dlatego zamiast poprawiæ swoja urodê to niszcz± j±. Dziewczna, która nie potrafi zrobiæ makija¿u powinna siê udaæ do wiza¿ystki. Step Up 2 - The Streets
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 12.07.2008 22:31
|
Dziewczna, która nie potrafi zrobiæ makija¿u powinna siê udaæ do wiza¿ystki. ... Lecz nie ka¿da ma na to pieni±dze. Ka¿da kobieta i dziewczyna chce byæ najpiêkniejsza na ¶wiecie. Ale nie ka¿da jest piêkna bez makija¿u. Dlatego próbuj± sie malowaæ. My¶l±, ¿e s± tak ³adne jak jej kole¿anki. Ale nie wszystkie potrafi± zrobiæ makija¿ idealnie. Dlatego zamiast poprawiæ swoja urodê to niszcz± j±. Nie rozumiem, jak to siê odnosi do pojêcia "tapeta". Chcê z Tob± przej¶æ przez piek³o...
|
|
|
|
| Veela |
Dodany dnia 13.07.2008 11:38
|
![]() Postów: 1155 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1432 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 30.08.07 |
Wielokrotna warstwa pudru na twarzy, posklejane rzêsy, kredka w ilo¶ciach, których powstydzi³by siê emoboy no i cieñ, który jest rozprowadzony od brwi do koñca powieki t± sam± ilo¶ci±. Czujê siê ura¿ona. O. ![]() Hiphopowa, jak na kogo¶, kto fascynuje siê kultur± rapu, to wizerunak masz taki... nieadekwatny xP Ja nie wyobra¿am sobie, ¿ebym mog³a wyj¶æ np. do szko³y niepomalowana. Chocia¿ na wakacjach maluje siê rzadko. Do szko³y najczê¶ciej leci baza pod podk³ad, korektor, podk³ad, ró¿, b³yszczyk, bia³y cieñ w wewnêtrzne k±ciki i pod brwi, be¿owy jako baza, jaki¶ tam kolor, zale¿nie od okazji, jako wykoñczenie i nie¶miertelny eyeliner. Na doln± i górnê powiekê. A rzêsy maj± odwyk. Brwi tylko czym¶ czeszê i poci±gam olejkiem rycynowym, co by by³y b³yszcz±ce i zdrowe. Ulubione marki? Hm, podobnie jak Limonka nienawidzê Avonu i innych tych takich wysy³kowych firm. Pare razy co¶ zamawia³am i zawsze kiepsko siê koñczy³o. Generalnie maluje siê tym, co akurat kupie w okazyjnej cenie i stwiedzê, ¿e jest dobre Tak¿e mam chyba wszystkie firmy, od Miss Sporty, którego nienawidze, ale które zrobi³o ca³kiem fajny lakier do opaznokci, przez Astory do Rimmeli. Pewnie, ¿e wola³abym siê malowaæ w jaki¶ Sephorach i MaxFactorach, bo takie marki ju¿ nie mog± sobie pozwoliæ na wypuszczenie bubla i daj± gwarancjê jako¶ci. Tusz nigdy siê nie kruszy, eyeliner nie rozmazuje, podk³ad nie zostawia smug. Ale zazwyczaj s± 3-4 razy dro¿sze od innych, wyprodukowanych przez kiepskie firmy. Dletego kosmetyki 'pierwszej potrzeby', takie, którymi malujê siê codziennie i musz± byæ dobre kupujê u nich, a takie 'dodatki' na promocjach, nie zwracaj±c uwagi, ¿e pochodz± od firmy, któr± uwa¿am ze... nierzeteln±, o .A cienie uwielbiam z Inglota. Na mokro i na sucho. Lakiery te¿. Edytowane przez Veela dnia 13.07.2008 11:39 Ten rodzaj szczê¶cia, który czyni nas lepszym od wszystkich, niezale¿nie od tego, czy maj± go wiêcej od nas. |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Christina

Ravenclaw

Slytherin
Firmy...hmn...lubiê Astor, Eveline, Rimmel i Miss Sporty:smilewinkgrin: A co do kosmetyków takich nie do malowania to Dove, Nivea, under twenty i... nie pamiêtam