Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Czy chcieliby¶cie, aby Hogwart naprawdê istnia³?
karolakhp
Wiêc chcia³a bym chodziæ do takiej szko³y. No mo¿e tylko ¿eby przynajmniej raz w miesi±cu mo¿na by³o odwiedziæ dom. Ogó³em podoba mi siê Hogwart tak jak jest przedstawiony w ksi±¿ce,no mo¿e maj± czasami do¶æ du¿o zadane ale w naszych normalnych "mugolskich" szko³ach tez jest strasznie du¿o zadawane przynajmniej ja tak mam. W ogóle nie podoba mi siê system Polskich szkó³ ale dobra pomiñmy to. No i fajnie by³o by gdyby jeszcze robili wycieczki czasami jakie¶. No ale i tak bym chcia³a chodziæ do takiej szko³y ;).
"-... A teraz zwracam siê do ciebie, Harry Potterze. Pozwoli³e¶ by twoi przyjaciele zginêli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiaæ mi czo³o. Bêdê na ciebie czeka³ w Zakazanym Lesie. Przez godzinê.Je¶li siê tam pojawisz,je¶li siê nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszê do boju, Harry Potterze odnajdê ciê i ukarzê ka¿dego mê¿czyznê,kobietê i dziecko, którzy bêd± próbowali ukryæ ciê przede mn±.Masz godzinê"

^^^^

"-By³e¶ taki dzielny.
Nie móg³ mówiæ. Poch³ania³ j± wzrokiem,my¶l±c,¿e móg³by tak staæ i patrzeæ na ni± wiecznie. Tylko patrzeæ,nic wiêcej.
-Jeste¶ ju¿ blisko-powiedzia³ James.-Bardzo blisko.Jeste¶my ciebie tacy dumni.
-Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknê³o mu siê z ust, za nim zdo³a³ je powstrzymaæ.
-Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzek³ Syriusz-To takie co¶ jak za¶niêcie, tylko jest szybsze i ³atwiejsze.
-A on bêdzie chcia³ zrobiæ to szybko. ¯eby ju¿ by³o po wszystkim-odezwa³ siê Lupin.
-Nie chcia³em,¿eby¶cie umarli- powiedzia³ Harry,a te s³owa te¿ wyrwa³y mu siê bez udzia³u woli.-¯adne z was.
Przepraszam..."

^^^^

"-Zostaniecie ze mn±?
-Do samego koñca-odrzek³ James.
-Nie zobacz± was ?
-Jeste¶my czê¶ci± ciebie- powiedzia³ Syriusz.-Nikt inny nie mo¿e nas zobaczyæ.
Harry spojrza³ na swoj± matkê.
-B±d¼ blisko mnie-szepn±³.
I wszed³ w mroczny las."

^^^^

HeRmIoNa_GrAnGeR_WeAsLeY
Ja ,bez wahania mogê powiedzieæ ,¿e bym chcia³ aby Hogwart istnia³ i nawet czasem sobie wyobra¿am ,¿e tak jest .
Ale wiem ,¿e na pewno nie istniej ,poniewa¿ jest on po prostu wymys³em wyobra¼ni pani Rowling.Oczywi¶cie cudownie by³o by uczêszczaæ do takiej wspania³ej szko³y .Ale to tylko marzenie.
To jest moje osobiste zdanie.
Zosta³am przydzielona do Gryffindoru
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszê poprawnie po polsku.

Beeze
Nie, nie chcia³abym. Podoba mi siê moje 'mugolskie' ¿ycie. Harry Potter to dla mnie zwyk³a ksi±¿ka. Nie marzê po nocach jak to by fajowo by³o uczyæ siê w Hogwarcie. I niech tak na razie zostanie. ¦wiat mugoli gór±! :lol:

SabinaPotterKhan
Oczywi¶cie, te¿ chcê, ¿eby Hogwart naprawdê istnia³ :)

Kiedys, jak mia³am mo¿e z 9 lat, to wierzy³am w Hogwart ;) Wierzy³am, ¿e w dniu moich 11 urodzin przyleci sowa no i wiecie :) i tak odlicza³am sobie co chwila, "ciekawe czy tak siê stanie... jeszcze tylko rok" itd jezyk

http://bollywood0and0india.wordpress.com
madzia14
Ja bym chcia³a ¿eby Hogwart isnia³. Tam ci±gle siê co¶ dzieje (rywalizacja o puchar domów lub rozgrywki quidditcha), a poza tym sama mo¿liwo¶æ czarowania jest cudowna. Szkoda, ¿e to tylko mo¿liwe w ksi±¿kach i filmach:(

PS. Ale zawsze zostaj± nam marzenia:)

loona94
By³oby bardzo fajnie gdyby Hogwart istnial naprawdê. Pozostaje jeszcze tylko problem czy mogliby¶my siê w niej uczyæ;) Bo kto wie, mo¿e Hogwart istnieje tylko my, mugole, nic o nim nie wiemy??? Hi hi:D

Tonks91
Oczywi¶cie, ¿e chcia³abym aby Hogwart i ¶wiat magii istnia³. Takie przedmioty jak chemia, matematyka, fizyka itd. to masakra. Gdybym tylko mog³a chodziæ do Hogwartu i uczyæ siê OPCM, transmutacji, zaklêæ eliksirów itd by³abym szczê¶liwa!!!! :D Chcia³abym nale¿eæ do Gryfindoru, byæ szukaj±c± w dru¿ynie reprezentacyjnej mojego domy < to, ¿e chce byæ szukaj±c± to nie ze wzglêdu ¿e Harry by³. Po prostu podoba mi siê to co robi szukaj±cy>
Szkoda tylko, ¿e to marzenia...

Wielki Inkwizytor Hogwartu
Och tak!!! To jest moim marzeniem, ale ¿ebym mog³a tam siê uczyæ. Ale wiadomo...ja wierzê w to, ¿e taki Hogwart gdzie¶ istnieje a my po prostu nie wiemy gdzie bo jeste¶my mugolami...

klaudusiaaa
Ajajaj. No pewnie, ¿e bym chcia³a ! Oj, grubo grubo by by³o ; ]] Ale zastanówcie siê. Dla Harry'ego i ca³ego ¶wiata magicznego Hogwart i inne szko³y magiczne s± codzienno¶ci± ! Jakby tamten ¶wiat istnia³, mo¿liwe, ¿e to oni zastanawialiby siê, jakby to by³o, gdyby chodzili do szko³y mugolskiej.

dawidw580
Te¿ pytanie. By³o by cudownie, fantastycznie gdyby magia maprawde istnia³a! To moje najwiêksze ma¿enie dostaæ kiedy¶ list w pergaminowej kopercie z moim nazwiskiem i adresem wypiamymi zielonym atramêtem, zamkniêtej szkar³atn± pieczêcia z god³em Hogwartu. Znius³bym wszystko: dwugodzinne lekcje, rok szkolny bez wakacji, wy¿ucenie z domu ze wzglêdu na to, ¿e moi rodzice nie akceptuj± tego, ¿e jestem czarodziejem, nawet ¶mieræ po pierwszym roku nauki, ale nigdy bym nie znius³ wy¿ucenia z Hogwartu, chyba bym sie wtedy zabi³...

kamilx98
no jasne ¿e bym chcia³ tak to bym by³ czarodziejem i otkrywa³ bym tajemnice hogwartu nawet chodzenie na lekcje by³o by przyjemno¶ci± nie jak mamy ¿e matematyka albo polski lepiej siê uczy cmagii by³o by super nawet jak bym nie by³ czrodziejem to chcia³bym zobaczyæ go napewno jest tam super
bez tytu³u

Son Goku Potter
Pewnie bym siê strasznie ucieszy³a gdybym mia³a tak± mo¿liwo¶æ ale szkoda by mi by³o zostawiæ tego mojego mugolskiego ¶wiata (moich przyjació³ , treningi , zbiórki itp) dlatego bym siê musia³a porz±dnie zastanowiæ nad tym . Podejrzewam ¿e w wieku 11 lat bym siê od razu zgodzi³a ale teraz jak nad tym my¶lê to nie wiem czy bym chcia³a .
Z reszt± w moim ¿yciu tez jest du¿o magii :D
Najpe³niejsza wdziêku jest nie¶mia³o¶æ @---

Ksi±¿ka Rowling pojawi³a siê w momencie, gdy krytycy og³osili koniec gatunku literatury m³odzie¿owej. Sukces HP obali³ ten pogl±d!! - Gazeta Wyb. 29.07.2000

niezapominajka
My¶lê, ¿e wiêkszo¶æ fanów Harry'ego chcia³aby, aby Hogwart istnia³ naprawdê no i rzecz jasna - uczyæ siê w nim zg³êbiaj±c tajniki magii :)
Hogwart stanowi dla mnie pewn± Arkadiê, któr± stworzy³a nam i wspaniale opisa³a pani Rowling :) Taki ¶wiat marzeñ :)
Ale mo¿e Hogwart faktycznie istnieje? :D Mo¿e taki cudowny ¶wiat jest i mo¿e nawet czasem my mugole natykamy siê na jakie¶ magiczne miejsca lub przedmioty, ale czarodzieje czyszcz± nam szybko pamiêæ, ¿eby¶my siê nie po³apali :lol:

Michael_Digory
Wed³ug mnie on istnieje Hogwart jak i ca³y ¶wiat magii ( z góry nie oceniajcie mnie jak szajbusa który pomyli³ ¶wiat rzeczywisty z fantazj±)
Jak my¶licie ,przeie¿ jak mo¿na opisac w ci±gu tak krótkiego czasu jak na napisanie 7 tomów cal po calu ¶wiat magii przez pani± Rowling. I dlaczego tak szybko skoñczy³a mo¿e jej zabroniono , przecie¿ mog³a spokojnie kontynuuowac , bo to bardzo dochodowe zejecie. Bardzo wszystko dok³adnie i realistycznie opisa³a tak jakby tam sie znalaz³a sama !! Wed³ug mnie ¶wiat magii istnieje i ona nam ujawni³a skrawek tego , ale jej zakazano i poprzesta³a . Musimy sie do tego dokopac !!

James DumbleDore
Ja Codzienie Marze I Sn9e Ze U/rodzilem sie w spolecznosci czarodziejow i chodze do hogwartu
wirze w to tak mocno ze odam zycie za to
Juz mam w upie ten mugolski swiat jak do nowego roku nie bede czarodziejem i nei bede chodzil do hogwartu to
Popelniam Samobojstwo Ma Wszystko w dupie juz od kilku lat rzucilem szkole siedze w domu od 4 lat i marze o hogwarcie
Stracilem juz sens zycia jak
nie hogwart to nic

Prefix u¿ytkownikajackpotter
Oczywi¶cie ze bym chcia³ zeby Hogwart istnia³ . Tylko troche bojê siê ze by³bym i tak mugolem . A wtedy ju¿ bym wola³ ¿eby takiej szko³y nie by³o . Ostatnio pracuje nad czym¶ co siê nazywa lD czyli ¶wiadomy sen . Mo¿na w nim robiæ co siê tylko chce a wiêc i równie¿ przenie¶æ siê do hogwartu ;P

Prefix u¿ytkownikaSheeby
Co do Hogwardu, fajnie by by³o gdyby istnia³, ale wola³abym aby by³a jaka¶ polska szko³a Magii o innej nazwie. Lepiej by³oby siê uczyæ magii po polsku, a nie po angielsku. Hogward jest szko³± angielsk±. Wydaje mi siê, ¿e magia Polska, a magia Angielska trochê siê od siebie ró¿ni.
Ka¿dy fan HP, albo wie¿y w magiê, albo chcia³by aby istnia³a.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaSheeby dnia 03.03.2013 10:33

Prefix u¿ytkownikaPanna_Elisabeth_
Marvin Aristow napisa³(a):

To tylko ksi±¿ka, literatura fantasy. Nie mo¿na jej stawiaæ na równi z rzeczywisto¶ci±. Chyba ¿e chcesz ¿yæ w swoim ¶wiecie, ale jak dla mnie to tylko dziecinne rozumowania.

A czemu¿ to? Ja nadal ¿yjê w swoim ¶wiecie, ci±gle uciekam od rzeczywisto¶ci. Rzeczywi¶cie to dziecinne, ale dobrze mieæ czasem miejsce, do którego wstêp mamy tylko my. Najstraszniejsze jest dla nas to, ¿e kto¶ kiedy¶ mo¿e rozwiaæ nasze dziecinne z³udzenia, które stanowi± pewnego rodzaju tarczê przed codziennymi problemami. Ja nadal ¿yjê w swoim ¶wiecie. I bêdê tak ¿y³a, póki moje z³udzenia siê nie rozwiej± (;
Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.

Prefix u¿ytkownikaMarvin Aristow
Nie wiem jak Ty, ale jestem doros³y i nie mogê niestety udawaæ ¿e nie ma problemów i ¿yæ w swoim ¶wiecie. Czasem mo¿na sobie wróciæ my¶lami do tego ¶wiata lub zag³êbiæ siê w lekturê. Lecz trzeba to oddzieliæ od rzeczywisto¶ci.

Tek Ursula
Gdyby Hogwart istnia³ to istnia³y by inne szkoly czarodziejskie, w tym tak¿e i polska. Jestem ciekawa jaka by³aby polska szko³a magii i czarodziejstwa. Ciekawe czy przedmioty mia³yby co¶ wspólnego z druidyzmem, skoro zanim Polska sta³a siê che¶cijañska praktykowano wiele obrzêdów pogañskich ( praktykowano je nawet do XVIII wieku, wed³ug niektórych ¼róde³) wiêc na ich podstawie by³yby ciekawe przedmioty- tak mi siê wydaje.

System nauczania w Hogwarcie przypomina szko³ê z internatem.
Podzia³ na domy wraz z rywalizacj± o puchar to bardzo ciekawy czynnik, który motywuje uczniów by siê starali o najlepsze oceny jak i integrowali z kolegami i kole¿ankami.
Ale ludzie zapominaj±, ¿e to jest angielska szko³a, wiêc nie wydaje mi siê, aby Polacy byli w stanie na tak± skalê tam migrowaæ aby studiowaæ. Ju¿ pomijaj±c fakt, ¿e na ka¿dy rok do ka¿dego domu przydzielanych jest po 10 uczniów.

10 uczniów x 7 klas x 4 domy = 280 uczniów. A¿ tak du¿o to ich tam nie ma.
Nie mniej jednak jest jedn± z najwiêkszych szkó³ na ¶wiecie (?) wraz z Beaux batons i Durmstrangiem. Czyli by wychodzi³o, ¿e i polska szko³a jest mniejsza (mo¿e by³aby w niej legendarna bursztynowa komnata?)

Dawniej uwielbia³am marzyæ jak by³oby super trafiæ do Hogwartu i mieæ ponadnaturaln± moc, czasami te¿ lapiê siê na tych marzeniach, ale jakby to powiedzia³ Dumbledore "nigdy nic dobrego nie wyniknie w p³awieniu siê w marzeniach i zapominaniu o rzeczywisto¶ci".

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: