Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Czy chcieliby¶cie, aby Hogwart naprawdê istnia³?
|
|
| karolakhp |
Dodany dnia 22.05.2008 14:24
|
![]() Postów: 110 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 529 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Wiêc chcia³a bym chodziæ do takiej szko³y. No mo¿e tylko ¿eby przynajmniej raz w miesi±cu mo¿na by³o odwiedziæ dom. Ogó³em podoba mi siê Hogwart tak jak jest przedstawiony w ksi±¿ce,no mo¿e maj± czasami do¶æ du¿o zadane ale w naszych normalnych "mugolskich" szko³ach tez jest strasznie du¿o zadawane przynajmniej ja tak mam. W ogóle nie podoba mi siê system Polskich szkó³ ale dobra pomiñmy to. No i fajnie by³o by gdyby jeszcze robili wycieczki czasami jakie¶. No ale i tak bym chcia³a chodziæ do takiej szko³y . "-... A teraz zwracam siê do ciebie, Harry Potterze. Pozwoli³e¶ by twoi przyjaciele zginêli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiaæ mi czo³o. Bêdê na ciebie czeka³ w Zakazanym Lesie. Przez godzinê.Je¶li siê tam pojawisz,je¶li siê nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszê do boju, Harry Potterze odnajdê ciê i ukarzê ka¿dego mê¿czyznê,kobietê i dziecko, którzy bêd± próbowali ukryæ ciê przede mn±.Masz godzinê" ^^^^ "-By³e¶ taki dzielny. Nie móg³ mówiæ. Poch³ania³ j± wzrokiem,my¶l±c,¿e móg³by tak staæ i patrzeæ na ni± wiecznie. Tylko patrzeæ,nic wiêcej. -Jeste¶ ju¿ blisko-powiedzia³ James.-Bardzo blisko.Jeste¶my ciebie tacy dumni. -Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknê³o mu siê z ust, za nim zdo³a³ je powstrzymaæ. -Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzek³ Syriusz-To takie co¶ jak za¶niêcie, tylko jest szybsze i ³atwiejsze. -A on bêdzie chcia³ zrobiæ to szybko. ¯eby ju¿ by³o po wszystkim-odezwa³ siê Lupin. -Nie chcia³em,¿eby¶cie umarli- powiedzia³ Harry,a te s³owa te¿ wyrwa³y mu siê bez udzia³u woli.-¯adne z was. Przepraszam..." ^^^^ "-Zostaniecie ze mn±? -Do samego koñca-odrzek³ James. -Nie zobacz± was ? -Jeste¶my czê¶ci± ciebie- powiedzia³ Syriusz.-Nikt inny nie mo¿e nas zobaczyæ. Harry spojrza³ na swoj± matkê. -B±d¼ blisko mnie-szepn±³. I wszed³ w mroczny las." ^^^^ |
|
|
|
| HeRmIoNa_GrAnGeR_WeAsLeY |
Dodany dnia 23.05.2008 18:32
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 66 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 20.03.08 |
Ja ,bez wahania mogê powiedzieæ ,¿e bym chcia³ aby Hogwart istnia³ i nawet czasem sobie wyobra¿am ,¿e tak jest . Ale wiem ,¿e na pewno nie istniej ,poniewa¿ jest on po prostu wymys³em wyobra¼ni pani Rowling.Oczywi¶cie cudownie by³o by uczêszczaæ do takiej wspania³ej szko³y .Ale to tylko marzenie. To jest moje osobiste zdanie. |
|
|
|
| Beeze |
Dodany dnia 04.06.2008 16:05
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.06.08 |
Nie, nie chcia³abym. Podoba mi siê moje 'mugolskie' ¿ycie. Harry Potter to dla mnie zwyk³a ksi±¿ka. Nie marzê po nocach jak to by fajowo by³o uczyæ siê w Hogwarcie. I niech tak na razie zostanie. ¦wiat mugoli gór±! :lol: |
|
|
|
| SabinaPotterKhan |
Dodany dnia 15.06.2008 09:38
|
![]() Postów: 22 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 89 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 26.03.08 |
Oczywi¶cie, te¿ chcê, ¿eby Hogwart naprawdê istnia³ ![]() Kiedys, jak mia³am mo¿e z 9 lat, to wierzy³am w Hogwart Wierzy³am, ¿e w dniu moich 11 urodzin przyleci sowa no i wiecie i tak odlicza³am sobie co chwila, "ciekawe czy tak siê stanie... jeszcze tylko rok" itd
|
|
|
|
| madzia14 |
Dodany dnia 19.06.2008 22:14
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 37 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 19.06.08 |
Ja bym chcia³a ¿eby Hogwart isnia³. Tam ci±gle siê co¶ dzieje (rywalizacja o puchar domów lub rozgrywki quidditcha), a poza tym sama mo¿liwo¶æ czarowania jest cudowna. Szkoda, ¿e to tylko mo¿liwe w ksi±¿kach i filmach![]() PS. Ale zawsze zostaj± nam marzenia
|
|
|
|
| loona94 |
Dodany dnia 30.06.2008 15:05
|
![]() Postów: 103 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 280 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 30.06.08 |
By³oby bardzo fajnie gdyby Hogwart istnial naprawdê. Pozostaje jeszcze tylko problem czy mogliby¶my siê w niej uczyæ Bo kto wie, mo¿e Hogwart istnieje tylko my, mugole, nic o nim nie wiemy??? Hi hi
|
|
|
|
| Tonks91 |
Dodany dnia 06.07.2008 17:16
|
![]() Postów: 27 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 231 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 30.07.07 |
Oczywi¶cie, ¿e chcia³abym aby Hogwart i ¶wiat magii istnia³. Takie przedmioty jak chemia, matematyka, fizyka itd. to masakra. Gdybym tylko mog³a chodziæ do Hogwartu i uczyæ siê OPCM, transmutacji, zaklêæ eliksirów itd by³abym szczê¶liwa!!!! Chcia³abym nale¿eæ do Gryfindoru, byæ szukaj±c± w dru¿ynie reprezentacyjnej mojego domy < to, ¿e chce byæ szukaj±c± to nie ze wzglêdu ¿e Harry by³. Po prostu podoba mi siê to co robi szukaj±cy> Szkoda tylko, ¿e to marzenia... |
|
|
|
| Wielki Inkwizytor Hogwartu |
Dodany dnia 16.07.2008 20:58
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 100 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 11.07.08 |
Och tak!!! To jest moim marzeniem, ale ¿ebym mog³a tam siê uczyæ. Ale wiadomo...ja wierzê w to, ¿e taki Hogwart gdzie¶ istnieje a my po prostu nie wiemy gdzie bo jeste¶my mugolami... |
|
|
|
| klaudusiaaa |
Dodany dnia 17.08.2008 16:43
|
![]() Postów: 17 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 515 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.12.07 |
Ajajaj. No pewnie, ¿e bym chcia³a ! Oj, grubo grubo by by³o ; ]] Ale zastanówcie siê. Dla Harry'ego i ca³ego ¶wiata magicznego Hogwart i inne szko³y magiczne s± codzienno¶ci± ! Jakby tamten ¶wiat istnia³, mo¿liwe, ¿e to oni zastanawialiby siê, jakby to by³o, gdyby chodzili do szko³y mugolskiej. |
|
|
|
| dawidw580 |
Dodany dnia 20.08.2008 11:43
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 103 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 20.08.08 |
Te¿ pytanie. By³o by cudownie, fantastycznie gdyby magia maprawde istnia³a! To moje najwiêksze ma¿enie dostaæ kiedy¶ list w pergaminowej kopercie z moim nazwiskiem i adresem wypiamymi zielonym atramêtem, zamkniêtej szkar³atn± pieczêcia z god³em Hogwartu. Znius³bym wszystko: dwugodzinne lekcje, rok szkolny bez wakacji, wy¿ucenie z domu ze wzglêdu na to, ¿e moi rodzice nie akceptuj± tego, ¿e jestem czarodziejem, nawet ¶mieræ po pierwszym roku nauki, ale nigdy bym nie znius³ wy¿ucenia z Hogwartu, chyba bym sie wtedy zabi³... |
|
|
|
| kamilx98 |
Dodany dnia 22.08.2008 13:02
|
![]() Ostrze¿enia: 3 Postów: 13 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1234 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 29.07.08 |
no jasne ¿e bym chcia³ tak to bym by³ czarodziejem i otkrywa³ bym tajemnice hogwartu nawet chodzenie na lekcje by³o by przyjemno¶ci± nie jak mamy ¿e matematyka albo polski lepiej siê uczy cmagii by³o by super nawet jak bym nie by³ czrodziejem to chcia³bym zobaczyæ go napewno jest tam super bez tytu³u
|
|
|
|
| Son Goku Potter |
Dodany dnia 24.08.2008 22:42
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 154 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 04.08.08 |
Pewnie bym siê strasznie ucieszy³a gdybym mia³a tak± mo¿liwo¶æ ale szkoda by mi by³o zostawiæ tego mojego mugolskiego ¶wiata (moich przyjació³ , treningi , zbiórki itp) dlatego bym siê musia³a porz±dnie zastanowiæ nad tym . Podejrzewam ¿e w wieku 11 lat bym siê od razu zgodzi³a ale teraz jak nad tym my¶lê to nie wiem czy bym chcia³a . Z reszt± w moim ¿yciu tez jest du¿o magii Najpe³niejsza wdziêku jest nie¶mia³o¶æ @---
Ksi±¿ka Rowling pojawi³a siê w momencie, gdy krytycy og³osili koniec gatunku literatury m³odzie¿owej. Sukces HP obali³ ten pogl±d!! - Gazeta Wyb. 29.07.2000 |
|
|
|
| niezapominajka |
Dodany dnia 31.08.2008 00:04
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 41 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 30.08.08 |
My¶lê, ¿e wiêkszo¶æ fanów Harry'ego chcia³aby, aby Hogwart istnia³ naprawdê no i rzecz jasna - uczyæ siê w nim zg³êbiaj±c tajniki magii ![]() Hogwart stanowi dla mnie pewn± Arkadiê, któr± stworzy³a nam i wspaniale opisa³a pani Rowling Taki ¶wiat marzeñ ![]() Ale mo¿e Hogwart faktycznie istnieje? Mo¿e taki cudowny ¶wiat jest i mo¿e nawet czasem my mugole natykamy siê na jakie¶ magiczne miejsca lub przedmioty, ale czarodzieje czyszcz± nam szybko pamiêæ, ¿eby¶my siê nie po³apali :lol:
|
|
|
|
| Michael_Digory |
Dodany dnia 03.01.2009 11:49
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.01.09 |
Wed³ug mnie on istnieje Hogwart jak i ca³y ¶wiat magii ( z góry nie oceniajcie mnie jak szajbusa który pomyli³ ¶wiat rzeczywisty z fantazj±) Jak my¶licie ,przeie¿ jak mo¿na opisac w ci±gu tak krótkiego czasu jak na napisanie 7 tomów cal po calu ¶wiat magii przez pani± Rowling. I dlaczego tak szybko skoñczy³a mo¿e jej zabroniono , przecie¿ mog³a spokojnie kontynuuowac , bo to bardzo dochodowe zejecie. Bardzo wszystko dok³adnie i realistycznie opisa³a tak jakby tam sie znalaz³a sama !! Wed³ug mnie ¶wiat magii istnieje i ona nam ujawni³a skrawek tego , ale jej zakazano i poprzesta³a . Musimy sie do tego dokopac !! |
|
|
|
| James DumbleDore |
Dodany dnia 02.02.2009 17:51
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 23 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.01.09 |
Ja Codzienie Marze I Sn9e Ze U/rodzilem sie w spolecznosci czarodziejow i chodze do hogwartu wirze w to tak mocno ze odam zycie za to Juz mam w upie ten mugolski swiat jak do nowego roku nie bede czarodziejem i nei bede chodzil do hogwartu to Popelniam Samobojstwo Ma Wszystko w dupie juz od kilku lat rzucilem szkole siedze w domu od 4 lat i marze o hogwarcie Stracilem juz sens zycia jak nie hogwart to nic |
|
|
|
jackpotter |
Dodany dnia 24.01.2013 22:07
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 11 Dom: RavenclawPunkty: 85 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 18.01.13 |
Oczywi¶cie ze bym chcia³ zeby Hogwart istnia³ . Tylko troche bojê siê ze by³bym i tak mugolem . A wtedy ju¿ bym wola³ ¿eby takiej szko³y nie by³o . Ostatnio pracuje nad czym¶ co siê nazywa lD czyli ¶wiadomy sen . Mo¿na w nim robiæ co siê tylko chce a wiêc i równie¿ przenie¶æ siê do hogwartu ;P |
|
|
|
Sheeby |
Dodany dnia 01.03.2013 21:33
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 512 Dom: HufflepuffPunkty: 5239 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.13 |
Co do Hogwardu, fajnie by by³o gdyby istnia³, ale wola³abym aby by³a jaka¶ polska szko³a Magii o innej nazwie. Lepiej by³oby siê uczyæ magii po polsku, a nie po angielsku. Hogward jest szko³± angielsk±. Wydaje mi siê, ¿e magia Polska, a magia Angielska trochê siê od siebie ró¿ni. Ka¿dy fan HP, albo wie¿y w magiê, albo chcia³by aby istnia³a. Edytowane przez Sheeby dnia 03.03.2013 10:33
|
|
|
|
Panna_Elisabeth_ |
Dodany dnia 01.03.2013 21:59
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 54 Dom: SlytherinPunkty: 534 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 26.12.12 |
Marvin Aristow napisa³(a): To tylko ksi±¿ka, literatura fantasy. Nie mo¿na jej stawiaæ na równi z rzeczywisto¶ci±. Chyba ¿e chcesz ¿yæ w swoim ¶wiecie, ale jak dla mnie to tylko dziecinne rozumowania. A czemu¿ to? Ja nadal ¿yjê w swoim ¶wiecie, ci±gle uciekam od rzeczywisto¶ci. Rzeczywi¶cie to dziecinne, ale dobrze mieæ czasem miejsce, do którego wstêp mamy tylko my. Najstraszniejsze jest dla nas to, ¿e kto¶ kiedy¶ mo¿e rozwiaæ nasze dziecinne z³udzenia, które stanowi± pewnego rodzaju tarczê przed codziennymi problemami. Ja nadal ¿yjê w swoim ¶wiecie. I bêdê tak ¿y³a, póki moje z³udzenia siê nie rozwiej± (; Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.
|
|
|
|
Marvin Aristow |
Dodany dnia 03.03.2013 20:51
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 44 Dom: SlytherinPunkty: 3355 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 23.01.13 |
Nie wiem jak Ty, ale jestem doros³y i nie mogê niestety udawaæ ¿e nie ma problemów i ¿yæ w swoim ¶wiecie. Czasem mo¿na sobie wróciæ my¶lami do tego ¶wiata lub zag³êbiæ siê w lekturê. Lecz trzeba to oddzieliæ od rzeczywisto¶ci. |
|
|
|
| Tek Ursula |
Dodany dnia 15.03.2013 16:25
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 36 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 10.03.13 |
Gdyby Hogwart istnia³ to istnia³y by inne szkoly czarodziejskie, w tym tak¿e i polska. Jestem ciekawa jaka by³aby polska szko³a magii i czarodziejstwa. Ciekawe czy przedmioty mia³yby co¶ wspólnego z druidyzmem, skoro zanim Polska sta³a siê che¶cijañska praktykowano wiele obrzêdów pogañskich ( praktykowano je nawet do XVIII wieku, wed³ug niektórych ¼róde³) wiêc na ich podstawie by³yby ciekawe przedmioty- tak mi siê wydaje. System nauczania w Hogwarcie przypomina szko³ê z internatem. Podzia³ na domy wraz z rywalizacj± o puchar to bardzo ciekawy czynnik, który motywuje uczniów by siê starali o najlepsze oceny jak i integrowali z kolegami i kole¿ankami. Ale ludzie zapominaj±, ¿e to jest angielska szko³a, wiêc nie wydaje mi siê, aby Polacy byli w stanie na tak± skalê tam migrowaæ aby studiowaæ. Ju¿ pomijaj±c fakt, ¿e na ka¿dy rok do ka¿dego domu przydzielanych jest po 10 uczniów. 10 uczniów x 7 klas x 4 domy = 280 uczniów. A¿ tak du¿o to ich tam nie ma. Nie mniej jednak jest jedn± z najwiêkszych szkó³ na ¶wiecie (?) wraz z Beaux batons i Durmstrangiem. Czyli by wychodzi³o, ¿e i polska szko³a jest mniejsza (mo¿e by³aby w niej legendarna bursztynowa komnata?) Dawniej uwielbia³am marzyæ jak by³oby super trafiæ do Hogwartu i mieæ ponadnaturaln± moc, czasami te¿ lapiê siê na tych marzeniach, ale jakby to powiedzia³ Dumbledore "nigdy nic dobrego nie wyniknie w p³awieniu siê w marzeniach i zapominaniu o rzeczywisto¶ci". |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

. 

Ravenclaw
Hufflepuff
Panna_Elisabeth_
Slytherin