Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Planszówki, karty itd. ;)
|
|
Zireael |
Dodany dnia 22.09.2014 08:48
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 766 Dom: GryffindorPunkty: 12754 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 14.07.14 |
Macie ulubion± grê karcian± lub planszow±? Ja ostatnio jestem zakochana w Talizmanie: Magia i Miecz. Zaczê³am graæ niedawno i od razu mi siê spodoba³a. Zbieram dodatki, z którymi rozgrywka jest jeszcze ciekawsza i interesuj±ca. Chwalcie siê swoimi faworytami. Z chêci± dowiem siê o innych grach ![]() ![]() ![]() ![]() Uwa¿aj, komu siê nara¿asz, bo nie znasz dnia ani godziny, kiedy przyjdzie po Ciebie mafia.. ![]() ![]() Je¶li bóg, to tylko jeden ![]() ![]() Prawdziwy rycerz powinien siê w swoim ¿yciu wykazywaæ piêcioma cechami: 1. Hojno¶ci± ![]() ![]() ![]() ![]() 2. M±dro¶ci± ![]() ![]() ![]() ![]() 3. Waleczno¶ci± ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4. Honorem ![]() ![]() ![]() 5. Wspó³czuciem ![]() ![]() przede wszystkim jednak.. ![]() ...powinien pozostawaæ w naszych sercach bez wzglêdu na wszystko ![]() ![]() Jak gdyby jedynym w³a¶ciwym czasem ¿ycia by³a przesz³o¶æ... ![]() ![]() MOJA KAPLICZKA *Wyznawczyni Borszewicza!* szukam ¶wiata w którym jedna jaskó³ka czyni wiosnê gdzie szewc chodzi w butach gdzie jak ciê widz± to dzieñ dobry szukam ¶wiata w którym cz³owiek cz³owiekowi cz³owiekiem *** czasem chcia³bym zostawiæ to wszystko i ta g³upia nadzieja ¿e mam co¶ jeszcze do zostawienia *** *Orêdowniczka Happysad!* Bo wszystkie drogi st±d Prowadz± na tory Wszystkie drogi st±d Na kolejowy most.. Ju¿ do Ciebie biegnê Ile w p³ucach mam si³ Chocia¿ patrzê przed siebie I nie widzê nic Tak czêsto Ciê widzê Choæ tak rzadko spotykam Smaku Twego nie znam Choæ tak czêsto Ciê mam Na koñcu jêzyka I ju¿ siê modlê Do spadaj±cych gwiazd Bo mi brakuje ciep³a Twych rozchylonych warg Hej Ja przed Tob± siê rozbieram Zrzucam zmiête brudne my¶li I przed Tob± umieram Chore serce otwieram Bez znieczulenia O, udupienie totalne Niewiasty nosisz imiê Ile Ciê trzeba dotkn±æ razy ¯eby siê cz³owiek poparzy³ Koncerty: - festiwal, Poznañ; pierwsze zetkniêcie z zespo³em - festiwal, Swarzêdz; deszcz; zna³am prawie ka¿d± piosenkê - Poznañ; pierwszy zamkniêty koncert; ~zmêczony~<3 *Wierny cz³onek Overwatch!* ]Bohaterowie nigdy nie umieraj±. Zhakowaæ mo¿na wszystko.. i wszystkich. ![]() *Od lat na li¶cie rezerwowej Avengersów!* - ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki. - Ale za to z tej planety. ![]() - Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±... - Wielki mi bóg. ![]() - Tu holograficzny sobowtór Tony'ego Starka. Nagraj wiadomo¶æ. - To pilne. - To nagraj siê pilnie. O, w³amanie! ![]() *Winter is coming..* Je¶li dostaniesz jakie¶ imiê, przyjmij je, uczyñ swoim, a wtedy ju¿ nigdy ciê nim nie zrani±. ![]() Ten, kto boi siê przegraæ, ju¿ przegra³. ![]() ![]() Mój uk³on w stronê starych, cudownych bajek ![]() Mulan - za pokazanie, ¿e bycie sob± jest najwa¿niejsze<3 ![]() Planeta Skarbów - bo nauczy³a wierzyæ we w³asne si³y<3 ![]() Zakochany kundel - za zaszczepienie w sercu tej bezinteresownej mi³o¶ci<3 ![]() Herkules - za udowodnienie, ¿e ciê¿k± prac± mo¿na osi±gn±æ wszystko<3 ![]() Alladyn - nauczy³, ¿e powinno siê pod±¿aæ za marzeniami<3 ![]() ![]() Tabliczka cytatów! Strach nauczy siê mnie baæ ~Dotyk Julii Mi³o¶æ - zabije Ciê i jednocze¶nie Ciê ocali ~Delirium Piek³o jest puste, a wszystkie demony s± tutaj ~William Shakespeare Usta twoje: ocean ró¿owy. Spojrzenie: fala wzburzona. A twoje szerokie ramiona: Pas ratunkowy... ~Portret Niektórzy twierdz±, ¿e bogów nie ma i po ¶mierci jest jedynie pustka. Ja ju¿ pozna³em tê pustkê, nie bojê siê umrzeæ ~Wied¼min: Dziki Gon - Jeste¶ psychopat±. - Wolê okre¶lenie "cz³owiek z wyobra¼ni±" ~Szeptem -Chcesz posi±¶æ moje cia³o? -Chcia³bym z nim zrobiæ wiele rzeczy, poza t± jedn±.. ~Szeptem ![]() Kpop to styl ¿ycia ![]() ~Sta³em w drzwiach garderoby i patrzy³em na cz³onków zespo³u, wiedz±c, ¿e nie mogê do nich do³±czyæ. Przepraszam.. Naprawdê chcia³em wyj¶æ na scenê. Na scenê, która jest moim ¿yciem. Dziêkujê wam i... kocham was...~ ![]() ~Nawet je¶li jêzyki s± ró¿ne, muzyka pozostaje ta sama~ ![]() ~Mam parê nóg na których mogê stan±æ, nawet gdy upadnê osiem razy~ ![]() Avatar: Legenda Aanga + inne animopodobne rzeczy ![]() - No co¶ Ty.. Ja to zrobi³am? - Tak. W³a¶nie awansowa³a¶ z wariatki na ¶wiruskê. Moje gratulacje! ![]() - Pij sok z kaktusa, jest bardzo mokry! Nic nie jest bardziej mokre od tego soku!! ![]() - Kto to jest Zuko? - To taki jeden facet w kucyku, który nas goni. - Co masz do kucyków, kucyku? - To jest wilczy ogon wojownika! ![]() - Nienawidzê ciê stryju, ¶mierdzisz! - Chyba tak nie powiedzia³e¶? - Tak, powiedzia³em.. ![]() Zemsta to tylko piêkne s³owo, które zwyczajnie usprawiedliwia samolubne czyny. ![]() Lepiej zostaæ zranionym ni¿ raniæ innych. Dobrzy ludzie bêd± szczê¶liwi na przekór wszystkiemu. ![]() Mo¿esz o mnie mówiæ, ile chcesz, ale nie wa¿ siê powiedzieæ s³owa o moim barcie! ![]() Gry, do których chêtnie wracam: - Heroes (III najlepsza) - Wied¼min - Civilization (g³ównie IV) - Overwatch - Skyrim - Battlefield - Leauge of Legends - Uncharted - Tomd Raider Je¶li chcesz pogadaæ o grach, uderzaj do mnie ![]() ![]() Cz³onkini redakcji czwartego, piêtnastego i szesnastego numeru Proroka! |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 22.09.2014 10:48
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Ja z kuzynk± czêsto gra³y¶my w Scrabble - zasad chyba nie trzeba t³umaczyæ. Zawsze gra³y¶my na tej ³atwiejszej stronie (czyli tej bez ¿etonów). Drugi w kolejno¶ci (a mo¿e pierwszy ) jest Monopoly. W moim s± to stany USA (podzielone na miasta), wodoci±gi, koleje i elektrownie. No i oczywi¶cie Szansa, Ryzyko, podatki, "idziesz do wiêzienia", "relaks", "tylko dla odwiedzaj±cych". Zawsze stara³am siê wykupiæ miasta z pierwszego stanu i postawiæ na nich hotele, bo tam by³o najtaniej, a z hotelem jest wiêkszy czynsz. Oczywi¶cie trzeba by³o do nagi±æ zasady, bo wed³ug nich najpierw trzeba postawiæ cztery domki, ¿eby kupiæ hotel, ale to by za du¿o czasu zajê³o, no i przeciwnik by pewnie wykupi³ inne miasta. Wiêc od razu p³aci³o siê jak za 4 domki + cenê za hotel. Ten Stan z hotelami nazywa³am "Niebezpieczn± Stref±". Mia³am jeszcze zasady, ¿eby nie wydawaæ 50000, dopóki przeciwnik ma swoje. A je¶li ju¿ jeste¶my przy pieni±dzach Monopoly, to mnie kiedy¶ rozbroi³a moja mama, gdy chcia³a daæ mi (albo kuzynce, nie jestem pewna) 50000, a mia³a zap³aciæ 5000. I to t³umaczenie, ¿e nie operuje takimi pieniêdzmi, wiêc siê pomyli³a. My te¿ nie operowa³y¶my (i dalej nie operujemy), a wiemy ile zer ma piêæ tysiêcy. Wtedy zachowa³y¶my siê uczciwie i powiedzia³y¶my o pomy³ce, ale nastêpnym razem mo¿emy tego nie mówiæ. Jak daje 50000 to czemu nie skorzystaæ. Mam te¿ du¿o innych gier planszanych (choæ Talizmanu nie mam), ale nie bêdê siê rozpisywaæ. Wspomnê jedynie o Zapamiêtaj, które jest na podium ulubionych gier. Chocia¿ raczej nie jest to planszówka, bo s± to karty z obrazkami i literkami (np. Z - Zamek) lub z cyferkami (np. 3 - trzy biedronki). Ten kto znalaz³ najwiêcej par, wygrywa³. I ka¿dy chcia³ znale¼æ kotki. Niektóre karty s± "oznaczone" (nie celowo, powygina³y siê), wiêc jak siê wie, która jest jak oznaczona, to ³atwo znale¼æ parê. ¯eby nie by³o ³atwo kart nie uk³ada³y¶my w prostok±t, tak jak mówi± zasady, tylko (oczywi¶cie najpierw je mieszaj±c) w co¶ bezkszta³tnego. Chodzi³o o to, ¿eby trudniej by³o zapamiêtaæ, gdzie jest dana karta. Kiedy¶ zgubi³am pary do dwóch kart (ju¿ siê znalaz³y ), wiêc te dwie karty by³y traktowane jako para. A co do gier karcianych, to siê za bardzo nie wypowiem, bo bardzo rzadko w nie gra³am i umiem tylko w Wojnê. No, mo¿e jeszcze w Remika, ale musia³abym sobie przypomnieæ zasady. No i kiedy¶ parê razy uda³o mi siê wygraæ w Pasjansa i Pasjansa Paj±ka (je¶li karciane gry na kompie siê licz± ). Edytowane przez Ana_Black dnia 08.01.2015 12:02
![]() Loki: Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewaæ ~ £apa ![]() Uwielbiam te¿ jak dostajesz sza³u i zamieniasz siê w tê wielk± zielon± bestiê.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzê ci moj± tajemnicê. Zawsze jestem z³y. ![]() ![]() Nie¼le. Chc± mnie zamkn±æ w metalowym pudle i zanurzyæ w wodzie. Nie. Jest gorzej ni¿ my¶la³em. ![]() No bo czym jeste¶my? Zespo³em? Nie, nie, nie. Mieszank± wybuchow± nios±c± chaos. *** ![]() Nie b±d¼ jeleñ, nie fikaj. ![]() Matka wie ¿e ukrad³e¶ jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowie¶æ o Jonaszu? - Traktowa³bym j± raczej jako metaforê. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosi³ mnie? ![]() Co, stawali¶cie na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszê imprezê do was. ![]() We¼ mnie nie strasz. Co to by³o, robi³ mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imiê Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostêpne 400% mocy. Iron-Man: Dziêki. ![]() Nie gniewam siê, p±czuszku. Masz niez³y prosty. ![]() Ta wied¼ma miesza ci w g³owie. Jeste¶ od niej silniejszy, m±drzejszy. Jeste¶ Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko p³acê, wszystko budujê i dbam ¿eby¶my byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakowaæ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpu¶ci³a, to faceci nie z tego ¶wiata, bogowe czy co¶. - Bóg jest tylko jeden! I g³owê dam, ¿e tak siê nie ubiera. ![]() - No jasne. Z³oty ch³opiec w z³otej zbroi. Co zostanie jak j± zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jeste¶ wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmie¶ci³o siê do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw siê w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten m³ot i oka¿e siê go godny posi±dzie moc Thora. ![]() Thor: Loki mo¿e i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabi³ 80 ludzi w ci±gu dwóch dni. Thor: By³ adoptowany. - Nie bêdê z tob± walczy³ bracie. - Nie jeste¶my braæmi. ![]() Piek³o rozbrzmiewa jêkami jego ofiar. ![]() - O, kontratakuj±. - No wiesz, m³odzi s±. - Do stu piorunów, szanuj mowê ojczyst± - D³ugo mi tego nie wybacz±. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostsz±. Nie jeste¶cie godni. ![]() - A jakby wsadziæ m³ot do windy? Uniesie j±. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczy³em co¶ we ¶nie. Muszê to wyja¶niæ. Tutaj siê nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma siê dobrze. ![]() - I my¶lisz, ¿e mo¿esz mi zaufaæ? - Nie ufam ci. Matka ci ufa³a. W przesz³o¶ci. Nawet mimo naszych ci±g³ych sporów. Zawsze mia³a nadziejê, ¿e gdzie¶ w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja ju¿ nie istnieje i ju¿ ciê nie chroni. ![]() Mojego ¿ycia... Tato, nie nadajê siê na króla. Bêdê broniæ Asgardu i innych ¶wiatów do ostatniego tchu... ale nie mogê tego robiæ z tronu. Mimo swego szaleñstwa Loki rozumia³ w³adzê w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osi±gnê. *** ![]() O nie, bêdê ¿y³ wiecznie i bêdê ca³y z plastiku. ![]() ![]() Kto oka¿e siê godzien moc m³ota posi±dzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieli³am ciê w czaszkê ![]() Mam go spowolniæ? Czy wy¶lesz mu wiêcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicowaæ. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabia³em hipnozê. Nie lubiê. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. S³onko ju¿ zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w ty³ku. ![]() - Steve nie lubi takiego s³ownictwa. - A kopn±æ ciê w t±... ![]() Nie jest taki z³y, tylko trochê nerwus. Drugiego takiego nie ma na ca³ym ¶wiecie. Wszyscy lubi± wygrywaæ, a ten mój facet robi co mo¿e by walki unikn±æ, bo wie ¿e walkê wygra. ![]() - Co ci siê ¶ni³o? - ¯e jestem Avengersem, ¿e jestem kim¶ wiêcej ni¿ tylko pos³uszn± maszynk± do zabijania. ![]() Kocha to siê dzieci, ja mam u niego d³ug. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wst±p do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwyk³ych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja siê nie pocê. Ja b³yszczê. ![]() Thor móg³by choæ raz przys³aæ boga sprz±tania po sobie. Na pewno ma jak±¶ magiczn± miot³ê. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom mia³ wytrzymaæ si³ê Hulka. ![]() - Jak nas znale¼li? - Zaprosi³em ich. ![]() Nie poddam siê. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ê, ale jeep od Eddiego to za ma³o. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - S³u¿ysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzê w strach. Wierzê w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie by³am w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym cz³owiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Je¶li to jeszcze aktualne, to poproszê tego drinka. ![]() - ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chcia³em tronu. Chcia³em byæ równym tobie. ![]() - A ty co? B³yskawic siê boisz? - Nie darzê mi³o¶ci± tego, co zwiastuj±. - Chcesz zabraæ mi ukochan± planetê w odwecie za rzekom± zniewagê? Nie. Sprawujê nad ni± opiekê. - No rzeczywi¶cie, wspaniale siê ni± opiekujesz. Ludzie wy¿ynaj± siê milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzê tu porz±dek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jeste¶ potworem. - O nie. Potwór jest w¶ród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() ¯e urodzi³em siê by zostaæ królem. ![]() No dobrze. To mo¿e wolisz kogo¶ ze swoich nowych przyjació³? Wydaje siê, ¿e jeste¶ do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sob± cnót! Jaki¿ to wielki zaszczyt! Czujê, ¿e a¿ szalejê od sprawiedliwo¶ci. Chcesz us³yszeæ mowê o prawdzie, honorze i patrioty¼mie? Bo¿e chroñ Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobi³em tego dla niego. Uuuu. A by³a ju¿ na wyci±gniêcie rêki. Dziêki Tesseractowi mogli¶cie mieæ w³adzê, nieograniczon± moc. A wy co? Ciep³o i ¶wiat³o dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie siê, co znaczy prawdziwa w³adza. ![]() Przynoszê wam dobr± nowinê. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie mia³em prawa ciê winiæ. Wiem, ¿e chcia³e¶ mi pomóc, chroniæ mnie. Od tego s± przyjaciele. Mo¿emy ¿yæ z godno¶ci± - nie mo¿emy z ni± umrzeæ. Cz³owiek jest najgorszym ¼ród³em prawdy o sobie. Wszystko siê zmienia. To nie znaczy, ¿e na lepsze. Trzeba sprawiæ, by by³o lepiej. Nie mo¿na tylko gadaæ i mieæ nadziejê, ¿e samo siê poprawi. |
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 22.09.2014 14:12
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Moja ulubiona gra planszowa to scrabble.Gram to co najmniej raz w tygodniu.Drugie w kolejno¶ci jest Monopoly.Trzeci Chiñczyk.Czwarty Wê¿e i drabiny (przynajmniej u mnie w szkole tak na to mówi± )A je¶li chodzi o karciane....Moj± ulubion± jest Wie¶niak,tej gry karcianej chyba nikt nie zna.Nie którzy u¿ytkownicy którzy mieszkaj± na wsi to j± zna.Ta gra jest podobna do wojny.Inaczej na pocz±tku gra siê w wojne.Pod koniec siê przelicza.Ka¿da karta to jedna ¶winia.Kto ma najwiêcej ¶winek przegrywa.![]() ![]() ![]() Mo¿e u was nie które gry sw± siê inaczej ale zasad nie pomyli³am. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie mo¿ecie mnie znale¼æ jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
Sherlocked |
Dodany dnia 22.09.2014 15:07
|
![]() Postów: 149 Dom: GryffindorPunkty: 759 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 17.09.14 |
Scrabble na pierwszym miejscu, z moim ch³opakiem kiedy ju¿ naprawdê nie mamy pomys³u na to co ze sob± zrobiæ to gramy w³asnie w scrabble. ( w te wakacje zrobili¶my sobie rozgrywki noc± na tarasie take scrabble moga byc tez bardzo romantyczne ) Od dziecka uwielbia³am graæ w "super memo" ( tak to sie jako¶ nazywa³o. ) szukanie obrazków do pary a z karcianych to Osio³ ![]() ![]() "-Jak siê czujesz Georgie? - szepnê³a pani Weasley. Pomaca³ sobie g³owê. -Jak uduchowiony - wymamrota³. -Co mu siê sta³o? - wychrypia³ Fred z przera¿on± min±. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzy³ George, otwieraj±c oczy i patrz±c na brata. - Widzisz.. jestem trochê uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, ³apiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 23.09.2014 17:43
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 2 Postów: 1086 Dom: HufflepuffPunkty: 11317 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 26.08.14 |
Ja równie¿ uwielbiam Scrabble. Niestety, ale rzadko w nie gram. Jest gra, która siê zwie Rumbikkub. [nie pamiêtam jak siê poprawnie pisa³o, ale mówi siê na ni± "Rumbikum".] To w to gramy ca³± rodzink±. Gra karciana? Hmm.., my¶lê, ¿e UNO. Dla tych, którzy nie wiedz± co to za gra, t³umaczê. Gra siê w nia jak w Makao, s± 4 kolory i liczby 1-9, i karty dodatkowe, czyli: +4, +2, Bloker, zmiana kierunku. Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw by³a taka fanowska teoria, ¿e uczniowie starszych roczników maj± tak bardzo gdzie¶ te zagadki (bo chc± po prostu wej¶æ do siebie, czy po co¶ jak mówili¶cie), ¿e odpowiadaj± na nie na olewkê. Przyk³adowo: - Co ma wspólnego budzik i wios³o? - Obu tych rzeczy nie powinno siê wsadzaæ sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrz± wtedy na nich ze zgroz± i traktuj± jak bohaterów "Jeste¶my winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, ¿e nie pieni±dze! Co to jest? B³yszczy i jest niepokoj±co du¿e! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny wêgiel. Wynik oddzia³ywania ci¶nienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych ¿o³nierskich s³owach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Có¿ za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp a¿ oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn ca³y uhahahany Zaraz z nimi tañczyæ chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orêdowniku Klusek! ty jeste¶ jak zdrowie. Ile Ciê trzeba wielbiæ, ta Kluska siê dowie, Co w Tw± nie³askê wpadnie. Dzi¶ wielko¶æ Tw± i chwa³ê Widzê i opisujê, bo mam nadziejê, ¿e literkê dostanê! |
|
|
|
alekskot |
Dodany dnia 23.09.2014 18:10
|
![]() Postów: 161 Dom: RavenclawPunkty: 2812 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.06.14 |
Lubiê Scrabble ,ale czêsto w nie nie gram. w wakacje czêsto gram w karty z siostr±,g³ównie w wojnê. czasem gramy te¿ w Monopoly,albo w inne gry ,mamy tego naprawdê duuuu¿o. By³y tu literki.
Teraz nie ma literek. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 08.01.2015 10:43
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
julietta115 napisa³(a): Macie ulubion± grê karcian± lub planszow±? Ja ostatnio jestem zakochana w Talizmanie: Magia i Miecz. Zaczê³am graæ niedawno i od razu mi siê spodoba³a. Zbieram dodatki, z którymi rozgrywka jest jeszcze ciekawsza i interesuj±ca. Chwalcie siê swoimi faworytami. Z chêci± dowiem siê o innych grach ![]() ![]() Tê sam± grê dosta³a moja siostra na ¶wiêta. Wygl±da fajnie ale niestety nie mia³am jeszcze okzaji w ni± zagraæ. Mnie ostatnio spodoba³a siê gra karciana "Wied¼min" Rozk³ada siê na stole karty w odpowiedni sposób i zabija siê potwory odpowiednimi atakami. Naprawdê wci±gaj±ce, ale troszkê szybko siê koñczy. Noe chyba, ¿e ustali siê jaki¶ wysoki próg punktowy. Polecam. Z planszówek to zawsze lubi³a starego dobrego Chiñczyka Jak nie mia³am planszy to otwiera³am sobie ksi±zkê i tam by³a taka prowizoryczna. ajæ. Zagra³abym sobie.Co do karcianych gier, to chyba najbardziej lubiê pana (dziewi±tki, ch*ja, co kto woli). Gram w to zawsze z kole¿ankami kiedy ¿adnej nie chce siê czego¶ zrobiæ - przegrany czy mu siê chce czy nie, zasuwa, np. do sklepu ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 08.01.2015 12:21
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to siê u¶miechnê Data rejestracji: 13.05.07 |
Kocham graæ w gry planszowe. Jestem mi³o¶niczk± tych znanych i typowych jak chiñczyk, warcaby, drabina... Mam ich w domu trochê i do niedawna zaprasza³am przyjació³ i ch³opaka na wspólne rozgrywki. Nasz± ukochan± gr± w tym gronie (jak¿e zacnym, wierzcie mi!^^) by³a "Gra w ¯ycie". Dosta³am j± na pocz±tku liceum albo jeszcze w gimnazjum i jej stan jest ju¿ dosyæ s³aby, ale tyle, co w ni± siê nagra³am, to zliczyæ nie mogê. ![]() Twój pionek przechodzi przez ¿ycie od studiów b±d¼ pracy (wybór nale¿y do Ciebie, studia wi±¿± siê z po¿yczk± w banku na naukê) a¿ do emerytury. Po drodze bierzesz ¶lub, zakupujesz dom, który musisz sp³aciæ i p³odzisz dzieci. Zdarzaj± Ci siê te¿ ró¿ne losowe przypadki (zale¿y na jakie pole wyl±dujesz) jak "kandydujesz do sejmiku" albo "adoptujesz psa". Bywaj± te¿ negatywne wydarzenia jak "drzewo przewali³o siê na Twój dom. Je¶li nie jeste¶ ubezpieczony, zap³aæ..." b±d¼ "kryzys wieku ¶redniego, zaczynasz now± pracê". Ogólnie gra jest bardzo fajna, a na koñcu wygrywa ten, co zdoby³ jak najwiêcej kasy Wchodz±c na niektóre pola otrzymuje siê ¿etony "¿ycie". Po skoñczeniu gry ka¿dy odwraca je i czyta swoje najwiêksze osi±gniêcia w ¿yciu (wymy¶lenie nietucz±cego p±czka, lot na Marsa, Nobel itd.) za które zdobywa siê najwiêcej kasy. Ogólnie polecam, chocia¿ nie wiem czy ta gra jest jeszcze do kupienia. Obecnie otworzyli niedaleko mnie pub z grami planszowymi. Maj± fajne, du¿e sto³y i mnóstwo gier (karcianych równie¿). Mo¿na przy okazji kupiæ piwo albo inne napoje, co¶ do przegryzienia i siedzieæ tam do 1 w nocy ;D Teraz w³a¶nie tam siê najczê¶ciej spotykamy i ³upiemy w Carcassonne. ![]() Baaardzo fajna gra, która ma mnóstwo dodatków. Wiele zale¿y od tego, co wylosujesz z woreczka, ale zabawa nigdy siê nam nie nudzi. Gra³am te¿ tam w Grê o Tron (te¿ bardzo fajna, ale skomplikowana), Kolejkê (musisz kupiæ w czasach PRL przedmioty z listy zakupów, kto pierwszy ten lepszy!) i wiele innych. Najczê¶ciej zaczynamy od Carcassonne na rozgrzewkê, a potem wybieramy co¶ trudniejszego O, i jeszcze fajna gra w wiêkszej grupie to Palce w Pralce. Ogólnie jestem ogromn± mi³o¶niczk± gier planszowych. Starym monopolem te¿ nie pogardzê, ale w scrabble chyba grywam najrzadziej, sama nie wiem czemu ;D Pamiêtaj chemiku m³ody, komentuj ficki lub zmieñ siê w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoli³em aby szko³a przeszkadza³a mi w edukacji. Zawsze mia³am szczê¶cie. I znów bêdê je mieæ. Krew na twoich rêkach, Falka, Krew na twej sukience P³oñ, p³oñ, Falka, za twe zbrodnie Sp³oñ i skonaj w mêce! Trochê wstyd, ale có¿, zas³u¿y³am ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 08.01.2015 14:43
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Teraz w³a¶nie tam siê najczê¶ciej spotykamy i ³upiemy w Carcassonne. O jeju, o jeju, uwielbiam t± grê! Gra³am w ni± ostatnio pierwszy raz i od razu przypad³a mi do gustu. Trudno, ¿e by³am ostatnia...To ja chyba najbardziej lubiê "Dixita'' Gdybym mia³a j± opisaæ, stwierdzi³abym, ze jest to bardziej rozbudowana gra w skojarzenia. Wystawiasz kartê, mówi±c skojarzenie (czasem jest ono bardzo dalekie), a nastêpnie reszta graczy tak¿e wstawia karty do twojego skojarzenia. Nastêpnie ods³ania siê obrazki, a reszta graczy zgaduje, która to twoja karta ![]() ![]() Ostatnio polubi³am tak¿e ''Pandemic''. Gracze tworz± grupê naukowców i wspólnymi si³ami próbuj± powstrzymaæ zarazê (ja tam wolê rozwijaj zarazê, ni¿ ratowaæ, ale ok ) ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Padida |
Dodany dnia 08.01.2015 15:12
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 412 Dom: GryffindorPunkty: 7287 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 13.07.13 |
monciakund napisa³(a): Teraz w³a¶nie tam siê najczê¶ciej spotykamy i ³upiemy w Carcassonne. O jeju, o jeju, uwielbiam t± grê! Gra³am w ni± ostatnio pierwszy raz i od razu przypad³a mi do gustu. Trudno, ¿e by³am ostatnia...To ja chyba najbardziej lubiê "Dixita'' Gdybym mia³a j± opisaæ, stwierdzi³abym, ze jest to bardziej rozbudowana gra w skojarzenia. Wystawiasz kartê, mówi±c skojarzenie (czasem jest ono bardzo dalekie), a nastêpnie reszta graczy tak¿e wstawia karty do twojego skojarzenia. Nastêpnie ods³ania siê obrazki, a reszta graczy zgaduje, która to twoja karta ![]() ![]() Ostatnio polubi³am tak¿e ''Pandemic''. Gracze tworz± grupê naukowców i wspólnymi si³ami próbuj± powstrzymaæ zarazê (ja tam wolê rozwijaj zarazê, ni¿ ratowaæ, ale ok )Moncia, ja te¿ uwielbiam te dwie gry! ^^ Akurat ostatnio spodoba³y mi siê planszówki, bo ch³opak siostry zarazi³ j± i mnie ![]() Fajn± gr± jest Splendor. Chodzi w niej ogólnie o to, ¿e zbiera siê ¿etony, za ¿etony kupuje siê karty s³absze i lepsze, na których jest od 0 do 5 punktów. Celem gry jest uzbieranie 15pkt. Lubiê Ewolucjê. To gra karciana, gdzie hodujemy zwierz±tka, dodajemy im ró¿ne funkcje, obronne lub pomagaj±ce w ataku. Potem mo¿emy zaatakowaæ zwierzaczka przeciwnika, za co dostajemy jedzenie lub bierzemy jest z banku ¿ywno¶ci. Potem nienakarmione zwierzaki umieraj± i dostajemy nowe karty. I tak siê toczy ![]() O, jedn± z moich ulubionych gier jer dobble! Mamy okr±g³e karty z symbolami, po 9 czy tam 8 symboli. Ka¿da karta z ka¿d± ma przynajmniej 1 znak wspólny. Jest 5 sposobów gry, np. rozdajemy po równo karty, jedn± k³adziemy na ¶rodek i trzeba jak najszybciej wy³o¿yæ wszystkie karty na ¶rodek, ale trzeba mówiæ na g³os jaki znak wspólny maj± te karty lub odwrotnie, ka¿dy dostaje kartê i ci±gnie siê jak najszybciej i jak najwiêcej ze ¶rodka.Plusem tej gry jest to, ¿e jest ma³a i nie potrzeba du¿o miejsca, wiêc sprawdza siê na ró¿nych wyjazdach. I te¿ jest bardzo ³atwa, wiêc mog± graæ w to nawet ma³e dzieci. Zapewnia mnóstwo zabawy ![]() Sama dosta³am te¿ na ¶wiêta grê te¿ karcian± "Palce w pralce" Duuu¿o ¶miechu ![]() Klaszczemy w rytm: dwa razy o uda/nogi i raz w rêce. Ka¿dy ma po jednym ge¶cie pokazanym na kartach (w trakcie gry co jaki¶ czas dostajemy wiêcej) Wszyscy klaszcz±, pierwsza osoba zamiast kla¶niêcia w rêce pokazuje swój znak, potem po kilku kla¶niêciach pokazuje znak wybranej osoby, ta osoba te¿ najpierw pokazuje swój znak a potem znak wybranej osoby. Naj¶mieszniej jest, kiedy mamy du¿o gestów i zamieniamy siê nimi z innym graczem. Du¿o zamieszania i mnóstwo zabawy ![]() £ohoho, rozpisa³am siê, tak troszkê chaotycznie, ale mo¿e kto¶ zrozumie ![]() hej |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 08.01.2015 15:17
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
O, jedn± z moich ulubionych gier jer dobble! Mamy okr±g³e karty z symbolami, po 9 czy tam 8 symboli. Ka¿da karta z ka¿d± ma przynajmniej 1 znak wspólny. Jest 5 sposobów gry, np. rozdajemy po równo karty, jedn± k³adziemy na ¶rodek i trzeba jak najszybciej wy³o¿yæ wszystkie karty na ¶rodek, ale trzeba mówiæ na g³os jaki znak wspólny maj± te karty lub odwrotnie, ka¿dy dostaje kartê i ci±gnie siê jak najszybciej i jak najwiêcej ze ¶rodka.Plusem tej gry jest to, ¿e jest ma³a i nie potrzeba du¿o miejsca, wiêc sprawdza siê na ró¿nych wyjazdach. I te¿ jest bardzo ³atwa, wiêc mog± graæ w to nawet ma³e dzieci. Zapewnia mnóstwo zabawy ![]() Sama dosta³am te¿ na ¶wiêta grê te¿ karcian± "Palce w pralce" Duuu¿o ¶miechu ![]() Klaszczemy w rytm: dwa razy o uda/nogi i raz w rêce. Ka¿dy ma po jednym ge¶cie pokazanym na kartach (w trakcie gry co jaki¶ czas dostajemy wiêcej) Wszyscy klaszcz±, pierwsza osoba zamiast kla¶niêcia w rêce pokazuje swój znak, potem po kilku kla¶niêciach pokazuje znak wybranej osoby, ta osoba te¿ najpierw pokazuje swój znak a potem znak wybranej osoby. Naj¶mieszniej jest, kiedy mamy du¿o gestów i zamieniamy siê nimi z innym graczem. Du¿o zamieszania i mnóstwo zabawy Te gry te¿ s± fajne, czêsto gram w nie na wycieczkach szkolnych. Z podobnych te¿ s± ''Uga buga'' i ''Sza³ cia³''. Nie s± jednak ju¿ tak rewaluacyjne, jak te, które wymieni³a¶. ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 16.02.2015 17:15
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Gra³am ju¿ dwa razy w Talisman: Magia i Miecz i oczywi¶cie dwa razy przegra³am. Obie rozgrywki trwa³y oko³o czterech godzin ale cz³owiek nie nudzi siê przy tym. Raz by³am zabójc± a potem druidem. Nie powiem, ten drugi jak zebra³ dosyæ mocy to trzaska³ zaklêciami na prawo i lewo. ¦wietna postaæ, jednak wojownik lepszy Doprowadzi³am dwóch graczy do ponownego wyboru postaci, ale i tak przegra³am ¦wietna gra, ale potrzba czasu i ludzi. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 19.02.2015 19:18
|
Gra³am ju¿ dwa razy w Talisman: Magia i Miecz i oczywi¶cie dwa razy przegra³am. Obie rozgrywki trwa³y oko³o czterech godzin ale cz³owiek nie nudzi siê przy tym. Raz by³am zabójc± a potem druidem. Nie powiem, ten drugi jak zebra³ dosyæ mocy to trzaska³ zaklêciami na prawo i lewo. ¦wietna postaæ, jednak wojownik lepszy Doprowadzi³am dwóch graczy do ponownego wyboru postaci, ale i tak przegra³am ¦wietna gra, ale potrzba czasu i ludzi. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
KHZP |
Dodany dnia 19.02.2015 19:28
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 400 Dom: HufflepuffPunkty: 4582 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 14.06.13 |
Chêtnie zerknê na ten Talisman, ale obecnie faworyzujê Catan - "Osadnicy z Catanu". Popularna gra 2-4-osobowa. Brakuje mi ju¿ tylko jednego dodatku. Polega na rozbudowywaniu siê osadami, potem miastami, przy dodatkach dochodz± rycerze, barbarzyñcy, matropolie... itd. Jest bardzo fajna i trwa miêdzy 1h, a 3h. (Zale¿y jak kto gra, bo mo¿na d³u¿ej.) Lubiê równie¿ "Grê w ¿ycie - Blaski i Cienie". Rozwiniêta, zmechanizowana czê¶ciowo wersja Monopoli. Pewny jestem, i¿ b³êdu nie pope³niam proponuj±c te gry, bo s± super rodzinn±-przyjacielsk± zabaw±, dla osób w ka¿dym wieku. Pozdro, Puchon KHZP /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Dawno mnie tu nie by³o. Trochê ¶miesznie. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ ![]() ![]() Ja i HPnet: od 14.06.2013 10:41 - na zawsze! ![]() Ol¶niewaj±cy swym u¶miechem KHZP ![]() Dziêkujê! ![]() Moje arcydzie³a: FF: 1. Na pla¿y. 2. Cukierki. 3. Wró¿ba z przesz³o¶ci Artystycznie: 1. Borsuk - wyszywanka. ************************************************************* NAJMROCZNIEJSZY OBSZAR MOJEGO PODPISU ![]() <p align="justify"> </p> ************************************************************* |
|
|
|
Astrid Lilo |
Dodany dnia 19.02.2015 19:34
|
![]() Postów: 116 Dom: RavenclawPunkty: 465 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 05.05.14 |
Bardzo lubiê graæ w Chiñczyka i Monopol. Rzadko gram, bo s³abo z czasem, ale jak ju¿ to robiê, to ca³ym sercem. I zawsze chcia³am siê nauczyæ graæ w szachy, ale nikt ze znajomych nie umie :/ "Pamiêtasz kim by³e¶, zanim ¶wiat powiedzia³ Ci kim powiniene¶ byæ?"
![]() "Nie bój siê, trzeba czego¶ wiêcej ni¿ ludzki krzyk, ¿eby obudziæ umar³ych." |
|
|
|
Najpoten |
Dodany dnia 19.02.2015 20:16
|
![]() Postów: 222 Dom: HufflepuffPunkty: 1228 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 25.07.13 |
Pamiêtam z dzieciñstwa Grzybobranie, Wilki i owce, oraz innych tego typu gier. Teraz posiadam tylko Monopoly i szachy. Monopoly dosta³am kiedy¶ na urodziny od kole¿anki. Kiedy¶ gra³am czasami w szachy z rodzicami, to jest chyba jedna z najlepszych gier strategicznych. Gra³am te¿ z dziadkiem w karty, jak jeszcze ¿y³. ![]() Lately I've been, I've been losing sleep Dreaming about the things that we could be But baby I've been, I've been prayin' hard Said no more counting dollars We'll be, we'll be counting stars ![]() Kot z sumieniem to...to jak ¶winka morska - ani ¶winka, ani morska... Warto byæ kotem. Nie tylko masz dziewiêæ ¿yæ, ale i teologia jest du¿o prostsza. |
|
|
|
_raven_ |
Dodany dnia 13.01.2017 12:51
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 2 Postów: 432 Dom: HufflepuffPunkty: 3314 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 11.04.13 |
W gronie znajomych mojej siostry jest sporo mi³o¶ników gier, wiêc parê lat temu rozpoczêli fajn± tradycjê kupowania na urodziny planszówek. Dziêki temu dane mi by³o pograæ w naprawdê fajne rzeczy, aczkolwiek z nazwami jest ciê¿ko - potrafiê powiedzieæ, o czym by³y i do kogo nale¿a³y, ale jak siê która nazywa³a? No way Czê¶ci nie ogarnê³am (jak jaki¶ W³adca Pier¶cieni), inne spodoba³y mi siê do tego stopnia, ¿e z³o¿y³am na nie zamówienie u prezentodawców (Carcassonne). We Wroc³awiu cyklicznie odbywa siê festiwal gier planszowych Gratislavia - cudowna rzecz - mo¿liwo¶æ pogrania w gry, które s± dopiero w fazie testów (gra³am tam w Labyrint The Paths of Destiny z twórcami, zanim jeszcze gra trafi³a na sklepowe pó³ki. Nawet wygra³am, chocia¿ nie wiem jak to siê sta³o). Sama mam zaledwie kilka gier - 5 sekund, Okavango (to dla dzieci, ale te¿ niedawno by³o ogrywane do granic przyzwoito¶ci), Scrabble (na które od kilku lat nie mogê patrzeæ), Rummikub, Kolejka (ta PRLowska), Carcassonne (z dwoma rozszerzeniami, ale ¿e nie znoszê nowo¶ci i zmian, to z rozszerzeñ biorê tylko dodatkowe p³ytki - zasady dodatków mnie nie interesuj±). Od miesi±ca jest u mnie gra siostry Wsi±¶æ do poci±gu - Europa. I tu zilustrujê, bo akurat mam zdjêcie w tinypicu:![]() Z planszówkami u mnie jest tak, ¿e siê kupuje albo po¿ycza (tzn albo ja "za³atwiam", albo która¶ z kole¿anek) i potem jest ³upanko przez d³ugie godziny na przestrzeni kilku-kilkunastu tygodni. Do porzygu. Tak by³o z Kolejk±, potem z Rummikubem, potem z Carcassonne, teraz tak jest z Wsi±¶æ do poci±gu, które czasem zastêpuje Qwirkle. Z czystym sumieniem polecam ka¿d± z tych gier wymienionych w poprzednim po¶cie, bo s± przecudowne. No, ale zabójcze bywaj± ceny planszówek. Masakra jaka¶. I jeszcze siê mo¿e okazaæ, ¿e wyda siê ponad stówê na grê tylko po to, by przekonaæ siê, ¿e to nie do koñca w twoim gu¶cie - no i zonk. Odpowiedzi± na takie zagwozdki s± wypo¿yczalnie gier - we Wroc³awiu za 10% warto¶ci gry mo¿na j± po¿yczyæ na kilka dni. Macie takie co¶ u siebie? ![]() #FinoAllaFine *** But I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doing here? I don't belong here. *** ![]() ![]() ![]() WAVE GOODBYE, WISH ME WELL I've become something else Something else, something else, it's just this world |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 13.01.2017 14:00
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: HufflepuffPunkty: 7033 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
No to od siebie mogê Ci poleciæ 7 cudów ¶wiata (zw³aszcza Duel - jest na 2 osoby, mniejszy, tañszy i tak samo wci±gaj±cy jak jej wiêksza wersja), Zamki szalonego króla Ludwiga (podobne do Suburbii, jednak z odmienn± tematyk±), Fasolki (gra karciana), Dixit (tak¿e karty). Wsi±¶æ do poci±gu - tu gor±co polecam mapê Skandynawii (na 2-3 osoby, ale za to jak siê super gra!) MorfinGaunt
![]() ![]() Je¶li kto¶ ci mówi, ¿e czuje siê benowo, albo do bena z takim ¿yciem, to wiedz, ¿e to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma ¿artów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 13.01.2017 22:15
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Ostatnio odkry³am grê "Cards against humanity" i tak dobrze dawno siê nie bawi³am ;D gra jest mega ¶mieszna, ale raczej dla pe³noletnich graczy, z uwagi na spora ilo¶æ wulgaryzmów i podtekstów. Na czym polega gra? Otó¿ mamy karty bia³e i czarne. Bia³e karty to jakie¶ przypadkowe s³owa, czarne to pytania albo zdania do uzupe³nienia. Jeden gracz wybiera czarn± kartê i czyta j± na g³os, a pozostali gracze daj± mu jedn± lub wiêcej bia³ych kart. Ten z czarn± czyta wszystkie odpowiedzi i wybiera najg³upsz± albo naj¶mieszniejsz±. I tak w kó³ko. Grê mo¿ecie pobraæ w PDFie i wydrukowaæ z internetu albo graæ online ;D "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
| miltonsec |
Dodany dnia 22.01.2017 17:48
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.01.17 |
Planszówki to jest to co kocham ![]() 7 cudów swiata pojedynek jak dla 2 osób bardzo fajny, ale powiem Wam, ze mam swietna karciankê z Harrym :3 <3, niestety muszê j± sprzedaæ, gdy¿ nie mam z kim graæ ![]() http://www.harry-...ost_422456 Jakby kto¶ by³ chêtny to we Wroc³awiu mo¿na obejrzeæ ![]() https://www.amazo...B003FIGNZU |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Narcissa

Gryffindor

) jest Monopoly. W moim s± to stany USA (podzielone na miasta), wodoci±gi, koleje i elektrownie. No i oczywi¶cie Szansa, Ryzyko, podatki, "idziesz do wiêzienia", "relaks", "tylko dla odwiedzaj±cych". Zawsze stara³am siê wykupiæ miasta z pierwszego stanu i postawiæ na nich hotele, bo tam by³o najtaniej, a z hotelem jest wiêkszy czynsz.
Oczywi¶cie trzeba by³o do nagi±æ zasady, bo wed³ug nich najpierw trzeba postawiæ cztery domki, ¿eby kupiæ hotel, ale to by za du¿o czasu zajê³o, no i przeciwnik by pewnie wykupi³ inne miasta. Wiêc od razu p³aci³o siê jak za 4 domki + cenê za hotel. Ten Stan z hotelami nazywa³am "Niebezpieczn± Stref±". 

Slytherin

) Od dziecka uwielbia³am graæ w "super memo" ( tak to sie jako¶ nazywa³o. ) szukanie obrazków do pary 

Hufflepuff

Ravenclaw