Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Do jakiej ksi±¿ki chcieliby¶cie siê przenie¶æ?
Prefix u¿ytkownikaElsa
Hej,
Jak w temacie? Jakby¶cie mogli siê przenie¶æ do dowolnej ksi±¿ki to jak± by¶cie wybrali? I kim chcieliby¶cie w niej byæ? Ja oczywi¶cie wybra³abym Harry'ego Pottera ale nie wiem jak± chcia³abym byæ postaci±, chyba Ginny :)

Prefix u¿ytkownikaFameria WindForest
Strasznie bym chcia³a przenie¶æ siê do ¶wiata "Osobliwego domu pani Peregrine".
Z jednej strony ba³abym siê potwornie, ale z drugiej mieæ swoj± osobliwo¶æ... Zachêcaj±ce ;)
Zawsze te¿ chcia³am przenie¶æ siê do ¶wiata "Wied¼mina" ale tam nie by³oby ju¿ tak kolorowo :D
pa1.narvii.com/5879/336806efa4900eb1791f20452a8e6b21ec3bcbf8_hq.gif

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/20/2a/b7/202ab7ab923d38ba0b4b2be7ad2b538c.gif

2.bp.blogspot.com/-rj1i0DfX6iw/U2YsigxVP9I/AAAAAAAAQQA/FwDIqYsELBM/s1600/Ep+1+2.gif

otakutherapy.com/wp-content/uploads/2016/08/otku_bc7a6149b6397c95.gif

Prefix u¿ytkownikapotterekking
Ja tak samo jak i ty do HP, ale je¿eli chodzi nie o Harrego, to na pewno do Hobbita lub do W³adcy Pier¶cieni. Hobbita czyta³em, W³adce Pier¶cieni nie czyta³em a ogl±da³em i spodoba³o mi siê. Byæ to raczej chcia³bym kim¶ z ich spó³ki, kim¶ którego spotyka³oby wiele przygód, a czasami spokojnie odpoczywa³.

Prefix u¿ytkownikabatalion_88
Ja bym siê chcia³ przenie¶æ do ¶wiata przedstawionego w powie¶ci Stanis³awa Pagaczewskiego pt. "Porwanie Baltazara G±bki". ¦miech Naprawdê jestem ciekawy jak czu³bym siê w Krainie Deszczowców, o czym rozmawia³bym z Psiog³owcami, ze smokiem Mlekopijem, Smokiem Wawelskim, doktorem Koyotem, Gburowatym Hipopotamem i samym profesorem Baltazarem G±bk±. Tylko z Ksiêciem Krakiem nie chcia³bym gadaæ, bo on by³ nudny... strasznie. Jeszcze pop³ywa³bym z Salamandrusem ;p Tam siê tyle dzia³o... Don Pedro by nas ¶ledzi³ - normalnie podró¿ stulecia ^^..^^

A z HP? Który¶ z pierwszych tomów - mo¿e III. Potter by siê ba³ Blacka, a ja bym tam sobie obserwowa³ co siê w Hogwarcie dzieje. No, ale w sumie to dosyæ nudne.

Z kryminalnych to oczywi¶cie "Tajemnicza historia w Styles" Agathy Christie. Kibicowa³bym na odleg³o¶æ Herculesowi Poirot. ^.^ Mniej ju¿ "I nie by³o ju¿ nikogo", bo na Wyspie ¯o³nierzyków te¿ bym poleg³ jak inni... Chyba, ¿e znaj±c wszystko od A do Z schowa³bym siê gdzie¶, albo jeszcze pierwszej nocy (jak nie by³o sztormu) wp³aw spróbowa³ przep³yn±æ ;p
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Angelina Johnson
Rozpoczynamy Tydzieñ z tym Tematem!

Kto z nas nie marzy³ o tym ¿eby zamieniæ siê miejscami z bohaterami czytanych przez nas ksi±¿ek? Jakie ksi±¿ki porwa³y Was na tyle, ¿e chcieli¶cie znale¼æ siê wewn±trz wykreowanego tam ¶wiata? Jakie miejsce z literatury wydawa³o b±d¼ wydaje Wam siê lepsze i bardziej atrakcyjne ni¿ nasza obecna rzeczywisto¶æ? Jakie przygody by¶cie chcieli prze¿yæ, co lub kogo spotkaæ, a mo¿e Waszym marzeniem jest odmieniæ los jednej z powie¶ci? Podzielcie siê swoimi pomys³ami!

Pamiêtaj chemiku m³ody, komentuj ficki lub zmieñ siê w odchody
made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

s5.ifotos.pl/img/batpng_aewxhsq.png

img.joemonster.org/i/2018/01/mowiace_02.jpg

img.joemonster.org/i/2014/05/slodkiezdjecia_19.jpg

Slytherin! Sss..

Nigdy nie pozwoli³em aby szko³a przeszkadza³a mi w edukacji.
Zawsze mia³am szczê¶cie. I znów bêdê je mieæ.

Krew na twoich rêkach, Falka,
Krew na twej sukience
P³oñ, p³oñ, Falka, za twe zbrodnie
Sp³oñ i skonaj w mêce!

Trochê wstyd, ale có¿, zas³u¿y³am ;D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktorang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/autorartang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_naj.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_naj_pomocny_adm.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_admin_naj.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_komentator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najmilszy_administrator.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najmilszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_komentator.png

Anastazja Schubert
Zapewne jak spora czê¶æ osób, które s± na tym forum, d³ugo marzy³am o li¶cie z Hogwartu. Nie dosta³am go na 11 urodziny i t³umaczy³am sobie, ¿e to przez to, ¿e w Wielkiej Brytanii kiedy indziej koñcz± szko³ê, muszê skoñczyæ podstawówkê i przyjdzie przed gimnazjum. Szok i niedowierzanie - nie przyszed³ xD
Ale tylko dwa razy ¶ni³o mi siê, ¿e jestem w Hogwarcie. W jednym z tych snów by³am Hermion± i na dodatek by³ to sen ¶wiadomy, w którym lata³ na miotle, wiêc w ogóle combo jezyk

Prefix u¿ytkownikamonciakund
Za m³odszych lat zdecydowanie chcia³am siê przenie¶æ do "Felixa, Neta i Niki" Kosika. Niby zwyk³y ¶wiat, normalna szko³a, ale jednak fajne przygody (i to bez jaki¶ wró¿ek czy smoków, które mocno mi siê przejad³y jako¶ w gimnazjum). Nawet teraz co jaki¶ czas wracam do tej serii, chocia¿ ju¿ nie potrafiê przeczytaæ ca³ego tomu, jak to robi³am kiedy¶ w dniach premiery. Dlatego tym bardziej mi smutno, ¿e pierwsza czê¶æ wylecia³a z listy lektur Marudzi

A z takich bardziej "powa¿nych" to w sumie fajnie by³oby siê przenie¶æ do ksi±¿ek Zafona lub Bu³hakowa jezyk
confessionsofasomedaysomebody.files.wordpress.com/2015/01/ga-mer-and-christina-dancing.gif

- - -
The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.
- - -

31.media.tumblr.com/1ca838daf1b7baf7bf54202eafbe7917/tumblr_mr7lzbBN7k1rv3froo1_500.gif

- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -

66.media.tumblr.com/tumblr_l9mktjSej61qaao9mo1_500.gif

---
Nad przepa¶ci±, tego¿ roku
¯yraf masa siê w amoku
Rodzi. Pamiêæ ludzka jest
Zawodna, mimo tego fiest
Tysi±ce, z tej okazji,
Ku jej chwale od Abchazji
A¿ po Nordkapp wspominacie.
"Czyjej chwale?", siê spytacie.
Jak to czyjej? Monci* naszej.
Gryfa córce, redakcyjnej
Na tym ¶wiecie ambitniejszej
Od niej nie ma. Tu rysunek,
Tam malunek i do tego
Social media. Wizerunek
Hp-neta tam kreuje, ego
Strony reperuje. Szczerze,
Bardzo, bardzo szczerze mówi±c
Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda.
¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj.
Koniec, basta - taki mus i
¯yraf pasta.

---

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_pedzel.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021adminnaj.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-adminpieklo.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021wydarzenie2.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/moncia.jpg

Anastazja Schubert
W sumie przypomnia³o mi siê do jakiej serii nigdy nie chcia³am siê przenie¶æ. Seria Niefortunnych Zdarzeñ. To by³o ciekawe, ale jednak tak smutne i niefortunne, ¿e nie mog³am dokoñczyæ serii. Kole¿anka, która da³a radê doczytaæ, potem powiedzia³a mi, ¿e i tak ¼le siê skoñczy³o, wiêc raczej nie ¿a³ujê. I na pewno nie chcia³abym siê tam przenie¶æ.

Prefix u¿ytkownikalouise60
Mam nadziejê, ¿e znajdzie siê tutaj kto¶, kto lubi seriê Pendragona i te¿ chcia³by siê przenie¶æ do tamtego ¶wiata. Ta seria by³a pierwsza, do której chcia³am siê przenie¶æ, bo HP przeczyta³am chyba dopiero w gimnazjum Wrozka wiem, hañba mi. Bardziej ciekawi mnie, czy znajdzie siê kto¶, kto nie chcia³by przenie¶æ siê do HP? Oprócz monci, skoro smoki jej siê znudzi³y w gimnazjum.

A z serii "powa¿nych" lektur, to ¶wiat J. Grzêdowicza wydaje siê naprawdê super Wrozka

Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind
Nikogo chyba nie zdziwi³, ¿e chcia³abym siê przenie¶æ do Sagi o Ludziach Lodu i byæ jedn± z potomków Tengela Z³ego. Gdybym mia³a wybraæ konkretn± czê¶æ, to by³by to Demon Nocy, bo zawsze marzy³am o bliskiej przyja¼ni z demonem xD Oczywi¶cie tylko ³agodnie usposobionym:D Je¿eli chodzi o HP, to najbardziej bym chcia³a prze¿yæ oczywi¶cie pierwsze dni, tak jak odkrywa³ wszystko Harry. Mog³abym siê wcieliæ w jak±¶ ma³o znacz±c± postaæ, która nie walczy z nikim i w ogóle;) Inne ksi±¿ki nie przychodz± mi do g³owy, bo zbyt wiele jest rozlewu krwi, w tych co czytam xD
i.ibb.co/8DTZnrV/Hogwarts-Houses.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-pedzel.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/f427d4baf088.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f1629c56b2.jpg

naforum.zapodaj.net/thumbs/3b5d5b75c61c.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudia.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudialindomensmierci.jpg

O tym zawsze pogadam:D

*rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach LoduSerce*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rêkodzie³o

Znajdziesz mnie na:

blogu:https://sagaoludz...gspot.com/
instagramie:http://www.pictam...5597626476

mrauuuu Love Ulubione anime - Noragami

media0.giphy.com/media/tBpYqkMgAPaWA/giphy.gif

Ulubione filmy - seria Jurrasic

akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201553/rs_500x272-150603111143-rs_500x272-150522100555-giphy.gif

[color=#ffff00]Ukochane bajki

m.gifmania.com.mx/Gifs-Animados-Walt-Disney/Gif-Animadas-Peliculas-Walt-Disney/Imagenes-Animadas-Bella-Bestia/Personajes-Bella-Bestia/Rosa-Encantada-75560.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/10/045f0cf3c2a06cb7076a1e0e0cb5aaec.gif

Dziêki za odwiedziny ^^[/color]

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Prefix u¿ytkownikaania919
Fajnie by by³o przenie¶æ siê do ¶wiata Harrego Pottera. Byæ czarodziejem musi byæ fantastycznie. Chêtnie zosta³abym jak±¶ przeciêtn± uczennic± ¿yj±c± w normalnych czasach, a nie podczas panowania Voldemorta. Za wielkim tchórzem jestem ¿eby walczyæ czy pakowaæ siê w wojnê.
A do innych ksi±¿ek, które w tej chwili przychodz± mi do g³owy nie chcia³abym siê przenosiæ.
Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umys³ piêknem l¶ni.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/misgal2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/mistrzgaleriiania.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/artykul.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/ania.png

i.imgur.com/ZSNVgbV.png

Angelina Johnson
Ja bym mog³a siê przenie¶æ do starej serii ksi±¿ek "¦wiat Czarownic", ale nie do pierwszych trzech tomów, gdzie jest tam wielka wojna, tylko mo¿e trochê dalej. Nie wiem któr± nacjê bym wybra³a, mo¿e Sokolników? Podoba³o mi siê tam typowe po³±czenie takiego trochê ¶redniowiecza z magi± i tajemnic±, z tym, ¿e ta magia by³a bardzo ró¿na.

Do HP rzecz jasna równie¿ chêtnie bym siê przenios³a, no kurde! Ciekawe w jakim domu bym wyl±dowa³a, ale ju¿ samo odwiedzenie ulicy Pok±tnej by³oby dla mnie nie lada przygod±. Niekoniecznie musia³abym poznaæ nasze trio, choæ chêtnie przenios³abym siê w czasy, gdy dyrektorem by³ Dumbledore, a kadra wygl±da³a mniej wiêcej tak jak w ksi±¿kach. My¶lê, ¿e próbowa³abym siê zaprzyja¼niæ z Hagridem, bo jestem mega zwierzolubem, wiêc by¶my siê dogadali. No i ciekawe czy by³abym dobra w eliksirach, skoro w realnym ¿yciu zajmuje siê chemi±. Eliksiry s± jednak chyba trudniejsze... Pewnie by³abym s³aba w zaklêciach, bo dykcja nie jest moj± najmocniejsz± stron±. No i historia magii... ka¿da historia jest dla mnie nudna, tylko wojny i wojny ;D

Z polskich to mo¿e do ¶wiata Piekary i jego Cyklu Inwizytorskiego? Tylko tam ³atwo umrzeæ, wiêc trochê ryzykownie.

Nikogo chyba nie zdziwi³, ¿e chcia³abym siê przenie¶æ do Sagi o Ludziach Lodu i byæ jedn± z potomków Tengela Z³ego. Gdybym mia³a wybraæ konkretn± czê¶æ, to by³by to Demon Nocy, bo zawsze marzy³am o bliskiej przyja¼ni z demonem

Nie czyta³am Sagi o Ludziach Lodu, ale czy w takim razie by³aby¶ z³ym? Czarnym charakterem? Eyebrows

Serii Pendragona nie znam ;/

O i zdecydowanie nie przenios³abym siê do uniwersum Metro, oooo nie!

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

Slytherin! Sss..

Krew na twej sukience
Sp³oñ i skonaj w mêce!

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png

Angelina, ta seria, o której napisa³a¶ na pocz±tku, brzmi bardzo ciekawie. Chêtnie bym co¶ takiego poczyta³a. Szkoda, ¿e pierwsze trzy czê¶ci opisuj± wojnê, czy to jest g³ówny motyw w tej ksi±¿ce?
Co do twojego pytania, to nie by³abym z³a, Demon Nocy - Tamlin co prawda nie by³ pokojowo nastawiony i by³y z nim przeboje, ale ostatecznie pomaga³ Ludziom Lodu. Chcia³abym byæ dobr± i pomagaj±c±.ludziom czarownic±. Na szczê¶cie w czasach, kiedy wystêpowa³ Tamlin nie by³o ju¿ polowania na czarownice i inkwizycji. Tylko moda by³a raczej nie w moim gu¶cie, bo to by³ XIX wiek, zdecydowanie wola³abym chodziæ w stroju XVII mieszczanki :)

*rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach LoduSerce*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rêkodzie³o

Znajdziesz mnie na:

akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201553/rs_500x272-150603111143-rs_500x272-150522100555-giphy.gif

m.gifmania.com.mx/Gifs-Animados-Walt-Disney/Gif-Animadas-Peliculas-Walt-Disney/Imagenes-Animadas-Bella-Bestia/Personajes-Bella-Bestia/Rosa-Encantada-75560.gif

Angelina Johnson
Angelina, ta seria, o której napisa³a¶ na pocz±tku, brzmi bardzo ciekawie. Chêtnie bym co¶ takiego poczyta³a. Szkoda, ¿e pierwsze trzy czê¶ci opisuj± wojnê, czy to jest g³ówny motyw w tej ksi±¿ce?

To jest do¶æ d³uga seria ksi±¿ek i jedynie pierwszy trzy tomy, które tworz± jakby jedn±, wprowadzaj±c± ca³o¶æ, s± o wojnie miêdzy czarownicami (gdzie tam magi± pozwalaj± w³adaæ tylko kobietom), a innymi nacjami. Pocz±tek jest taki, ¿e facet z naszego ¶wiata przenosi siê do równoleg³ego, w³a¶nie w sam ¶rodek tych wydarzeñ, do krainy rz±dzonej przez czarownice. Nie ma tam mo¿e du¿o opisu bitew i strategii, bo bohater te¿ próbuje rozwi±zaæ konflikt inaczej, poza tym musi zapoznaæ siê z ca³± krain±, wiêc jest te¿ przygoda, ale jednak ta wojna jakby wisi ca³y czas nad fabu³±.

Kolejne ju¿ tomy opowiadaj± o innych miastach i krainach, kilka lat lub nawet pó¼niej po tej ca³ej wojnie, wiêc fajnie te¿ jak czyta siê po kolei i widzi, jak ten ¶wiat siê zmienia. Mimo to preferuje pó¼niejsze, spokojniejsze czasy ;D

A ten demon wydaje siê byæ ciekawy, lubiê takie postacie bardziej szare, czyli niby trochê przeszkadzaj±, ale w gruncie rzeczy s± pozytywnie i dobre. Co do mody w XIX wieku... te¿ chyba wybra³abym ka¿d± inn± xD

Slytherin! Sss..

Krew na twej sukience
Sp³oñ i skonaj w mêce!

Jak znudz± mi siê krymina³y, to przypatrzê siê tej serii:) Dawno nie czyta³am ¿adnego fantasy, prócz Sagi o LL do której wracam non stop xD

Te¿ uwielbiam takich bohaterów, niegrzeczni, problematyczni, ale w gruncie rzeczy dobrzy. Zawszê ciekawiej mi siê o takich czyta, ni¿ o nieskazitelnych bohaterach. Jak tak pomy¶le d³u¿ej, to chêtnie bym siê wcieli³a w postaæ Belli z Sagi Zmierzch. Mo¿e nie jest to moja ulubiona seria, ale my¶lê, ¿e ta bohaterka mia³a ca³kiem fajne ¿ycie i jaka¶ wiêksza przykro¶æ jej siê nie wydarzy³a. Oczywi¶cie nie na sta³e, ale tak zobaczyæ jak to jest ¿yæ w¶ród wampirów hehe.

Znajdziesz mnie na:

Prefix u¿ytkownikaHanix082
Zaciekawi³a mnie ta fabu³a tej serii ksi±¿ek "¦wiat Czarownic" i mo¿e bym j± przeczyta³a jak skoñczê Pottera, ale jest ma³y problem. Czy ta seria jest adekwatna do mojego wieku? Czy jako osoba maj±ca jedena¶cie lat mogê j± przeczytaæ? A jak nie to od ilu lat (chodzi ile lat muszê mieæ) mog³a bym j± przeczytaæ? To jest pytanie do Ciebie Angelina. Tak na Twoje oko jak t± seriê przeczyta³a¶ jak my¶lisz mog³a bym j± przeczytaæ. Tak szczerze, bo nie chcê ¿eby mnie mama na czym¶ nie odpowiednim do mojego wieku przy³apa³a na czytaniu.

Post nr. 2

Jestem wielk± fank± HP wiêc jest wiadome to, ¿e chcia³a bym siê przenie¶æ do ¶wiata Harrego Pottera. Szko³a, czary, eliksiry, magiczne stworzenia, mi³o¶æ (xD). To wszystko co marzê i bym chcia³a. Ale tak oprócz HP to mog³a bym siê przenie¶æ do "Opowie¶ci z Narnii". Narnia równie¿ jest piêkn±, magiczn± krain±, gdzie jest wiele przygód. Moj± na razie ulubion± czê¶ci± tej serii jest "Opowie¶ci z Narnii lew, czarownica i stara szafa". Jest tam ekscytuj±ca, magiczna wojna. Kiedy j± czyta³am, ogl±da³am, to mia³am takie "Co siê zaraz stanie? A co z Edmundem?" takie mia³am my¶li. Raczej nie muszê t³umaczyæ fabu³y, bo chyba wiêkszo¶æ osób zna "Opowie¶ci z Narnii". Jak kto¶ jeszcze nie czyta³ to bardzo polecam. ~AJ
Edytowane przez Angelina Johnson dnia 12.06.2021 23:40

Anastazja Schubert
Teraz dziewczyny przypomnia³y mi o dwóch seriach, które te¿ kiedy¶ bardzo lubi³am. Po pierwsze je¶li chodzi o Zmierzch to akurat nie jako Bellê, ale jako wampira sobie siebie czasem wyobra¿a³am. Có¿, zawsze by³am team Edward, chocia¿ nie mówiê, ¿e nie lubi³am Jacoba jezyk A jakbym mia³a wybraæ jedn± postaæ, w któr± mia³abym siê wcieliæ to by³abym Alice. By³a szalona, robi³a co chcia³a, przypomina mi pod tym wzglêdem Lunê Lovegood. A przy tym wizje przysz³o¶ci postrzegam jako co¶ ciekawego.

No i Narnia. U babci na strychu sta³a stara szafa i za¿yczyli¶my sobie, ¿eby wyrzuciæ jej ty³, ¿eby siê da³o przez ni± przechodziæ xD Jako dziecko mo¿e bardziej przypomina³am £ucjê, ale teraz to jestem jak Zuzanna, pewnie by mnie nie wpu¶cili do Narnii jak jej potem xD

Angelina Johnson
Hanix,
. Czy ta seria jest adekwatna do mojego wieku? Czy jako osoba maj±ca jedena¶cie lat mogê j± przeczytaæ? A jak nie to od ilu lat (chodzi ile lat muszê mieæ) mog³a bym j± przeczytaæ? To jest pytanie do Ciebie Angelina. Tak na Twoje oko jak t± seriê przeczyta³a¶ jak my¶lisz mog³a bym j± przeczytaæ. Tak szczerze, bo nie chcê ¿eby mnie mama na czym¶ nie odpowiednim do mojego wieku przy³apa³a na czytaniu.

Wydaje mi siê, ¿e jeste¶ jeszcze trochê za m³oda na t± ksi±¿kê. Mo¿e nie jest to ksi±¿ka typowo dla doros³ych odbiorców, ale ja j± czyta³am chyba w gimnazjum pierwszy raz i to moim zdaniem taki minimalny wiek na ni±. Czyli tak my¶lê oko³o 14 lat. Wtedy te¿ na pewno Twoja Mama nie bêdzie mia³a za z³e, ¿e j± czytasz ;)

Ja czyta³am kiedy¶ Narniê, ale ma³o co tam pamiêtam. Na pewno który¶ z dzieciaków mnie niesamowicie denerwowa³, ale nie mogê sobie przypomnieæ który. Mam ca³± seriê wykupion± kiedy¶ tam, mo¿e warto do niej wróciæ?

A co my¶licie o lekturach? Do jakiej lektury na pewno nigdy w ¿yciu by¶cie nie wrócili jako postaæ z niej? Ja chyba do wszystkich Sienkiewicza, nawet w moich ulubionych Krzy¿akach by³a masakra i wyrywanie jêzyków, stanowczo nie chcia³abym tam siê pojawiæ!

Slytherin! Sss..

Krew na twej sukience
Sp³oñ i skonaj w mêce!

O Narnii te¿ my¶la³am, kraina ukryta za szaf±, to marzenie mojego dzieciñstwa. Tyle razy ¶ni³am o tym, ¿e wkraczam w ukryty ¶wiat, gdzie czekaj± na mnie piêkne przygody. Z Narnii chcia³abym byæ t± co strzela³a z ³uku. Od kiedy pamiêtam, wybieraj±c bohaterów do gier, zawsze stawia³am na ³uczników, bo walczyli z dystansu i wydawa³o mi siê to bardziej bezpieczne;) Co do Zmierzchu, to wybra³am Bellê, bo takie wkraczanie w ¶wiat wampirów, poznawanie tego wszystkiego od podstaw, wydaje mi siê bardzo ciekawe. Jej relacje z Jacobem i Edwardem by³y genialne, chcia³abym to prze¿yæ :D Tak poza tym, to nigdy nie umia³am opowiedzieæ siê, w jakim teemie jestem, ale raczej sk³ania³bym siê ku Jacobie, bo wolê ciepe³ko haha.

Znajdziesz mnie na:

Prefix u¿ytkownikaKasia G
Ja my¶lê ¿e chcia³abym siê przenie¶æ do ¶wiata Alicji w krainie czarów. My¶lê ¿e mog³o by byæ ciekawie. :D

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: