Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Do jakiej ksi±¿ki chcieliby¶cie siê przenie¶æ?
|
|
Elsa |
Dodany dnia 26.12.2016 19:28
|
![]() Postów: 25 Dom: HufflepuffPunkty: 767 Ranga: Wzór do na¶ladowania Data rejestracji: 05.11.16 |
Hej, Jak w temacie? Jakby¶cie mogli siê przenie¶æ do dowolnej ksi±¿ki to jak± by¶cie wybrali? I kim chcieliby¶cie w niej byæ? Ja oczywi¶cie wybra³abym Harry'ego Pottera ale nie wiem jak± chcia³abym byæ postaci±, chyba Ginny
|
|
|
|
Fameria WindForest |
Dodany dnia 26.12.2016 19:42
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 140 Dom: HufflepuffPunkty: 1544 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 09.12.16 |
Strasznie bym chcia³a przenie¶æ siê do ¶wiata "Osobliwego domu pani Peregrine". Z jednej strony ba³abym siê potwornie, ale z drugiej mieæ swoj± osobliwo¶æ... Zachêcaj±ce ![]() Zawsze te¿ chcia³am przenie¶æ siê do ¶wiata "Wied¼mina" ale tam nie by³oby ju¿ tak kolorowo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
potterekking |
Dodany dnia 26.12.2016 19:53
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 95 Dom: GryffindorPunkty: 1395 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 18.10.16 |
Ja tak samo jak i ty do HP, ale je¿eli chodzi nie o Harrego, to na pewno do Hobbita lub do W³adcy Pier¶cieni. Hobbita czyta³em, W³adce Pier¶cieni nie czyta³em a ogl±da³em i spodoba³o mi siê. Byæ to raczej chcia³bym kim¶ z ich spó³ki, kim¶ którego spotyka³oby wiele przygód, a czasami spokojnie odpoczywa³. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 09.03.2017 02:33
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja bym siê chcia³ przenie¶æ do ¶wiata przedstawionego w powie¶ci Stanis³awa Pagaczewskiego pt. "Porwanie Baltazara G±bki". Naprawdê jestem ciekawy jak czu³bym siê w Krainie Deszczowców, o czym rozmawia³bym z Psiog³owcami, ze smokiem Mlekopijem, Smokiem Wawelskim, doktorem Koyotem, Gburowatym Hipopotamem i samym profesorem Baltazarem G±bk±. Tylko z Ksiêciem Krakiem nie chcia³bym gadaæ, bo on by³ nudny... strasznie. Jeszcze pop³ywa³bym z Salamandrusem ;p Tam siê tyle dzia³o... Don Pedro by nas ¶ledzi³ - normalnie podró¿ stulecia ^^..^^ A z HP? Który¶ z pierwszych tomów - mo¿e III. Potter by siê ba³ Blacka, a ja bym tam sobie obserwowa³ co siê w Hogwarcie dzieje. No, ale w sumie to dosyæ nudne. Z kryminalnych to oczywi¶cie "Tajemnicza historia w Styles" Agathy Christie. Kibicowa³bym na odleg³o¶æ Herculesowi Poirot. ^.^ Mniej ju¿ "I nie by³o ju¿ nikogo", bo na Wyspie ¯o³nierzyków te¿ bym poleg³ jak inni... Chyba, ¿e znaj±c wszystko od A do Z schowa³bym siê gdzie¶, albo jeszcze pierwszej nocy (jak nie by³o sztormu) wp³aw spróbowa³ przep³yn±æ ;p ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 10.06.2021 11:10
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to siê u¶miechnê Data rejestracji: 13.05.07 |
Rozpoczynamy Tydzieñ z tym Tematem! Kto z nas nie marzy³ o tym ¿eby zamieniæ siê miejscami z bohaterami czytanych przez nas ksi±¿ek? Jakie ksi±¿ki porwa³y Was na tyle, ¿e chcieli¶cie znale¼æ siê wewn±trz wykreowanego tam ¶wiata? Jakie miejsce z literatury wydawa³o b±d¼ wydaje Wam siê lepsze i bardziej atrakcyjne ni¿ nasza obecna rzeczywisto¶æ? Jakie przygody by¶cie chcieli prze¿yæ, co lub kogo spotkaæ, a mo¿e Waszym marzeniem jest odmieniæ los jednej z powie¶ci? Podzielcie siê swoimi pomys³ami! Pamiêtaj chemiku m³ody, komentuj ficki lub zmieñ siê w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoli³em aby szko³a przeszkadza³a mi w edukacji. Zawsze mia³am szczê¶cie. I znów bêdê je mieæ. Krew na twoich rêkach, Falka, Krew na twej sukience P³oñ, p³oñ, Falka, za twe zbrodnie Sp³oñ i skonaj w mêce! Trochê wstyd, ale có¿, zas³u¿y³am ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 10.06.2021 19:48
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Zapewne jak spora czê¶æ osób, które s± na tym forum, d³ugo marzy³am o li¶cie z Hogwartu. Nie dosta³am go na 11 urodziny i t³umaczy³am sobie, ¿e to przez to, ¿e w Wielkiej Brytanii kiedy indziej koñcz± szko³ê, muszê skoñczyæ podstawówkê i przyjdzie przed gimnazjum. Szok i niedowierzanie - nie przyszed³ ![]() Ale tylko dwa razy ¶ni³o mi siê, ¿e jestem w Hogwarcie. W jednym z tych snów by³am Hermion± i na dodatek by³ to sen ¶wiadomy, w którym lata³ na miotle, wiêc w ogóle combo ![]() ![]() Czasem co¶ piszê Artyku³y: Historia pod skór± zapisana Fan-fiction Drugie ¿ycie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjêcie do Hogwartu |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 11.06.2021 17:05
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Za m³odszych lat zdecydowanie chcia³am siê przenie¶æ do "Felixa, Neta i Niki" Kosika. Niby zwyk³y ¶wiat, normalna szko³a, ale jednak fajne przygody (i to bez jaki¶ wró¿ek czy smoków, które mocno mi siê przejad³y jako¶ w gimnazjum). Nawet teraz co jaki¶ czas wracam do tej serii, chocia¿ ju¿ nie potrafiê przeczytaæ ca³ego tomu, jak to robi³am kiedy¶ w dniach premiery. Dlatego tym bardziej mi smutno, ¿e pierwsza czê¶æ wylecia³a z listy lektur ![]() A z takich bardziej "powa¿nych" to w sumie fajnie by³oby siê przenie¶æ do ksi±¿ek Zafona lub Bu³hakowa ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 11.06.2021 17:18
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
W sumie przypomnia³o mi siê do jakiej serii nigdy nie chcia³am siê przenie¶æ. Seria Niefortunnych Zdarzeñ. To by³o ciekawe, ale jednak tak smutne i niefortunne, ¿e nie mog³am dokoñczyæ serii. Kole¿anka, która da³a radê doczytaæ, potem powiedzia³a mi, ¿e i tak ¼le siê skoñczy³o, wiêc raczej nie ¿a³ujê. I na pewno nie chcia³abym siê tam przenie¶æ. ![]() ![]() Czasem co¶ piszê Artyku³y: Historia pod skór± zapisana Fan-fiction Drugie ¿ycie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjêcie do Hogwartu |
|
|
|
louise60 |
Dodany dnia 11.06.2021 20:37
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 75 Dom: HufflepuffPunkty: 2679 Ranga: Pasjonat Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami Data rejestracji: 18.11.19 |
Mam nadziejê, ¿e znajdzie siê tutaj kto¶, kto lubi seriê Pendragona i te¿ chcia³by siê przenie¶æ do tamtego ¶wiata. Ta seria by³a pierwsza, do której chcia³am siê przenie¶æ, bo HP przeczyta³am chyba dopiero w gimnazjum wiem, hañba mi. Bardziej ciekawi mnie, czy znajdzie siê kto¶, kto nie chcia³by przenie¶æ siê do HP? Oprócz monci, skoro smoki jej siê znudzi³y w gimnazjum.A z serii "powa¿nych" lektur, to ¶wiat J. Grzêdowicza wydaje siê naprawdê super
|
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 11.06.2021 22:28
|
![]() Pochwa³y: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Nikogo chyba nie zdziwi³, ¿e chcia³abym siê przenie¶æ do Sagi o Ludziach Lodu i byæ jedn± z potomków Tengela Z³ego. Gdybym mia³a wybraæ konkretn± czê¶æ, to by³by to Demon Nocy, bo zawsze marzy³am o bliskiej przyja¼ni z demonem Oczywi¶cie tylko ³agodnie usposobionym Je¿eli chodzi o HP, to najbardziej bym chcia³a prze¿yæ oczywi¶cie pierwsze dni, tak jak odkrywa³ wszystko Harry. Mog³abym siê wcieliæ w jak±¶ ma³o znacz±c± postaæ, która nie walczy z nikim i w ogóle Inne ksi±¿ki nie przychodz± mi do g³owy, bo zbyt wiele jest rozlewu krwi, w tych co czytam ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dziêki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 12.06.2021 18:59
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Fajnie by by³o przenie¶æ siê do ¶wiata Harrego Pottera. Byæ czarodziejem musi byæ fantastycznie. Chêtnie zosta³abym jak±¶ przeciêtn± uczennic± ¿yj±c± w normalnych czasach, a nie podczas panowania Voldemorta. Za wielkim tchórzem jestem ¿eby walczyæ czy pakowaæ siê w wojnê. A do innych ksi±¿ek, które w tej chwili przychodz± mi do g³owy nie chcia³abym siê przenosiæ. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 12.06.2021 21:17
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to siê u¶miechnê Data rejestracji: 13.05.07 |
Ja bym mog³a siê przenie¶æ do starej serii ksi±¿ek "¦wiat Czarownic", ale nie do pierwszych trzech tomów, gdzie jest tam wielka wojna, tylko mo¿e trochê dalej. Nie wiem któr± nacjê bym wybra³a, mo¿e Sokolników? Podoba³o mi siê tam typowe po³±czenie takiego trochê ¶redniowiecza z magi± i tajemnic±, z tym, ¿e ta magia by³a bardzo ró¿na. Do HP rzecz jasna równie¿ chêtnie bym siê przenios³a, no kurde! Ciekawe w jakim domu bym wyl±dowa³a, ale ju¿ samo odwiedzenie ulicy Pok±tnej by³oby dla mnie nie lada przygod±. Niekoniecznie musia³abym poznaæ nasze trio, choæ chêtnie przenios³abym siê w czasy, gdy dyrektorem by³ Dumbledore, a kadra wygl±da³a mniej wiêcej tak jak w ksi±¿kach. My¶lê, ¿e próbowa³abym siê zaprzyja¼niæ z Hagridem, bo jestem mega zwierzolubem, wiêc by¶my siê dogadali. No i ciekawe czy by³abym dobra w eliksirach, skoro w realnym ¿yciu zajmuje siê chemi±. Eliksiry s± jednak chyba trudniejsze... Pewnie by³abym s³aba w zaklêciach, bo dykcja nie jest moj± najmocniejsz± stron±. No i historia magii... ka¿da historia jest dla mnie nudna, tylko wojny i wojny ;D Z polskich to mo¿e do ¶wiata Piekary i jego Cyklu Inwizytorskiego? Tylko tam ³atwo umrzeæ, wiêc trochê ryzykownie. Nikogo chyba nie zdziwi³, ¿e chcia³abym siê przenie¶æ do Sagi o Ludziach Lodu i byæ jedn± z potomków Tengela Z³ego. Gdybym mia³a wybraæ konkretn± czê¶æ, to by³by to Demon Nocy, bo zawsze marzy³am o bliskiej przyja¼ni z demonem Nie czyta³am Sagi o Ludziach Lodu, ale czy w takim razie by³aby¶ z³ym? Czarnym charakterem? ![]() Serii Pendragona nie znam ;/ O i zdecydowanie nie przenios³abym siê do uniwersum Metro, oooo nie! Pamiêtaj chemiku m³ody, komentuj ficki lub zmieñ siê w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoli³em aby szko³a przeszkadza³a mi w edukacji. Zawsze mia³am szczê¶cie. I znów bêdê je mieæ. Krew na twoich rêkach, Falka, Krew na twej sukience P³oñ, p³oñ, Falka, za twe zbrodnie Sp³oñ i skonaj w mêce! Trochê wstyd, ale có¿, zas³u¿y³am ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 12.06.2021 21:31
|
![]() Pochwa³y: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Angelina, ta seria, o której napisa³a¶ na pocz±tku, brzmi bardzo ciekawie. Chêtnie bym co¶ takiego poczyta³a. Szkoda, ¿e pierwsze trzy czê¶ci opisuj± wojnê, czy to jest g³ówny motyw w tej ksi±¿ce? Co do twojego pytania, to nie by³abym z³a, Demon Nocy - Tamlin co prawda nie by³ pokojowo nastawiony i by³y z nim przeboje, ale ostatecznie pomaga³ Ludziom Lodu. Chcia³abym byæ dobr± i pomagaj±c±.ludziom czarownic±. Na szczê¶cie w czasach, kiedy wystêpowa³ Tamlin nie by³o ju¿ polowania na czarownice i inkwizycji. Tylko moda by³a raczej nie w moim gu¶cie, bo to by³ XIX wiek, zdecydowanie wola³abym chodziæ w stroju XVII mieszczanki ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dziêki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 12.06.2021 21:51
|
Angelina, ta seria, o której napisa³a¶ na pocz±tku, brzmi bardzo ciekawie. Chêtnie bym co¶ takiego poczyta³a. Szkoda, ¿e pierwsze trzy czê¶ci opisuj± wojnê, czy to jest g³ówny motyw w tej ksi±¿ce? To jest do¶æ d³uga seria ksi±¿ek i jedynie pierwszy trzy tomy, które tworz± jakby jedn±, wprowadzaj±c± ca³o¶æ, s± o wojnie miêdzy czarownicami (gdzie tam magi± pozwalaj± w³adaæ tylko kobietom), a innymi nacjami. Pocz±tek jest taki, ¿e facet z naszego ¶wiata przenosi siê do równoleg³ego, w³a¶nie w sam ¶rodek tych wydarzeñ, do krainy rz±dzonej przez czarownice. Nie ma tam mo¿e du¿o opisu bitew i strategii, bo bohater te¿ próbuje rozwi±zaæ konflikt inaczej, poza tym musi zapoznaæ siê z ca³± krain±, wiêc jest te¿ przygoda, ale jednak ta wojna jakby wisi ca³y czas nad fabu³±. Kolejne ju¿ tomy opowiadaj± o innych miastach i krainach, kilka lat lub nawet pó¼niej po tej ca³ej wojnie, wiêc fajnie te¿ jak czyta siê po kolei i widzi, jak ten ¶wiat siê zmienia. Mimo to preferuje pó¼niejsze, spokojniejsze czasy ;D A ten demon wydaje siê byæ ciekawy, lubiê takie postacie bardziej szare, czyli niby trochê przeszkadzaj±, ale w gruncie rzeczy s± pozytywnie i dobre. Co do mody w XIX wieku... te¿ chyba wybra³abym ka¿d± inn± Pamiêtaj chemiku m³ody, komentuj ficki lub zmieñ siê w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoli³em aby szko³a przeszkadza³a mi w edukacji. Zawsze mia³am szczê¶cie. I znów bêdê je mieæ. Krew na twoich rêkach, Falka, Krew na twej sukience P³oñ, p³oñ, Falka, za twe zbrodnie Sp³oñ i skonaj w mêce! Trochê wstyd, ale có¿, zas³u¿y³am ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 12.06.2021 22:19
|
Jak znudz± mi siê krymina³y, to przypatrzê siê tej serii Dawno nie czyta³am ¿adnego fantasy, prócz Sagi o LL do której wracam non stop ![]() Te¿ uwielbiam takich bohaterów, niegrzeczni, problematyczni, ale w gruncie rzeczy dobrzy. Zawszê ciekawiej mi siê o takich czyta, ni¿ o nieskazitelnych bohaterach. Jak tak pomy¶le d³u¿ej, to chêtnie bym siê wcieli³a w postaæ Belli z Sagi Zmierzch. Mo¿e nie jest to moja ulubiona seria, ale my¶lê, ¿e ta bohaterka mia³a ca³kiem fajne ¿ycie i jaka¶ wiêksza przykro¶æ jej siê nie wydarzy³a. Oczywi¶cie nie na sta³e, ale tak zobaczyæ jak to jest ¿yæ w¶ród wampirów hehe. ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dziêki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
Hanix082 |
Dodany dnia 12.06.2021 23:06
|
![]() Postów: 51 Dom: SlytherinPunkty: 368 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 24.03.21 |
Zaciekawi³a mnie ta fabu³a tej serii ksi±¿ek "¦wiat Czarownic" i mo¿e bym j± przeczyta³a jak skoñczê Pottera, ale jest ma³y problem. Czy ta seria jest adekwatna do mojego wieku? Czy jako osoba maj±ca jedena¶cie lat mogê j± przeczytaæ? A jak nie to od ilu lat (chodzi ile lat muszê mieæ) mog³a bym j± przeczytaæ? To jest pytanie do Ciebie Angelina. Tak na Twoje oko jak t± seriê przeczyta³a¶ jak my¶lisz mog³a bym j± przeczytaæ. Tak szczerze, bo nie chcê ¿eby mnie mama na czym¶ nie odpowiednim do mojego wieku przy³apa³a na czytaniu. Post nr. 2 Jestem wielk± fank± HP wiêc jest wiadome to, ¿e chcia³a bym siê przenie¶æ do ¶wiata Harrego Pottera. Szko³a, czary, eliksiry, magiczne stworzenia, mi³o¶æ ( ). To wszystko co marzê i bym chcia³a. Ale tak oprócz HP to mog³a bym siê przenie¶æ do "Opowie¶ci z Narnii". Narnia równie¿ jest piêkn±, magiczn± krain±, gdzie jest wiele przygód. Moj± na razie ulubion± czê¶ci± tej serii jest "Opowie¶ci z Narnii lew, czarownica i stara szafa". Jest tam ekscytuj±ca, magiczna wojna. Kiedy j± czyta³am, ogl±da³am, to mia³am takie "Co siê zaraz stanie? A co z Edmundem?" takie mia³am my¶li. Raczej nie muszê t³umaczyæ fabu³y, bo chyba wiêkszo¶æ osób zna "Opowie¶ci z Narnii". Jak kto¶ jeszcze nie czyta³ to bardzo polecam. ~AJ Edytowane przez Angelina Johnson dnia 12.06.2021 23:40 |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 13.06.2021 01:13
|
Teraz dziewczyny przypomnia³y mi o dwóch seriach, które te¿ kiedy¶ bardzo lubi³am. Po pierwsze je¶li chodzi o Zmierzch to akurat nie jako Bellê, ale jako wampira sobie siebie czasem wyobra¿a³am. Có¿, zawsze by³am team Edward, chocia¿ nie mówiê, ¿e nie lubi³am Jacoba A jakbym mia³a wybraæ jedn± postaæ, w któr± mia³abym siê wcieliæ to by³abym Alice. By³a szalona, robi³a co chcia³a, przypomina mi pod tym wzglêdem Lunê Lovegood. A przy tym wizje przysz³o¶ci postrzegam jako co¶ ciekawego.No i Narnia. U babci na strychu sta³a stara szafa i za¿yczyli¶my sobie, ¿eby wyrzuciæ jej ty³, ¿eby siê da³o przez ni± przechodziæ Jako dziecko mo¿e bardziej przypomina³am £ucjê, ale teraz to jestem jak Zuzanna, pewnie by mnie nie wpu¶cili do Narnii jak jej potem ![]() ![]() Czasem co¶ piszê Artyku³y: Historia pod skór± zapisana Fan-fiction Drugie ¿ycie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjêcie do Hogwartu |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 13.06.2021 10:23
|
Hanix, . Czy ta seria jest adekwatna do mojego wieku? Czy jako osoba maj±ca jedena¶cie lat mogê j± przeczytaæ? A jak nie to od ilu lat (chodzi ile lat muszê mieæ) mog³a bym j± przeczytaæ? To jest pytanie do Ciebie Angelina. Tak na Twoje oko jak t± seriê przeczyta³a¶ jak my¶lisz mog³a bym j± przeczytaæ. Tak szczerze, bo nie chcê ¿eby mnie mama na czym¶ nie odpowiednim do mojego wieku przy³apa³a na czytaniu. Wydaje mi siê, ¿e jeste¶ jeszcze trochê za m³oda na t± ksi±¿kê. Mo¿e nie jest to ksi±¿ka typowo dla doros³ych odbiorców, ale ja j± czyta³am chyba w gimnazjum pierwszy raz i to moim zdaniem taki minimalny wiek na ni±. Czyli tak my¶lê oko³o 14 lat. Wtedy te¿ na pewno Twoja Mama nie bêdzie mia³a za z³e, ¿e j± czytasz Ja czyta³am kiedy¶ Narniê, ale ma³o co tam pamiêtam. Na pewno który¶ z dzieciaków mnie niesamowicie denerwowa³, ale nie mogê sobie przypomnieæ który. Mam ca³± seriê wykupion± kiedy¶ tam, mo¿e warto do niej wróciæ? A co my¶licie o lekturach? Do jakiej lektury na pewno nigdy w ¿yciu by¶cie nie wrócili jako postaæ z niej? Ja chyba do wszystkich Sienkiewicza, nawet w moich ulubionych Krzy¿akach by³a masakra i wyrywanie jêzyków, stanowczo nie chcia³abym tam siê pojawiæ! Pamiêtaj chemiku m³ody, komentuj ficki lub zmieñ siê w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoli³em aby szko³a przeszkadza³a mi w edukacji. Zawsze mia³am szczê¶cie. I znów bêdê je mieæ. Krew na twoich rêkach, Falka, Krew na twej sukience P³oñ, p³oñ, Falka, za twe zbrodnie Sp³oñ i skonaj w mêce! Trochê wstyd, ale có¿, zas³u¿y³am ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 13.06.2021 10:30
|
O Narnii te¿ my¶la³am, kraina ukryta za szaf±, to marzenie mojego dzieciñstwa. Tyle razy ¶ni³am o tym, ¿e wkraczam w ukryty ¶wiat, gdzie czekaj± na mnie piêkne przygody. Z Narnii chcia³abym byæ t± co strzela³a z ³uku. Od kiedy pamiêtam, wybieraj±c bohaterów do gier, zawsze stawia³am na ³uczników, bo walczyli z dystansu i wydawa³o mi siê to bardziej bezpieczne Co do Zmierzchu, to wybra³am Bellê, bo takie wkraczanie w ¶wiat wampirów, poznawanie tego wszystkiego od podstaw, wydaje mi siê bardzo ciekawe. Jej relacje z Jacobem i Edwardem by³y genialne, chcia³abym to prze¿yæ Tak poza tym, to nigdy nie umia³am opowiedzieæ siê, w jakim teemie jestem, ale raczej sk³ania³bym siê ku Jacobie, bo wolê ciepe³ko haha. ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dziêki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
Kasia G |
Dodany dnia 14.06.2021 15:58
|
![]() Postów: 1 Dom: GryffindorPunkty: 179 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 19.04.21 |
Ja my¶lê ¿e chcia³abym siê przenie¶æ do ¶wiata Alicji w krainie czarów. My¶lê ¿e mog³o by byæ ciekawie.
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Hufflepuff

Gryffindor
Naprawdê jestem ciekawy jak czu³bym siê w Krainie Deszczowców, o czym rozmawia³bym z Psiog³owcami, ze smokiem Mlekopijem, Smokiem Wawelskim, doktorem Koyotem, Gburowatym Hipopotamem i samym profesorem Baltazarem G±bk±. Tylko z Ksiêciem Krakiem nie chcia³bym gadaæ, bo on by³ nudny... strasznie. Jeszcze pop³ywa³bym z Salamandrusem ;p Tam siê tyle dzia³o... Don Pedro by nas ¶ledzi³ - normalnie podró¿ stulecia ^^..^^ 

Slytherin

Ravenclaw

Hanix082