Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Pomys³ na ¶wi±teczne prezenty
|
|
Scarllet |
Dodany dnia 20.11.2018 10:35
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 661 Dom: GryffindorPunkty: 8343 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 15.11.16 |
Nie mog³am nigdzie znale¼æ takiego tematu, ale je¿eli jest a ja przegapi³am to bardzo przepraszam. No wiec mamy 20 listopada, a to znaczy ¿e Bo¿e Narodzenie zbli¿a siê wielkimi krokami. (Miko³ajki oczywi¶cie te¿..). My¶lê, ¿e to ju¿ jest ten czas w którym trzeba robiæ pierwsze plany co do prezentów. Ja osobi¶cie niestety mam du¿y problem ze znalezieniem czego¶ dla bliskich. Wiêc mo¿e pomo¿emy sobie na wzajem? Jakie wy macie pomys³y na prezenty miko³ajkowe/ ¶wi±teczne? ![]() ''A ja Ciebie zaklnê w ¿ywy kamieñ! I bêd± Ciê czciæ w Republice Nowego Przyl±dka.'' -Zireael 2020 ![]() ![]() W Hogwarcie Corinne Laurientis |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 20.11.2018 10:49
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Co roku mam jakie¶ pomys³y, w tym roku pustka... Ale mo¿e komu¶ siê przyda. Rodzicom w przesz³o¶ci kupowa³am, miêdzy innymi: - vouchery na masa¿ - skórzan± torebkê / aktówkê - prezent wykonany w³asnorêcznie - kola¿ ze wspólnych zdjêæ rodziców - bi¿uteriê (kolczyki / spinki do mankietów) Siostrze - powerbanka - ksi±¿kê Wiêcej grzechów nie pamiêtam... Ogólnie uwa¿am, ¿e wszelkiego rodzaju bilety i vouchery to fajny pomys³ - np. na jaki¶ zabieg w spa, do kina, do teatru, do wykorzystania w sklepach... - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 20.11.2018 11:52
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 2775 Dom: HufflepuffPunkty: 23034 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Ja przyznam, ¿e w tym roku jestem bardzo do ty³u z prezentami, bo zazwyczaj mam je ju¿ wymy¶lone w okolicach wrze¶nia i do ¶wi±t sobie spokojnie gromadzê Ale w niedzielê w koñcu mia³am chwilê i zaplanowa³am prezenty prawie dla wszystkich. U mnie podstaw± dla moich rodziców i Dziadków s± kalendarze - dla rodziców z moimi i brata zdjêciami, dla Dziadków dodatkowo dorzucam kuzynki i Babcia ma wszystkie wnuki. Zazwyczaj kalendarz powstaje z aktualnych zdjêæ, ale w tym roku chcê go zrobiæ inaczej. Wybra³am nasze zdjêcia z dzieciñstwa - siê zrycza³am wybieraj±c i wspominaj±c, wiêc mam nadziejê, ¿e obdarowani te¿ podobnie zareaguj±. Dodatkowo wtedy dorzucam jakie¶ drobiazgi - Tacie jego ulubione skarpety, a Mamie ksi±¿kê b±d¼ p³ytê. Dziadkom jeszcze nie wiem co dorzucê, mo¿e merci, bo oni sobie rzadko pozwalaj± na takie dobre s³odycze, a Dziadek lubi. Te¶ciowej kupi³am piekny ciep³y szlafrok,który dostanie ju¿ w tym tygodniu. Niestety z³ama³a nogê i teraz przyda jej siê najbardziej, a na ¶wiêta dostanie ksi±¿kê ju¿ tylko. Te¶æ to zawsze moja najwiêksza zagwostka i jeszcze nie wiem. Babcia mê¿a dostanie album ze zdjêciami ze swojej imprezy z 90 urodzin, akurat do ¶wi±t obrobiê zdjêcia i siê ucieszy. Bratu chyba kupiê powerbanka i jaki¶ gad¿et koszykarski. Mê¿owi... no i tutaj te¿ mam spory problem My¶lê nad kolejnym voucherem na strzelnicê, bo by³ w zesz³ym roku i mega mu siê podoba³o, a do tego dokupiê co¶ do ubrania fajnego. Ale z mê¿em to mo¿e siê jeszcze zmieniæ ![]() S± jeszcze siostry mê¿a i dwóch siostrzeñców. Nie wiem, co siostrom, ale na pewno nic wielkiego. Za to siostrzencom - starszemu pieni±dze, ma dziewczynê kasa mu siê przyda A maluchowi jaka¶ fajn± edukacyjn± zabawkê, mo¿e Lego Duplo lub co¶ takiego.Chyba wymieni³am wszystkich, których obdarowujemy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 20.11.2018 13:27
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Podobnie jak Mikasa uwa¿am, ¿e wszelkiego rodzaju vouchery s± najlepszym pomys³em na prezent. A jeszcze lepiej jak dobierze siê je do zainteresowañ tych osób. Ja osobi¶cie zawsze uwa¿nie s³ucham osób, którym chcê co¶ kupiæ. W swoich wypowiedziach najczê¶ciej mi bardzo podpowiadaj±. Np. ch³opak tyle razy narzeka³ na zepsuty portfel, wiêc mu go kupi³am, babcia wielokrotnie mówi³a, ¿e ju¿ j± bol± rêce od prania dywanu, wiêc kupi³am jej specjalny do tego odkurzacz. Natomiast je¿eli nie mam pomys³u to bardzo czêsto decyduje siê na zdjêcia lub gad¿ety (typu poduszka, kubek czy bluza). Je¿eli nie mam z kim¶ zdjêcia to kupuje alkohol Jednak ogólnie bardzo czêsto staram siê dobieraæ prezenty do zachcianek osoby. W tym roku jeszcze nie my¶la³am nad tym co kupiê. Jedynie z ch³opakiem zgodnie zdecydowali¶my, ¿e wybierzemy siê na kolacjê do restauracji. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjació³ko ma najdro¿sza! Pisaæ wiersze sprawa "prosta" W dniu mi³o¶ci co¶ wypada, Prawie g³owa mi odpada... Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em, Jestem Ci go jednak winien. Szko³a chyba ciê wykañcza, Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem, Nie otworze ich wiêc z hukiem, Bo z têsknoty ju¿ usycham I w te k±ty je upycham. Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki ¯ycie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
Nieoryginalna |
Dodany dnia 03.12.2021 12:11
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 18 Postów: 1510 Dom: HufflepuffPunkty: 30436 Ranga: cierñ krzy¿a Data rejestracji: 26.01.14 |
Je¶li chodzi o kupowanie prezentów do co roku mam tê sam± zagwozdkê... Nigdy nie mogê siê na cokolwiek zdecydowaæ i czekam na jakie¶ prezentowe "ol¶nienie", a w praktyce koñczy siê tak, ¿e stojê w kolejkach na ostatni± chwilê w grudniu. Je¶li chodzi o kuzynów to zazwyczaj koñczy siê na pierdo³ach z Tigera czy Empika i s³odyczach. Dla mamy ksi±¿ka, gorzej z tat±, znów wypadnie pewnie na kalendarz/kubek/skarpetki (choæ z drugiej strony ile mo¿na haha). Zgadzam siê, ¿e karty prezentowe to zawsze dobry pomys³, zazwyczaj sprawdzaj± siê s³uchawki czy powerbanki, bo to po prostu uniwersalny prezent. Dla mnie wspomniany Tiger jest bardzo pomocny je¶li potrzeba jakiego¶ mniejszego podarku na chocia¿by miko³ajki, maj± bardzo ró¿norodny asortyment i zazwyczaj wybierze siê co¶ nawet dla zwyk³ego "zapchania" torby ¶wi±tecznej. Strasznie lubiê za to pakowaæ prezenty, chyba jedna z moich ulubionych czê¶ci ¶wi±t Pakujê prezenty praktycznie wszystkich u siebie w domu (zdarza³o mi siê nawet pakowaæ prezent dla siebie hahah), nie mogê siê doczekaæ ju¿ kupna tych wszystkich wst±¿ek i papierów ozdobnych. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 03.12.2021 15:06
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Prezenty, prezenty. Co roku ten sam problem. Na domiar z³ego (albo i dobrego) w grudniu urodziny ma mój ch³opak, mój tata i tata mojego ch³opaka, wiêc jest wiêcej kombinowania. I od niedawna bratanek mojego ch³opaka, ale m³ody ma dopiero rok, wiêc jako prezent wyrêczyli¶my rodziców z zamówieniem tortu na imprezê (na której i tak koniec koñców nie bêdziemy, bo siedzimy z koron± u siebie w domu). Dla ¿adnej z wy¿ej wymienionych osób nie mam jeszcze pomys³u na prezent. Dla taty zwykle na co¶ sk³adamy siê z mam±, z tat± na co¶ dla mamy. Z ¿adnym z nich jeszcze na ten temat nie gada³am. Zwykle idziemy w jakie¶ rzeczy praktyczno-³adne - skórzany pasek do spodni, perfumy, ale te¿ na przyk³ad vouchery do kina. Dla ch³opaka staram siê co roku wymy¶liæ co¶ innego. Je¼dzi na motocyklach, wiêc ju¿ by³ zestaw letnich spodni i letniej kurtki do jazdy, ale te¿ czo³g w jego ulubionej grze World of Tanks (zalogowa³am mu siê jak nie widzia³, kupi³am, a potem oznajmi³am, ¿e oto ma ¶wi±teczny czo³g, haha), czy wyj¶cie na gokarty. Wypada³oby znowu podej¶æ do tej kwestii kreatywnie. Widzimy siê te¿ w ¶wiêta z dalsz± rodzin± i tam robimy sobie losowanie. Mam kuzyna, lat 23, du¿o chodzi na si³kê, studiowa³ na politechnice, ¶mieszek. Ch³opak mi radzi³, ¿ebym kupi³ mu tego kaktusa, co ¶piewa Cypisa, ale mog³oby byæ niezabawnie jakby na wigilii w³±czy³ to przy babci Po przejrzeniu postów tu wy¿ej zastanawiam siê nad powerbankiem, chocia¿ mo¿e to bêdzie takie oklepane? ![]() ![]() Czasem co¶ piszê Artyku³y: Historia pod skór± zapisana Fan-fiction Drugie ¿ycie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjêcie do Hogwartu |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 04.12.2021 11:45
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Ja mam akurat stary, sprawdzony sposób na prezenty na ¶wiêta - Groupon. Nie do¶æ, ¿e zni¿ki bywaj± naprawdê spore (w tym roku widzia³em jak±¶ zni¿kê z 500 z³ do 89...), to jeszcze na dodatek jest to kopalnia pomys³ów. W tym roku kupiê rodzicom jak±¶ kolacjê w eleganckiej restauracji (wiem, da siê bardziej kreatywnie, ale moi rodzice to ten typ ludzi, którzy rzadko kiedy i raczej niechêtnie wychodz± z domu, na kolacjê pewnie jeszcze chêtnie wyjd±, ale na co¶ innego ju¿ pewnie niekoniecznie), dla siostry i jej ch³opaka wej¶cie do escape roomu, dla drugiej siostry i szwagra kurs tañca towarzyskiego, a dla siostrzenicy wej¶cie na salê zabaw (zastanawia³em siê jeszcze nad mini zoo, ale to raczej nie ta pora roku). Jak na razie uda³o mi siê zmie¶ciæ w 500 z³, a to i tak tanio jak na tak spor± rodzinê, chocia¿ jeszcze siê zastanawiam nad prezentem dla cioci i jej faceta, bo nie mogê znale¼æ dla nich nic bardziej kreatywnego... I jest jeszcze babcia, której chyba zamówiê w empiku kubek ze zdjêciem, które zrobili¶my na dzieñ babci, kiedy byli¶my na zdjêciu ona i my wszyscy, jej wnuk, wnuczki i prawnuczka w sensie ![]() A je¶li chodzi o mnie, to powiem wam, ¿e ja sam nigdy z jakim¶ utêsknieniem na prezenty nie czekam. Jak siê by³o dzieckiem to wiadomo, to by³a najwa¿niejsza czê¶æ ¶wi±t, ale teraz... Co roku dostajê to samo, czyli jakie¶ ciuchy, kupê s³odyczy i kasê (akurat to ostatnie baaaardzo mi pasuje ). O wiele bardziej wolê robiæ innym prezenty, ni¿ dostawaæ je samemu. Serio, je¶li ju¿ to wolê dostaæ parê groszy, które z³o¿ê sobie na koncie oszczêdno¶ciowym i potem pojadê za to na wakacje (a w grudniu kasy zbieram mnóstwo, bo jeszcze moje urodziny s±), ni¿ byæ obsypywanym jakimi¶ ¶rednio potrzebnymi rzeczami. U mnie w rodzinie ju¿ nawet nikt siê nie stara nikogo zaskakiwaæ (ja spróbujê w tym roku, bo takich prezentów ode mnie chyba nikt siê nie spodziewa ), wszyscy zawsze do wszystkich dzwoni± i pytaj± co kto chce na ¶wiêta. Dla mnie to trochê smutne, bo pozbawia nas trochê tej atmosfery oczekiwania i zaskoczenia, czyli czego¶, co strasznie lubi³em jako dziecko. No ale co poradziæ, ¶wiat ju¿ w tym kierunku poszed³, nie ma co nad tym p³akaæ... Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 04.12.2021 12:39
|
![]() Pochwa³y: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Ja z mê¿em nie kupujemy sobie prezentów, tylko synkowi pod choinkê. Syn jest w takim wieku, ¿e kupujemy mu gry, sprzêt do kompa lub jakie¶ ubranie. Je¶li wybieramy siê do kogo¶ na ¶wiêta, to kupujemy symbolicznie co¶, czasami jakie¶ wino, albo jak±¶ **** ¶wi±teczn±. Rzadko na ¶wiêta odwiedzamy kogokolwiek, tak samo nas nikt nie odwiedza, wiêc i prezentów nie ma hehe. Jednak w tym roku postanowi³am zrobiæ ¶wi±teczne stroiki i rozdam je w rodzinie 😊 ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dziêki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
| pawadek |
Dodany dnia 07.12.2021 08:35
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 26.11.21 |
Ja to mam mega problem... co roku to samo.. ka¿dy ma wszystko i na si³ê wymy¶lanie prezentów to jeszcze wiêksza katorga.. Najgorsze jest kupowanie dla rodziców bo oni to naprawdê wszystko maj± Chyba ¿e Wy macie pomys³y które s± uniwersalne dla ka¿dego. Mam w planie skorzystaæ z tego sklepu - https://www.murra.../prezenty/ mo¿e komu¶ te¿ pomo¿e Edytowane przez pawadek dnia 13.12.2021 14:36 |
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 07.12.2021 13:18
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w ¦w Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Ja mam zawsze problem z wymy¶laniem prezentów, a jak ju¿ co¶ fajnego wymy¶lê to okazuje siê ¿e koszty zawsze przewy¿szaj± mój bud¿et. Gordian bracie - kocham Ciê otworzy³e¶ mi oczy z Grouponem i jestem zachwycona! Na pewno co¶ znajdê na ¶wiêta lub pó¼niej na jakie¶ urodziny czy co¶! ![]() |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 07.12.2021 19:59
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
To w sumie bêd± moje pierwsze ¶wiêta, gdzie bêdê kupowaæ prezenty (bo wcze¶niej nie zarabia³am, a g³upio dostawaæ od rodziców pieni±dze by kupiæ za to im prezent) i wydaje mi siê, ¿e mam wszystko pod kontrol± ![]() Dla bratanicy mam ju¿ kupione poncho (taki rêcznik na basen) jednoro¿ca. Jest ró¿owe, ma uszka i róg na kapturze, istne cudo. Brat z bratow± dostan± jak±¶ planszówkê. M³odszemu bratu kupi³am kominek do wosków (zabra³ mój jak wyjecha³am z domu na studia, wiêc wiem, ¿e doceni posiadanie w³asnego) oraz komplet wosków. Dziadkom kupiê jak±¶ misê na owoce czy co¶ podobnego (po ponad 50 latach wymieniaj± czê¶æ naczyñ). Tata dostanie ksi±¿kê, a mama ulubione perfumy (mam szczê¶cie, bo nie ma drogiego gustu). Natomiast cioci kupiê konkretn± sypan± herbatê, bo ostatnio jak u nas by³a, to wspomina³a ¿e jej bardzo smakuje. I to tyle. Jeszcze dodam, ¿e moja rodzina jest na tyle stara (najm³odszy jest mój 18-letni brat, poza 3-miesiêczn± bratanic±), ¿e najzwyczajniej w ¶wiecie mo¿na siê wprost zapytaæ co kto chce i po problemie ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| alesko5 |
Dodany dnia 06.01.2023 16:24
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 16.11.22 |
Ja dla swoich dzieci kupi³am klocki ze sklepu - https://klocki-2.pl/lego-harry-potter Bardzo mocny by³o zaskoczone i zadowolone Teraz zastanawiam jakie kupiæ dla chrze¶niaka. Edytowane przez alesko5 dnia 06.04.2023 12:06 |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Gryffindor
Jakie wy macie pomys³y na prezenty miko³ajkowe/ ¶wi±teczne?

Ravenclaw

Hufflepuff

gordian119
Slytherin

Chyba ¿e Wy macie pomys³y które s± uniwersalne dla ka¿dego. Mam w planie skorzystaæ z tego sklepu -