Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Drukuj temat
Pomys³ na ¶wi±teczne prezenty
Prefix u¿ytkownikaScarllet
Nie mog³am nigdzie znale¼æ takiego tematu, ale je¿eli jest a ja przegapi³am to bardzo przepraszam.

No wiec mamy 20 listopada, a to znaczy ¿e Bo¿e Narodzenie zbli¿a siê wielkimi krokami. (Miko³ajki oczywi¶cie te¿..). My¶lê, ¿e to ju¿ jest ten czas w którym trzeba robiæ pierwsze plany co do prezentów. Ja osobi¶cie niestety mam du¿y problem ze znalezieniem czego¶ dla bliskich.
Wiêc mo¿e pomo¿emy sobie na wzajem? :D Jakie wy macie pomys³y na prezenty miko³ajkowe/ ¶wi±teczne?

ladouceurdunsoir.l.a.pic.centerblog.net/a59a4418.gif

''A ja Ciebie zaklnê w ¿ywy kamieñ! I bêd± Ciê czciæ w Republice Nowego Przyl±dka.''
-Zireael 2020 Serce

img.besty.pl/images/401/33/4013343.jpg

i.imgur.com/cFE02Q9.png

W Hogwarcie Corinne Laurientis

Prefix u¿ytkownikaMikasa
Co roku mam jakie¶ pomys³y, w tym roku pustka... Ale mo¿e komu¶ siê przyda. Rodzicom w przesz³o¶ci kupowa³am, miêdzy innymi:

- vouchery na masa¿
- skórzan± torebkê / aktówkê
- prezent wykonany w³asnorêcznie - kola¿ ze wspólnych zdjêæ rodziców
- bi¿uteriê (kolczyki / spinki do mankietów)

Siostrze

- powerbanka
- ksi±¿kê

Wiêcej grzechów nie pamiêtam... Ogólnie uwa¿am, ¿e wszelkiego rodzaju bilety i vouchery to fajny pomys³ - np. na jaki¶ zabieg w spa, do kina, do teatru, do wykorzystania w sklepach...
-
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix u¿ytkownikaPaulaSmith
Ja przyznam, ¿e w tym roku jestem bardzo do ty³u z prezentami, bo zazwyczaj mam je ju¿ wymy¶lone w okolicach wrze¶nia i do ¶wi±t sobie spokojnie gromadzê xD Ale w niedzielê w koñcu mia³am chwilê i zaplanowa³am prezenty prawie dla wszystkich.

U mnie podstaw± dla moich rodziców i Dziadków s± kalendarze - dla rodziców z moimi i brata zdjêciami, dla Dziadków dodatkowo dorzucam kuzynki i Babcia ma wszystkie wnuki. Zazwyczaj kalendarz powstaje z aktualnych zdjêæ, ale w tym roku chcê go zrobiæ inaczej. Wybra³am nasze zdjêcia z dzieciñstwa - siê zrycza³am wybieraj±c i wspominaj±c, wiêc mam nadziejê, ¿e obdarowani te¿ podobnie zareaguj±.

Dodatkowo wtedy dorzucam jakie¶ drobiazgi - Tacie jego ulubione skarpety, a Mamie ksi±¿kê b±d¼ p³ytê. Dziadkom jeszcze nie wiem co dorzucê, mo¿e merci, bo oni sobie rzadko pozwalaj± na takie dobre s³odycze, a Dziadek lubi.

Te¶ciowej kupi³am piekny ciep³y szlafrok,który dostanie ju¿ w tym tygodniu. Niestety z³ama³a nogê i teraz przyda jej siê najbardziej, a na ¶wiêta dostanie ksi±¿kê ju¿ tylko.

Te¶æ to zawsze moja najwiêksza zagwostka i jeszcze nie wiem.

Babcia mê¿a dostanie album ze zdjêciami ze swojej imprezy z 90 urodzin, akurat do ¶wi±t obrobiê zdjêcia i siê ucieszy.

Bratu chyba kupiê powerbanka i jaki¶ gad¿et koszykarski.

Mê¿owi... no i tutaj te¿ mam spory problem xD My¶lê nad kolejnym voucherem na strzelnicê, bo by³ w zesz³ym roku i mega mu siê podoba³o, a do tego dokupiê co¶ do ubrania fajnego. Ale z mê¿em to mo¿e siê jeszcze zmieniæ xD

S± jeszcze siostry mê¿a i dwóch siostrzeñców. Nie wiem, co siostrom, ale na pewno nic wielkiego. Za to siostrzencom - starszemu pieni±dze, ma dziewczynê kasa mu siê przyda xD A maluchowi jaka¶ fajn± edukacyjn± zabawkê, mo¿e Lego Duplo lub co¶ takiego.

Chyba wymieni³am wszystkich, których obdarowujemy.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wyd2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminpaula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admingadulapaula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/objawienie.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/paula.png

78.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

SarahisSerce

funkyimg.com/i/2CwAW.jpg

Prefix u¿ytkownikaBumSzakalaka
Podobnie jak Mikasa uwa¿am, ¿e wszelkiego rodzaju vouchery s± najlepszym pomys³em na prezent. A jeszcze lepiej jak dobierze siê je do zainteresowañ tych osób.

Ja osobi¶cie zawsze uwa¿nie s³ucham osób, którym chcê co¶ kupiæ. W swoich wypowiedziach najczê¶ciej mi bardzo podpowiadaj±. Np. ch³opak tyle razy narzeka³ na zepsuty portfel, wiêc mu go kupi³am, babcia wielokrotnie mówi³a, ¿e ju¿ j± bol± rêce od prania dywanu, wiêc kupi³am jej specjalny do tego odkurzacz.

Natomiast je¿eli nie mam pomys³u to bardzo czêsto decyduje siê na zdjêcia lub gad¿ety (typu poduszka, kubek czy bluza). Je¿eli nie mam z kim¶ zdjêcia to kupuje alkohol :D
Jednak ogólnie bardzo czêsto staram siê dobieraæ prezenty do zachcianek osoby.

W tym roku jeszcze nie my¶la³am nad tym co kupiê. Jedynie z ch³opakiem zgodnie zdecydowali¶my, ¿e wybierzemy siê na kolacjê do restauracji.

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

_____________________~*~_____________________

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjació³ko ma najdro¿sza!
Pisaæ wiersze sprawa "prosta"
W dniu mi³o¶ci co¶ wypada,
Prawie g³owa mi odpada...
Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em,
Jestem Ci go jednak winien.
Szko³a chyba ciê wykañcza,
Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D
Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich wiêc z hukiem,
Bo z têsknoty ju¿ usycham
I w te k±ty je upycham.
Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki
¯ycie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydni¶
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Prefix u¿ytkownikaNieoryginalna
Je¶li chodzi o kupowanie prezentów do co roku mam tê sam± zagwozdkê... Nigdy nie mogê siê na cokolwiek zdecydowaæ i czekam na jakie¶ prezentowe "ol¶nienie", a w praktyce koñczy siê tak, ¿e stojê w kolejkach na ostatni± chwilê w grudniu. Je¶li chodzi o kuzynów to zazwyczaj koñczy siê na pierdo³ach z Tigera czy Empika i s³odyczach. Dla mamy ksi±¿ka, gorzej z tat±, znów wypadnie pewnie na kalendarz/kubek/skarpetki (choæ z drugiej strony ile mo¿na haha). Zgadzam siê, ¿e karty prezentowe to zawsze dobry pomys³, zazwyczaj sprawdzaj± siê s³uchawki czy powerbanki, bo to po prostu uniwersalny prezent. Dla mnie wspomniany Tiger jest bardzo pomocny je¶li potrzeba jakiego¶ mniejszego podarku na chocia¿by miko³ajki, maj± bardzo ró¿norodny asortyment i zazwyczaj wybierze siê co¶ nawet dla zwyk³ego "zapchania" torby ¶wi±tecznej.

Strasznie lubiê za to pakowaæ prezenty, chyba jedna z moich ulubionych czê¶ci ¶wi±t :D Pakujê prezenty praktycznie wszystkich u siebie w domu (zdarza³o mi siê nawet pakowaæ prezent dla siebie hahah), nie mogê siê doczekaæ ju¿ kupna tych wszystkich wst±¿ek i papierów ozdobnych.

i.imgur.com/AqdSKcK.gif

i.imgur.com/AMSIjl0.jpg

i.imgur.com/z94JHcB.jpg

i.imgur.com/IOq4uF6.png

i.imgur.com/dj3Zj8i.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/redniec20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najoryginalniejszy_nick.png

i.imgur.com/nO5N78p.png

i.imgur.com/Dcribpk.png

i.imgur.com/0OhslGx.jpg

media1.tenor.com/images/e321945b3ac887e9a7cdb51b4d824850/tenor.gif

like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within)

Anastazja Schubert
Prezenty, prezenty. Co roku ten sam problem. Na domiar z³ego (albo i dobrego) w grudniu urodziny ma mój ch³opak, mój tata i tata mojego ch³opaka, wiêc jest wiêcej kombinowania. I od niedawna bratanek mojego ch³opaka, ale m³ody ma dopiero rok, wiêc jako prezent wyrêczyli¶my rodziców z zamówieniem tortu na imprezê (na której i tak koniec koñców nie bêdziemy, bo siedzimy z koron± u siebie w domu).

Dla ¿adnej z wy¿ej wymienionych osób nie mam jeszcze pomys³u na prezent. Dla taty zwykle na co¶ sk³adamy siê z mam±, z tat± na co¶ dla mamy. Z ¿adnym z nich jeszcze na ten temat nie gada³am. Zwykle idziemy w jakie¶ rzeczy praktyczno-³adne - skórzany pasek do spodni, perfumy, ale te¿ na przyk³ad vouchery do kina.

Dla ch³opaka staram siê co roku wymy¶liæ co¶ innego. Je¼dzi na motocyklach, wiêc ju¿ by³ zestaw letnich spodni i letniej kurtki do jazdy, ale te¿ czo³g w jego ulubionej grze World of Tanks (zalogowa³am mu siê jak nie widzia³, kupi³am, a potem oznajmi³am, ¿e oto ma ¶wi±teczny czo³g, haha), czy wyj¶cie na gokarty. Wypada³oby znowu podej¶æ do tej kwestii kreatywnie.

Widzimy siê te¿ w ¶wiêta z dalsz± rodzin± i tam robimy sobie losowanie. Mam kuzyna, lat 23, du¿o chodzi na si³kê, studiowa³ na politechnice, ¶mieszek. Ch³opak mi radzi³, ¿ebym kupi³ mu tego kaktusa, co ¶piewa Cypisa, ale mog³oby byæ niezabawnie jakby na wigilii w³±czy³ to przy babci xD Po przejrzeniu postów tu wy¿ej zastanawiam siê nad powerbankiem, chocia¿ mo¿e to bêdzie takie oklepane?

Prefix u¿ytkownikagordian119
Ja mam akurat stary, sprawdzony sposób na prezenty na ¶wiêta - Groupon. Nie do¶æ, ¿e zni¿ki bywaj± naprawdê spore (w tym roku widzia³em jak±¶ zni¿kê z 500 z³ do 89...), to jeszcze na dodatek jest to kopalnia pomys³ów. W tym roku kupiê rodzicom jak±¶ kolacjê w eleganckiej restauracji (wiem, da siê bardziej kreatywnie, ale moi rodzice to ten typ ludzi, którzy rzadko kiedy i raczej niechêtnie wychodz± z domu, na kolacjê pewnie jeszcze chêtnie wyjd±, ale na co¶ innego ju¿ pewnie niekoniecznie), dla siostry i jej ch³opaka wej¶cie do escape roomu, dla drugiej siostry i szwagra kurs tañca towarzyskiego, a dla siostrzenicy wej¶cie na salê zabaw (zastanawia³em siê jeszcze nad mini zoo, ale to raczej nie ta pora roku). Jak na razie uda³o mi siê zmie¶ciæ w 500 z³, a to i tak tanio jak na tak spor± rodzinê, chocia¿ jeszcze siê zastanawiam nad prezentem dla cioci i jej faceta, bo nie mogê znale¼æ dla nich nic bardziej kreatywnego... I jest jeszcze babcia, której chyba zamówiê w empiku kubek ze zdjêciem, które zrobili¶my na dzieñ babci, kiedy byli¶my na zdjêciu ona i my wszyscy, jej wnuk, wnuczki i prawnuczka w sensie :D

A je¶li chodzi o mnie, to powiem wam, ¿e ja sam nigdy z jakim¶ utêsknieniem na prezenty nie czekam. Jak siê by³o dzieckiem to wiadomo, to by³a najwa¿niejsza czê¶æ ¶wi±t, ale teraz... Co roku dostajê to samo, czyli jakie¶ ciuchy, kupê s³odyczy i kasê (akurat to ostatnie baaaardzo mi pasuje xD). O wiele bardziej wolê robiæ innym prezenty, ni¿ dostawaæ je samemu. Serio, je¶li ju¿ to wolê dostaæ parê groszy, które z³o¿ê sobie na koncie oszczêdno¶ciowym i potem pojadê za to na wakacje (a w grudniu kasy zbieram mnóstwo, bo jeszcze moje urodziny s±), ni¿ byæ obsypywanym jakimi¶ ¶rednio potrzebnymi rzeczami. U mnie w rodzinie ju¿ nawet nikt siê nie stara nikogo zaskakiwaæ (ja spróbujê w tym roku, bo takich prezentów ode mnie chyba nikt siê nie spodziewa xD), wszyscy zawsze do wszystkich dzwoni± i pytaj± co kto chce na ¶wiêta. Dla mnie to trochê smutne, bo pozbawia nas trochê tej atmosfery oczekiwania i zaskoczenia, czyli czego¶, co strasznie lubi³em jako dziecko. No ale co poradziæ, ¶wiat ju¿ w tym kierunku poszed³, nie ma co nad tym p³akaæ...
Witam was, moi drodzy,
w krainie czarów!

www.harry-potter.net.pl/images/articles/gordian.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najpow2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-powazny.png

i.imgur.com/Jy8q3a1.jpg

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/12/d8/e5/12d8e53b202c07dd261102bf53ad10c5.jpg

A je¶li chcecie zdobyæ
Druhów gotowych na wiele,
To czeka was Slytherin,
Gdzie ceni± sobie fortele.

Posycz sobie, ma³a ¿mijko
Wij siê, ¿mijko, wij
B±d¼ milutka dla Gordiana
Bo ciê przybije do drzwi!

pobierak.jeja.pl/images/3/5/8/235806_coachingowe-brednie.jpg

Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen

i.imgur.com/Ki6Z5wP.jpg

Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) :D
i.imgur.com/GnXvW0r.png

W Hogwarcie:

Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018)
Prefekt Slytherinu 2017/2018

Bruno Boccanegra (od 8.07.2018)

Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind
Ja z mê¿em nie kupujemy sobie prezentów, tylko synkowi pod choinkê. Syn jest w takim wieku, ¿e kupujemy mu gry, sprzêt do kompa lub jakie¶ ubranie. Je¶li wybieramy siê do kogo¶ na ¶wiêta, to kupujemy symbolicznie co¶, czasami jakie¶ wino, albo jak±¶ **** ¶wi±teczn±. Rzadko na ¶wiêta odwiedzamy kogokolwiek, tak samo nas nikt nie odwiedza, wiêc i prezentów nie ma hehe. Jednak w tym roku postanowi³am zrobiæ ¶wi±teczne stroiki i rozdam je w rodzinie 😊
i.ibb.co/8DTZnrV/Hogwarts-Houses.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-pedzel.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/f427d4baf088.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f1629c56b2.jpg

naforum.zapodaj.net/thumbs/3b5d5b75c61c.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudia.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudialindomensmierci.jpg

O tym zawsze pogadam:D

*rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach LoduSerce*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rêkodzie³o

Znajdziesz mnie na:

blogu:https://sagaoludz...gspot.com/
instagramie:http://www.pictam...5597626476

mrauuuu Love Ulubione anime - Noragami

media0.giphy.com/media/tBpYqkMgAPaWA/giphy.gif

Ulubione filmy - seria Jurrasic

akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201553/rs_500x272-150603111143-rs_500x272-150522100555-giphy.gif

[color=#ffff00]Ukochane bajki

m.gifmania.com.mx/Gifs-Animados-Walt-Disney/Gif-Animadas-Peliculas-Walt-Disney/Imagenes-Animadas-Bella-Bestia/Personajes-Bella-Bestia/Rosa-Encantada-75560.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/10/045f0cf3c2a06cb7076a1e0e0cb5aaec.gif

Dziêki za odwiedziny ^^[/color]

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
pawadek
Ja to mam mega problem... co roku to samo.. ka¿dy ma wszystko i na si³ê wymy¶lanie prezentów to jeszcze wiêksza katorga.. Najgorsze jest kupowanie dla rodziców bo oni to naprawdê wszystko maj± :) Chyba ¿e Wy macie pomys³y które s± uniwersalne dla ka¿dego. Mam w planie skorzystaæ z tego sklepu - https://www.murra.../prezenty/ mo¿e komu¶ te¿ pomo¿e :)
Edytowane przez pawadek dnia 13.12.2021 14:36

Takoizu
Ja mam zawsze problem z wymy¶laniem prezentów, a jak ju¿ co¶ fajnego wymy¶lê to okazuje siê ¿e koszty zawsze przewy¿szaj± mój bud¿et.

Gordian bracie - kocham Ciê otworzy³e¶ mi oczy z Grouponem i jestem zachwycona! Na pewno co¶ znajdê na ¶wiêta lub pó¼niej na jakie¶ urodziny czy co¶!
33.media.tumblr.com/4389ee5493c85321bd37937172d5c1a0/tumblr_n2hmj3ZZNl1tqs1heo1_250.gif

Prefix u¿ytkownikamonciakund
To w sumie bêd± moje pierwsze ¶wiêta, gdzie bêdê kupowaæ prezenty (bo wcze¶niej nie zarabia³am, a g³upio dostawaæ od rodziców pieni±dze by kupiæ za to im prezent) i wydaje mi siê, ¿e mam wszystko pod kontrol± :D

Dla bratanicy mam ju¿ kupione poncho (taki rêcznik na basen) jednoro¿ca. Jest ró¿owe, ma uszka i róg na kapturze, istne cudo. Brat z bratow± dostan± jak±¶ planszówkê. M³odszemu bratu kupi³am kominek do wosków (zabra³ mój jak wyjecha³am z domu na studia, wiêc wiem, ¿e doceni posiadanie w³asnego) oraz komplet wosków. Dziadkom kupiê jak±¶ misê na owoce czy co¶ podobnego (po ponad 50 latach wymieniaj± czê¶æ naczyñ). Tata dostanie ksi±¿kê, a mama ulubione perfumy (mam szczê¶cie, bo nie ma drogiego gustu). Natomiast cioci kupiê konkretn± sypan± herbatê, bo ostatnio jak u nas by³a, to wspomina³a ¿e jej bardzo smakuje.

I to tyle. Jeszcze dodam, ¿e moja rodzina jest na tyle stara (najm³odszy jest mój 18-letni brat, poza 3-miesiêczn± bratanic±), ¿e najzwyczajniej w ¶wiecie mo¿na siê wprost zapytaæ co kto chce i po problemie :D
confessionsofasomedaysomebody.files.wordpress.com/2015/01/ga-mer-and-christina-dancing.gif

- - -
The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.
- - -

31.media.tumblr.com/1ca838daf1b7baf7bf54202eafbe7917/tumblr_mr7lzbBN7k1rv3froo1_500.gif

- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -

66.media.tumblr.com/tumblr_l9mktjSej61qaao9mo1_500.gif

---
Nad przepa¶ci±, tego¿ roku
¯yraf masa siê w amoku
Rodzi. Pamiêæ ludzka jest
Zawodna, mimo tego fiest
Tysi±ce, z tej okazji,
Ku jej chwale od Abchazji
A¿ po Nordkapp wspominacie.
"Czyjej chwale?", siê spytacie.
Jak to czyjej? Monci* naszej.
Gryfa córce, redakcyjnej
Na tym ¶wiecie ambitniejszej
Od niej nie ma. Tu rysunek,
Tam malunek i do tego
Social media. Wizerunek
Hp-neta tam kreuje, ego
Strony reperuje. Szczerze,
Bardzo, bardzo szczerze mówi±c
Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda.
¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj.
Koniec, basta - taki mus i
¯yraf pasta.

---

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_pedzel.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021adminnaj.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-adminpieklo.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021wydarzenie2.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/moncia.jpg

alesko5
Ja dla swoich dzieci kupi³am klocki ze sklepu - https://klocki-2.pl/lego-harry-potter Bardzo mocny by³o zaskoczone i zadowolone :) Teraz zastanawiam jakie kupiæ dla chrze¶niaka.
Edytowane przez alesko5 dnia 06.04.2023 12:06

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: