Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
| Czy podoba Ci siê pomys³ Samicy? | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
|
HPnetowy klub ksi±¿ki
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 04.01.2022 20:11
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Hej! Mam kryzys czytania i to mocny. Pomy¶la³am, ¿e mo¿e HPnetowy klub ksi±¿ki pomo¿e mi wróciæ do regularnego czytania. Jakby to mia³o wygl±daæ? Nie wiem, nigdy nie by³am w klubie ksi±¿kowym, czy jak to siê zwie. Ale wyobra¿am to sobie tak, ¿e wybieramy jakim¶ magicznym sposobem ksi±¿kê, mamy 2(?) tygodnie na jej przeczytanie i wtedy w trzecim tygodniu rusza ¿ywa dyskusja o tej pozycji. My¶lê, ¿e gusta s± ró¿ne, a przy zró¿nicowaniu tytu³ów mog³yby wynikn±æ z tego dyskusje lub peany zachwytu. Dajcie znaæ czy propsujecie i jak by to mog³o wed³ug Was wygl±daæ. Edytowane przez Sam Quest dnia 04.01.2022 20:18
![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 04.01.2022 20:28
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Zawsze mnie intrygowa³o to wyzwanie 52 ksi±¿ki w 52 tygodnie i mam marzenie, ¿e kiedy¶ mi siê to uda. Po¿yjemy, zobaczymy. Do klubu ksi±¿ki do³±czy³am raz i by³am na dwóch spotkaniach. Potem okaza³o siê, ¿e nie mam w sobie tyle zaciêcia, ¿eby czytaæ na czas i to, co akurat ma byæ poddane dyskusji. Mimo wszystko, chcia³abym spróbowaæ. Nie wiem na ile bêdê w stanie siê zaanga¿owaæ, ale choæ parê razy bym siê pewnie w³±czy³a w dyskusje takiego klubu ksi±¿ki. ![]() ![]() Czasem co¶ piszê Artyku³y: Historia pod skór± zapisana Fan-fiction Drugie ¿ycie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjêcie do Hogwartu |
|
|
|
CoSieDzieje |
Dodany dnia 04.01.2022 21:04
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 1033 Dom: HufflepuffPunkty: 30039 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 20.08.17 |
Ja nie ukrywam, ¿e pomys³ brzmi ciekawie Nie wiem co prawda jak nam to wyjdzie, ale spróbowaæ nie zaszkodzi. Ja chêtnie wezmê udzia³ ![]() A wybieranie ksi±¿ki to naprawdê bêdzie magiczne, chocia¿ proponowa³bym co¶ mi³ego i przyjemnego, np. jaki¶ nie za d³ugi krymina³. Krymina³y s± super. No albo jaki¶ reporta¿ z wydawnictwa Czarne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wcze¶niejszych nie mogê znale¼æ i dobrze "¯ycie jak tandetny jarmark" - z³ota kryj± siê nawet w szkolnych notatkach |
|
|
|
| Syriusz32 |
Dodany dnia 04.01.2022 21:07
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 17 Postów: 1120 Dom: GryffindorPunkty: 15213 Ranga: Potêga Krwistego Steka! Data rejestracji: 30.06.14 |
Wydaje mi siê, ¿e je¶li mia³oby to ruszyæ to trzeba by by³o zacz±æ z ma³ego kalibru, jakie¶ jednostrza³y na 100-300 stron. Ewentualnie rozszerzyæ to do klubu ksi±¿ki i filmu Ale sam pomys³ brzmi ciekawie, o ile znajd± siê chêtni do dyskusji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Syriusz przejmujesz siê mniej swoj± matur± ni¿ ¶lizgoni wygraniem Pucharu, a to jest jakie¶ osi±gniêcie " ~ Anton |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 04.01.2022 21:25
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
W ogóle co do czytania, ale nie ksi±¿ek, to mo¿na by zrobiæ jaki¶ klub czytania fanficków, ¿eby o nich te¿ podyskutowaæ. Ale to tak tylko rzucam, mo¿na oprócz ksi±¿ek, mo¿na te¿ wcale tego nie robiæ. Nie wszyscy lubi± fanficki, ale takie grupowe czytanie mog³oby przy okazji o¿ywiæ dzia³ FF, który ostatnio i tak nie¼le ¿yje. ![]() ![]() Czasem co¶ piszê Artyku³y: Historia pod skór± zapisana Fan-fiction Drugie ¿ycie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjêcie do Hogwartu |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 05.01.2022 01:04
|
![]() Pochwa³y: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Te¿ mam spory kryzys czytania, wiêc super inicjatywa! Chêtnie wezmê udzia³, chocia¿ mam do przeczytania jeszcze tylko 22 lektury do maja, ale jako¶ to bêdzie Ewentualnie nie trzeba rzucaæ tylko ca³ych tomów, ale równie¿ jakie¶ d³u¿sze i ciekawsze fragmenty ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczê¶cie, które osi±gamy szczerymi intencjami, ¿yczliwo¶ci± i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby dzia³aæ zgodnie z energi± runy, dobrze jest otaczaæ siê dobrymi lud¼mi, którzy wznosz± nas do góry, zamiast ¶ci±gaæ na dó³. Szczê¶cie i rado¶æ mno¿y siê, kiedy siê je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel siê dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osi±gniêcia ![]() ![]() |
|
|
|
Sharllottka |
Dodany dnia 06.01.2022 13:44
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 31 Dom: SlytherinPunkty: 3244 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 05.04.21 |
Pomys³ jest niesamowicie ciekawy! A¿ mnie wkrêci³o w fotel tak± akcjê mo¿na spokojnie ogarn±æ. Na przyk³ad jedn± ksi±¿kê na miesi±c, z czego trzy tygodnie na czytanie, a tydzieñ na recenzjê i dyskusje A hpnetowicz z najwiêksz± ilo¶ci± postów mia³by zaszczyt wybrania nowego tytu³u jednak pamiêtajmy ¿e ka¿dy ma swój limit czasu przeznaczony na czytanie, wiêc tysiêczno stronicowa ksiêga nie ka¿demu wpadnie w gusta, na takie ksi±¿ki by musia³ byæ inny event, albo inny przedzia³ czasowy. Wtedy by mo¿na nawet ca³e sagi wkrêciæ. Pamiêtajmy tak¿e ¿e nie do wszystkich ksi±¿ek ka¿dy ma dostêp, nie zawsze kto¶ ma czas by obszukaæ ksiêgarnie i biblioteki, wiêc polecam tak¿e szukaæ darmowych ebooków na stronach takich jak doci.pl (polecam swoj± drog±! 3/4 mojej pamiêci w telefonie jest zajêtych takimi pdf-ami) eBooki mo¿na zabraæ ze sob± wszêdzie, tak samo audiobooki, i niektórym taka forma bardziej odpowiadaæ, jest masa aplikacji takich jak Legimi ,storytel lub BookBeat z których pewnie niektórzy z nas korzystaj± ![]() W ka¿dym b±d¼ razie jestem na TAK! ![]() Zwariowany mól ksi±¿kowy! Gdy czytam ksi±¿kê bez kija nie podchod¼! Nom! jak ju¿ czujesz siê ostrze¿ony, to zapraszam do poznania z bliska mej zar±biaszczej osoby ![]() Ogólnie uwielbiam uniwersum Harrego Pottera jak i jego fandomy ![]() Uwielbiam te¿ anime!!! To Druga rzecz zaraz po HP i Ksi±¿kach któr± kocham!! Moim Love jest -Tales of Zestiria! Jak ka¿da czaruj±ca m³oda adeptka magii mam specjalizacjê! Mianowicie? Quilling! I inne wyroby rêczne takie jak rysowanie i malowanie Kusudama te¿ siê gdzie¶ tam znajdzie razem z origami modu³owym ![]() Czê¶æ moich wyrobów mo¿ecie obserwowaæ na HPnetowym Discordzie! Czêsto siê chwalê w trakcie sklejania i kompletowania! Je¿eli s± zwi±zane z uniwersum HP oczywi¶cie trafiaj± na stronkê jako FanArt ![]() P.S. Du¿o osób zna/³o, mnie pod Puchoñskim kolorkiem jako CharlottePotter! Suprise!! Prawda? Niezbadane s± moce HPneta, co stworzy potrafi te¿ znikn±æ! Konta nie nale¿± do wyj±tków najwidoczniej... Wiê HPnet uznaj±c ¿e jest za nudno, sprawi³ mi niesamowit± niespodziankê urodzinow±! Znikn±³ moje konto! Najwidoczniej doszed³ tak¿e do wniosku ¿e si³y w Pucharze Domów s± niewyrównane, wiêc mo¿ecie wyobraziæ sobie jakie¿ by³o wielkie me zdziwienie, jak po ceremonii przydzia³u, me szaty zmieni³y kolor na zielony! Tak wiêc oto sta³am siê Puchoñskim Wê¿ykiem! Cieszê siê bardzo ¿e dotrwali¶cie do koñca mojego opisu! Wsiadam wiêc na moj± miot³ê i zasuwam pisaæ komentarze pod postami! Bayo! Mi³ego dnia wam ¿yczê I cudnej zabawy podczas odkrywania magii HPneta! Kto wie co on jeszcze skrywa... |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 07.01.2022 21:18
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Okej, to mo¿e spróbujmy. Nie wiem jak wybraæ ksi±¿kê, wiêc mo¿e podsy³ajcie do mnie tytu³y do koñca niedzieli i wtedy na drodze losowania/g³osowania wybierzemy pierwsz± pozycjê? Chyba, ¿e kto¶ ma lepszy pomys³, albo jest jaki¶ generator tytu³ów, czy co¶. Mo¿e niech wymaganiem bêdzie to, by tytu³ nie by³ mocno niszowy (typu 10 egzemplarzy na Polskê) i do 200 stron? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sharllottka |
Dodany dnia 07.01.2022 21:30
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 31 Dom: SlytherinPunkty: 3244 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 05.04.21 |
Hmmm ok, zawsze jaki¶ pocz±tek trudniej z tytu³ami bo w mojej g³owie jest ich ca³a masa! Na pewno bardzo przyjemnymi ksi±¿kami s± "Lato le¶nych ludzi" oraz "Straszny dziadunio" Marii Rodziewiczównej Albo na przyk³ad Zew krwii, oraz Bia³y Kie³ od Londona....... Za bardzo siê w czuwam Jednak te ksi±¿ki maj± odpowiednie rozmiary no mo¿e po za bia³ym k³em........ ![]() Zwariowany mól ksi±¿kowy! Gdy czytam ksi±¿kê bez kija nie podchod¼! Nom! jak ju¿ czujesz siê ostrze¿ony, to zapraszam do poznania z bliska mej zar±biaszczej osoby ![]() Ogólnie uwielbiam uniwersum Harrego Pottera jak i jego fandomy ![]() Uwielbiam te¿ anime!!! To Druga rzecz zaraz po HP i Ksi±¿kach któr± kocham!! Moim Love jest -Tales of Zestiria! Jak ka¿da czaruj±ca m³oda adeptka magii mam specjalizacjê! Mianowicie? Quilling! I inne wyroby rêczne takie jak rysowanie i malowanie Kusudama te¿ siê gdzie¶ tam znajdzie razem z origami modu³owym ![]() Czê¶æ moich wyrobów mo¿ecie obserwowaæ na HPnetowym Discordzie! Czêsto siê chwalê w trakcie sklejania i kompletowania! Je¿eli s± zwi±zane z uniwersum HP oczywi¶cie trafiaj± na stronkê jako FanArt ![]() P.S. Du¿o osób zna/³o, mnie pod Puchoñskim kolorkiem jako CharlottePotter! Suprise!! Prawda? Niezbadane s± moce HPneta, co stworzy potrafi te¿ znikn±æ! Konta nie nale¿± do wyj±tków najwidoczniej... Wiê HPnet uznaj±c ¿e jest za nudno, sprawi³ mi niesamowit± niespodziankê urodzinow±! Znikn±³ moje konto! Najwidoczniej doszed³ tak¿e do wniosku ¿e si³y w Pucharze Domów s± niewyrównane, wiêc mo¿ecie wyobraziæ sobie jakie¿ by³o wielkie me zdziwienie, jak po ceremonii przydzia³u, me szaty zmieni³y kolor na zielony! Tak wiêc oto sta³am siê Puchoñskim Wê¿ykiem! Cieszê siê bardzo ¿e dotrwali¶cie do koñca mojego opisu! Wsiadam wiêc na moj± miot³ê i zasuwam pisaæ komentarze pod postami! Bayo! Mi³ego dnia wam ¿yczê I cudnej zabawy podczas odkrywania magii HPneta! Kto wie co on jeszcze skrywa... |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw

Hufflepuff

Gryffindor

Sharllottka
Slytherin
A hpnetowicz z najwiêksz± ilo¶ci± postów mia³by zaszczyt wybrania nowego tytu³u 
Kusudama te¿ siê gdzie¶ tam znajdzie razem z origami modu³owym