Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Czy tak wyobra¿ali¶cie sobie postacie z HP jak s± ukazane w filmach??
|
|
| gimikis |
Dodany dnia 14.06.2007 16:55
|
![]() Postów: 726 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1771 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 12.03.07 |
Co do g³ównych postaci, to mam inn± sytaucjê ni¿ mo¿e wiêkszo¶æ: pierwszym moim spotkaniem z HP by³o obejrzenie HP i KT, wiêc od pocz±tku Rona i Hermionê wyobra¿a³am sobie tak, jak to widac na filmie. Owszem, mo¿e ich zachowanioe trochê odstaje od mojego wizerunku bohaterów. Wyj±tkiem jest Harry: uwa¿am, ¿e Daniel R. dosyæ dobrze gra, jednak jego wygl±d nie pokrywa siê idealnie z "moim" Harrym. Najbardziej spasowa³ mi rysunek na pi±tej czê¶ci ksi±¿ki i raczej tak go sobie wyobra¿am. Mo¿e w pi±tej czê¶ci, w filmie bêdzie bardziej do takiego podobny - na fotkach ma jakie¶ takie krótsze w³osy... Je¶li s±dzisz, ¿e w dobie komputerów sztuka czytania zanik³a, zw³aszcza w¶ród dzieci, to niezawodny znak, ¿e jeste¶ MUGOLEM!
|
|
|
|
| nagini |
Dodany dnia 16.06.2007 20:26
|
![]() Postów: 12 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 208 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 16.06.07 |
Snape ksi±zkowy jest niemal przeciwieñstwem granego przez Rickmana. Jest naprawde odpychajacy, fizycznie tez, moze poza paroma sytuacjami, kiedy wykazuje ludzkie odruchy. Gdyby tê postaæ sfilmowano wiernie, nikt by go nie lubi³. Lucjusz Malfoy za to w filmie sie wybija, godny oficer Voldemorta, imponuj±cy i diaboliczny. Lupin mi strasznie nie pasowa³ na pocz±tku jak zobaczy³±m Thewlisa(nic nie mam do jego warsztatu),ale to sie zmiana. A Syriusz... Oldman sta³ sie Syriuszem. |
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 17.06.2007 12:11
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3927 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
Popieram stwierdzenie o Belli. Wygl±da hmmm...jak czarownica z bajki o Jasiu i Ma³gosi. Muszê jednak przyznaæ, ¿e podczas pojedynku w MM jest ju¿ bardziej podobna do moich wyobra¿eñ. Co do Umbridge zgadzam siê definitywnie. Z ropuchy sta³a siê babuni±. Tak siê nie robi!:| ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisa³am siê sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinê mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworz± Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajêcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobra¼ni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| Qnc |
Dodany dnia 02.07.2007 01:46
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 29.06.07 |
z tego co widzialem w zwiastunach ZF to jak narazie ani Umbridge ani Tonks chociazby, nie sa podobne do moich wyobrazen. na Umbridge pasowalaby aktorka o rysach aktora grajacego wuja Vernona ale takiej chyba nigdzie nei znajda a z koleji Tonks wyobrazalem sobie jako taka troche mlodsza Hooch, nie wiem dlaczego, moze ze wzgledu na jej fryzure? Lupin zupelnie rozminal sie z moimi oczekiwaniami... Snape jest dla mnei dobrany calkiem ok, tylko gdyby mial troche bardziej tluste wlosy (bleh) a poprzedni Dumbledore bardziej mi pasowal bo byl troche jakby lagodniejszy a ten nowy ma jakis oblakany wzrok hehe to na tyle z moich spostrzezen
|
|
|
|
Iwcia14 |
Dodany dnia 02.07.2007 10:29
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 67 Dom: RavenclawPunkty: 245 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 30.06.07 |
Luna jest za ³adna...Umbridge idealna dos³ownie... Nasze cudowne trio to dos³ownie najlepiej dobrani odtwórcy, jeszcze Snape jest doskona³y, Syriusz, Draco, Dumbledore i Lucjusz... i Bella te¿ nawet... Ka¿dy z nas chcia³by mieæ trochê ciep³a, jest mu ¼le kiedy ju¿ tego niema...
Nim wygramy w³asny los Musimy wierzyæ w tyle s³ów, Czy z³e, czy dobre s±... Nim przyjdzie kto¶ W nasz sen w powszedni dzieñ Nie powiem mo¿e nic, bo przecie¿ wie... |
|
|
|
| The Watcher |
Dodany dnia 02.07.2007 17:32
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.07.07 |
Ogólnie aktorzy s± nie¿li, ale jak dla mnie to najgorzej wypad³ Lupin. Strasznie mi ten aktor nie podpasi³. Radcliff jako HP to dla mnie pora¿ka. Cho mog³a by nie byæ taka pucó³owata. Bonnie Wright (Ginny) ma trochê kwadratow± szczêke, ale w sumiê ³adna normalana dziewczyna. Reszta Weasleyów porz±dna. Umbridge mog³a by byæ bardziej spasiona:smilewinkgrin: -What is your life?
-My honour is my life. -What is your fate? -My duty is my fate. -What is your fear? -My fear is to fail. -What is your reward? -My salvation is my reward. -What is your craft? -My craft is death. -What is your pledge? -My pledge is eternal service. |
|
|
|
| Bossy |
Dodany dnia 03.07.2007 14:31
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 17 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 133 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 07.06.07 |
Hmmm wszyscy w sumie mi pasuja...jedni mnie drudzy bardziej, ale jesli sie tak zastanowie to zdecydowanie Lune wyobrazalam sobie inaczej...i to zupelnie inaczej. Poza tym profesor Trelawney, panny Patil oraz Fleur wygladaja inaczej niz w mojej wyobrazni, a no i jeszcze Krum! i to chyba najwazniejsze, wedlug mnie zostal naprawde niewlasciwie dopasowany....echh ale coz poradzic![]() Ups...zobila sie mala lista, a mowilam, ze wszyscy mi pasuja:lol: Edytowane przez Bossy dnia 03.07.2007 14:32 I don't wanna be the girl who has to feel the silence...
|
|
|
|
Anix |
Dodany dnia 11.07.2007 13:43
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 676 Dom: SlytherinPunkty: 4196 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 12.04.07 |
Idealnie dobrani? Hm, Snape we wszystkich czê¶ciach, Harry w dwóch pierwszych, Malfoy w Trójce i Czwórce, Voldemort w Czwórce, Dumbledore w Jedynce i Dwójce... Hermiona w Jedynce, bli¼niaki Weasley`e w Czwórce. No i Pani Weasley w Dwójce. A tak to inaczej sobie wszystkich wyobra¿a³am i wyobra¿am, Umbrid¿e co¶ za bardzo schud³a moim zdaniem :/ |
|
|
|
| nikola19_70 |
Dodany dnia 13.07.2007 19:35
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 122 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 505 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.07.07 |
Pierwszych ksi±¿ek nie czyta³am wiêc zaakceptowa³am aktorów nie pasuje mi Trelawney, Umbridge Fleuf wed³ug mnie opisana jest jako ósmy cud ¶wiata a jest taka sobie.Tonks te¿ wyobra¿a³am sobie inaczej tak± bardziej smuk³± ale zobaczymy jak zagra
|
|
|
|
| Cathy |
Dodany dnia 16.07.2007 13:23
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 16.07.07 |
Coz, mi najbardziej z wszystkich postaci nie pasuje filmowa Cho Chang. Podczas czytania ksiazki wyobrazalam ja sobie jako naprawde sliczna dziewczyne, szczegolnie, ze jest napisane, ze Cho jest bardzo popularna w szkole... A tu co? Dali jakas Katie, chinke, japonke (czy co to jest, bo juz naprawde nie wiem) i zepsuli postac. Ja nie twierdze, ze ta Katie jest brzydka. Ale uwazam, ze ta postac powinna miec w sobie piekno widoczne na pierwszy rzut oka, a nie gdzies ukryte i trzeba sie dobrze przygladnac zeby je znalezc. Na niej najbardziej sie zawiodlam... I moze jeszcze na Fleur, wcale nie jest taka piekna jak miala byc. Hagrid takze wg mnie jest za maly, a Umbridge powinna byc grubsza. Ale to tylko moja wyobraznia. |
|
|
|
| lenne |
Dodany dnia 16.07.2007 16:20
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 945 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1184 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 13.07.07 |
wyobrazalam sobie ze moody bedzie starym i przygarbioym czarodziejem a tu nic z tych rzeczy ... dla mnie ten aktor to bardziej do piratow z karaibow pasuje hih ... treawley rzeczywiscie do swojej roli pasuje ... |
|
|
|
| damiano |
Dodany dnia 19.07.2007 10:49
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -14 Ranga: Irytek Data rejestracji: 15.04.07 |
Ja Hermione, Moody'ego i Syriusza dok³adnie( we eszystkich szczegó³ach:smilewinkgrin wyobra¿a³em tak jak s± przedstawieni. Natomiast zupe³nie sobie inaczej wyobra¿a³em Harry'ego. Mia³ byæ niski jak na swój wiek a mi na takiego nie wygl±da³!!
|
|
|
|
| Ginger |
Dodany dnia 26.07.2007 01:03
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 82 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 26.07.07 |
poniewa¿ dumb. i lupin sa moimi najukochanszymi bochaterami to wlasnie otdwoooorcy ich postaci byli dla mnie najwiêkszym rozczarowaniem... hhhmmm postac albusa wg ksiazki powinna promieniowac spokojem.... totez pierwszym mini-szokiem byl moment jak dumb rzucil sie na harrego pytaj±c czy wrzucil swoje nazwisko do czary ognia... no i remus... matko!!!! te zalosne, obzydliwie pompatyczne dialogi w trzeciej czesci... czytalam ja co prawda tylko dwa razy ale takiej zenady nie pamietam... no i w mojej wyobraznie nie byl taki ofermiasty ....i znacznie przystojniejszy.... |
|
|
|
| XxJustAFakexX |
Dodany dnia 27.07.2007 15:31
|
![]() Postów: 24 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 26 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 20.07.07 |
Ja zupe³nie inaczej wyobra¿a³am sobie lunê - jako wysok± przera¼liwie chud± blondynkê z w³osami do psa i wy³upiastymi oczami ![]() A Moody`ego wyobra¿a³am sobie dok³adnie tak jak w filmie Bellê wyobra¿a³am sobie tak trochê jak Amy Lymn Lee z Evanescnece ![]() A, i Tonks inaczej sobie wyobra¿a³am Napalona fanka Ruperta G.
![]() ![]() |
|
|
|
fanka_potter_love |
Dodany dnia 29.07.2007 21:29
|
![]() Postów: 2 Dom: SlytherinPunkty: 251 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 16.06.07 |
Ja osobi¶cie wyobra¿a³am sobie Dumbledora jako ...troszkê oty³ego, z czarnymi w±sami niewiem czemu. HEEH. My¶la³am ¿e Luna Lovegood bêdzie bardziej pomylona ogólnie aktorzy sa dobrani ...idealnie.:smilewinkgrin:
|
|
|
|
| Pomylunaa |
Dodany dnia 05.08.2007 16:56
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 103 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 02.08.07 |
Hmm...ja najpierw obejrza³am HP i KF a potem przeczyta³am ksi±¿ki wieæ je¶li chodzi o Harrego , Hermionê i Rona to w czasie czytania mam aktorów przed oczami, chocia¿ Emma ostatnio przesta³a mi jako¶ pasowaæ do Hermiony. Jak sobie teraz tak pomy¶lê to Snape jest idealny. Lupina i Syriusza wyobra¿a³am sobie inaczej - Lupin w moim wyobra¿eniu by³ bez w±sów a Syriusz mial proste czarne w³osy a nie szare "loki" (jesli mo¿na to tak nazwaæ ).Najlepszy Dumbledore to by³ ten z KF i tak go zazwyczaj wiedzê czytajac ksi±¿kê. Voldemort mia³ mieæ czerwone szparki w oczach no i zawsze by³ dla mnie jaki¶ straszniejszy ni¿ w filmie. Do Cho nie mam ogólnie zastrze¿eñ ale raczej j± sobie wyobra¿alam z napuchniêtymi oczami od p³aczu bo w ksi±¿ce jest z niej niez³a p³aczka. Je¶li chodzi o Lunê to mys³a³am ¿e bêdzie mia³a wiêkszy wytrzeszcz i wy³upiaste ga³y (i bêdzie nieroz³±czna ze swym naszyjniekiem z kapsli od piwa ) ale reszta siê zgadza. Fleur wogóle mi nie pasuje - dla mnie by³a bardzo jasn± blondynk± o w³osach do pasa z otaczaj±c± j± ¶wietlist± ³un± i nieziemsk± urod± (pewnie trudno by by³o dobraæ tak± aktorkê )Filch , Mcgonagall oraz Hagrid s± ¶wietnie dopasowani. Trelawney wyobraza³am sobie jako tajemnicz± kobietê w srednim wieku owiniêt± w d³ugie at³asowe szale z mega wielkimi oczami i jeszcze mega wiêkszymi okularami - a tu kuku bo wyglada jak ¿ona Filcha ubrana w jakie¶ kwiaciaste szmaty. W takim stroju mog³aby zamiataæ pod³ogê w Hogwarcie. Nie podobala mi siê w ZF ciotka Petunia która wyskoczy³a sobie w mini sukience wed³ug mnie powinna wyskoczyæ z mopem i zmiotk± (przecie¿ w ksi±¿ce by³a pedantyczna o_O ) Ale ju¿ szczytem najbardziej niedopasowanego aktora do postaci jest UMBRIGE !! - mia³a byæ t³usta , obrzydliwa ropucha z kpi±cym, jadowitym u¶mieszkiem i wielk± kokard± na g³owie a nie dobrotliwa babcia w rózowym sweterku jak do rany przy³o¿ !!!:upset: Reszta aktorów jest ok ![]() Uh...ale siê rozpisa³am
|
|
|
|
| Bella Black |
Dodany dnia 02.09.2007 22:21
|
![]() Postów: 358 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 509 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.09.07 |
nie chce mi siê czytaæ wszystkich postów, bo zaraz idê spaæ (tak jutro niestety znów szko³a:rol: ) nie pasuj± mi: Trelawney (noo... tak po prostu. inaczej ja sobie wyobra¿a³am) Moody !!! (co to za grubas z opask± pirata??? w³a¶nie, mo¿e wziêli go z castingu do piratów z karaibów? jeszcze ta nó¿ka )rodzice Harry'ego (ojciec-wyobra¿a³am sobie dok³adnie kopiê Harry'ego, matka-wyobra¿a³am sobie jako ¶liczn± kobietê, a jest... brzydka) Lucjusz Malfoy - no jako¶ tak nie teges :| no i mia³am jeszcze paru napisaæ, ale zapomnia³a ![]() jak mi siê przypomni to dopiszê EDIT: i jeszcze: Luna - wiecznie potargane w³osy, baaardzo wy³upiaste oczy Harry - to fakt, móg³by byæ ni¿szy Fleur - bia³a cera, bia³e w³osy, podchodz±ca pod topielicê, ale jednak prze¶liczna (wiem, ¿e nie zrozumiecie )Voldemort - jaki¶ ma³o straszny w filmie... Edytowane przez Bella Black dnia 02.09.2007 22:26 |
|
|
|
| Veela |
Dodany dnia 05.09.2007 07:59
|
![]() Postów: 1155 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1432 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 30.08.07 |
Mi najmniej pasuje jeczoca Matra. Przecie¿ mia³a byæ pulchna, i brzydka. Gdyby zdje³a te okulary to by³aby tak± przeciêtn± dziewczyn± . No i jest za chuda. A najwiêksza pomy³ka to Umbridge =/ Ten rodzaj szczê¶cia, który czyni nas lepszym od wszystkich, niezale¿nie od tego, czy maj± go wiêcej od nas. |
|
|
|
| Luna112 |
Dodany dnia 05.09.2007 16:09
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -3 Ranga: Irytek Data rejestracji: 31.08.07 |
Tak,dla mnie Hermoina,Ron,Harry,Dumbledore(aktor który go gra móg³by byæ troche ³agodniejszy),Syriusz,Voldemort,Weasleyowie,Bellatrix,Snape(móg³by mieæ t³uste w³osy)s± dla mnie idealni!!!!! Zapraszam na www.zwariowany-swiat-dorki.blog.onet.pl! Blog o Harrym i nie tylko
![]() |
|
|
|
| Flowerpower |
Dodany dnia 05.09.2007 19:38
|
![]() Postów: 87 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 132 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 29.08.07 |
Szalonooki jest paskudny:| T³uste toto i jakie¶ takie niezgrabne... Syriusza te¿ sobie nieco inaczej wyobra¿a³am, ale prze³knê³am go w wydaniu Gary'ego Pan Weasly, Umbridge, ciotka Petunie, pani Figg te¿ jako¶ inaczej wygl±dali w mojej g³ówce Let me take you down 'cause I'm going to strawberry fields.
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

ale takiej chyba nigdzie nei znajda
a z koleji Tonks wyobrazalem sobie jako taka troche mlodsza Hooch, nie wiem dlaczego, moze ze wzgledu na jej fryzure?
Lupin zupelnie rozminal sie z moimi oczekiwaniami... Snape jest dla mnei dobrany calkiem ok, tylko gdyby mial troche bardziej tluste wlosy (bleh)
Ravenclaw
Anix
Slytherin