Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Kara ¶mierci
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 20.05.2008 10:27
|
![]() Postów: 869 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2954 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
Powiem krótko- jestem zagorza³ym przeciwnikiem kary ¶mierci poniewa¿ dla mnie nie jest ona ¿adnym rozwi±zaniem. I tak jak kto¶ wcze¶niej wspomnia³- tylko Bóg mo¿e odebrac cz³owiekowi ¿ycie. Edytowane przez Miss Bagwell dnia 20.05.2008 10:27 Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 20.05.2008 14:48
|
![]() Pochwa³y: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
I ¿eby¶ ty p³aci³a za jego pobyt w warunkach lepszych, ni¿ bezdomni, czy nie jeden cz³owiek ¿yj±cy w biedzie. Na wiêzienia idzie gruba kasa. Przecie¿ nie ma ju¿ tak, ¿e wiê¼niowie siedz± ca³y dzieñ w celi z kiblem wy³±cznie. Nigdy nie s³yszeli¶cie o tym, jak niektórzy staraj± siê trafiæ z powrotem do pierdla, nie maj±c do czego wracaæ, bo nie musz±c siê o nic staraæ? Ja nie mówiê ¿eby oni mieli ¶wietne warunki, ale zamykanie w miejscach gdzie ¿yli by jak szczury to ju¿ przesada. Z reszt± trudno mi opisaæ jakie te warunki powinny w rzeczywisto¶ci byæ. A ¿eby wiê¼niowie nie byli, tak jak mówisz, darmozjadami, to powinni co¶ robiæ. Jakie¶ zak³ady pracy na terenie wiêzienia... Nie mam nic przeciwko ¿eby sobie poharowali za darmo Oczywi¶cie w Polsce jest to raczej niemo¿liwe... Jak na razie. W tej chwili nie mo¿emy sobie poradziæ z zat³oczeniem w niektórych celach, a co dopiero mówiæ o robieniu interesów na wiê¼niach.Zdania nie zmieniê. Chyba, ze kto¶ przekona mnie mocnymi argumentami. (: Ja jestem przeciwna karze ¶mierci. ![]() |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 20.05.2008 15:21
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Jest w naszym kraju co¶ takiego jak wolno¶æ s³owa i ka¿dy ma prawo wypowiedzieæ siê na ten temat, Wiêc ja mam prawo wyraziæ swoje zdanie i uwa¿am, ¿e to bezczelne powtarzaæ czyje¶ s³owa, osoba, która to robi jest dla mnie nienormalna - albo nie czyta poprzednich postów albo robi to specjalnie. Troll... Z reszta nie pochlebiaj sobie, ¿e inni powtarzaj± Twoj± opiniê... Przepraszam, czy post Menela to nie jest tego potwierdzenie? Mam uwierzyæ, ¿e przypadkiem napisa³ prawie DOK£ADNIE to samo co ja? Móg³ nie przeczytaæ mojego posta, cokolwiek, ale powtórzy³ moj± opiniê choæby nie wiedz±c o tym. To forum s³u¿y do wyra¿ania w³asnych opini i nigdzie nie jest napisane, ¿e opinie maj± byæ ró¿ne od Twoich. Co nie znaczy, ¿e kiedy ju¿ kto¶ idiotycznie powtórzy po kim¶ to to co¶ wnosi do tematu, prawda? Pisanie czego¶ co kto¶ napisa³ tak samo jest po prostu bezsensowne, a autor g³upi. Edytowane przez E-Vaire dnia 20.05.2008 15:22
|
|
|
|
| Lithien_Faelivrin_ |
Dodany dnia 20.05.2008 16:38
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 15 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.05.08 |
Jestem ZA kar± ¶mierci. Niechc±c siê powtarzaæ pozwolê sobie zacytowaæ tutaj s³owa ishara, które doskonale wyra¿aj± to, co my¶lê na ten temat: Zdecydowanie za kar± ¶mierci w przypadkach szczególnego okrucieñstwa, w pe³ni umy¶lnego i zaplanowanego dzia³ania, na które s± niepodwa¿alne dowody. Dok³adnie. Jestem za tym, aby mordercê spotka³ taki sam los jak i jego ofiarê. Chocia¿ to i tak nie mo¿e siê ze sob± równaæ... Mówicie, ¿e siedzenie za kratkami a¿ do koñca swoich dni jest gorsz± kar± ani¿eli ¶mieræ. I po czê¶ci sie z tym zgodzê. Je¿eli taka osoba zachowa³a jeszcze resztkê cz³owieczeñstwa to pewnie tak w³a¶nie bêdzie. Aczkolwiek s± ludzie, którym to jest zupe³nie obce. A wiêzienie mo¿e siê okazaæ nawet wybawieniem. Mordercy za kratkami prowadz± lepsze ¿ycie ni¿ nie jeden uczciwy cz³owiek. I to ma byæ ta sprawiedliwo¶æ? |
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 20.05.2008 17:00
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 461 Dom: RavenclawPunkty: 702 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 04.03.08 |
I ¿eby¶ ty p³aci³a za jego pobyt w warunkach lepszych, ni¿ bezdomni, czy nie jeden cz³owiek ¿yj±cy w biedzie. Na wiêzienia idzie gruba kasa. Casanova nie roz¶mieszaj mnie... Chyba wiesz jak jest i mo¿esz przewidzieæ jak mo¿e byæ. Gdyby rz±d pos³ucha³ Twoich s³ów i by³aby kara ¶mierci, lecz tylko w wyj±tkowych przypadkach to i tak wiêzienia musia³yby byæ dla mniejszych przestêpców, prawda? I przy okazji musieliby¶my p³aciæ nie tylko za ich pobyt w kiciu, ale równie¿ op³acaæ wspó³czesnych "katów", ¶rodki u¶miercaj±ce ( nawet za g³upi sznur by¶my musieli p³aciæ. A podejrzewam, ¿e jak ju¿ by by³a u Nas kara ¶mierci, to raczej nie przez powieszenie ) i tak dalej. Op³aty by siê zwiêkszy³y, prawda? A zabijanie wszystkich przestêpców, nawet tych co odsiaduj± jedynie rok w zawieszeniu by³oby po prostu g³upot±. Przypominam, ¿e nikt nie jest nieomylny. Z pewno¶ci± by³by przypadki, gdy skazano by na ¶mieræ niewinne osoby. Sprawiedliwe wyj¶cie? Nie s±dzê... Ja nie mówiê ¿eby oni mieli ¶wietne warunki, ale zamykanie w miejscach gdzie ¿yli by jak szczury to ju¿ przesada. A ja w³a¶nie traktowa³abym ich jak szczury i w takich te¿ warunkach z chêci± bym ich zobaczy³a. Zabiæ jest znacznie ³atwiej... Edytowane przez Mistrzyni_Afrytow dnia 20.05.2008 17:01
"Powsta³em z nico¶ci, obra³em drogê ku wolno¶ci..."
Bóg mu ju¿ nie ufa Nie dotrzyma³ obietnicy Nie stoi w szeregach anielskich Sta³ siê nikim Sta³ siê cz³owiekiem. ![]() Mam maniê: To ci±g³e s³ów kompletowanie. Tak by³o, jest i tak zostanie... ![]() Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika Do tych nale¿y jutrzejszy dzieñ, Co nowych ³akn± zdobyczy. Kto siê usuwa w ciszê i cieñ, Ten siê do ¿ywych nie liczy. A. Asnyk Mówimy NIE stereoptypom. Nie rozmawiam z osobami poni¿ej 150 IQ^^ Nie napiszê "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widaæ. Gra pozorów. To co¶ co lubie. Chcesz mnie poznaæ? Powodzenia... Wiesz co siê liczy? ![]() Dew neh loh moh na wszystkich zatwardzia³ych w swych przekonaniach. Dam ci jedno takie s³owo i jeden taki dzieñ Mam ogieñ który p³onie i rozrywa cieñ, Znam chwile co jak nó¿ przecinaj± sznur, Dam ci jedno takie s³owo które zburzy mur... Odciêli anio³om skrzyd³a bo dawa³y wolno¶æ. Odarli z ich szat gdy¿ za piêkne by³y. Obrzucili je b³otem bo bia³± skórê mia³y Teraz stoj± Ranne, nagie, brudne lecz nadal doskona³e... ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ "Bo nie si³a lecz charakter daje nam przewagê..." Marcelina Bekeczna Adrian Agnieszka Angela Burzowa Chmurka^^ Clover Dominika Karolina Krzysiu Madzia Marta Micha³ Natalia Ola Sebastian To nie lista przyjació³. To osoby, które na d³ugo utkwi± w mej pamiêci... =* ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ![]() Bo ja jestem Bogiem U¶wiadom to sobie Ty te¿ jeste¶ Bogiem Tylko wyobra¼ to sobie S³yszysz s³owa od których w³os je¿y siê na g³owie... O rany rany Jestem niepokonany $skromny i bystry $Szczery do bólu $¯e a¿ przezroczysty $W pe³ni poczytalny $Za czyny swe odpowiedzialny $Jak Ty nieprzemakalny $Wyprzedza ¶wiat realny $Da przep³yw momentalny, Energiê, cios werbalny $Eksperymentalny $W sposób niekonwencjonalny g³oszê tre¶ci, s³uchaj proszê $Trafiam ciê w punkt centralny $Wiedz ¿e niepewno¶ci sp³oszê $Gniew boski jest nieobliczalny $Unoszê ciê, bo z góry widok kapitalny.... $Widzê, widzê, widzê. Wiêcej wiem wiêcej. Tak to jest mniej wiêcej $ Lekko jak hel nape³niam trwog±, i zapewniam jak wrogom kontakt z pod³og±. Tw± dozgonn± chêæ dorównania swym bogom ![]() Bo¿e, ludzie starzej± siê, marzenia nikn± Ja chce tylko swoim bliski zapewniæ wszystko. Mam jedn± sprawê ca³kiem osobist± Czasem ju¿ nie potrafiê ¿yæ z t± my¶l± To czego pragnê od lat to dla mnie wszystko Bo¿e, my¶lê ¿e mogê nazwaæ to modlitw±... Co przysz³o odejdzie, upadnie co powsta³o Jutro bêdzie du¿o tego czego dzi¶ jest ma³o Ja i ¶wiat t± ca³o¶æ mam I co by siê nie dzia³o dalej gram Oddajmy ho³d Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany... http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=relatedjestem jebanym debilem - Kto¶ tu mi siê na profil w³ama³, MIMID! |
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 17:32
|
![]() Postów: 243 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1645 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
Pewnie, ¿e dla innych przestêpców wiêzienia istnieæ musz±. Ale zak³adam szczególne przypadki, jak pisa³em w 1 po¶cie. Naprawdê my¶lisz, ¿e eksterminacja by³aby kosztowniejsza? ![]() Wystarczy³oby w jednym z g³ównych wiêzieñ wyznaczyæ pomieszczenie, przeszkoliæ grupê osób, zakupiæ truciznê, o któr± nie trudno nawet zwyk³ym ludziom. Nie potrzebna jest przecie¿ ca³a sieæ o¶rodków i ca³y sztab wykwalifikowanych ludzi - przecie¿ takich przypadków nie ma rocznie zbyt wiele, jak np w USA, gdzie miejsc wykonywania wyroków jest ledwie kilka. Koszty transportu wiê¼nia te¿ nie by³yby zbyt wielkie. Porównuj±c do wieloletniego, przez ca³e dziesi±tki lat nieraz, utrzymywania mordercy? Ciê¿kie roboty ciekawa opcja, ale to wymaga specjalnych warunków i nadzoru. Nie wiem, czy wysz³oby to op³acalnie i bezpiecznie. |
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 20.05.2008 17:47
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 461 Dom: RavenclawPunkty: 702 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 04.03.08 |
Casanova b³agam... My¶lisz, ¿e nasz rz±d nie wydusi³by od Nas choæby po 5 gr. na zrobienie specjalnego pomieszczenia, kupienia trucizny, na szkolenie ludzi i op³acanie ich i tak dalej. Pamiêtaj, ¿e tu jest Polska, i my rz±dzimy siê innymi prawami ni¿ jak s³usznie zauwa¿y³e¶ USA. Kara ¶mierci by³aby dobrym pretekstem do wymuszenia od Nas wiêkszych pieniêdzy na "cele pierwszej wagi", a jak. Porównuj±c do wieloletniego, przez ca³e dziesi±tki lat nieraz, utrzymywania mordercy? I znów powtórzê to co napisa³e¶ powy¿ej. U Nas przypadków w którym zastosowano by karê ¶mierci by³oby bardzo ma³o... Wiêc praktycznie nic by to nie zmieni³o, gdyby patrz±c na ogó³ przestêpców. I tak i tak utrzymywaliby¶my ich przez wiele lat. "Powsta³em z nico¶ci, obra³em drogê ku wolno¶ci..."
Bóg mu ju¿ nie ufa Nie dotrzyma³ obietnicy Nie stoi w szeregach anielskich Sta³ siê nikim Sta³ siê cz³owiekiem. ![]() Mam maniê: To ci±g³e s³ów kompletowanie. Tak by³o, jest i tak zostanie... ![]() Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika Do tych nale¿y jutrzejszy dzieñ, Co nowych ³akn± zdobyczy. Kto siê usuwa w ciszê i cieñ, Ten siê do ¿ywych nie liczy. A. Asnyk Mówimy NIE stereoptypom. Nie rozmawiam z osobami poni¿ej 150 IQ^^ Nie napiszê "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widaæ. Gra pozorów. To co¶ co lubie. Chcesz mnie poznaæ? Powodzenia... Wiesz co siê liczy? ![]() Dew neh loh moh na wszystkich zatwardzia³ych w swych przekonaniach. Dam ci jedno takie s³owo i jeden taki dzieñ Mam ogieñ który p³onie i rozrywa cieñ, Znam chwile co jak nó¿ przecinaj± sznur, Dam ci jedno takie s³owo które zburzy mur... Odciêli anio³om skrzyd³a bo dawa³y wolno¶æ. Odarli z ich szat gdy¿ za piêkne by³y. Obrzucili je b³otem bo bia³± skórê mia³y Teraz stoj± Ranne, nagie, brudne lecz nadal doskona³e... ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ "Bo nie si³a lecz charakter daje nam przewagê..." Marcelina Bekeczna Adrian Agnieszka Angela Burzowa Chmurka^^ Clover Dominika Karolina Krzysiu Madzia Marta Micha³ Natalia Ola Sebastian To nie lista przyjació³. To osoby, które na d³ugo utkwi± w mej pamiêci... =* ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ![]() Bo ja jestem Bogiem U¶wiadom to sobie Ty te¿ jeste¶ Bogiem Tylko wyobra¼ to sobie S³yszysz s³owa od których w³os je¿y siê na g³owie... O rany rany Jestem niepokonany $skromny i bystry $Szczery do bólu $¯e a¿ przezroczysty $W pe³ni poczytalny $Za czyny swe odpowiedzialny $Jak Ty nieprzemakalny $Wyprzedza ¶wiat realny $Da przep³yw momentalny, Energiê, cios werbalny $Eksperymentalny $W sposób niekonwencjonalny g³oszê tre¶ci, s³uchaj proszê $Trafiam ciê w punkt centralny $Wiedz ¿e niepewno¶ci sp³oszê $Gniew boski jest nieobliczalny $Unoszê ciê, bo z góry widok kapitalny.... $Widzê, widzê, widzê. Wiêcej wiem wiêcej. Tak to jest mniej wiêcej $ Lekko jak hel nape³niam trwog±, i zapewniam jak wrogom kontakt z pod³og±. Tw± dozgonn± chêæ dorównania swym bogom ![]() Bo¿e, ludzie starzej± siê, marzenia nikn± Ja chce tylko swoim bliski zapewniæ wszystko. Mam jedn± sprawê ca³kiem osobist± Czasem ju¿ nie potrafiê ¿yæ z t± my¶l± To czego pragnê od lat to dla mnie wszystko Bo¿e, my¶lê ¿e mogê nazwaæ to modlitw±... Co przysz³o odejdzie, upadnie co powsta³o Jutro bêdzie du¿o tego czego dzi¶ jest ma³o Ja i ¶wiat t± ca³o¶æ mam I co by siê nie dzia³o dalej gram Oddajmy ho³d Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany... http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=relatedjestem jebanym debilem - Kto¶ tu mi siê na profil w³ama³, MIMID! |
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 18:01
|
![]() Postów: 243 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1645 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
Ale skoro egzekucje w pe³nym zakresie wyjd± taniej, jak my¶lê, to i podatki bêd± ni¿sze. Analogicznie. Co z tego, ¿e to bêd± grosze mniej. To dla zasady, bo po¿ytku i tak z nich nie bêdzie, to po co utrzymywaæ niebezpiecznego darmozjada? |
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 20.05.2008 18:06
|
Jasne najlepiej zabiæ. Powybijajmy jeszcze nierobów spod budek pod piwem. Casanova, Ty za³atwiasz karabiny, a ja miejscówki. Za ka¿dy tuzin po piêæ z³otych^^ Mo¿e czas pomy¶leæ o czym¶ takim jak o cz³owieku?. Nawet taki przestêpca nim jest. Niestety. A zabijanie jest rzecz± niezwykle trudn± ( mam w rodzinie policjanta od czego¶ tam, ha =) ). I powtarzam, ¿e przypadków, gdy mo¿na by by³o zabiæ przestêpce by³oby bardzo ma³o. Wiêc je¶li tak wa¿ne s± dla Ciebie pieni±dze, to nie martw siê. Raczej wiele by siê nie zmieni³o. To co z tym zabijaniem nierobów? "Powsta³em z nico¶ci, obra³em drogê ku wolno¶ci..."
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 18:35
|
Po co wpychasz mi pod nos nierobów? Nieróbstwo to dla ciebie przestêpstwo równe morderstwu z zimn± krwi±? Jak my¶lisz, o czym my¶li przysz³y morderca, tu¿ przed przestêpstwem, jakiego siê dopu¶ci? O cz³owieku? Zabijanie jest rzecz± niezwykle trudn±, mówisz. Jako¶ ogl±daj±c filmy z arabami odcinaj±cymi g³owy, strzelaj±cymi z bliskiej odleg³o¶ci w g³owê, mam w±tpliwo¶ci. Edytowane przez ishar dnia 20.05.2008 18:35 |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 20.05.2008 19:03
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
Ishar, zabijanie cz³owieka nie jest trudne? Czyzby? Je¶li jest to morderstwo, które pod wp³ywem emocji by³o 'pomys³em' cz³owieka - to fakt - zabijanie nie jest trudne. Ale - kiedy masz wszystko zaplanowane, Plan A. Plan B, a w razie niepowodzenia plan C. Je¿eli Dok³adnie wiesz co masz robiæ - to czy zabicie ludzkiej istoty naprawde jest takie ³atwe? Nie s±dzê. Mistrzyni ma racjê. czasem nawet na najgorszego, najbardziej nieczu³ego przestêpcê, trzeba spojrzeæ jak na cz³owieka. Ishar, czy¿by¶ by³ bezlitosny :D ? Chcê z Tob± przej¶æ przez piek³o...
|
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 19:12
|
Nie ma lito¶ci dla skur******w. Nie mia³bym najmniejszych oporów zabiæ cz³owieka, który chcia³by zabiæ mnie, lub jakiegokolwiek innego, bogu ducha winnego cz³owieka. I nie mia³bym najmniejszych wyrzutów sumienia. ¯al jedynie, ¿e do takiej sytuacji musia³o doj¶æ, je¶li ju¿. |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 20.05.2008 21:08
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
No tak. Ishar - ka¿dy ma swoj± racje, tak by³o od wieków. Nie bêdê Ciê przekonywac, ¿e cz³owiek to cz³owiek i koniec. Nie bêde Ci mówiæ, ¿e mimo, iz zabi³ kogo¶ to trzeba traktowaæ go kategoriami cz³owieka. Ale czy s³uszne jest zabijanie kogo¶ za to, ¿e pod***a³ komu¶ krowê zza p³otu? Albo za to, ¿e nie p³aci podatku VAT ? Bo wed³ug mnie, to ju¿ podchodzi pod ¶mieszno¶c. Chcê z Tob± przej¶æ przez piek³o...
|
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 20.05.2008 21:09
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Dlaczego widzicie taki problem w zabiciu kogo¶ kto na to zas³uguje? W sumie zag³uguje na co¶ gorszego, ale mog³aby byæ i ¶mieræ. 6mld ludzi na ¶wiecie, a problem z zabiciem jednego? uh... Ale czy s³uszne jest zabijanie kogo¶ za to, ¿e pod***a³ komu¶ krowê zza p³otu? Albo za to, ¿e nie p³aci podatku VAT ? Bo wed³ug mnie, to ju¿ podchodzi pod ¶mieszno¶c. przecie¿ nie mówimy o walniêtych chiñczykach, sk±d ty to wziê³a¶? :/ Edytowane przez E-Vaire dnia 20.05.2008 21:11
|
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 20.05.2008 21:28
|
To dla zasady, bo po¿ytku i tak z nich nie bêdzie, to po co utrzymywaæ niebezpiecznego darmozjada? Po co wpychasz mi pod nos nierobów? Nieróbstwo to dla ciebie przestêpstwo równe morderstwu z zimn± krwi±? Z nierobów te¿ po¿ytku i tak i tak nie bêdzie, wiêc po co go utrzymywaæ? A zapijaczony nierób czêsto te¿ jest niebezpieczny. Casanova, znasz mnie ju¿ trochê. Do mnie przemówi± tylko konkrety. 6mld ludzi na ¶wiecie, a problem z zabiciem jednego? uh... Jasne, licz± siê tylko statystyki i ogó³. Ciekawe, czy by¶ tak my¶la³a, gdyby to kogo¶ z Twoich bliskich mieliby zabiæ. Te¿ nie widzia³a¶ by¶ problemów? To tylko jeden z 6 mld ludzi.... Nie ma lito¶ci dla skur******w. Nie ma lito¶ci dla skur******w, dla nierobów, dla polityków, dla wrogów w najmniejszej postaci, dla "nie swoich" i tak dalej. Jednak widzisz Casanova, nie zawsze oceniamy dobrze. My siê mylimy a g³upio i bardzo niesprawiedliwie by³oby skazaæ na ¶mieræ kogo¶ niewinnego... A to co widzisz w telewizji nie zawsze jest prawd±. W koñcu to media. Po drugie nie siedzisz w g³owie przestêpcy i to, ¿e on robi pozory takiego hej do przodu i bezlitosnego nie znaczy, ¿e tak nie jest. Po trzecie dlaczego mamy zachowywaæ siê tak samo prymitywnie jak on? Wszêdzie s³ychaæ gadki " Zabijanie jest z³e, zabijanie jest niedobre, to grzech" i Bóg wie co jeszcze.I Casanova, nie denerwuj siê. Jak siê zaczynasz denerwowaæ i unosiæ to mnie a¿ przera¿asz. A to niedopuszczalne Edytowane przez Mistrzyni_Afrytow dnia 20.05.2008 21:29
"Powsta³em z nico¶ci, obra³em drogê ku wolno¶ci..."
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 21:37
|
Wyra¼nie napisa³em, w jakich przypadkach nale¿a³oby stosowaæ wg mnie karê ¶mierci, wiêc naprawdê zachodzê w g³owê, po co wyje¿d¿acie mi z nierobami, z³odziejami, za nie p³ac±cymi VAT? My siê mylimy a g³upio i bardzo niesprawiedliwie by³oby skazaæ na ¶mieræ kogo¶ niewinnego Niestety zawsze tak bêdzie, ¿e ludzie niewinni bêd± czasem p³aciæ za nie swoje grzechy. Ale tutaj wypada³oby skupiæ siê na skuteczno¶ci dochodzenia prawdy i dzia³ania organów egzekwowania prawa. Edytowane przez ishar dnia 20.05.2008 21:38 |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 20.05.2008 21:39
|
E-Vaire napisa³/a: A ja my¶lê, ¿e ishar nie ma na my¶li tych twoich 'przestêpców', droga Lady co¶tam. A ja my¶lê, ¿e Ty, panno Napuszona, nie wiesz o co mi chodzi. Mówiê o wszystkich ludziach. Czy Chiñczyk ró¿ni sie czym¶ od Amerykanina w kategorii 'cz³owiek' ? PS Tylko mi nie wyje¿d¿aj z wygl±dem, bo to chyba oczywiste -.- PSS I wysil siê trochê pisz±æ mój nick poprawnie. Edytowane przez Lady Mary Jane dnia 20.05.2008 21:39
Chcê z Tob± przej¶æ przez piek³o...
|
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 21:44
|
LMJ, dziwisz siê EV? My mówimy o karaniu najgorszych zwyrodnialców, a ty z egzekucjami oszustów i drobnych z³odziejaszków wyskakujesz. Bez jaj. |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 20.05.2008 21:47
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
Stawiam sobie pytanie: czy kara ¶mierci by³a s³usznie stosowana? A odpowied¼ jest trudna. Gdy... dajmy na to kto¶, kto pope³ni³ zbrodniê, wyjdzie na wolnosæ, stanie siê jeszcze gorszy - wiêzienie przecie¿ tworzy wiêkszo¶æ ludzi jeszce gorszymi. ALE! Nie zawsze kara ¶mierci jest bolesna. Za jej pomoca likwidowa³o siê przestêpców, lecz niekoniecznie p³±cili oni za swoje czyny. Je¿eli chodzi o mnie, to wola³abym szybk± ¶mieræ, ni¿ siedzieæ do koñca ¿ycia w wiêzieniu. Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 20.05.2008 21:54
|
ishar napisa³/a: LMJ, dziwisz siê EV? My mówimy o karaniu najgorszych zwyrodnialców, a ty z egzekucjami oszustów i drobnych z³odziejaszków wyskakujesz. Bez jaj. Dobrze rozumiem. Ale teraz chodzi mi o zabicie cz³owieka bez wzgledu na to czy podwêdzi³ komu¶ krowê czy zabi³ innego cz³owieka. Czy jest miêdzyu nimi jakas ró¿nica? Oprócz tego co robili? Nie, to wci±¿ ludzie. Chcê z Tob± przej¶æ przez piek³o...
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw