Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Naj¶mieszniejszy moment
|
|
| Strielok |
Dodany dnia 12.10.2007 21:14
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 12.10.07 |
Wed³ug mnie naj¶mieszniejsze sceny by³y w CO. Np. podchodzi hermiona do harrego i mówi: -Ronald kaza³ ci powiedzieæ ¿e seamus mu powiedzia³ ¿e dean dowiedzia³ siê od parvati ¿e hagrid ciê szuka. -powiedz Ronaldowi.... Co? -Ronald kaza³ ci powiedzieæ ¿e seamus mu powiedzia³... oj b³agam nie ka¿ mi mówiæ tego jeszcze raz. Hagrid ciê szuka. hermiona odchodzi a harry mówi: -Powiedz Ronaldowi... A hermiona nagle siê odwraca i drze siê: -Ja nie jestem sow±!:lol: Albo ta scena gdy moody zamieni³ malfoya w fretkê a Mcgonagal do niego: -czy...czy to jest uczeñ?! a moody -W tej chwili to fretka.:lol: |
|
|
|
fan Lupina |
Dodany dnia 14.10.2007 00:03
|
![]() Postów: 223 Dom: GryffindorPunkty: 3941 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 03.08.07 |
mia³em z kumplem (obaj jeste¶my fanami HP) tak± scenke jak byli¶my na premierze w moim mie¶cie. Jako, ¿e najpierw grali¶my w grê wiêc mieli¶my niez³± polewkê na lekcji oklumencji. Mówili¶my teksty typu ,, Kieruj tak strza³kami aby ró¿d¿ka Snape'a by³a na ¶rodku". Powinni nam daæ klawiatury. O jeszcze jak Moody wystrzeli³ Drêtwotê w ¶miercio¿erce z tego swojego kija. ,, Zbrak³o mi many*" . Wyobra¼cie sobie taki tekst g³osem Szalonookiego. *Mana - energia magiczna w ró¿nych grach. |
|
|
|
| Magic |
Dodany dnia 19.11.2007 15:31
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 33 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 19.11.07 |
Mi siê podoba³o to jak w 3 czê¶ci mieli lekcje z Profesorem Lupinem, i jak Lupin spyta³ siê Nevila, czego siê najbardziej boi, a on powiedzia³ profesora Snejpa... hahah.... A po za tym jak zobacze Freda i Georga to ju¿ mi siê ¶miaæ chce... |
|
|
|
| Jasmine |
Dodany dnia 28.11.2007 09:26
|
![]() Postów: 41 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 146 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 23.11.07 |
Hmm, w tej chwili przypomina mi siê jeden moment... Kamieñ Filozoficzny, ceremonia przydzia³u. - Hermiona Granger! - Och nie, spoko, nic takiego... - mruczy Hermiona, na co Ron z tak± ¶mieszn± min± do Harry'ego: - Psychiczna jaka¶, mówiê ci ![]() Lubiê ten moment D Nie mnie juu¿ tu
![]() |
|
|
|
| Mishia |
Dodany dnia 24.12.2007 15:58
|
![]() Postów: 46 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 76 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 22.08.07 |
Mi siê najbardziej podoba³ moment w HPiZF jak Nimfadora Tonks robi³a takie dziwne miny na kolacji w Kwaterze g³ównej Zakonu Feniksa oraz jak Harry widzia³ te testrale jak Luna trzymaj±c gazetê do góry nogami powiedzia³a ze ona tez je widzi i ¿e on jest tak normalny jak ona. No i wszystkie momenty z braæmi Weasley'ami du¿o tego by³o ale dok³adnie nie pamietam jeszcze jakie. Edytowane przez Mishia dnia 24.12.2007 16:00 |
|
|
|
| hermionaginny |
Dodany dnia 18.01.2008 15:55
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 55 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 202 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 17.04.07 |
Moje ulubione ¶mieszne momenty: -Ron wypluwa ¶limaki -Harry oblewa siê sokiem -Hej! Trochê szacunku dla prefekta! -To jest levioosa, a nie leviosaa! Wiêcej nie mogê sobie przypomnieæ Auror to ja
![]() S³ucham: Matalliki Nirvany Odpowiednik w HP: Hermiona Dom: Gryffindor Patronus: Kot Animag: Kot Zwierzê: Krzywo³ap i Hedwiga Nazywam siê Kasia . |
|
|
|
| smith |
Dodany dnia 30.01.2008 23:13
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 30.01.08 |
hehe ja w³a¶nie ogl±da³em Zakon Feniksa jest taki moment jak Dumbledore ucieka z Feniksem wszystkich odrzuca do ty³u i potem Kingsley wydaje takie 2...hmm odg³osy i mówi ze Dumbledor ma styl ¶miesznie to wysz³o
|
|
|
|
| ElderWand |
Dodany dnia 03.02.2008 17:02
|
![]() Postów: 23 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 32 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 03.02.08 |
dobre bylo jak Moody uzyl transmutacji na Malfoy'u, McGonagall sie oburzyla i powiedziala "Czy Dumbledore nie mowil Panu, ze karanie uczniow za pomoca transmutacji jest zabronione?! " "£e no co¶ tam wspomina³" i ta mina haha Dla Wiêkszego Dobra
|
|
|
|
| Patronus Smok |
Dodany dnia 20.02.2008 17:01
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 146 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 284 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 31.12.07 |
Kiedy w ,,Komnacie Tajemnic''strona314 24 linijka cytujê:,,Do tej pory udawa³o mu siê mówiæ tym jêzykiem tylko wtedy gdy mia³ do czynienia z prawdziwym wê¿em.Wpatrywa³ siê w maleñki rysunek,staraj±c siê wyobraziæ sobie,¿e to prawdziwy w±¿. -Otwórz siê-powiedzia³. Spojrza³ na Rona który potrz±sn±³ g³ow± i powiedzia³: Po Angielsku.'.'Rozbroi³o mnie to .Albo strona339 7 linijka od do³u:,, -Fawkes-rzek³ Harry-nie jest zwyk³ym ptakiem.-Odwróci³ siê szubko od pozosta³ych.-Ka¿dy niech z³apie mono drugiego.Ginny,z³ap Rona za rêkê.Profesorze Lockhart... -Mówi do ciebie-powiedzia³ ostro Ron do Lockharta. -proszê chwyciæ drug± rêkê Ginny.Albo jak Mody zamieni³ Malfoya w thurzofretkê i McGonagall na to rofesorze Moody!-rozleg³ siê przera¿ony g³os.Profesor McGonagall schodzi³a po marmurowych schodach ,dzwigaj±c na ramionach stos ksi±¿ek. -Witam Profesor McGonagall!-Odpowiedzia³ spokojnie Moody wysy³aj±c ³asiczkê jeszcze wy¿ej w powietrze. Co pan wyprawia!-krzyknê³a Profesor McGonagall ,¶ledz±c wzrokiem lot fretki. -Uczê-Odrzek³ Moody.'' Edytowane przez Patronus Smok dnia 20.02.2008 17:42 |
|
|
|
| Renaemma |
Dodany dnia 20.02.2008 18:36
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 1095 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2369 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 05.05.07 |
Mnie tam te¿ nie ¶mieszy scena z fretk±. Uwa¿am, ¿eTe marzenia Limonka... HPiWA Zaraz po ucieczce z domu: Kiedy Harry idzie a na niebie pojawia siê jego ciotka krzycz±c wniebog³osy HPiCO 1. Ron i Harry gadaj± na lekcji. Harry szturcha Rona, a ten jak na z³o¶æ ca³y czas gada. Obydwoje obrywaj±. 2. ...Ron budzi siê w nocy i mówi: - pajaki,paj±ki, chca ¿ebym stepowa³, ja nie chce stepowaæ. 3. UWAGA cytat! Kiedy Ronu¶ dosta³ szatê na bal: - Fajna sukienka. Z firanki? Harry: -No to im to powiedz -Tak zaraz im powiem,jutro mim powiem.... 3. Podchodzi hermiona do harrego i mówi: - Ronald kaza³ ci powiedzieæ ¿e seamus mu powiedzia³ ¿e dean dowiedzia³ siê od parvati ¿e hagrid ciê szuka. - powiedz Ronaldowi.... Co? - Ronald kaza³ ci powiedzieæ ¿e seamus mu powiedzia³... oj b³agam nie ka¿ mi mówiæ tego jeszcze raz. Hagrid ciê szuka. hermiona odchodzi a harry mówi: - Powiedz Ronaldowi... A hermiona nagle siê odwraca i drze siê: -Ja nie jestem sow±! HPiZF 1. (Nie pamiêtam, czy to dok³adnie tak by³o) - Nie rozumiem dlaczego nigdy nie nosisz tych swetrów - Bo wygl±dam w nich jak kompletny kretyn - Czyli jak zawsze 2. Po poca³unku: - I jak by³o? - Mokro... 3. Po ucieczce Dumbledore'a - Kingsley: - Czy sie to panu podoba, czy nie, musi pan przyznaæ, ¿e Dumbledore MA KLASE Edytowane przez Renaemma dnia 20.02.2008 18:41 ![]() Zawsze ¶mieje siê, nawet kiedy ca³± ziemie przykry³ ciemny p³aszcz. Kiedy wszyscy pogr±¿eni s± w rozpaczy nigdy nie tracê swego serca które rozja¶nia mi drogê w ciemno¶ci. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "Nie wiedzia³ dlaczego to robi, dlaczego podchodzi do umieraj±cego mê¿czyzny, nie wiedzia³, co naprawdê czuje, patrz±c na bia³oszar± twarz Snape'a i jego palce, próbuj±ce wymacaæ krwawi±c± ranê na szyi. Zdj±³ pelerynê-niewidkê i spojrza³ na cz³owieka, którego tak nienawidzi³, którego szeroko rozwarte czarne oczy patrzy³y teraz na niego i który porusza³ wargami, jakby chcia³ co¶ powiedzieæ. Pochyli³ siê nad nim, a Snape chwyci³ go za szatê na piersiach i przyci±gn±³ bli¿ej. Z jego gard³a wydoby³ siê straszny charkot. - We¼... to... we¼... to. Co¶ z niego wyciek³o i nie by³a to tylko krew. Z jego ust, uszu i oczu wydoby³o siê co¶ srebrzystoniebieskiego, co¶, co nie by³o ani gazem, ani ciecz±... a Harry wiedzia³, co to jest, lecz nie mia³ pojêcia, co robiæ... Hermiona wcisnê³a mu do trzês±cej siê rêki wyczarowan± przez siebie butelkê. Przeniós³ ró¿d¿k± srebrzyst± substancjê do butelki. Kiedy by³a pe³na, uchwyt Snape'a zel¿a³, a on sam wygl±da³, jakby ju¿ ca³kowicie siê wykrwawi³. - Spójrz... na... mnie - wyszepta³. Zielone oczy odnalaz³y czarne oczy, ale po chwili co¶ w tych czarnych oczach znik³o, sta³y siê nieruchome, puste i martwe. Rêka trzymaj±ca szatê Harry'ego opad³a z g³uchym stukiem na pod³ogê i Snape ju¿ siê wiêcej nie poruszy³." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "..Kocham ziemiê, po której On st±pa, powietrze nad jego g³ow±; wszystko, czego dotknie jego rêka, ka¿de jego s³owo, ka¿de spojrzenie, ka¿dy postêpek i Jego ca³ego bez zastrze¿eñ.." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - Bêdê jak ska³a: twarda i niezniszczalna. - Ska³y s± twarde, ale z czasem kruszej±. - To czym mam byæ? - Kim. B±d¼ sob±. - Nie. Nie mogê byæ kim¶, kogo ju¿ nie ma. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - ... naprawdê mi na Tobie zale¿y. - uciê³a nagle. - Powiedzia³a¶... ¿e Ci na mnie zale¿y? - uniós³ szybko wzrok i patrywa³ siê w ni± oczami, które zdawa³y siê mieæ barwê i wyraz jakich jeszcze nigdy w ¿yciu Ona nie widzia³a. - Nie. - odpowiedzia³a po¶piesznie - Chcia³am tylko sprawdziæ, czy mnie s³uchasz. |
|
|
|
| nimfadora21 |
Dodany dnia 14.03.2008 17:28
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 85 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 348 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 27.12.07 |
Scena z fretk± by³a fenomenalna, ale lapsza by³a jak to Harry chcia³ zaprosiæ Cho na bal i z tym sokiem dyniowym. Nie wiem czy to by³o w filmie, ale w ksi±¿ce na pewno, jak Hagrid nie chcia³ wpu¶ciæ Harry'ego do swojego domui Harry zacz±³ siê dobijaæ. Hagrid na to, ¿e by siê Pan wypcha³ Panie Potter. Harry na to, ¿eby mnie Pan wpu¶ci³ Panie Profesorze. Hagrid na to, od kiedy Harry mówi do niego "Profesorze". a Harry od kiedu Hagrid mówi "Panie Potter" moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-) [img] http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img] Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarn± Magi± Ulubiony aktor: Rupert Grint Ulubiona aktorka: Emma Watson Wymarzona miot³a: Piorunx ![]() Ró¿d¿ka: 8 cali, kawa³ek klapy od sedesu, kawa³ek klamki Ulubiony nauczyciel: McGonagall Patronus: Kot Animag: Sarna Dom: Gryffindor Ulubiony kolor: niebieski, z³oty ![]() ![]() ![]() Mój nick jest do¶æ d³ugi, wiêc, aby go ca³ego nie pisaæ mo¿ecie pisaæ nimfa. £atwij i pro¶ciej! |
|
|
|
| klaudunia114 |
Dodany dnia 24.03.2008 15:38
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 155 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 254 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 18.03.08 |
Hahaha... ja jak mi siê przypomina 4 czê¶æ gdzie Mcgonagall tañczy z Ronem. W sumie mi chodzi o kawa³ek przed tym gdy mówi Ron, ¿e z jakiej¶ tam dziewczyny te¿ chce siê co¶ wydostaæ ale to na pewno nie jest ³abêd¼ Zawsze leje gdy to s³yszê
|
|
|
|
| karolakhp |
Dodany dnia 25.03.2008 00:06
|
![]() Postów: 110 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 529 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Po³owy ze ¶miesznych momentów nie pamiêtam . Ale jak widzê Rona to ju¿ ¶miaæ mi siê chce albo jak widzê Nevila chocia¿ w 7 czê¶ci bardzo mnie zaskoczy³. Jednym ze ¶mieszniejszych momentów dla mnie by³o: -Jak Ron z Hermion± po poca³unku pytali siê Harrego jak by³o a on na to ¿e mokro... -Jak Harry w Wielkiej Sali popatrzy³ siê na Cho i oplu³ siê sokiem dyniowym -Nevil jak mówi "Dlaczego zawsze ja ? " -To by³o w 4 czê¶ci "Ronald kaza³ ci powiedzieæ ¿e Seamus mu powiedzia³ ¿e Dean dowiedzia³ siê od Parvati ¿e Hagrid ciê szuka." -S³owa Hermiony "Powiedz Ronaldowi co ??" - Harry -Jeszcze ¶miesz± mnie pomys³y i ogólnie Fred i Geogr -Oraz jak Mapa Huncwotów obra¿a Snape'a i jeszcze wiele momentów których nie pamiêtam
|
|
|
|
| xHermionax |
Dodany dnia 13.04.2008 15:20
|
![]() Postów: 23 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 45 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 11.04.08 |
Jak Moddy zamieni³ Malfoya w Fretkê. A mnie ¶mieszy³o bardzo, jak Harry z Ronem szli do Zakazanego Lasu a Ron przez ca³y czas: -Harryy, hhhaaaary, haarrry.. Ale takim panicznym, dziewczêcym i zap³akanym g³osem . Albo: H: Powiedzia³ ¿eby i¶æ za paj±kami. R: Dlaczego? Dlaczego akurat paj±ki? Czemu nie mog± byæ to motyle?! (Jako¶ tak to sz³o) Oraz jak sie uratowali i wyszli z Lasu: Ron: Zabijê Hagrida jak go spotkam. ^.^ Plotkuj, Opluj, Zbesztaj Kotku, Ja i Tak Siê Bêdê ¦mia³a.
*Jestem Sob± i Mam To Szczê¶cie Bo Nie Wszyscy Mog±" *Nie Po To Umiem Mówiæ - By Milczeæ" *Byæ Silnym - To Boli..." *Mierzymy Ponad Cel By Trafiæ Do Celu" *Uwierz W Siebie - Wiara Czyni Cuda" |
|
|
|
| cho@chang |
Dodany dnia 22.04.2008 08:09
|
![]() Postów: 35 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 47 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 31.03.08 |
Mnie ¶mieszy³o jak Umbrigde zwiewa³a przed tym smokiem z fajerwerk. I ten mecz Qudditcha w drugiej czê¶ci, jak Malfoy i Harry uciekali przed tym t³uczkiem. ![]() Slytherin przyjmuje takich, co maj± czyst± krew, co maja wiêcej sprytu od uczniów domów trzech ![]() MAM OBSESJÊ NA PUNKCIE CEDRIKA:* [color=red] Mi³o¶æ cierpliwa jest, ³askawa jest. Mi³o¶æ nie zazdro¶ci, nie szuka poklasku, nie unosi siê pych±; nie dopuszcza siê bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi siê gniewem, nie pamiêta z³ego; nie cieszy siê z niesprawiedliwo¶ci, lecz wspó³weseli siê z prawd±. |
|
|
|
| palec |
Dodany dnia 20.05.2008 19:22
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 249 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 16.04.08 |
naj¶mieszniejszymi momentami by³y momenty z czwartej czê¶ci jak harremu z ust wylecia³a woda ale smieszne by³o tez to ze moody zamieni³ malfoya w tchórzofretke |
|
|
|
| HeRmIoNa_GrAnGeR_WeAsLeY |
Dodany dnia 22.05.2008 18:45
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 66 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 20.03.08 |
Wed³ug mnie naj¶mieszniejszym momentem by³o jak Fred i Georg pu¶cili fajerwerki ten moment by³ boski taki kolorowy. Równie ¶mieszny by³ moment w 4 (w filmie)jak Ron zachwala³ Kruma ,a Fred i Georg ¶piewali mu piosenkê o Wiktorze ,,Krum ja Ciê kocham(...) )lalala |
|
|
|
| Santino |
Dodany dnia 23.05.2008 19:57
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 58 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 889 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Dla mnie jedn± z naj¶mieszniejszych scen by³a próba tañca w HP i CO. Taniec Rona i Minewry McGonagall, jak zobaczy³em tê scenê to nie mog³em powstrzymaæ wybuchu ¶miechu![]() ![]()
|
|
|
|
| Malicious Lady |
Dodany dnia 29.05.2008 19:35
|
![]() Postów: 260 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 347 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 29.05.08 |
Mnie bardzo roz¶mieszy³y te dwie sytuacje: - "Harry Potter i Wiêzieñ Azkabanu": Harry jest pod peleryn± niewidk±, i "straszy" Malfoy'a i jego bandê, a potem bawi siê czapk± Rona i w³osami Hermiony :) - "Harry Potter i Czara Ognia": s³ynni bracia Weasley'owie na¶miewaj± siê z tego, ¿e Ron ubustwia Krum'a i potem, jak tañczy z McGonagall xD |
|
|
|
| knedelus |
Dodany dnia 31.05.2008 11:39
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 23 Ranga: Mugol Data rejestracji: 29.05.08 |
Limonka mam pytanie jak zdobylas tyle punktow?a w sprawie najsmiesniejszego momentu w filmie to bylo jak troll obsmarkal rozdzke Harry'ego w 1 czesci WW Gryffndorze a33;kwitnie mêstwa cnota, króluje odwaga i do wyczynów ochotaa33;. Wie¿a Gryfonów znajduje siê na siódmym piêtrze, wej¶cie do ¶rodka znajduje siê za olbrzymim obrazem przedstawiaj±cym "Grub± Damê". Po podaniu jej has³a ukazuje nam siê pokój wspólny Gryffindoru: przytulne, okr±g³e pomieszczenie pe³ne sto³ów, kominków i wysiedzianych foteli. Na szczycie spiralnych schodów znajduj± siê dormitoria a33; komnaty sypialne z piêcioma ³o¿ami, ka¿de z kolumienkami w rogach, miêdzy którymi wisz± aksamitne, ciemnoczerwone zas³ony. Uczniowie przydzieleni do Gryffindoru maj± w za³o¿eniu posiadaæ i rozwijaæ cnoty przypisywane swemu patronowi.
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Gryffindor

.
rofesorze Moody!-rozleg³ siê przera¿ony g³os.

. Ale jak widzê Rona to ju¿ ¶miaæ mi siê chce albo jak widzê Nevila chocia¿ w 7 czê¶ci bardzo mnie zaskoczy³.