Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
| Podoba³o siê? | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
|
Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 01.01.2022 16:20
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
![]() Zastanawia³am siê czy za³o¿yæ ten temat w stylu profesjonalnej HPnetowiczki, której za moment stuknie 29 wiosen, czy mo¿e w stylu ulki_black_potter, królowej wszech¶wiata... Pad³o na to drugie, ale macie ³adny obrazek! Ogl±dali¶cie? Jak siê Wam podoba³o to spotkanie po latach? Brakowa³o Wam czego¶, czy mo¿e format ten spe³ni³ w zupe³no¶ci Wasze oczekiwania? Ja oczywi¶cie wypowiem siê pó¼niej(alette zawsze mówi³a, ¿e to znaczy, ¿e nie wypowiem siê ju¿ nigdy... czêsto mia³a racjê). ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Rosalind Rooks |
Dodany dnia 02.01.2022 01:23
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 149 Dom: SlytherinPunkty: 1203 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 01.02.19 |
Okej to ja siê wypowiem skoro tu wpad³am (...ten plakat wygl±da piêknie ale jak siê zbli¿y na twarze to wygl±daj± mega nienaturalnie i dziwnie? Czy tylko ja to widzê?) Mnie ogólnie format odpowiada³ na tyle, ¿e nawet nie zauwa¿y³am kiedy minê³o to 1,5h A¿ ciê¿ko uwierzyæ ¿e to by³o takie d³ugie.Podoba³y mi siê wypowiedzi osób pracuj±cych nad seri±, zw³aszcza tych którzy mieli najwiêkszy wp³yw na wygl±d ca³o¶ci (re¿yserzy, producenci itd). Chcia³abym zobaczyæ wiêcej na temat estetyki filmów- by³y jakie¶ wzmianki o projektowaniu ca³ego looku Quidditcha ale chêtnie zobaczy³abym co¶ wiêcej o tego typu technicznych rzeczach (chocia¿ mo¿e to by znudzi³o niektórych). Je¶li chodzi o rozmowy aktorów to oczywi¶cie ³zy w oczach. Ale najlepsze by³y chyba momenty z Helen± Uwielbiam j±.Ogólnie cieszê siê ¿e obejrza³am i mi³o by³o zobaczyæ taki nostalgiczny powrót. well, I can break through the earth come out soft and wild |
|
|
|
Nicram_93 |
Dodany dnia 02.01.2022 15:48
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 327 Dom: GryffindorPunkty: 28841 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.04.18 |
Równie¿ wczoraj obejrza³em, nie wiedzia³em czego siê spodziewaæ, ale jestem zadowolony. Nostalgiczny powrót, mi³o by³o zobaczyæ znowu ich razem. Sporo ciekawostek, oczywi¶cie niektóre z nich ju¿ dobrze znane, ale inne dla mnie by³y nowo¶ci±. Szkoda, ¿e nie by³o jeszcze paru aktorów, liczy³em na M. Smith przede wszystkim. Nie widaæ by³o braku Rowling, ze wzglêdu na do¶æ liczne wstawki archiwalne z ni±, co mnie cieszy i by³o to dla mnie wystarczaj±ce. Doceniam fakt, ¿e po¶wiêcono miejsce aktorom, których ju¿ nie ma, od pocz±tku by³em ciekaw, czy znajd± na to chocia¿ chwilê. ¦wietna oprawa, zw³aszcza pocz±tek, mo¿na by³o poczuæ klimaty filmowe, no i ta muzyka Williamsa. No i oczywi¶cie ten nostalgiczny koniec, ciê¿ko by³o siê nie wzruszyæ wraz z nimi, a¿ szkoda, ¿e to tylko chwilowy, jednorazowy powrót. Nie wyobra¿am sobie po prostu tej serii z inn± obsad±, mimo, ¿e na pewno znalaz³bym elementy, które mog³y wyj¶æ lepiej, zw³aszcza czê¶ci krêcone przez D. Yatesa, nie podoba mi siê jego styl oraz pomys³ na filmy i nic na to nie poradzê. Jak dla mnie najlepiej magiê tego ¶wiata odda³ Columbus, ale Cuaron i Newell te¿ do¶æ przyzwoicie dali radê, mimo ¿e styl by³ ju¿ inny. Dla mnie bardzo mi³e i udane pó³torej godziny, poch³on±³em za jednym razem i przyjemnie siê to ogl±da³o. Mi³o by³o poczuæ znów ten zal±¿ek klimatu Pottera, nawet je¶li to nie prawdziwy film. Dla fanów polecam serdecznie, bo warto, raczej nie dla zwyk³ego widza. ![]() Dom Gryffindor ![]() "Mo¿e w Gryffindorze, Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postaæ w Hogwarcie Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyja¼ñ, która przetrwa wszystko ![]() ![]() ![]() Severus Snape, czyli cz³owiek zagadka ![]() Kluby pi³karskie ![]() Juventus F.C. ![]() Wis³a Kraków ![]() Korona Kielce ![]() AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: ![]() Harry Potter ![]() Gwiezdne Wojny W³adca Pier¶cieni ![]() Piraci z Karaibów ![]() Indiana Jones ![]() Kiler ![]() Mistrz kierownicy ucieka Muzyka |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 02.01.2022 16:53
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Zgadzam siê z Nicramem, ¿e nie by³o czuæ braku Rowling. Przyznam, ¿e jak dla mnie to i tych archiwalnych wstawek z ni± mog³oby nie byæ. Ju¿ nawet nie chodzi mi tylko o ca³± awanturê wokó³ tego, ¿e nie zosta³a zaproszona za pogl±dy (moim zdaniem to bardzo dobrze), ale o to, ¿e to by³o o filmach, nie o serii jako takiej. Tak wiêc, gdyby nie zachowywa³a siê tak paskudnie to warto by³oby j± zaprosiæ, ale tak czy inaczej nie gra³aby pierwszych skrzypiec. Ciekawie by³o pos³uchaæ tego, co re¿yserzy mówili o serii zza kamery, wiêkszo¶ci z tych rzeczy nie wiedzia³am, jak choæby o ³amaniu ¿eber w Czarze Ognia. Mimo to mam poczucie, ¿e przez po¶wiêcenie wielkiej uwagi re¿yserom, zabrak³o czasu dla aktorów drugoplanowych. Trochê szkoda, bo chcia³abym us³yszeæ wiêcej od Toma, Matthew czy Evanny. No i "hitem" by³a wypowied¼ Iana Harta, którego pokazano raz, na krócej ni¿ 5 sekund. Ale rozumiem decyzjê. Ca³o¶æ wypad³a bardzo dobrze. Nie czu³am jak minê³o mi te pó³torej godziny. Ale faktycznie, znów zgadzam siê z Nicramem, to raczej pozycja dla fanów ni¿ przeciêtnego widza. Ogl±da³y¶my to z przyjació³k± i naszymi ch³opakami i panowie byli znudzeni. Parê razy na co¶ nawet zwrócili uwagê, bo jak ka¿dy ogl±dali Pottera i kojarz± seriê, ale fanami nie s±, wiêc bardzo ich to nie porwa³o. I czy jeszcze komu¶ wydawa³o siê, ¿e Rupert w tym spotkaniu wypad³ jako¶ tak... sztywno? Mam wra¿enie, ¿e poniek±d dystansowa³ siê od ca³ego tego spotkania po latach. A mo¿e on po prostu taki jest, ¿e hamuje emocje? Na sam koniec tylko siê tak otworzy³ jak rozmawia³ z Emm±. Ca³o¶æ to takie 9/10. ![]() ![]() Czasem co¶ piszê Artyku³y: Historia pod skór± zapisana Fan-fiction Drugie ¿ycie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjêcie do Hogwartu |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 04.01.2022 20:17
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Zgadzam siê z Nicramem, ¿e nie by³o czuæ braku Rowling. Przyznam, ¿e jak dla mnie to i tych archiwalnych wstawek z ni± mog³oby nie byæ. +1111 Mi te¿ siê ppodoba³o i mia³am kilka razy wzrusz, szczególnie jak aktor graj±cy Hagrida powiedzia³, ¿e za 50 lat go nie bêdzie, ale Hagrid bêdzie.... Imo pocz±tek i koñcówka najlepsze, ho³d dla zmar³ych aktorów te¿ super. Dziwne, ¿e nie wspominali nic o Gambonie, w sensie wiem dlaczego go nie by³o i o problemach zdrowotnych, ale o Maggie Smith czy Julie Walters wspominali, a o nim nic, albo to przegapi³am. Ogólnie mogê do tego wróciæ, podtrzymuje, ¿e Dan jest cudowny <3 ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Hufflepuff

Slytherin
A¿ ciê¿ko uwierzyæ ¿e to by³o takie d³ugie.
Gryffindor

Ravenclaw