Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Newsy - komentarze
|
|
Nicram_93 |
Dodany dnia 09.11.2024 20:16
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 327 Dom: GryffindorPunkty: 28841 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.04.18 |
Tutaj drugi temat s³u¿±cy komentarzom dotycz±cym newsom. W miarê mo¿liwo¶ci starajmy siê komentowaæ newsy tutaj, by nie za¶miecaæ tematu dotycz±cego samych newsów. £atwiej bêdzie je wtedy przegl±daæ, ni¿ gdyby trzeba by³o przebijaæ siê jeszcze przez komentarze pomiêdzy nimi. ![]() Dom Gryffindor ![]() "Mo¿e w Gryffindorze, Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postaæ w Hogwarcie Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyja¼ñ, która przetrwa wszystko ![]() ![]() ![]() Severus Snape, czyli cz³owiek zagadka ![]() Kluby pi³karskie ![]() Juventus F.C. ![]() Wis³a Kraków ![]() Korona Kielce ![]() AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: ![]() Harry Potter ![]() Gwiezdne Wojny W³adca Pier¶cieni ![]() Piraci z Karaibów ![]() Indiana Jones ![]() Kiler ![]() Mistrz kierownicy ucieka Muzyka |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 19.11.2024 17:25
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Czyta³am newsy dotycz±ce nowego serialu i zastanawiam siê, kogo bym widzia³a w g³ównych rolach. Tak naprawdê to... nikogo, bo jestem tak bardzo przywi±zana do oryginalnej obsady, jak pewnie wiele z nas. Ale Mark Rylance mo¿e ca³kiem nie¼le wypa¶æ w roli Dumbledore'a. Nie wiem, czy nie jest trochê za m³ody na tê rolê, ale od czego jest charakteryzacja ![]() W kontek¶cie dat premiery w pewnym sensie cieszy mnie to, ¿e pierwsza, ksi±¿kowa czê¶æ Harry'ego wychodzi³a w roku, w którym siê rodzi³am, a nowy serial wyjdzie wtedy, gdy skoñczê równe 30 lat. ![]() ![]() Czasem co¶ piszê Artyku³y: Historia pod skór± zapisana Fan-fiction Drugie ¿ycie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjêcie do Hogwartu |
|
|
|
Nicram_93 |
Dodany dnia 21.11.2024 09:45
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 327 Dom: GryffindorPunkty: 28841 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.04.18 |
Co do samego serialu póki co ciê¿ko mi byæ wiêkszym optymist±. By³em sceptykiem od pocz±tku, bo przede wszystkim mi wychowanemu na ksi±¿kach i filmach, ciê¿ko bêdzie siê przyzwyczaiæ do wersji z innymi aktorami, scenografi± czy muzyk±, nawet gdyby to by³o super wierne ksi±¿kom. Co wed³ug mnie jest podstawowym warunkiem, ¿eby ten serial móg³ siê jakkolwiek obroniæ. Ale w³a¶nie, czy bêdzie wierny? Po wielu plotkach pojawiaj±cych siê ostatnio mam du¿e w±tpliwo¶ci, je¶li za wszystko maj± odpowiadaæ osoby, które np. w ogóle nie znaj± ksi±¿ek i ich nie czyta³y. W dodatku jest to fatalny czas na taki serial, w dobie czasów, gdzie poprawno¶æ polityczna jest wa¿niejsza ni¿ tre¶æ i jako¶æ samego serialu/filmu. Natomiast co do newsa Morfina... No chêtnie bym sobie sprawi³ tak± ksi±¿kê, ale brak ju¿ miejsc na pó³kach . Ale chêtnie bym to przeczyta³, wiêc mo¿e w drodze wyj±tku w jakiej¶ wersji mobilnej je¶li bêdzie dostêpna? Sam jestem ciekaw na ile bêdzie to porz±dnie napisane. ![]() Dom Gryffindor ![]() "Mo¿e w Gryffindorze, Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postaæ w Hogwarcie Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyja¼ñ, która przetrwa wszystko ![]() ![]() ![]() Severus Snape, czyli cz³owiek zagadka ![]() Kluby pi³karskie ![]() Juventus F.C. ![]() Wis³a Kraków ![]() Korona Kielce ![]() AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: ![]() Harry Potter ![]() Gwiezdne Wojny W³adca Pier¶cieni ![]() Piraci z Karaibów ![]() Indiana Jones ![]() Kiler ![]() Mistrz kierownicy ucieka Muzyka |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 21.11.2024 21:01
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Co do ksi±¿ki to sama nie wiem czy warto j± przeczytaæ. Z jednej strony fajnie by by³o poznaæ ¿yciorys Dumbledore'a, zobaczyæ jego mroczn± stronê. Ale z drugiej strony na ile to bêdzie prawdziwe i zgodne z kanonem? To raczej taki fan fick tylko porz±dnie napisany i rozg³o¶niony ¿eby zarabiaæ na fanach. Jeszcze jest czas na zastanowienie siê. Mo¿e pojawi± siê jakie¶ bardziej konkretne recenzje i opinie. Co do serialu to te¿ ciê¿ko stwierdziæ jak to wyjdzie. Na pewno bêdzie inaczej z innymi aktorami. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 05.12.2024 09:56
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: HufflepuffPunkty: 7033 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
Komentarz do newsa o Tezaurusie: Mam! Kupi³em na Targach Ksi±¿ki w Krakowie. Piêkne wydanie. Nie mia³em ¿adnego poprzedniego Tezaurusa, ani pierwszego (cz. I-IV), ani drugiego (cz. I-VII) - na alledrogo kosztowa³o miliony monet. Niestety now± wersjê kupi³em za ok³adkow± cenê, ale i tak nie ¿a³ujê, bo kupi³em z miesiêcznym wyprzedzeniem! Jeszcze nie czyta³em, ale przejrza³em. Prawdziwa encyklopedia tylko o HP! Co¶ jak mini s³owniczek w ksi±¿kach, ale du¿o, du¿o obszerniejszy. Polecam! Must have dla ka¿dego potteromaniaka! MorfinGaunt
![]() ![]() Je¶li kto¶ ci mówi, ¿e czuje siê benowo, albo do bena z takim ¿yciem, to wiedz, ¿e to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma ¿artów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nicram_93 |
Dodany dnia 05.12.2024 13:28
|
Czyli jednym s³owem polecasz? Sam siê bardzo nad ni± zastanawiam, bo wygl±da wstêpnie ¶wietnie. Jedyne co mnie powstrzymuje to czy w³a¶nie te has³a to nie s± "wypisz-wymaluj" w wiêkszo¶ci przepisane z ty³u z ksi±¿ek, czy sporo rzeczy jest jednak rozbudowane? Zw³aszcza, ¿e cena do niskich nie nale¿y (g³ównie ta sugerowana, bo widzia³em, ¿e na upartego idzie dorwaæ w okolicach 70 z³), no i ju¿ zupe³nie indywidualnie, coraz mniejsze miejsce na pó³kach ![]() Dom Gryffindor ![]() "Mo¿e w Gryffindorze, Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postaæ w Hogwarcie Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyja¼ñ, która przetrwa wszystko ![]() ![]() ![]() Severus Snape, czyli cz³owiek zagadka ![]() Kluby pi³karskie ![]() Juventus F.C. ![]() Wis³a Kraków ![]() Korona Kielce ![]() AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: ![]() Harry Potter ![]() Gwiezdne Wojny W³adca Pier¶cieni ![]() Piraci z Karaibów ![]() Indiana Jones ![]() Kiler ![]() Mistrz kierownicy ucieka Muzyka |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 05.12.2024 14:07
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: HufflepuffPunkty: 7033 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
Oczywi¶cie, ¿e polecam! Tu masz przyk³adowe zdjêcia (pomniejszone, ¿eby forum nie zamula³o):![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Link do wiêkszych zdjêæ: KLIK To "T" na niebieskim tle jest baaaardzo s³abo widoczne, pewnie nie przemy¶leli, ¿e bêdzie siê zlewa³o z t³em lub zapomnieli poprawiæ. S± tam, jak widaæ na obrazkach, terminy i nazwy angielskie, terminy w innych przek³adach, sk±d wziê³y siê has³a (nie tylko z siedmioksiêgu) i chronologia wydarzeñ. MorfinGaunt
![]() ![]() Je¶li kto¶ ci mówi, ¿e czuje siê benowo, albo do bena z takim ¿yciem, to wiedz, ¿e to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma ¿artów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nicram_93 |
Dodany dnia 05.12.2024 19:54
|
Dziêki wielkie za podes³anie zdjêæ, rzeczywi¶cie wygl±da to ciekawie, chyba ciê¿ko mi siê bêdzie oprzeæ ¿eby nie zamówiæ ![]() Dom Gryffindor ![]() "Mo¿e w Gryffindorze, Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postaæ w Hogwarcie Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyja¼ñ, która przetrwa wszystko ![]() ![]() ![]() Severus Snape, czyli cz³owiek zagadka ![]() Kluby pi³karskie ![]() Juventus F.C. ![]() Wis³a Kraków ![]() Korona Kielce ![]() AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: ![]() Harry Potter ![]() Gwiezdne Wojny W³adca Pier¶cieni ![]() Piraci z Karaibów ![]() Indiana Jones ![]() Kiler ![]() Mistrz kierownicy ucieka Muzyka |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 05.12.2024 20:03
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Te¿ ju¿ kupi³em Tezaurus. Zd±¿y³em go zaledwie szybko przejrzeæ. O ile samo wydanie jest znakomite, ok³adka, wklejki, odcieñ papieru, kolorystyka mo¿e z wyj±tkiem zlewania siê z t³em, na co zwróci³ uwagê Morfin. To ju¿ do zawarto¶ci mam pierwsze zastrze¿enia. Zauwa¿y³em jedno powtórzenie has³a na dodatek na tej samej stronie, (korekta zawali³a) oraz kilka nie¶cis³o¶ci. Po za tym niektóre has³a s± maksymalnie okrojone z tre¶ci. Kto¶ kto ¶rednio zna tre¶æ serii HP bêdzie zachwycony, ale osoby bardzo dobrze obeznane ze ¶wiatem HP mog± byæ nieco rozczarowane. Ksi±¿ka jednak ¶wietnie prezentuje siê na pó³ce i jest w mojej opinii naj³adniej wydan± publikacj± z ksi±¿ek oko³o potterowych. B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubiê kuzynów. Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Nicram_93 |
Dodany dnia 13.03.2025 10:13
|
Przyznam szczerze, ¿e wierzy³em i dalej mam nadziejê, ¿e te plotki o obsadzeniu roli Snape'a oka¿± siê nieprawdziwe. Niestety wiele wskazuje na to, ¿e jednak siê to potwierdzi. Nie wyobra¿am sobie Essiedu w tej roli. Ciê¿ko mi te¿ zrozumieæ samo podej¶cie Warner Bros., które po klapach Wied¼mina od Netlixa i Pier¶cieni W³adzy od Amazonu, powinno jednak wyci±gn±æ wnioski i przeprowadziæ ten wybór obsady du¿o bardziej rozs±dniej. No ale, to na szczê¶cie nie ja finalnie utopiê górê pieniêdzy i pogr±¿ê "kurê znosz±c± z³ote jaja". Przecie¿ nie brakowa³o w sadze Pottera osób innej rasy i jako¶ nikt nie robi³ z tego problemu, a takie postacie jak Kingsley równie¿ odegra³y bardzo wa¿n± rolê. Po co wiêc zmieniaæ co¶ na si³ê, gdzie opis postaci w ksi±¿ce jest bardzo wyra¼ny? Ze swojej strony powiem, szkoda. Niestety mia³em obawy, ¿e w t± stronê to pójdzie i chyba tak siê rzeczywi¶cie stanie. W takim jednak wypadku nie wró¿ê serialowi sukcesu, a raczej podzielenia losu choæby Wied¼mina od Netfliksa. Od pocz±tku ciê¿ko mi sobie by³o wyobraziæ remake w nowej obsadzie, ale gdyby serial by³ wierny ksi±¿kom i odda³ je du¿o lepiej, to pewnie da³bym mu mimo wszystko szansê. Jednak jak widzi siê takie decyzje, to przyznam szczerze, co raz bardziej w±tpiê, bym nawet spróbowa³ to obejrzeæ. Nie chcê sobie psuæ magii tej sagi, któr± zbudowa³em sobie przez lata i wolê zostaæ przy ksi±¿kach i starych ekranizacjach, które te¿ maj± swoje wady. ![]() Dom Gryffindor ![]() "Mo¿e w Gryffindorze, Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postaæ w Hogwarcie Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyja¼ñ, która przetrwa wszystko ![]() ![]() ![]() Severus Snape, czyli cz³owiek zagadka ![]() Kluby pi³karskie ![]() Juventus F.C. ![]() Wis³a Kraków ![]() Korona Kielce ![]() AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: ![]() Harry Potter ![]() Gwiezdne Wojny W³adca Pier¶cieni ![]() Piraci z Karaibów ![]() Indiana Jones ![]() Kiler ![]() Mistrz kierownicy ucieka Muzyka |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 10.04.2025 09:02
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Od dawna mia³am ochotê jechaæ na Pyrkon, bo wiele s³ysza³am o tym wydarzeniu, ale nigdy na nim nie by³am. W tym roku jednak do wyjazdu sk³ania mnie nie tylko ciekawo¶æ, ale te¿ panel z Bonnie, na który naprawdê chcia³abym pój¶æ. Czy kto¶ z HPnetowiczów te¿ mo¿e chce siê wybraæ do Poznania? Mo¿e to by³aby okazja, ¿eby siê spotkaæ? ![]() ![]() Czasem co¶ piszê Artyku³y: Historia pod skór± zapisana Fan-fiction Drugie ¿ycie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjêcie do Hogwartu |
|
|
|
Nicram_93 |
Dodany dnia 10.04.2025 21:02
|
Co do The Exhibition w Krakowie, a raczej Nieporazu, bo jednak niestety do¶æ spora ró¿nica, zw³aszcza je¶li chodzi o dojazd, to sam powa¿nie siê zastanawiam. Jednak póki co z kupnem biletu siê wstrzymuje, a¿ pojawi± siê pierwsze opinie, bo jednak je¶li chodzi o zagraniczne wystawy które do tej pory siê odby³y, to jednak zdania s± bardzo ró¿ne od tych negatywnych od pozytywnych. Pociesza mnie tylko to, ¿e w negatywnych opiniach pisze siê g³ównie o warstwie interakcyjnej, która mnie osobi¶cie, ani grzeje, ani ziêbi. Sam nastawiam siê ewentualnie g³ównie na mo¿liwo¶æ zobaczenia w realu rekwizytów z filmu, a resztê traktujê jako dodatek. Ogólnie chyba jedyna okazja w ¿yciu, wiêc pokusa tym bardziej jest, niemniej mam obawy czy jednak mimo wszystko dla mnie, jako ju¿ fana po 30-tce, bêdzie to wystawa zadowalaj±ca. Poczekam na komentarze, je¶li bêd± w wiêkszo¶ci pozytywne, to pewnie siê zdecydujê uderzyæ gdzie¶ w czerwcu/lipcu. Póki co na Eventim, mimo zapowiedzi o wielkiej wyprzeda¿y biletów, to strona sprawia przynajmniej wstêpnie wra¿enie, ¿e w zasadzie terminy dalej maj± miejsca wolne, wiêc chyba spieszyæ siê nie trzeba zbytnio. Trochê nieciekawie zorganizowany dojazd, ale mo¿e jak ju¿ wystawa ruszy, to mo¿e pojawi± siê jakie¶ dodatkowe po³±czenia z Krakowa? Co do Poznania, to niestety dla mnie ju¿ bardzo du¿a odleg³o¶æ, wiêc tu obejdê siê smakiem. ![]() Dom Gryffindor ![]() "Mo¿e w Gryffindorze, Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postaæ w Hogwarcie Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyja¼ñ, która przetrwa wszystko ![]() ![]() ![]() Severus Snape, czyli cz³owiek zagadka ![]() Kluby pi³karskie ![]() Juventus F.C. ![]() Wis³a Kraków ![]() Korona Kielce ![]() AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: ![]() Harry Potter ![]() Gwiezdne Wojny W³adca Pier¶cieni ![]() Piraci z Karaibów ![]() Indiana Jones ![]() Kiler ![]() Mistrz kierownicy ucieka Muzyka |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 15.04.2025 13:52
|
Paapa Essiedu jako Severus Snape - nie podoba mi siê to. Nie jestem rasist±, ale sama Rowling mówi³a, ¿e bêdzie zgodnie z ksi±¿kami. I nie dotrzymuje s³owa. Powa¿nie siê zastanawiam nad obejrzeniem tego, bo skoro tu da³a cia³a, to pewnie w innych kwestiach te¿ da i bêdzie to jeszcze gorsze od Fantastycznych zwierz±t. Mo¿e nawet na równi lub gorsze od Przeklêtego Dziecka. Du¿y minus je¶li chodzi o ten serial. MorfinGaunt
|
|
|
Nicram_93 |
Dodany dnia 15.04.2025 15:11
|
Morfin, pe³na zgoda, mo¿na tylko u¶miechn±æ siê pod nosem, na wspomnienie zapowiedzi, ¿e serial powstaje po to, by byæ w zgodzie z ksi±¿kami i lepiej je oddaæ. No có¿, je¶li casting tak siê zaczyna, to podejrzewam, ¿e to dopiero pocz±tek. Nie jestem zaskoczony, wiem jak dzisiaj wygl±da krêcenie filmów/seriali, by byæ naiwnym, ¿e tu bêdzie inaczej. Szkoda, nie by³em zwolennikiem krêcenia Pottera na nowo, ale gdyby serial by³ wierny ksi±¿kom, to z ciekawo¶ci chêtnie bym obejrza³. Za drugiego Netflixowego Wied¼mina serdecznie podziêkujê. Jeszcze raz siê powtórzê, ale w takim wypadku bardzo siê zdziwiê, je¶li serial nie podzieli losów Fantastycznych Zwierz±t i dobrnie z histori± do koñca. Nie wró¿ê mu kariery. Sezon, dwa, ludzie i tak z ciekawo¶ci obejrz±, ale dalej? Przy takim podej¶ciu sukcesu nie wró¿ê. I mimo, ¿e dzisiejsze kino wygl±da jak wygl±da, to dziwiê siê podej¶ciu Warnera, bo bêdzie to ju¿ gwó¼d¼ do trumny franczyzy HP, po wcze¶niejszych wpadkach z PD i FZ. Serio Warner? Nie szkoda wam wywalaæ góry pieniêdzy, by tak je ³atwo utopiæ? Ale nie moje pieni±dze, nie mój problem, mo¿e jeszcze kilka takich wpadek tych "wielkich studyjnych ekip" i w koñcu przejrz± na oczy, ¿e to nie têdy droga, bo ile jeszcze wp³ywy z nowych produkcji maj± siê im nie spinaæ? Dla mnie powy¿sza decyzja Warnera raczej oznacza pas, szkoda mi nerwów na psucie sobie ulubionej sagi. Mam filmy poprzednie, mimo ¿e równie¿ nie idealne, a przede wszystkim ¶wietne ksi±¿ki, osobi¶cie mi to wystarczy. A zmieniaj±c tema, odno¶nie The Exhibition w Krakowie. Niestety pocz±tkowe opinie niezbyt zachêcaj±, jestem ciekaw czy to wygórowana nagonka czy rzeczywi¶cie daleko do zachwytów t± wystaw±. Je¶li kto¶ by³, to chêtnie wys³ucham opinii, bo ca³y czas siê waham nad zakupem biletów. ![]() Dom Gryffindor ![]() "Mo¿e w Gryffindorze, Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postaæ w Hogwarcie Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyja¼ñ, która przetrwa wszystko ![]() ![]() ![]() Severus Snape, czyli cz³owiek zagadka ![]() Kluby pi³karskie ![]() Juventus F.C. ![]() Wis³a Kraków ![]() Korona Kielce ![]() AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: ![]() Harry Potter ![]() Gwiezdne Wojny W³adca Pier¶cieni ![]() Piraci z Karaibów ![]() Indiana Jones ![]() Kiler ![]() Mistrz kierownicy ucieka Muzyka |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 26.06.2025 17:27
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Komentarz do newsa o kolejnej oko³opotterowej ksi±¿ce - tym razem o Severusie Snapie Co prawda nie jestem zwolennikiem oko³opotterowych ksi±¿ek jednak Snape jest moj± ulubion± postaci± i z chêci± przeczytam o nim co¶ wiêcej. Zapowiada siê ciekawa lektura. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Gryffindor

Ravenclaw

. Ale chêtnie bym to przeczyta³, wiêc mo¿e w drodze wyj±tku w jakiej¶ wersji mobilnej je¶li bêdzie dostêpna? Sam jestem ciekaw na ile bêdzie to porz±dnie napisane. 

Hufflepuff