Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pasjonat Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami
17.09.2025 10:21
ona by Ci poleciła najlepsze lokalne kebaby co najwyżej xD

Pracownik departamentu
14.09.2025 19:58
Zapomniałam wcześniej zapytać o jakieś polecajki i nie udało mi się nigdzie znaleźć lokalnego jedzenia, tylko jakieś zwykłe kotlety :( Dobre, co prawda, ale takie jak w całej Polsce

Pasjonat Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami
14.09.2025 19:55
Anastazja Schubert, OnlyDream tam mieszka :D

Pracownik departamentu
13.09.2025 21:58
Hej! Ja zrobiłam sobie w zeszłym tygodniu wycieczkę po Podlasiu, pierwszy raz tam byłam, jestem zachwycona pięknymi cerkwiami. Nie pamiętam kto tu był z Łomży, ale melduję, że też odwiedziłam! jezyk

Żywy worek treningowy
12.09.2025 17:55
Takoizu, oby było lepiej jak wyjdzie serial

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39462 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34226 punktów.

Zobacz temat
Drukuj temat
Jak namówić do czytania Pottera?
Firebolt
Próbuje namówić siostrę do czytania tej serii. Przemawiają za tym:
- Podobają jej się filmy o czarodzieju (dla mnie osobiście są beznadziejne, ale jak już miałbym wybrać najlepszy to 3 część jezyk)
- Lubi książki dla młodzieży
- Ma 13 lat

Jedynie co słyszę najczęściej w odpowiedzi to daj mi spokój ;p
Edytowane przez Smierciojadek dnia 17.07.2014 22:32

Michiko
Zapewnij ją, że książki są o niebo lepsze. Nie rozumiem jej światopoglądu. Trzeba czytać. Film nie zawiera tylu elementów co książka. Może Ci się uda ją namówić. Trzymam kciuki.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:07

lenne
A myślisz że nakłanianie siostry do czytania jest fajne?
Może nie lubi czytać... trochę to można by było uszanować..
Zresztą nie chciałabym, jako fanka Harry'ego, żeby ktoś inny czytając tą książkę, robił to na siłę i wcale mu się to nie podobało.. Czytanie książek ma być przyjemnością..
Ale jak już miałabym podać jeden powód... to po prostu Harry jest extra i tyle xD
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:10
img23.imageshack.us/img23/7834/1dcd56cbf57ee244304927f.jpg

Przemek_HGRS
Jeśli twoja siostra lubi filmy, ma swoją ulubioną aktorkę lub aktora to warto to wykorzystać. Ja tak zrobiłem z moja kuzynką i właśnie czyta już 3 część. Znała prawie cały film na pamięć i powiedziała że o HP wie wszystko. Zrobiłem jej test z 10 pytań i powiedziałem, że nawet nie odpowie dobrze na jedno. No i tak było nic nie wiedziała, a teraz czyta :-)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:11

bombel147
Właśnie nie można zmuszać kogoś na siłę do czytana HP. Ja raz powiedziałem kuzynowi żeby przeczytał, a on się mnie tak słucha że wziął książkę i zaczął czytać i teraz jest Potteromaniakiem :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:11
AVADA KEDAVRA

nataliapop
Jeśli masz płyty i kasety z filmami o Harrym Potterze, to powiedz jej tak:

- Jeśli nie zaczniesz czytać książek o Harrym Potterze to zniszczę ci wszystkie części filmów jakie tylko mamy!

W rzeczywistości nie zniszczysz filmów, ale schowasz je tak, by nie mogła ich znaleźć. Wtedy ona się wystraszy i zacznie czytać.Tak;)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:12

Lady Pink
Każdy ma swoje zainteresowania i czyta co mu odpowiada. Przecież twoja siostra ma swój rozum i jak nie chce to niech nie czyta. Tak samo jest z moim bratem... Wydaje mi się, że nigdy nie uda ci się jej przekonać jeżeli nie wykaże ona choć odrobiny chęci jezyk Więc chyba powinieneś poczekać aż sama siegnię po książkę, a jak nie to przecież czy dzieje ci się jakaś krzywda? :)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:12
i7.photobucket.com/albums/y257/Nagwithagun/Crying_by_zero_rider.jpg
cos all of the stars
are fading away
just try not to worry
you'll see them some day
take what you need
and be on your way
and stop crying your heart out.

http://www.yfly.com/show/590665
Ginny_Potter_07
Przeczytanie tego zmotywowało mnie do pewnego działania. Spytałam koleżankę jak ona namawiałaby do czytania HP (nigdy go nie przeczytała, choć tyle razy mówiłam jej, że jest świetny). Kiedy już mi powiedziała jakby to robiła, zaczęłam to wykorzystywać przeciwko niej! Ale jej teoria jak na razie nie sprawdziła się w praktyce...

jedyny
Po co namawiać na siłę? Czy to jej w czymś pomoże? Rozwinie ją lub udoskonali? Czytając coś, co częściowo już zna będzie się po prostu nudzić. Nic na siłę! Jeżeli nie chce, to jej nie zmuszaj. Co Ci to da? Uszanuj jej wolną wolę!

herma_007
To ja mam 'kolegę' (brata mojej przyjaciółki), który zaczął czytać od 5 części, bo ja z tą przyjaciółką na premierę poszłam a go nie wzięłyśmy i chciał wiedzieć o czym jest ten film. Mówił, że wcześniejsze filmy zna to nie musi czytać książek.
Nie wiem może poczekaj do premiery filmu i nie bierz na nią swojej siostry, to w domu sięgnie po książki ... xD
Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło
Kupię nóż, zostawię nas dwoje

Bo ja kocham Bukę!

MyckixMalixAli
No na pewno jeżeli porównać filmy i książki<jeżeli osoba oglądała, a nie czytała>to powiedzieć,ze są 1000x lepsze. I to jest prawda! Teraz jak 5cz. obejrzałam niedawno to...o matko, szkoda gadać! Beznadziejny, że nie wiem!... Trzeba to powiedzieć. To są dobre argumenty<i prawdziwe:D>
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:13

Mavia
Ja sama nie za bardzo chciałam czytać HP, aż nie przekonała mnie do tego Serea. Obejrzałam pierwszą część filmu i byłam nią zachwycona, a ona tylko powiedziała, że książka jest zupełnie inna niż film. Zaciekawiło mnie, jak bardzo film może się różnić od książki i przeczytałam 1 tom. Spróbuj tak z siostrą, może podziała.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:14
"Aitai ima
Yasashii kimi ni
Sakura kiss
Tokimeitara"

Prefix użytkownikaGoszka
To , jeżeli chodzi o moją siostrę nie zadziała..aczkolwiek , może na twoją zadziałą! Moja siorka , właśnie przy mnie siedzi i pyta się co nie zadziała...jan jej odpowiadam , a ona mówi , że faktycznie nie zadzaiła! Idiotka...bo jak dla mnie to książka jest extra...Ale jeżeli , ktoś tak jak moja siorka , nie lubi czytać , to nic nie pomoże!

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

http://www.filmweb.pl/user/Goszka_
ania1
Może załóż się z nią, powiedz jej, że nie da rady przeczytać tych sześciu części HP i podaj jej jakiś przykład, a jak ci powie, że da radę, to wtedy załóż się z nią o coś wartościowego.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:15

Prefix użytkownikaAngie Davis
Ja próbowałam namówić brata... przeczytał pierwszą część i chciał czytać drugą, ale akurat ja pożyczyłam mojej koleżance Sabinie (ją też namówiłam) i na tym się skończyło jak na razie. Sabinę namówiłam tak, że pokazałam jej jeden z Ficków o HP tak się jej spodobał, że zechciała przeczytać książki. Ja jej pożyczałam a ona czytała ;] Teraz obie jesteśmy maniaczkami... Mamy tylko te dwie różnice, że ja jestem nią dłużej xD (od pierwszej klasy podst. a teraz mam 2gim.) a druga to, to, że ona woli Wooda od Malfoy'a xDD
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:16
www.harry-potter.net.pl/images/najwiekszy_potteromaniak2.png

Ślizgonka

Sawyer

www.lost-online.pl/karta-2654.png

img199.imageshack.us/img199/2085/logo17x.png

img175.imageshack.us/img175/4876/1180643101confdltn0.jpg
i42.tinypic.com/vqmtk1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/818.jpg

Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Fanka:

~Lost (Zagubionych)
~Naruto
~Roofi'ego
~Marcina Mrozińskiego
~Kuby Werela
~Chada Michaell'a Murray'a
~Josha Holloway'a
~Justin'a Timberlake'a
~Sean'a Paul'a
~Patryka Różnieckiego
~Avril Lavigne
~Draco Malfoy'a
~Regulusa Black'a
~Syriusza Black'a
~Jacoba Black'a
~Jazz Jackrabbit'a 2
~Gothic'a

images34.fotosik.pl/263/4d9084e6ce40a60c.jpg

republika.pl/blog_ug_4368259/6313353/sz/team_jacob_by_lizzabeth.gif

www.angieir.fbl.pl
Which he Her
Na początku też nie byłem chętny do przeczytania książki o Harrym. Przekonała mnie do tego moja wspaniała siostra. Po obejrzeniu pierwszej części Harry'ego w kinie stwierdziła, że dużo momentów w nim brakowało. Ja chcąc się dowiedzieć jakich dokładnie zacząłem czytać książkę i również się bardziej przekonałem do niej aniżeli do filmu. I od tego cudownego momentu czytam i pochłaniam kartki Pottera, nie umiejąc oderwać od nich wzroku. Teraz namawiam innych kolegów do lektury, ale oni nadal twierdzą że książki Harry'ego to nic innego jak głupota. Kto ich tam wie? Ja jestem za czytaniem i przy tym będę stać!!!!
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:17

CirrS
Ajj, a po co kogoś namawiać do czytania? Ja bym się nie cieszył, jakby ktoś by mi truł, żebym przeczytał AKURAT TO! Tak, będzie chciała to przeczyta...
eXiorare Aliquis Nostris eX Ossibus Ultor...

Camer
Ciężko jest namówić kogoś do przeczytania książki, zwłaszcza po obejrzeniu filmu. Poza tym uważam, że książkę ktoś zaczarował. Bo najtrudniejsze jest przetrwanie pierwszych 100 stron w Kamieniu Filozoficznym... Wielu moich znajomych po przeczytaniu kilku, nawet kilkunastu stron uważa książkę za nudną. Jednak gdy ktoś doczyta do połowy książki to nie może oderwać od niej oczu. Tak było ze mną - pokonałem pierwsze 100 stron i przeczytałem każdy tomik po 7 razy, a teraz niecierpliwie czekam na ostatnią część:smilewinkgrin:

Prefix użytkownikaGoszka
Tak, to prawda. Ale ja swojej siorki nie namawiam. Tylko jak mówi, że HP to dziadostwo, to się pytam jakim prawem tak mówi skoro nie przeczytała. I to jej buziaczka zamyka!

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

http://www.filmweb.pl/user/Goszka_
Ania 95
Goszka to ja mam tak samo z moim bratem. On też uważa, że Harry jest głupi, a widział tylko filmy. No ale co ja mu mogę zrobić? Jest starszy o 4 lata, więc go raczej nie zmuszę!
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:18

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: