Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Co najbardziej rozczarowało Was w IŚ?
|
|
PatiMalfoy |
Dodany dnia 16.09.2007 17:50
|
![]() ![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 113 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 11.08.07 |
Hmm....niepodobał mi sie epilog.Wogóle nudnawa była ta książka! A nie podobało mi się w epilogu że Draco wyłysiał na skroniach czy cos takiego...![]() ~~*~~ Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! ~~*~~ |
|
|
cho89 |
Dodany dnia 18.09.2007 20:27
|
![]() ![]() Postów: 261 Dom: Brak przydziału Punkty: 501 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.04.07 |
generalnie baaardzo mi się podobała siódma część i nie mogę powiedzieć niczego o jakiś wielkich rozczarowaniach. ale zgadzam się z przedmówcą. myslałam, że Harry nauczy się prwadziwie imponującej magii, potężnych zaklęć obronnych, będzie miotać wodą jak Dumbledore w piątej części, czy coś takiego.. a tu lipa.. nagadał tylko Voldkowi troszke, a w decydującym momencie znowu użył prymitywnego expelliarmusa.. mam wrażenie, że potter za każdym razem uciekał/krzyżował plany/pokonywał Voldemorta jakoś przez przypadek, a nie dzięki swym wybitnym umiejętnościom |
|
|
ILoveRemusLupin |
Dodany dnia 21.09.2007 21:31
|
![]() ![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 26 Ranga: Charłak Data rejestracji: 27.07.07 |
szczerze to mną wstrząsneło "zmartwychwstanie" ale autorke podziwiam za tą wyprawę do DOliny Gortyka gdzie Potter widział oczami Voldemorta jak on zabijał jego starych.. a o epilogu nie wspominać!! Remus jak mogłeś mnie zostawić dla Tonks? x(( ale i tak Cie kocham <33
|
|
|
Serpensortia |
Dodany dnia 24.09.2007 11:55
|
![]() ![]() Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 1198 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 24.09.07 |
Co mi się nie podobało: - żałosna śmierć Voldemorta, - epilog, - wydumany heroizm głównej trójki bochaterów, - za mało Dracona, I nie zgadzam się z opinią, że powinniśmy się dostosować do treści książki, Pani Rowling pisze książki właśnie dla nas, dla ludzi, więc powinna wykazać się elastycznością i uplasować się pomiędzy własną koncepcją, a oczekiwaniami czytelników... Jak widać w ostatnim tomie to jej nie wyszło... Ślizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.
* Totally obsessed Snupin fangirl! * 'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.' |
|
|
HermionaBlack |
Dodany dnia 30.09.2007 16:31
|
![]() ![]() Postów: 135 Dom: Brak przydziału Punkty: 1859 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 23.09.07 |
no wlasnie smierc Snape... po tym jak okazalo sie,ze nie jest taki zly... szkoda ![]() *** -To bardzo wzruszające, Severusie -powiedział z powagą Dumbledore. -A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca? -Jego losem? -wykrzyknął Snape. -Expecto patronum! [...] -Przez te wszystkie lata?... -Zawsze... |
|
|
Serpensortia |
Dodany dnia 02.10.2007 20:12
|
![]() ![]() Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 1198 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 24.09.07 |
Zrobiła to pod publiczkę, gdyż śmierć bohaterów drugoplanowych (którzy czasami są bardziej wielbieni niż główne postaci) wywyłałam wzborzenie i emocje, a o to przecież chodziło... Wg mnie głupie posunięcie, ale cóż... Ślizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.
* Totally obsessed Snupin fangirl! * 'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.' |
|
|
Ginny love |
Dodany dnia 09.10.2007 16:25
|
![]() ![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.08.07 |
ok. Ja tu sie nie będę rozpisywać...WRÓĆ! Będę. Swoje już wypowiedziałam ale no cóż to nie było wszystko. Nie ma co siebie okłamywać. niech Jo lepiej nie pisze więcej żadnych książek! Żadnych ósmych tomów, żadnych książek o dzieciach Pottera, Hermiony i żadnych więcej książek. Napisała już świetną sagę o przygodach Harry'ego ale no sorry! Ostatnia książka to było DNO! Wiem że wielu ludziom się podobalo ale...:sourgrapes: mi niestety nie... Pozdro Podpis: Nie ma podpisu. Wyjechał na wakacje. Mówi tylko: KOCHAM FAN FICTION!!!
|
|
|
Serpensortia |
Dodany dnia 09.10.2007 19:03
|
Mnie rowniez sie BARDZO nie podobal ostatnio tom serii... Jesli przyszloby mi czytac kolejna sage o dzieciach Pottera (stfu!), to wolalabym w ogole o niej zapomniec ![]() Jednym slowem: dno. Ślizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.
|
|
BiednaHedwiga00 |
Dodany dnia 10.10.2007 18:17
|
![]() ![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 39 Ranga: Charłak Data rejestracji: 01.10.07 |
JA bardzo bym chciala chociaż rozdział epilogu... tak ze 30 stronek byłoby good...a jakby pojawił się 8 tom to byłoby super! Mógłby sięznaleźć jakiśVoldemortopodobny szaleniec i Harry mógłby z nim walczyć "Szukasz Rona?-zapytała z kpiącym uśmieszkiem.- Jest tam, podły hipokryta."
Różdżka: 11,5 cala, cis, pióro feniksa, dość giętka |
|
|
Fleuretta |
Dodany dnia 14.10.2007 20:14
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 115 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.10.07 |
mnie rozczarowała walka Harrego i Voldemorta. Myślałam, że będzie bardziej widowiskowa a była taka .... nijaka. Nudna to chyba dobre określenie. Gdyby Harry nie zdobył Elder Wond prawdopodobnie by zginął You might belong in Gryffindor where dwell the brave at heart their daring, nerve and chivalry set Gryffindors apart
|
|
|
MAJCIA707 |
Dodany dnia 19.10.2007 19:25
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 64 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.10.07 |
Moim zdaniem J.K.Rowling niezbyt udał się epilog, ponieważ nie pasuje do reszty. Tu Harry podróżuje, szuka ludzi a kończy się jak w jakinś... romansidle![]() Tak jak nie podoba mi sie ze Lupin i Tonks zgineli ale mi sie wydaje że Pani Rowling chciała nawiązac do tego że Harry też był sierota jak teraz mały Lupin. .:.MAJCIA707.:.
|
|
|
Heren |
Dodany dnia 20.10.2007 16:14
|
![]() ![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 18 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.10.07 |
Krytyka, wiecznie krytyka ;/ Owszem, niezbyt podoba mi się, że Potter zakochał się akurat w Ginny, Ron w Hermionie, że to wszystko jest takie słodziuśkie. Ale. Jest jedno ale. Nie pomyśleliście chyba, że Rowling nie pisze Pottera dla czytelników. A przynajmniej nie tylko. Że pisze go dla siebie. Że sprawia jej to satysfakcję i przyjemność- same pisanie, tworzenie własnego świata o prawach ustalonych przez nią, gdzie to ona ma władzę. Napisała książkę, jakiej pragnęła. Dla niej to jest idealna książka, takie zakończenie sagi jakie sobie wymarzyła. Napisała jeden z największych bestsellerów. Więc uszanujmy to, w jaki sposób napisała siódmą część ![]() Btw, co do walki Harry-Voldemort. O to właśnie chodziło. O prosty chwyt ratujący życie. Nie o wielkie umiejętności magiczne, bo Harry w tym wieku nie mógł ich po prostu mieć. Ale o samą odwagę i miłość, i pokazanie, jakie to w życiu ważne. A. I jeszcze jedno. Wątek niby-śmierci Harrego. Z deczka dziwny' |
|
|
Lily537 |
Dodany dnia 22.10.2007 18:39
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 9 Dom: Brak przydziału Punkty: -290 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 22.10.07 |
Nie sądzicie że to troche mało prawdopodobne że Voldemort rzuca Avadę, Harry Expelliarmus, zaklęcia odbijają się od siebie i Kedavra trafia w naszego Voldzia? Moim zdaniem jakieś takie troche naciągane... ale poza tym bardzo fajna książka:smilewinkgrin: Z prochu powstałeś... to wstań i się otrzep
|
|
|
Lady Pink |
Dodany dnia 03.11.2007 11:58
|
![]() ![]() Postów: 54 Dom: Brak przydziału Punkty: 259 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.06.07 |
No więc tak podsumowując, to wiele osób jest zaszokowanych tym samym. Ciekawe czy w innych krajach jest tak samo? Chyba muszę to sprawdzić ![]() ![]() cos all of the stars are fading away just try not to worry you'll see them some day take what you need and be on your way and stop crying your heart out. |
|
|
kilstrit |
Dodany dnia 03.11.2007 21:36
|
![]() ![]() Postów: 245 Dom: Brak przydziału Punkty: 512 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 08.06.07 |
Częśc jest doskonała! przynajmniej pierwsze trzysta stron (w mojej kopii na adobe było 377 stron). Potem JKR zaczyna się rozklejać... Akcja niby jeszcze się toczy, ale w ostatnim rozdziale zamiera. Zamiast tego durnego, ckliwego epilogi mogłaby wstawić długą rozmowę np. Harrego z Ginny albo z Ronem albo z Hagridem czy kimś tam jeszcze. Oni powinni być zszokowani po śmierci Harrego... Właśnie skończyłem cztać, więc trochę chaotyczny ten post...:sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes: babble babble bitch bitch rebel rebel party party sex sex sex and don't forget the violence...
Marilyn Manson |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.11.2007 12:48
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 166 Dom: ![]() Punkty: 1493 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 26.12.06 |
Cóż będę szczera. Rozczarował mnie koniec, że Harry przeżył. To miał być ostatni tom, a fakt, że Potter przeżył nakłania do napisania następnej części. Zrozumiałe jest, ze każdy chce śledzić dalsze losy czarodzieja, ale to będzie już za dużo. Dlatego ja, jak i pewnie kilku innych, będzie wdzięczne Rowling gdy nie napisze kolejnego tomu. Już nawet czytając 7 tom, niektóre elementy wydawały mi się z deka naciągnięte...jakby to nie był styl Rowling. No ale mogę się mylić. To tylko moje odczucie. |
|
|
LunaLovegooood |
Dodany dnia 25.11.2007 16:11
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 198 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.08.07 |
Margherita napisał/a: epilog także niewiele wyjaśnił, co się stało z Teddym Tonksem po śmierci rodziców, czy wychowywał go Harry czy może matka Tonks? w epilogu pisze że może zaprosza Teddy'ego żeby zamieszkal z nimi wiec jeszcze z nimi nie mieszka wiec to nie Harry go wychowuje !!!!!!!!! nie wiem czy ktos to jeszcze czasem czyta no bo w końcu jak mnie prawie nigdy nie ma ... ale takie zycie ... postaram sie chociaz byc częściej ... członkini W.E.S.Z. Musimy ratować domowe skrzaty! Bo one noszą te stare szmaty! zaprzyjaźnione : karmen cortez domcia_hp kasia30 lav madzia_zaspa agaa_21 _Harry_Potter_ Hermionka_HP pitterek JuLLLieTTa agatqa92 Kristel kasiarella Draco_Malfoy tasia James_Riddle Karciia ginny_19 |
|
|
Jasmine |
Dodany dnia 26.11.2007 09:11
|
![]() ![]() Postów: 41 Dom: Brak przydziału Punkty: 146 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.11.07 |
Nie rozumiem dlaczego nikt tu nie pisze o pewnej śmierci i zastanawiam się: czy ona wstrząsnęła tylko mną? Chodzi o śmierć jednej z moich ulubionych bohaterek - Hedwigi. Nie wiem dlaczego tak bardzo pokochałam to zwierzątko... Bardzo, bardzo^^ I jego śmierć bardzo mnie rozczarowała. Rozumiem, że pani Rowling w ten sposób chciała tak symbolicznie zerwać z wizerunkiem Harry'ego jako dziecka, jako kogoś niewinnego, yyy... wyleciały mi słówka z głowy teraz ![]() Ale naprawdę... Podobnie jak śmierć Zgredka... Nimfadory, Remusa... Ale właśnie najbardziej rozczarowały mnie w IŚ te śmierci Bogu ducha winnych stworzeń: Hedwigi i Zgredka ![]() Nie mnie juuż tu
![]() |
|
|
Halszka |
Dodany dnia 02.12.2007 17:27
|
![]() ![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 13.11.07 |
Walka Harry-Voldemort. Była krótka, trochę za mało widowiskowa. A w końcu powinna to być kumulacja całej sagi!!! No i kilka tych bezsensownych śmierci... Np. Fred... I to wtedy kiedy nawrócił się Percy... A Hedwiga? Po co to? |
|
|
Vayamess |
Dodany dnia 04.12.2007 11:51
|
![]() ![]() Postów: 718 Dom: Brak przydziału Punkty: 1822 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.11.07 |
Mi szkoda niektórych postaci... Świat Pottera bez tych osób to nie ten sam świat. Rzeczywiście Insygnia nie są książką, do której wracam często. Nie wracam do niej na razie. Przeczytanie dwa razy mi wystarcza. |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |