Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pasjonat Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami
17.09.2025 10:21
ona by Ci poleciła najlepsze lokalne kebaby co najwyżej xD

Pracownik departamentu
14.09.2025 19:58
Zapomniałam wcześniej zapytać o jakieś polecajki i nie udało mi się nigdzie znaleźć lokalnego jedzenia, tylko jakieś zwykłe kotlety :( Dobre, co prawda, ale takie jak w całej Polsce

Pasjonat Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami
14.09.2025 19:55
Anastazja Schubert, OnlyDream tam mieszka :D

Pracownik departamentu
13.09.2025 21:58
Hej! Ja zrobiłam sobie w zeszłym tygodniu wycieczkę po Podlasiu, pierwszy raz tam byłam, jestem zachwycona pięknymi cerkwiami. Nie pamiętam kto tu był z Łomży, ale melduję, że też odwiedziłam! jezyk

Żywy worek treningowy
12.09.2025 17:55
Takoizu, oby było lepiej jak wyjdzie serial

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39462 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34226 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Co najbardziej rozczarowało Was w IŚ?
PatiMalfoy
Hmm....niepodobał mi sie epilog.Wogóle nudnawa była ta książka! A nie podobało mi się w epilogu że Draco wyłysiał na skroniach czy cos takiego...:D
~~*~~
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
~~*~~

cho89
generalnie baaardzo mi się podobała siódma część i nie mogę powiedzieć niczego o jakiś wielkich rozczarowaniach.

ale zgadzam się z przedmówcą. myslałam, że Harry nauczy się prwadziwie imponującej magii, potężnych zaklęć obronnych, będzie miotać wodą jak Dumbledore w piątej części, czy coś takiego.. a tu lipa.. nagadał tylko Voldkowi troszke, a w decydującym momencie znowu użył prymitywnego expelliarmusa.. mam wrażenie, że potter za każdym razem uciekał/krzyżował plany/pokonywał Voldemorta jakoś przez przypadek, a nie dzięki swym wybitnym umiejętnościom

ILoveRemusLupin
szczerze to mną wstrząsneło "zmartwychwstanie" ale autorke podziwiam za tą wyprawę do DOliny Gortyka gdzie Potter widział oczami Voldemorta jak on zabijał jego starych.. a o epilogu nie wspominać!!
Remus jak mogłeś mnie zostawić dla Tonks? x(( ale i tak Cie kocham <33

Serpensortia
Co mi się nie podobało:
- żałosna śmierć Voldemorta,
- epilog,
- wydumany heroizm głównej trójki bochaterów,
- za mało Dracona,
I nie zgadzam się z opinią, że powinniśmy się dostosować do treści książki, Pani Rowling pisze książki właśnie dla nas, dla ludzi, więc powinna wykazać się elastycznością i uplasować się pomiędzy własną koncepcją, a oczekiwaniami czytelników... Jak widać w ostatnim tomie to jej nie wyszło...
Ślizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.

* Totally obsessed Snupin fangirl! *

'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.'

HermionaBlack
no wlasnie smierc Snape... po tym jak okazalo sie,ze nie jest taki zly... szkoda :( no i oczywiscie smierc pozostalych bohaterow, ale byloby dziwne jakby Jo nikogo nie usmiercila... nie rozumiem dlaczego tyle osob negatywnie opisuje VII cz. przeciez jest rewelacyjna... ale kazdy ma najwyraziej wlasne zdanie...

-To bardzo wzruszające, Severusie -powiedział z powagą Dumbledore. -A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
-Jego losem? -wykrzyknął Snape. -Expecto patronum! [...]
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze...

Serpensortia
Zrobiła to pod publiczkę, gdyż śmierć bohaterów drugoplanowych (którzy czasami są bardziej wielbieni niż główne postaci) wywyłałam wzborzenie i emocje, a o to przecież chodziło... Wg mnie głupie posunięcie, ale cóż...

'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.'

Ginny love
ok. Ja tu sie nie będę rozpisywać...WRÓĆ! Będę. Swoje już wypowiedziałam ale no cóż to nie było wszystko. Nie ma co siebie okłamywać. niech Jo lepiej nie pisze więcej żadnych książek! Żadnych ósmych tomów, żadnych książek o dzieciach Pottera, Hermiony i żadnych więcej książek. Napisała już świetną sagę o przygodach Harry'ego ale no sorry! Ostatnia książka to było DNO! Wiem że wielu ludziom się podobalo ale...:sourgrapes: mi niestety nie... Pozdro
Podpis: Nie ma podpisu. Wyjechał na wakacje. Mówi tylko: KOCHAM FAN FICTION!!!

Serpensortia
Mnie rowniez sie BARDZO nie podobal ostatnio tom serii... Jesli przyszloby mi czytac kolejna sage o dzieciach Pottera (stfu!), to wolalabym w ogole o niej zapomniec xD
Jednym slowem: dno.

BiednaHedwiga00
JA bardzo bym chciala chociaż rozdział epilogu... tak ze 30 stronek byłoby good...a jakby pojawił się 8 tom to byłoby super! Mógłby sięznaleźć jakiśVoldemortopodobny szaleniec i Harry mógłby z nim walczyć
"Szukasz Rona?-zapytała z kpiącym uśmieszkiem.- Jest tam, podły hipokryta."

Różdżka: 11,5 cala, cis, pióro feniksa, dość giętka

Fleuretta
mnie rozczarowała walka Harrego i Voldemorta. Myślałam, że będzie bardziej widowiskowa a była taka .... nijaka. Nudna to chyba dobre określenie. Gdyby Harry nie zdobył Elder Wond prawdopodobnie by zginął
You might belong in Gryffindor where dwell the brave at heart their daring, nerve and chivalry set Gryffindors apart

MAJCIA707
Moim zdaniem J.K.Rowling niezbyt udał się epilog, ponieważ nie pasuje do reszty. Tu Harry podróżuje, szuka ludzi a kończy się jak w jakinś... romansidle:)
Tak jak nie podoba mi sie ze Lupin i Tonks zgineli ale mi sie wydaje że Pani Rowling chciała nawiązac do tego że Harry też był sierota jak teraz mały Lupin.
.:.MAJCIA707.:.

Heren
Krytyka, wiecznie krytyka ;/
Owszem, niezbyt podoba mi się, że Potter zakochał się akurat w Ginny, Ron w Hermionie, że to wszystko jest takie słodziuśkie.
Ale. Jest jedno ale.
Nie pomyśleliście chyba, że Rowling nie pisze Pottera dla czytelników. A przynajmniej nie tylko.
Że pisze go dla siebie. Że sprawia jej to satysfakcję i przyjemność- same pisanie, tworzenie własnego świata o prawach ustalonych przez nią, gdzie to ona ma władzę.
Napisała książkę, jakiej pragnęła. Dla niej to jest idealna książka, takie zakończenie sagi jakie sobie wymarzyła.
Napisała jeden z największych bestsellerów. Więc uszanujmy to, w jaki sposób napisała siódmą część :)
Btw, co do walki Harry-Voldemort. O to właśnie chodziło. O prosty chwyt ratujący życie. Nie o wielkie umiejętności magiczne, bo Harry w tym wieku nie mógł ich po prostu mieć. Ale o samą odwagę i miłość, i pokazanie, jakie to w życiu ważne.
A. I jeszcze jedno. Wątek niby-śmierci Harrego. Z deczka dziwny'

Lily537
Nie sądzicie że to troche mało prawdopodobne że Voldemort rzuca Avadę, Harry Expelliarmus, zaklęcia odbijają się od siebie i Kedavra trafia w naszego Voldzia? Moim zdaniem jakieś takie troche naciągane... ale poza tym bardzo fajna książka:smilewinkgrin:
Z prochu powstałeś... to wstań i się otrzep

Lady Pink
No więc tak podsumowując, to wiele osób jest zaszokowanych tym samym. Ciekawe czy w innych krajach jest tak samo? Chyba muszę to sprawdzić jezyk Ale tak naprawdę to co o niej myślą polscy fani okaże się w styczniu, bo większość nie czyta po angielsku (albo ewentualnie w necie). Mi ostatnio jakoś przeszło zauroczenie tą ksiażką. Niby jest to dobra częśc, ale raczej nie będzie to taki klasyk, do którego będę powracać co jakiś czas. Achhh... a tyle miesięcy na to czekałam... Mogła już nie pisać epilogu, lepiej jest już samemu się domyślać, niż czytać te "bzdury", które tam zamieściła ^^
i7.photobucket.com/albums/y257/Nagwithagun/Crying_by_zero_rider.jpg
cos all of the stars
are fading away
just try not to worry
you'll see them some day
take what you need
and be on your way
and stop crying your heart out.

http://www.yfly.com/show/590665
kilstrit
Częśc jest doskonała! przynajmniej pierwsze trzysta stron (w mojej kopii na adobe było 377 stron). Potem JKR zaczyna się rozklejać... Akcja niby jeszcze się toczy, ale w ostatnim rozdziale zamiera. Zamiast tego durnego, ckliwego epilogi mogłaby wstawić długą rozmowę np. Harrego z Ginny albo z Ronem albo z Hagridem czy kimś tam jeszcze. Oni powinni być zszokowani po śmierci Harrego... Właśnie skończyłem cztać, więc trochę chaotyczny ten post...:sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes::sourgrapes:
babble babble bitch bitch rebel rebel party party sex sex sex and don't forget the violence...
Marilyn Manson

Prefix użytkownikamelancholia
Cóż będę szczera. Rozczarował mnie koniec, że Harry przeżył. To miał być ostatni tom, a fakt, że Potter przeżył nakłania do napisania następnej części. Zrozumiałe jest, ze każdy chce śledzić dalsze losy czarodzieja, ale to będzie już za dużo. Dlatego ja, jak i pewnie kilku innych, będzie wdzięczne Rowling gdy nie napisze kolejnego tomu. Już nawet czytając 7 tom, niektóre elementy wydawały mi się z deka naciągnięte...jakby to nie był styl Rowling. No ale mogę się mylić. To tylko moje odczucie.

LunaLovegooood
Margherita napisał/a:

epilog także niewiele wyjaśnił, co się stało z Teddym Tonksem po śmierci rodziców, czy wychowywał go Harry czy może matka Tonks?

w epilogu pisze że może zaprosza Teddy'ego żeby zamieszkal z nimi
wiec jeszcze z nimi nie mieszka
wiec to nie Harry go wychowuje !!!!!!!!!
nie wiem czy ktos to jeszcze czasem czyta no bo w końcu jak mnie prawie nigdy nie ma ... ale takie zycie ... postaram sie chociaz byc częściej ...
członkini W.E.S.Z.

Musimy ratować domowe skrzaty!
Bo one noszą te stare szmaty!

zaprzyjaźnione :
karmen cortez
domcia_hp
kasia30
lav
madzia_zaspa
agaa_21
_Harry_Potter_
Hermionka_HP
pitterek
JuLLLieTTa
agatqa92
Kristel
kasiarella
Draco_Malfoy
tasia
James_Riddle
Karciia
ginny_19

Jasmine
Nie rozumiem dlaczego nikt tu nie pisze o pewnej śmierci i zastanawiam się: czy ona wstrząsnęła tylko mną? Chodzi o śmierć jednej z moich ulubionych bohaterek - Hedwigi. Nie wiem dlaczego tak bardzo pokochałam to zwierzątko... Bardzo, bardzo^^
I jego śmierć bardzo mnie rozczarowała. Rozumiem, że pani Rowling w ten sposób chciała tak symbolicznie zerwać z wizerunkiem Harry'ego jako dziecka, jako kogoś niewinnego, yyy... wyleciały mi słówka z głowy teraz xDD Może wiecie o co mi chodzi^^
Ale naprawdę... Podobnie jak śmierć Zgredka... Nimfadory, Remusa...
Ale właśnie najbardziej rozczarowały mnie w IŚ te śmierci Bogu ducha winnych stworzeń: Hedwigi i Zgredka :(
Nie mnie juuż tu :D

Halszka
Walka Harry-Voldemort. Była krótka, trochę za mało widowiskowa. A w końcu powinna to być kumulacja całej sagi!!!
No i kilka tych bezsensownych śmierci... Np. Fred... I to wtedy kiedy nawrócił się Percy... A Hedwiga? Po co to?

Vayamess
Mi szkoda niektórych postaci... Świat Pottera bez tych osób to nie ten sam świat. Rzeczywiście Insygnia nie są książką, do której wracam często. Nie wracam do niej na razie. Przeczytanie dwa razy mi wystarcza.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: