Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.08.2026 14:25
Oho widze ze polskie znaki tez juz opuszczaja HPneta :v

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Liczba horkruksów
ginny_potter_666
Ile jest tych horkruksów?
1. Dziennik Riddle'a
2. Pier¶cieñ Marvolo Gaunta
3. Diadem Roveny
4. Puchar Helgi
5. Medalion Salazara

A gzie 6 i 7 horkruks?

Lauri
Renaemma napisa³/a:
Punkt 7. Wtedy kiedy Voldemort straci³ sw± moc straci³ te¿ cia³o. A gdy ¶miertelne zaklêcie odbi³o siê od Harry'ego i trafi³o w VBoldemorta umar³o cia³o. A sam Voldemort jako co¶ mniej ni¿ duch, mniej ni¿ najmarniejsze widmo prze¿y³. A gdy zaklêcie trafi³o w Voldemorta przez jaki¶ przypadek stworzy³ horkusa. I ten horkus wszed³ w jedyn± ¿yj±c± osobê w domu (Voldemort by³ w tym czasie widmem. Rodzice Harry'ego nie ¿yli.) - czyli w Harry'ego. Wtedy cia³o Riddla nie by³o horkusem. Wiêc dzielimy to jako jeden punkt. Podsumujmy.

1. Dziennik Riddle'a - zniszczony przez Harry'ego
2. Pier¶cieñ z Kamieniem Wskrzeszania - zniszczony przez Dumbledore'a
3. Medalion podmieniony przez Regulusa - zniszczony przez Rona
4. Fili¿anka Hufflepuff - zniszczona przez Hermionê
5. Diadem Ravenclaw - zniszczony przez czar Crabbe'a
6. W±¿ Nagini - zabity przez Neville'a
7. Harry - horkus o którym istnieniu nie wiedzia³ Voldemort
8. Voldemort

Wszystko siê zgadza.

Tutaj jest wszystko czytelnie i jasno wyja¶nione. Wed³ug mnie nie ma innego wyt³umaczenia. Voldemort chcia³ stworzyæ 7 horkruksow.. i to uczyni³, jednak poprzez swój b³±d, Harry sta³ siê kolejnym horkrusem... wbrew woli LV i bez jego wiedzy
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:45

Prefix u¿ytkownikaAgnieszka_Potter
Moim zdaniem horkruksów by³o 7:
1. Dziennki Toma Riddla
2. Pier¶cieñ Marvola
3. Czarka Helgi Hufflepuff
4. Diadem Roweny Rawenclaw
5. Medalion, który podmiani³ Regulus Black,
6.W±¿ LV - Nagini
7. Harry
Cz±stka, która zosta³a w LV nie liczy siê, bo on nie by³ horkruksem, wiêc podsumowuj±c mamy ich 7

"Je¿eli kto¶ spe³nia wszystkie nasze marzenia, kolejne staj± siê tylko kaprysami. Najpiêkniejsze s± marzenia niezrealizowane, bo to one nadaja ¿yciu sens."
Rafa³ Kosik - autor cyklu o przygodach Felixa, Neta i Niki

Airotsih
Ja uwa¿am ¿e horkruksów by³o 7, a Voldemort to Voldemort, a nie horkruks... Horkruks nie móg³by stworzyæ sobie nowego cia³a w 4 tomie... Jakby tak ka¿dy horkruks to potrafi³, to by³oby siedmiu Voldemortów... B)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:46

Prefix u¿ytkownikaOLCIA
Kiedy Voldemort chcia³ zabiæ Harrego przekaza³ mu sw± cz±stkê duszy! Kiedy zaklêcie odbi³o siê i trafi³o w Voldemorta zabi³o w nim te cz±stkê duszy, która w nim ¿y³a. Chocia¿ nie, ju¿ siê pomiesza³am w tym wszystkim. W sumie w I¦ Harry musia³ zabiæ na koniec samego Voldemorta bo ¿y³a chyba w nim cz±stk± duszy, ta ostatnia któr± Harry musia³ pokonaæ! POMOCY - pogubi³am siê:mad:
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:47
Szczê¶liwy cz³owiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekaæ na problemy które ma, a zaczyna doceniaæ jak wiele ma ich za sob±

AlterEgo
Zgodnie z tym, co Tomowi Riddle powiedzia³ Slughorn, horkruksem nazywamy przedmiot, w którym kto¶ ukry³ cz±stkê rozszczepionej duszy. Je¿eli cia³o zostanie zaatakowane lub nawet zniszczone, nie mo¿na umrzeæ, bo czê¶æ duszy pozostaje na ziemi nieuszkodzona. Rozszczepienia duszy dokonywa³o siê poprzez akt z³a, np. morderstwo! Gdy morderca zabija swoj± ofiarê, to dusza jest przez chwilê rozdarta. Czarodziej, który zamierza stworzyæ horkruksa wykorzystuje to rozdarcie i zamyka oddart± czê¶æ duszy w wybranym przedmiocie.

Zatem horkruksem nie móg³ byæ Tom Riddle!!!

Jakie to by³y przedmioty...?
1.Dziennik Toma Riddle'a - zniszczony przez Harry'ego w komnacie tajemnic k³ami bazyliszka.
2.Pier¶cieñ Gaunta - zniszczony przez Dumbledore'a w gabinecie dyrektora mieczem gryffindoru.
3.Medalion Salazara Slytherina - zniszczony przez Rona w jakim¶ lesie przy jeziorku mieczem gryffindora.
4.Czarka Helgi Hufflepuff - zniszczona przez Hermionê w komnacie tajemnic k³ami bazyliszka.
5.Diadem Roveny Ravenclaw - zniszczony przez czar Crabba w Pokoju ¯yczeñ.
6.W±¿ Nagini - zniszczona przez Nevilla na dziedziñcu w Hogwarcie mieczem gryffindoru.
7. ???

Czy Harry Potter móg³ byæ horkruksem? Moim zdaniem nie! Owszem, dusza Voldemorta zosta³a rozdarta morderstwami Jamesa i Lilly ale nic nam nie wiadomo, by LV stworzy³ wówczas horkruksa.

Uwa¿am, ¿e by³o 7 horkruksów (sze¶æ wy¿ej wymienionych) i ósma czê¶æ duszy w samym Voldemorcie!

Gdy zaklêcie ochronne ocali³o Harry'ego, to dusza Voldemorta wla³a siê w ma³ego Ch³opca, Który Prze¿y³ a sam LV zgin±³ ra¿ony rykoszetem zaklêcia Avada Kedavra. Poniewa¿ jednak mia³ horkruksy, to móg³ siê odrodziæ. Jak my¶licie, z którego horkruksa LV odrodzi³ siê po ¶mierci Cedrika? Z SIÓDMEGO! Nic o nim nie wiemy, bo LV na cmentarzu nie pochwali³ siê wobec smiercio¿eców, ¿e ma horkruksy.

Ko¶ci ojca, dana nieswiadomie, odnów swego syna
Cia³o s³ugi, dane z ochot±, o¿yw swego pana
Krwi wroga, odebrana si³±, wskrze¶ swego przeciwnika

Moim zdaniem siódmym horkruksem by³y ko¶ci ojca Toma Riddle'a!

Pzdr. :)
Edytowane przez AlterEgo dnia 28.04.2008 19:43

AlterEgo
SaraSnape napisa³/a:
musia³o byæ 6 horkruksów bo Voldemortt musia³ co¶ sobie zostawiæ no nie?? Przecie¿ by umar³!!! :D

Nigdzie nie jest napisane, ¿e horkruksów nie mo¿e byæ np. 100.
To Riddle chcia³ 7, gdy¿ to magiczna cyfra.
I stworzy³ siedem!

A horkruks to cz±stka duszy w przedmiocie.
Siedem horkruksów (ale nie Harry) + reszta duszy w samym Voldemorcie.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:48

Krzychu_110
AlterEgo napisa³/a:
Zgodnie z tym, co Tomowi Riddle powiedzia³ Slughorn, horkruksem nazywamy przedmiot, w którym kto¶ ukry³ cz±stkê rozszczepionej duszy. Je¿eli cia³o zostanie zaatakowane lub nawet zniszczone, nie mo¿na umrzeæ, bo czê¶æ duszy pozostaje na ziemi nieuszkodzona. Rozszczepienia duszy dokonywa³o siê poprzez akt z³a, np. morderstwo! Gdy morderca zabija swoj± ofiarê, to dusza jest przez chwilê rozdarta. Czarodziej, który zamierza stworzyæ horkruksa wykorzystuje to rozdarcie i zamyka oddart± czê¶æ duszy w wybranym przedmiocie.

Zatem horkruksem nie móg³ byæ Tom Riddle!!!

Jakie to by³y przedmioty...?
1.Dziennik Toma Riddle'a - zniszczony przez Harry'ego w komnacie tajemnic k³ami bazyliszka.
2.Pier¶cieñ Gaunta - zniszczony przez Dumbledore'a w gabinecie dyrektora mieczem gryffindoru.
3.Medalion Salazara Slytherina - zniszczony przez Rona w jakim¶ lesie przy jeziorku mieczem gryffindora.
4.Czarka Helgi Hufflepuff - zniszczona przez Hermionê w komnacie tajemnic k³ami bazyliszka.
5.Diadem Roveny Ravenclaw - zniszczony przez czar Crabba w Pokoju ¯yczeñ.
6.W±¿ Nagini - zniszczona przez Nevilla na dziedziñcu w Hogwarcie mieczem gryffindoru.
7. ???

Czy Harry Potter móg³ byæ horkruksem? Moim zdaniem nie! Owszem, dusza Voldemorta zosta³a rozdarta morderstwami Jamesa i Lilly ale nic nam nie wiadomo, by LV stworzy³ wówczas horkruksa.

Uwa¿am, ¿e by³o 7 horkruksów (sze¶æ wy¿ej wymienionych) i ósma czê¶æ duszy w samym Voldemorcie!

Gdy zaklêcie ochronne ocali³o Harry'ego, to dusza Voldemorta wla³a siê w ma³ego Ch³opca, Który Prze¿y³ a sam LV zgin±³ ra¿ony rykoszetem zaklêcia Avada Kedavra. Poniewa¿ jednak mia³ horkruksy, to móg³ siê odrodziæ. Jak my¶licie, z którego horkruksa LV odrodzi³ siê po ¶mierci Cedrika? Z SIÓDMEGO! Nic o nim nie wiemy, bo LV na cmentarzu nie pochwali³ siê wobec smiercio¿eców, ¿e ma horkruksy.

Ko¶ci ojca, dana nie¶wiadomie, odnów swego syna
Cia³o s³ugi, dane z ochot±, o¿yw swego pana
Krwi wroga, odebrana si³±, wskrze¶ swego przeciwnika

Moim zdaniem siódmym horkruksem by³y ko¶ci ojca Toma Riddle'a!

Pzdr. :)

Zastanów siê co ty w ogóle gadasz, czy ty w ogóle czyta³e¶ 7 tom? Przecie¿ tam wyra¼nie pisze ¿e 7 Horkruksem by³ Harry... OMG do niektórych ludzi to trzeba chyba specjalne ksi±¿ki wydaæ gdzie bêdzie wszystko w ka¿dym najmniejszym szczególe opisane bo oni nie rozumiej± po ludzku.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:48

AlterEgo
W którym miejscu to by³o napisane?
Sorry... Przeczyta³em w pó³tora dnia (w tym 10-godzinna przerwa w pracy i dwa noclegi), wiêc mog³em przeoczyæ. Proszê o cytat albo chocia¿ rozdzia³ - sam znajdê.

Krzychu_110
Fragment wywiadu z YO:

Nigel: Czy teraz, kiedy Harry ju¿ nie jest Horkruksem mo¿e nadal rozmawiaæ z wê¿ami?

J.K. Rowling: Nie, straci³ tê umiejêtno¶æ i jest z tego powodu bardzo zadowolony.

Gdyby Harry nie by³ Horkruksem to chyba by Jo w tym momencie powiedzia³a ¿e Harry wcale nie by³ Horkruksem...

AlterEgo
Zgoda, JKR nie zaprzeczy³a, bo Harry Potter by³ w jakim¶ stopniu "horkruksem" (przynajmniej dla Czytelników) ale by³ co najwy¿ej horkruksem mimowolnym, nie sta³ siê nim poprzez dzia³anie Lorda Voldemorta!!!

Dlatego nie liczê Harry'ego jako siódmego horkruksa, bo Lord Voldemort nie zd±¿y³ ¶wiadomie zrobiæ swojego horkruksa z Harry'ego.

Gdyby¶ solidnie przeczyta³ mój wywód, a nie tylko zapa³a³ dzik± wol± "naprostowania" nowego forumowicza, to mo¿e doszed³by¶ do wniosku, ¿e bzdur nie pisa³em.

Moja pro¶ba (rada?) - przeczytaj mój wpis raz jeszcze i powiedz mi, z jakiego horkruksa odrodzi³ siê Voldemort na cmentarzu ;)
Je¿eli potrafisz to solidnie udowodniæ - przyznam Ci racjê!

Pzdr.

P.S. Uwaga do logicznie my¶l±cych: gdyby malutki Harry by³ stworzonym przez Voldemorta horkruksem, to po jakie licho ten sam Voldemort poczêstowa³by go zaklêciem Avada Kedavra? Zabija³by w³asn± cz±stkê duszy??? Nie
:lol:
Edytowane przez AlterEgo dnia 28.04.2008 21:09

Krzychu_110
AlterEgo napisa³/a:
P.S. Uwaga do logicznie my¶l±cych: gdyby malutki Harry by³ stworzonym przez Voldemorta horkruksem, to po jakie licho ten sam Voldemort poczêstowa³by go zaklêciem Avada Kedavra? Zabija³by w³asn± cz±stkê duszy??? Nie
:lol:

Poniewa¿ Voldemort nie wiedzia³ o tym, ¿e stworzy³ sobie siódmego horkruksa, a nawet je¿eli by wiedzia³ to przecie¿ on przez ca³y czas polega³ na przepowiedni wiêc wydaje mi siê, ¿e by³by wstanie po¶wiêciæ jednego Hokruksa, ¿eby zniweczyæ zagro¿enie.

AlterEgo napisa³/a:
Moja pro¶ba (rada?) - przeczytaj mój wpis raz jeszcze i powiedz mi, z jakiego horkruksa odrodzi³ siê Voldemort na cmentarzu smiley
Je¿eli potrafisz to solidnie udowodniæ - przyznam Ci racjê!

U¿y³ krwi Harry'ego prawda, a Harry by³ Horkruksem czyli do odrodzenia pos³u¿y³ siê horkruksem Harry'm, co wcale nie musia³o oznaczaæ ¿e Harry ju¿ wtedy nie bêdzie tym Horkruksem. Pamiêtajmy o tym ¿e nie wiemy wszystkie o Horkruksach, mo¿e po ¶mierci (tzn. nie mo¿na tak tego nazwaæ bo je¿eli kto¶ ma horkruksy to nie umiera, ale nie potrafiê wymy¶liæ innego sformu³owania) kogo¶ kto posiada³ Horkruksa do odrodzenia wcale nie jest mu potrzebny horkruks.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:49

AlterEgo
Zaprzeczasz sam sobie.
Z jednej strony Voldemort nie wiedzia³, ¿e Harry jest horkruksem, ale z drugiej strony u¿y³ jego krwi, bo to horkruks :D:D:D
Ju¿ nawet moje m³odsze dziecko siê z Ciebie ¶mieje :D
Zrozum, ¿e na cmentarzu nie tylko Voldemort, ale i Harry nic nie wiedzieli o tym, ¿e cz±stka duszy Toma Riddle jest w ciele m³odego Pottera!

Wiemy, ¿e Tom Riddle chcia³ mieæ 7 horkruksów i na pewno dopi±³ swego, zanim (powtarzam: zanim!) zacz±³ mordowaæ swoich wrogów. Musia³ tak zrobiæ, by w razie niepowodzenia mia³ siê z czego odradzaæ.

Najprawdopodobniej, po stworzeniu siedmiu horkruksów, przypadkiem (mimowolnie) stworzy³ ósmy w ciele Harry'ego Pottera.

Uruchom logikê w mózgu, bo pomimo 16 lat na pewno trochê jej ju¿ masz. Nie musisz siê kurczowo trzymaæ swojej wersji - otwórz siê na s³owa innych.

A je¿eli uwa¿asz, ¿e masz racjê i potrafisz to logicznie udowodniæ - przyznam Ci racjê i wycofam siê ze swojej teorii...

Pzdr.

P.S. Slughorn wyra¼nie powiedzia³ Tomowi Riddle, ¿e tylko horkruks pozwoli zabitemu czarodziejowi na powrót. Zapraszam do lektury VI tomu, na który tak siê chêtnie powo³ujesz :)

Prefix u¿ytkownikaOLCIA
No no szczerze AlterEgo da³e¶ mi do my¶lenia, czytaj±c twoje wypowiedzi stwierdzam fakt, ¿e jeszcze raz muszê siê wzi±æ za 7 czê¶æ! Dajesz du¿o do my¶lenia, no ale najpierw praca potem kolokwium i do czytania HP i podyskutuje wtedy z tob±! Pozdrawiam:smilewinkgrin:
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:50
Szczê¶liwy cz³owiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekaæ na problemy które ma, a zaczyna doceniaæ jak wiele ma ich za sob±

Krzychu_110
Wiemy, ¿e Tom Riddle chcia³ mieæ 7 horkruksów i na pewno dopi±³ swego, zanim (powtarzam: zanim!) zacz±³ mordowaæ swoich wrogów. Musia³ tak zrobiæ, by w razie niepowodzenia mia³ siê z czego odradzaæ.

Nie prawda, Voldemort chcia³ stworzyæ 6 horkruksów + jego cz±stka duszy tak powiedzia³ Dumbledore. No dobra ale za³ó¿my ¿e by³o ich 7 + cz±stka duszy Voldemorta, wiec tak Dumbledore zniszczy³ tego w pier¶cieniu, Voldemort zniszczy³ tego w Harrym, Neville zniszczy³ wê¿a, Ron medalion, Diadem Crabbe albo Goyle (nie pamiêtam dok³adnie), Czarkê Harry(?) (tego te¿ dok³adnie nie pamiêtam kto niszczy³ w ka¿dym razie zosta³ zniszczony) no i Harry zabi³ Voldemorta, w takim razie wyja¶nij mi jakim cudem Voldemort zgin±³ skoro pozosta³ ten jeden Horkruks który wed³ug ciebie istnia³ i nikt o nim nie mia³ pojêcia (tego to nawet Yo chyba nie wie)

I jeszcze na dowód fragment z ksi±¿ki:
- Stworzy³ SIEDEM Horkruksów? - zapyta³ przera¿ony Harry, a kilka portretów na ¶cianach równie¿ wyda³o okrzyki przera¿enia i oburzenia. - Przecie¿ one mog± byæ ukryte wszêdzie, po ca³ym ¶wiecie... zakopane albo niewidzialne...
- Cieszê siê, e doceniasz wagê problemu - powiedzia³ spokojnie Dumbledore. - Ale, po pierwsze, Harry, nie siedem horkruksów, tylko sze¶æ. Siódma czê¶æ jego duszy, choæ tak okaleczona, zamieszkuje jego odnowione cia³o. To ta jego czê¶æ, która wiod³a ¿ycie widma w latach wygnania; bez niej w ogóle nie by³by sob±. Ta siódma czê¶æ duszy bêdzie ostatni±, z któr± musi siê zmierzyæ ka¿dy, kto chce Voldemorta zabiæ: to czê¶æ, która ¿yje w jego ciele.

Musia³ tak zrobiæ, by w razie niepowodzenia mia³ siê z czego odradzaæ.

Ko¶ci ojca, dana nie¶wiadomie, odnów swego syna!
Cia³o... s³ugi... dane z ochot±... o¿yw... swego Pana.
K-krew wroga... odebrana si³±... wskrze¶ swego przeciwnika.

Powiedz mi gdzie tu jest co¶ w stylu Dusza swego pana, albo horkruks swego pana, nie ma, a to znaczy ¿e Voldemort nie potrzebowa³ swojego Horkruksa aby siê odrodziæ..

P.S. Slughorn wyra¼nie powiedzia³ Tomowi Riddle, ¿e tylko horkruks pozwoli zabitemu czarodziejowi na powrót. Zapraszam do lektury VI tomu, na który tak siê chêtnie powo³ujesz :)

Zacytuj mi to bo jako¶ tego nie widzê, a ma przed sob± 6 tom
Edytowane przez Krzychu_110 dnia 29.04.2008 17:01

AlterEgo
Skoro upierasz siê, ¿e Voldemort stworzy³ 6 horkruksów (choæ tego naprawdê nikt nie wie, ani Dumbledore, ani Potter - wie to tylko Voldemort i JKR), to tym bardziej brak tu miejsca na Harry'ego.
Zapomnia³e¶ o dzienniku Toma Riddle'a :D

Pzdr.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:50

Krzychu_110
AlterEgo napisa³/a:
Skoro upierasz siê, ¿e Voldemort stworzy³ 6 horkruksów (choæ tego naprawdê nikt nie wie, ani Dumbledore, ani Potter - wie to tylko Voldemort i JKR), to tym bardziej brak tu miejsca na Harry'ego.
Zapomnie³e¶ o dzienniku Toma Riddle'a :D

Pzdr.

S³uchaj ja nie chce siê z tob± k³óciæ i tak jak powiedzia³em je¿eli uwa¿asz ¿e by³o 7 horkruksów i Voldemort to powiedz mi jakim cudem Voldemort zgin±³?

PS: Tak faktycznie zapomnia³em o dzienniku

AlterEgo
Nasza k³ótnia rozpoczê³a siê od tego, ¿e zanegowa³e¶ moje twierdzenie, i¿ Harry Potter nie by³ horkruksem stworzonym przez Lorda Voldemorta (ja obstawia³em ko¶ci ojca Toma Riddle'a).

Ja nadal twierdzê, ¿e niewa¿ne ile Lord Voldemort stworzy³ horkruksów (6 czy 7), to Harry Potter nie by³ jednym z nich!

1° Dziennik - zniszczony przez Harry'ego Pottera
2° Pier¶cieñ - zniszczony przez Albusa Dumbledore'a
3° Medialion - zniszczopny przez Rona Weasley'a
4° Pucharek Helgi Hufflepuff - zniszczona przez Hermionê Granger
5° Diadem Roweny Ravenclaw - zniszczony zaklêciem ognia
6° Nagini - zabita przez Neville'a Longbottoma

Je¿eli Dumbledore dobrze wydedukowa³ i horkruksów by³o sze¶æ - powy¿sza lista jest wyczerpana.
Je¿eli Albus siê pomyli³ i Voldemort stworzy³ 7 horkrusów, to ja obstawiam ko¶ci (jako¶ Voldemort musia³ siê odrodziæ po tym, gdy rykoszet Avada Kedavra odbi³ siê od ma³ego Harry'ego).

Ale Harry jako horkruks wci±¿ mi nie pasuje - nie tworzy siê horkruksa, by go zaraz zabiæ! Owszem, zaklêcie ochronne Lilly Potter sprawi³o, ¿e cz±stka duszy Voldemorta wniknê³a w Harry'ego - ale raczej nie to by³o zamierzeniem Czarnego Pana.

Pzdr.

P.S. K³óciæ siê nie mam zamiaru, ale dyskutowaæ w oparciu o fakty ksi±¿kowe - jak najbardziej :)
Edytowane przez AlterEgo dnia 29.04.2008 18:53

Aberforth
Moim zdaniem to by³o tak :
1. Dziennik Riddle'a
2. Pier¶cieñ z Kamieniem Wskrzeszania
3. Medalion podmieniony przez Regulusa
4. Puchar Hufflepuff
5. Diadem Ravenclaw
6. W±¿ Nagini
7. Harry - to na pewno horkruks tyle, ¿e Voldemort stworzy³ go przez przypadek !
Voldemort moim zdaniem nie by³ horkruksem tylko czym¶ w rodzaju widma, które nie zginê³o ca³kiem dziêki horkruksom. Na pocz±tku ¿y³ jako paso¿yt w cia³ach innych a w Czarze Ognia siê odrodzi³, a z reszt± Nagini czyli horkruks by³a ca³y czas z nim. :)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:51
¦mieræ bêdzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.

misia5000
Mnie te¿ siê to nie zgadza³o, ale w inna stronê. 6 pierwszych punktów siê zgadza, ale w rozdziale pt. King's Cross Dumbledore mówi³, ze Voldemort nie¶wiadomie stworzy³ 7 horkrulsa czyli Harry'ego. Ale przecie¿ on od pocz±tku chcia³ stworzyæ SIEDEM horkruksów wiêc id±c moim tokiem my¶lenia, ¿eby JEMU siê wszystko zgadza³o powinien stworzyæ jeszcze jednego horkruksa tak ¿eby my¶la³, ¿e jest 7 tak jak planowa³, a Harry by³ 8 horkruksem ale takim, o którym Voldemort nie wiedzia³.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:52
Pamiêtaj o ¶mierci- ostatnim swym celu, gdzie nie chce i¶æ nikt- a dochodzi wielu

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: