Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Koncerty, festiwale etc.
|
|
gne |
Dodany dnia 26.07.2013 19:10
|
![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Niestety w tym roku nie mam ekipy, a moje poprzednie jedno doświadczenie utwierdziło mnie w przekonaniu, że przyzwoita ekipa to podstawa. Niemniej polecam, bardzo fajna impreza, jeśli umie się z niej korzystać. Aż się nie mogę nadziwić, bo udało mi się skompletować całkiem niezłą ekipę. Na pewno nie będziemy się nudzić. ; ) Trochę się boję, bo pierwszy raz jadę na otwarte pole (wcześniej byłam na toi camp) Jakieś sugestie, rady? ;p Jedzie ktoś na SOAD? Albo kupił bilety na płytę i nie jedzie? KUPIĘ! ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 26.07.2013 19:36
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Boże, a gdzie oni mają koncert?! Czemu ja nie wiedziałam, że SOAD gra w Polsce? O matko, ja chcę na ten koncert. Jaaaaa. Edit: Znalazłam. Bilety lecą po 2 stówki w zaokrągleniu i to w Łodzi jest. Boże, ja chcę tam być. Czemu to nie jest w Ergo Arenie:< Chyba idę błagać rodziców o kasę na Serja... Edytowane przez ulka_black_potter dnia 26.07.2013 20:10
|
|
|
|
gne |
Dodany dnia 26.07.2013 20:44
|
![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
No z biletami już ciężko, teraz to raczej od kogoś trzeba odkupić. Gdybyś miała cynk, że ktoś sprzedaje na płytę (tylko płyta mnie interesuje...), to daj znać. Jak obie będziemy miały bilet, to Cię ogarnę w Łdz w miarę możliwości ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 26.07.2013 20:49
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Przeszukuję internety i fora, ale padam z nóg dzisiaj. Iść na koncert Systemu to moje marzenie od maleńkości... Jeny, umarłabym z zachwytu gdybym mogła zobaczyć Tankina. No tak, Ty jesteś z Łodzi... tak blisko, a tak daleko (nie masz biletu;p) |
|
|
|
Charlie96 |
Dodany dnia 26.07.2013 20:53
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 38 Dom: SlytherinPunkty: 706 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 23.07.13 |
A mojej przyjaciółce się udało zdobyć bilet na SOAD. Niestety nie przy scenie, ale z trybun tez jest dobry widok. Kurcze, fajnie by było gdyby zdobyła autograf Serja.. Ogółem nawet na trybuny bilet jest strasznie drogi.. O.o Slytherin, Slytherin, Slytherin! ![]() Parę fajnych piosenek: ![]() Książki warte przeczytania: - "Charlie" - Stephen Chbosky - Seria "Harry Potter" - J.K. Rowling - Seria "Percy Jackson i Bogowie olimpijscy" - Rick Riordan - Seria "Olimpijscy Herosi"- Rick Riordan - Wszystkie książki i opowiadania Stephena Kinga - Seria "Maximum Ride" - James Petterson - trylogia "Igrzyska Śmierci" - Suzanne Collins ![]() Niech Wielka Wszechmocna Lama będzie z wami! |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 28.07.2013 21:20
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Trochę się boję, bo pierwszy raz jadę na otwarte pole (wcześniej byłam na toi camp) Jakieś sugestie, rady? ;p Wybacz, że dopiero teraz odpisuję, zapomniałam o tym wątku. Przede wszystkim - niech zawsze będzie osoba/y w ekipie, która popilnuje namiotów, kiedy część pójdzie się bawić. To podstawa. Nie zostawiajcie swoich namiotów i rzeczy bez opieki. Na Woodstocku są naprawdę fajni ludzie, ale niestety kradzieże są częste, zdarzają się sytuacje, że kradną cały namiot z rzeczami w środku. Tak samo w nocy - portfele i ważniejsze rzeczy lepiej umieścić w swoim śpiworze. A gdzie ten koncert, na Arenie? |
|
|
|
Preria |
Dodany dnia 18.02.2014 21:01
|
![]() Postów: 165 Dom: SlytherinPunkty: 1649 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.07.07 |
Odświeżając trochę temat (bo nie chcę zakładać nowego, skoro znalazłam ten ), wybiera się ktoś z was może na koncert Justina Timberlake do Gdańska?
|
|
|
|
Elaine |
Dodany dnia 18.02.2014 21:12
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 179 Dom: RavenclawPunkty: 6744 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 17.02.10 |
Jak na razie to ja się wybieram na koncert Huntera :3 Grają dosłownie 2 kroki ode mnie, nie trzeba na drugi koniec Polski jechać ^^A później pewno Juwenalia, pod warunkiem, że będzie coś ciekawego - bo różnie to z tym u nas jest. Hahahaha a mieszkam w takim miejscu, że otworzę okno, i jestem na juwenaliach WHATEVER. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Preria |
Dodany dnia 18.02.2014 21:17
|
![]() Postów: 165 Dom: SlytherinPunkty: 1649 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.07.07 |
Ja tak miałam jak mieszkałam jeszcze w Warszawie :) Blisko SGGW więc mogłam sobie otworzyć okno i słuchać jak grają na Ursynaliach :D Osobiście byłam na nich tylko raz i to też tylko w jeden dzień bo nie lubię festiwali, zdecydowanie wolę koncerty headlinerowe :) No i za polskimi to już w ogóle nie przepadam, ech ależ ja wybredna xD |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 18.02.2014 21:34
|
Osobiście byłam na nich tylko raz i to też tylko w jeden dzień bo nie lubię festiwali, zdecydowanie wolę koncerty headlinerowe ![]() A ja własnie odwrotnie. Nie lubię płacić mega kasy i w zamian stać gdzieś ściśnięta na płycie i na dodatek dostać jeden, dwa zespoły zespoły. Wolę pojechać na festiwal, zrobić sobie 2-3 dni wakacji i cieszyć się zabawą, która trwa cały czas, nawet wtedy gdy nic w danej chwili nie gra. A na jakich koncertach byłaś, Preria? Jak na razie to ja się wybieram na koncert Huntera :3 Grają dosłownie 2 kroki ode mnie, nie trzeba na drugi koniec Polski jechać ^^ To koniecznie idź, całkiem fajne te ich koncerty. : )) ![]() |
|
|
|
Preria |
Dodany dnia 18.02.2014 21:42
|
A na jakich koncertach byłaś, Preria? Em 7 razy na Thirty Seconds to Mars, Ursynalia (w jeden dzień piątkowy w 2011 roku), Paramore, 2 razy Simple Plan, 10 razy na Young Guns, Afromental (bo nam się z koleżanką nudziło xD), Lostprophets, All Time Low, 4 razy na Papa Roach, The Subways (ale w sumie jechałam dla supportu - What Now), Nickelback, Heroes Get Remembered (jedyny polski zespół, który naprawdę lubię - przy okazji wspaniali ludzie ;D) No i przy okazji tych koncertów poznałam wiele wspaniałych zespołów, które były ich supportami :) |
|
|
|
mszczuja |
Dodany dnia 10.03.2014 14:56
|
![]() Postów: 10 Dom: SlytherinPunkty: 28 Ranga: Charłak Data rejestracji: 09.03.14 |
Uwielbiam koncerty, staram się być jak najczęściej na nich, zwłaszcza, że w moim mieście są koncerty mniejszych zespołów (ale jakich fajnych) do piętnastu złotych i są one organizowane, co miesiąc. Do tej pory byłam na East West Rockers, Łzy x3, Ania Wyszkoni, The Analogs+Farben Lehre+Offensywa, Zwłoki+Rejestracja+City Combat, jeden dzień Majówki we Wrocławiu, gdzie zaliczyłam happysad, Naczynia Połączone (czy jakoś tak), Vavamuffin, Marię Peszek, Luxtorpedę, byłam również na pierwszym dniu Woodstocku i nie za bardzo pamiętam na jakich zespołach byłam, na pewno happysad i Enej. Miałam jechać na The Exploited, Black Veil Brides, ale odwołali. Aktualnie mam zaplanowane dwa koncerty i jeden festiwal, czyli Zabili Mi Żółwia i Farben Lehre oraz Przystanek Woodstock. Marzy mi się też Jarocin, ale nie ten teraźniejszy tylko z lat '80, ewentualnie '90. I Rock Na Bagnie, tylko muszę namówić rodziców, by mnie puścili. Chciałabym pojechać na The Pretty Reckless, ale za daleko i za drogo. |
|
|
|
Elaine |
Dodany dnia 09.05.2014 10:42
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 179 Dom: RavenclawPunkty: 6744 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 17.02.10 |
Nie wiem jak tam w Waszych miastach, ale w Rzeszowie zmasowany atak juwenaliów! Dzisiaj czeka mnie Luxtorpeda, Farben Lehre, Strachy na lachy iiiii Kult! Wczoraj Perfect dał świetny koncert, aaa jeszcze jutro KSU, Brown, noo i jeszcze kilka innych mniejszych zespołów jako supporty. So excited! WHATEVER. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 09.05.2014 12:22
|
![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Byłem w życiu na jednym koncercie ( przynajmniej ten jeden pamiętam ). To było już wieki temu ( 17 lat minęło ? ), chyba, tak na Ich Troje, gdzieś w okolicach Lublina, z siostrą i szwagrem, nie wiem po co. Pamiętam, że scena daleko, tylko czerwone włosy Wiśniewskiego gdzieś dojrzałem. Tłum ludu jak w 1984 za mięsem, no koszmar...Plastikowe kubki z piwem, pijane, osoby, jakieś wrzaski, ścisk, tłok, ohyda. Pod gołym niebem multum narodu - to chyba Radawczyk, czy Radawiec, zresztą już nie wiem dobrze...Guzik zapamiętałem, po 20 minutach chciałem wracać do domu. Ja na koncertach nie mógłbym się dobrze bawić, nigdy, przenigdy. Raz, że guzik na muzyce się znam, dwa że nienawidzę nadmiaru społeczeństwa skupionego w jednym miejscu, trzy że głośna muzyka i hałas wprawiają mnie w potworny stan. Dziękuję, nie skorzystam ( teraz, to już na pewno ^^ ) ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 31.05.2014 13:20
|
Oł, oł, oł! Byłam wczoraj z znajomymi na koncercie Kultu w ramach Neptunalii! Co tam się działo! Oczywiście moje ziomeczki nie wytrzymały ścisku i przepychanek, więc szybko zniknęli, a ja zostałam sama z alette Myślałam, że nas tam zabiją <pogo>. W tym widowisku, było tyle pozytywnej energii, że gdyby nie zabrakło mi powietrza zostałabym tam do końca. Muzyka świetna, wiadomo - Kult - i ludzie też świetni, mimo że przez nich spadłam z krzesła, na którym stałam, żeby lepiej widzieć scenę <mądra ja>. Chyba najlepszy koncert na jakim do tej pory byłam ![]() ![]() ![]() Elaine, a jak Tobie podobało się na Kulcie? Dzisiaj u nas T.Love i Farben Lehre - nie wiem w sumie czy iść. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Elaine |
Dodany dnia 31.05.2014 14:17
|
O mamo. Kult to było... to było.. to było COŚ. Byli ofc ostatni, grali 3 godziny bez paru minut, a dali tak genialny koncert, że klękajcie narody. Jako że byłam już po Strachach, Farben i Luxtorpedzie (h) na Kulcie moje nogi (a przy okazji tyłek, bo nieźle wyrżnęłam na luxach i chwilami do tej pory go czuje ^^ ) troszkę odmawiały posłuszeństwa, i o pogo po jakiejś godzinie również nie było już mowy. I poprę Cię, chyba najlepszy koncert, na jakim do tej pory byłam :3 Kazik ma genialne podejście do publiczności, i oj, nie oszczędza się wcale na koncertach ^^ Farben... trzeba lubić, a na T.Love samo pewno nie chciało by mi się iść ^^ Aaaaa może wybiera się ktoś na Cieszanów? Jarocin? Czad? WHATEVER. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 31.05.2014 14:32
|
byli ofc ostatni, grali 3 godziny bez paru minut, a dali tak genialny koncert, że klękajcie narody. Szacun dla Kazika. Swoje lata już ma, renomę wyrobioną już też, a nadal nie odpuszcza. Długość koncertów świadczy o jego szacunku do publiki, bo śpiewać przez 3 godziny, to istna mordęga, a przecież to nie pierwszy raz daje taki długi koncert. Jak byłam na Jarocinie, to grali 30 utworów, co dało własnie 3 godziny, na 3majówce we Wro, rok temu, tez dali prawie 3 godzinny koncert, jakoś ostatnio w łodzi podobno też. Wczoraj byłam na Ostrym, posłuchałam tez trochę FL, stojąc pod Toyem. Dzisiaj Luxtorpeda i Bisz, a za tydzień Gooral i Jelonek. Piknie. T-love tez będzie. Byłam już dwa razy i bawiłam się bardzo dobrze, mimo że raczej ich nie słucham. ![]() |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 07.07.2014 16:28
|
Aaaaa może wybiera się ktoś na Cieszanów? Jarocin? Czad? Ja się nie wybieram, bo trochę szkoda mi kasy. Połowy zespołów, które tam graja nie znam, a druga połowa już mi się przejadła. Oczywiście to bardzo spore uproszczenie. : _ Na Jarocinie chętnie zobaczyłabym Anatheme, indios bravos (nie znam za bardzo, a chętnie poznam), kult (co prawda powtórka z rozrywki, ale nie można przecież nie iść na kult), i pewnie luxtorpede. W Cieszanowie wygląda to lepiej, bo jest więcej koncertów, na które poszłabym ze zwykłej ciekawości i kilka, które zapowiadają się bardzo ciekawie. Poza tym nie byłam jeszcze na tym festiwalu i jestem ciekawa jak to tam wygląda. O tym Czadzie muszę się przyznać, że nie słyszałam do tej pory. To teraz ja? KTO SIĘ WYBIERA NA WOODSTOCK? Jest ktoś? Co myślicie o tegorocznych artystach? Ja szczerze mówiąc jestem trochę rozczarowana, ale przecież nie to jest tam najważniejsze. Edytowane przez gne dnia 27.07.2014 12:25
![]() |
|
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 14.08.2014 22:06
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: RavenclawPunkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Ogólnie to na koncertach byłam kilku, wszystkie w moim mieście, raczej malutkie (Hunter, Indios Bravos, The Bill, TSA, MArkowska, Farna, Acid Drinkers) Ostatnio, bo w drugim tygodniu lipca, byłam na Illusion, też u mnie na zadupiaczu. Ogólnie bardzo fajna sprawa z koncertami, tylko nie za bardzo mam z kim na nie chodzić ;p Raczej nikt z moich znajomych nie 'siedzi' w takiej muzyce, więc jest z tym ciężko. Na większe festiwale się nie pcham, może za rok, najprędzej za dwa - jak będę miała z kim, za co, po co i jak będę miała pewnośc, że się nie zgubię, lel |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw
Hufflepuff

Slytherin

Gryffindor