Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Temat dla kolekcjonerów!
|
|
cegielka |
Dodany dnia 16.07.2013 21:10
|
![]() Postów: 6 Dom: GryffindorPunkty: 208 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 01.12.07 |
Bardzo bym chciał w swojej kolekcji książkę o Dumbledore. A konkretnie "życie i kłamstwa Albusa Dumbledore'a". Wie ktoś może czy istnieje taka możliwość by J.K. Rowling jeszcze coś takiego napisała? Może posiada ktoś wiedzę jak się pewnie z Nią skontaktować i podsunąć Jej taki pomysł? Czy Ona już całkowicie się od tego odcięła i nie ma takiej opcji by coś napisała? Przepraszam, jeśli mój wywód zamieściłem w nie tym dziale co powinienem, ale to mój pierwszy dzień na tej stronie, więc jeszcze nie zorientowałem się co i jak. |
|
|
|
Susan Bones1 |
Dodany dnia 16.07.2013 21:34
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 16 Dom: HufflepuffPunkty: 433 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 19.04.13 |
http://allegro.pl...78593.html proszę bardzo, Hedwiga jak ta lala
|
|
|
|
cegielka |
Dodany dnia 18.07.2013 19:16
|
![]() Postów: 6 Dom: GryffindorPunkty: 208 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 01.12.07 |
Posiadam w swojej kolekcji miotłę, którą zrobił mi tata 8 lat temu. Nie jest idealnie odwzorowana jak z filmu, bo nie jest okrągła całkowicie. Ale dla mnie to najlepsza miotła jaka powstała, bo zrobił mi ją mój tata!!! I nigdy jej nikomu nie oddam. |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 18.07.2013 19:22
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Bardzo bym chciał w swojej kolekcji książkę o Dumbledore. Taka książka nie istnieje i wątpię, by Jo ją napisała. Ta biografia Dumbledore'a w końcu pozbawiona była wszystkich faktów z jego życia i była kłamliwa. A konkretnie "życie i kłamstwa Albusa Dumbledore'a". Wie ktoś może czy istnieje taka możliwość by J.K. Rowling jeszcze coś takiego napisała? Może posiada ktoś wiedzę jak się pewnie z Nią skontaktować i podsunąć Jej taki pomysł? Czy Ona już całkowicie się od tego odcięła i nie ma takiej opcji by coś napisała? Przepraszam, jeśli mój wywód zamieściłem w nie tym dziale co powinienem, ale to mój pierwszy dzień na tej stronie, więc jeszcze nie zorientowałem się co i jak. ![]() Always ![]() |
|
|
|
harry7potter |
Dodany dnia 18.07.2013 21:53
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 303 Dom: SlytherinPunkty: 3877 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 13.06.13 |
a ja wystrugalm mojej mlodej rozdzkę wzorowana na rózdżce Harrego miała 11 cali i ma na koncu wbudowany magnes. z rezta robiłam juz potworna księge potworów,figurki modelinowe wszystkich postaci, właśnie różdżkę. czasozmieniacz młoda ma od chrzestnej, ma karty do gry, 3 komplety pościeli uzywki zdobyte na allegro, naklejki z zakonu feniksa i ksiecia polkrwi. Puszka pigmejskiego jej zrobiłam sama teraz robie jej polarowego syriusza ;P mloda zakochana w nim po uszy Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka
http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png ![]() "Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy" "Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności." "Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza" "Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie." "-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda. Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu? A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda? - Nie wiem, Yen. Powiedz mi! - Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy. -Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda? - Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu. |
|
|
|
ArturDenimo |
Dodany dnia 18.07.2013 23:25
|
![]() Postów: 24 Dom: HufflepuffPunkty: 109 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 29.06.13 |
Siemka, ostatnio dostałem od swojego męża oryginalną różdżkę Hermiony Granger. To był dla mnie świetny prezent. Mam zamiar zgromadzić wszystkie różdżki z HP.
|
|
|
|
harry7potter |
Dodany dnia 19.07.2013 08:46
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 303 Dom: SlytherinPunkty: 3877 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 13.06.13 |
ArturDenimo masz czadowego meza ![]() ![]() ![]() zazdroszcze ![]() moj by sie na cos takiego nie zdobyl a szkoda. Cordiale ja tez mam meski nick i avek a ze mnie kobitka Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka
http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png ![]() "Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy" "Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności." "Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza" "Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie." "-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda. Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu? A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda? - Nie wiem, Yen. Powiedz mi! - Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy. -Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda? - Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu. |
|
|
|
cegielka |
Dodany dnia 20.07.2013 22:04
|
A jest gdzieś do kupienia jajo z turnieju trójmagicznego? Kiedyś widziałem na alegroszu, jednak było małe i się nie otwierało, a czy widział ktoś takich oryginalnych rozmiarów i otwierające się? |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 15.08.2013 18:07
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Mi mój narzeczony na walentynki rok temu podarował wisiorek IŚ. Mam też różdżkę (z jakiejś gazetki) i wspaniałą odznakę Hogwartu kupioną w Walii razem z jakąś kartką, która zagubiła się dawno temu. Najlepszy jest jednak list z Hogwartu. W zeszłym roku moja siostra z Brukseli przysłała mi na urodziny list w którym dostałam się do Hogwartu i dyrekcja przeprasza mnie za 10 lat opóźnienia Wisi teraz oprawiony nad biurkiem ![]() a Tu Hedwiga jak prawdziwa: http://allegro.pl...source=mlt P Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Libatius_Borage |
Dodany dnia 13.09.2013 12:44
|
![]() Postów: 11 Dom: SlytherinPunkty: 26 Ranga: Charłak Data rejestracji: 13.09.13 |
Ta biografia Dumbledore'a w końcu pozbawiona była wszystkich faktów z jego życia i była kłamliwa. Skąd pomysł, że była kłamliwa??? Gdzie w całej serii książek jest pokazany fakt, że coś co napisała Skitter było kłamstwem? Zgodzę się, że była napisana w ostry, wulgarny sposób i oczerniała dumbledore'a, być może nawet omijała niektóre fakty z życia ale nie kłamała o tym co było napisane. ///Oppugno ciulaku///
|
|
|
|
Mademoiselle |
Dodany dnia 15.02.2014 13:25
|
![]() Postów: 35 Dom: RavenclawPunkty: 321 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 12.02.14 |
Gadżety- lubię to! Sama mam mało. nawet nie można nazwać tego kolekcją. Poza książkami, 2 grami, 1 płytą z soundtrackiem mam podkładkę pod mysz i smyczkę. Przymierzam się właśnie do szalika i kubka. Obawiam się trochę jakości, bo za taką cenę powinny być to super wytrzymałe rzeczy... |
|
|
|
Ilfriniel |
Dodany dnia 21.02.2014 23:24
|
![]() Postów: 1 Dom: HufflepuffPunkty: 52 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.02.14 |
Witajcie! Nie ukrywam, że postanowiłam ze swoim przedmiotem na sprzedaż trafić prosto do fanów HP. Ofertę kieruję do Ślizgonek, które cenią modę. Mi niestety nie widzą się te pasy i średnio się w nich czuję, teraz zresztą już czekam na nowe kolekcje. W każdym razie chodzi o legginsy mojej ulubionej marki ubraniowej, pochodzą z wrześniowej kolekcji. Z legginsami Deathly Hallows się nie rozstanę, ale Slytherin'y wolę odsprzedać komuś kto bardziej je pokocha. Cena raczej nie podlega negocjacjom, rzeczy BM są w takich a nie innych cenach, do tego musiałam zapłacić za wysyłkę z Australii i cło. Dajcie znać jeśli ktoś byłby zainteresownay. Link na allegro do tych cudeniek: http://allegro.pl...3999165354
|
|
|
|
mszczuja |
Dodany dnia 10.03.2014 18:33
|
![]() Postów: 10 Dom: SlytherinPunkty: 28 Ranga: Charłak Data rejestracji: 09.03.14 |
No więc tak, mam szalik w barwach Slytherinu (mama zrobiła mi na drutach), mam plakaty, kilka wywiadów z obsadą i Rowling, karty, herb Blacków, który sama namalowałam, koszulka z Sevciem, naszyjnik IŚ, tatuaże, naklejki, książka "Mugole i magia" oraz trzy, która przedstawiają pracę na planie do IŚ część pierwsza. Mam dużo rysunków robionych przez znajomych, mnie. Mam list Rega do Czarnego Pana, sama pisałam i starałam się porzucić, choć na chwilę moje bazgranie, ale cóż, nie wyszło. I to chyba tyle z potterowskich rzeczy. Przynajmniej tych, które wiem, gdzie mam. |
|
|
|
Angie Davis |
Dodany dnia 17.10.2014 00:22
|
![]() Pochwały: 12 Postów: 4033 Dom: SlytherinPunkty: 19297 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 01.05.07 |
https://www.faceb...=1&theater Klikajcie "Lubię to" przy moim komentarzu "Gotowe" (w linku. Ja to Angie Łukasik). Przekażcie znajomym, jeżeli byście mogli. Dzięki Jestem 2 ! Umieszczam w temacie dla kolekcjonerów, bo gdy wygram, dostanę naszyjniczek do kolekcji. Z góry dziękuję. Pomóżcie, niech wygra ktoś z hp-netu ;d ! ![]() Ślizgonka Sawyer ![]() ![]() ![]() ![]() Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra? Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! Fanka: ~Lost (Zagubionych) ~Naruto ~Roofi'ego ~Marcina Mrozińskiego ~Kuby Werela ~Chada Michaell'a Murray'a ~Josha Holloway'a ~Justin'a Timberlake'a ~Sean'a Paul'a ~Patryka Różnieckiego ~Avril Lavigne ~Draco Malfoy'a ~Regulusa Black'a ~Syriusza Black'a ~Jacoba Black'a ~Jazz Jackrabbit'a 2 ~Gothic'a ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 17.10.2014 12:54
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Nie jestem pewna, czy to dobre miejsce na to, ale zaryzykuję. Ostatnio dostałam od koleżanki przepiękny kubek. Kupiła mi to podczas swojej wizyty w Londynie.![]() Uwielbiam godło Hogwartu, więc kubeczek bardzo mi się podoba. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 11.01.2015 18:34
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Jakie jest najobszerniejsze wydanie dla kolekcjonerów/fanów HP ? Pytam się bo lepiej kupić zbiorczo w paku/boxie aniżeli z osobna. ![]() |
|
|
|
shandala |
Dodany dnia 21.04.2015 19:58
|
![]() Postów: 3 Dom: HufflepuffPunkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.04.15 |
Polecam http://allegro.pl...p?item=528 8476813 http://allegro.pl...53649.html DLA FANÓW HP TANIO |
|
|
|
shandala |
Dodany dnia 21.04.2015 19:58
|
![]() Postów: 3 Dom: HufflepuffPunkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.04.15 |
Polecam http://allegro.pl...p?item=528 8476813 http://allegro.pl...53649.html DLA FANÓW HP TANIO |
|
|
|
beciaptterhead |
Dodany dnia 15.02.2016 21:31
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 62 Dom: HufflepuffPunkty: 498 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 16.10.15 |
Ja szukam tanich i dobrej jakości przedmiotów. Zamieszczam link do stronki z gadżetami z HP. Są 'nieco' drogie. Ale Diadem Ravenclaw, złote jajo, FZ, Baśnie Barda Beedla, no.... Sami rozumiecie. Pluszowa hedwiga w trzech rozmiarach. https://www.harry...rm934.com/ |
|
|
|
Livka |
Dodany dnia 30.01.2018 14:06
|
![]() Pochwały: 8 Postów: 521 Dom: GryffindorPunkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
To i ja się pochwalę zdjęciem części mojej kolekcji (część przedmiotów, albo jest ucięta na zdjęciu, albo wciąż czeka na zwiezienie z Irlandii)![]() Na zdjęciu są: 1. Szlafrok Gryffindor, 2. Koszulka z mottem Huncwtów, 3. Zmieniacz czasu, 4. Różdżka Harry'ego, 5. Znicz, 6. Gra Cludo Harry Potter, 7. Kolekcja książek w języku polskim, 8. Karty do gry, 9. 3 obudowy na telefon' 10. Kubek Gryffindor, 11. Kubek Huncwotów zmieniający się pod wpływem ciepła w mapę Huncwotów, 12. Torba: My patronus it's a Unicorn, 13. Torba drużyny Gryffindor, 14. Tabliczka z pokoju wspólnego z Gryffindoru, 15. Mapa ulicy Pokojątnej, 16. Skarbonka banku Gringotta, 17. Miska Hogwart, 18. 1-4 książek po Holendersku, 19. PL i ENG - Przeklęte dziecko, 20. ENG wersja książek 1-7 (na zdjęciu tylko 1 i 7, ze względu na stabilność wieży), 21. Edycje ilustrowane 1-2 22. Podręczniki do Hogwartu PL i ENG No i szczyptka magii ![]() Jak już cała kolekcja będzie w jednym miejscu uaktualnie wpis Cześć wszystkim! Tak naprawdę to mnie tu nie ma ![]() Same dobre gwiazdy spotkały się na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnęły w ciebie życie Portret upamiętniający słynna bitwę na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou ![]() Co dobrego w 2019? ![]() Nagrody za 2018! ![]() ![]() ![]() ![]() Dom w Hogwarcie: Gryffindor ![]() Ulubione bajki ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubione seriale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Gryffindor
Hufflepuff

Ravenclaw

Slytherin