Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Kino. Recenzje i porady - na jaki film warto iść?
|
|
Hermiona Justysia |
Dodany dnia 16.03.2014 12:38
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 947 Dom: HufflepuffPunkty: 25374 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 10.09.08 |
Byliście ostatnio w kinie? Na jakim seansie? Podobał Wam się czy jednak szkoda wydanej kasy? A może chcecie wybrać się do kina i nie wiecie na co? Ja mam zamiar iść w ten piątek do kina, ale szczerze nie wiem na co. Oglądaliście jakieś ciekawe zwiastuny i możecie mi coś polecić? : D Albo na co nie iść, bo film - niewypał : D Edytowane przez Seferyn Collotye dnia 16.03.2014 12:45
|
|
|
|
Penelope |
Dodany dnia 16.03.2014 12:44
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1729 Dom: RavenclawPunkty: 17625 Ranga: Poraniona Data rejestracji: 27.02.08 |
Ja do kina chodzę raczej rzadko i tylko na te długo wyczekiwane filmy. Ostatnio byłam na drugiej części Hobbita, a następny film na jaki zamierzam iść to Noe ![]() Wiem, że teraz w kinie są Kamienie na szaniec, moja koleżanka była i mówi, że nie poleca, jakoś jej nie przypadł do gustu. ![]() ![]() W kategorii Najlepsza Seria Obyczajowa, wygrywa Penelope - Trudny Wybór ![]() Wiersz mojej ulubionej poetki i to jeszcze o mnie ![]() Sonet Dziękczynno-pochwalny Jest taka osoba, co pięknie słowa plecie. Entuzjazmu pełna, w każdej chwili miła, Z potoku błahych słów się przy mnie wynurzyła I pomaga mi przetrwać w liter srogim świecie. Któż to taki? To Pene! Wszyscy dobrze wiecie! Cóż ja bym kochana bez Ciebie zrobiła? Co tu dużo gadać... Pewnie wciąż bym żyła. Ale żyłabym tutaj jak zgubione dziecię. Bezczynnie bym siedziała w beznamiętnej toni. Czy cokolwiek bym zrobiła gdyby nie Twa głowa? Czy cokolwiek bym stworzyła bez Twej boskiej dłoni. Więc dziękuję Ci Królowo, za Twe wielkie słowa, Że jesteś tutaj, że piszesz, chociaż czas Cię goni, I że dzięki Tobie, znowu zaczęłam od nowa... I love Smaug ![]() ![]() ![]() - O czym marzysz?- zapytał w końcu. - Marzę o lepszym życiu. O tym, by ludziom bardziej zależało na ludziach, niż na pieniądzach, by mieli honor i nie łamali obietnic. Marzę o tym, by przyjaźń była prawdziwa, a miłość nie bolała. - Odpowiedziała bez zastanowienia. - A jeśli ci powiem, że mogę ci to dać, pójdziesz ze mną? - Wyraz jego twarzy nie zdradzał uczuć, ale w oczach tliła się iskierka nadziei. - Pójdę. Dlatego, że będę chciała uwierzyć w to, że mówisz prawdę. Szkoda tylko, że taki świat nie istnieje. - Istnieje, a ja ci go pokażę, jeżeli tylko zechcesz otworzyć oczy. - Nieznajomy wyciągnął do niej rękę, a ona ją ujęła, po raz pierwszy wierząc, że może być szczęśliwa.[/color] Dedykacja dla mnie od pewnej bardzo sympatycznej osoby ;] Jest takie miejsce na oceanie, gdzie pewna wyspa się mieści, nierzadko kto się na niej pojawia, bo zwą ją wyspą boleści. Zamek potężny na niej góruje, co w dawnych czasach wzniesiony przez władcę wyspy Odysa, dla Penelopy - żony. Wiele już lat w domu nie bywał, a ona tęskni wciąż szczerze, co dzień wychodzi w bezkres spoglądać, czy wraca na swej galerze. Smutek w jej sercu, samotność w duszy, kiedy to wreszcie ustanie, rozmyśla nieustannie czy jeszcze szansa będzie ujrzeć go w żywym stanie. Odys na krańcach lądów przebywa, tułaczka go bowiem czekała na długie lata, przez boską karę ta sytuacja się stała. Wspomnienie żony cierniem mu w sercu się stało, ach jakże trudne bez niej życie być musiało. ![]() ![]() Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka nam je przekreśla. Nie mamy wtedy żadnego wyboru. Jeżeli nie jesteśmy szczęśliwi dziś, jak potrafimy być nimi jutro? Wykorzystaj ten dzień dzisiejszy. Obiema rękoma obejmij go. Przyjmij ochoczo, co niesie ze sobą: światło, powietrze i życie, jego uśmiech, płacz, i cały cud tego dnia. Wyjdź mu naprzeciw. Wiersz Anciol, mój ulubiony ![]() Syrenka z łazienki prefektów Pośród szklanej toni, Uśmiecham się skromnie. Stoję tu na straży, Wielu ludzkich wspomnień. O czym chcesz bym śpiewała? Znam historii wiele. Wiem czym jest wierność, I kim są przyjaciele. Potrafię powiedzieć, O morskich przygodach. Strasznych wodnych stworach, Walecznych załogach. Do skarbów sekretnych, Jedyne znam drogi. Do wysp tych magicznych, I przełęczy trwogi. Poproś mnie o słowa, Od dawna tu czekam... Nie znam swoich braci, I serce mam człowieka. Nie zapominaj o mnie! Nie chcę być tu sama! Utrwalona na szkle... A całkiem zapomniana... Robak gne ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Seferyn Collotye |
Dodany dnia 16.03.2014 12:49
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 7 Postów: 1060 Dom: RavenclawPunkty: 19293 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 20.04.10 |
Ja na Kamieniach będę jutro, więc dopiero wtedy się wypowiem. ;P A z najnowszych mogę polecić... hmm, Tajemnicę Filomeny! Świetny film, chociaż nie dla każdego. Opowiada prawdziwą historię, jest momentami wzruszający, ale i przyjemny - okraszony angielskim humorem, polecam. <3 Witaj, przybyszu, w przedsionku mojego umysłu, lecz strzeż się! Dla tych, którzy zagubią się w jego zakamarkach, nie ma ratunku. Przekraczaj więc jego bramy na własną odpowiedzialność. ![]() Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light... ![]() Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real? ![]() Praca na rzecz HPnetu: listopad - grudzień 2011 - moderator grudzień 2011 - listopad 2014 - administrator lipiec 2016 - luty 2017 - administrator techniczny ![]() Studnia przeznaczenia W studni przeznaczenia Na wysokim szczycie Pośród bezistocia Błyszczą gwiezdne oczy ![]() W studni przeznaczenia Dźwięczą bezustannie Echa próśb i modlitw Smętne treny wiatru ![]() W studni przeznaczenia Świecą wraz z księżycem Srebrnych monet stosy Puste zabobony W studni przeznaczenia Woda krwawi złotem Diament krzesi ogień Srebrem tętnią żyły ![]() W studni przeznaczenia Iskrzą się marzenia Myśli jak kryształy Krzyczą z bezsilności ![]() W studni przeznaczenia Plączą się warkocze Zdobne pantofelki Słychać jęk cierpienia ![]() ![]() Hall of Fame "I'd really like to be in closer contact with life. I'm a little too distant, I guess. I like to place myself outside." Yves Saint Laurent ![]() "I don't care if people I admire criticize me because their opinion is valuable to me." Karl Lagerfeld ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 16.03.2014 12:57
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Ostatnio byłem w kinie na "American Hustle", ale wątpię czy jeszcze go grają. W każdym razie film dobry, może nie jakieś arcydzieło, ale aktorzy stworzyli naprawdę świetne postacie. Świetny Bale, fenomenalna Amy Adams i Jennifer Lawrence, która momentami kradnie całe show. Chętnie obejrzałbym jeszcze raz, więc polecam ;> W tygodniu wybieram się na "Kamienie na szaniec". Książkę znam na pamięć, więc chętnie zobaczę, jak to będzie wyglądało na dużym ekranie. ![]() Always ![]() |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 16.03.2014 12:59
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Ja mogę z ręką na sercu NIE polecić Obietnicy. Mój brat grał tam epizodyczną rolę i już w czasie kręcenia mówił, że to będzie niewypał. Był teraz na premierze, sala do połowy pusta, film porażka. Coś w stylu Galerianek, Sali Samobójców, cały czas powtarza się to samo. Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Seferyn Collotye |
Dodany dnia 16.03.2014 13:03
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 7 Postów: 1060 Dom: RavenclawPunkty: 19293 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 20.04.10 |
O właśnie, ostatnio ktoś mówił mi o tej Obietnicy... W zasadzie miałem ochotę zobaczyć, co tam wymyślili, ale recenzje są takie niskie, że może jednak sobie daruję. ![]() Galerianek nie znam, Salę Samobójców widziałem - w zasadzie da się oglądać, tylko trzeba na to spojrzeć z dystansem, bo film niby niesie jakieś przesłanie... x[ Witaj, przybyszu, w przedsionku mojego umysłu, lecz strzeż się! Dla tych, którzy zagubią się w jego zakamarkach, nie ma ratunku. Przekraczaj więc jego bramy na własną odpowiedzialność. ![]() Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light... ![]() Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real? ![]() Praca na rzecz HPnetu: listopad - grudzień 2011 - moderator grudzień 2011 - listopad 2014 - administrator lipiec 2016 - luty 2017 - administrator techniczny ![]() Studnia przeznaczenia W studni przeznaczenia Na wysokim szczycie Pośród bezistocia Błyszczą gwiezdne oczy ![]() W studni przeznaczenia Dźwięczą bezustannie Echa próśb i modlitw Smętne treny wiatru ![]() W studni przeznaczenia Świecą wraz z księżycem Srebrnych monet stosy Puste zabobony W studni przeznaczenia Woda krwawi złotem Diament krzesi ogień Srebrem tętnią żyły ![]() W studni przeznaczenia Iskrzą się marzenia Myśli jak kryształy Krzyczą z bezsilności ![]() W studni przeznaczenia Plączą się warkocze Zdobne pantofelki Słychać jęk cierpienia ![]() ![]() Hall of Fame "I'd really like to be in closer contact with life. I'm a little too distant, I guess. I like to place myself outside." Yves Saint Laurent ![]() "I don't care if people I admire criticize me because their opinion is valuable to me." Karl Lagerfeld ![]() |
|
|
|
Hermiona Justysia |
Dodany dnia 16.03.2014 13:15
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 947 Dom: HufflepuffPunkty: 25374 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 10.09.08 |
Ang, świetnie, że wspomniałaś o tym filmie, bo chodziło mi pogłowie czy przypadkiem nie pójść na niego. Nad Kamienie na szaniec także się zastanawiam, ale obawiam się troszkę, że to zaburzy mój pogląd na książkę. Książkę uwielbiam i ekranizacja może nie spełnić moich oczekiwań. Słyszałam właśnie negatywne recenzje. Seferyn i łosiek dajcie znać jak obejrzycie : ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Barlom |
Dodany dnia 18.03.2014 18:03
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1037 Dom: HufflepuffPunkty: 15578 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 16.07.11 |
Ja byłem ostatnio na filmie, który premierę swoją miał w grudniu, a ma tytuł "47 Roninów". Uprzedzam, że moja opinia nie ma w sobie ani kropli obiektywizmu ![]() Osobiście, film bardzo mi się podobał. Fajnie została pokazana kultura starożytnej Japonii, pełnej mitów i surowych kodeksów. Oczywiście parę aspektów zostało podkolorowanych na potrzeby zachodnich odbiorców, ale nie są one aż tak rażące. Ogólnie wszystko zostało przekazane w miarę prosty sposób. Można dowiedzieć się jak mocno ukształtowanym krajem i niezbyt lubiącym odmienności krajem była Japonia. Poza tym, o ile dobrze ogarnąłem, to cała historia bazowana jest na legendzie japońskiej. Znam kilka osób które uznały, że ten film był beznadziejny, ale jako że jestem zafascynowany wschodem, to polubiłem ten film już od kilku pierwszych minut. Tylko dlatego, że od razu zobaczyłem jak mity japońskie o których kiedyś czytałem, ożyły na ekranie. Mistrz opisów Mistrz podpadania wszystkim jeśli chcesz się na kimś zawieść pisz, a na pewno w czmś podpadnę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 18.03.2014 18:28
|
![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
A ja ostatnio w kinie byłem...Dokładnej daty Wam nie podam, bo w moim wieku z pamięcią różnie bywa. To było jakoś w styczniu na animowanym filmie "Robaczki z Zaginionej Doliny" z siostrzeńcem. Cóż powiedzieć...Owady, brak dialogów, komiczne sytuacje, walka czerwonych mrówek z czarnymi o kostki cukru. Niby nic wielkiego, ale nie żałowałem, że 'poświęciłem' te niecałe dwie godzinki. No i ten pajączek & ropucha, muchy - poezja ^^. Może, może, bo nie wiem czy będzie mi dane jeszcze obejrzeć "Niesamowitego Spidermana 2" pod koniec kwietnia ( premiera bodajże 25 ). Ogólnie do kina bardzo rzadko chodzę ( czy może lepiej chodziłem ). Był okres, że wagary = kino "Van Helsing" - pamiętam jak dziś ;p ![]() ![]() |
|
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 19.03.2014 14:00
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: RavenclawPunkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Wczoraj byłam na 300: Początek Imperium i z pewnością mogę polecić. Mogę się jedynie przyczepić tego, że troszeczkę nastąpił przerost formy nad treścią - efekty wizualne genialne, na takie filmy się powinno chodzić do kina, ale w pewnych momentach walki krew w konwekcji 3D wyglądała strasznie nierealistycznie, rodem z niekoniecznie dobrych gier komputerowych. Mimo to się nie zawiodłam i sądzę, że całkiem dobre recenzje są uzasadnione. Na Obietnicę mam zamiar pójść dzisiaj, muszę się przekonać, czy wreszcie nakręcili film o 'dzisiejszej młodzieży' chociaż trochę tak dobry jak Sala samobójców, która swoją drogą nie była taka zła. Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał ![]() Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 10.04.2014 13:04
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
Czy ktoś z forumowiczów był już na Noe: Wybrany przez Boga? Lub wybiera się w najbliższym czasie? ![]() Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. ![]() Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Hermiona Justysia |
Dodany dnia 12.04.2014 16:02
|
Moncia, jak obejrzysz daj recenzje czy warto wybrać się do kina czy lepiej poczekać np. na DVD ; ) Ja ostatnio w kinie byłam na Muppety: Poza prawem. Opis filmu: Podczas światowego tournée Muppety zostają wplątane w międzynarodową aferę kryminalną. Stoi za nią Constantin r11; znany złodziej diamentów i sobowtór Kermita. - z filmweb. Lubię bajki x D Taka stara, a ogląda 'prawie kreskówki' Jednak mam słabość do Mapetów (kiedyś miałam nawet ksywkę Kermit ) - ach te wspomnienia z dzieciństwa. A co do filmu, to oczywiście polecam. Dubbing także nie jest zły, więc kto lubi te klimaty niech obejrzy. Widziałam także pierwszą część Muppety i również polecam : ) |
|
|
|
Preria |
Dodany dnia 12.04.2014 19:52
|
![]() Postów: 165 Dom: SlytherinPunkty: 1649 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.07.07 |
Ja byłam w zeszłą sobotę na Noe ;) Jedyny komentarz jaki miałam zaraz po wyjściu z kina (a w sumie nawet w trakcie filmu już) "noo scenarzystów to trochę poniosło, a Noe jest c ** em" :p Byłam go ciekawa, dlatego poszłam do kina. W sumie nie dłużył się, ciągle coś się działo, ale czy obejrzałabym go raz jeszcze? Sama nie wiem. |
|
|
|
Penelope |
Dodany dnia 12.04.2014 21:00
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1729 Dom: RavenclawPunkty: 17625 Ranga: Poraniona Data rejestracji: 27.02.08 |
Ja byłam ostatnio na Noe i w sumie żałuję wydanych pieniędzy. Film jakoś nie przypadł mi do gustu i po raz pierwszy w życiu wyszłam z kina z niesmakiem. Ogólnie zawiodłam się na nim. Film taki sobie nie mówię, że totalne dno, czy coś, ale na pewno nie obejrzę go jeszcze raz. Jakoś do mnie nie przemówił. ![]() ![]() W kategorii Najlepsza Seria Obyczajowa, wygrywa Penelope - Trudny Wybór ![]() Wiersz mojej ulubionej poetki i to jeszcze o mnie ![]() Sonet Dziękczynno-pochwalny Jest taka osoba, co pięknie słowa plecie. Entuzjazmu pełna, w każdej chwili miła, Z potoku błahych słów się przy mnie wynurzyła I pomaga mi przetrwać w liter srogim świecie. Któż to taki? To Pene! Wszyscy dobrze wiecie! Cóż ja bym kochana bez Ciebie zrobiła? Co tu dużo gadać... Pewnie wciąż bym żyła. Ale żyłabym tutaj jak zgubione dziecię. Bezczynnie bym siedziała w beznamiętnej toni. Czy cokolwiek bym zrobiła gdyby nie Twa głowa? Czy cokolwiek bym stworzyła bez Twej boskiej dłoni. Więc dziękuję Ci Królowo, za Twe wielkie słowa, Że jesteś tutaj, że piszesz, chociaż czas Cię goni, I że dzięki Tobie, znowu zaczęłam od nowa... I love Smaug ![]() ![]() ![]() - O czym marzysz?- zapytał w końcu. - Marzę o lepszym życiu. O tym, by ludziom bardziej zależało na ludziach, niż na pieniądzach, by mieli honor i nie łamali obietnic. Marzę o tym, by przyjaźń była prawdziwa, a miłość nie bolała. - Odpowiedziała bez zastanowienia. - A jeśli ci powiem, że mogę ci to dać, pójdziesz ze mną? - Wyraz jego twarzy nie zdradzał uczuć, ale w oczach tliła się iskierka nadziei. - Pójdę. Dlatego, że będę chciała uwierzyć w to, że mówisz prawdę. Szkoda tylko, że taki świat nie istnieje. - Istnieje, a ja ci go pokażę, jeżeli tylko zechcesz otworzyć oczy. - Nieznajomy wyciągnął do niej rękę, a ona ją ujęła, po raz pierwszy wierząc, że może być szczęśliwa.[/color] Dedykacja dla mnie od pewnej bardzo sympatycznej osoby ;] Jest takie miejsce na oceanie, gdzie pewna wyspa się mieści, nierzadko kto się na niej pojawia, bo zwą ją wyspą boleści. Zamek potężny na niej góruje, co w dawnych czasach wzniesiony przez władcę wyspy Odysa, dla Penelopy - żony. Wiele już lat w domu nie bywał, a ona tęskni wciąż szczerze, co dzień wychodzi w bezkres spoglądać, czy wraca na swej galerze. Smutek w jej sercu, samotność w duszy, kiedy to wreszcie ustanie, rozmyśla nieustannie czy jeszcze szansa będzie ujrzeć go w żywym stanie. Odys na krańcach lądów przebywa, tułaczka go bowiem czekała na długie lata, przez boską karę ta sytuacja się stała. Wspomnienie żony cierniem mu w sercu się stało, ach jakże trudne bez niej życie być musiało. ![]() ![]() Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka nam je przekreśla. Nie mamy wtedy żadnego wyboru. Jeżeli nie jesteśmy szczęśliwi dziś, jak potrafimy być nimi jutro? Wykorzystaj ten dzień dzisiejszy. Obiema rękoma obejmij go. Przyjmij ochoczo, co niesie ze sobą: światło, powietrze i życie, jego uśmiech, płacz, i cały cud tego dnia. Wyjdź mu naprzeciw. Wiersz Anciol, mój ulubiony ![]() Syrenka z łazienki prefektów Pośród szklanej toni, Uśmiecham się skromnie. Stoję tu na straży, Wielu ludzkich wspomnień. O czym chcesz bym śpiewała? Znam historii wiele. Wiem czym jest wierność, I kim są przyjaciele. Potrafię powiedzieć, O morskich przygodach. Strasznych wodnych stworach, Walecznych załogach. Do skarbów sekretnych, Jedyne znam drogi. Do wysp tych magicznych, I przełęczy trwogi. Poproś mnie o słowa, Od dawna tu czekam... Nie znam swoich braci, I serce mam człowieka. Nie zapominaj o mnie! Nie chcę być tu sama! Utrwalona na szkle... A całkiem zapomniana... Robak gne ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
_raven_ |
Dodany dnia 12.04.2014 23:31
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 432 Dom: HufflepuffPunkty: 3314 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 11.04.13 |
W ubiegłym tygodniu byłam na "Witaj w klubie". Miałam mieszane uczucia, bo filmweb twierdził, że ten film jest tylko w 57 procentach w moim guście ale nie mogłam sobie odmówić zobaczenia filmu, za który Matthew McConaughey i Jared Leto otrzymali Oscary. I chociaż na początku siedziałam i zastanawiałam się, co ja tu właściwie robię, bo jedyne co czułam, to zniesmaczenie, to dość szybko zmieniłam zdanie. Rewelacja. Kunszt aktorski wyżej wymienionej dwójki, to jedno, ale sama historia zasługuje na uwagę. Dałam temu filmowi dychę na filmwebie i z ręką na sercu polecam, robi wrażenie. ![]() #FinoAllaFine *** But I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doing here? I don't belong here. *** ![]() ![]() ![]() WAVE GOODBYE, WISH ME WELL I've become something else Something else, something else, it's just this world |
|
|
|
plump_ginewra_17 |
Dodany dnia 13.04.2014 13:02
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 94 Dom: GryffindorPunkty: 2067 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 27.03.13 |
Ostatnio byłam na Noe. I uważam, że zbyt dużo tu fantastyki. Bardzo oryginalne pomysły mieli scenarzyści nie ma co (z tymi strażnikami to naprawdę ich poniosło...). Ale nie żałuję, że poszłam bo zawsze miło przez ok. 2 godziny patrzeć na Russela Crowa ;D No i nasza Emma też nieźle się spisała, choć nie tak to sobie wyobrażałam...Pojawił się Logan Lerman (którego uwielbiam), więc wszystko wybaczam![]() Nie będę się dużo czepiać, przecież wiadomo -ekranizacja to osobista wizja reżysera no nie? Zbyt ona piękna, zbyt mądra zarazem, zbyt mądrze piękna, stąd istnym jest głazem.
|
|
|
|
Malwkaaa |
Dodany dnia 21.04.2014 15:33
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: SlytherinPunkty: 6376 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 15.07.13 |
Ja ostatnio, a dokładniej ósmego kwietnia byłam w kinie na filmie "Kamienie na szaniec". Wcześniej myślałam, że zanudzę się na śmierć, bo filmy wojenne zazwyczaj nie są dla mnie, ale od samego początku byłam pod wrażeniem. Od pierwszych minut po sam koniec nie mogłam się nadziwić. Strasznie podobała mi się ścieżka dźwiękowa, aktorzy, ładnie powciskane zabawne sceny - cały film na jak największy plus. Po prostu ekstra! Polecam. Jak dla mnie najlepszy dotąd film polskiej produkcji. :> "Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła."
Slytherin przyjmuje takich, Co mają czystą krew. Co mają więcej sprytu Od uczniów domów trzech. ![]() Sé onr sverdar sitja hvass! |
|
|
|
Hermiona Justysia |
Dodany dnia 16.05.2014 11:08
|
Odświeżam temacik : D Byliście ostatnio w kinie? Na jakim filmie? Opłacało się, czy jakiś kicz? Może polecacie coś na weekend? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Hufflepuff
Ravenclaw

Slytherin

Gryffindor

ale nie mogłam sobie odmówić zobaczenia filmu, za który Matthew McConaughey i Jared Leto otrzymali Oscary. I chociaż na początku siedziałam i zastanawiałam się, co ja tu właściwie robię, bo jedyne co czułam, to zniesmaczenie, to dość szybko zmieniłam zdanie. Rewelacja. Kunszt aktorski wyżej wymienionej dwójki, to jedno, ale sama historia zasługuje na uwagę. Dałam temu filmowi dychę na filmwebie i z ręką na sercu polecam, robi wrażenie.