Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Muzyka na sen
|
|
Sherlocked |
Dodany dnia 25.09.2014 13:01
|
![]() Postów: 149 Dom: GryffindorPunkty: 759 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 17.09.14 |
Dla większości muzyka jest ważną częścią życia. Słuchają jej wszędzie, gdzie i kiedy tylko mogą. Rano, wieczorem a nawet i w nocy. A u was jak to jest z ta muzyką? Potrzebujecie jej do zaśnięcia, czy jest ona raczej zbędna? Jaka muzyka was uspokaja/wycisza, spokojna,czy może taka która właściwie powinna pobudzać? Macie jakąś ulubioną piosenkę do zasypiania? Edytowane przez Smierciojadek dnia 26.09.2014 11:51 ![]() ![]() "-Jak się czujesz Georgie? - szepnęła pani Weasley. Pomacał sobie głowę. -Jak uduchowiony - wymamrotał. -Co mu się stało? - wychrypiał Fred z przerażoną miną. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzył George, otwierając oczy i patrząc na brata. - Widzisz.. jestem trochę uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, łapiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Neterin |
Dodany dnia 25.09.2014 15:08
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 270 Dom: SlytherinPunkty: 6381 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 09.09.14 |
Słuchanie muzyki przed snem jest dla mnie czymś oczywistym. Gdy już jestem w łóżku to automatycznie sięgam po słuchawki i włączam jakąś piosenkę Gatunek jest mi obojętny. Ostatnio upatrzyłem sobie to: https://www.youtu...OO8I_IUOeo Działa na mnie odprężająco. ![]() ![]() |
|
|
|
Sherlocked |
Dodany dnia 25.09.2014 22:13
|
![]() Postów: 149 Dom: GryffindorPunkty: 759 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 17.09.14 |
Ja mam w posiadaniu listę o jakże zaskakującej nazwie " Do spania " i tak sobie z nią spie ![]() Jest na niej mnóstwo piosenek ale ostatnio królują : https://www.youtu...6BwAWiHcSg" i https://www.youtu...ukcZ5J-3Hc Kiedyś słuchałam ciężkiej muzyki do snu, teraz chyba się za bardzo wyciszyłam i piosenki też są spokojniejsze. ![]() ![]() "-Jak się czujesz Georgie? - szepnęła pani Weasley. Pomacał sobie głowę. -Jak uduchowiony - wymamrotał. -Co mu się stało? - wychrypiał Fred z przerażoną miną. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzył George, otwierając oczy i patrząc na brata. - Widzisz.. jestem trochę uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, łapiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 26.09.2014 11:47
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Sherlocked - dzięki Twoim linkom trafiłam po raz pierwszy na Kodaline i teraz przesłu****ę sobie cały album, naprawdę przyjemna muzyczka, dzięki Ja bardzo polecam tę symfonię Dvoraka http://www.youtub...uqyfEyNXQo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sherlocked |
Dodany dnia 26.09.2014 12:09
|
Oj, jak mi teraz milo Szczerze przyznam, że ja również na Kodaline natrafiłam całkiem niedawno i od razu się zakochałam. ![]() ![]() "-Jak się czujesz Georgie? - szepnęła pani Weasley. Pomacał sobie głowę. -Jak uduchowiony - wymamrotał. -Co mu się stało? - wychrypiał Fred z przerażoną miną. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzył George, otwierając oczy i patrząc na brata. - Widzisz.. jestem trochę uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, łapiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 26.09.2014 14:04
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Polecam w dużej mierze spokojny Mogwai - tekst w tych piosenkach zdarza się bardzo rzadko, ale jeśli ktoś chce szybko zasnąć to nawet lepiej. Wrzucę jednak link do piosenki, w której wokalista daje mały popis swojego mamrotania: https://www.youtu...uM6oeCM7Yw ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 26.09.2014 16:33
|
![]() Pochwały: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Podziwiam was, bo ja nie potrafię zasnąć przy muzyce . Nic nie może mi lecieć w tle, nawet melodia bez słów. Po prostu, zamiast skupić się na zasypianiu, skupiam się na dźwiękach ![]() Ale te linki, które wrzuciłyście, są ogólnie dobre do posłuchania w dzień ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sherlocked |
Dodany dnia 26.09.2014 17:01
|
Zasnąć to jeszcze nic, bo ja kiedy wiem, że odlatuje to jakimś sposobem się wyplątuje ze słuchawek ( no chyba, ze sie nie wyplącze to budzę się potem okręcona słuchawkami ) albo ustawiam sobie tak piosenki, ze po 5-10 utworach playlista się wyłącza, natomiast moja kumpela potrafi zasnąć ze słuchawkami w uszach i muzyką włączoną i obudzić się rano w takiej samej sytuacji, serio nie wiem jak. ![]() ![]() "-Jak się czujesz Georgie? - szepnęła pani Weasley. Pomacał sobie głowę. -Jak uduchowiony - wymamrotał. -Co mu się stało? - wychrypiał Fred z przerażoną miną. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzył George, otwierając oczy i patrząc na brata. - Widzisz.. jestem trochę uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, łapiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 27.09.2014 08:32
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
fuerte niezła,dobra muzyczka.Może przy niej zasnę. Monciakund napisała: Podziwiam was,bo ja nie potrafię zasnąć przy muzyce .Wiesz najlepiej sobie puść bardzo cichutko żeby było mledwo ją słychać.Wtedy zaśniesz Ja kiedyś zapomniałam nastawić moją mp4 żeby po godzinie się wyłączyła i się obudziłam obkrę cona słuchawkami lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 27.05.2015 21:23
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: GryffindorPunkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Mnie muzyka uspokaja, kiedy jestem zdenerwowana i pobudza, kiedy jestem zbyt spokojna. Praktycznie cały czas czegoś słucham - na przerwach, podczas odrabiania lekcji, sprzątania, spacerów... Więc przed snem, oczywiście słuchawki na uszy i pod kołdrę. Zazwyczaj słucham jednej płyty. Później i tak jestem nieprzytomna i zasypiam... ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 04.12.2015 13:31
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Osobiście to raczej przy filmach wolę zasypiać... Natomiast zdarza się i przy jakichś melodiach. Kiedyś przy Lady Punk zasypiałem jak w radiu odtwarzali ich piosenki. No i klasyczna muzyka ze względu na swą specyfikę działa na mnie usypiająco. Nie każda oczywiście. No i kołysanki są najlepsze . "Na Wojtusia z popielnika" - link -----> https://www.youtu...R68Cubwk5cI jeszcze melodia z dobrze znanego filmu Romana Polańskiego pt. "Dziecko Rosemary" ----> link: https://www.youtu...cy9I1t1CvQ ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 04.12.2015 13:38
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Ja osobiście na sen to lubię posłuchać sobie najnowszej piosenki Sama Smitha, którą zaśpiewał do flimu Spectre Jamesa Bonda. Przed państwem Sam Smith w piosence Writting' s on the wall. https://m.youtube...jzDnsjYv9A |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

ania potter

Gryffindor

Slytherin

Ravenclaw