Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Specjalista ds. sprzedaży
11.04.2026 14:59
śniło mi się ostatnio (znowu), że znów działają newsy na hpnecie xD ta strona zryła mi beret na zawsze xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Gothic 1 2 3
Lord Ridlle
Jedna z najlepszych odsłon RPG na świecie.
Jeżeli ktoś jest fanem Gotchica to zapraszam do rozmowy.
Zapraszam tagże na stronę internetową Gotchica! Gotchic Site.

Gotchic I-Nasz bohater Bezimienny zostaje wrzucony do koloni więziennej Korinchis wraz z listem do arcymistrza kręgu magów ognia.W górniczej dolinie są sami bandyci przestępcy pozbawieni skrupułów oczywiście będą do nas neutralni .Koloni grozi niebezpieczeństwo ze strony sekty Śniącego która pragnie przywołać demona z otchłani Beliara.W grze można dołączyć do trzech obozów stary obóz,nowy obóz i sekta.

Gotchic II-Po pokonaniu Śniącego Bezimienny ginie ,ale zostaję wskrzeszony przez nekromantę Xardasa.
Wyspie Korchinis znów grozi niebezpieczeństwo. Tym razem ze strony smoków.Jak w jedynce można dołączyć do trzech gildii strażnik miejski później paladyn,nowicjusz potem mag ognia,i najemnik potem łowca smoków.

Gotchic III-Myrthana kraina Gotchic została podbita przez armię orków z którą prowadzi wojnę już od pierwszej części.Nasz bohater wyruszy statkiem do kontynentu.Gdy przybywa na miejsce okazuje się że całą Myrthaną zawładnęli
orkowie.A co więcej okazuję się że Xardas przyjaciel Bezimiennego jest przywódcą orków.

Zapraszam do rozmawiania!:)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 14.01.2013 13:59

Marta
Hmm... Nie wiem, czy powinnam w ogóle pisać, bo nigdy w to nie grałam. W ogóle za grami RPG to raczej nie przepadam. Jednak skoro niektóre gry RPG mają tylu fanów, to coś w tym musi być. A tak przy okazji, to czy ta gra nie nazywa się przypadkiem "Gothic", a nie "Gotchic"? :D Wiem, że się czepiam, ale cóż... Takie jest życie córki polonistki ;)
http://www.pokemonomstop.fasthost.pl
http://www.bykom-stop.avx.pl
http://dziecineo.prv.pl
http://www.antyspam.pl

Koniecznie wejdź...

Krico
Grałem w Gothic 1 i muszę przyznać, że gra mimo słabej grafiki strasznie wciąga. Najważniejsze, co jest w tej grze to dialogi - polskie tłumaczenie jest świetne. Gra na każdym kroku zaskakuje i wart uwagi jest fakt, że gry z serii Gothic charakteryzują się nieliniowością fabuły (przynajmniej w pewnym stopniu) co sprawia wrażenie, że gra jest bardziej realistyczna i bardziej utożsamiamy się z głównym bohaterem.

Marta, miałaś rację. Poprawiłem tytuł z "Gochic..." na "Gothic" =)
img99.imageshack.us/img99/2056/1897899568ia2.gif

Edytowane przez Prefix użytkownikaSlayerka dnia 31.12.2007 19:10
I live for those moments!!

http://www.harry-potter.net.pl
Lord Ridlle
drobna porada dla fanów gothica1

jeżeli chcecie dołączyć do sekty to musisz zdobyć zufnie czterech guru

na polcenie baal oruna mamy przynieśc Cor Kalomowi 100 łodyg bagiennego ziela

po ziele trzeba pójść do zbieracz na północ od baala oruna. on da ci 50 łodyg ziela (zostało 50 lodyg) idziemy na połnoc a tam zobaczymy węże błotne (nie podchodź do nich!) potem zobaczymy stado krwiopijców na wysepkach najlepszym sposobem jest zabić ich z łuku! idziemy po wysepkach bierzemy ,od zbieracza 50 lodyg i dajemy je Calomowi! orun wynagrodzi nas zaklęciem snu dzięki któremu zyskamy łaskę baal cadara!:)

Shaman
Seria Gothic to klasyka sama w sobie. Grałem w pierwszą i drugą część (trzecia mi niestety nie idzie). Mają wręcz fenomenalną grywalność. No i tym sposobem Gothic2 to moja ulubiona gra. Przeszedłem ją kilka razy.

Lister
Gothic jest świetną grą to jest moja ulubiona gra, ale niestety w 3 cześć nie grałem bo na moim kompie był to pokaz slajdów. Co do Obliviona to nie grałem ale zamierzam zagrać i go porównam do Gothica ale poprzedzenia cześć Morrowind była beznadziejna. A odnosnie słabej grafiki gothica to się nie zgodzę grafika jest na naprawdę dużym poziomie.:D:D:D

halfblood_price
gralem w gothica(1 i 2) ale nie przeszedłem bo mi przeszkadza system punktów nauki ale za to dialogi są świetne morrowind jest lepszy (100 razy) w gothica 3 nie gralem bo mam 512 mb ram a to wymaga 1 gb
Sorry za dziwny nick ale to przez pomylke napisalem price zamiast prince
http://img.userbars.pl/67/13394.jpg

www.grykomp.yoyo.pl
Prefix użytkownikaRazorBMW
Człowieku, trzeba mieć naprawde Big cojones, by grać w Gothica 3... na Moim kompie [ patrz dół opisu] ścinki na 1024x768, detale średnie tylko Shadery na 3.0 ustawione...
sytuacje poprawia patch 1.12 który mieć KONIECZNIE trzeba, a jesio lepiej, gdy po tym patchu zainstalujemy Community Patch zrobiony przez fanów.
Łata poprawia wieeeeele bugów, a w chwili pisania posta najnowsza wersja to Community Patch 1.5 - ten patch... MUST HAVE!
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

myanimelist.cdn-dena.com/signature/RazorBMW.png

Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał
Wielu walniętych, jednego wiernego miał
Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego
Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego
Umilacza czasu, pracownika wybitnego
Co zawsze w potrzebie rozweseli...
A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli.

The enemy is among us
The enemy is among us

And nobody is doing anything about it
They don't care
So we had to take matters into our own hands

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

http://ja.gram.pl/RazorBMW
Prefix użytkownikaHipogryf
Ja tylko raz grałem w gitika i juz wiecej nibede ta gra mnie zraniła i juz jej nigdy nietkne... niemówie ze jest zła bo niejest ale ja w nieą niebde grał. a 3 serio ma zaje.... wymagania. wiem bo kumpel ma i ma uper kompa a mimo to gotin 3 na max wymaganiach u niego niepujdzie.
img.stopklatka.pl/wydarzenia/20000/20200/20242-19.jpg
Gryffindor Górą
Patronus - Skrzydlaty smok
Animag - Złoty Skorpion

"Żeby mieć szczęście trzeba na nie zasłużyć."

Samotny jeździec...

Prefix użytkownikaAngie Davis
Ja kocham Gothic. To moja ulubiona gra, tak jak to Krico pisał, gra ta pozwala nam czuć jakbyśmy to my byli głównym bohaterem. Fabuła jest bardzo ciekawa ale trójkę mogli zrobić taką jak jedynkę i dwójkę, bo ją po prostu z*ebali tymi wymaganiami i fabułą^^. Sama w nią nie grałam ale u kumpla widziałam^^ Ale jedynka i dwójka wymiatają ;]
www.harry-potter.net.pl/images/najwiekszy_potteromaniak2.png

Ślizgonka

Sawyer

www.lost-online.pl/karta-2654.png

img199.imageshack.us/img199/2085/logo17x.png

img175.imageshack.us/img175/4876/1180643101confdltn0.jpg
i42.tinypic.com/vqmtk1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/818.jpg

Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Fanka:

~Lost (Zagubionych)
~Naruto
~Roofi'ego
~Marcina Mrozińskiego
~Kuby Werela
~Chada Michaell'a Murray'a
~Josha Holloway'a
~Justin'a Timberlake'a
~Sean'a Paul'a
~Patryka Różnieckiego
~Avril Lavigne
~Draco Malfoy'a
~Regulusa Black'a
~Syriusza Black'a
~Jacoba Black'a
~Jazz Jackrabbit'a 2
~Gothic'a

images34.fotosik.pl/263/4d9084e6ce40a60c.jpg

republika.pl/blog_ug_4368259/6313353/sz/team_jacob_by_lizzabeth.gif

www.angieir.fbl.pl
Prefix użytkownikaRazorBMW
Nie chodzi o wymagania.
Chodzi o silnik! Nie zoptymalizowali go, rzeczywiście Gnome jest lipny :/ ale wgrywajta najpierw Patch 1.12 i następnie Community Patch 1.6 , trochę sie poprawi wydajność ;]
Jak ktos nie ma patcha 1.12 to moze zassać wersję 1.12 + 1.6 odrazu zawarte w 1 instalatorze
Poza tym... gra aż za bardzo korzysta z 2 i 4 rdzeniowych procków, w końcu na początku jest Intel Quad Extreme [reklama taka :/]
Poza tym... minimum to 2 lub 4 Giga RAMu...
Ale na pocieszenie
Da się zrobić z gothica 3 demona szybkości ;]
Taaak w jedynke się zagrywało! oczywiście że skończyłem - nie radzę zapisywać się do sekty Śniącego ;]

Jeśli chodzi o Gothic 4 ... ma być... dopiero go robią...
podobno ma mieć podtytuł Revelation lub Genesis, ale to plotka.
Poza tym, Piranha Byte NIE BĘDZIE GO PRODUKOWAĆ, JoWood się wkurzyło i przekazała prawa do G4 komuś innemu...
Istnieje nadzieja, że nie będziemy mieć morza bugów i że gra będzie dobrze zoptymalizowana... Ale czy nowi twórcy zdołają odtworzyć tą Gothikową magię...?
Edytowane przez Prefix użytkownikaRazorBMW dnia 10.02.2008 15:11
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

myanimelist.cdn-dena.com/signature/RazorBMW.png

Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał
Wielu walniętych, jednego wiernego miał
Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego
Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego
Umilacza czasu, pracownika wybitnego
Co zawsze w potrzebie rozweseli...
A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli.

The enemy is among us
The enemy is among us

And nobody is doing anything about it
They don't care
So we had to take matters into our own hands

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

http://ja.gram.pl/RazorBMW
Prefix użytkownikaderdewil
Uwielbiam tą serię!! Pierwsza i druga część są genialne, bardzo dużo czasu nad nimi spędziłem ze względu na dobrą fabułę i system rozwoju bohatera czyli to co w RPG najlepsze. Trzecia część imponowała głównie grafiką (też wymaganiami) ale fabularnie było niestety już gorzej. O czwartej części nie będę wspominał bo nie grałem zbyt długo.

Prefix użytkownikaMagia01
Ja grałem w Ghotic 1 podobała mi się ta gra ale oczywiście gdy w nią grałem pierwszy raz to na kodach bo pierwszy raz gram w Ghotica i nie ogarniam ale póżniej znudziły mi się te kody wiec je wył. i powiem jedno lepiej mi się grało bez kodów a nie zbaczając z tematu gra ogólnie fajna polecam ją ale coś mi się w niej nie podobało ale nie wiem co. Jak ja nie wiem co mnie do niej nie przekonywało to sami sprawdźcie ale ją polecam naprawdę zagrajcie sobie w nią

Prefix użytkownikalosiovsky
Hu Hu Gothic grało się :D przeszedłem wszystkie 3 części dla mnie 4 to g***o
Teraz nie mam żadnej części na PC ale mam orginałke gothic 2 trudno przejść ją najemnikiem polecam tą grę jest świetna :)
" z tobą nie da się nudzić łosiu"

Łapa15

Sir Łosiu David I
- Przydomek który nadała mi Sir Łapa Szlachetna

"Nic nie daję zapatrzenie się w marzenia i zapominanie o życiu" - A.Dumbledore

oi61.tinypic.com/2wpmmas.jpg

Dziekuję Łapsonie :)

asset-8.soup.io/asset/2025/5021_8645.gif

Prefix użytkownikaArturDenimo
Ja grałem tylko w dwójkę :D Nie przeszedłem całej, nawet połowy nie zrobiłem :D Nie było czasu, później trzeba było usunąć z kompa i do dzisiaj nie mam :D

Prefix użytkownikapemo1993potter
mialem okazje zagrac we wszystkie 3 czesci gothica i stwierdzam ze w lepsza gre RPG nie gralem jeszcze. Fabula strasznie wciaga i przy okazji nie patrzy sie juz na grafike choc i tak ona nie przeszkadzala. I przede wszystkim fabula z 1 czesci przechodzi do 2 i tak samo do 3 wiec przypomina HP z filmu ze jest ciaglosc fabuly a nie ze w kazdej czesci fabula odbiega od poprzedniej to by nie mialo sensu

Prefix użytkownikaAnciol
Kiedyś oglądałam jak grał w to mój facet. Zupełnie nie rozumiem jak to może sie podobać... Nie ma tam nawet pół kucyka pony ;)
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa łośka <3

Anciolu, piękny i wspaniały,
kimże ja przy Tobie jestem,
taki niedojrzały...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszczą Cię.
Odpowiedz na to pytanie,
czy życie razem nam dane?
Oddaj mnie rentę swę*,
a szepnę Ci do ucha,
Kocham Cię!

*rentę swę - użyte tu celowo

,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: