Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Bartemiusz Crouch
|
|
love-lapa241 |
Dodany dnia 25.07.2015 18:43
|
![]() Postów: 15 Dom: RavenclawPunkty: 145 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 29.06.15 |
Były Szef Departamentu Przestrzegania Prawa, ambitny okrutnik, zły ojciec i mąż. To tylko niektóre określenia, które przychpdzą mi na myśl, gdy przypomnę sobie postać Bartemiusza Croucha Seniora. A co wy o nim myślicie? Czy to uosobiony czarny charakter? Czy może miał jakieś dobre strony? |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 25.07.2015 19:02
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Z żadnym twoim określeniem się nie zgodzę. To stanowczy człowiek, któremu przyszło działać, w strasznych okolicznościach. Śmierciożercy mordowali bez wahania i najczęściej bez jakiegoś "rozsądnego" powodu, zabijali aby siać terror. Torturowali ludzi, a to co spotkało małżeństwo Longbottomów, też uzasadnia stosowanie drastycznych środków. Ucierpiał Syriusz, którego zesłano do Azkabanu bez procesu. Tu istotnie taki pośpiech nie był potrzebny i chodziło bardziej o uspokojenie opinii publicznej. Bo zginął jeden czarodziej i dwunastu mugoli. Zupełnie się nie zgadzam, że jest on czarnym charakterem. Był dumny z syna, kiedy ten zaliczył dwanaście SUMów i to on uważał ojca za "miernotę". Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
love-lapa241 |
Dodany dnia 25.07.2015 19:19
|
![]() Postów: 15 Dom: RavenclawPunkty: 145 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 29.06.15 |
Hmmm... Przyznam szczerze, nie patrzyłam na to od tej strony. Dziękuję za otworzenie mi oczu na pewne sprawy. I proszę o wybaczenie - jestem niezwykle czuła na punkcie postaci Syriusza Blacka i przez to nie potrafię spojrzeć obiektywnie na niektóre fakty. Ale masz rację - gdyby każdemu potencjalnemu mordercy fundowano proces w czasach Voldemorta, byłoby o wiele więcej masakr. A poza tym zastanówmy się - nawet gdyby Syriusz stanął przed sądem i powiedział prawdę, czy ktokolwiek by mu uwierzył? Szczerze wątpię. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 13.08.2015 13:19
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Gościu trochę sfiksował (coś jak Moody) na punkcie śmierciożerców, czarnej magii, wszelkich podstępów. Z jednej strony to zrozumiałe, a z drugiej uważam, że dużo w tym przesady. Bartemiusz był na pewno załamany, gdy dowiedział się, że jego syn był poplecznikiem Voldemorta, i działał do spółki z kimś takim jak Bellatrix Lestrange. To był dla niego szok. Surowy i stanowczy był, ale miał coś w sobie z bezwzględnego kata. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Ravenclaw

Gryffindor