Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Bartemiusz Crouch
Prefix użytkownikalove-lapa241
Były Szef Departamentu Przestrzegania Prawa, ambitny okrutnik, zły ojciec i mąż. To tylko niektóre określenia, które przychpdzą mi na myśl, gdy przypomnę sobie postać Bartemiusza Croucha Seniora. A co wy o nim myślicie? Czy to uosobiony czarny charakter? Czy może miał jakieś dobre strony?

harrypotterwedlugmnie.blogspot.com
Prefix użytkownikablad logiczny
Z żadnym twoim określeniem się nie zgodzę. To stanowczy człowiek, któremu przyszło działać, w strasznych okolicznościach. Śmierciożercy mordowali bez wahania i najczęściej bez jakiegoś "rozsądnego" powodu, zabijali aby siać terror. Torturowali ludzi, a to co spotkało małżeństwo Longbottomów, też uzasadnia stosowanie drastycznych środków. Ucierpiał Syriusz, którego zesłano do Azkabanu bez procesu. Tu istotnie taki pośpiech nie był potrzebny i chodziło bardziej o uspokojenie opinii publicznej. Bo zginął jeden czarodziej i dwunastu mugoli. Zupełnie się nie zgadzam, że jest on czarnym charakterem. Był dumny z syna, kiedy ten zaliczył dwanaście SUMów i to on uważał ojca za "miernotę".
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Prefix użytkownikalove-lapa241
Hmmm...

Przyznam szczerze, nie patrzyłam na to od tej strony.

Dziękuję za otworzenie mi oczu na pewne sprawy. I proszę o wybaczenie - jestem niezwykle czuła na punkcie postaci Syriusza Blacka i przez to nie potrafię spojrzeć obiektywnie na niektóre fakty. Ale masz rację - gdyby każdemu potencjalnemu mordercy fundowano proces w czasach Voldemorta, byłoby o wiele więcej masakr.

A poza tym zastanówmy się - nawet gdyby Syriusz stanął przed sądem i powiedział prawdę, czy ktokolwiek by mu uwierzył? Szczerze wątpię.

harrypotterwedlugmnie.blogspot.com
Prefix użytkownikabatalion_88
Gościu trochę sfiksował (coś jak Moody) na punkcie śmierciożerców, czarnej magii, wszelkich podstępów. Z jednej strony to zrozumiałe, a z drugiej uważam, że dużo w tym przesady. Bartemiusz był na pewno załamany, gdy dowiedział się, że jego syn był poplecznikiem Voldemorta, i działał do spółki z kimś takim jak Bellatrix Lestrange. To był dla niego szok. Surowy i stanowczy był, ale miał coś w sobie z bezwzględnego kata.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: