Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Pad zamiast klawiatury
|
|
yersinia |
Dodany dnia 04.02.2014 16:01
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Piszę, bo już jestem w desperacji i cierpliwość mi się skończyła. Gry Insygnia Śmieci, zarówno 1 jak i 2, mają w opcjach możliwość sterowania kontrolerem. Mam świeżo kupiony pad i chciałam go wypróbować na którymś Potterze, niestety z sobie tylko znanych powodów obie gry odmówiły współpracy w tej kwestii. Komputer widzi podłączonego pada, więc to nie z nim jest problem, a z grą (albo jeszcze z czymś innym). Są tu jakieś osoby, które grały w potterowe gry używając kontrolera? A może jakieś pomysły co zrobić, żeby wreszcie łaskawie zadziałało? Edytowane przez Christina dnia 04.02.2014 19:28
|
|
|
|
A. |
Dodany dnia 04.02.2014 16:03
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 5 Postów: 2386 Dom: SlytherinPunkty: 43682 Ranga: Ten, Którego Konta Nie Można Wyszukać Data rejestracji: 29.12.07 |
Odmówiły współpracy, ale pada widzą czy nie? |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 04.02.2014 16:08
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Gry w ogóle nie widzą pada. Nie mogę posługiwać się nim nawet w menu. Niektóre gry mają możliwość wybrania w ustawieniach sprzęt, którego będzie się używało, a w tych nie ma - wygląda, jakby działało na zasadzie "co podłączysz, to będzie". Tyle że podłączam pada i nic. Próbowałam już nawet odinstalować grę, zainstalować z podłączonym kontrolerem (podobno istnieją gry, które tylko takie rozwiązanie uznają) i dalej nic. Nie mam już pomysłów. A w internecie nie znalazłam rozwiązań, co najwyżej kilka osób, które mają ten sam problem, a żadnej z tych osób nikt nie odpisał co mają robić. Edytowane przez yersinia dnia 04.02.2014 16:18
|
|
|
|
Bluecube |
Dodany dnia 04.02.2014 18:06
|
![]() Postów: 292 Dom: SlytherinPunkty: 1369 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 21.01.14 |
A więc zacznijmy od tego, że nowsze gry mogą nie obsługiwać "zwykłych" padów. Niektóre (a właściwie większość) obsługuje pady od xboxa 360 lub/i ps3/4. Proponuje na początku (jeśli masz możliwość) sprawdzić czy gra widzi pada od którejś z tych konsol. A później można dopiero kombinować. ps. pad MUSI być oryginalny. |
|
|
|
Expecto_Patronum |
Dodany dnia 28.07.2015 23:58
|
![]() Postów: 17 Dom: RavenclawPunkty: 358 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 06.06.15 |
Tak jak napisał kolega Bluecube w grach " Harry Potter i Insygnia Śmierci " zwykły pad nie zadziała.Musi nim być oryginalny pad od konsoli Xbox 360.Poza tym w men jest też wykaz klawiszy dla kontrolera konsoli Xbox 360. |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 29.07.2015 08:50
|
Dziękuję, już sobie poradziłam Macie rację, gry potterowe ogarniają tylko pady do konsoli Xbox 360. Okazuje się jednak, że owszem, da się obejść ten problem - trzeba po prostu pobawić się trochę z emulatorem, wprowadzić odpowiednie funkcje i da się grać na zwykłym padzie za 13 zł Jednak bez tego - tak jak mówicie - zwykły pad nie ruszy.
|
|
|
|
NYAhatelpaus |
Dodany dnia 29.07.2015 09:26
|
![]() Postów: 6 Dom: HufflepuffPunkty: 52 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.07.15 |
Ja próbowałam grać w te gry urzywająnc innych padów ale też nie zadziałało.![]() co to znaczy że mnie obserwujesz |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 30.07.2015 18:02
|
NYAhatelpaus spróbuj z tym filmikiem: https://www.youtu...mw4xrk3aZw Chłopak bardzo fajnie tłumaczy jak można sobie z tym poradzić. Mi pomogło, polecam Zrobiłam wszystko wg instrukcji tego chłopaka, a używam zwykłego pada za 13 zł. Czyli da się
|
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 30.07.2015 18:13
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
Xpadder do tego. A poza tym, to kupta se te pady od x360 i będziecie mieli święty spokój, ew. jak macie fuksa to nawet i Logitech Chillstream. Bo dziś każda gra już tylko z X'a korzysta. I powodzenia w graniu w fifkę przy użyciu pada od PS2. ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 31.07.2015 13:13
|
I powodzenia w graniu w fifkę przy użyciu pada od PS2. Piszemy o grach hp, nie o fifie. I nie każdy może wydać stówę lekką ręką, są inne, ważniejsze wydatki, na które można te pieniądze przeznaczyć. |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 31.07.2015 13:29
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
yersinia napisał(a): I powodzenia w graniu w fifkę przy użyciu pada od PS2. Piszemy o grach hp, nie o fifie. Które SĄ oparte na Xinput już od 2006/7 roku, czy się to komuś podoba, czy nie. I nie każdy może wydać stówę lekką ręką, są inne, ważniejsze wydatki, na które można te pieniądze przeznaczyć. A na pad się znalazło... no tak. : D Można puścić na allegro, bo do dziś są ludziska które odsprzedają pady z PS2/X360 na allegro. ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 03.08.2015 11:36
|
Które SĄ oparte na Xinput już od 2006/7 roku, czy się to komuś podoba, czy nie. Eeee... a co ma piernik do wiatraka? A na pad się znalazło... no tak. : D Przecież dopiero pisałam, że na pad się NIE znalazło, dlatego szuka się pada taniego do 20 zł i emulatorem robi się z niego pada do xboxa. Rozwiązanie znacznie tańsze, ale skuteczne. |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 03.08.2015 11:41
|
yersinia napisał(a): Które SĄ oparte na Xinput już od 2006/7 roku, czy się to komuś podoba, czy nie. Eeee... a co ma piernik do wiatraka? To ma, że teraz na siłę trza kombinować z xpadderem/sztucznym Xinput bo pady od PS2 nie zadziałają ot tak. Ale pretensje o to już do twórców gier, bo ja im się nie dziwię. Zwykła oszczędność czasu przy pisaniu kodu. A na pad się znalazło... no tak. : D Przecież dopiero pisałam, że na pad się NIE znalazło, dlatego szuka się pada taniego do 20 zł i emulatorem robi się z niego pada do xboxa. Rozwiązanie znacznie tańsze, ale skuteczne. Albo zbiera się ziarnko do ziarnka i kupuje od xpudła : D Prosto, przyjemnie, bez sterowników i wszystko gotowe oraz trwałe, hehe. No, chyba że ktoś gra w bijatyki, bo do tego pad od x się nie nadaje przez kretyński krzyżak ;d ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 03.08.2015 11:49
|
To ma, że teraz na siłę trza kombinować z xpadderem/sztucznym Xinput bo pady od PS2 nie zadziałają ot tak. Nic nie trzeba na siłę kombinować, 10 minut zabawy z emulatorem i się ma. Albo zbiera się ziarnko do ziarnka i kupuje od xpudła : D Prosto, przyjemnie, bez sterowników i wszystko gotowe oraz trwałe, hehe. Jeśli ktoś dużo gra w gry, to takie rozwiązanie jak najbardziej jest dobre. Natomiast jeśli ktoś gra raz na ruski rok i potrzebuje pada do trzech gier na krzyż, to nie będzie wywalał takiej kasy na pół godziny przyjemności raz na kilka miesięcy. |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 03.08.2015 13:29
|
W głupiutkim HP. Powodzenia w graniu w fifkę/ścigałki na padzie bez triggera. Jeśli ktoś dużo gra w gry, to takie rozwiązanie jak najbardziej jest dobre. Natomiast jeśli ktoś gra raz na ruski rok i potrzebuje pada do trzech gier na krzyż, to nie będzie wywalał takiej kasy na pół godziny przyjemności raz na kilka miesięcy. Raz na ruski rok, to sobie kupi, bo zauważy, że podejrzana większość gierek ma obsługę padów z 360 a nie zdechłego PS2. Tak ja mam, zbierałem hajs, problemów nie ma a do tego pobawię się w tdu2/magicke2. Raz na ruski rok, bo nie mam czasu na granie. Z 2 strony Jak ktoś gra raz na ruski rok to pada i tak nie kupi, bo co, do fifki na 2 meczyki? do pottera ze zwalonym sterowaniem lol : D Inna sprawa że wybór jest na tyle ograniczony, że taki Logitech ma w swojej ofercie 2 pady, nawet rumblepada nie ma lol ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 03.08.2015 18:43
|
Powodzenia w graniu w fifkę/ścigałki na padzie bez triggera. Czy ja gadam sama do siebie? o.O No to zacytuję samą siebie w takim razie: Piszemy o grach hp, nie o fifie. A żeby znów nie było wątpliwości, to rozwinę myśl. Co mnie obchodzi fifa, skoro potrzebowałam emulować pada tylko i wyłącznie do pottera? Raz na ruski rok, to sobie kupi, bo zauważy, że podejrzana większość gierek ma obsługę padów z 360 a nie zdechłego PS2. Nie, nie kupi. Nie mogę mówić za wszystkich, więc powiem za siebie: do grania raz na ruski rok w potterową grę nie będę wywalać zarobionej przez siebie kasy na wypasionego pada (xboxa nawet nie posiadam, to po co mi taki pad?), skoro mogę wydać tylko 13 zł i poświęcić 10 minut na emulowanie. Z 2 strony Jak ktoś gra raz na ruski rok to pada i tak nie kupi, Ja kupiłam. do pottera ze zwalonym sterowaniem Gdzie ma zwalone sterowanie, bo nie zauważyłam? |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 03.08.2015 18:57
|
A żeby znów nie było wątpliwości, to rozwinę myśl. Co mnie obchodzi fifa, skoro potrzebowałam emulować pada tylko i wyłącznie do pottera? A no taki, że w Potterka sobie można bezproblemowo na klawce grać. I to jest problem - kupowanie pada tylko do Pottera to wywalony hajs. Jest możliwy do przejścia na klawie - nie, jak Devil May Cry 3 ![]() Nie, nie kupi. Kupi bo jest casualem, a ten zazwyczaj nie bawi się w emulację - ma działać - out of box. (xboxa nawet nie posiadam, to po co mi taki pad?) Przewodówka oraz Chillstream bezproblemowo podłączane są do USB, na Viście/7 i późniejszych nawet sterowników nie wymagają. + xinput czyli automatyka ustawianie buttonów pod te, które są na xpudle. skoro mogę wydać tylko 13 zł i poświęcić 10 minut na emulowanie. A potem przyjdzie ochota na granie w coś innego to plum, vide fifka czy ścigałki właśnie. Ja kupiłam. Tylko do Pottera, mam rozumieć? Gdzie ma zwalone sterowanie, bo nie zauważyłam? Konsolowa bezwładność, obecna gdzieś od 200~5/6 w grach. Głównie po to, by łatwiej było operować gałkami, które są teraz większe w X niż w PS3 oraz by łatwiej można było się rozglądać. Potem w efekcie mamy np. pseudofilmowosć, rozmycia, rozbłyski na ekranie czy kretyński model jazdy a'la Need for speed. Wszystko to pod pady właśnie robione. ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 04.08.2015 10:14
|
Tylko do Pottera, mam rozumieć? Pad był pierwotnie do czego innego, ale nie wyszło, więc tak, tylko do pottera i w zupełności wystarcza, dlatego nie rozumiem po co ta cała dyskusja o fifach, skoro mój temat został założony tylko i wyłącznie z myślą o Potterze. Pytanie było co zrobić, żeby mi potter na padzie ruszył, nic więcej mnie nie interesowało. A na sterowanie nie narzekam, wszystko mi fajnie chodzi. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Gryffindor
Christina
Slytherin
Ravenclaw
Macie rację, gry potterowe ogarniają tylko pady do konsoli Xbox 360. Okazuje się jednak, że owszem, da się obejść ten problem - trzeba po prostu pobawić się trochę z emulatorem, wprowadzić odpowiednie funkcje i da się grać na zwykłym padzie za 13 zł
Jednak bez tego - tak jak mówicie - zwykły pad nie ruszy.
Hufflepuff