Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Jakie zwierzę zabralibyście ze sobą do Hogwartu?
|
|
Lumos123 |
Dodany dnia 12.12.2014 21:18
|
![]() Postów: 203 Dom: HufflepuffPunkty: 3008 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.14 |
Ja zabrałabym ze sobą raczej kota. Jakiegoś dużego, rudego, albo czarnego . Sowa jest fajna i bardzo przydatna, ale można było pożyczyć jedną ze szkolnych Ropuchy na pewno nie, bo to nieładne i nieprzydatne zwierzę A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni są sprawiedliwi Hogwartu szkoły są chwałą. ![]() Wiersz o mnie :Lumos nasza jest kochana Mądra, zdolna, uwielbiana A przynajmniej tak myśli... Cóż, nie widzi nienawiści Zadaje wredne zadania w butelce I co myśli? Ja piszę wiersze? Mimo tego pewien respekt - Mimo, że ona nie prefekt Świetny medal dla kluch stworzyła Najlepszym, oczywiście, go wręczyła To miała być miła rymowanka, Lecz niech będzie niespodzianka! ;D ![]() To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni. ![]() - Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE? -Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi? -A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go? - Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato... -Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali? -I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom. |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 24.01.2015 19:50
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Pewnie sowę, bo była by przydatna. Koty, są wspaniałe i nie ma drugiego takiego zwierzęcia domowego, które by mogło być mi bliższe. Jednak bardzo nie lubią zmian otoczenia i długo się przyzwyczajają, poznając wszystkie zakamarki. Nie lubią też przewożenia w zamknięciu. Dlatego nie narażał bym zwierzaka, na taki stres. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Herma_22 |
Dodany dnia 25.01.2015 13:34
|
![]() Postów: 31 Dom: RavenclawPunkty: 2803 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 23.11.08 |
Zastanawiałam się na czarnym kotkiem, ale wybrałabym sowę. Była by ona tak jak Hedwiga sową śnieżną, bo bardzo mi się podoba. Sowa jest zwierzęciem pożytecznym oraz mądrym, a do tego może stać się przyjacielem i jeszcze pomaga w kontaktach z przyjaciółmi
|
|
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 25.01.2015 14:45
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Można było zabrać ze sobą kota, sowę bądź żabę. Uwielbiam wszystkie zwierzaki, ale to żadne z nich. Ron mógł mieć swojego szczura, więc odstępy od tej zasady były dopuszczalne. Ja miałabym psa, nie dlatego że je bardziej doceniam/preferuję ale dlatego iż mam swojego Miśka i bym bez niego nie ruszyła się do Hogwartu. ![]() |
|
|
|
Ishija |
Dodany dnia 25.01.2015 14:52
|
![]() Postów: 35 Dom: RavenclawPunkty: 809 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 30.08.14 |
Oczywiście zabrałabym kota Co więcej nie musiałabym żadnego kupować bo mam swoją ukochaną Cappuccino. Sowa raczej nie byłaby mi przydatna i zdecydowanie nie lubię ptaków, są zbyt płochliwe i straszą mnie tym samym. Ropucha to zdecydowanie najgorsza opcja. Nie są do niczego potrzebne (no, może jedynie do eliksirów ).
|
|
|
|
Debbie |
Dodany dnia 20.07.2015 20:37
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 88 Dom: HufflepuffPunkty: 3119 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 19.07.15 |
Jeśli miałabym wybrać z tych trzech zwierzaków, o których jest napisane w liście od Hogwartu, wybrałabym sowę. Nie jestem zbyt wielką wielbicielką kotów (nic przeciwko). I ropucha mnie też jakoś nie przyciąga. Ale mimo wszystko wzięłabym ze sobą psa, dobrego przyjaciela i moje ulubione zwierzę.:3 |
|
|
|
Nevil11 |
Dodany dnia 20.07.2015 21:19
|
![]() Postów: 62 Dom: GryffindorPunkty: 168 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 20.07.15 |
Ja wolałbym sowę, najlepiej śnieżną. Sowa - pożyteczny ptak, można wysyłać nią listy, tylko że jak przechwytują sowy, nie jest to najbezpieczniejszy sposób kontaktu. Żyją bardzo długo, prawie tyle co człowiek, więc mając sowę ma się przyjaciela niemal na całe życie. Choć może magiczne sowy i koty żyją dłużej od zwykłych. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 20.07.2015 22:56
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja bym na bank zabrał ze sobą do Hogwartu sowę. Niekoniecznie taką śnieżnobiałą jak Hedwiga, ale taką która bez większych problemów potrafiłaby dostarczyć jakieś paczki, listy czy co tam jeszcze pod wskazany adres. Nocą by sobie szybował, w dzień spała w sowiarni. Zaś z kotem byłyby pewnie większe problemy. Nie wspominając już o obślizgłej i wstrętnej ropusze. Fuj! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Ewa Potter |
Dodany dnia 21.07.2015 23:05
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 510 Dom: GryffindorPunkty: 10267 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Nie przepadam za szczurami, nie lubię kotów, żaby też raczej nie chciałabym mieć... Natomiast SOWY są genialne, są dumnymi ptakami, symbolem mądrości (zdarzają się wyjątki, ale miałabym nadzieję trafić na jaką taką w miarę ogarniętą) Sowy przynoszą pocztę i nie robią problemów (mam w domu ptaka- papugę i wiem, że nie jest to problem). Przyznam się też, że mam słabość do tych śnieżnych sów (są śliczne) ale inną bym też nie pogardziła
|
|
|
|
emkak1 |
Dodany dnia 22.07.2015 11:56
|
![]() Postów: 104 Dom: HufflepuffPunkty: 1309 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 18.04.15 |
Bardzo chciałabym mieć ze sobą sowę. Takie zwierze jest pożyteczne, bo przesyła paczki i listy, a także mądre. W książce Hedwiga zachowywała się tak, jakby rozumiała wszystko, co Harry do niej mówił. Natomiast jeśli nie wzięłabym sowy, to kota, jakiejkolwiek maści. Żaby i szczury jakoś mnie nie interesują szczerze mówiąc. ![]() |
|
|
|
AnaBlack |
Dodany dnia 16.09.2015 16:04
|
![]() Postów: 14 Dom: RavenclawPunkty: 481 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 29.06.15 |
Bezkonkurencyjnie kot! Mam słabość do kotów wszelkiej maści i rasy, choć osobiście nie mam tego kochanego zwierzaka (chyba, że liczy się kot, któremu nadałam imię i mieszka u mojej babci, gdzie spędzam praktycznie każdy weekend i wakacje, ale mniejsza o to ), bo mój tata ma uczulenie na kocią sierść Dlatego jestem pewna, że wzięłabym ze sobą właśnie kota. Na czas wakacji może mieszkałby u znajomych czy coś lub postarałabym się o sfinksa bez sierści (większości ludzi ta rasa się nie podoba, ale ja uważam, że są śliczne <3) ~ Happiness Can Be Found Even In The Darkest Of Times If One Only Remembers To Turn On The Light ~ *** ~ The Last Enemy That Shall Be Destroyed Is Death ~ *** |
|
|
|
Felice |
Dodany dnia 21.10.2015 18:53
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 175 Dom: SlytherinPunkty: 2698 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 21.10.15 |
Oczywiście, że zabrałabym swojego kotka. Mam obsesję na punkcie kotów. Ogólnie mam trzy, z tego dwa mieszkają z rodzicami, a trzeci ze mną. Uwielbiam koty za to jakie są, za charakter, za mruczenie i to ciepłe futerko. Aż się na sercu lepiej robi, kiedy takie futrzaste stworzonko się przytula. Noce Węży![]() Elizabeth Prince x Emily Takoizu x Felice Nixon x Keira Foley Mam zielone oczy z charakteru... .![]() Skoro Ty jesteś dziwna i ja jestem dziwny, to się wspaniale składa, razem zadziwmy świat. ![]() |
|
|
|
hermiona03 |
Dodany dnia 21.10.2015 19:55
|
![]() Postów: 172 Dom: RavenclawPunkty: 513 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 29.08.15 |
Uwielbiam kotki lecz niestety w Hedwidze się od razu zakochałam... Jednak zabrałabym i jedno i drugie... Nawet jeśli bym musiała złmać zakaz. Podejrzewam że prof. Dombledore by mnie zrozumiał, prof.Minerwa równierz. Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN! Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!! Teraz za prezentuje ważne cytaty: ,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele'' Maria Kowalewska ,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła'' Wisława Szymborska ,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!'' Hermiona Granger'' Teraz jeszcze podziękowania: Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy ![]() Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''. batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy. kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP... ![]() W Hogusiu jestem Maja Choda ![]() |
|
|
|
Kornelie_1999 |
Dodany dnia 11.11.2016 20:44
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 98 Dom: GryffindorPunkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
Zabrała bym ze sobą moją kotkę Versachi. Nie potrafiła bym jej zostawić samej, a że w Hogwarcie koty są jak najbardziej dozwolony no więc. Mały diabeł pewnie był by w siódmym niebie, kiedy mógł by się przechadzać po takim wielkim zamku ![]() Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska ![]() Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
|
potterekking |
Dodany dnia 12.11.2016 16:38
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 95 Dom: GryffindorPunkty: 1395 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 18.10.16 |
Ja z chęcią bym zabrał ze sobą sowę, tak ułatwia wysyłanie listów, ale nie jest taka puszysta jak kot i się ją nie za bardzo głaszcze. Kot by biegał i chciał pożreć te sowy, więc wolę sowę, nie chcę aby mój kot był mordercą. |
|
|
|
olusinka |
Dodany dnia 17.11.2016 19:14
|
![]() Postów: 28 Dom: SlytherinPunkty: 428 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 13.11.16 |
Wiem na pewno, że nie zabrałabym ze sobą swojego kota. Jest czarny więc niby do wiedźmy pasuje, ale mój kot lubi mnie tylko kiedy jest głodny i tylko wtedy daje się głaskać. Zabrałabym szczura. Najlepiej białego z czerwonymi oczami. Myślę, że mógłby mi wszędzie towarzyszyć. Mam trudności z nawiązywaniem nowych znajomości więc przynajmniej na początku byłby moim najlepszym przyjacielem.
|
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 03.02.2017 19:00
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Wzięłabym ze sobą kota. Wiem, że one nie lubią nowych miejsc i przeprowadzek, ale kotek jest moim największym marzeniem Byłby szary, pręgowany i byłaby to milusińska kicia, która wszędzie by węszyła Spałaby ze mną w łóżku wrucząc do ucha.
|
|
|
|
Fameria WindForest |
Dodany dnia 03.02.2017 21:51
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 140 Dom: HufflepuffPunkty: 1544 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.12.16 |
Najprawdopodobniej zabrałabym sowę. Nie dość, że jest przydatna-poczta 24/7, to muszę przyznać że uwielbiam te ptaki. Są absolutnie przepiękne, bardzo mocno kojarzą mi się z magicznym światem. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Roksolana Delakur |
Dodany dnia 04.02.2017 09:57
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 435 Dom: RavenclawPunkty: 7863 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 12.08.16 |
Najchętniej zabrałabym moją dianusię, mojego pieska którego bardzo kocham, ale wiem że nie mogę. Myślę, że nie zabrałabym nikogo, uważam, że zwierzęta najlepiej czują się w domu. W takim wielkim zamku mogłaby zgubić ropuchę jak i kota. Sowa nie jest mi potrzebna, wyślę sowę z hogwartu, ewentualnie zestawie sowę w domu i rodzice wysyłali by nią listy. |
|
|
|
Violet-Horde |
Dodany dnia 16.05.2017 19:02
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 959 Dom: HufflepuffPunkty: 14026 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 31.01.17 |
Hmmm.... Chyba wzięłabym sowę. Brązowego puchacza, o mięciutkich piórkach i dużych, łagodnych, czekoladowych oczach. Nazwałaby się Kreska. To ładne imię. Sowy są niesamowicie praktyczne i równie urocze. Koty są ładne, ale taki by sobie poszedł w zamek i pojawił by się za trzy dni tylko by go nakarmić i pogłaskać. Chociaż, jedzenie by sobie sam znalazł, bo w Hogwarcie na pewno były myszy. Więc tak, sowę. Z DNIA 2018-12-20 NAGRANIE ZNALEZIONE DNIA 2019-01-11 PLAY. [ 00:45:32 ] [ W TLE CICHA MUZYKA, ODGŁOS STUKANIA PAZNOKCIAMI O BLAT. ] Zawieszenie sprzętu, na którym nagrywam zaczynały być irytujące. Ekran śnieży, sztuczna inteligencja resetuje się, tnie. Zgłoszenia do serwisu dokonałam poprzedniego dnia. Aktualnie staram zająć się dokumentacją tej usterki. [ PRZEWINIĘCIE DO POCZĄTKU. ] [ 00:02:05 ] Chwilowo ustalam nadawcę wiadomości, która zawirusowała system androida. Z powodu pewnego usunięcia danych z dysku, staram się przedstawić najważniejsze fakty na tej kasecie. Nazywam się Violet, należę do dystryktu Hufflepuff, w którym zajmuję się głównie pisaniem tekstów i grafiką. W wolnym czasie od spełniania obowiązków dobrego obywatela HP-neta, zagłębiam się w wiekowe artykuły o wartości historycznej lub udzielam się w świecie równoległym, postacią o numerze 5768SteRRav2018p (Spike Rees). Planuję większy wkład w życie kraju. Uważam, że sztuczna inteligencja... [ ZACIĘCIE OBRAZU. ] SYSTEM ERROR. SWITCHING TO AUTOMATIC CONTROL [ 01:03:28 ] [ SZUM. ] [ STRZAŁ. ] [ PIK PIK. ] Z tej strony główna sztuczna inteligencja. Violet nie może podejść do odbiornika. Zarządzenie: wprowadzenie nowego członka społeczeństwa z powody usunięcia dotychczasowego. Powód usunięcia: przeszukiwanie. Powód usunięcia: nieznany. END OF THE RECORDING. ![]() pfp cr: Giulia Valente |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Hufflepuff
. Sowa jest fajna i bardzo przydatna, ale można było pożyczyć jedną ze szkolnych
Ropuchy na pewno nie, bo to nieładne i nieprzydatne zwierzę 
:

Ravenclaw
askaeddie
Slytherin
Ja miałabym psa, nie dlatego że je bardziej doceniam/preferuję ale dlatego iż mam swojego Miśka i bym bez niego nie ruszyła się do Hogwartu. 
Gryffindor

ale inną bym też nie pogardziła 
Dlatego jestem pewna, że wzięłabym ze sobą właśnie kota. Na czas wakacji może mieszkałby u znajomych czy coś lub postarałabym się o sfinksa bez sierści (większości ludzi ta rasa się nie podoba, ale ja uważam, że są śliczne <3) 

Jednak zabrałabym i jedno i drugie...
Nawet jeśli bym musiała złmać zakaz. Podejrzewam że prof. Dombledore by mnie zrozumiał, prof.Minerwa równierz.