Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Kostka Rubika
|
|
HermionaA14 |
Dodany dnia 01.01.2016 23:18
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 49 Dom: SlytherinPunkty: 197 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 04.12.15 |
Hej ! Postanowiłam założyć temat o kostce rubika. Możecie się tutaj chwalić swoimi osiągnięciami w układaniu czy czym kolwiek chcecie na temat kostki. Ja osobiście umiem ułożyć na razie tylko jedną ściankę ale robię to dość szybko W sumie to nie jest takie trudne. Gorzej jest z ułożeniem całej Piszcie, nie bójcie się !!! Wybuchowa dziewczyna, która łatwo się denerwuje więc proszę jej nie przeszkadzać
Często dostaję głupawki ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 02.01.2016 16:45
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Ja tego kompletnie nie ogarniam. Nie znam się i nie umiem układać. Moim osiągnięciem jest gdy koło siebie mam dwa kwadraciki jednego koloru. Wiem, że są na ułożenie jakieś algorytmy, ale to nie dla mnie. Wolę inne rozrywki, ale podziwiam ludzi, którzy to ogarniaja. ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 21.01.2016 10:30
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Mam kolegę który układa jedną ściankę tak jak w filmach- szybkie ruchy i jest pierwsza ścianka. Co do moich osiągnięć to ułożyłem chyba kiedyś jedną ścianę (po długim okresie czasu) by potem bać się nią ruszyć. |
|
|
|
-lavender- |
Dodany dnia 21.01.2016 10:39
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 519 Dom: RavenclawPunkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Jak byłam na koloni to był taki chłopak, który właśnie tak szybko składał kostkę rubika. Cały czas z nią chodził, nawet na obiady, śniadania itp. Wychowawcy postanowili mu ją zabrać i ułożyć, ale im się niestety nie udało i mu ją oddali A on ją wziął i po chwili cała już była złożona. Najlepsze było jak kolega mu zabrał tą kostkę i zaczął nią kręcić tak żeby żadna ścianka nie została złożona i potem mu ją oddał. A ten chłopak wziął tą kostkę, zaczął patrzeć gdzieś na jakieś jezioro i po kilku sekundach dał ją koledze. A my wszyscy buzie otwarte ze zdziwienia ![]() Ja lubię układać kostkę rubika. Zawsze jak układam jedną ściankę to nie wiem jakim cudem, ale w pozostałych mam prawie całe ułożone Najwięcej to ułożyłam 2 ścianki Ale to zawsze coś ![]() Life is better when you dance. ![]() And if the music is good you dance. ![]() Never too tired for it. ![]() ![]() W Hogwarcie Josephine Davis - klik! ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. ![]() Did you know that dolphins are just gay sharks? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 21.01.2016 18:38
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Hahahaha Kosteczka <3 Ja w całym swym piknym życiu ułozyłam dwie ścianki Mam w klasię kolegę, który pyk pyk i cała kostka ułożona. No ale.... Nigdy nie ułożyłam całej kostki, po pierwsze - nie mam cierpliwości ( aż takiej) a po drugie... skoro 1,5 godziny mi zajęło ułożenie dwóch ścianek to.... lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 21.01.2016 19:21
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Mnie nigdy kostka rubika nie interesowała, nie miałam jej, nie próbowałam układać. Nie mam cierpliwości do takich rzeczy i nie bardzo rozumiem fenomen tej kostki. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 21.01.2016 22:02
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Zasada jest taka: trzeba nauczyć się poszczególnych sekwencji Tylko pierwszą ścianę układasz sama, potem jedziesz wg schematu. W internecie znajdziesz instrukcję obsługi. Wielokrotnie ułożyłam całą kostkę, bynajmniej nie dlatego, że jestem taka genialna, tylko po prostu nauczyłam się schematu. Edytowane przez yersinia dnia 21.01.2016 22:17
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Slytherin
W sumie to nie jest takie trudne. Gorzej jest z ułożeniem całej
Piszcie, nie bójcie się !!!

Ravenclaw

Mam w klasię kolegę, który pyk pyk i cała kostka ułożona. No ale.... Nigdy nie ułożyłam całej kostki, po pierwsze - nie mam cierpliwości ( aż takiej) a po drugie... skoro 1,5 godziny mi zajęło ułożenie dwóch ścianek to.... 

Gryffindor