Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Wasze ''gdyby''...
|
|
hermiona03 |
Dodany dnia 08.11.2015 18:57
|
![]() Postów: 172 Dom: RavenclawPunkty: 513 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 29.08.15 |
Hej!![]() Dzisiejsze pytanie jest trochę dziwne... Pytam się o Wasze ''gdyby''... Ja osobiście bardzo często sobie ''gdybuję'' i mam kilka sprawdzonych sposobów, by tak sobie po ''gdybać'' ![]() ![]() ![]() Ja jestem osobą która lubi sobie trochę ponarzekać, po marzyć, po gadać. Tak więc, prezentuję moje 3 ''gdyby'': 1. Gdybym była trochę wyższa na pewno żyło by mi się lepiej 2. Gdybym nie miała tyle obowiązków zajmowałabym się make - upem (wiecie, malowanie koleżanek) 3. Gdybym była trochę starsza na HP - necie miałabym więcej znajomych ![]() Pokażcie swoje własne ''gdyby''... Jestem bardzo ciekawa Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN! Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!! Teraz za prezentuje ważne cytaty: ,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele'' Maria Kowalewska ,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła'' Wisława Szymborska ,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!'' Hermiona Granger'' Teraz jeszcze podziękowania: Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy ![]() Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''. batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy. kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP... ![]() W Hogusiu jestem Maja Choda ![]() |
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 08.11.2015 19:05
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 2 Postów: 1086 Dom: HufflepuffPunkty: 11317 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 26.08.14 |
Gdybym nie była kozłem ofiarnym w szkole, chodziłabym do niej z chęcią, jednak chyba przez "koleżaneczki" nigdy się to nie stanie; Gdybym potrafiła robiłabym ciągle jakieś garnuszki z gliny; Gdybym nie przeczytała chociaż jednej książki w miesiącu, nie byłabym sobą Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo: - Co ma wspólnego budzik i wiosło? - Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów "Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze! Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych żołnierskich słowach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Cóż za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp aż oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn cały uhahahany Zaraz z nimi tańczyć chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie, Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę! |
|
|
|
EmilyWright |
Dodany dnia 08.11.2015 19:56
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1126 Dom: RavenclawPunkty: 11036 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 18.12.14 |
Fajny temat ![]() Gdybym rozmawiała z ludźmi, to pewnie miałabym więcej znajomych ![]() Gdybym musiała chodzić do siódmej i ósmej klasy, to chyba przerwałabym edukację ![]() Gdybym miała teraz dostęp do komputera, to chętnie bym z niego skorzystała ![]() |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 08.11.2015 20:55
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Gdybym nie była aspołeczna to pewnie lubiłabym ludzi. Gdybym nie była mangozjebem nie byłabym sobą. Gdybym w końcu zaczęła rozmawiać z dziewczynami, oszalałabym. |
|
|
|
Felice |
Dodany dnia 08.11.2015 21:05
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 175 Dom: SlytherinPunkty: 2698 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 21.10.15 |
Gdybym miała mniejszy tyłek to czułabym się lepiej w swoim ciele. Gdybym była odważniejsza i bardziej otwarta to miałabym więcej znajomych, przyjaciół. Gdybym była trochę bogatsza to nie musiałabym się ciągle martwić o finanse, wydatki. Noce Węży![]() Elizabeth Prince x Emily Takoizu x Felice Nixon x Keira Foley Mam zielone oczy z charakteru... .![]() Skoro Ty jesteś dziwna i ja jestem dziwny, to się wspaniale składa, razem zadziwmy świat. ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 08.11.2015 21:11
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Ciekawy temat ;p Gdybym miała pieniądze lub odwagę, spędziłabym większość życia na podróżowaniu. Gdybym była nauczycielem w Hogwarcie, pozwalałabym na nieodrobienie jednej pracy domowej w semestrze. Gdybym mogła sobie wybrać jeden produkt, który mogłabym jeść bez limitów, bez konsekwencji zdrowotnych i finansowych, byłyby to chipsy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
CrazyLovett |
Dodany dnia 08.11.2015 21:48
|
![]() Postów: 5 Dom: RavenclawPunkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 11.09.15 |
Gdyby, gdyby, gdyby... Gdybym w końcu nauczyła się języków podróżowałabym z wujkiem po Europie. Gdybym mogła się przeprowadzić zmieniłabym miasto na większe. Gdybym miała młodszego brata odziedziczył by po mnie wszystkie fandomowe gadżety. Gdybym się nie ukrywała z uczuciami miałabym chłopaka. Gdybym umiała czytać w myślach zabiłabym nie jedną osobę.:eyebrows2: |
|
|
|
Fenris |
Dodany dnia 09.11.2015 00:08
|
![]() Postów: 165 Dom: SlytherinPunkty: 1745 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.10.15 |
"Gdyby mi się tak chciało jak mi się nie chce..." Gdybym umiała w matematykę, na pewno zostałabym naukowcem. Gdybym chciała przefarbować włosy, to na różowo. Gdybym była bardziej asertywna miałabym więcej czasu dla siebie. ![]() Pottermore: Slytherin Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 11.11.2015 21:44
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Gdybym miała więcej kasy, podróżowałabym po całym świecie. Gdybym była chuda, czułabym się lepiej w swoim ciele. Gdybym miała pieniądze, wybudowałabym sobie duży dom i kupiła konie. Gdyby udało mi się przeprowadzić do Kanady, mogłabym zacząć nowe, lepsze życie. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 11.11.2015 22:25
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Mikasa napisał(a): Gdybym była nauczycielem w Hogwarcie, pozwalałabym na nieodrobienie jednej pracy domowej w semestrze. Gdybym była uczennicą w Hogwarcie to znienawidziłabym nauczycielkę Mikasę za to co napisała! Gdybym była czarownicą to nie byłoby już żadnego gdybania. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 26.12.2015 19:00
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Gdybym była o wiele mniej leniwa, wyrobiłabym sobie niezłe mięśnie. ;D Gdybym była bardziej spokojna ludzie by mnie lubili. Gdybym większą wagę przywiązywała do nauki miałabym same 5 i 6. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 20.02.2016 19:48
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Gdybym miał gitarę, to bym na niej grał... No cóż... Gdybym mógł cofnąć czas, to na pewno prosiłbym rodziców, żeby zapisali mnie do szkółki piłkarskiej w wieku 5 lat. Gdybym miał wystarczająco dużo pieniędzy, to pojechałbym sobie na kilkutygodniową imprezę turystyczną po Ameryce Południowej. Gdybym potrafił latać, to z pewnością śmigałbym nocą nad miejscem mojego zamieszkania niczym Superman ^^ ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alura |
Dodany dnia 20.02.2016 22:53
|
![]() Postów: 29 Dom: SlytherinPunkty: 603 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 18.02.16 |
Gdybym nie była wredna ludzie w szkole by mnie lubili. Gdybym mogła grać na wybranym instrumencie byłyby to skrzypce. Gdybym nie trafiła do Slytherinu wkurzyłabym sie 😂 Gdyby nie wszystkie złe rzeczy w moim życiu nie byłabym w tym miejscu, gdzie jestem teraz. |
|
|
|
Dracoloveee |
Dodany dnia 21.02.2016 08:42
|
![]() Postów: 32 Dom: SlytherinPunkty: 276 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 13.01.16 |
Gdybym nie uległa namowom brata nigdy nie przeczytałabym HP. Gdybym nie przeczytała HP nie pokochałabym czarnych charakterów . Gdybym....miała czarne włosy wyglądałabym jak śnieżka.
|
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 21.02.2016 11:28
|
![]() Pochwały: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Gdyby nie panie z osiedlowej biblioteki, to zapewne nie przeczytałabym HP. Gdybym nie przeczytała HP, nie znalazła bym tej strony i nie poznała bym wielu wspaniałych ludzi. Gdybym urodziła się chłopakiem, zapewne miałabym na imię Michał. ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ShilaSnape |
Dodany dnia 21.02.2016 13:32
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 94 Dom: SlytherinPunkty: 1933 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.02.16 |
Gdyby nie moja pani od biblioteki nie czytałabym książek. Gdybym nie czytała książek nie byłabym sobą. Gdybym była bardziej uparta miałabym średnią 5,5 a nie 5,0... Gdybym była mniej szczera więcej osób w szkole by mnie lubiło. Gdybym nie kupiła sobi swoich kochanych glanów byłabym bardzo smutna. Gdybym przestała robić to co lubię mniej osób postrzegałoby mnie jako dziwadło. Gdy osiągnę pełnoletność wyjadę daleko od domu. Gdy skończę szkołę będę dużo podróżować Kilka cytatów:
-After all this time? -Always... *** Pokój bez książek to jak ciało bez duszy. -Gilbert Keith Chesterton *** Ten, kto skacze do nieba, może upaść, to prawda. Ale może też poszybować w górę. -Lauren Oliver *** Czas pełen był cichych rozmów, czułości, poezji o blasku starego złota i zieleni oczu. Tej nieprawdopodobnej zieleni oczu, poza którą nic nie ośmielało się istnieć. __________________________________________________________ -------------------------------------------------- Piosenki na dziś: https://m.youtube.com/results?q=andy%20black&sm=1 https://m.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A https://m.youtube.com/results?q=silent%20scream%20anna%20blue&sm=1 ___________________________________________________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ___________________________________________________________ Zastępca Prezesa Fan Clubu Severusa Snape' a Always & Forever ![]() Czarne oczy, czarna dusza Czarne włosy i nos kruczy Zostań fanem Severusa! A on mikstur cię nauczy Jeśli lubisz profesora Albo kochasz tak jak my! To jest bardzo dobra pora By ziściły się Twe sny Elitarny Fan Club Snape'a Dołącz do nas, czaruj z nami! Elitarny Fan Club Snape'a On jest Mistrzem nad Mistrzami! Zamyślony, tajemniczy On jest Always&Forever Z każdym wrogiem się policzy! Ave! Ave! Boski Sever! Śmierciożerca ukochany! Tłustowłosy idol nasz! Profesorze! Pamiętamy! Twoją tajemniczą twarz. Elitarny Fan Club Snape'a Dołącz do nas, czaruj z nami! Elitarny Fan Club Snape'a On jest Mistrzem nad Mistrzami __________________________________________________________ |
|
|
|
Hermionka78 |
Dodany dnia 29.03.2016 13:21
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 1108 Dom: RavenclawPunkty: 8296 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.08.15 |
Moje gdyby ![]() ![]() ![]() Gdybym była starsza może zostałabym adminem ![]() Gdybym była o rok starsza przyjęli by mnie do proroka Gdybym miała mikrofon śpiewałabym codziennie do 2 godzin Gdybym nie chodziła do szkoły to bym więcej czasu spędzała na HPnecie Gdybym miała psa to bym z nim chodziła na spacer |
|
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 29.03.2016 14:03
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 215 Dom: RavenclawPunkty: 9854 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
Gdyby ludzie nie wymyśliliby już wszystkiego "fajnego", byłabym wynalazcą. Gdybym była młodsza ubrałabym się na różowo, zrobiłabym sobie kucyki i poszła zbawiać świat ![]() Gdybym była inna, nie byłabym wspaniałą sobą ![]() Gdybym nie miała na imię "Margaret", prawdopodobnie byłabym "Wierzchosławą" (serio, tata tak chciał mnie nazwać) "Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3 ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było żadnych wojen W naszym kraju (Wysłuchaj nas panie.) Żeby głód nie dotknął Nas (Wysłuchaj nas panie.) Żeby nikt nie cierpiał Gdy patrzę (Wysłuchaj nas panie.) Żeby wrogowie nasi Zdechli (Wysłuchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() To ja Człowiek agresywny Ze strachu Przepełniony nienawiścią Z bólu Żyjący samotnie Z obawy Szydzący ze słabszych Z niepewności Uśmiechający się Ze zmęczenia Plujący jadem Z zazdrości Zły Bo przeżarty żalem. ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ciągle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu." |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 29.03.2016 17:40
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Gdyby nie cały splot dziwnych wydarzeń, pewnie został bym farmaceutą, albo weterynarzem i nigdy nie przeczytał książek o Harrym Potterze. Nie zarejestrował na tej stronie i nie siedział bym tutaj od czasu do czasu. Więc pewnie bym chodził na grzyby do lasu. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Hermiona523 |
Dodany dnia 29.03.2016 20:43
|
![]() Postów: 84 Dom: RavenclawPunkty: 2613 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 09.02.16 |
Gdybym była młodsza od mojej siostry, byłamby tak samo nieznośna jak ona. Gdybym była czarownicą, byłamby na drugim roku w Hogwarcie. Gdybym nie była leniem, zrobiłamby zadanie domowe. Gdyby nie moja koleżanka, nigdy bym tutaj nie weszła. Gdybym miała chomika, byłamby najszczęśliwsza w świecie. Gdyby koty zaczęły latać, znaczyłoby, że oślepłam. Postać w Hogwarcie: Ginette Artemidorus Najlepsza i najwspanialsza Neo ![]() Moca ![]() Felix ![]() Satone Persia ![]() Asuka ![]() Jae-ha ![]() Sylphy ![]() Eru ![]() Shinya ![]() Guren ![]() Koito ![]() Tsugumi ![]() Misa ![]() Jibril ![]() Yuuki ![]() Kirigiri ![]() Aizawa ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Ravenclaw

Hufflepuff

Slytherin

Gryffindor