Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Fotografia
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 20.04.2014 19:06
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
Czy jest tu ktoś, kto interesuje się fotografią? Lub po prostu lubi robić zdjęcia? Macie cyfrówki, czy lustrzanki? Z jakich obiektywów korzystacie? Pochwalicie się portfolio? Z chęcią porozmawiam, bo trochę w tym siedzę. ![]() Edytowane przez Smierciojadek dnia 03.05.2016 20:50 ![]() Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. ![]() Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Slizgonka |
Dodany dnia 20.04.2014 19:21
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 21 Dom: SlytherinPunkty: 2925 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 05.12.10 |
Lubię robić zdjęcia, nawet bardzo lubię :3 Generalnie traktuję to jako dobre hobby, w szkole jestem w kółku fotograficznym (a nawet jestem fotografem szkolnym, taki fejm ze mnie ).Cykam zdjęcia Nikusiem Coolpixem p510 (albo d510, ciągle mylę), taki tam większy kompakt. Dodaję trochę zdjęć na deviantArta (burggrave.deviantart.com), ale daaawno nic nie aktualizowane, nie mam czasu ostatnio :c Kiedyś zUa i wredna adminka z ePa (Lily). Teraz sobie wegetuje ot tak w magicznym świecie. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 20.04.2014 19:31
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Ani mnie ta cała fotografia ziębi ani grzeje. Zrobię fotkę jak mnie ktoś o to poprosi, a i czasem zapozuje jak akurat jestem na celowniku. Kompletnie nie jara mnie to całe pstrykanie fociaszek. Nic, zero, null. Ostatnio zaskoczyła mnie moja siostra, kupując aparat za 9 tysięcy. Ekhm, dla mnie to czysta głupota, bo mogła wydać taką kupę kasy na coś pożyteczniejszego, zwłaszcza, że ma już kilka aparatów. Btw. ładne masz zdjęcia tych dzieciaczków, Śmierciojadków. Niektóre z tych bobasków są naprawdę cudne. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 21.04.2014 11:35
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
Slizgonka, a nie myślałaś, żeby zainwestować w jakieś tanie lustro? Efekty byłyby widoczne, zdecydowanie. Przejrzałam Twojego dA i widać, że to kompakt. :< Ulka, aparat za 9 tysięcy to już wypas. Sama z chęcią kupiłabym sobie pełną klatkę, ale niestety. Może kiedyś dostane dofinansowanie z Unii, to sobie zakupię coś bardziej profesjonalnego. ;p Co do dzieciaczków - dopiero z tym zaczynam. Zawsze robiłam zdjęcia plenerowe + przyroda, makro, a teraz przerzuciłam się stricte na ten typ fotografii. Niesamowicie trudne zadanie. Ale polecam. ![]() Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. ![]() Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 21.04.2014 11:48
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Bardzo dawno temu chciałam coś z tym robić. W tej chwili powiem szczerze, że aparat przydałby mi się tylko na imprezach. Jeśli robić zdjęcia to chyba przyrodzie. Ludzie wydają mi się zbyt trudnym tematem Aparat za 9 tys? Nieźle. Ja bym tyle nigdy nie wydała. I dzięki Bogu bo pewnie bym się bawiła przez miesiąc, a potem robiła tylko fotki moim kotom Modelką tez nigdy nie zostanę, byłam tyko na jednej sesji i jakoś to nie dla mnie. Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Majka11 |
Dodany dnia 03.05.2016 20:50
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 131 Dom: RavenclawPunkty: 1830 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 24.06.13 |
Ja jestem amatorem mam aparat i lubię sobie czasem cyknąć fotkę. Fotografuję głównie rośliny i krajobrazy, później oglądam zdjęcia i mam z tego frajdę. Lubię robić zdjęcia z efektami i poprawkami. ,,Somewhere, between the sacred silence and sleep, Disorder, disorder, disorder." -System of a Down ,,Toxicity" ![]() |
|
|
|
Rose Lancaster |
Dodany dnia 04.05.2016 15:38
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 80 Dom: SlytherinPunkty: 2124 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 01.01.15 |
Uwielbiam robić zdjęcia, ale nienawidzę na nich być w żaden sposób. Nie mam żadnego miejsca w otchłaniach internetu żeby je tam umieszczać, ale na wszystko jest czas. Na razie są tylko w kronikach Jeszcze miesiąc temu chciałam się tym zajmować zawodowo ale nie wiem czy coś z tego będzie... Sama mam nikon coolpix l340,swoją drogą polecam robi ładne zdjęcia |
|
|
|
Drea |
Dodany dnia 26.05.2016 18:04
|
![]() Postów: 84 Dom: SlytherinPunkty: 77 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.01.16 |
Generalnie kiedyś chciałam się za to zabrać, ale nie mam sprzętu. Nawet zdjęcia telefonem w moim wykonaniu to straszny gniot. Jak ktoś mnie poprosi to ok, zrobię zdjęcie, ale tak profesjonalnie to NA PEWNO się tym nie zajmę. No cóż, podziwiam fotografów, nawet amatorskich, bo do tego trzeba mieć cierpliwość, no a ja niestety nie mam jej ani krzty. Hello, hello? Ca-can you hear me? I can be your china doll if you like to see me fall Boy, you're so dope, Your love is deadly. Tell me life is beautiful, They all think I have it all. I've nothing without you. All my dreams and all the lights mean Nothing without you. ~ RIP Krystian Rempała [*] 1.04.1998-28.05.2016 ; ( ![]() |
|
|
|
Violet-Horde |
Dodany dnia 04.06.2017 14:44
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 959 Dom: HufflepuffPunkty: 14026 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 31.01.17 |
Ostatnimi czasy zaczęłam się trochę bawić w fotografa. Mam może nie najlepszy, ale dobrze się sprawdzający aparat Canon PowerShot A610. Lubię fotografować krajobrazy, przyrodę, ludzi też, ale to już w mniejszym stopniu. Nie cierpię za to być na zdjęciach, pomimo, iż podobno jestem fotogeniczna (w co absolutnie nie wierze). Czasami coś tam obrobię w Gimpie. Może kiedyś będę chciała się tym zająć zawodowo, ale na razie nie mam takich planów Z DNIA 2018-12-20 NAGRANIE ZNALEZIONE DNIA 2019-01-11 PLAY. [ 00:45:32 ] [ W TLE CICHA MUZYKA, ODGŁOS STUKANIA PAZNOKCIAMI O BLAT. ] Zawieszenie sprzętu, na którym nagrywam zaczynały być irytujące. Ekran śnieży, sztuczna inteligencja resetuje się, tnie. Zgłoszenia do serwisu dokonałam poprzedniego dnia. Aktualnie staram zająć się dokumentacją tej usterki. [ PRZEWINIĘCIE DO POCZĄTKU. ] [ 00:02:05 ] Chwilowo ustalam nadawcę wiadomości, która zawirusowała system androida. Z powodu pewnego usunięcia danych z dysku, staram się przedstawić najważniejsze fakty na tej kasecie. Nazywam się Violet, należę do dystryktu Hufflepuff, w którym zajmuję się głównie pisaniem tekstów i grafiką. W wolnym czasie od spełniania obowiązków dobrego obywatela HP-neta, zagłębiam się w wiekowe artykuły o wartości historycznej lub udzielam się w świecie równoległym, postacią o numerze 5768SteRRav2018p (Spike Rees). Planuję większy wkład w życie kraju. Uważam, że sztuczna inteligencja... [ ZACIĘCIE OBRAZU. ] SYSTEM ERROR. SWITCHING TO AUTOMATIC CONTROL [ 01:03:28 ] [ SZUM. ] [ STRZAŁ. ] [ PIK PIK. ] Z tej strony główna sztuczna inteligencja. Violet nie może podejść do odbiornika. Zarządzenie: wprowadzenie nowego członka społeczeństwa z powody usunięcia dotychczasowego. Powód usunięcia: przeszukiwanie. Powód usunięcia: nieznany. END OF THE RECORDING. ![]() pfp cr: Giulia Valente |
|
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 04.06.2017 17:32
|
![]() Postów: 364 Dom: RavenclawPunkty: 1831 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 21.05.17 |
Ja ostatnio również coraz częściej łapię aparat do ręki. Niedawno rodzice podarowali mi swoją lustrzankę (Sony Alpha 350), bo stwierdzili, że już i tak z niej nie korzystają, a mi może się przydać. Mimo iż aparat kupiony był jakieś dziesięć lat temu, to jest zachowany w stanie idealnym, a jego zdjęcia są porównywalne do zdjęć autorstwa dzisiejszych lustrzanek. Jedynym minusem jest brak możliwości nagrywania, ale co się dziwić. O ile się nie mylę, to Sony dopiero rok temu wypuścił pierwszą lustrzankę z serii Alpha, która potrafi nagrywać. Muszę stwierdzić, że robienie zdjęć sprawia mi przyjemność. Wraz z moją przyjaciółką często spotykamy się, by porobić jakieś zdjęcia. Z wielu jestem bardzo zadowolona. Może i zawodowym fotografem nie jestem, ani nie mam zamiaru zajmować się tym zawodowo, ale zdjęcia umiem robić całkiem niezłe Jak na dziecko XXI wieku przystało, wszystko publikuję na swoim instagramie. Bo mogę :marchew: (zostawiam linka [url]https://www.instagram.com/greenandyellowfoot [/url] ) ![]() ![]() |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 05.06.2017 17:48
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 2775 Dom: HufflepuffPunkty: 23034 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Ostatnio uczyłam się obsługi nowego aparatu na moim kochanym piesku Czarusiu i pomyślałam, że przy okazji pokażę Wam mojego pubila ![]() ![]() Co do fotografii to jest to mój sposób na życie. Aktualnie sezon już w pełni: śluby, sesje. Najwięcej satysfakcji daje zadowolenie klientów. Helenkaa bardzo fajnie, że Ci to sprawia przyjemność, bo uważam że w fotografii właśnie o to chodzi. Każdy inaczej patrzy na świat, na drugiego człowieka i dzięki fotografiom przekazuje innym swój świat. Tak trzymaj! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() |
|
|
|
Violet-Horde |
Dodany dnia 16.10.2017 23:26
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 959 Dom: HufflepuffPunkty: 14026 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 31.01.17 |
to ja się pochwale moimi zdjęciami z ogródka babci, które robiłam korzystając ze ślucznej pogody <3![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z DNIA 2018-12-20 NAGRANIE ZNALEZIONE DNIA 2019-01-11 PLAY. [ 00:45:32 ] [ W TLE CICHA MUZYKA, ODGŁOS STUKANIA PAZNOKCIAMI O BLAT. ] Zawieszenie sprzętu, na którym nagrywam zaczynały być irytujące. Ekran śnieży, sztuczna inteligencja resetuje się, tnie. Zgłoszenia do serwisu dokonałam poprzedniego dnia. Aktualnie staram zająć się dokumentacją tej usterki. [ PRZEWINIĘCIE DO POCZĄTKU. ] [ 00:02:05 ] Chwilowo ustalam nadawcę wiadomości, która zawirusowała system androida. Z powodu pewnego usunięcia danych z dysku, staram się przedstawić najważniejsze fakty na tej kasecie. Nazywam się Violet, należę do dystryktu Hufflepuff, w którym zajmuję się głównie pisaniem tekstów i grafiką. W wolnym czasie od spełniania obowiązków dobrego obywatela HP-neta, zagłębiam się w wiekowe artykuły o wartości historycznej lub udzielam się w świecie równoległym, postacią o numerze 5768SteRRav2018p (Spike Rees). Planuję większy wkład w życie kraju. Uważam, że sztuczna inteligencja... [ ZACIĘCIE OBRAZU. ] SYSTEM ERROR. SWITCHING TO AUTOMATIC CONTROL [ 01:03:28 ] [ SZUM. ] [ STRZAŁ. ] [ PIK PIK. ] Z tej strony główna sztuczna inteligencja. Violet nie może podejść do odbiornika. Zarządzenie: wprowadzenie nowego członka społeczeństwa z powody usunięcia dotychczasowego. Powód usunięcia: przeszukiwanie. Powód usunięcia: nieznany. END OF THE RECORDING. ![]() pfp cr: Giulia Valente |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Gryffindor

Slytherin

Hufflepuff

Ravenclaw

Jak na dziecko XXI wieku przystało, wszystko publikuję na swoim instagramie. Bo mogę :marchew: (zostawiam linka [url]https://www.instagram.com/greenandyellowfoot [/url] )