Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Co was najbardziej wkurzy³o w HP?
|
|
Lily050 |
Dodany dnia 22.09.2013 10:16
|
![]() Postów: 103 Dom: GryffindorPunkty: 429 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 25.07.13 |
Serea napisa³(a): A mnie akurat na odwrót. Denerwowa³o, ¿e I-III Nikt nie zgin±³. Takie bajeczki. Potem zaczê³a siê na szczê¶cie rozkrêcaæ. A i zupe³nie mi nie przypad³a do gustu historia opisana w rodziale "Opowie¶æ ksiêcia" ca³y nastrój ksi±¿ki zniszczy³a :| W takim razie masz zupe³nie inny punkt widzenia ni¿ ja. Jak kto¶ umiera zawsze siê co¶ dzieje i dodaje to ksi±¿ce "smaczku" ale mimo to nie lubiê, jak postaæ umiera. Jakby jeszcze poumierali w 1-3 nie by³oby za du¿o bohaterów. Poza tym ksi±¿ka mia³a byæ równie¿ dla dzieci, nie? Harry'ego czytaj± osoby w ró¿nym wieku. Za pewne spodoba³a ci siê ¶mieræ Syriusza... To dodaje ksi±¿ce akcji, ale jest smutne i niesprawiedliwe. Po tym co napisa³a¶ (sorry je¶li e¶, ale nie patrzy³am akurat za bardzo, jak± p³eæ masz na 100% ). A przede wszystkim ksi±¿ki 1-3 by³y delikatniejsze, bardziej dziecinne. Akcja siê dopiero rozkrêca, Harry jest jeszcze m³ody.Wracaj±c do tematu nie przypominam sobie niczego, co by mnie w ksi±¿ce wkurzy³o. Chyba, ¿e jakie¶ g³upoty, np. "czemu Harry tego nie powiedzia³?!" albo "powinien tam nie zagl±daæ! to sensu nie mia³o..." lub "za ma³o siê zdenerwowa³ moim zdaniem, przecie¿ co oni o nim mówili". Nie wchodzê ju¿ na tê stronê.
|
|
|
|
Melodyjka XD |
Dodany dnia 22.09.2013 10:51
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 18 Dom: RavenclawPunkty: 187 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 19.12.12 |
Jak dla mnie wszystkie ksi±¿ki by³y OK, tylko czê¶ci I-III jak dla mnie by³y za krótkie. Wszystko rozwija³o siê w b³yskawicznym tempie i tak samo koñczy³o. "Dreams are like rainbows. Only idiots try to chase them."
Moje najulubieñsze ksi±¿ki: Ania z zielonego wzgórza Powrót Czerwonego Smoka Seria Harry Potter W³adca Pier¶cieni W 80 dni dooko³a ¶wiata Seria Atramentowego ¦wiata |
|
|
|
plump_ginewra_17 |
Dodany dnia 22.09.2013 11:26
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 94 Dom: GryffindorPunkty: 2067 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 27.03.13 |
Ja tak¿e ubolewam nad tym, ¿e pominiêto wydarzenia bezpo¶rednio po bitwie o Hogwart...ciekawi mnie co siê dzia³o z Harrym, jak szko³a zaczê³a znów normalnie funkcjonowaæ, po prostu uwa¿am, ¿e to ogromnie niesprawiedliwe opuszczaæ taki moment w ¿yciu bohaterów ksi±¿ki...tak ogólnie to chyba tyle Zbyt ona piêkna, zbyt m±dra zarazem, zbyt m±drze piêkna, st±d isÂtnym jest g³azem.
|
|
|
|
Libatius_Borage |
Dodany dnia 24.09.2013 11:31
|
![]() Postów: 11 Dom: SlytherinPunkty: 26 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 13.09.13 |
plump_ginewra_17 napisa³(a): Ja tak¿e ubolewam nad tym, ¿e pominiêto wydarzenia bezpo¶rednio po bitwie o Hogwart...ciekawi mnie co siê dzia³o z Harrym, jak szko³a zaczê³a znów normalnie funkcjonowaæ, po prostu uwa¿am, ¿e to ogromnie niesprawiedliwe opuszczaæ taki moment w ¿yciu bohaterów ksi±¿ki...tak ogólnie to chyba tyle ![]() Chyba z wydarzeñ po bitwie to interesuje mnie tylko kto ze znanych nam postaci gdzie pracuje. A tak to wkurzy³o mnie maksymalnie w HP, ¿e zabili freda (czy georga ). Rozumiem odstrzelenie Tonks i Lupina bo i tak ich jebaæ, rozumiem zabicie dumbiego czy snape'a. Ale FREDA??? AAAAAAAGGGGHHHRRRRR ///Oppugno ciulaku///
|
|
|
|
Mszostus |
Dodany dnia 01.10.2013 21:52
|
![]() Postów: 30 Dom: HufflepuffPunkty: 428 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 16.02.10 |
Mnie mo¿e nie wkurza, ale zaintrygowa³ pewien fakt. W³a¶nie koñczê czytaæ po raz kolejny HP i ZF, rozumiem Syriusz zosta³ zabity ¶miertelnym zaklêciem, ale czemu jak przepad³ przez ³uk nie by³o go po drugiej stronie? Powinien tam le¿eæ przecie¿ martwy. My¶licie, ¿e JKR nie chcia³a wspominaæ o ciele, czy ma to inne znaczenie? www.generally.pl
Zagraj w pokemony ![]() |
|
|
|
Horcrux12 |
Dodany dnia 05.10.2013 12:58
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 13 Dom: SlytherinPunkty: 410 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 12.07.13 |
Mnie najbardziej wkurza³o w "Ksiêciu Pó³krwi" to, ¿e ca³y czas by³o tam o Draco, ¿e o tym ca³y czas my¶la³ Harry. Wkurza³y mnie te¿ te pierwsze trzy czê¶ci - tak weso³o, ¿adnych ¶mierci (przynajmniej bliskich Harry'ego) jednym s³owem takie troche nudne chwilami by³y. Ale i tak HP by³, jest i ZAWSZE bêdzie moj± ulubion± ksi±¿k± (a w³a¶ciwie seri±). ) " - Harry, takie cierpienie dowodzi, ¿e wci±¿ jeste¶ cz³owiekiem! Taki ból jest czê¶ci± cz³owieczeñstwa...
- A WIÊC... JA... NIE... CHCÊ... BYÆ... CZ£OWIEKIEM! " ![]() "She's ordinary and you're special." ![]() Mi³o¶æ jest najpotê¿niejszym rodzajem magii. ![]() |
|
|
|
Majka11 |
Dodany dnia 05.01.2014 20:15
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 131 Dom: RavenclawPunkty: 1830 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 24.06.13 |
W HP najbardziej wkurzy³a mnie ¶mieræ Georga. Bardzo polubi³am tê postaæ, by³a taka zabawna i sympatyczna.Wkurzy³o mnie te¿, ¿e J.K.Rowling nie napisa³a nic o dziadkach Harrego porwa³o ich UFO czy co? ,,Somewhere, between the sacred silence and sleep, Disorder, disorder, disorder." -System of a Down ,,Toxicity" ![]() |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 03.03.2014 23:28
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Co do ostatecznego pojedynku z Voldemortem zgadzam siê z tym, ¿e za ³agodnie to zrobili. Najpierw gadka, potem rzucaj± zaklêcie i po sprawie. Spodziewa³am siê bardziej epickiego pojedynku. Co do samego Experiallmusa u¿ytego przez Harry'ego to jaki¶ ¿art, ale ja my¶lê, ¿e Rowling nie chcia³a, ¿eby Harry u¿y³ najgorszego Zaklêcia Niewybaczalnego, wiêc wymy¶li³a historiê z Czarn± Ró¿d¿k±. Tylko ¿e w takim razie mog³a zrobiæ tak, ¿e Harry rzuci³by np. Sectusemprê, a nie zwyk³ego rozbrajacza. Mnie najbardziej wkurza zachowanie Dumbledore'a i Zakonu Feniksa w pi±tej czê¶ci. Czy Dumbledore, którego chyba ka¿dy z nas uwa¿a za niezwykle m±drego cz³owieka, my¶la³ ¿e Voldi nie bêdzie siê interesowa³ Harrym tylko dlatego, ¿e on go olewa? "Dumbledore olewa Pottera? W takim razie nie zabijê ch³opaka." Przecie¿ to ¶mieszne. I czy on serio my¶la³, ¿e Snape, który nienawidzi³ Harry'ego nauczy go oklumencji? No ale przynajmniej zrozumia³ swoje b³êdy. Szkoda tylko, ¿e tak pó¼no. Za pó¼no. (Mam tu oczywi¶cie na my¶li ¶mieræ Syriusza.) Wkurzy³o mnie to, ¿e Zakon traktowa³ Harry'ego jak piêcioletnie dziecko. I uprzedzaj±c odpowiedzi typu "Bo Potter zachowywa³ siê jak dzieciak!", pozwolê sobie zauwa¿yæ, ¿e jak on ma nie byæ sfrustrowany, gdy wszyscy zatajaj± przed nim co siê dzieje? Naprawdê my¶leli, ¿e Harry bêdzie taki g³upi, ¿e bêdzie s±dzi³, ¿e Voldemort i ¶miercio¿ercy wcale nie zaczêli znowu zabijaæ? Zakon powinien postawiæ siê siê w sytuacji Harry'ego i zastanowiæ siê co by zrobili na jego miejscu. Przecie¿ ten ch³opak by³ ¶wiadkiem zabójstwa Cedrika Diggory'ego, widzia³ jak Voldemort siê odrodzi³. Maj±c tylko 14 lat. To musia³o odbiæ siê na jego psychice. Potem spêdza niemal ca³e wakacje u znienawidzonego wujostwa, nie dostaj±c ¿adnej wiadomo¶ci ze ¶wiata czarodziei. A po przybyciu na Grimmauld Place dowiaduje siê, ¿e Ron i Hermiona ju¿ tam s± od d³u¿szego czasu, ¿e ministerstwo oskar¿y³o w Proroku jego i Dumbledore'a o k³amstwo i dzia³anie przeciwko MM, a na koniec fakt, ¿e Zakon ewidentnie co¶ przed nim ukrywa³. No sorry, ja na miejscu Zakonników by³abym mu wdziêczna, ¿e nie rozwali³ np. zastawy w domu Syriusza jak to zrobi³ z dziwnymi instrumentami w gabinecie Dumbledore'a po ¶mierci chrzestnego. Wtedy jego w¶ciek³o¶æ musia³a siêgn±æ szczytu. Naprawdê Zakon nie powinien mieæ do Harry'ego pretensji, tylko do siebie. Harry potrzebowa³ wsparcia, a nie krytyki. Jedynie Syriusz stara³ siê go wspieraæ na tyle ile móg³. Tylko dziêki niemu Harry nie czu³ siê samotny. Ok, mia³ Rona i Hermionê, ale i oni go krytykowali. Nie ¿eby w ogóle krytyka mu siê nie nale¿a³a, ale ciekawe co oni by zrobili, gdy ostatni cz³onek ich rodziny (bo Dursleyów Harry rodzin± by nie nazwa³) jest torturowany przez Voldemorta? Tak, na pewno od razu za³o¿yliby, ¿e to nie dzieje siê naprawdê. Harry pope³ni³ jedynie b³±d, ¿e nie otworzy³ lusterka od Syriusza. I on sam g³upio zrobi³ daj±c mu to tu¿ przed wyjazdem. Móg³ wcze¶niej poprosiæ Harry'ego do pokoju, zamkn±æ go ¿eby nikt nie wszed³ i daæ mu lusterko Jamesa, wyja¶niæ mu jak dzia³a, ¿e to bezpieczne. Przecie¿ musia³ byæ ¶wiadomy, ¿e Harry ba³ siê sprowokowaæ go do opuszczenia kryjówki, ¿eby go nie z³apali. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e Syriusz mia³ racjê, ¿e Harry powinien wiedzieæ o przepowiedni. Przesadzi³ chc±c mu powiedzieæ wszystko ze szczegó³ami, ale o samym istnieniu przepowiedni mogliby mu powiedzieæ. Tylko tyle, ¿e jest i nic wiêcej. Dziêki temu Harry nie uwierzy³by tak ³atwo w sen o torturowaniu Syriusza i on by nie zgin±³. Pozwolê sobie jeszcze zauwa¿yæ, ¿e Dumbledore w KF obieca³ Harry'mu, ¿e dowie siê dlaczego Voldemort chcia³ zabiæ w³a¶nie jego, gdy bêdzie starszy. W ZF by³ starszy... bo chyba Albus nie zamierza³ czekaæ a¿ Potter osi±gnie pe³noletno¶æ z powiedzeniem mu o ³±cz±cej go i Voldemorta przepowiedni? Voldemort móg³, nie, NA PEWNO, w tym czasie zabi³by jeszcze wiêcej ludzi, a Dumbledore jakby w ogóle siê tym nie przejmowa³ i zataja³ przed Harrym fakt, ¿e jest tym, który ma moc pokonania Czarnego Pana? Na koniec powiem, ¿e wkurzy³o mnie zachowanie Snape'a we Wrzeszcz±cej Chacie i po. I trochê Lupin - najpierw krzyczy na Harry'ego, ¿e wystawia siê jak na talerzu zbieg³emu "mordercy", a potem sam zostawia otwart±, niewyczyszczon± Mapê Huncwotów w otwartym gabinecie, tak ¿e ka¿dy móg³ j± odczytaæ i pad³o na Snape'a. Ja rozumiem, ¿e by³ w szoku, bo w³a¶nie odkry³, ¿e jeden jego stary przyjaciel jest niewinny, a drugi, którego uwa¿a³ za martwego, ¿yje, ale móg³ chocia¿ zamkn±æ gabinet. Jak dla mnie to zalatuje lekk± hipokryzj±. Edytowane przez Ana_Black dnia 27.03.2014 12:52
![]() Loki: Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewaæ ~ £apa ![]() Uwielbiam te¿ jak dostajesz sza³u i zamieniasz siê w tê wielk± zielon± bestiê.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzê ci moj± tajemnicê. Zawsze jestem z³y. ![]() ![]() Nie¼le. Chc± mnie zamkn±æ w metalowym pudle i zanurzyæ w wodzie. Nie. Jest gorzej ni¿ my¶la³em. ![]() No bo czym jeste¶my? Zespo³em? Nie, nie, nie. Mieszank± wybuchow± nios±c± chaos. *** ![]() Nie b±d¼ jeleñ, nie fikaj. ![]() Matka wie ¿e ukrad³e¶ jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowie¶æ o Jonaszu? - Traktowa³bym j± raczej jako metaforê. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosi³ mnie? ![]() Co, stawali¶cie na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszê imprezê do was. ![]() We¼ mnie nie strasz. Co to by³o, robi³ mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imiê Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostêpne 400% mocy. Iron-Man: Dziêki. ![]() Nie gniewam siê, p±czuszku. Masz niez³y prosty. ![]() Ta wied¼ma miesza ci w g³owie. Jeste¶ od niej silniejszy, m±drzejszy. Jeste¶ Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko p³acê, wszystko budujê i dbam ¿eby¶my byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakowaæ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpu¶ci³a, to faceci nie z tego ¶wiata, bogowe czy co¶. - Bóg jest tylko jeden! I g³owê dam, ¿e tak siê nie ubiera. ![]() - No jasne. Z³oty ch³opiec w z³otej zbroi. Co zostanie jak j± zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jeste¶ wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmie¶ci³o siê do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw siê w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten m³ot i oka¿e siê go godny posi±dzie moc Thora. ![]() Thor: Loki mo¿e i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabi³ 80 ludzi w ci±gu dwóch dni. Thor: By³ adoptowany. - Nie bêdê z tob± walczy³ bracie. - Nie jeste¶my braæmi. ![]() Piek³o rozbrzmiewa jêkami jego ofiar. ![]() - O, kontratakuj±. - No wiesz, m³odzi s±. - Do stu piorunów, szanuj mowê ojczyst± - D³ugo mi tego nie wybacz±. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostsz±. Nie jeste¶cie godni. ![]() - A jakby wsadziæ m³ot do windy? Uniesie j±. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczy³em co¶ we ¶nie. Muszê to wyja¶niæ. Tutaj siê nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma siê dobrze. ![]() - I my¶lisz, ¿e mo¿esz mi zaufaæ? - Nie ufam ci. Matka ci ufa³a. W przesz³o¶ci. Nawet mimo naszych ci±g³ych sporów. Zawsze mia³a nadziejê, ¿e gdzie¶ w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja ju¿ nie istnieje i ju¿ ciê nie chroni. ![]() Mojego ¿ycia... Tato, nie nadajê siê na króla. Bêdê broniæ Asgardu i innych ¶wiatów do ostatniego tchu... ale nie mogê tego robiæ z tronu. Mimo swego szaleñstwa Loki rozumia³ w³adzê w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osi±gnê. *** ![]() O nie, bêdê ¿y³ wiecznie i bêdê ca³y z plastiku. ![]() ![]() Kto oka¿e siê godzien moc m³ota posi±dzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieli³am ciê w czaszkê ![]() Mam go spowolniæ? Czy wy¶lesz mu wiêcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicowaæ. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabia³em hipnozê. Nie lubiê. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. S³onko ju¿ zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w ty³ku. ![]() - Steve nie lubi takiego s³ownictwa. - A kopn±æ ciê w t±... ![]() Nie jest taki z³y, tylko trochê nerwus. Drugiego takiego nie ma na ca³ym ¶wiecie. Wszyscy lubi± wygrywaæ, a ten mój facet robi co mo¿e by walki unikn±æ, bo wie ¿e walkê wygra. ![]() - Co ci siê ¶ni³o? - ¯e jestem Avengersem, ¿e jestem kim¶ wiêcej ni¿ tylko pos³uszn± maszynk± do zabijania. ![]() Kocha to siê dzieci, ja mam u niego d³ug. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wst±p do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwyk³ych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja siê nie pocê. Ja b³yszczê. ![]() Thor móg³by choæ raz przys³aæ boga sprz±tania po sobie. Na pewno ma jak±¶ magiczn± miot³ê. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom mia³ wytrzymaæ si³ê Hulka. ![]() - Jak nas znale¼li? - Zaprosi³em ich. ![]() Nie poddam siê. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ê, ale jeep od Eddiego to za ma³o. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - S³u¿ysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzê w strach. Wierzê w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie by³am w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym cz³owiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Je¶li to jeszcze aktualne, to poproszê tego drinka. ![]() - ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chcia³em tronu. Chcia³em byæ równym tobie. ![]() - A ty co? B³yskawic siê boisz? - Nie darzê mi³o¶ci± tego, co zwiastuj±. - Chcesz zabraæ mi ukochan± planetê w odwecie za rzekom± zniewagê? Nie. Sprawujê nad ni± opiekê. - No rzeczywi¶cie, wspaniale siê ni± opiekujesz. Ludzie wy¿ynaj± siê milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzê tu porz±dek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jeste¶ potworem. - O nie. Potwór jest w¶ród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() ¯e urodzi³em siê by zostaæ królem. ![]() No dobrze. To mo¿e wolisz kogo¶ ze swoich nowych przyjació³? Wydaje siê, ¿e jeste¶ do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sob± cnót! Jaki¿ to wielki zaszczyt! Czujê, ¿e a¿ szalejê od sprawiedliwo¶ci. Chcesz us³yszeæ mowê o prawdzie, honorze i patrioty¼mie? Bo¿e chroñ Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobi³em tego dla niego. Uuuu. A by³a ju¿ na wyci±gniêcie rêki. Dziêki Tesseractowi mogli¶cie mieæ w³adzê, nieograniczon± moc. A wy co? Ciep³o i ¶wiat³o dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie siê, co znaczy prawdziwa w³adza. ![]() Przynoszê wam dobr± nowinê. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie mia³em prawa ciê winiæ. Wiem, ¿e chcia³e¶ mi pomóc, chroniæ mnie. Od tego s± przyjaciele. Mo¿emy ¿yæ z godno¶ci± - nie mo¿emy z ni± umrzeæ. Cz³owiek jest najgorszym ¼ród³em prawdy o sobie. Wszystko siê zmienia. To nie znaczy, ¿e na lepsze. Trzeba sprawiæ, by by³o lepiej. Nie mo¿na tylko gadaæ i mieæ nadziejê, ¿e samo siê poprawi. |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 31.10.2014 21:37
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Cz³onek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Epilog, koñcowa walka, w sumie to co wy¿ej zosta³o ju¿ napisane. W ca³ej serii jednak nic mnie tak nie wkurza³o jak zachowanie Harrego w 5 czê¶ci. Ta jego pró¿no¶æ, to wywy¿szanie siê, zazdro¶æ o bycie prefektem (i to zazdroszczenie najlepszemu przyjacielowi), zupe³nie nie pasuj±ce do postaci jak± kreowano przez cztery tomy, a któr± (postaæ) bardzo lubi³am. |
|
|
|
| skallyna |
Dodany dnia 05.11.2014 14:51
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 05.11.14 |
Mnie najbardziej wkurzy³a ¶mieræ Dumbledore'a i Snape'a nie lubiê gdy tak wa¿ne postacie odchodz± bezpowrotnie tym bardziej, ¿e ich kreacja by³a jak najbardziej pozytywna!Ale có¿ - jak to mówi± - takie jest ¿ycie. |
|
|
|
Ginewra Molly Wesley |
Dodany dnia 09.11.2014 18:22
|
![]() Postów: 12 Dom: RavenclawPunkty: 70 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 07.11.14 |
Nie podoba³o mi siê, ¿e zmar³ Dumbledore, no bo kto bêdzie lepszym dyrektorem.... :-). I ten przeskok... 4 lata maksymalnie by wystarczy³y, a nie tu taki przeskok Te szlabany które mia³ odbyæ Potter, tak lubiê go, ale sprawiedliwo¶æ musi byæ, Draco mia³ szlabany to i Harry te¿. Mia³ meæ u Snape'a szlaban co sobota do odwo³ania, nie by³ odwo³any, a do koñca pólrocza nie bywa³ zawsze u Snape'a. |
|
|
|
Ann Weasley |
Dodany dnia 09.11.2014 20:10
|
![]() Postów: 116 Dom: SlytherinPunkty: 468 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 08.09.14 |
Zdecydowanie ten 19-letni przeskok. Nie mogli pokazaæ przynajmniej krótkich scenek z ¿ycia bohaterów? No i chyba tyle. A, nie, wkurzy³ Potter Kurde, jaki g³upi. Wiêcej tam nie mam. ![]() Do boju, Slytherin do boju! - Czasem trzeba siê po¶wiêciæ. Bez wzglêdu na to, co mo¿e z tego wynikn±æ. I to tylko po to, by wywo³aæ malutki u¶mieszek na kogo¶ twarzy. - Nie ¿a³uj umar³ych, Harry. ¯a³uj ¿ywych. I to tych, którzy ¿yj± bez mi³o¶ci. - Prawda to cudowna i starszliwa rzecz, wiêc trzeba siê z ni± obchodziæ ostro¿nie. - Je¶li chcesz poznaæ cz³owieka patrz, jak traktuje podw³adnych, a nie równych sobie. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 11.12.2015 21:54
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Nie wiem czy jest co¶ co wkurzy³o mnie tak bardzo w ksi±¿kach, a mimo to wci±¿ do nich wracam. Mo¿e nie wkurzy³o, ale irytowa³o mnie zachowanie Zgredka w Komnacie Tajemnic. No i ten ma³y Colin z tym aparatem. Nie rozumiem te¿ po co Rowling robi³a tyle zamieszania z tym zmieniaczem czasu w Wiê¼niu Azkabanu . Dla mnie to ju¿ trochê za bardzo zagmatwane siê robi³o. Podobnie z postaci± Syriusza, któr± poznajemy na koñcu III tomu, a ginie ju¿ w V. Po co i na co? I to mnie w Harrym wkurzy³o je¿eli mam siê czepiæ ;p Bo upar³ siê, ¿eby lecieæ za wszelk± cenê do Ministerstwa Magii. Trzeba by³o lepiej pos³uchaæ rozs±dniejszej i bardziej opanowanej Hermiony. Epilog te¿ niczym nie zaszczyci³, i wysz³o tak jako¶ sztucznie i cukierkowo. To chyba tyle. Edytowane przez batalion_88 dnia 11.12.2015 23:43
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alizu |
Dodany dnia 11.12.2015 22:17
|
![]() Postów: 17 Dom: RavenclawPunkty: 310 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 03.12.15 |
Mnie najbardziej wkurza³y niektóre postacie; przez ca³± seriê pa³a³am nienawi¶ci± do Harry'ego i Hermiony. Denerwowa³a mnie te¿ g³upota niektórych postaci. Nie podoba³a mi siê tak¿e ¶mieræ Syriusza; dla mnie by³a jaka¶ nijaka, trochê wymuszona. Tak naprawdê do sceny z Harrym i kamieniem filozoficznym my¶la³am, ¿e zosta³ on po prostu uwiêziony w mgle. Czy wy w³a¶nie uprawiacie medytacje dla par?
|
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 12.12.2015 10:21
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Najbardziej wkurza³o mnie postêpowanie Harrego, kiedy czasami zachowywa³ siê jakby by³ jedyn± osob± na ¶wiecie walcz±c± z Voldemortem. Pomys³y Rowling: 1. Zmieniacze czasu, wprowadzenie tego wynalazku, komplikuje w³a¶ciwie wszystko. Bo zaraz powstaj± setki pytañ i "gdybañ", dlaczego Dumbledore, lub Voldemort nie u¿yli tego wynalazku do swoich celów ? Lub dlaczego Ministerstwo nie wyposa¿y³o, w nie aurorów. 2. Intryga zwi±zana z fa³szywym Alastorem Moodym. "Trochê" to naci±gane. 3. Wspania³y Gryffindor, zawsze z³y Slytherin, nijaki Hufflepuff i nie wiadomo jaki Ravenclaw. Te ostanie Rowling potem jednak trochê ubarwi³a, wprowadzaj±c Cedrika, Erniego Macmillana, Cho i Lunê. Ca³e szczê¶cie. B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubiê kuzynów. Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
MrsBlackHP02 |
Dodany dnia 12.12.2015 13:27
|
![]() Postów: 57 Dom: SlytherinPunkty: 171 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 02.10.15 |
3. Wspania³y Gryffindor, zawsze z³y Slytherin, nijaki Hufflepuff i nie wiadomo jaki Ravenclaw. Te ostanie Rowling potem jednak trochê ubarwi³a, wprowadzaj±c Cedrika, Erniego Macmillana, Cho i Lunê. Ca³e szczê¶cie. Ooo mnie te¿ to wkurza ![]() Je¶li chodzi o zachowania Harrego to zirytowa³o mnie to jak rzuci³ zaklêcie (nie chce pisaæ jakie bo znaj±c ¿ycie siê pomyle) na Dracona. Co do pomys³ów Rowling to: 1.Pomys³ ze zmieniaczem czasu. Nigdy nie ogarne jak to siê wszystko dzia³o... 2.Peleryna Niewidka. Teoretycznie móg³ znale¶æ i u¿ywaæ j± ka¿dy, a je¶li by³by to który¶ ze ¶miercio¿erców to sta³by siê niepokonany, bo przecie¿ nikt nie wie gdzie obecnie by siê znajdowa³. Szkoda te¿, ¿e po tym jak Harry uratowa³ Draconowi ¿ycie ten wróci³ na z³± strone...Wszyscy zmienili by do niego nastawienie gdyby zosta³ i broni³ Hogwartu. It Matters Not What Someone Is Born, But What They Grow To Be ~ A.P.W.B.D
Dark Lord is back, you know it Power=Slytherin Those cunning folk use any means to achieve their ends ![]() Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie. So so what? I'm still a rock star I got my rock moves And I don't need you And guess what I'm having more fun And now that we're done ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 13.12.2015 19:26
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Ja nie powiem nic nowego; wola³abym ¿eby Rowling opisa³a co siê dzia³o z bohaterami tu¿ po bitwie, chcia³abym wiedzieæ jak toczy³o siê ich ¿ycie kilka dni czy tygodni po upadku Voldemorta, czy Harry zaraz po bitwie zamieszka³ u Weasleyów na jaki¶ czas. Epilog te¿ mnie nie zachwyci³, wola³abym poznaæ wiêcej informacji na temat bohaterów ksi±¿ki. Aaa i nie podoba mi siê imiê, które Harry nada³ swojemu synowi: Albus Severus. |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 13.03.2016 13:57
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Mnie najbardziej denerwowa³o zachowanie Huncwotów w stosunku do Snape'a, a umocni³o siê to przez film krótkometra¿owy Severus Snape and the Marauders. Rozumiem, ¿e oni nie chcieli doprowadziæ do rozrostu Snape'a na ciemnej drodze, ale walka czterech na jednego raczej tego by nie za³atwi³a. W dodatku James gnêbi³ Snape'a te¿ za zauroczenie w Lily, a Syriusz i Remus siê temu przypatrywali. No i Peter, objaw tchórzostwa i boja¼liwo¶ci. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 07.07.2016 17:15
|
![]() Pochwa³y: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 06.07.16 |
bêdê tutaj jedyna ale ja siê wkurzy³am, ¿e Hermiona i Ron zostali par±. dla mnie jako¶ to nie gra. zupe³ne przeciwieñstwa. a nagle wielka mi³o¶æ. ![]() brakowa³o mi troche opisu zdarzeñ po ostatecznej bitwie o Hogwart. chcia³abym wiedzieæ co dalej, zabrak³o mi tego.liczy³am, ¿e po tym jak Draco uratowa³ Harrego, a Harry Draco. to dojdzie do nimi do jakiej¶ "zgody" nie przyja¼ni, ale hm. nie wiem jak to uj±æ. wkurza mnie te¿ taka byle jaka ¿ona Draco nie ¿eby mia³ byæ z Pansy, ale z kim¶ lepszym? ogólnie uwielbiam seriê czêsto do niej wracam, ale przy g³êbszej analizie troche by siê tego znalaz³o. |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 23.05.2017 13:48
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Wkurza³o mnie to ¿e by³o tak ma³o opisów ¶wiata magii i ogólnie ¿ycia codziennego czarodziejów. Fajny by by³ taki rozdzia³ który np. opisujê dzieñ z ¿ycia przeciêtnego czarodzieja. Mog³oby te¿ byæ napisane jak powstaje Hogwart i ogólnie wiêcej ¶wiata przed HP Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± ![]() Wprowadzi³am emotkê " " zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczo¶æ Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiñski Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y. Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³. Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie ![]() Artyku³y: Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie. Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê W tym te¿ ;pA tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza ~ Bad wolf Witaj ksiê¿niczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorê przyk³ad z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe ~ Bad wolfJeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± ~ Angelina JohnsonUwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie mia³am) ![]() Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar ~ gordian119S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle ~ BumSzakalakaJeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æ ![]() - Uwielbiam Ciê - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu ¶mieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dziêki, ulka ![]() - Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest ³atwa do wo³ania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Gryffindor
Ravenclaw
Slytherin
). Rozumiem odstrzelenie Tonks i Lupina bo i tak ich jebaæ, rozumiem zabicie dumbiego czy snape'a. Ale FREDA??? AAAAAAAGGGGHHHRRRRR
Hufflepuff

nie lubiê gdy tak wa¿ne postacie odchodz± bezpowrotnie tym bardziej, ¿e ich kreacja by³a jak najbardziej pozytywna!

" zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb 

~