Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.08.2026 14:25
Oho widze ze polskie znaki tez juz opuszczaja HPneta :v

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Co gdyby Harry by³ w Slytherinie?
Prefix u¿ytkownikaRue Riddle
No w³a¶nie. Co wes³ug was sta³oby siê z Wybrañcem gdyby trafi³ do domu wê¿a?
Zaprzyja¼ni³by siê z Draco i jego band±? Czy Snape by go traktowa³ tak samo ¼le gdyby by³ w jego domu? Czy Harry zdo³a³by zabiæ Voldemorta? Czy tak jak wiêkszo¶æ ¦lizgonów tolerowa³by Czarn± Magiê? Czy nienawidzi³by mugolaków i "zdrajców krwi"?
Co o tym s±dzicie?
Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje
16.04.2020

Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± xD
Wprowadzi³am emotkê "Wiedzma" zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb Cwaniak
(No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna xD)

Moja HPnetowa twórczo¶æ Wizard

Fanarty:
Meropa Gaunt
Trytonka
Chiñski Ogniomiot
Molly Weasley
Hagrid i Aragog
Hagrid i Sfinks

Fan ficki:
Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y.
Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³.
Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie :D

Artyku³y:
Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie.
Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! Wino
A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê:D W tym te¿ ;p

A tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb Starstruck

Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking

Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle

Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza Love ~ Bad wolf

Witaj ksiê¿niczko rozrywki Kapelusz ~ Prorok Niecodzienny

Biorê przyk³ad z najlepszych :D (czyt. Ciebie) xD ~ AdersYooo

Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu xD ~ ulka_black_potter

Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe xD ~ Bad wolf

Jeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± Cwaniak ~ Angelina Johnson

Uwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka
(Moja nowa fucha Cwaniak )

Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson

No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa xD ~ Roksolana Delakur
(Nie mia³am)

Facepalm
Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar xD
~
gordian119

S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych Chmurka ~ Roksolana Delakur

Awwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka

Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle xD ~ BumSzakalaka

Jeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci xD ~ MorfinGaunt

I mistrzowski tekst Adersa:
Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... xD ~ AdersYooo

A oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æCwaniak
- Uwielbiam Ciê xD
- Za co? Cwaniak
- Za twoje teksty xD

By Shanti Black Love

A to jest po prostu ¶mieszne ¦miech
Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson

Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter
... Dziêki, ulka xD

- Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy
- Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte
Eyebrows

- Rue jest ³atwa do wo³ania xD ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]
- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje Wrozka~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]

Moja HPnetowa rodzinka :D
Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka).
Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy:

A to rysunki z dedykacj± dla mnie, autorstwa Ewki Potter Serce
Podziwiajcie Ksiazka

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-03-10-10-43-1_1.png

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-04-15-51-26-1-1.png

A to od Klaudii Lind Love
Czy¿ nie wspania³e? Starstruck

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20171008_173442-952x699_t2.jpg

A tutaj, moi Szanowni Pañstwo widzimy wielkie dzie³o utalentowanej Zireael Wizard
Piêkne i ju¿ Motylki

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/r0tb14.jpg

i.postimg.cc/BZR8pL9C/hermiona.png

Prefix u¿ytkownikaBumSzakalaka
Oczywiste jest, ¿e historia Harry'ego potoczy³aby siê ca³kowicie inaczej. Nauczy³y mnie tego liczne filmy i ksi±¿ki o podró¿ach w czasie.

Zaprzyja¼ni³by siê z Draco i jego band±?

Mo¿e tak, a mo¿e nie. Kto wie. My¶lê, ¿e je¶li Harry trafi³by do Slytherinu wyszczególni³yby siê w nim ¶lizgoñskie cechy, ale czy od razu lecia³by do Draco? Chyba za³o¿y³by w³asn± paczkê :D

Czy Snape by go traktowa³ tak samo ¼le gdyby by³ w jego domu?

Chyba przynale¿no¶æ do innego domu nie zmieni³aby nastawienia Severusa do m³odego czarodzieja, poniewa¿ od pocz±tku nie by³y one decyduj±ce w uczuciach Snape'a. Raczej chodzi³o o Jamesa i Lily.

Czy Harry zdo³a³by zabiæ Voldemorta?
Czy tak jak wiêkszo¶æ ¦lizgonów tolerowa³by Czarn± Magiê?

Mo¿e gdyby zaj±³ siê czarn± magi± mia³by wiêksze mo¿liwo¶ci i wiêcej si³y? Albo chodzi³o po prostu o czysto¶æ Harry'ego i jego szczere intencje, dlatego w³a¶nie by³ w stanie zabiæ Czarnego Pana. Gdyby by³ w Slytherinie raczej nie pozna³by bli¿ej Hermiony, Rona oraz innych, a oni w rzeczywisto¶ci bardzo mu pomogli w tej walce.

Czy nienawidzi³by mugolaków i "zdrajców krwi"?

A czy ka¿dy ¦lizgon nienawidzi³ mugolaków? Nie s±dzê. Z racji licznych znajomo¶ci Harry'ego, my¶lê, ¿e ch³opak wcale by nie pa³a³ nienawi¶ci± do "zdrajców krwi".

Zdecydowanie wszystkie epizody Ch³opaka z Blizn± wygl±da³yby inaczej gdyby zmieni³ dom. Nie tylko na Slytherin, ale tak¿e np. na Raveclaw. Ale wszystko mo¿e opieraæ siê na domys³ach :D

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

_____________________~*~_____________________

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjació³ko ma najdro¿sza!
Pisaæ wiersze sprawa "prosta"
W dniu mi³o¶ci co¶ wypada,
Prawie g³owa mi odpada...
Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em,
Jestem Ci go jednak winien.
Szko³a chyba ciê wykañcza,
Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D
Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich wiêc z hukiem,
Bo z têsknoty ju¿ usycham
I w te k±ty je upycham.
Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki
¯ycie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydni¶
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Prefix u¿ytkownikablad logiczny
Wprost niemo¿liwe jest przewidzenie wszystkich konsekwencji. Z ca³± pewno¶ci± bardzo szybko dosz³oby do konfliktu z Draco, bo dla dwóch "gwiazdorów" by³oby zbyt ma³o miejsca na jednej scenie. Harry raczej szybko poczu³by siê bardzo samotny, w takim towarzystwie. Raczej nie wp³ynê³oby to decyduj±co na jego relacje z Severusem Snape i pogl±dy na temat mugoli. Jednak nie mia³by wielkich szans na zaprzyja¼nienie siê z Hermion±, Ronem, Lun± i innymi. Na zabicie Voldemorta raczej nie mia³by wtedy szans, bo nikt nie dorównywa³ mu, w pos³ugiwaniu siê czarn± magi±.
W takim przypadku ca³a historia zmie¶ci³aby siê, w najwy¿ej dwóch niezbyt grubych tomach.
B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubiê kuzynów.
Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy.

Prefix u¿ytkownikabatalion_88
Ja kompletnie nie jestem w stanie czego¶ takiego "kupiæ" <;
Jednak dobrze, za³ó¿my, ¿e tak siê dzieje, ¿e Harry trafia do Slytherinu. No i co? Ju¿ pierwszej nocy pewnie dochodzi do konfliktu miêdzy nim a Draco Malfoyem, bo dom wê¿a za ma³y jest na dwie gwiazdy. Kogo mia³by tam mieæ za przyjació³? Crabbe, Goyle...lito¶ci. Mo¿e Nott? A mo¿e Blaise Zabini? To tylko takie domys³y. Moim zdaniem Draco zgotowa³by mu tam piek³o, istne piek³o... O¶miesza³by go, wypomina³ pochodzenie jego matki, itd. Reszta ¶lizgonów szybko wziê³aby stronê panicza z magnackiego rodu, ni¿ znanego, lecz "s³abego" w ich oczach Wybrañca...

Snape... Ekhm, NIC , ale to nic by siê nie zmieni³o w jego stosunku - nadal widzia³by w Harrym kogo¶ okropnego, drugiego Jamesa - by³by dla niego tak samo z³y, niesprawiedliwy i okrutny, nie mam co do tego ¿adnych w±tpliwo¶ci.

Tak samo Lucjusz - zabroni³by siê przyja¼niæ z Potterem - Potter na ¶wiêtach u Malfoyów? xD No b³agam.. poza tym, jak ju¿ odrodzi³ siê Voldemort, który chce zabiæ Wybrañca, to Malfoyowie stan± po jego stronie? Nigdy! Byli zbyt tchórzliwi.

Reasumuj±c, to Harry Potter w Slytherinie by³by najbardziej nieszczê¶liwym cz³owiekiem w zamku. Móg³by siê przyja¼niæ z innymi, mo¿e nawet Ronem i Hermion±, ale wiemy jak to by³o miêdzy domami w Hogwarcie...
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix u¿ytkownikaania919
Nie da siê przewidzieæ wszystkich skutków

Zaprzyja¼ni³by siê z Draco i jego band±?

Nie s±dzê, jako¶ nie wiem z kim ze Slytherinu móg³by siê przyja¼niæ, mo¿e kolegowa³by siê z Ronem, ale to raczej nie by³aby tak bliska przyja¼ñ.

Tak, Snape go nienawidzi³ bo by³ synem Jamesa, my¶lê, ¿e stosunek Snape'a do Harry'ego by siê nie zmieni³. Harry mia³by tylko gorzej jak Snape by³by opiekunem jego domu. £atwiej by³oby mu go wyrzuciæ ze szko³y.

Nie wiem, Harry'emu bardzo pomaga³a Hermina i Ron, nie wiem czy znalaz³ by sobie równie dobrych przyjació³, mo¿e by wzi±³ do pomocy Lupina albo kogo¶ innego i jako¶ by im siê uda³o. A mo¿e tak czy siak przyja¼ni³by siê z Ronem i Hermion±, trudno to przewidzieæ.
A mo¿e by ju¿ wcze¶niej zgin±³, np. uduszony przez diabelskie sid³a podczas szukania kamienia filozoficznego.

Czy tak jak wiêkszo¶æ ¦lizgonów tolerowa³by Czarn± Magiê?

Nie.

Czy nienawidzi³by mugolaków i "zdrajców krwi"?

Nie.
Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umys³ piêknem l¶ni.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/misgal2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/mistrzgaleriiania.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/artykul.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/ania.png

i.imgur.com/ZSNVgbV.png

Prefix u¿ytkownikaDebbie
Z jednej strony by³oby ciekawie i ¦lizgoni mo¿e nie wyszliby a¿ do takiego stopnia na tych z³ych. My¶lê, ¿e je¶li zwyciê¿y³yby w nim rozs±dek oraz silna wola, to nie da³ by sie tak ³atwo owp³ywniæ otoczeniem. Mo¿e z up³ywem czasu w jaki¶ inny sposób znalaz³by sobie przyjació³. Stosunek Snape'a do Harry'ego raczej by siê nie zmieni³. Kto wie, czy w wyniku nie by³by jeszcze gorszy.
Z tej drugiej rzeczywi¶cie nie czu³by siê dobrze w tym ¶rodowisku. Ju¿ dlatego, i¿ Harry nie chcia³ trafiæ do Slytherinu. Przewidzieæ, co by siê sta³o, nie jest z konieczno¶ci± mo¿liwe, poniewa¿ wtedy zmieni³oby siê faktycznie wszystko.

Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind
Jestem niemal pewna, ¿e Harry nie zaprzyja¼ni³by siê z Draco. Za bardzo siê od siebie ró¿nili, nie wyobra¿am sobie, ¿eby Harry wielbi³ czyst± krew i wyzywa³ mugolskie dzieci od szlam. By³by raczej odludkiem, kim¶ kto stoi opozycyjnie do ca³ego domu, bo Slytherin za bardzo kojarzy³by mu siê z ¶mierci± jego rodziny i Voldemortem. Snape chyba by oszala³ maj±c Harry'ego w swoim domu, ale na pewno by go a¿ tak nie kara³, wiêc Harry móg³by jeszcze bardziej mu "dokuczaæ".
Byæ mo¿e Harry da³by radê przekabaciæ na swoj± stronê wiêcej ¶lizgonów i Draco zosta³by bez pomocników...a mo¿e i Draco by siê zmieni³?
i.ibb.co/8DTZnrV/Hogwarts-Houses.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-pedzel.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/f427d4baf088.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f1629c56b2.jpg

naforum.zapodaj.net/thumbs/3b5d5b75c61c.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudia.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudialindomensmierci.jpg

O tym zawsze pogadam:D

*rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach LoduSerce*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rêkodzie³o

Znajdziesz mnie na:

blogu:https://sagaoludz...gspot.com/
instagramie:http://www.pictam...5597626476

mrauuuu Love Ulubione anime - Noragami

media0.giphy.com/media/tBpYqkMgAPaWA/giphy.gif

Ulubione filmy - seria Jurrasic

akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201553/rs_500x272-150603111143-rs_500x272-150522100555-giphy.gif

[color=#ffff00]Ukochane bajki

m.gifmania.com.mx/Gifs-Animados-Walt-Disney/Gif-Animadas-Peliculas-Walt-Disney/Imagenes-Animadas-Bella-Bestia/Personajes-Bella-Bestia/Rosa-Encantada-75560.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/10/045f0cf3c2a06cb7076a1e0e0cb5aaec.gif

Dziêki za odwiedziny ^^[/color]

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Takoizu
Otwieram Tydzieñ z Tematem.
Tym razem zastanówmy jak potoczy³aby siê historia gdyby Harry znalaz³ siê w Slytherinie? Czy dalej chcia³by walczyæ z ciemn± stron± i Voldemortem? Jak mog³aby wygl±daæ jego przyja¼ñ z Malfoyem? Czy Harry jako ¶lizgon dalej by³by ulubieñcem Albusa? Jak traktowa³by go Snape?
Pu¶æcie wodze fantazji niczym w dobrym Fanfiction! Czekam na owocn± dyskusje!

33.media.tumblr.com/4389ee5493c85321bd37937172d5c1a0/tumblr_n2hmj3ZZNl1tqs1heo1_250.gif

Prefix u¿ytkownikaAneta02
Tu mo¿na my¶leæ i my¶leæ bez koñca, ale tak naprawdê s±dzê, ¿e wszystko da siê podsumowaæ jednym zdaniem. Nikt nie wie, co by siê wtedy sta³o. Mo¿emy jedynie podejrzewaæ, jak zachowywa³by siê Harry w danych sytuacjach, które znamy w ksi±¿ce, ale i tego nie jeste¶my pewni, bo nie wiemy, jaki by³by jako w±¿. My¶lê, ¿e nie dosz³oby do wiêkszo¶ci sytuacji przedstawionych nam w ksi±¿ce, bo np, w Komnacie Tajemnic (gdyby Harry ju¿ mia³ walczyæ z bazyliszkiem) nie objawi³by mu siê miecz Gryffindora. Jakie jest Wasze zdanie?

https://www.wattpad.com/user/Lavender_Potter
Prefix u¿ytkownikaKrnabrny
Gdyby Harry trafi³ do Slytherinu jedno jest pewne - mieliby¶my wiêcej informacji o tym domu w serii. Poznaliby¶my lepiej wiêcej osób z tego domu, musieliby siê czym¶ od siebie ró¿niæ, byæ mniej zbit± mas± co mo¿e prze³o¿y³oby siê na lepsze postrzeganie tego domu. Generalnie moim zdaniem lipa, ¿e ¶liztgoni zostali tak ¼le ukazani, a ju¿ zw³aszcza, gdy tylko ich stó³ na koñcu pozosta³ pusty nie chc±c walczyæ z Voldemortem. Cechy Slytha same w sobie nie s± z³e - spryt, ambicja i co? Uwierzyæ, ¿e trafiali tam tylko ci, którzt ¼le je wykorzystywali i g³upi tchórze ewentualnie raz na dekadê kto¶ szlachetny? Przesada trochê? Wgl mi Percy trochê pasuje do Slytha z t± jego ambicj±, bo nie przeczê odwagi - zw³aszcza, gdy w ostatniej czê¶ci przeszed³ na dobr± stronê. Ale ambicja przewa¿a³a, wiêc chyba trafi³ do Gryfa bo Weasley a wszyscy Gryfoni. Swoj± drog± co by by³o jakby Percy trafi³ do Slytha? Przecie¿ rodzina bo go wyklê³a (poza Molly) :D

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-rymy.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/krnabrny.pngs2.ifotos.pl/img/Zaznaczen_aehwnqq.pngs2.ifotos.pl/img/Zaznaczen_aenawhs.png

s2.ifotos.pl/img/Screensho_awsqanq.png

Na temat relacji z S. Snape ju¿ siê wypowiedzia³em wcze¶niej w traktowaniu pewnie niewiele by siê zmieni³o . Tylko siê zastanawiam, czy wtedy równie chêtnie odbiera³by Slytherinowi punkty za wybryki Harry'ego? Ostatnie pytanie jest ciekawsze, bo Albus Dumbledore traktowa³by go zapewne tak samo. Tylko czy mia³by za co wtedy przyznawaæ te dodatkowe punkty na koniec roku? Harry bez przyjació³ niewiele by móg³ zdzia³aæ, pelerynê niewidkê, te¿ musia³by bardzo starannie ukrywaæ. Snape zapewne nie pozwoli³by mu nigdzie wymykaæ siê nocami, a Drako bardzo chêtnie by pomóg³ go pilnowaæ. Znaj±c pogl±dy Rona, ale tego z ksi±¿ek, a nie filmowego z pewno¶ci± raczej i to mimo naturalnej ciekawo¶ci nie szuka³by przyja¼ni z kim¶ ze Slytherinu. Z Hermion± by³oby jeszcze gorzej nawet gdyby Harry z jakiego¶ dziwnego powodu próbowa³ siê z ni± zaprzyja¼niæ, to Draco skutecznie by im to wyperswadowa³. I co z jego przyja¼ni± z Hagridem?
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubiê kuzynów.

Anastazja Schubert
Je¶li chodzi o Dumbledore'a to my¶lê, ¿e nie spoufala³by siê z Harrym a¿ tak, jak to zrobi³, gdy Harry by³ w Gryffindorze. O ile w ogóle mo¿na mówiæ o spoufalaniu, w koñcu dyrektor wiedzia³ o Harrym wszystko, Harrym o nim nie wiedzia³ nic. Na pewno Dumbledore dalej potrzebowa³by pomocy Harry'ego w pozbyciu siê Voldemorta, ale raczej na tym by siê ich stosunki koñczy³y. I nie by³oby ¿adnych dodatkowych punktów na koniec roku Merlin jeden raczy wiedzieæ za co.

Podoba mi siê teoria Krnabrnego o Percym, widzia³abym go w Slytherinie. To by³ jedyny Weasley, do którego nie pa³a³am symapti±, czuæ by³o, ¿e dla niego kariera jest wa¿niejsza nawet od rodziny.

Harry pewnie nie przyja¼ni³by siê z Ronem i Hermion±, ale to nie znaczy, ¿e nie mia³by jakich¶ innych, dobrych, ¶lizgoñskich przyjació³. Nie umiem stwierdziæ czy razem z nim chcieliby walczyæ z Voldemortem, ale nie chce mi siê wierzyæ, ¿e ca³y czas w Hogwarcie spêdzi³by sam.

My¶lê, ¿e w takim wypadku relacja Dumbledore'a z Harrym by³aby nieco inna. Oczywi¶cie opieramy siê tylko na spekulacjach, wiêc ciê¿ko powiedzieæ, ale jednak... Nie, jednak im d³u¿ej siê zastanawiam, tym bardziej dochodzê do wniosku, ¿e ich relacja by³aby taka sama jak ta opisana w ksi±¿kach.

Krnabrny przedstawi³ sytuacjê z ciekawej strony. Fajnie by³oby wiedzieæ nieco wiêcej o ¦lizgonach. Chocia¿ jakby na to nie patrzeæ, o Hufflepuffie wiemy najmniej. Tak¿e S;ytherin na pewno nie zosta³ zepchniêty na najdalszy plan, sporo o nim wiemy.
i.pinimg.com/originals/b0/de/82/b0de82da6d68b257040b5c632f9bb88c.gif

W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczê¶cie, które osi±gamy szczerymi intencjami, ¿yczliwo¶ci± i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby dzia³aæ zgodnie z energi± runy, dobrze jest otaczaæ siê dobrymi lud¼mi, którzy wznosz± nas do góry, zamiast ¶ci±gaæ na dó³. Szczê¶cie i rado¶æ mno¿y siê, kiedy siê je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel siê dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz.

Chlubne i niechlubne osi±gniêcia

i.ibb.co/VDvT8Ym/2021-komentator.png

i.ibb.co/MGBXgg3/zaginionyaneta.jpg

Anastazja, tu jest w³a¶nie problem, bo nie wiemy o uczniach Slytherinu nic po za tym, ¿e przez przynajmniej lata kiedy L. Malfoy mia³ du¿e wp³ywy, w czarodziejskim ¶wiecie wszyscy bardzo liczyli siê te¿ z Draco. Nawet S. Snape mia³ respekt i wola³ siê nie nara¿aæ swojemu by³emu prefektowi z czasów szkolnych. Wiêc raczej niewielu ¦lizgonów zdecydowa³oby siê przyja¼niæ z Harrym, gdyby Draco mia³ obiekcje. Tu jedyn± niewiadom± by³by chyba tylko Teodor Not, którego pozycja (podobno) by³a "prawie równa". Niestety jego ojciec te¿ by³ zdeklarowanym ¶miercio¿erc±. Na dodatek niczego nie wiemy z ksi±¿ek, tylko z pó¼niejszych pomys³ów Rowling, które ostatecznie nie trafi³y nawet do filmów. Nakrêcono podobna jak±¶ scenê jasno ukazuj±c± relacje Draco z Teodorem, ale zosta³a wyciêta z finalnej wersji filmu, czego Rowling podobno ¿a³owa³a.
Przyja¼ñ z uczniami z innych domów, te¿ nie jest oczywista, bo gdy dru¿yna Slytherinu gra³a z Gryffindorem, chyba wszyscy kibicowali Domowi Lwa. Z tego wynika, ¿e nikt nie lubi³ ¦lizgonów, a oni te¿ woleli trzymaæ siê we w³asnym gronie. W HP i CO te¿ brak jakiejkolwiek wzmianki o kim¶ kto zaprosi³ lub zosta³ zaproszony przez kogo¶ ze Slytherinu na Bal Bo¿onarodzeniowy.
Nie lubiê kuzynów.

Panie B³êdzie
Ale czy wiemy cokolwiek o Hufflepuff. To najbardziej zaniedbamy dom je¶li mam byæ szczera. O Slytherinie wiemy ca³kiem sporo dziêki temu, ¿e Harry mia³ mnóstwo zatargów ze ¦lizgonami. Tak¿e no.
Wydaje mi siê, ba to oczywiste, ¿e Rowling najbardziej skupi³a siê na domie w którym by³ Harry. Ju¿ idzie wymiotowaæ ca³ym tym Gryffindorem i jego uczniami. Za to niewiele w ogóle by³a mowa o uczniach innych domów, tak¿e... Chcia³abym zobaczyæ historiê napisan± w³a¶nie z tej perspektywy. Ze strony gdzie Harry jednak trafi³ do Slytherinu. No ale to te¿ takie gdybanie no bo mimo wszystko jednak charakter, moralno¶æ, zachowanie...to wszystko siê kszta³tuje na przestrzeni czasu. Prawdopodobnie Harry by³by ca³kiem innym cz³owiekiem. Jednak móg³by byæ wci±¿ taki sam. Nie wiadomo.
i.pinimg.com/originals/b0/de/82/b0de82da6d68b257040b5c632f9bb88c.gif

W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczê¶cie, które osi±gamy szczerymi intencjami, ¿yczliwo¶ci± i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby dzia³aæ zgodnie z energi± runy, dobrze jest otaczaæ siê dobrymi lud¼mi, którzy wznosz± nas do góry, zamiast ¶ci±gaæ na dó³. Szczê¶cie i rado¶æ mno¿y siê, kiedy siê je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel siê dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz.

Chlubne i niechlubne osi±gniêcia

i.ibb.co/VDvT8Ym/2021-komentator.png

i.ibb.co/MGBXgg3/zaginionyaneta.jpg

Raczej wiemy jedno. Nie przyja¼nili siê zbytnio ze ¦lizgonami. Z Krukonami te¿ raczej ostro konkurowali w quidditchu. Jednak je¶li dobrze pamiêtam, a dla pewno¶ci przed chwil± sprawdzi³em " Puchoni te¿ uczcili wrzaskiem przegran± ¦lizgonów", po tym jak Albus Dumledore przyzna³ na koniec pierwszego roku Harry'ego dodatkowe punkty kilku Gryfonom. To jest nawet nieco dziwne, bo te punkty spowodowa³y, ¿e Hufflepuff, spad³ w klasyfikacji z trzeciego na czwarte miejsce. Z tego wynika, ¿e o bli¿sz± przyja¼ñ z tymi "z urzêdu" (lub jak kto woli nieodwo³ywalnego wyroku Tiary) przyjaznymi, pracowitymi i mi³ymi uczniami by³oby Harry'emu - ¦lizgonowi, równie trudno, podobnie jak z uczniami pozosta³ych dwóch domów.
Nie lubiê kuzynów.

Prefix u¿ytkownikaLiliana2194
Nie by³by zadowolony, to wiemy na sto procent :D A poza tym nie mamy pewno¶ci. Osobi¶cie wierzê, ¿e da³o siê znale¼æ ¦lizgonów, którzy zachowywali siê zupe³nie w porz±dku i z takimi osobami Harry móg³by siê zaprzyja¼niæ. Z Malfoyem i jego band± - szczerze w±tpiê.

Któ¿ wie?

Czy tak jak wiêkszo¶æ ¦lizgonów tolerowa³by Czarn± Magiê? Czy nienawidzi³by mugolaków i "zdrajców krwi"?

Musia³by mieæ bardzo wyprany mózg, nie wyobra¿am sobie Harry'ego jako typowego ¦lizgona.

Owszem, s±dzê, ¿e przydzia³ do Slytherinu niewiele by zmieni³. Snape przystopowa³by zapewne z odejmowaniem Potterowi punktów, ale poza tym ich relacje niewiele ró¿ni³yby siê od przedstawionych w serii.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maniakhogliliana.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/hogwart.jpg

- - W Hogwarcie: - -

2) Valerie Adams
2.06.2019 -

1.bp.blogspot.com/-f6fn3825Rzg/XYoz2x_dXHI/AAAAAAAAAR4/U1Y3euTkpT43y5p-PzE3sOQUfVacTTDSgCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B4.png1.bp.blogspot.com/-Zt_p7ufiG7Y/XYpLUrPHdYI/AAAAAAAAASE/nWcAY3gPZdsKeHF_BgLud7iBasVSvJ96ACLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B2.png1.bp.blogspot.com/-HKWCp81dwBg/XYpLY6y0M3I/AAAAAAAAASI/Fq-O29kpGyY-why2RTfwu4MiQoKaXz0LwCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B3.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: tutaj

1) Liliana Williams
18.06.2014 - 31.05.2019

~ moja ulubienica spo¶ród tej dwójki ~

1.bp.blogspot.com/-q33F5-l7z8g/XYotFEOYb9I/AAAAAAAAARQ/VUrs-_XIhyoKJu9-MM_2dZ_CPYx0_qQ8wCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B5.png1.bp.blogspot.com/-mBVG84cJUbY/XYowhPqZ9XI/AAAAAAAAARk/B5LZeE8-XIoPOaPZl2s8ZZtF5wRiD1rngCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B7.png1.bp.blogspot.com/-t25RlOp8RvQ/XYow9oCKVCI/AAAAAAAAARs/4wgSpZgFBM40x3mCffKZE0UIHujdlr4cQCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B8.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: 1. Lijka
2. Poboczne

- - Za 2017/2018: - -

www.harry-potter.net.pl/images/articles/humor.png

- - INBJN - -

Ten little Indian Boys went out to dine
One choked his little self and then there were nine.

68.media.tumblr.com/37a766bdee65f9dd103179e474f9a484/tumblr_o12brp9Qyv1qcffyto9_540.gif

Nine little Indian Boys sat up very late
One overslept himself and then there were eight.

Eight little Indian Boys travelling in Devon
One said he'd stay there and then there were seven.

Seven little Indian Boys chopping up sticks
One chopped himself in halves and then there were six.

49.media.tumblr.com/1ba28d7561830ce3ca69cf6dc1fefd68/tumblr_o1h4vyoU8Q1rpfvalo2_540.gif

Six little Indian Boys playing with a hive
A bumblebee stung one and then there were five.

Five little Indian Boys going in for law
One got in Chancery and then there were four.

Four little Indian Boys going out to sea
A red herring swallowed one and then there were three.

Three little Indian Boys walking in the zoo
A big bear hugged one and then there were two.

Two little Indian Boys sitting in the sun
One got frizzled up and then there was one.

One little Indian Boy left all alone
He went out and hanged himself and then there were none.

68.media.tumblr.com/bc978621ce1b3c07e887fb332616a035/tumblr_o15s27VgQV1unz0ero4_r1_500.gif

orig14.deviantart.net/3cce/f/2007/344/b/6/_raincloud__rvmp_by_bad_blood.gif

- - - -

66.media.tumblr.com/3c390d626aef57a973918bf2e130b093/tumblr_put2dopQgR1rm48goo1_500.png

Anastazja Schubert
Nie my¶la³am wcze¶niej o tym, ¿e jako ¦lizgonowi by³oby mu siê ciê¿ko zaprzyja¼niæ z kim¶ z innego domu, ale fakt, to siê raczej nie za czêsto zdarza³o, ¿eby ¦lizgon mia³ nie¶lizgoñskiego przyjaciela.
Zreszt± mam wra¿enie, ¿e takich miêdzydomowych przyja¼ni nie by³o pokazanych za wiele tak czy siak - chocia¿ w pi±tej czê¶ci zaczynaj± siê pojawiaæ.

Zgadzam siê z Liliann±, ¿e Snape by przystopowa³ z zabieraniem punktów. Mo¿e zamiast tego Harry czê¶ciej mia³by szlaban? Niby to ciê¿sza kara, ale dotyka bezpo¶rednio ucznia, nie ca³ego domu.

Zastanawiam siê te¿ jeszcze czy Harry w ogóle móg³by dostaæ siê do Slitherinu. W koñcu nie by³ tak zupe³nie czystej krwi, jego mama pochodzi³a z mugolskiej rodziny.

Prefix u¿ytkownikaTina_Granger
Wed³ug mnie to by³oby ca³kiem dobre rozwi±zanie i to nie tylko dla tego tego ,¿e sama jestem w slitherinie ale mog³o to by zmieniæ trochê charakter niektórych ¶lizgonów na lepsze

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: