Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
B³êdy w ksi±¿kach
Prefix u¿ytkownikaElsa
Hej!
Jakie zauwa¿yli¶cie nielogiczne b³êdy w ksi±¿kach?
Mnie strasznie nurtuje jeden z nich:
Pamiêtacie jak w Czarze Ognia Harry wpad³ w fa³szywy stopieñ i wypad³o mu jajo i mapa? Próbowa³ dosiêgn±æ mapê ró¿d¿ka ale by³a za daleko. Pó¼niej akcja siê rozwinê³a, wiadomo, przyszed³ Filch, Snape i Moody. Na koñcu Moody mówi dla Snaper17;a ze upu¶ci³ co¶, a Harry pokazywa³ na migi ze to jego wiec Moody u¿y³ zaklêcia przywo³uj±ce Accio, ¿eby Snape tego nie wzi±³, I tu moje pytanie: DLACZEGO Harry nie u¿y³ zaklêcia Accio aby przywo³aæ swoj± mapê?!! U¿y³ ró¿d¿ki jak zwyk³ego kija ¿eby ja dosiêgn±æ a nie wpad³ na to ¿eby u¿yæ czarów?! I nie przemawia do mnie wyja¶nienie, ze by³ w stresie czy co¶, bo radzi³ sobie z czarami w o wiele gorszych sytuacjach. Co my¶licie?
"Wiara, wytrwa³o¶æ i szczê¶cie - to wszystko, czego cz³owiekowi trzeba" - Ch. Bukowski

https://loveflove...gspot.com/

Prefix u¿ytkownikaShanti Black
*ten post zawiera tylko moje w³asne zdanie, je¶li kto¶ ma inne, proszê o nie obra¿anie*

Osobi¶cie uwa¿am, ¿e nie u¿y³ Accio tylko dlatego, ¿e na to nie wpad³. Harry bez Hermiony by³ je³opem pakuj±cym siê w k³opoty na ka¿dym kroku z syndromem zbawiania ca³ego ¶wiata. Gdyby nie ona, zgin±³by ju¿ w pierwszej czê¶ci, jak nie przy spadniêciu z miot³y czarowanej przez Quirella to po swoim przeb³ysku debilizmu i szukaniu Kamienia Filozoficznego. A panny Granger nie by³o przy nim gdy jajo i mapa mu wypad³y. Wed³ug mnie to ca³a filozofia.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt wa¿ny, ale lubi przypa³y, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicz±ca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogê Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix u¿ytkownikaElsa
Haha dobre wyt³umaczenie :D ale dalej mnie nie przekonuje. W sumie Harry by³ troche bucem.
"Wiara, wytrwa³o¶æ i szczê¶cie - to wszystko, czego cz³owiekowi trzeba" - Ch. Bukowski

https://loveflove...gspot.com/

Prefix u¿ytkownikaRue Riddle
Ale to by³o tak, ¿e Harry'emu wypad³a ró¿d¿ka, jajo i mapa. I z tego co pamiêtam to on próbowa³ wtedy palcami przywo³aæ ró¿d¿kê. Ale nadal nie rozumiem, dlaczego nie zatar³ mapy s³ownie. Przecie¿ nie by³a tak daleko, wiêc gdyby powiedzia³ to g³o¶no, to nic by siê nie sta³o. No, ale pewnie o tym nie pomy¶la³.

PS. Posty miminum 3 linijki ;)
Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje
16.04.2020

Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± xD
Wprowadzi³am emotkê "Wiedzma" zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb Cwaniak
(No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna xD)

Moja HPnetowa twórczo¶æ Wizard

Fanarty:
Meropa Gaunt
Trytonka
Chiñski Ogniomiot
Molly Weasley
Hagrid i Aragog
Hagrid i Sfinks

Fan ficki:
Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y.
Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³.
Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie :D

Artyku³y:
Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie.
Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! Wino
A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê:D W tym te¿ ;p

A tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb Starstruck

Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking

Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle

Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza Love ~ Bad wolf

Witaj ksiê¿niczko rozrywki Kapelusz ~ Prorok Niecodzienny

Biorê przyk³ad z najlepszych :D (czyt. Ciebie) xD ~ AdersYooo

Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu xD ~ ulka_black_potter

Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe xD ~ Bad wolf

Jeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± Cwaniak ~ Angelina Johnson

Uwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka
(Moja nowa fucha Cwaniak )

Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson

No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa xD ~ Roksolana Delakur
(Nie mia³am)

Facepalm
Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar xD
~
gordian119

S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych Chmurka ~ Roksolana Delakur

Awwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka

Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle xD ~ BumSzakalaka

Jeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci xD ~ MorfinGaunt

I mistrzowski tekst Adersa:
Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... xD ~ AdersYooo

A oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æCwaniak
- Uwielbiam Ciê xD
- Za co? Cwaniak
- Za twoje teksty xD

By Shanti Black Love

A to jest po prostu ¶mieszne ¦miech
Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson

Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter
... Dziêki, ulka xD

- Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy
- Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte
Eyebrows

- Rue jest ³atwa do wo³ania xD ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]
- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje Wrozka~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]

Moja HPnetowa rodzinka :D
Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka).
Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy:

A to rysunki z dedykacj± dla mnie, autorstwa Ewki Potter Serce
Podziwiajcie Ksiazka

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-03-10-10-43-1_1.png

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-04-15-51-26-1-1.png

A to od Klaudii Lind Love
Czy¿ nie wspania³e? Starstruck

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20171008_173442-952x699_t2.jpg

A tutaj, moi Szanowni Pañstwo widzimy wielkie dzie³o utalentowanej Zireael Wizard
Piêkne i ju¿ Motylki

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/r0tb14.jpg

i.postimg.cc/BZR8pL9C/hermiona.png

Prefix u¿ytkownikaNicram_93
Nie chcia³em zak³adaæ nowego tematu, wiêc napiszê tutaj. Czytam w³a¶nie ju¿ po raz n-ty ca³± sagê, a mimo to i tak pojawia siê jaka¶ nie¶cis³o¶æ, na któr± wcze¶niej przymyka³em oko, a teraz mnie zastanawia. Interesuje mnie bardzo co powiecie na temat dwóch rzeczy:

1. Testrale - Dlaczego Harry widzi je dopiero na pi±tym roku? Przecie¿ przed ¶mierci± Cedrika, Potter widzia³ te¿ ¶mieræ swojej matki (co wiemy z do¶æ szczegó³owych opisów w ca³ej sadze, które poznajemy stopniowo z czasem). Zastanawia mnie wiêc, czy aby widzieæ testrale nie trzeba byæ równie¿ w pe³ni ¶wiadomym tego, ¿e dana osoba, któr± widzimy, umiera. Na pewno Harry maj±c roczek, nie zdawa³ sobie sprawy co siê tak naprawdê dzieje, kiedy Voldemort mordowa³ jego rodziców. Mo¿e w³a¶nie z takiego za³o¿enia wysz³a autorka, bo zgodnie z tym co siê ogólnie mówi, to Harry powinien widzieæ testrale ju¿ wcze¶niej. Przecie¿ do tego wystarczy niby widzieæ ¶mieræ dowolnej osoby?

2. Sk±d Voldemort po odrodzeniu ma swoj± pierwotn± ró¿d¿kê? Po ataku na ma³ego Harry'ego utraci³ swoje cia³o, wiêc na logikê jego ró¿d¿ka powinna zostaæ w domu Potterów. Sk±d wiêc j± ma w czê¶ci czwartej? Wed³ug mnie mamy tutaj nie¶cis³o¶æ, chyba ¿e kto¶ potrafi to racjonalnie wyt³umaczyæ?
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnews2020.jpg

Dom

Gryffindor

78.media.tumblr.com/tumblr_lqra1k0UNn1qa8ir9o1_r5_250.gif

"Mo¿e w Gryffindorze,
Gdzie kwitnie mêstwa cnota,
Gdzie króluje odwaga
I do wyczynów ochota."

Postaæ w Hogwarcie

www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/1_12.jpg

Natalie Swan

(Prefekt Gryffindoru)

Harry, Ron, Hermiona - czyli przyja¼ñ, która przetrwa wszystko

78.media.tumblr.com/5ca244c2b4120254d6676b75e59020f5/tumblr_mr9voaoDyY1suuepho1_500.gif

i.gifer.com/llT.gif

78.media.tumblr.com/e2e051649d617fa14188e82aecbadf3d/tumblr_mv3jzf0LbI1qew2ypo3_500.gif

Severus Snape, czyli cz³owiek zagadka

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2012/07/789bf784107070ed4bcbc391742c8c34.gif

Kluby pi³karskie

i.pinimg.com/originals/a0/96/32/a096320fec0651f3ad30db0a085872d0.jpg

Juventus F.C.

www.sofw.pl/wp-content/uploads/2014/09/215.jpg

Wis³a Kraków

polskielogo.net/wp-content/uploads/2016/01/106-korona-kielce-ikona.jpg

Korona Kielce

d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/00/26/5e08d9d07bf05_o_medium.jpg

AKS 1947 Busko-Zdrój

Filmy:

66.media.tumblr.com/tumblr_m7nmgbwdez1ry1l11o1_500.gif

Harry Potter

media3.giphy.com/media/7guVjhMF9qBKE/giphy.gif

Gwiezdne Wojny

thumbs.gfycat.com/FamiliarThunderousBarasinga-size_restricted.gif

W³adca Pier¶cieni

i.gifer.com/3Np8.gif

Piraci z Karaibów

media.giphy.com/media/dCBZMlXEstaQE/giphy.gif

Indiana Jones

i.makeagif.com/media/9-17-2015/yTHEA2.gif

Kiler

i.imgur.com/EGm1gJS.gif

Mistrz kierownicy ucieka

Muzyka

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/Modern_Talking.svg/1280px-Modern_Talking.svg.png

Prefix u¿ytkownikaRosalind Rooks
Nicram_93 napisa³(a):
1. Testrale - Dlaczego Harry widzi je dopiero na pi±tym roku? Przecie¿ przed ¶mierci± Cedrika, Potter widzia³ te¿ ¶mieræ swojej matki (co wiemy z do¶æ szczegó³owych opisów w ca³ej sadze, które poznajemy stopniowo z czasem). Zastanawia mnie wiêc, czy aby widzieæ testrale nie trzeba byæ równie¿ w pe³ni ¶wiadomym tego, ¿e dana osoba, któr± widzimy, umiera. Na pewno Harry maj±c roczek, nie zdawa³ sobie sprawy co siê tak naprawdê dzieje, kiedy Voldemort mordowa³ jego rodziców. Mo¿e w³a¶nie z takiego za³o¿enia wysz³a autorka, bo zgodnie z tym co siê ogólnie mówi, to Harry powinien widzieæ testrale ju¿ wcze¶niej. Przecie¿ do tego wystarczy niby widzieæ ¶mieræ dowolnej osoby?

Moja teoria jest podobna - Harry mia³ roczek, nie rozumia³ czym jest ¶mieræ i nie by³ w stanie jej przetworzyæ. Mo¿e pamiêæ te¿ ma na to wp³yw? Harry pamiêta jakie¶ przeb³yski, ale nie ca³e wydarzenie, a poza tym nie wiadomo czy to wspomnienie jest prawdziwe czy on je sobie "wytworzy³" wiedz±c jak zginêli jego rodzice. To jest nadal trochê naci±gane, ale jaki¶ sens ma.
well, I can break through the earth
come out soft and wild

Prefix u¿ytkownikaAnni1111
Nicram_93 napisa³(a):

2. Sk±d Voldemort po odrodzeniu ma swoj± pierwotn± ró¿d¿kê? Po ataku na ma³ego Harry'ego utraci³ swoje cia³o, wiêc na logikê jego ró¿d¿ka powinna zostaæ w domu Potterów. Sk±d wiêc j± ma w czê¶ci czwartej? Wed³ug mnie mamy tutaj nie¶cis³o¶æ, chyba ¿e kto¶ potrafi to racjonalnie wyt³umaczyæ?

Co do punktu nr. 1 - zgadzam siê z Tob± w ca³o¶ci, teoria jak najbardziej wiarygodna.

A je¶li chodzi o punkt 2... zabi³e¶ mnie ;) przyznajê, ¿e nie widzê ¿adnego wyja¶nienia.
No chyba, ¿e który¶ z jego zwolenników podskoczy³ tam, wzi±³ jego ró¿d¿kê i potem mu j± odda³.
Accio mi nie pasuje o tyle, ¿e ta ró¿d¿ka musia³aby tam le¿eæ latami, a przecie¿ wiemy, ¿e trochê osób tam siê zjawi³o i czarodzieje na pewno zwróciliby uwagê na ró¿d¿kê.

No i s³owa podziwu za to, ¿e zwróci³e¶ na to uwagê. To jest jedna z takich drobnostek, która mi nigdy nie przysz³a do g³owy!

Prefix u¿ytkownikablad logiczny
Nicram_93, pierwszy z problemów zosta³ wyja¶niony przez Rowling co prawda do¶æ pokrêtnie, ale na koñcu wyja¶nienia te¿ i uczciwie powiedzia³a, i¿ nie chcia³a na koniec HP i CO wprowadzaæ zamieszania z Testralami. Co jednak nie wyja¶nia, dlaczego przynajmniej "wszystkowiedz±ca" Hermiona nie dowiedzia³a siê o nich, a wydaje mi siê, ¿e chyba te powozy odwozi³y uczniów po zakoñczeniu pierwszego roku. Nie jest natomiast powiedziane od kiedy Neville ju¿ je widzia³, z ca³± pewno¶ci± to dopiero po wakacjach miedzy IV a V rokiem i dlaczego nie podj±³ tego tematu z Harrym. Harry czasami wobec niego bywa³ "strasznym bucem", ale chyba nie a¿ takim.
Drugi problem te¿ podobno jest wyja¶niony. To co zosta³o z Voldemorta, mia³o jeszcze tyle mocy, i¿ zdo³a³o siê deportowaæ oczywi¶cie razem z ró¿d¿k±. I jako¶ przedostaæ siê do Albanii, co ju¿ raczej wymaga³oby stworzenia (byæ mo¿e wcze¶niej) nielegalnego ¶wistoklika. Bo teleportacja na tak± odleg³o¶æ mog³a byæ mo¿liwa, ale dla zdrowego Voldemorta, ale dla tej jego szcz±tkowej formy to raczej w±tpliwe.
B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubiê kuzynów.
Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy.

Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind
Czytam obecnie pierwsz± czê¶æ ( drugi raz) i dopiero taraz zauwa¿y³am pewne nie¶cis³o¶ci. Po pierwsze dziwne, ¿e Molly pyta siê, z którego peronu odje¿d¿a poci±g, skoro ju¿ tylu synów odje¿d¿a³o nim do szko³y. Tak samo dziwne, ¿e Ron nie ma pojêcia na czym polega przydzia³ do domów. Rozumiem, ¿e bli¼niaki robili go w konia, ale ma prócz nich jeszcze dwóch starszych braci, poza tym jego rodzice te¿ chodzili do Hogwartu i dziwne ¿eby Ron nie mia³ pojêcia, ¿e to tiara przydzia³u decyduje o tym do jakiego domu bêdzie kto¶ nale¿eæ. Natomiast podczas pierwszego meczu Quidditcha w pewnym momencie za gola Lee Jordan mówi ¿e dru¿yna otrzymuje piêæ punktów, podczas gdy w zasadach jest ¿e otrzymuje siê 10 punktów za gola;)
i.ibb.co/8DTZnrV/Hogwarts-Houses.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-pedzel.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/f427d4baf088.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f1629c56b2.jpg

naforum.zapodaj.net/thumbs/3b5d5b75c61c.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudia.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudialindomensmierci.jpg

O tym zawsze pogadam:D

*rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach LoduSerce*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rêkodzie³o

Znajdziesz mnie na:

blogu:https://sagaoludz...gspot.com/
instagramie:http://www.pictam...5597626476

mrauuuu Love Ulubione anime - Noragami

media0.giphy.com/media/tBpYqkMgAPaWA/giphy.gif

Ulubione filmy - seria Jurrasic

akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201553/rs_500x272-150603111143-rs_500x272-150522100555-giphy.gif

[color=#ffff00]Ukochane bajki

m.gifmania.com.mx/Gifs-Animados-Walt-Disney/Gif-Animadas-Peliculas-Walt-Disney/Imagenes-Animadas-Bella-Bestia/Personajes-Bella-Bestia/Rosa-Encantada-75560.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/10/045f0cf3c2a06cb7076a1e0e0cb5aaec.gif

Dziêki za odwiedziny ^^[/color]

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Takoizu
Okej tak¿e sytuacja pierwsza:. Wydaje mi siê, ¿e Rwoling po prostu chcia³a jako¶ po³±czyæ Harry`ego z Wesleyami i to pytanie o peron na mugolskiej czê¶ci stacji to by³o to. Jak inaczej Harry mia³ siê dostaæ na peron, jak nie przypadkowo rodzina czarodziejów podró¿uj±ca w mugolski sposób?

Przydzia³: wydaje mi siê ¿e Wesleyowie to taka rodzina ktora lubi urzmywaæ rzeczy w sekrecie. Nie powiedzieli jak wygl±da przydzia³ ¿eby dzieciaki mia³y ekscytacjê. Tak samo by³o z Ba³em Bo¿onarodzeniowym. Wiedzieli o nim ale ani s³owa nie powiedzieli bo po co?
33.media.tumblr.com/4389ee5493c85321bd37937172d5c1a0/tumblr_n2hmj3ZZNl1tqs1heo1_250.gif

Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind
W sumie to Molly mog³a po prostu powiedziec, "idziemy dzieci na peron 9 i 3/4";)
Dziwi mnie, ¿e tak liczna rodzina potrafi utrzymywaæ kluczowe rzeczy w sekrecie...no ale mog³o tak byæ:D
Kolejna rzecz, jako¶ trudno mi sobie wyobraziæ, ¿e peleryn± niewidk± da³o rade przykryæ Harry'ego, Rona, Hermione i klatkê ze smokiem i ¿e dali radê t± klatkê wtaszczyæ na szczyt wie¿y astronomicznej bez ha³asu, który obudzi³by pó³ szko³y. Mogli jako¶ tego smoka u¶piæ czy co¶, na pewno Hermiona znalaz³aby sposób:)
Nie ¿ebym czepia³a siê szczegó³ów, chodzi mi tylko o to, ¿e czytaj±c moja wyobra¼nia szepta³a "to siê trochê nie trzyma kupy"xD
i.ibb.co/8DTZnrV/Hogwarts-Houses.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-pedzel.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/f427d4baf088.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f1629c56b2.jpg

naforum.zapodaj.net/thumbs/3b5d5b75c61c.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudia.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudialindomensmierci.jpg

O tym zawsze pogadam:D

*rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach LoduSerce*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rêkodzie³o

Znajdziesz mnie na:

blogu:https://sagaoludz...gspot.com/
instagramie:http://www.pictam...5597626476

mrauuuu Love Ulubione anime - Noragami

media0.giphy.com/media/tBpYqkMgAPaWA/giphy.gif

Ulubione filmy - seria Jurrasic

akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201553/rs_500x272-150603111143-rs_500x272-150522100555-giphy.gif

[color=#ffff00]Ukochane bajki

m.gifmania.com.mx/Gifs-Animados-Walt-Disney/Gif-Animadas-Peliculas-Walt-Disney/Imagenes-Animadas-Bella-Bestia/Personajes-Bella-Bestia/Rosa-Encantada-75560.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/10/045f0cf3c2a06cb7076a1e0e0cb5aaec.gif

Dziêki za odwiedziny ^^[/color]

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Prefix u¿ytkownikaRABlack
Jak to jest z tym magicznym namierzeniem? Podobno dzia³a na "rejon", nie na osobê i dlatego Harry mia³ przypa³ za Zgredka.

W³a¶ciwie to ta zasada tyczy siê tyko i wy³±cznie Harry'ego i szlam, poniewa¿ nikt oprócz nich nie mieszka w "niemagicznych" rejonach, co uniemo¿liwia wykrycie. Right?

Skoro tak, to dlaczego kiedy Hagrid/Dumbledore odwiedzali Harry'ego to nie dostawa³ on listów z ministerstwa?

Dlaczego w komnacie tajemnic mamy to:
"Wykorzystali skwapliwie ostatnie parê godzin, w których wolno im by³o u¿ywaæ czarów przed wakacjami. Grali w Eksploduj±cego Durnia, wystrzelili ostatnie z fajerwerków Filibustera i æwiczyli na sobie rozbrajanie przeciwnika. Harry by³ najlepszy w tej konkurencji."?

A na samym pocz±tku Wesleyowie przylatuj± samochodem pod okno Harry'ego - jakim cudem skoro dzia³a zaklêcie jego matki? Jakim cudem znalaz³ go Zgredek? A ministerstwo?

Aha no i jeszcze co do Stra¿nika Tajemnicy czy jaki¶ tak. Po co rodzice Harry'ego robili nim kogo¶ innego ni¿ samych siebie? Jaki to ma sens?
Ponad to Moody twierdzi, ¿e to zaklêcie jego matki go chroni - jakim cudem, skoro zosta³a zabita zanim Harry trafi³ do Dursleyów?
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaRABlack dnia 15.03.2021 16:53

grand37
W³a¶nie takich dziur logicznych jest du¿o. To namierzanie nie trzyma siê kupy od pocz±tku. Rowling wprowadzi³a namiar jak opisywa³a akcjê ze Zgredkiem ale ju¿ w pó¼niejszych czê¶ciach wszyscy machali ró¿d¼kami na Privet Drive 4 jak chcieli (ca³y zakon a to podobno by³a tajna akcja). To jeszcze nic ca³e ministertwo magii zna adres Harrego i dos³ownie ka¿dy móg³by go zabiæ jak nie w domu to przed, na ulicy itp. Co do Zgredka to skrzaty maj± rozleg³± moc tu bym siê nie czepia³ a zreszt± nawet Lucjiusz wiedzia³ gdzie Harry mieszka bo by³ blisko z Knotem. Co do bli¼niaków to masz racjê nie powinni widzieæ domu. Rodzice Harrego to debile tak samo jak on a i Rowling lepszego pomys³u ni¿ zdrada nie wymy¶li³a. Zaklêcie matki to taki babol ¿e szok. W KF Dumbledore mówi ¿e to potêga mi³o¶ci matki uratowa³a HP? Serio to tak tani chwyt. Lepiej ju¿ wyja¶nia to Voldek ¿e chodzi³o o jak±¶ star± magiê krwi ale ¿adnych szczegó³ów siê nie dowiadujemy niestety. To odnosi³o siê jedynie do samego ataku. Dzia³aj±c± ochronê po ¶mierci przez kilkana¶cie lat to jest absurd. Nie ma co chroniæ skoro ten co rzuci³ czar nie ¿yje. Nawet je¶li Lilly zrobi³a to za ¿ycia ale czy wtedy Pañstwo Mayersowie i Ciotka Magre te¿ nie mogliby zobaczyæ domu przy Privet Drive i inni???

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: