Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Jakie desery lodowe?
|
|
Cookie |
Dodany dnia 04.07.2015 15:28
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
A więc ja na taki bezsensowny temat, jestem ciekawa jakie desery lodowe albo jakiekolwiek chłodzące uwielbiacie? Osobiście kocham Lody Kaktus - są pyszne i orzeźwiające. Mrożonego arbuza, kulki lodów z owocami polane czekoladą albo bitą śmietaną. Ważne żeby jakoś odświeżało, dlatego wolę jakieś wodne. A Wy? Macie jakieś pomysły na schłodzenie w to gorące lato? |
|
|
|
emkak1 |
Dodany dnia 04.07.2015 15:44
|
![]() Postów: 104 Dom: HufflepuffPunkty: 1309 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 18.04.15 |
Hah, Cookie, jak to czytałam jadłam właśnie kaktusa .Ja szczerze mówiąc wolę lody gałkowe niż na patyku, ale oczywiście nimi też nie pogardzę . Na gorące dni polecam również zimną lemoniadę. Idealne na letnie upały . ![]() |
|
|
|
|
Dodany dnia 04.07.2015 15:47
|
|
![]() You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1 Postów: Dom: Brak przydziału Punkty: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.70 |
Sorbety są w tej sytuacji najlepsze. Lodami wodnymi też nie pogardzę, chociaż jestem wielkim fanem lodowych kanapek. Ulubione smaki? Sorbet truskawkowy, pomarańczowy lub o podobnym smaku do wcześniej wymienionych. Z lodów wodnych najlepsze są o smaku truskawki i coli. Z lodów lodów najlepsze są te z małych kawiarenek(a o takie w Poznaniu i okolicach nie trudno). |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 10.07.2015 22:52
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
A ja uwielbiam praktycznie wszystkie smaki lodów, wyjątek stanowią cytrynowe, grejfrutowe, kawowe i alkoholowe mam w swoim mieście ulubioną lodziarnię, no i oczywiście ulubione smaki - banan z wiśnią i biała z gorzką czekoladą, aah <3 "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 11.07.2015 20:07
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Ja uwielbiam wszystkie rodzaje lodów: wodne (np. Kaktus), mleczne, włoskie, sorbety... Szczególnie lubię lody owocowe i sorbety, bo są orzeźwiające, czyli idealne na upały. Nie lubię za to lodów czekoladowych, za którymi większość ludzi przepada. Dla mnie są za gorzkie. Waniliowe i śmietankowe wydają mi się mdłe. A poza tym lubię niemal wszystkie. ;p ![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
fullmoon |
Dodany dnia 12.07.2015 11:49
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 3 Postów: 692 Dom: GryffindorPunkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Zjem wszystkie smaki oprócz wiśniowych i miętowych Jednak chyba najbardziej lubię sorbet malinowy lub owoce leśne. Czasem też zamrażam winogrona i wrzucam je do np. soku (gdy kostki lodu się topią, często rozwadniają mi napój, fe) ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 19.12.2015 10:00
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Za słodyczami nie przepadam, ale desery lodowe (obok świątecznych wypieków) stanowią pewien wyjątek. Otóż najbardziej zawsze mi smakowały lody malinowe - wystarczy mieć blender i mrożone maliny. Kiedyś spróbowałem bazyliowych, ale nie bardzo mi posmakowały. Od Grycana to preferuję zdecydowanie Kawowy Poemat. Pyszne były jak mało które. Kiedyś sam coś eksperymentowałem, i do czekoladowo-bananowych jeszcze rafaello dorzuciłem. Takie to słodkie wyszło, że do dziś mnie mdli ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Roksolana Delakur |
Dodany dnia 31.10.2019 16:27
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 435 Dom: RavenclawPunkty: 7863 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 12.08.16 |
Chociaż jest jesień, a przez moje okienko widzę rano nie małe przymrozki, to dalej uwielbiam wracać myślami do ciepła lata i wspomnień ze słonecznej Italii. Pamiętam również, że tam po raz pierwszy posmakowałam lodów o smaku Mohito, które po dzień dzisiejszy pozostają moimi ukochanymi. Więc pytanie do was, jakie sa najdziwniejsze lody o których słyszeliście ? A może sami mieliście przyjemność ich spróbować? Ja głównie dowiaduje się o takich lodowych odkryciach oglądając Youtuba, znalazłam tam między innymi wzmiankę o losach z płetwy rekina! Jednak ponad wszystko najbardziej zaciekawily mnie lody z najbardziej cuchnacego owocu świata, jakim jest durian. Czy może wśród nas jest ktoś kto je próbował i powie mi jak bardzo one capia ? Podobno ich smak można porównać do cebuli i niektórym on bardzo smakuje... może i naszym Hogwardzkim duchom by przypasowaly? Jestem NAJBARDZIEJ zakręconaaaa! Strzeszcie się ziomeczki ziomunie i innii
![]() Nie, uwielbiam Roks. To kochane dziecko ~ Lilyatte Tak jest! Rue, pamiętaj! ![]() Rue Riddle, słuchaj się Roksolany, to mądra kobita jest ~ Angelina Johnson ![]() Komplement po burzliwej walce ze skromnością, zasługujący na miejsce w podpisie Kto niby jest najbardziej kreatywnym Krukonem na stronie, jak nie Ty? ~ Rue Riddle![]() Roks tam się niczym nie przejmuje ~ -lavender- Ojjj jest to prawda hihi ![]() Wydaje mi się, że Roks jest typem człowieka który mógłby walnąć monolog skryby albo średniowiecz to taka epoka byka na ustnej ~ Lilyatte oj tak mogłoby być |
|
|
|
Jakub Scamander |
Dodany dnia 08.11.2019 23:50
|
![]() Postów: 58 Dom: RavenclawPunkty: 160 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 28.08.18 |
W moim mieście jest jedna taka lodziarnia, do której chodzę regularnie przez całe lato. Uwielbiam zamawiać tam pucharki z lodami czekoladowymi i orzechowymi. Są oblane dodatkowo gorzką czekoladą, bitą śmietana i dwa/trzy twardsze wafelki są idealne na upalne popołudnia lub wieczory. Lubię pić również mrożoną kawę z lodami śmietankowymi lub waniliowymi. Ją również kupuję w tej lodziarni, bo sam nie potrafię przyrządzić w domu tak dobrej Weź sobie ciasteczko, Potter. |
|
|
|
Lynn Avery |
Dodany dnia 09.11.2019 08:00
|
![]() Postów: 33 Dom: SlytherinPunkty: 94 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.09.19 |
Ja nie przepadam za lodziarniami i deserami lodowymi, ale w pobliżu miejsca zamieszkania moich rodziców otworzyli lodziarnie, która ma genialne lody. Są ni tylko naturalne, ale absolutnie fenomenalne w smaku. A jeżeli już deser lodowy to lody i bita śmietana. Bita śmietana jest doskonałością. (...) Drown your dreams so mercilessly and leave their souls to me
|
|
|
|
lothien |
Dodany dnia 09.11.2019 18:09
|
![]() Postów: 67 Dom: HufflepuffPunkty: 1758 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.08.19 |
Temat faktycznie bez sensu, no ale dzięki temu można się lepiej poznać z innymi użytkownikami hpneta. A poza tym może znajdę "bliźniaka", który lubi te same lody i desery co ja ![]() Rożki w każdej postaci i o każdym smaku! No dobra, może poza truskawkowymi. A tak naprawdę, to w rożkach najlepsza jest czekoladowa końcówka <3 Na drugim miejscu są lody Koral w kubku, z tej serii "Lody koktajlowe". Kto nie próbował, polecam z całego serducha! Dla przykładu jeden z tych lodów zawiera mix smaków: wanilia, krówka (!), ajerkoniak, kukułka i, oczywiście, lód śmietankowy. A to wszystko polane syropem adwokatowym. Niebo! Na końcu smak dzieciństwa, czyli lody Zapp. Dzisiaj smakują tak samo jak 14 lat temu, co jest ogromnym plusem
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Ravenclaw

Hufflepuff
. Na gorące dni polecam również zimną lemoniadę. Idealne na letnie upały 

Gryffindor

Jednak chyba najbardziej lubię sorbet malinowy lub owoce leśne. Czasem też zamrażam winogrona i wrzucam je do np. soku (gdy kostki lodu się topią, często rozwadniają mi napój, fe) 

~ 
Slytherin