Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Które ksi±¿ki zmierzacie przeczytaæ?
|
|
SophieMuffiliato |
Dodany dnia 01.02.2015 18:27
|
![]() Postów: 10 Dom: RavenclawPunkty: 115 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 09.01.15 |
Nie czytam pojedynczych ksi±¿ek.Preferuje serie.Obecnie czytam Zmierzch (jestem na Ksiê¿yc w Nowiu).Po tej cudownej sadze mam zamiar przeczytaæ "Intruz" Stephanie Mayer (nie wiem dlaczego ale przywi±za³am siê do tej pisarki). Nie lubiê romansów,krymina³ów itd. Tylko fantastyka i horrory! Mam zamiar w najbli¿szym czasie przeczytaæ sage Stephen'a King'a -MROCZNA WIE¯A. ULUBIONY PISARZ+FANTASTYKA=NIEKOÑCZ¡CA SIÊ RADO¦Æ W zanadrzu mam do przeczytania setki ksi±¿ek.Nie wiem czy zd±¿ê do ¶mierci. ;/ Oby w niebie by³y ksi±¿ki.! Nigdy nie przestane czytaæ ksi±¿ek.Ksi±¿ki pobudzaj± moj± wyobra¼nie,kreatywno¶æ i podobno ludzie czytaj±cy ksi±¿ki s± bardziej empatyczni. Dziewczyna która igra z ogniem. ![]() ![]() Sprawd¼ czy twój przyjaciel nie jest twoim wrogiem. [center][center]"He was their friend" ![]() Nie trzeba nic dodawaæ-Idea³. ![]() |
|
|
|
Rose Lancaster |
Dodany dnia 01.02.2015 19:03
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 80 Dom: SlytherinPunkty: 2124 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 01.01.15 |
A wiêc ja mam zamiar przeczytaæ: -Sagê "Szeptem" a)"Szeptem" b)"Crescendo" c)"Cisza" d)"Finale" -"Rywalki" -"Hopeless" -"Wiêzieñ labiryntu" -"Bez mojej zgody" I pewnie co¶ jeszcze, ale te najbardziej c: |
|
|
|
thebadsweeetdomi6913 |
Dodany dnia 08.02.2015 17:29
|
![]() Postów: 41 Dom: RavenclawPunkty: 511 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 07.02.15 |
Kiedy skoñczy³am czytaæ harrego pottera wszystkie tomy 7 czytam zmierzch . To opowie¶æ o pewnej belli swan co przeprowadza sie i poznaje tajemniczego ch³opaka co jej sie strasznie podoba Edward jest wampirem |
|
|
|
BlueAri |
Dodany dnia 16.08.2015 21:02
|
![]() Postów: 83 Dom: RavenclawPunkty: 417 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 16.08.15 |
Tego jest du¿o, oj du¿o. Po pierwsze Krzy¿acy - niestety lektura szkolna. Po drugie, mam ochotê przeczytaæ Papierowe miasta , bo ca³kiem spodoba³ mi siê styl Greena. Po trzecie muszê wreszcie siê przemóc i przeczytaæ Krew Olimpu , bo stoi na mojej pó³ce ju¿ kilka miesiêcy, a ja jako¶ nie mogê siê za ni± zabraæ. Muszê dokoñczyæ Kosog³osa. Przyznam jednak, ¿e bardziej podoba³y mi siê poprzednie czê¶ci. Ale w miêdzyczasie przeczytam pewnie inne ksi±¿ki
|
|
|
|
Nathika |
Dodany dnia 16.08.2015 22:00
|
![]() Postów: 69 Dom: HufflepuffPunkty: 1644 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 01.08.15 |
W zasadzie, to przeczyta³am ju¿ pe³no ksi±¿ek i zawsze ten sam problem - fajne ksi±¿ki zosta³y przeze mnie przeczytane :/ Jak skoñczy³am HP to siê za³ama³am. W zasadzie to polecam: -"Papierowe Miasta" -"W pustyni i w puszczy" (klasyka) -"Ka¿dego dnia" -"Dziennik cwaniaczka" (pozdrawiam z pod³ogi) -"Ania z Zielonego Wzgórza" i ca³a seria miêtowa Ewy Nowak |
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 16.08.2015 22:32
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 2 Postów: 1086 Dom: HufflepuffPunkty: 11317 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 26.08.14 |
W³a¶nie niedawno kupi³am sobie trylogiê 'Igrzyska ¦mierci', bo to jest moja lektura na wrzesieñ, a co do biblioteki przychodzê, to zawsze kto¶ musi j± wypo¿yczyæ przede mn±. A potem koniecznie muszê skoñczyæ 'Kroniki Rebbecki Cooper', tak mnie pierwsza czê¶æ wci±gnê³a, ¿e nie odpuszczê, dopóki nie przeczytam nastêpnych Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw by³a taka fanowska teoria, ¿e uczniowie starszych roczników maj± tak bardzo gdzie¶ te zagadki (bo chc± po prostu wej¶æ do siebie, czy po co¶ jak mówili¶cie), ¿e odpowiadaj± na nie na olewkê. Przyk³adowo: - Co ma wspólnego budzik i wios³o? - Obu tych rzeczy nie powinno siê wsadzaæ sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrz± wtedy na nich ze zgroz± i traktuj± jak bohaterów "Jeste¶my winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, ¿e nie pieni±dze! Co to jest? B³yszczy i jest niepokoj±co du¿e! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny wêgiel. Wynik oddzia³ywania ci¶nienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych ¿o³nierskich s³owach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Có¿ za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp a¿ oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn ca³y uhahahany Zaraz z nimi tañczyæ chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orêdowniku Klusek! ty jeste¶ jak zdrowie. Ile Ciê trzeba wielbiæ, ta Kluska siê dowie, Co w Tw± nie³askê wpadnie. Dzi¶ wielko¶æ Tw± i chwa³ê Widzê i opisujê, bo mam nadziejê, ¿e literkê dostanê! |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 28.08.2015 10:59
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Na razie nie mam czasu na czytanie, ale w domu czeka na mnie "Okularnik" K. Bondy (druga czê¶æ serii o Za³uskiej). Oprócz tego czajê siê na "Widnokr±g" My¶liwskiego i "Co nas nie zabije" - czwart± czê¶æ serii Millennium. Tu siê jeszcze waham, bo ten tom zosta³ napisany przez innego autora, ale pewnie ulegnê. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 28.08.2015 11:26
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
za du¿o tego, ¿ebym wszystkie spamiêta³a, ale chcê tak: - Papierowe miasta - Gwiazd naszych wina - Intruz (pasowa³oby go w koñcu przeczytaæ, bo od roku le¿y na pó³ce ;/ - Barca za kulisami najlepszej dru¿yny ¶wiata - wszystko Sparksa, co do tej pory nie czyta³am - wszystko Kinga ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt wa¿ny, ale lubi przypa³y, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicz±ca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogê ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
Fantha Ameria |
Dodany dnia 28.08.2015 12:03
|
![]() Postów: 52 Dom: SlytherinPunkty: 159 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 21.08.15 |
Aktualnie nadrabiam seriê Harrego Pottera.Jestem prawie w po³owie Zakonu Feniksa.Po skoñczeniu na pewno kolejne czê¶ci Wied¼mina,"Z³odziejska magia" Trudi Canavan,"Nowy przywódca" Julianny Baggot,a potem mo¿e naci±gnê tatê na "Z³odziejkê Ksi±¿ek" i "Kobieta z powstania" nie pamiêtam dok³adnego tytu³u). Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów chroñ nas Slytherinie!
Harry to fajny ch³opczyk, troche niedorozwiniêty umys³owo. Posiada wiele przyjació³, wrogów, adidasów, fanek i w³osów(na g³owie). Lubi machaæ do kamery i karmiæ gumoch³ony. ![]() |
|
|
|
GinnyHermiona1 |
Dodany dnia 01.05.2016 18:12
|
![]() Postów: 103 Dom: RavenclawPunkty: 293 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 07.02.15 |
Ja robiê sobie listê ksi±¿ek, które chcê przeczytaæ i jest ich naprawdê sporo. O to kilka z nich: ,,Porwana Pie¶niarka" Danielle L. Jensen ,,Armada" Ernest Cline ,,¯ycie Pi" Yann Martel ,,Czerwona królowa" Victoria Aveyard ,,Pan Samochodzik i templariusze" Zbigniew Nienacki ,,Rywalki" Kiera Cass A mo¿e w Ravenclawie'' Zamieszkaæ wam wypadnie Tam p³onie lampa wiedzy, Tam mêdrcem bêdziesz snadnie |
|
|
|
Darkhope |
Dodany dnia 01.05.2016 21:04
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 70 Dom: SlytherinPunkty: 130 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 29.03.16 |
Póki co muszê znale¼æ czas i wróciæ do sagi "Pie¶ni lodu i ognia"Georga R.R. Martina. Wci±¿ czeka na mnie "Nawa³nica mieczy", "Uczta dla wron" i "Taniec ze smokami". Do skoñczenia tak¿e mam seriê o Alexie Crossie Jamesa Pattersona. I jeszcze "Sztuczki umys³u" Derrena Browna. Welcome in My Private Hell! ![]() Najwiêkszy Cz³owiek Sku ¦wiata. Hejter dzieciaczków na forach. Fanka Hannibala Lectera. Za du¿o piszê o Amarenie. Grywam w pokera. Ogl±dam za du¿o seriali. Poczucie humoru, które ogarniaj± i toleruj± nieliczni. Just call me Dark. ![]() "I love that woman. I love her more than sharks love blood." ![]() ![]() Jak piæ to tylko z nim - Kwachu <3 ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 14.06.2016 13:08
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Póki co muszê znale¼æ czas i wróciæ do sagi "Pie¶ni lodu i ognia"Georga R.R. Martina. Wci±¿ czeka na mnie "Nawa³nica mieczy", "Uczta dla wron" i "Taniec ze smokami". Do skoñczenia tak¿e mam seriê o Alexie Crossie Jamesa Pattersona. I jeszcze "Sztuczki umys³u" Derrena Browna. I jak wróæi³a¶? Jakie¶ wra¿enia? Ja mam stosik ksi±¿ek, które na mnie czekaj± i le¿± na pó³eczce cierpliwie, liczê, ¿e pomimo aktywnych planów wakacyjnych znajdê czas na nadrobienie zaleg³osci ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
UsagiTsukino |
Dodany dnia 14.06.2016 22:47
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 221 Dom: GryffindorPunkty: 4515 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 02.07.14 |
Ostatnio jako prezent urodzinowy dosta³am od przyjació³ki "Grê o Tron" i przymierzam siê do niej. Jest ona bardzo gruba i raczej zostawiê sobie j± na wakacje, tak ¿eby mieæ czas na spokojne jej przeczytanie. Jestem wielk± fank± serialu na podstawie powie¶ci i mam nadziejê, ¿e ksi±¿ka jest równie ¶wietna Mo¿e w Gryffindorze, Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
-lavender- |
Dodany dnia 15.06.2016 15:04
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 519 Dom: RavenclawPunkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Póki co to do przeczytania mam sporo ksi±¿ek ;D S± to m.in: - Saga o Ludziach Lodu - Harry Potter (trzeba co nieco od¶wie¿yæ to w pamiêci) - Zwiadowcy (jestem w trakcie) - Igrzyska ¦mierci - Z³odziejka ksi±¿ek - Rywalki Jeszcze trochê tego jest, ale nie bêdê wszystkiego wymieniaæ Mam tylko nadziejê, ¿e uda mi siê to wszystko przeczytaæ ![]() Life is better when you dance. ![]() And if the music is good you dance. ![]() Never too tired for it. ![]() ![]() W Hogwarcie Josephine Davis - klik! ![]() Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. ![]() Did you know that dolphins are just gay sharks? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Vestanaros |
Dodany dnia 18.09.2016 10:39
|
![]() Postów: 86 Dom: HufflepuffPunkty: 241 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 17.09.16 |
Obecnie mam na celowniku seriê Szklany Tron. Pó¼niej mo¿e Rywalki, acz nie jestem przekonana do tej serii, i oczywi¶cie trylogia Krêgu, któr± gor±co poleca mi moja przyjació³ka. Na razie nie mam nic wiêcej na li¶cie, dlatego jestem otwarta na wszelkie propozycje. We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion. ![]() |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 09.01.2020 22:22
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Kiedy¶ wybiera³am "na ¿ywio³" w bibliotece (albo na promocjach, ale to nadal robiê), jednak odk±d zaczê³am ogl±daæ kana³ ksi±¿kowy na YT, zapisujê sobie tytu³y i powsta³a mi ju¿ ca³kiem ³adna lista. Oczywi¶cie jak idê do biblioteki i wpadnie mi co¶ w oko, po opisie oka¿e siê ciekawe, to biorê, ewentualnie dopisujê do listy, ale z regu³y to staram siê trzymaæ tych planów czytelniczych, bo "czego oczy nie widz±, tego sercu nie ¿al", a jak widz± tyle nieodhaczonych kwadracików, to jednak trochê szkoda. Poni¿ej, zgodnie z sugesti± Mikasy, wrzucam swoj± listê, a nu¿ widelec kto¶ siê zainspiruje Tylko zaznaczam jeszcze raz, ¿e to ksi±¿ki nieprzeczytane, wiêc za wszelkie uszczerbki na zdrowiu psychicznym nie odpowiadam ![]() 1. Runa (Vera Buck) 2. Zasada jednego (Ashley i Leslie Saunders) 3. Nienawi¶æ, któr± dajesz (Angie Thomas) 4. Bomba (Joalle Charbonneau) 5. Czarnobyl. Instrukcja przetrwania (Kate Brown) 6. M³ody ¶wiat (Chris Weitz) - cykl 7. Dawca (Lois Lowry) 8. Kwiat Paproci (Katarzyna Berenika Miszczuk) - cykl 9. Ch³opak, który straci³ g³owê (John Corey Whaley) 10. Panika (Lauren Oliver) 11. Podzieleni (Neal Shusterman) - cykl 12. Black out (Marc Elsberg) 13. Heaven. Miasto elfów (Christoph Marzi) 14. Doktryna ¶miertelno¶ci (James Dashner) - cykl 15. Futu.re (Dimitrij G³uchowski) 16. Kosiarze (Neal Shusterman) - cykl 17. Czarne ¶wiat³a (Martyna Raduchowska) - cykl 18. Noc, kiedy umar³a (Jenny Blackhurst) 19. Szamanka od umarlaków (Martyna Raduchowska) 20. A je¶li to my (Becky Albertalli i Adam Silvera) 21. Wyspa (SigrÃður HagalÃn Björnsdóttir) 22. IBoy (Kevin Brooks) 23. Opowie¶æ podrêcznej (Margaret Atwood) Choæ to raczej za d³u¿szy czas 24. Killer T (Robert Muchamore) 25. ¦wiat miniony (Tom Sweterlitsch) 26. Marsjanin (Andy Weir) 27. Mirror mirror (Rowan Coleman i Cara Delevinge) 28. Szczury Wroc³awia (Robert Szmidt) - cykl 29. Nasz ostatni dzieñ (Adam Silvera) 30. Simon oraz inni homo sapiens (Becky Albertalli) 31. Przez burze ognia (Veronica Rossi) - cykl 32. Trzynasta rzeczywisto¶æ (James Dashner) - cykl 33. Wina (Simon Mayo) 34. Alan Cole (Erick Bell) - cykl 35. Helisa (Marc Elsberg) 36. Nie ukryjesz siê (Susan Lewis) 37. Pierwszych 15 ¿ywotów Harry'ego Augusta (Claire North) 38. Pi±ta fala (Rick Yancey) - cykl 39. Aleja Potêpienia (Roger Zelazny) 40. Boy7 (Mirjam Mous) 41. Ksiê¿niczka i fangirl (Ashley Poston) 42. Zero (Marc Elsberg) 43. Dotyk (Claire North) 44. G³êbia Challengera (Neal Shusterman) Dziêki, monciak! Jak co¶ mi dojdzie, to bêdê edytowaæ ![]() I przy okazji zachêcam do dzielenia siê swoimi listami, mo¿e inni te¿ co¶ w nich znajd±? Ja chêtnie poczytam! Edytowane przez Rue Riddle dnia 09.01.2020 22:50
Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± ![]() Wprowadzi³am emotkê " " zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczo¶æ Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiñski Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y. Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³. Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie ![]() Artyku³y: Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie. Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê W tym te¿ ;pA tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza ~ Bad wolf Witaj ksiê¿niczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorê przyk³ad z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe ~ Bad wolfJeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± ~ Angelina JohnsonUwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie mia³am) ![]() Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar ~ gordian119S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle ~ BumSzakalakaJeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æ ![]() - Uwielbiam Ciê - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu ¶mieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dziêki, ulka ![]() - Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest ³atwa do wo³ania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
NaClchlorekpotasu |
Dodany dnia 13.01.2020 21:46
|
![]() Postów: 10 Dom: HufflepuffPunkty: 50 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 13.01.20 |
Ksi±¿ki, które aktualnie znajduj± siê na mojej li¶cie oczekuj±cych ![]() 1. "W³adca Pier¶cieni": "Dwie wie¿e" i "Powrót króla". Przeczyta³am "Hobbita" i "Bractwo Pier¶cienia" i chocia¿ dopiero koñczê drug± czê¶æ ju¿ jestem przekonana, ¿e to najlepsze ksi±¿ki, jakie w ¿yciu czyta³am. Serdecznie polecam ca³y cykl dla wszystkich mi³o¶ników fantastyki i nie tylko. 2. "W pier¶cieniu ognia" i "Kosog³os". "Igrzyska ¶mierci" koñczy³am z zapartym tchem, potem zaczê³am drug± czê¶æ, ale jako¶ tak nie by³o kiedy skoñczyæ Gdy tylko znajdê czas, zamierzam kontynuowaæ czytanie cyklu. Genialnie napisana historia, o której nie da siê zapomnieæ.3. "Wiêzieñ labiryntu" - widzia³am film (pierwsza czê¶æ) i choæ miejscami przyprawia³ mnie o dreszcze, nie mog³am oderwaæ siê od ekranu. Bardzo pomys³owa opowie¶æ, konstrukcj± i klimatem przypominaj±ca trochê "Igrzyska ¶mierci". 4. Na mojej li¶cie znajduje siê tak¿e kilka krymina³ów Agathy Christie. Autorka tworzy genialne historie z pomys³owymi i inteligentnymi zakoñczeniami. Szczególnie polecam powie¶æ "I nie by³o ju¿ nikogo" ![]() 5. "Chemia ¶mierci", czê¶ci 2 i dalsze. Po skoñczeniu pierwszej ksi±¿ki z cyklu popad³am w lekk± depresjê, na któr± jedynym lekarstwem jest przeczytanie kolejnych historii z Dawidem Hunterem. Pierwsza czê¶æ jest ¶wietnie napisana, miejscami ba³am siê przewróciæ stronê. Jedna z tych ksi±¿ek, które gwarantuj± bezsenn± noc ![]() To jak na razie wszystkie ksi±¿ki na mojej li¶cie. Mam nadziejê, ¿e uda³o mi siê zainspirowaæ kogokolwiek do przeczytania jednej z nich ![]() PS: Do osób, które czyta³y "Igrzyska ¶mierci": napiszcie proszê, czy jeste¶cie w Teamie Gale, czy w Teamie Peeta (do którego nale¿ê miêdzy innymi ja). Z góry dziêki za odpowied¼
|
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 14.01.2020 09:21
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: HufflepuffPunkty: 7033 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
"O borze!" Ile to ja mam ksi±¿ek do przeczytania ![]() Katedra w Barcelonie (Ildefonso Falcones) Pierwsze dwa tomy opowie¶ci o Wied¼minie (Sapkowski) Wersal - etykieta na dworze Króla S³oñce (Daria Galateria) Apollo i boskie próby (tomy 1-4) (Rick Riordan) i wiele wiele innych, których nie chce mi siê ju¿ wymieniaæ MorfinGaunt
![]() ![]() Je¶li kto¶ ci mówi, ¿e czuje siê benowo, albo do bena z takim ¿yciem, to wiedz, ¿e to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma ¿artów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 14.01.2020 10:08
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w ¦w Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Mam mnóstwo ksi±¿ek do przeczytania, ale takimi pozycjami którymi chce siê zaj±æ w najbli¿szym czasie s± na pewno wszystkie czê¶ci Wied¼mina, bo kiedy¶ zaczyna³am i nie mia³am jak skoñczyæ. Bardzo chcia³abym te¿ w koñcu znale¼æ czas na ksi±¿ki naszej noblistki oraz od lat przymierzam siê do Katarzyny Bondy. ![]() |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 14.01.2020 10:19
|
![]() Pochwa³y: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Takoizu, te¿ d³ugo siê przymierza³am do Bondy i szczerze polecam "Poch³aniacz", pierwsz± czê¶æ serii. Naprawdê ciekawa ksi±¿ka ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczê¶cie, które osi±gamy szczerymi intencjami, ¿yczliwo¶ci± i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby dzia³aæ zgodnie z energi± runy, dobrze jest otaczaæ siê dobrymi lud¼mi, którzy wznosz± nas do góry, zamiast ¶ci±gaæ na dó³. Szczê¶cie i rado¶æ mno¿y siê, kiedy siê je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel siê dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osi±gniêcia ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw

Rose Lancaster
Slytherin
Hufflepuff

Gryffindor

" zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb 

~ 
~