Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Hermiona w mugolskiej szkole
Prefix u¿ytkownikablad logiczny
Harry i Hermiona chodzili do mugolskich szkó³, zanim poszli do Hogwartu. O tym, co siê dzia³o, z Harrym, trochê wiadomo. O Hermionie nic, chyba ¿e Jo co¶ kiedy¶ gdzie¶ ujawni³a? Wiêc mo¿e zapytam, Szanownych forumowiczów, jak sobie wyobra¿acie szkolne ¿ycie, tak utalentowanej osoby. Z niezwyk³ymi zdolno¶ciami i "charakterkiem".
Nie wiem na 100%, czy czasem nie by³o tu, ju¿ takiego tematu, ale ja nie znalaz³em. Jak by³, to proszê o namiar, a moj± propozycjê wywaliæ, na zbity pysk.
Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.09.2015 17:55
B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubiê kuzynów.
Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy.

Prefix u¿ytkownikaKatniss_Evans
Hm.. Moim zdaniem tak jak w Hogwarcie by³a zdoln± uczennic±, chêtn± do nauki. Z pewno¶ci± równie¿ czêsto zg³asza³a siê do odpowiedzi.
A relacja z przyjació³mi.. No nie wiem.
A oto profil Katniss_Evans Czarodziej! ! Gryfonka na medal Wizard

Piszê opowiadanie autorskie, wiêc je¶li jeste¶ ciekawy to zapraszam ;) http://zatoka-snu...
,,¦mieræ bêdzie ostatnim wrogiem, który zostanie pokonany''

Prefix u¿ytkownikablad logiczny
Doprecyzujê pytanie. Takie punkty odniesienia.
1. By³a jedynaczk±, podobno Jo. mia³a zamiar wprowadziæ jej "niemagiczn±" siostrê.
2. By³a zupe³nie normalna, tak jakby jednak, w szkole mia³a przyjació³.
3. By³a bardzo wra¿liwa na odrzucenie, kiedy Ron i Harry, siê od niej odsunêli rycza³a, w
³azience.
4. Nie by³a taka, jak Luna, która jako¶ umia³a pogodziæ siê z sytuacj±, ¿e najbli¿si koledzy traktuj± j±, jak dziwaczkê i robi± jej g³upie dow****.
5. Te "inne" zdolno¶ci, jak by³a traktowana Lily E. matka Harrego, przez siostrê, wiemy. Co mog³y s±dziæ kole¿anki lub koledzy Hermiony nie wiadomo.
Mam nadziejê, ¿e nieco rozja¶ni³em sprawê. Moim zdaniem szkoda, ¿e Autorka sama nic nie rozja¶ni³a, w tej kwestii. Bez tego moim zdaniem ta postaæ jest trochê niepe³na. Taka trochê "zjawa".
Dlatego wrzuci³em ten temat.
B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubiê kuzynów.
Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy.

Prefix u¿ytkownikafullmoon
Co¶ mi wiadomo, ¿e w mugolskiej szkole by³a prymusk±. Z moich osobistych rozmy¶leñ wynika, ¿e mo¿liwie wym±drza³a siê czasem i ma³o osób j± lubi³o. S±dze, ¿e dlatego p³aka³a w Hogwarcie, gdy siê z niej na¶miewano, bo wcze¶niej s±dzi³a ¿e w¶ród osób takich jak ona kto¶ j± polubi.
~ W Hogwarcie ~
Elizabeth Robertson
pani Prefekt Naczelna i pa³karka dry¿yny Gryfonów

www.thenug.com/sites/default/pub/031315/thenug-tl2dA1QqpQ.gif

25.media.tumblr.com/b3ac60b0f7b120c4ed9c7690b5780c06/tumblr_mzrs0lMz8q1se9fcoo4_500.gif

Prefix u¿ytkownikaaskaeddie
To jest przyk³ad tych b³êdów w HP... Nie wiemy zbyt wiele o ich przesz³o¶ci... a wiêkszo¶æ ludzi nie odcina siê od tak od tego co by³o w kilka chwil.

Hermiona na pewno by³a prymusk± w mugolskiej szkole. Pytanie tylko jak (nie)bardzo by³a (nie)lubiana. ;) Mo¿na teraz sobie debatowaæ nad tym, szkoda ¿e Rowling ten temat uciê³a. Postaæ wiele wiêcej mog³a zyskaæ na realizmie, gdyby chocia¿ kilka zdañ by³o wyja¶niaj±cych dlaczego o tym nie mówi.
oi62.tinypic.com/2d593n.jpg

Prefix u¿ytkownikabatalion_88
Podobnie jak poprzednicy równie¿ uwa¿am, ¿e Hermiona w mugolskiej szkole by³a wzorow± uczennic± ze znakomitymi wynikami w nauce. Moim zdaniem inna opcja po prostu nie istnieje. Czy mia³a przyjació³? No... jak zachowywa³a siê tak jak w Hogwarcie do momentu "akcji z trollem" w ³azience, to szczerze w to w±tpiê. Nie da siê przecie¿ ukryæ, ¿e póki Harry i Ron jej nie uratowali, to strasznie siê puszy³a, by³a przem±drza³a, i by³a wrêcz namacalnym dowodem na istnienie ludzi - prymusów xD
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix u¿ytkownikaCookie
Hermiona to typ, który ma na celu nauczenia sie na podstawie wykuj-zapamiêtaj. Prawdopodobnie nie by³a lubiana i dlatego tak zareagowa³a na s³owa Rona i Harry'ego. Przypomnia³o jej to wówczas o prze¿yciach w szkole gdzie raczej by³a... Moze karn± koz±, a to wym±drzania sie to sposób na poradzenie sobie z tak± sytuacj±, do czego dojrza³a po walce z trollem.

cibeles.net/imagenes/separator.gif

78.media.tumblr.com/057241507fa7712b870a783e61fac291/tumblr_ovtfl3nOj21qjv5nyo1_1280.gif

68.media.tumblr.com/37b9b60fd4ba9c902ca5b053e0459652/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo4_400.gif
68.media.tumblr.com/937af71c74b830841789ea3e5c2cabd0/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo3_400.gif

DZIA£ NARCYZA:
Postaæ: Jev "Patch" Cipriano
¦cigaj±cy i kapitan w dru¿ynie Kruka.
BLOG.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_zakrecony_uzytkownik.png

http://rev-from-wonderland.blogspot.com/
Prefix u¿ytkownikaNiaja
S±dzê, ¿e Hermiona by³a wzorow± uczennic± i to a¿ do bólu. My¶lê, ¿e mog³a skar¿yæ na ³amaczy zasad i na tych co odpisywali zadania domowe. Mam dziwne przeczucie, ¿e nie mia³a ona przyjació³ i w³a¶nie dlatego siê pop³aka³a przez s³owa Rona. Liczy³a, ¿e zdobêdzie przyjació³ chocia¿ w Hogwarcie. S±dzê, ¿e to co prze¿y³a Hermiona w Noc Duchów, by³o czym¶ porównywalnym do spotkania Dudleya i dementora - zrozumia³a jak postrzegaj± j± inni i zaczê³a rozumieæ, czym jest przyja¼ñ.
Ogólnie to ten cytat na koñcu rozdzia³u jest moim ulubionym. <3

Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter
Oczywi¶cie, ¿e Hermiona by³a prymusk± w mugolskiej szkole. Chyba nikt nie widzi innej opcji. Mnie zastanawia bardziej jej ¿ycie przed poznaniem "wielkiej prawdy". O Harrym wiem a¿ za du¿o, o ¿yciu Rona przed pój¶ciem do Hogwartu równie¿. A Hermiona jako cz³onek Wielkiej Trójcy zosta³a troszkê pominiêta. Ciekawi mnie czy mia³a jakich¶ przyjació³, co lubi³a robiæ prócz czytania ksi±¿ek, jak na wie¶æ, ¿e jest czarownic± zareagowali jej rodzice. Szkoda te¿, ¿e Jo nie powiedzia³a nam jak na dziesiêciomiesiêczne znikniêcie reaguje reszta rodziny.

Ogólnie to z perspektywy czasu, my¶lê, ¿e Jo nie mia³a do¶æ szczegó³owych opisów. Tak, tak. Jej ksi±¿ki mog³yby byæ grubsze, bo to ta wielka czcionka i marginesy sprawiaj±, ¿e niby czytamy ceg³y :( <marudzenie>

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto za³o¿yæ maskê.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma"
"po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzêdniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartê
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix u¿ytkownikaShanti Black
No to ju¿ mamy ustalone, ¿e Hermiona by³a prymusk±. Ale ja osobi¶cie twierdzê, ¿e je¶li zachowywa³a siê w mugolskiej szkole tak, jak na pocz±tku w Hogwarcie, to raczej nie mia³a przyjació³. No, bo kto by siê chcia³ zadawaæ z tak±, co to zadziera nosa?
Popieram ulkê, ¿e pominiêto Hermionê, nad czym ubolewam, bo chcia³abym siê czego¶ wiêcej dowiedzieæ o jej przesz³o¶ci, zanim siê dowiedzia³a, ¿e potrafi czarowaæ.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt wa¿ny, ale lubi przypa³y, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicz±ca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogê Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix u¿ytkownikafuerte
Na pewno by³a prymusk±, ale mnie siê wydaje, ¿e to nie mia³o zupe³nie znaczenia. Tak w³a¶ciwie wiêkszo¶æ z nas do tego 11 roku ¿ycia i dalej uczy³a siê super. No i nie uwa¿am, ¿eby to, ¿e wszystko wiedzia³a, jako¶ szczególnie mia³o przeszkadzaæ jej kolegom z klasy. Ka¿dy z nas pewnie mia³ kogo¶ przem±drza³ego i nad wyraz zdolnego w klasie, ale mam wra¿enie, ¿e w wieku 10 lat ma siê to po prostu gdzie¶, takie rzeczy zaczynaj± naprawdê dra¿niæ pó¼niej, jak dzieci zaczynaj± dorastaæ i ju¿ na powa¿nie ze sob± rywalizowaæ, o oceny, kolegów, itd.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix u¿ytkownikaRue Riddle
Moim zdaniem s± dwie opcje:
1. W szkole mugolskiej uczy³a siê bardzo ¼le i chcia³a siê poprawiæ (ta, jasnexD Te¿ w to w±tpiê).
2. By³a prymusk± bez przyjació³ dlatego tak zareagowa³a na s³owa Rona. Mo¿liwe te¿ jednak ¿e w szkole mia³a mnóstwo przyjació³ dlatego tak s³owa Rona j± zrani³y.
Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje
16.04.2020

Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± xD
Wprowadzi³am emotkê "Wiedzma" zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb Cwaniak
(No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna xD)

Moja HPnetowa twórczo¶æ Wizard

Fanarty:
Meropa Gaunt
Trytonka
Chiñski Ogniomiot
Molly Weasley
Hagrid i Aragog
Hagrid i Sfinks

Fan ficki:
Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y.
Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³.
Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie :D

Artyku³y:
Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie.
Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! Wino
A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê:D W tym te¿ ;p

A tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb Starstruck

Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking

Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle

Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza Love ~ Bad wolf

Witaj ksiê¿niczko rozrywki Kapelusz ~ Prorok Niecodzienny

Biorê przyk³ad z najlepszych :D (czyt. Ciebie) xD ~ AdersYooo

Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu xD ~ ulka_black_potter

Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe xD ~ Bad wolf

Jeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± Cwaniak ~ Angelina Johnson

Uwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka
(Moja nowa fucha Cwaniak )

Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson

No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa xD ~ Roksolana Delakur
(Nie mia³am)

Facepalm
Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar xD
~
gordian119

S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych Chmurka ~ Roksolana Delakur

Awwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka

Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle xD ~ BumSzakalaka

Jeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci xD ~ MorfinGaunt

I mistrzowski tekst Adersa:
Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... xD ~ AdersYooo

A oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æCwaniak
- Uwielbiam Ciê xD
- Za co? Cwaniak
- Za twoje teksty xD

By Shanti Black Love

A to jest po prostu ¶mieszne ¦miech
Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson

Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter
... Dziêki, ulka xD

- Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy
- Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte
Eyebrows

- Rue jest ³atwa do wo³ania xD ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]
- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje Wrozka~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]

Moja HPnetowa rodzinka :D
Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka).
Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy:

A to rysunki z dedykacj± dla mnie, autorstwa Ewki Potter Serce
Podziwiajcie Ksiazka

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-03-10-10-43-1_1.png

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-04-15-51-26-1-1.png

A to od Klaudii Lind Love
Czy¿ nie wspania³e? Starstruck

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20171008_173442-952x699_t2.jpg

A tutaj, moi Szanowni Pañstwo widzimy wielkie dzie³o utalentowanej Zireael Wizard
Piêkne i ju¿ Motylki

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/r0tb14.jpg

i.postimg.cc/BZR8pL9C/hermiona.png

Anastazja Schubert
Pewnie nie powiem tu nic nowego ponad to, co powiedzieli ju¿ inni.
Równie¿ s±dzê, ¿e Hermiona musia³a byæ prymusk±. Tak, zaskoczy³o j± to, ¿e jest czarownic±, ale chcia³a jak najlepiej wypa¶æ w nowym dla siebie ¶wiecie, wiêc z wrodzon± sobie ciekawo¶ci± i pasj± do nauki zaczê³a studiowaæ wszelkie podrêczniki. Z pewno¶ci± nie tylko ona, Harry te¿ czyta³ ksi±¿ki przed pocz±tkiem roku, ale nie uda³o mu siê, jak Hermionie, opanowaæ zaklêæ, które ju¿ pierwszego dnia szko³y dzia³a³yby za pierwszym machniêciem ró¿d¿ki.

Co do przyjació³ to ciê¿ko mi stwierdziæ. Pewnie nie by³a osob± powszechnie lubian±, bo ma³o które dziecko (zreszt± doros³y równie¿) lubi tego, kto siê wym±drza. Wierzê jednak, ¿e mia³a jak±¶ choæ jedn± kole¿ankê, z któr± mog³a spêdzaæ wolny czas. Przykro tak wyobra¿aæ sobie, ¿e z powodu zarozumialstwa by³a zupe³nie samotna.

Prefix u¿ytkownikaZgredziak
Moim zdaniem Hermiona by³a prymusk± i dobrze siê uczy³a w mugolskiej szkole, zapewne by³a bardzo aktywna na lekcjach i du¿o siê zg³asza³a do odpowiedzi oraz czêsto chodzi³a do biblioteki szkolnej. Je¿eli natomiast chodzi o to czy mia³a przyjació³ to ciê¿ko powiedzieæ bo je¿eli by³a tak zarozumia³a jak na pocz±tku Kamienia Filozoficznego to raczej za du¿o przyjació³ nie mia³a choæ mo¿liwe ¿e mia³a przyjació³ z podobnym charakterkiem co ona i dlatego taka by³a, mo¿e kolegowa³a siê z uczniami równie dobrze siê ucz±cymi i przyk³adaj±cymi siê do nauki jak ona lub przyja¼ni³a siê z jak±¶ kole¿ank±.

Zgadzam siê z osobami które pisz± ¿e z ca³ego trio Hermionê pominiêto, jestem tego samego zdania. O przesz³o¶ci Hermiony ale tak¿e o jej rodzinie i ewentualnych krewnych tak w zasadzie niewiele wiadomo, s± informacje ale raczej szcz±tkowe np. o rodzicach Hermiony o których wiadomo jedynie ¿e s± dentystami ale nigdy nie pojawiaj± siê ich imiona a szkoda bo to rodzice jednej z najwa¿niejszych postaci w serii, nie wiadomo te¿ czy Hermiona mia³a jaki¶ wujków, ciocie, kuzynów, szkoda te¿ ¿e nie ma informacji jaka by³a reakcja Hermiony i jej rodziny na informacjê o tym ¿e Hermiona jest czarownic±. Czyta³em swego czasu kilka Fan Fiction o Hermionie i jej przesz³o¶ci, fajnie by by³o gdyby kiedy¶ Rowling powiedzia³a co¶ o przesz³o¶ci Hermiony, by³bym tym bardzo zainteresowany bo to moja ulubiona postaæ.

Prefix u¿ytkownikamonciakund
To ja w sumie nie jestem pewna czy Hermiona by³aby prymusk± w mugolskiej szkole. Wydaje mi siê, ¿e, przez swoje pochodzenie, by³a najzwyczajniej w ¶wiecie zafascynowana magicznym ¶wiatem i dlatego chcia³a o nim wiedzieæ wszystko. To trochê tak jak cz³owiek przeprowadza siê z jednego kraju do drugiego - zazwyczaj pragnie dok³adnie poznaæ now± kulturê, by móc wpasowaæ siê do spo³eczeñstwa ;)
confessionsofasomedaysomebody.files.wordpress.com/2015/01/ga-mer-and-christina-dancing.gif

- - -
The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.
- - -

31.media.tumblr.com/1ca838daf1b7baf7bf54202eafbe7917/tumblr_mr7lzbBN7k1rv3froo1_500.gif

- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -

66.media.tumblr.com/tumblr_l9mktjSej61qaao9mo1_500.gif

---
Nad przepa¶ci±, tego¿ roku
¯yraf masa siê w amoku
Rodzi. Pamiêæ ludzka jest
Zawodna, mimo tego fiest
Tysi±ce, z tej okazji,
Ku jej chwale od Abchazji
A¿ po Nordkapp wspominacie.
"Czyjej chwale?", siê spytacie.
Jak to czyjej? Monci* naszej.
Gryfa córce, redakcyjnej
Na tym ¶wiecie ambitniejszej
Od niej nie ma. Tu rysunek,
Tam malunek i do tego
Social media. Wizerunek
Hp-neta tam kreuje, ego
Strony reperuje. Szczerze,
Bardzo, bardzo szczerze mówi±c
Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda.
¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj.
Koniec, basta - taki mus i
¯yraf pasta.

---

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_pedzel.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021adminnaj.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-adminpieklo.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021wydarzenie2.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/moncia.jpg

Kosmadeus
Mnie zastanawia skad czarodzieje potrafia pisaæ i czytaæ, skoro nie maj± takich zajêæ w szkole - gdyby nie obowi±zek szkolny, to wierzy³bm w to, ¿ê ka¿dy chêtny uczy swoje dziecko

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: