Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Hermiona w mugolskiej szkole
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 30.12.2014 19:07
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Harry i Hermiona chodzili do mugolskich szkó³, zanim poszli do Hogwartu. O tym, co siê dzia³o, z Harrym, trochê wiadomo. O Hermionie nic, chyba ¿e Jo co¶ kiedy¶ gdzie¶ ujawni³a? Wiêc mo¿e zapytam, Szanownych forumowiczów, jak sobie wyobra¿acie szkolne ¿ycie, tak utalentowanej osoby. Z niezwyk³ymi zdolno¶ciami i "charakterkiem". Nie wiem na 100%, czy czasem nie by³o tu, ju¿ takiego tematu, ale ja nie znalaz³em. Jak by³, to proszê o namiar, a moj± propozycjê wywaliæ, na zbity pysk. Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.09.2015 17:55 B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubiê kuzynów. Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Katniss_Evans |
Dodany dnia 30.12.2014 19:11
|
![]() Postów: 58 Dom: GryffindorPunkty: 595 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 07.08.14 |
Hm.. Moim zdaniem tak jak w Hogwarcie by³a zdoln± uczennic±, chêtn± do nauki. Z pewno¶ci± równie¿ czêsto zg³asza³a siê do odpowiedzi. A relacja z przyjació³mi.. No nie wiem. A oto profil Katniss_Evans
! ! Gryfonka na medal ![]() Piszê opowiadanie autorskie, wiêc je¶li jeste¶ ciekawy to zapraszam http://zatoka-snu...,,¦mieræ bêdzie ostatnim wrogiem, który zostanie pokonany'' |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 30.12.2014 20:46
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Doprecyzujê pytanie. Takie punkty odniesienia. 1. By³a jedynaczk±, podobno Jo. mia³a zamiar wprowadziæ jej "niemagiczn±" siostrê. 2. By³a zupe³nie normalna, tak jakby jednak, w szkole mia³a przyjació³. 3. By³a bardzo wra¿liwa na odrzucenie, kiedy Ron i Harry, siê od niej odsunêli rycza³a, w ³azience. 4. Nie by³a taka, jak Luna, która jako¶ umia³a pogodziæ siê z sytuacj±, ¿e najbli¿si koledzy traktuj± j±, jak dziwaczkê i robi± jej g³upie dow****. 5. Te "inne" zdolno¶ci, jak by³a traktowana Lily E. matka Harrego, przez siostrê, wiemy. Co mog³y s±dziæ kole¿anki lub koledzy Hermiony nie wiadomo. Mam nadziejê, ¿e nieco rozja¶ni³em sprawê. Moim zdaniem szkoda, ¿e Autorka sama nic nie rozja¶ni³a, w tej kwestii. Bez tego moim zdaniem ta postaæ jest trochê niepe³na. Taka trochê "zjawa". Dlatego wrzuci³em ten temat. B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubiê kuzynów. Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
fullmoon |
Dodany dnia 30.12.2014 23:01
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 3 Postów: 692 Dom: GryffindorPunkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Co¶ mi wiadomo, ¿e w mugolskiej szkole by³a prymusk±. Z moich osobistych rozmy¶leñ wynika, ¿e mo¿liwie wym±drza³a siê czasem i ma³o osób j± lubi³o. S±dze, ¿e dlatego p³aka³a w Hogwarcie, gdy siê z niej na¶miewano, bo wcze¶niej s±dzi³a ¿e w¶ród osób takich jak ona kto¶ j± polubi. ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pa³karka dry¿yny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 24.01.2015 20:35
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
To jest przyk³ad tych b³êdów w HP... Nie wiemy zbyt wiele o ich przesz³o¶ci... a wiêkszo¶æ ludzi nie odcina siê od tak od tego co by³o w kilka chwil. Hermiona na pewno by³a prymusk± w mugolskiej szkole. Pytanie tylko jak (nie)bardzo by³a (nie)lubiana. Mo¿na teraz sobie debatowaæ nad tym, szkoda ¿e Rowling ten temat uciê³a. Postaæ wiele wiêcej mog³a zyskaæ na realizmie, gdyby chocia¿ kilka zdañ by³o wyja¶niaj±cych dlaczego o tym nie mówi. ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 23.07.2015 00:35
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Podobnie jak poprzednicy równie¿ uwa¿am, ¿e Hermiona w mugolskiej szkole by³a wzorow± uczennic± ze znakomitymi wynikami w nauce. Moim zdaniem inna opcja po prostu nie istnieje. Czy mia³a przyjació³? No... jak zachowywa³a siê tak jak w Hogwarcie do momentu "akcji z trollem" w ³azience, to szczerze w to w±tpiê. Nie da siê przecie¿ ukryæ, ¿e póki Harry i Ron jej nie uratowali, to strasznie siê puszy³a, by³a przem±drza³a, i by³a wrêcz namacalnym dowodem na istnienie ludzi - prymusów ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 23.07.2015 01:08
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Hermiona to typ, który ma na celu nauczenia sie na podstawie wykuj-zapamiêtaj. Prawdopodobnie nie by³a lubiana i dlatego tak zareagowa³a na s³owa Rona i Harry'ego. Przypomnia³o jej to wówczas o prze¿yciach w szkole gdzie raczej by³a... Moze karn± koz±, a to wym±drzania sie to sposób na poradzenie sobie z tak± sytuacj±, do czego dojrza³a po walce z trollem. |
|
|
|
Niaja |
Dodany dnia 23.07.2015 09:35
|
![]() Postów: 61 Dom: SlytherinPunkty: 1676 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 16.12.14 |
S±dzê, ¿e Hermiona by³a wzorow± uczennic± i to a¿ do bólu. My¶lê, ¿e mog³a skar¿yæ na ³amaczy zasad i na tych co odpisywali zadania domowe. Mam dziwne przeczucie, ¿e nie mia³a ona przyjació³ i w³a¶nie dlatego siê pop³aka³a przez s³owa Rona. Liczy³a, ¿e zdobêdzie przyjació³ chocia¿ w Hogwarcie. S±dzê, ¿e to co prze¿y³a Hermiona w Noc Duchów, by³o czym¶ porównywalnym do spotkania Dudleya i dementora - zrozumia³a jak postrzegaj± j± inni i zaczê³a rozumieæ, czym jest przyja¼ñ. Ogólnie to ten cytat na koñcu rozdzia³u jest moim ulubionym. <3 |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 27.07.2015 17:16
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Oczywi¶cie, ¿e Hermiona by³a prymusk± w mugolskiej szkole. Chyba nikt nie widzi innej opcji. Mnie zastanawia bardziej jej ¿ycie przed poznaniem "wielkiej prawdy". O Harrym wiem a¿ za du¿o, o ¿yciu Rona przed pój¶ciem do Hogwartu równie¿. A Hermiona jako cz³onek Wielkiej Trójcy zosta³a troszkê pominiêta. Ciekawi mnie czy mia³a jakich¶ przyjació³, co lubi³a robiæ prócz czytania ksi±¿ek, jak na wie¶æ, ¿e jest czarownic± zareagowali jej rodzice. Szkoda te¿, ¿e Jo nie powiedzia³a nam jak na dziesiêciomiesiêczne znikniêcie reaguje reszta rodziny. Ogólnie to z perspektywy czasu, my¶lê, ¿e Jo nie mia³a do¶æ szczegó³owych opisów. Tak, tak. Jej ksi±¿ki mog³yby byæ grubsze, bo to ta wielka czcionka i marginesy sprawiaj±, ¿e niby czytamy ceg³y <marudzenie> ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 27.07.2015 17:20
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
No to ju¿ mamy ustalone, ¿e Hermiona by³a prymusk±. Ale ja osobi¶cie twierdzê, ¿e je¶li zachowywa³a siê w mugolskiej szkole tak, jak na pocz±tku w Hogwarcie, to raczej nie mia³a przyjació³. No, bo kto by siê chcia³ zadawaæ z tak±, co to zadziera nosa? Popieram ulkê, ¿e pominiêto Hermionê, nad czym ubolewam, bo chcia³abym siê czego¶ wiêcej dowiedzieæ o jej przesz³o¶ci, zanim siê dowiedzia³a, ¿e potrafi czarowaæ. ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt wa¿ny, ale lubi przypa³y, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicz±ca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogê ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 27.07.2015 17:29
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Na pewno by³a prymusk±, ale mnie siê wydaje, ¿e to nie mia³o zupe³nie znaczenia. Tak w³a¶ciwie wiêkszo¶æ z nas do tego 11 roku ¿ycia i dalej uczy³a siê super. No i nie uwa¿am, ¿eby to, ¿e wszystko wiedzia³a, jako¶ szczególnie mia³o przeszkadzaæ jej kolegom z klasy. Ka¿dy z nas pewnie mia³ kogo¶ przem±drza³ego i nad wyraz zdolnego w klasie, ale mam wra¿enie, ¿e w wieku 10 lat ma siê to po prostu gdzie¶, takie rzeczy zaczynaj± naprawdê dra¿niæ pó¼niej, jak dzieci zaczynaj± dorastaæ i ju¿ na powa¿nie ze sob± rywalizowaæ, o oceny, kolegów, itd. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 15.06.2017 15:29
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Moim zdaniem s± dwie opcje: 1. W szkole mugolskiej uczy³a siê bardzo ¼le i chcia³a siê poprawiæ (ta, jasne Te¿ w to w±tpiê).2. By³a prymusk± bez przyjació³ dlatego tak zareagowa³a na s³owa Rona. Mo¿liwe te¿ jednak ¿e w szkole mia³a mnóstwo przyjació³ dlatego tak s³owa Rona j± zrani³y. Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± ![]() Wprowadzi³am emotkê " " zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczo¶æ Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiñski Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y. Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³. Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie ![]() Artyku³y: Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie. Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê W tym te¿ ;pA tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza ~ Bad wolf Witaj ksiê¿niczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorê przyk³ad z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe ~ Bad wolfJeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± ~ Angelina JohnsonUwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie mia³am) ![]() Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar ~ gordian119S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle ~ BumSzakalakaJeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æ ![]() - Uwielbiam Ciê - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu ¶mieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dziêki, ulka ![]() - Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest ³atwa do wo³ania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 07.02.2021 19:15
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Pewnie nie powiem tu nic nowego ponad to, co powiedzieli ju¿ inni. Równie¿ s±dzê, ¿e Hermiona musia³a byæ prymusk±. Tak, zaskoczy³o j± to, ¿e jest czarownic±, ale chcia³a jak najlepiej wypa¶æ w nowym dla siebie ¶wiecie, wiêc z wrodzon± sobie ciekawo¶ci± i pasj± do nauki zaczê³a studiowaæ wszelkie podrêczniki. Z pewno¶ci± nie tylko ona, Harry te¿ czyta³ ksi±¿ki przed pocz±tkiem roku, ale nie uda³o mu siê, jak Hermionie, opanowaæ zaklêæ, które ju¿ pierwszego dnia szko³y dzia³a³yby za pierwszym machniêciem ró¿d¿ki. Co do przyjació³ to ciê¿ko mi stwierdziæ. Pewnie nie by³a osob± powszechnie lubian±, bo ma³o które dziecko (zreszt± doros³y równie¿) lubi tego, kto siê wym±drza. Wierzê jednak, ¿e mia³a jak±¶ choæ jedn± kole¿ankê, z któr± mog³a spêdzaæ wolny czas. Przykro tak wyobra¿aæ sobie, ¿e z powodu zarozumialstwa by³a zupe³nie samotna. |
|
|
|
Zgredziak |
Dodany dnia 24.05.2021 18:25
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 17 Dom: GryffindorPunkty: 749 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 21.04.21 |
Moim zdaniem Hermiona by³a prymusk± i dobrze siê uczy³a w mugolskiej szkole, zapewne by³a bardzo aktywna na lekcjach i du¿o siê zg³asza³a do odpowiedzi oraz czêsto chodzi³a do biblioteki szkolnej. Je¿eli natomiast chodzi o to czy mia³a przyjació³ to ciê¿ko powiedzieæ bo je¿eli by³a tak zarozumia³a jak na pocz±tku Kamienia Filozoficznego to raczej za du¿o przyjació³ nie mia³a choæ mo¿liwe ¿e mia³a przyjació³ z podobnym charakterkiem co ona i dlatego taka by³a, mo¿e kolegowa³a siê z uczniami równie dobrze siê ucz±cymi i przyk³adaj±cymi siê do nauki jak ona lub przyja¼ni³a siê z jak±¶ kole¿ank±. Zgadzam siê z osobami które pisz± ¿e z ca³ego trio Hermionê pominiêto, jestem tego samego zdania. O przesz³o¶ci Hermiony ale tak¿e o jej rodzinie i ewentualnych krewnych tak w zasadzie niewiele wiadomo, s± informacje ale raczej szcz±tkowe np. o rodzicach Hermiony o których wiadomo jedynie ¿e s± dentystami ale nigdy nie pojawiaj± siê ich imiona a szkoda bo to rodzice jednej z najwa¿niejszych postaci w serii, nie wiadomo te¿ czy Hermiona mia³a jaki¶ wujków, ciocie, kuzynów, szkoda te¿ ¿e nie ma informacji jaka by³a reakcja Hermiony i jej rodziny na informacjê o tym ¿e Hermiona jest czarownic±. Czyta³em swego czasu kilka Fan Fiction o Hermionie i jej przesz³o¶ci, fajnie by by³o gdyby kiedy¶ Rowling powiedzia³a co¶ o przesz³o¶ci Hermiony, by³bym tym bardzo zainteresowany bo to moja ulubiona postaæ. |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 25.05.2021 11:08
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
To ja w sumie nie jestem pewna czy Hermiona by³aby prymusk± w mugolskiej szkole. Wydaje mi siê, ¿e, przez swoje pochodzenie, by³a najzwyczajniej w ¶wiecie zafascynowana magicznym ¶wiatem i dlatego chcia³a o nim wiedzieæ wszystko. To trochê tak jak cz³owiek przeprowadza siê z jednego kraju do drugiego - zazwyczaj pragnie dok³adnie poznaæ now± kulturê, by móc wpasowaæ siê do spo³eczeñstwa ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Kosmadeus |
Dodany dnia 27.05.2022 15:07
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.05.21 |
Mnie zastanawia skad czarodzieje potrafia pisaæ i czytaæ, skoro nie maj± takich zajêæ w szkole - gdyby nie obowi±zek szkolny, to wierzy³bm w to, ¿ê ka¿dy chêtny uczy swoje dziecko |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Ravenclaw
Gryffindor
! ! 

Slytherin

Hufflepuff
<marudzenie> 

" zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb 

~ 
~