Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Poezja - Nquusa
|
|
Nquus |
Dodany dnia 14.07.2023 18:12
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 1 Postów: 269 Dom: GryffindorPunkty: 5511 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 03.05.18 |
Nie wiem czy to właściwe miejsce, ale kilka osób wyrażało zainteresowanie moimi wierszami, nieosadzonymi w tematyce Harryr17;ego, a więc wrzucę to tutaj. Zaklęta refleksja Gdy z moim krzyżuje się jej piękne zielone spojrzenie Gubię się w misterium niechętny na odnalezienie Gdy jej uśmiech szczery za to rozkwita na jej słodkiej twarzy Każda z gwiazd blednie, o podobnym blasku może tylko marzyć Gdy zaś głos jej rozbrzmiewa tym najczystszym dźwiękiem Melodia ta brzmiąca, jest najlepszym wierszem A gdyby oceniać mi przyszło ją i słowem ozłocić Żal nie wspomnieć o jej sercu zawsze pełnym dobroci A umysł jej jak najpiękniejsza księga spisana nieskrycie Marzę by móc czytać ją całe przyszłe życie "Choćbyś życie swe włożył w wilka wychowanie, szkoda trudu; wilk wilkiem i tak pozostanie." "Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda." "Wilk nie winien temu, że Pan Bóg stworzył go wilkiem." "Wilki są chyba szlachetniejsze od owiec, z trudem wyobrażają sobie istnienie bez tych ostatnich, zaś owce? Szkoda mówić. " |
|
|
|
louise60 |
Dodany dnia 14.07.2023 18:36
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 75 Dom: HufflepuffPunkty: 2679 Ranga: Pasjonat Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami Data rejestracji: 18.11.19 |
Bardzo przyjemne aż kojarzy mi się z wierszami, które trzeba było w szkole przerabiać (kiedy to było...)Wrzucisz tego więcej? |
|
|
|
Nquus |
Dodany dnia 14.07.2023 22:09
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 1 Postów: 269 Dom: GryffindorPunkty: 5511 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 03.05.18 |
Tak, ale z czasem, nie wszystko na raz. łap kolejny Tianek ~ Do Lizy Jak zachód słońca , twój widok mnie wzrusza podnosi tętno i humor porusza gdy jesteś w pobliżu, tak się właśnie staje że serce w tym wszystkim znać o sobie daje i choć słów nie było między nami wiele ono bezgraniczne do ciebie szaleje A do opisania, co się ze mną dzieje w żadnym języku słowo nie istnieje nie mam wątpliwości, nie potrzebna debata że Bóg w tobie umieścił całe piękno świata Edytowane przez Nquus dnia 14.07.2023 22:20
"Choćbyś życie swe włożył w wilka wychowanie, szkoda trudu; wilk wilkiem i tak pozostanie." "Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda." "Wilk nie winien temu, że Pan Bóg stworzył go wilkiem." "Wilki są chyba szlachetniejsze od owiec, z trudem wyobrażają sobie istnienie bez tych ostatnich, zaś owce? Szkoda mówić. " |
|
|
|
Nquus |
Dodany dnia 21.09.2023 18:00
|
A o to i następny: Tianek - pragnienia Chcę zatańczyć z tobą ten pierwszy taniec Noc całą spędzić na naszej weselnej zabawie Zobaczyć Cię w końcu w tej sukni, pięknej, białej Spędzić z tobą resztę życia, lata pozostałe Razem dom zbudować, założyć rodzinę Dawać Ci uczucia, jedyne - prawdziwe Byś zawsze wiedziała, nawet w gniewie Że nad życie kocham, ja jedynie Ciebie Chcę wspólnego życia, czekam aż dostrzeżesz, Że wszystko co robię, to robię dla Ciebie Chcę żebyś poczuła tak jak ja tą miłość, Żeby me marzenie, wreszcie się spełniło Edytowane przez Nquus dnia 13.12.2023 11:52
"Choćbyś życie swe włożył w wilka wychowanie, szkoda trudu; wilk wilkiem i tak pozostanie." "Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda." "Wilk nie winien temu, że Pan Bóg stworzył go wilkiem." "Wilki są chyba szlachetniejsze od owiec, z trudem wyobrażają sobie istnienie bez tych ostatnich, zaś owce? Szkoda mówić. " |
|
|
|
Nquus |
Dodany dnia 13.12.2023 11:52
|
Chwila przerwy i za niedługo wrzucę kolejny "Choćbyś życie swe włożył w wilka wychowanie, szkoda trudu; wilk wilkiem i tak pozostanie." "Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda." "Wilk nie winien temu, że Pan Bóg stworzył go wilkiem." "Wilki są chyba szlachetniejsze od owiec, z trudem wyobrażają sobie istnienie bez tych ostatnich, zaś owce? Szkoda mówić. " |
|
|
|
Nquus |
Dodany dnia 29.12.2023 03:40
|
Realia Kiedy dłużej myślę o tym co dookoła myśli jednej przykrej nie umiem pokonać Pojawia się nagle jakby we mnie tkwiła Chociaż sercu memu wcale nie jest miła Ona jedna prawdę przede mną obnaża Miłość w wierszach jedynie się zdarza |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Gryffindor
Hufflepuff
aż kojarzy mi się z wierszami, które trzeba było w szkole przerabiać (kiedy to było...)