Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Pamiętniki Księżniczki
|
|
| LadyGray |
Dodany dnia 02.03.2007 19:37
|
![]() Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 303 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.03.07 |
Książki raczej dla dziewczyn, ale świetne i są u mnie na 2 miejscu po HP Jest to seria o dziewczynie, która w wieku 15 lat dowiedziała się, ze jest księżniczką Genowii, no i teraz jest trochę sprzeczności pomiędzy książką i filmem ponieważ w filmie jej ojciec nie żyje a w książce owszem no i w ksiązce babka jest wredna a w Filmie nie. Wolałabym, zęby film był bardziej podobny do książki, ale cóż... wypowiadajcie się Edytowane przez Xeri dnia 21.11.2013 19:32
I moze sama powiesz mi
Jak mam powiedzieć to Tobie Że już nie Kocham Cię, nie chcę |
|
|
|
Dezerterka |
Dodany dnia 03.03.2007 09:20
|
![]() Postów: 2786 Dom: SlytherinPunkty: 5375 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 19.02.07 |
Nie czytałam, ale widziałam film... Nie pprzekonuje mnie on do przeczytania... Wprawdzie czytałam inne książki tej autorki i BARDZO mi sie podobały, ale Pamiętnik księżniczki...?? Chyba nie chce mi się tego czytać... |
|
|
|
| You know who |
Dodany dnia 04.03.2007 18:07
|
![]() Postów: 24 Dom: Brak przydziału Punkty: 2169 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 24.12.06 |
Na początku jak inne dziewczyny mówiły że czytają Pamiętnik Księżniczki, jakoś źle mi się to kojarzyło (przez ten tytuł), nie skojarzyłam książki z filmem. Dopiero jak ktoś mnie uświadomił, że to film na podstawie tej właśnie książki, przeczytałam. No takie sobie, jakoś nieszczególnie mnie porwało, ale może być. + - można czytać wieczorami, jak chce się spać, bo nie trzeba się zbytnio skupiać nad treścią - momentami dość zabawne - - wydarzenia przewidywalne - jak Mia uczepi się jednej sprawy, to powtarza się ona co kilka linijek Najbardziej denerwujące są w tej książce różne listy, jakieś tabelki itp. ***
Szczęście jest jak motyl, im bardziej za nim gonisz, tym bardziej ci się wymyka, lecz jeśli swą uwagę zwrócisz ku innym sprawom, ono przyfrunie i delikatnie usiądzie ci na ramieniu. |
|
|
|
| LadyGray |
Dodany dnia 04.03.2007 20:52
|
![]() Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 303 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.03.07 |
Nie no ale nie które teksty powalają zacytować?:"Mogę komenderować Królewskimi Siłami Lotniczymi Genowii - odparła rzekomo Grandmere - Oraz Genowiańskiej Marynarki Wojennej. Ale jedyna rzecz na świecie, nad którą nie mam zadnej kontroli, Helen to Twoja macica!!!" Lily jest bardzo zabawna. Ogólnie można się troche pośmiać przy książce. Oczywiście nigdy nie zastąpi Harrego Pottera no ale ile można czytać tą samą książkę? Trzeba sie oderwać I moze sama powiesz mi
Jak mam powiedzieć to Tobie Że już nie Kocham Cię, nie chcę |
|
|
|
| Araya |
Dodany dnia 07.03.2007 16:57
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 636 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.01.07 |
Przeczytałam tylko jedną częśc i obejrzałam tylko jeden film, więc za dużo nie mogę powiedziec. Ale na podstawie tego, z czym miałam okazję się zetknąc, stwierdzam, że jest to przeciętna książka. Wątpię, żeby jakiś chłopak przez nią przebrnął. Ale jeśli chodzi o nastolatki, to świetnie się dla nich nadaje. Jest lekka, łatwa i przyjemna, bez skomplikowanych wątków. A co do filmu, to podobał mi się znacznie bardziej niż książka. rTo nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności.r1;
|
|
|
|
| tina ledung |
Dodany dnia 24.03.2007 11:26
|
![]() Postów: 184 Dom: Brak przydziału Punkty: 375 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.03.07 |
Przeczytałam chyba ze trzy te książki, ale niezbyt przypadły mi one do gustu. Dużo bardziej wolę fantastykę. Chociaż nawet tam troszeczkę mi się podobały to nie potrafię ich polubić. Nie wiem dlaczego. a-tinka.blog.onet.pl
biblioteka-a-tinki.blog.onet.pl |
|
|
|
| Her-mio-na 13 |
Dodany dnia 13.05.2007 11:10
|
![]() Postów: 1494 Dom: Brak przydziału Punkty: 1650 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.03.07 |
Książka jest dużo fajniejsza! Czytałam wszystkie części. A film? Ochydny... Tam praktycznie nic się nie zgadzało. O drobnych szczegółach tutaj nie mówię (chodzi o tytuł programu Lilly), ale chodzi mi o taki naprawdę istotne (śmierć ojca, który w książce żył, albo sam fakt, że Michael był geniuszem komputerowym, czego w filmie nie pokazali,nie naprawiał samochodów, co akurat niepotrzebnie wstawili, Michael był wyższy i starszy od Ameli, oraz to, że chłopak Lilly grał na skrzypcach i miał na imię Borys). Jestem głęboko zawiedziona filmem, gdyż książka przez pewien czas była jedną z moich ulubionych. Gdy go obejrzałam byłam zła i obiecałam sobie, że więcej na ten film nie spojrzę. Drugiej części nie oglądałam z wiadomych powodów. Edit: Jest 8 części?! Myślałam, że 1, 2, 3, 4, 4 i pół, 5 i 6... Edytowane przez Her-mio-na 13 dnia 30.07.2007 23:16 |
|
|
|
| cho89 |
Dodany dnia 19.05.2007 13:28
|
![]() Postów: 261 Dom: Brak przydziału Punkty: 501 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.04.07 |
Przeczytałam 5 części, teraz mam tyle lektur, że nie mam niestety czasu na nic innego. Ale seria świetna. Momentami podczas czytania boli przepona od śmiechu. :smilewinkgrin: Kocham listy rzeczy do zrobienia Mii, te wszystkie tabelki, listy najseksowniejszych, poematy typu 'jak przetrwać lekcję matematyki' - rewelacja. Edytowane przez Limonka dnia 30.01.2008 22:12 |
|
|
|
| Mavia |
Dodany dnia 23.06.2007 18:30
|
![]() Postów: 308 Dom: Brak przydziału Punkty: 459 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.06.07 |
Przeczytałam wszystkie części, jak dla mnie książka jest świetna. Autorka wiele wie o Genowii - ja nawet nie wiedziałam, że taki kraj wogóle istnieje Tak czy inaczej widziałam też oba filmy - beznadziejne, poza najważniejszymi faktami nie ma ŻADNEGO powiązania z książką. Normalnie szczęka mi opadła, jak babcia nie darła sie na Mię
|
|
|
|
| Mavia |
Dodany dnia 01.07.2007 13:08
|
![]() Postów: 308 Dom: Brak przydziału Punkty: 459 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.06.07 |
No to już rzecz gustu. Faktycznie, książka jest troche monotonna, ale wskaż mi chociażby jeden pamiętnik normalnej nastolatki (no, jeśli chodzi o Mię, to NORMALNA to za duze słowo), który taki nie jest w końcu pamiętniki z tego słyną - kilkanaście stron opowiada dokładnie o tym samym ja w swoim zapisuję notatkę co kilka dni, żebym za kilka lat, jak bedę go czytać, nie usnęła "Aitai ima Yasashii kimi ni Sakura kiss Tokimeitara" |
|
|
|
| Adalia |
Dodany dnia 17.07.2007 14:06
|
![]() Postów: 44 Dom: Brak przydziału Punkty: 120 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.07.07 |
Uwielbiam Meg Cabot, że o Pamiętnikach Księżniczki nie wspomnę! MAM ABSOLUTNIE WSZYSTKIE! I wszystkie kocham *_*. Czytając ósmą część wyłam tak głośno, że mama się zaniepokoiła ^^'. Bardzo polecam wszystkim książkę. Fakt, jest dziewczęca, ale mój brat przeczytał i uważa, że to bardzo dobra komedia, nawet jeśli nie do końca rozumie pewne zawiłości .Ekranizacja... To był największy gniot jaki w życiu widziałam, przysięgam. Under the burning sun I'll take a look around,
Imagine if this all came down.... |
|
|
|
KaMcIa |
Dodany dnia 13.08.2007 23:27
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 2350 Dom: HufflepuffPunkty: 3033 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 11.03.07 |
Taaak spoko jest ta seria. Przeczytałam prawie wszystkie... chyba tylko ostatniej części się nie tknęłam. A czytał ktoś książki z serii Zwierzenia Georgii Nicolson? Jeśli nie to polecam. Tyle się przy niej wyśmiałam ![]() |
|
|
|
| Asik |
Dodany dnia 02.09.2007 16:19
|
![]() Postów: 30 Dom: Brak przydziału Punkty: 384 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.08.07 |
Przeczytałam wszystkie części i jestem zachwycona nimi. Fajna, ciekawa i zabawna fabuła no i najwazniejsze czytanie jej przychodzi z ogromną lekkościa Można poczytać między jeakimiś strasznie nudmymi zajęciami albo poprostu żeby przywołać na swojej twarzy uśmiech A co do filmu to pozostawię to bez komentarza, dwie inne bajki... Asik
|
|
|
|
| kobieta Freda |
Dodany dnia 26.10.2007 22:33
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 117 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 02.08.07 |
Pamiętnik Księżniczki to wg mnie beznadzieja. Przeczytałam z wielkim zażenowaniem i uznaję tę "książkę" za dno. Wydumane problemy, fabuła leży, postacie są irytujące. To jest jak dla mnie za bardzo SłItAśNe i RóŻOwIaSte... Apel do tych którzy jeszcze nie czytali "pamiętniczka": Nie czytajcie tego! |
|
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 29.10.2007 13:30
|
![]() Postów: 869 Dom: Brak przydziału Punkty: 2954 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
To jest straszna ksiażka... Jej główna bohaterka jest tak płytka i przewidywalna , że to aż boli. Fabuła jest banalna(jak więkoszość amerykańskich ksiażek dla nastolatek), prosta i po prostu nudna. A film...to tylko powielenie beznadziejnej książki. Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
| hemcia |
Dodany dnia 18.12.2007 15:33
|
![]() Postów: 1788 Dom: Brak przydziału Punkty: 5216 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.08.07 |
Czytalam prawie wszystkie książki z tej serii. Strasznie mi się podobały. Chociaż porównując książkę z filmem to książka sto razy lepsza od filmu. Ale to tak zawsze jest że książka wygrywa Film 'Pamiętnik Księżniczki' i 'Pamiętnik Księżniczki 2' były hmm takie sobie. Wiadomo, że różniły się trochę od książki i w ogóle..
|
|
|
|
| Lillyanne |
Dodany dnia 22.12.2007 19:47
|
![]() Postów: 67 Dom: Brak przydziału Punkty: 206 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.08.07 |
Noo kocham te ksiązki I chociaż powinnam już wyrosnąć z takich lektur to mam do do nich sentyment Jeżeli tylko w bibliotece jest dostępna tyo od razu wypożyczam D A najbardziej podoba mi się część 3 Oglądalam fragment filmu na podstawie tej książki ale ma bardzo mało współnego z fabuła pamiętniak księżniczki i mi się nie podobał ;P Ogólnie książki Meg Cabot (lub Jenny Caroll pod pseudonimem literackim) baardzo mi sie podobaja ^^ Polecam serię 1-800-jeśli-widziałeś-zadzwoń ![]() ![]()
|
|
|
|
| hemcia |
Dodany dnia 27.12.2007 13:24
|
![]() Postów: 1788 Dom: Brak przydziału Punkty: 5216 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.08.07 |
Teraz czytam właśnie ' Pamiętnik ksieżniczki 6 - księżniczka uczy się rządzić'. Szczerze mówiąc to już jest nudne.. Pierwsze dwie książki byłe zayebyste A ta reszta to już takie nudne....nie miała autorka czego wymyślić to takie gówno pisała heh. Przynajmniej ja tak już uważam. Nic się nie dzieje i takie....nudne no...x]
|
|
|
|
| Her-mio-na 13 |
Dodany dnia 17.01.2008 11:43
|
![]() Postów: 1494 Dom: Brak przydziału Punkty: 1650 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.03.07 |
A czytał ktoś książki z serii Zwierzenia Georgii Nicolson? Jeśli nie to polecam. Czytałam x) Nie wszystkie części, ale bodajrze 3. Świetne. Ja to odebrałam jak coś w rodzaju parodi tych wszystkich książek dla nastolatek. Dużo bardziej mi się podobało od Pamiętnika księżniczki. A nawiązując do autorki, czytałam ostatnio kolejną książkę Meg Cabot- Idol nastolatek. Tak jak Pamiętnik księżniczki jedna z bardziej typowych ksiązek dla nastolatek. Lekko się czyta, co jest jednocześnie wadą i zaletą (jak wiadomo, można się zrelaksować, ale nie skłania do myślenia). |
|
|
|
| Ania 95 |
Dodany dnia 30.01.2008 17:32
|
![]() Postów: 1235 Dom: Brak przydziału Punkty: 1635 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.12.07 |
Według mnie Pamiętnik księżniczki, miał nudne momenty. Dgy Mia się nad czymś zastanawia robi się okropnie nudo( nie zawsze). A w czwartej części gdy Mia jest w Genowii to opis jest już totalnie nudny... |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Slytherin
zacytować?:

.