Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Anime
Prefix użytkownikaulka_black_potter
Inwazja Paina... :o Nie wiem co powiedzieć. Jestem w szoku. W takim szoku, że jestem zadowolona z akcji, a jednocześnie krzyczę w duchu: Konoha! Shizune! Kakashi? (wtf? Kakashi, jestem pewna, że on wróci jak sobie pogada z ojczulkiem).

Najlepsze odcinki jakie do tej pory oglądałam. Począwszy od nauki trybu Sage do momentu gdzie się teraz znajduję, czyli totalnej rozwałki przez Naruto. Jeju, nie mogę się doczekać co będzie dalej, ale jednocześnie strasznie się boję, haha.

Mam 21 lat, a czasami zachowuję się jak dzieciak. PIĘKNIE, kocham to:D

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaSixth Gun
Inwazja Paina w anime to temat dosyć kontrowersyjny, gdyż fani dzielą się na kochających te odcinki i nienawidzących je. Konkretnie za te urywki, które przeszły już do historii i są gratką dla antyfanów Dresa

http://i1.ytimg.c...efault.jpg
http://fc02.devia...dohFan.gif
http://nahelargam..._167_1.jpg

No bez jaj, co to jest.
Ale ogółem inwazja Paina to jest coś, co wreszcie wstrząsnęło tym światem, rozpizgało Konohe i zrujnowało tą wsiurską, wszędobylską dresową tęcze. Cały wątek z Painem i spółką jest genialny. Filozofia Nagato jest tak skomplikowana, dziwna i niepojęta, że aż nakłania do głębszych przemyśleń. Ogółem cała jego osoba to jedna z lepszych rzeczy, które Kisiel stworzył, of yeah. Cały ten team wraz z Zboczonym Pustelnikiem z Wisoki Deszczu jest cudowny.
No i te żabeczki są kochane. Tryb sage sam w sobie jest ciekawy a Naruto z tymi (pomarańczowymi oczywiście) cieniami przy oczach jak napierdziela się z rudym wygląda tak groźnie nie hahaha.
Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick.png

Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić

Nie rozumiem co masz na myśli mówiąc wsiurska dresowa tęcza, ale w ferie mam zamiar dojśc do 224 odcinku, czyli ostatniego przed fillerami i wtedy porozmawiamy. Jestem dopiero przy tym jak Naruto wezwał pierwszego klona i nie wiem o co Ci chodzi z tymi urywkami:(

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikalosiek13
Za bardzo się tutaj panoszycie! Koniec imprezy! ;p

Oglądał ktoś może anime "Soul Hunter" albo "FullMetal Alchemist: Brotherhood"?
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Ulka, chodzi mi po prostu o to, że tam już było trochę za różowo. Poza akatsuki na szerszą skalę nic sie nie działo, w Konosze też nie. A tu taka 'miła' niespodzianka.

Łosiu, mam zamiar dopiero obejrzeć Full Metal Alchemist, podobno bardzo dobre. Tematyka jest strasznie ciekawa i zupełnie odbiega od innych anime, gdzie przeważnie się napierdzielają, haha.
Natomiast z czystym serduszkiem polecam Attack on Titan <3 lovlovlov

Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić

Dobra jopro, teraz możemy porozmawiać, bo ochłonęłam. O BOŻE! CO TO BYŁO! Najbardziej wstrząsające odcinki od śmierci babci Chio, jezu!

To od początku. Uwielbiam moment kiedy Naruto pojawia się w wiosce i kosi kilku Painów naraz. Jeju, pokazuję wtedy taką moc jak Goku w DB<3 I już wiem o co chodzi Ci z tymi urywkami - były najbardziej nędzne jakie widziałam, ale to na szczęście trwało tylko kilka momentów. No i ta walka jak przemienił się dziewięcioogoniastego... No może być, ale... NAGATO! O jaaa, już wiem o co Ci z nimi chodziło. I smutek, żal i rozpacz. I nie wiem co o nich powiedzieć... Polubiłam Nagato mimo tego wszystkiego co zrobił i kurde ten Tobi... To przez niego wszystko. Ech, masakra.

Bardzo brzydki post, no ale emocje, haha.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaArgelian
Widzę ulka, że dotarłaś do nalepszych docinków :D Jopro ma rację, wreszcie coś się zadziało bo nudnawo się robiło :D Ale!! Im dłużej się czeka tym lepiej smakuje potrawa :q
"Przepraszam, Sasuke. Nie będzie innego razu."

www.argelian.bloog.pl
Najbardziej wstrząsające odcinki od śmierci babci Chio, jezu!

A Itachi? Deidara? : (

Tak, ten moment, kiedy Naruto wraca i widzi to pobojowisko jest jedną z moich ulubionych scen. Czułam niedowierzanie, że Konohy już najzwyczajniej nie ma, została zrównana z ziemią. I tak jak Ty dopiero przy spotkaniu Dresa z Nagato pokochałam całą trójkę. Tzn Yahiko był głupi, w sensie że niemądry, hahaha. Dlatego jego nie polubiłam od razu xD No nie wiem, jakoś tak. No sorry, nie pamiętam, czy to było w anime, ale on myślał, że Nagato ma na imię Reksio ahahahah myślałam, że padnę. Reksio, Boże.
A najbardziej to mi szkoda Konan : (
Taka kochana : (

Hmm, Deidara i Itachi to inna bajka. Deidara swoją sztukę chciał pokazać światu i z własnej woli zginął. Sasek już nic by mu nie zrobił, ale on musiał pokazać. No i tu była zwykła złośc, że akurat go polubiłam a ten bang i go nie ma.
Itachi to już w ogóle nie wiem co myśleć. Uwielbiam go, ale wg jest najbardziej emo na świecie. Trochę za duża ta wola ognia u niego była. I fajnie, że za wszelką cenę chciał bronić Konohy, ale w sumie przez to Sasuke stał się idiotą. Więc tutaj tylko żal.
A na babci Chio to płakałam jak mówiła Naruto, że zostanie hokage. To było piękne.

I jeszcze ten moment kiedy blondynek wraca na pobojowisko, a wszyscy go witaja jak bohatera, a Ino mówi, że mogłaby się w nim zakochać. I ten słodki przytulasek od Sakury <3

Teraz są te odcinki z retrospekcjami i ciężko mi się je ogląda bo w sumie większość rzeczy już było. Ale tam gdzie Sasek dobry to oglądam:(

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Ej, z tymi retrosami to żal w ogóle. Czaisz, że jeden odcinek był TYLKO z retrosami? No co to ma być?

A co do Itachiego... Plan miał, dobre chęci miał, niby wszystko przemyslane i wgl, ale nie wziął chyba pod uwagę jednego - jego brat to idiota. Amen.
O a chciałabym się wypowiedzieć w pewniej kwestii, która mnie frustruje i przez którą zwątpiłam w Deidarę, a przecież ja go lovlovlov hahah
Ale nie chcę Ci spoilerować, więc tylko się upewnię, czy może jednak wiesz o co chodzi.
Soł... wiesz o co kaman z edo Tensei? Dlaczego oni mają czarne oczy i wyglądają, jakby się mieli zaraz rozsypać?

http://upload.wik...v.png.jpeg

A tak odnośnie walki Deia i Saska - jak sobie przeanalizowałam to doszłam do wniosku, że Kisiel to idiota (wow, jak oryginalnie). No jak, do cholery, Sasuke, który ledwo się ruszał, był w stanie w ciągu kilku sekund wykaraskać się z tego ataku? Przyzwał Mandę, rzucił na niego genjutsu i jeszcze technikę czasoprzestrzenną? super....

Ej, z tymi retrosami to żal w ogóle. Czaisz, że jeden odcinek był TYLKO z retrosami? No co to ma być?

Jak dla mnie to taki trochę zapychacz. Po co tam wspomnienia o Inarim np? Jedyna fajna retrospekcja to ta Iruki, bo w sumie mały Narutek było słodziutki i taki biedny.

O a chciałabym się wypowiedzieć w pewniej kwestii, która mnie frustruje i przez którą zwątpiłam w Deidarę, a przecież ja go lovlovlov hahah
Ale nie chcę Ci spoilerować, więc tylko się upewnię, czy może jednak wiesz o co chodzi.
Soł... wiesz o co kaman z edo Tensei? Dlaczego oni mają czarne oczy i wyglądają, jakby się mieli zaraz rozsypać?
http://upload.wik...v.png.jpeg

Że zmartwychwstają i są kontrolowani, ta? Tzn. Deidara przez Kabuto był kontrolowany czy coś? A Itachek też powstał i dalej wiochy chciał bronić chyba. Coś tam poczytałam, ale nie pamiętam juz o co cho.

A tak odnośnie walki Deia i Saska - jak sobie przeanalizowałam to doszłam do wniosku, że Kisiel to idiota (wow, jak oryginalnie). No jak, do cholery, Sasuke, który ledwo się ruszał, był w stanie w ciągu kilku sekund wykaraskać się z tego ataku? Przyzwał Mandę, rzucił na niego genjutsu i jeszcze technikę czasoprzestrzenną? super....

Hmm, co do tego to może dziwne, ale to w końcu Uchicha Sasuke, haha. Deidara jak dla mnie miał beznadziejną technikę walki i te jego wybuchy były nędzne, a Sasek brał lekcje od Oro i miał go już wtedy w sobie, więc kto wie czy tam trochę czakry nie pożyczył. Mnie dziwi to, że Oro się nie wydostał, bo przecież on chyba nie był zapieczętowany, nie? Czy był? Sasuke miał silną wolę, ale żeby aż tak trzymać Oroska pod kontrolą? Dziwne.

Argelian napisał:
Widzę ulka, że dotarłaś do nalepszych docinków Szczerzy zęby Jopro ma rację, wreszcie coś się zadziało bo nudnawo się robiło Szczerzy zęby Ale!! Im dłużej się czeka tym lepiej smakuje potrawa

No te odcinki były piękne i z zapartym tchem obejrzałam chyba 10 na raz, haha. Mam nadzieje, że coś takiego jeszcze będzie...
Edytowane przez Prefix użytkownikaulka_black_potter dnia 03.02.2014 12:31

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Heh, z tym Oro to nawet bardzo dziwne.
A Dei wcale nie miał beznadziejnych technik walki. Tak samo denerwuje mnie strasznie, jak ktoś klasyfikuje go jako najsłabszego w Akatsuki, no szlag mnie trafia. W tym przypadku należy zadać tylko jedno pytanie: jak przeciwnik uciekłby przed C4 ? Bez technik wzrokowych albo sensorycznych nawet nie ma szans, żeby ktokolwiek przed tymi minibombami uciekł. w akatsuki mógłby to być jedynie Tobi, Nagato i Itachi.

No więc odnośnie tego ożywienia:
Strasznie nie podoba mi się tłumaczenie odcinku SasoDei vs Sai Kankarou i spółka, bo co drugie słowo to przekleństwa, to strasznie psuje efekt. Deidara to ****ek i pierwszy raz chciałam, żeby go szlag trafił. z drugiej strony super sprawa, że wydobył z Saia taką imołcję

randomc.net/image/Naruto/Naruto%20Manga%20-%20518%20-%2001.jpg

A tak ogółem to doszłam do wniosku, że w Akatsuki większość osób nie była jakimiś popaprańcami, tylko kierowali się jakimiś ideologiami, po to tam byli. Jedynie Hidan i Deidara stanowią wyjątek - najzwyczajniej w świecie psychopaci.

A największy fail był taki, że w fillerach ożywili Hidana, a on przecież nie umarł lol

A Dei wcale nie miał beznadziejnych technik walki. Tak samo denerwuje mnie strasznie, jak ktoś klasyfikuje go jako najsłabszego w Akatsuki, no szlag mnie trafia. W tym przypadku należy zadać tylko jedno pytanie: jak przeciwnik uciekłby przed C4 ? Bez technik wzrokowych albo sensorycznych nawet nie ma szans, żeby ktokolwiek przed tymi minibombami uciekł. w akatsuki mógłby to być jedynie Tobi, Nagato i Itachi.

Dla mnie najsłabszy był Sasori. Ni w ząb nie przekonują mnie lalkarze i tylko on z Akatsuki był dla mnie nieporozumieniem. A Dei może i nie był najsłabszy, ale był najbardziej psychopatyczny. Powienien byc w parze z Hidanem właśnie, haha.

A i odnoście technik wzrokowych to ten cały Rinnegan w porównaniu z Sharinganem jest beznadziejny. Oczywiście to moja subiektywna opinia, ale nie dość, że brzydko wygląda to jakoś tak Sharingan wydaje się lepszy. Ja wiem, ozywianie ludzi to super sprawa, ale coś mi jednak w nim nie posi.

No więc odnośnie tego ożywienia:
Strasznie nie podoba mi się tłumaczenie odcinku SasoDei vs Sai Kankarou i spółka, bo co drugie słowo to przekleństwa, to strasznie psuje efekt. Deidara to ****ek i pierwszy raz chciałam, żeby go szlag trafił. z drugiej strony super sprawa, że wydobył z Saia taką imołcję

randomc.net/image/Naruto/Naruto%20Manga%20-%20518%20-%2001.jpg

Czasami jak piszesz tym swoim slangiem to nie mam pojęcia o co Ci chodzi, więc może lepiej żeby doszła najpierw do tych odcinków;p

A tak ogółem to doszłam do wniosku, że w Akatsuki większość osób nie była jakimiś popaprańcami, tylko kierowali się jakimiś ideologiami, po to tam byli. Jedynie Hidan i Deidara stanowią wyjątek - najzwyczajniej w świecie psychopaci.

A największy fail był taki, że w fillerach ożywili Hidana, a on przecież nie umarł lol

Oczywiście, że każdy miał jakieś swoje ideologie. Zwykli idioci nie mogliby zajść tak daleko. W gruncie rzeczy to oni wszyscy są inteligentni i prawie każdy z nich miał swój cel bycia w Akatsuki.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

oni wszyscy są inteligentni

Co jak co ale Hidan nie był inteligentny.

Dla mnie najsłabszy był Sasori.

Ja bym go dała na przedostatnie miejsce. Hidan był najsłabszy. Oprócz swojego rytuału i dobrego taijutsu nie miał do zaoferowania nic. Sasori miał Hiruko, marionetkę Kazekage, swoich rodziców, Teatr 100 Lalek i jeszcze siebie. Wszystko przesiąknięte trucizną i Sakura miała szczęście, że była medykiem a Babcia lalkarzem. Natrafił na złych przeciwników, tyle. Poza tym on dał się zabić, jakby nie było.

Czasami jak piszesz tym swoim slangiem to nie mam pojęcia o co Ci chodzi, więc może lepiej żeby doszła najpierw do tych odcinków;p

HAHAHAHA Boże.
Chodziło mi tylko o to, że Deidara sprowokował Saia i to mocno. Dzięki temu Sai wydobył takie emocje, jak jeszcze nigdy. Szczerze się zdziwiłam.

Rinnegan w porównaniu z Sharinganem jest beznadziejny

WAT
Gdyby nie Rinnegan to Obito juz dawno wąchałby kwiatki od spodu.
Obito miał sharingana, nawet mangekyou chyba, a i tak prawie dał się zabić byleby tylko zdobyć rinnegana. To były najsilniejsze oczy jakie mogły być, w końcu należały do Mędrca Sześciu Ścieżek. Co do wyglądu to mi się podoba. Z rinneganem nawet największy debil mógłby z palcem w tyłku wybić nie najgorszych shonobi.

Wiem, że temat został zdominowany przez Naruto, jopro i mnie, ale zaraz skończą mi się odcinki i mam dylemat. Nie wiem za co się teraz zabrać. Myślę nad One Piece, Deatch Note albo Bleach? Co o tym myslicie? (i tak odpowie mi tylko jopro, ale żeby nie było to pytam wszystkich).

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Haha xD

Death Note obowiązkowo, nawet nie ma się nad czym zastanawiać. Genialny klasyk. Ja teraz oglądam Sora no Otoshimono :D

A Death Note jest długie? Ja to napaliłam się trochę na One Piece, oglądałaś?

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Nie, One Piece ma brzydką kreskę, tematyka mi nie przypadła do gustu i jest strasznie długie. DH ma 37 odcinków bodajże.

Własnie dużo osób skarży się na tę kreskę, a mi się podoba. Obejrzałam 3 odcinki i jakoś tak chcę więcej. Poza tym, brat strasznie polecał. Jednak zacznę od Death Note skoro to takie krótkie: D

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaBankai
One Piece to najlepszy tasiemiec. Kreska na początku może zniechęcać ale nie zapominajmy że to anime z 1999 roku bodajże. Z biegiem odcinków kreska i animacja się poprawia i stoi na dużo wyższym poziomie niż w obecnym Naruto. Fabuła jak na tyle odcinków jest idealnie przemyślana nic nie bierze się z powietrza i ma skutki w przyszłości co świadczy o tym że autor idealnie przemyślał historię na wiele odcinków do przodu. Anime to jako jedno z niewielu jest tak zbudowane że fabuła z czasem jest co raz lepsza, nie wypala się wciąga jeszcze bardziej. Podsumowując One Piece > Naruto , Naruto skończyło się na walce braci Uchiha.

Bleach hmmm dobre anime ale mam mieszane uczucia, Pierwsze 20 odc nudyyyyyyyy wręcz masakra ale gdy zaczyna się arc Soul Society omnomnomon wszystko wynagradza :D Później przez 250 odc wszystko jest super: walki, postacie, fabuła, animacja etc. Wielka walka na koniec super wszystko i moim zdaniem na tej walce powinno się skończyć anime ale autor ciągnął to dalej i znowu zrobilo sie nudno. Anime zostało przerwane ale manga wydawana jest ciagle i trzyma wysoki poziom. Sam nie wiem jak to powiedzieć.. polecam Bleacha ale nie umywa się przy One Piece.

Polecam również Fairy Tail chyba drugi najlepszy tasiemiec :)

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: