Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Kto po zabiciu Voldemorta bêdzie najgro¼niejszym czarodziejem na ¶wiecie?
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 21.05.2016 14:37
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Ah tak? Niby od kiedy broñ palna ma w sobie zaklêcia? Np. zanik pamiêci, alohomorê i inne? Wybacz, ale tutaj nawet nie ma nawet porównania. Mo¿e i wiatrówka strzeli raz a porz±dnie, szybciej i konkretnie, ale to jedyna cecha przewa¿aj±ca ró¿d¿kê. Wymieñ mi jeszcze jakie¶ inne plusy posiadania broni, ni¿ ró¿d¿ki A po co jej zanikanie pamiêci czy otwieranie drzwi? Ona ma tylko zabijaæ :/ Nawet je¿eli, to "co¶" co trzyma ró¿d¿kê, w³a¶nie u¿y³o zaklêcia i jest mysz±? Nie wydaje mi siê. Jak mysz mo¿e u¿yæ zaklêcia? Wyobra¼ sobie, ¿e chodzi³o mi o cz³owieka ![]() ¦miercio¿ercy nie byli by na tyle g³upi, musieli mieæ jaki¶ plan. Nie mogliby by przecie¿ ot tak wej¶æ do ¶wiata mugoli i rozpocz±æ mordy. To by³yby tzw. Ciche akcje. Po za tym chyba nie chodzili by sobie ot tak, po ulicach z ró¿d¿k± w rêce? No b³agam. Na cichych akcjach niewiele by zdzia³ali, w koñcu ka¿dy mugol dowiedzia³by siê przez media o istnieniu czarodziejów i wypowiedzianej przez ów akcje wojnê. Zostaliby ostrze¿eni przed pojawiaj±cymi siê znik±d postaciami, byliby w gotowo¶ci. Nie rozumiem, sugerujesz, ¿e czarodziej jest mniej magiczny od mugola? No nie wierzê ![]() Ale ty nie jeste¶ czarodziejk± I podczas takiej wojny mog³aby¶ pa¶æ z r±k bezimiennego czarodzieja. A ty za nimi trzymasz. Ale to odchodzi od tematu ![]() Po co? Odpowied¼ jest prosta. Maj± pewne poczucie bezpieczeñstwa. A, i chcê podkre¶liæ, ¿e wiêkszo¶æ mog³aby tak post±piæ, wiadomo takie postacie, które pamiêtaj± terror Voldiego nie skusz± siê na tê propozycjê. Ale m³odzi czarodzieje? Szczerze mówi±c, gdybym nie zna³a historii Toma Riddle, do³±czy³abym do ¦miercio¿erców. Co nam zapewniaj±? Szansê na prze¿ycie Tylko ¿e Voldiego bêd± pamiêtaæ ju¿ sze¶cioletnie dzieci. To bêdzie legenda z³a, tak samo ¦miercio¿ercy. Wiêc nikt siê do nich nie przy³±czy, ochronê zapewniaj± nijak±. Wcale nie lepsz± od dobrych czarodziejów. Có¿, to ¶wiat fantasy, tam kto¶ taki móg³by zaistnieæ. Móg³by ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 21.05.2016 17:34
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Ale ty nie jeste¶ czarodziejk± I podczas takiej wojny mog³aby¶ pa¶æ z r±k bezimiennego czarodzieja. A ty za nimi trzymasz. Ale to odchodzi od tematu ![]() G³upia nie jestem, wiem. Ale jak ogl±dasz film, to chyba normalne, ¿e siê wczuwasz w jedn± ze stron i jej "kibicujesz"? Albo mi siê wydaje ^^ Odpowiedzia³abym na resztê twoich wytycznych, ale nie chcê robiæ spamu, bo nie mam za wiele do powiedzenia ![]() Tak wiêc, jak mówi³am, moim zdaniem najgro¼niejszym bêdzie kto¶ z kierunku sawanny, czyli Afryka oraz prawdopodobnie - ¦miercio¿ercy, ale przez Animaga mam w±tpliwo¶ci haha Chocia¿ ta teoria o transmutacji i Afryce, chyba najbardziej mi siê podoba. Ale czy¿ wojna mugoli z czarodziejami nie by³aby intryguj±ca? Jestem bardzo ciekawa co by z tego wynik³o. Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
|
Dodany dnia 21.05.2016 18:37
|
|
![]() You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1 Postów: Dom: Brak przydzia³u Punkty: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.70 |
Tak wiêc, jak mówi³am, moim zdaniem najgro¼niejszym bêdzie kto¶ z kierunku sawanny, czyli Afryka oraz prawdopodobnie - ¦miercio¿ercy ¦miem zauwa¿yæ, ¿e ¶miercio¿ercy poginêli/wyl±dowali w Azbakanie/stwierdzili, ¿e nie bêd± walczyæ dla osoby, która ju¿ nie ¿yje. Co do Afryki. Uwa¿am, ¿e wiêksze zagro¿enie stanowiliby amerykañscy czarodzieje. JO mówi³a, ¿e oni nie u¿ywaj± ró¿d¿ek, a poza tym musz± byæ lepszymi magami, bo podobno ma³o, który europejski czarodziej to umie. Argument o mordowaniu wszystkiego z ró¿d¿k± upada, przynajmniej w Ameryce. Wiêc nikt siê do nich nie przy³±czy, ochronê zapewniaj± nijak±. Wcale nie lepsz± od dobrych czarodziejów. Dobrzy czarodzieje padali jeden po drugim, ale do tego przyczyni³a siê raczej pewna zapora mentalna. Zabili Kowalskiego. Kowalski by³ podobno dobry. Nie mam z nimi szans. Ci dobrzy czarodzieje nie byli taki dobrzy, ¶miercio¿ercy bronili siê strachem. Taka mafia. Nie bêdziesz z nimi walczy³, bo wiesz co zrobili. A jak po ciebie przyjd±, nie dasz z siebie wszystkiego. |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 21.05.2016 18:49
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Uwa¿am, ¿e wiêksze zagro¿enie stanowiliby amerykañscy czarodzieje. JO mówi³a, ¿e oni nie u¿ywaj± ró¿d¿ek, a poza tym musz± byæ lepszymi magami Tego to nie wiedzia³am. Muszê przyznaæ, ¿e ca³kiem ciekawa teoria. Rowling wspomina³a, ¿e Afrykañczycy s± najlepsi w Transmutacji ale w³adanie bez ró¿d¿ki... Musi byæ niez³e. Ciekawa jestem, jakie s± tego konsekwencje. Jakie mo¿liwo¶ci. Dziêki tobie zaliczam Amerykê do "najgro¼niejszych", dziêkujê. abili Kowalskiego. Kowalski by³ podobno dobry. Nie mam z nimi szans. Ci dobrzy czarodzieje nie byli taki dobrzy (...) Zgadzam siê, po czê¶ci. A wiêc mamy teraz Afrykê i Amerykê, ca³kiem nie¼le. Ciekawe co z Azj±. No i bieguny... Pasuje mi tutaj zwi±zanie z zorz± polarn±, mo¿e co¶ zwi±zanego z duchami? ![]() Mimo tego wszystkiego, przyznam, ¿e zawsze bêdê zwolenniczk± ró¿d¿ek i Europy ^^ Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Wymowny |
Dodany dnia 22.05.2016 16:46
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 64 Dom: HufflepuffPunkty: 4078 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.05.16 |
A ja my¶lê, ¿e ka¿dy móg³by zaj±æ miejsce Voldemorta gdyby tylko chcia³, oczywi¶cie uprzednio wykazuj±c siê jakim¶ czynem godnym uwagi, aby przeprowadziæ na swoj± stronê jak najwiêksz± liczbê ludzi. To wyrzek³szy, przewróci³ talerz dnem do góry Na znak, ¿e je¶æ nie bêdzie, i milcza³ ponury W hogwarcie Felix Caldwell Nie mogê byæ kochankiem, bêdê bohaterem. |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 22.05.2016 20:00
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Koñczymy z Tygodniem Z Tematem! 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjació³ko ma najdro¿sza! Pisaæ wiersze sprawa "prosta" W dniu mi³o¶ci co¶ wypada, Prawie g³owa mi odpada... Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em, Jestem Ci go jednak winien. Szko³a chyba ciê wykañcza, Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem, Nie otworze ich wiêc z hukiem, Bo z têsknoty ju¿ usycham I w te k±ty je upycham. Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki ¯ycie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw
kospirre
Slytherin

Hufflepuff