Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Anime
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 23.02.2014 21:30
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Bankai napisał(a): One Piece to najlepszy tasiemiec. Kreska na początku może zniechęcać ale nie zapominajmy że to anime z 1999 roku bodajże. Z biegiem odcinków kreska i animacja się poprawia i stoi na dużo wyższym poziomie niż w obecnym Naruto. Fabuła jak na tyle odcinków jest idealnie przemyślana nic nie bierze się z powietrza i ma skutki w przyszłości co świadczy o tym że autor idealnie przemyślał historię na wiele odcinków do przodu. Anime to jako jedno z niewielu jest tak zbudowane że fabuła z czasem jest co raz lepsza, nie wypala się wciąga jeszcze bardziej. Podsumowując One Piece > Naruto , Naruto skończyło się na walce braci Uchiha. Słyszałam właśnie, że fabuła jest czasem dośc schematyczna tak jak w DB, ale strasznie chce to zobaczyć. Jednak nie zgodze się z tym, że Naruto kończy się na walce Saska z Itachim. Ta walka była świetna, ale to jak Naruciak rozwalił Paina było mega i tyle emocji co przy tym pojedynku to przez całe anime nie było. Teraz jestem przy początku Wielkiej Wojny, no i trochę nudzi, ale mam nadzieję, ze dalej się rozwinie. Oczywiście nie mog porównywać tego do innych anime, bo poza kisielowskim tasiemcem oglądałam tylko DB i SK, ale uwielbmiam Naruto. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Bankai |
Dodany dnia 23.02.2014 21:38
|
![]() Postów: 96 Dom: GryffindorPunkty: 750 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 02.01.14 |
Ja nie mówię że Naruto skończyło się poz względem fabularnym tylko pod względem technicznym. Kreska i animacja w pewnych momentach sięgały już dna ale nie chce mi się już nad tym rozwodzić zrobiłem to już na innym forum. Naruto to wciąż dobre anime ale One Piece jest ligę wyżej
|
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 23.02.2014 21:45
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Aaa, już myślałam, że ci o fabułę chodzi. Daj link do tego innego forum to sobie poczytam. Wychodzi na to, że następne w kolejce jest OP, ale przedtem ogarnę jeszcze szybciutko Death Note. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Bankai |
Dodany dnia 23.02.2014 21:54
|
![]() Postów: 96 Dom: GryffindorPunkty: 750 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 02.01.14 |
Death Note również dość dobre tutaj cały temat poświęcony kresce w Naruto http://shippuuden...ad_id=2836
|
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 24.02.2014 15:12
|
Dałeś mi link do całego forum, a ja chciałam tylko ten temat o kresce. No ale poszukam sobie sama, bo co nieco orientuje się na tej stronce;p A co powiecie o vlogach o anime? Oglądacie coś? Macie jakiegoś ulubionego vlogera? Ja ostatnio zajarała się Bukim -> http://www.youtub...r/Bukiplay Może nie do końca się z nim zgadzam we wszystkim, ale świetnie recenzuje nowe odcinki animie i wychodzące chaptery. Tyle w nim pasji, ach. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 24.02.2014 15:48
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: RavenclawPunkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Za vlogerami nie przepadam, natomiast dużo się dowiedziałam z forum shippuden.pl, na które nie wchodzisz :C No Buki ma dobre recenzje i w większości się z nim zgadzam, chociaż wiadomo, że nie we wszystkim. A ten temat co dał Bankai to przecie jest ten o kresce. Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał ![]() Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
|
Youka |
Dodany dnia 27.02.2014 11:58
|
![]() Postów: 167 Dom: SlytherinPunkty: 481 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 20.02.14 |
Witam~ Jeśli chodzi o kreskę w Naruto, to muszę się zgodzić. Od jakiegoś już czasu mi się wydawało, że kiedyś była jakaś ładniejsza. Zmiana kreski była też w Bleachu w pewnym momencie, ale to akurat na dobre wyszło. Z takich anime powyżej 100 odcinków (nie jestem pewien, od ilu dokładnie odcinków można coś nazwać tasiemcem...), oglądałem D.Gray-mana i InuYashę. To ostatnie oglądałem dwa razy i pewnie obejrzę po raz kolejny. Fairy Tail i Gintamę mam w zawieszeniu na razie. Przechodząc do ulubionych, zaszczytne miejsce w ich gronie przypada InuYashy właśnie, oprócz tego znajdą się tu także Trinity Blood, Steins;Gate, Mononoke oraz, uwaga, Kuroko no Basket. Moi ulubieni bohaterowie to Kusuriuri, Sesshoumaru, Mikami Teru, Fushimi Saruhiko, Date Masamune, Badou Nails i Katsuragi Keima. Miło mi poznać. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 27.02.2014 23:23
|
Obejrzałam Death Note :x :x :x :x ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Youka |
Dodany dnia 27.02.2014 23:36
|
![]() Postów: 167 Dom: SlytherinPunkty: 481 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 20.02.14 |
I jak wrażenia? |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 27.02.2014 23:39
|
No kurde, jest niedosyt. Ogólnie całość mi się podobała, ale od czasu kiedy zabili L. to jakoś tak nie teges... To znaczy, końcówka strasznie trzymała w napięciu, ale to, że Matsuda postrzelił Raito, a ten jeszcze sobie biegał było dość dziwne. No i ten cały N. nie przypadł mi jakoś do gustu. Kurde, mogli jakieś epickie zakończenie dać, ale nie jak Kira leży sobie na schodkach i patrzy w niebo, a tam gdzieś L. i Misa, ech... ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Youka |
Dodany dnia 27.02.2014 23:44
|
Przyznam szczerze, że ja na samym końcu się rozkleiłem. Dosłownie. A niedosyt też się pojawił, głównie dlatego, że mojej ulubionej postaci było trochę za mało. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 28.02.2014 08:56
|
Ja się rozklejałam przez całą serię i do połowy ostatniego odcinka, kiedy jeszcze nie wiadomo było czy Mikami ich zabije czy nie. Ale końcówka strasznie mnie zawiodła, no po prostu, liczyłam na to, że chociaż pokażą reakcję Misy i całego świata po schwytaniu Kiry. I w sumie trochę brakowało mi Ryuzakiego. Nawet bardzo. Jego sposób jedzenia słodyczy i picia kawy był boski. Near i Mello nie byli już tak fajni. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Youka |
Dodany dnia 28.02.2014 11:10
|
Bardzo wiele osób uważa, że po śmierci L się skiepściło, jak widzę. No na pewno był to swego rodzaju przełomowy moment i mnie też trochę to potem zgrzytało, ale Mikami... O losie, ile ja bym dał, żeby trochę więcej go było w całej serii. ;_; |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 28.02.2014 11:14
|
No Mikami był dobrą postacią. W sensie to jego uwielbienie do Kiry i szaleństwo było o wiele bardziej przekonujące od zachowania Takady, której zdzierżyć nie mogę. Już wolę Misę - Misę i Matsudo niż ją jedną. No i ogólnie na końcu jak usłyszał w końcu głos Raito, to było to świetnie zrobione. Jednak zakończenie naprawdę mogło być lepsze. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Youka |
Dodany dnia 28.02.2014 12:37
|
Dla mnie zakończenie było dobre, takie skłaniające do refleksji. Właśnie dlatego, że nie było z epickim rozmachem, tylko tak leżał tam na tych schodach... Człowiek, który miał takie wzniosłe plany, był już niemal bogiem przecież, i jak skończył? Zdechł jak pies (za przeproszeniem), a za parę lat nikt już pewnie nie będzie o nim pamiętał nawet. To strasznie smutne, przynajmniej mnie dogłębnie poruszyło. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 28.02.2014 17:21
|
Możliwe, że było to smutno i nie mówię, że nie, ale wkurzyło mniw to, że na tym koniec. A co ze zwolennikami Kiry? A co dalej z Misą Amane, Nearem i resztą? Chciałabym, żeby było pokazane co tam się z nimi działo, chociaż przez jedną minutkę. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Youka |
Dodany dnia 28.02.2014 17:36
|
Cóż, to już kwestia gustu. Być może w mandze jest to jakoś inaczej przedstawione, nie wiem, nie czytałem. |
|
|
|
Bankai |
Dodany dnia 28.02.2014 17:48
|
@Youka Skoro oglądasz Kuroko no Basket to co powiesz na temat drugiego sezonu ?
|
|
|
|
Youka |
Dodany dnia 28.02.2014 18:34
|
Jest osom! Boli mnie czekanie na kolejny odcinek, to jakaś tortura (pierwszy sezon zacząłem oglądać jak już większość odcinków wyszła). Nie wiem naprawdę, co mogę więcej powiedzieć, to jest po prostu niesamowite. Podobnie jak niesamowity jest sam fakt, że anime o sporcie podbiło moje serce. Chyba jeszcze żadna seria nie zapewniła mi takich emocji. *^* |
|
|
|
Bankai |
Dodany dnia 28.02.2014 18:55
|
Hhahaah mam to samo! Najgorsze było czekanie na nowy odcinek podczas meczu z Akademią Too ( czyt. drużyna Aomine ) gdy mecz trwał bodajże 5 odcinków A teraz jeszcze Kuroko zacznie rzucać to już w ogóle będzie ekstra A gdy mowa o sportowych anime to obejrzałem kilka i w sumie wszystkie mi się podobały nawet bardzo. Kapitan Tsubasa czyli po prostu legenda wśród anime ( szwagier mi je pokazał bo to troszkę nie moje czasy ale polecam! ) Area no Kishi anime zapowiadało się super ale po 37 odc. zdjęto je z anteny przez małą oglądalność nie mam pojęcia czemu super fabuła nadająca się na świetnego tasiemca.. Ace of Diamond - anime z tego sezonu i teraz uwaga... o Baseballu? jak na razie wyszło 20 odc. seria zapowiada się super. Przyjemna kreska przemyślana fabuła i wiele wiele barwnych postaci z głównym bohaterem na czele Nigdy nie wiedziałem o co chodzi w baseballu a teraz powoli zacząłem go ogarniać ;o Kolejny plus dla tego anime
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Hufflepuff

Gryffindor
Ravenclaw