Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Wasze zdanie o Zgredku
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 20.05.2014 10:03
|
![]() Ostrze¿enia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
W HP i Komnacie Tajemnic bardziej mnie irytowa³ ni¿ ¶mieszy³. To zamkniêcie portalu ( problemy z barierk± ), zaczarowanie t³uczka - takie sobie metody ^^ na odstraszenie pana Pottera przed powrotem do szko³y. Najlepiej podoba³ mi siê w KP i I¦...Ta walka ze Stworkiem ;p ( jak mu zêby wybi³ ), a w ostatniej czê¶ci udowodni³ jak wielkodusznym i zdolnym do po¶wiêceñ jest przyjacielem. Uwa¿am, ¿e bardzo fajnie przedstawili go w ekranizacjach - tak w 80% sobie Zgredzia wyobra¿a³em ;p ![]() ![]() |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 20.05.2014 10:10
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Na pocz±tku, w KT, Zgredek by³ trochê irytuj±cy... nawet bardziej ni¿ trochê. Chcia³ dobrze, a pakowa³ Harry'ego w k³opoty. Pamiêtam jak siê trzyma³o skarpetkê i g³osem Zgredka: "Zgredek dosta³ skarpetkê". Ogólnie lubiê tego skrzata. Fajnie by³oby mieæ go w domu. Szkoda tylko, ¿e w filmach jego rolê dwa razy przypisano Neville'owi, a scenê ze Stworkiem w skrzydle szpitalnym w ogóle pominiêto. Szkoda, ¿e umar³. Zawsze p³aczê na tym momencie w filmie (w ksi±¿ce zreszt± te¿). ![]() Loki: Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewaæ ~ £apa ![]() Uwielbiam te¿ jak dostajesz sza³u i zamieniasz siê w tê wielk± zielon± bestiê.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzê ci moj± tajemnicê. Zawsze jestem z³y. ![]() ![]() Nie¼le. Chc± mnie zamkn±æ w metalowym pudle i zanurzyæ w wodzie. Nie. Jest gorzej ni¿ my¶la³em. ![]() No bo czym jeste¶my? Zespo³em? Nie, nie, nie. Mieszank± wybuchow± nios±c± chaos. *** ![]() Nie b±d¼ jeleñ, nie fikaj. ![]() Matka wie ¿e ukrad³e¶ jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowie¶æ o Jonaszu? - Traktowa³bym j± raczej jako metaforê. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosi³ mnie? ![]() Co, stawali¶cie na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszê imprezê do was. ![]() We¼ mnie nie strasz. Co to by³o, robi³ mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imiê Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostêpne 400% mocy. Iron-Man: Dziêki. ![]() Nie gniewam siê, p±czuszku. Masz niez³y prosty. ![]() Ta wied¼ma miesza ci w g³owie. Jeste¶ od niej silniejszy, m±drzejszy. Jeste¶ Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko p³acê, wszystko budujê i dbam ¿eby¶my byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakowaæ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpu¶ci³a, to faceci nie z tego ¶wiata, bogowe czy co¶. - Bóg jest tylko jeden! I g³owê dam, ¿e tak siê nie ubiera. ![]() - No jasne. Z³oty ch³opiec w z³otej zbroi. Co zostanie jak j± zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jeste¶ wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmie¶ci³o siê do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw siê w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten m³ot i oka¿e siê go godny posi±dzie moc Thora. ![]() Thor: Loki mo¿e i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabi³ 80 ludzi w ci±gu dwóch dni. Thor: By³ adoptowany. - Nie bêdê z tob± walczy³ bracie. - Nie jeste¶my braæmi. ![]() Piek³o rozbrzmiewa jêkami jego ofiar. ![]() - O, kontratakuj±. - No wiesz, m³odzi s±. - Do stu piorunów, szanuj mowê ojczyst± - D³ugo mi tego nie wybacz±. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostsz±. Nie jeste¶cie godni. ![]() - A jakby wsadziæ m³ot do windy? Uniesie j±. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczy³em co¶ we ¶nie. Muszê to wyja¶niæ. Tutaj siê nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma siê dobrze. ![]() - I my¶lisz, ¿e mo¿esz mi zaufaæ? - Nie ufam ci. Matka ci ufa³a. W przesz³o¶ci. Nawet mimo naszych ci±g³ych sporów. Zawsze mia³a nadziejê, ¿e gdzie¶ w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja ju¿ nie istnieje i ju¿ ciê nie chroni. ![]() Mojego ¿ycia... Tato, nie nadajê siê na króla. Bêdê broniæ Asgardu i innych ¶wiatów do ostatniego tchu... ale nie mogê tego robiæ z tronu. Mimo swego szaleñstwa Loki rozumia³ w³adzê w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osi±gnê. *** ![]() O nie, bêdê ¿y³ wiecznie i bêdê ca³y z plastiku. ![]() ![]() Kto oka¿e siê godzien moc m³ota posi±dzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieli³am ciê w czaszkê ![]() Mam go spowolniæ? Czy wy¶lesz mu wiêcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicowaæ. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabia³em hipnozê. Nie lubiê. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. S³onko ju¿ zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w ty³ku. ![]() - Steve nie lubi takiego s³ownictwa. - A kopn±æ ciê w t±... ![]() Nie jest taki z³y, tylko trochê nerwus. Drugiego takiego nie ma na ca³ym ¶wiecie. Wszyscy lubi± wygrywaæ, a ten mój facet robi co mo¿e by walki unikn±æ, bo wie ¿e walkê wygra. ![]() - Co ci siê ¶ni³o? - ¯e jestem Avengersem, ¿e jestem kim¶ wiêcej ni¿ tylko pos³uszn± maszynk± do zabijania. ![]() Kocha to siê dzieci, ja mam u niego d³ug. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wst±p do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwyk³ych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja siê nie pocê. Ja b³yszczê. ![]() Thor móg³by choæ raz przys³aæ boga sprz±tania po sobie. Na pewno ma jak±¶ magiczn± miot³ê. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom mia³ wytrzymaæ si³ê Hulka. ![]() - Jak nas znale¼li? - Zaprosi³em ich. ![]() Nie poddam siê. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ê, ale jeep od Eddiego to za ma³o. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - S³u¿ysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzê w strach. Wierzê w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie by³am w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym cz³owiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Je¶li to jeszcze aktualne, to poproszê tego drinka. ![]() - ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chcia³em tronu. Chcia³em byæ równym tobie. ![]() - A ty co? B³yskawic siê boisz? - Nie darzê mi³o¶ci± tego, co zwiastuj±. - Chcesz zabraæ mi ukochan± planetê w odwecie za rzekom± zniewagê? Nie. Sprawujê nad ni± opiekê. - No rzeczywi¶cie, wspaniale siê ni± opiekujesz. Ludzie wy¿ynaj± siê milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzê tu porz±dek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jeste¶ potworem. - O nie. Potwór jest w¶ród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() ¯e urodzi³em siê by zostaæ królem. ![]() No dobrze. To mo¿e wolisz kogo¶ ze swoich nowych przyjació³? Wydaje siê, ¿e jeste¶ do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sob± cnót! Jaki¿ to wielki zaszczyt! Czujê, ¿e a¿ szalejê od sprawiedliwo¶ci. Chcesz us³yszeæ mowê o prawdzie, honorze i patrioty¼mie? Bo¿e chroñ Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobi³em tego dla niego. Uuuu. A by³a ju¿ na wyci±gniêcie rêki. Dziêki Tesseractowi mogli¶cie mieæ w³adzê, nieograniczon± moc. A wy co? Ciep³o i ¶wiat³o dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie siê, co znaczy prawdziwa w³adza. ![]() Przynoszê wam dobr± nowinê. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie mia³em prawa ciê winiæ. Wiem, ¿e chcia³e¶ mi pomóc, chroniæ mnie. Od tego s± przyjaciele. Mo¿emy ¿yæ z godno¶ci± - nie mo¿emy z ni± umrzeæ. Cz³owiek jest najgorszym ¼ród³em prawdy o sobie. Wszystko siê zmienia. To nie znaczy, ¿e na lepsze. Trzeba sprawiæ, by by³o lepiej. Nie mo¿na tylko gadaæ i mieæ nadziejê, ¿e samo siê poprawi. |
|
|
|
Mistkey250 |
Dodany dnia 08.06.2014 17:47
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 334 Dom: SlytherinPunkty: 4354 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 31.05.14 |
Okej. On jest ¶mieszny, ale to nie jest najwa¿niejsza z jego cech. Wystarczy³o go poprosiæ i on by ci na koniec ¶wiata pojecha³, ¿eby tobie by³o lepiej, a jeszcze ci powiedzia³ Dziêkujê za to, ¿e mog³em ci s³u¿yæ... ![]() Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie. ![]() Always. ![]() Je¿eli zastanawiasz siê czy przegrasz, przegrasz na pewno ![]() - A wiêc niech zwyciê¿y lepszy - zawo³a³ szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwa³ siê: - Owszem, zamierzam zwyciê¿yæ. |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 26.07.2014 22:01
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Bardzo lubiê Zgredka. To zabawna, sympatyczna postaæ, która pozostaje wierna Harry'emu do samego koñca. W KT trochê mnie irytowa³. Nas³a³ na g³ównego bohatera t³uczka, bo chcia³ go podobno ratowaæ... Ale w I¦ naprawdê mu pomóg³, szkoda tylko, ¿e przep³aci³ to ¿yciem ;< Edytowane przez Liliana2194 dnia 19.10.2019 12:44
![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spo¶ród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
miniczajo |
Dodany dnia 26.07.2014 22:11
|
![]() Postów: 18 Dom: GryffindorPunkty: 150 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 20.07.14 |
Tak jak ju¿ to powiedzieli moi przedmówcy. Zgredek by³ wierny, lojalny wobec Harry'ego (chocia¿ nie musia³ bo by³ ju¿ wolnym skrzatem) ale te¿ zabawny. Ciekawa postaæ. Pamiêtaj proszê, ¿e posty piszemy co najmniej trzylinijkowe ;] Pene Edytowane przez Penelope dnia 28.07.2014 17:49
|
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 15.08.2015 23:08
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Zgin±³ jak prawdziwy bohater, wolny skrzat, lojalny przyjacio³om do samego koñca. Jednak w "Komnacie Tajemnic" zachowywa³ siê najdelikatniej mówi±c nieodpowiedzialnie. Ta legumina na g³owie pani Mason, zamkniêty Portal, zaczarowany t³uczek, który móg³ Harry'ego nawet zabiæ... Tak chcia³ go chroniæ, ¿e by³by go w koñcu zabi³. Poza tym nie rozumiem jak móg³ chowaæ przed Potterem listy od przyjació³. To nie³adne zachowanie. No, ale koniec pokaza³, ¿e to naprawdê wspania³y druh, oddany przyjaciel, gotowy do po¶wiêceñ w imiê wiêkszych celów. Nawet siê wzruszy³em na filmie jak umiera³ na tej pla¿y... Nawet ja mam ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nathika |
Dodany dnia 28.08.2015 19:57
|
![]() Postów: 69 Dom: HufflepuffPunkty: 1644 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 01.08.15 |
Ja osobi¶cie uwielbiam Zgredka. Prawie zawsze, kiedy o nim czyta³am pomaga³ Harry'emu W sumie to mój ulubiony skrzat (konkurencji zbyt du¿ej nie ma). Szkoda, ¿e zgin±³ w ostatnim tomie. Zawsze my¶la³am, ¿e zostanie skrzatem Harry'ego, ale taki los
|
|
|
|
Pan_Aston |
Dodany dnia 28.08.2015 20:55
|
![]() Postów: 34 Dom: RavenclawPunkty: 1420 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 23.07.15 |
Zgredek to moja ulubiona postaæ ( jak widaæ po moim zdjêciu ). By³ super. W ka¿dym momencie w którym by³ zgredek by³o super ( oprucz jego ¶mierci, to by³ szok). Teraz mi sie przypomnia³o ¿e zgredek doszed³ w drugim tomie (czyli nie by³o go tylko w pierwszym...) a w pierwszym tomie czego¶ mi zawsze brakowa³o... Teraz wiem: ZGREDKA . No i w filmie naprawde fajnie wysz³y momenty ze zgredkiem, lecz wiele momentów z ksi±¿ki z nim, wyciêto .jeszcze mam tak± my¶l ![]() gdyby w 4 tomie zgredek nie znalaz³ sk¿eloziela (czy jako¶ tak) to by harry móg³ nie odnale¼æ pucharu i by Voldemort nie powróci³. Lecz te¿ móg³ si± nie zjawiæ w dworze i by zjawi³ siê Voldek i harry by zgin±³ ![]() Wiêc zgredek uratowa³ Harrego Hottera i zgino³ za niego
|
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 20.05.2016 21:18
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Zgredzie jest jedn± z najszlachetniejszych postaci w ca³ym HP. Zawsze chcia³ ratowaæ Harrego, nigdy by go nie zostawi³ na pastwê losu, przybywa³ by go ratowaæ, gdy tylko móg³. Po¶wiêci³ mu swoje ca³e malutkie serduszko, umieraj±c a tym samym ratuj±c przyjacielowi ¿ycie. Wiadomo, w Komnacie Tajemnic bywa³ mêcz±cy, ale to wszystko dla dobra Pottera. Uwielbiam zgredka, tyle dobra w tak malutkiej osóbce Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Andi Miller |
Dodany dnia 13.06.2016 23:57
|
![]() Postów: 76 Dom: SlytherinPunkty: 1151 Ranga: Prefekt Naczelny Slytherinu Data rejestracji: 11.06.16 |
Dla mnie Zgredek byl bardzo wa¿n± postaci± w ksi±¿ce. Poba³o mi siê, ¿e zawsze tak chêtnie wyra¿a³ chêæ do pomocy Harry'emy, a ostatecznie siê dla niego po¶wiêci³.. Odda³ ¿ycie. Bardzo wtedy p³akalam. Jakbym mog³a go wskrzesiæ, wykorzysta³abym szansê. Skrzat jest s³odki i milutki. Maj±c takiego w domu nie mia³abym serca kazaæ mu pracowaæ ciê¿ko. |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Hufflepuff

Gryffindor

Mistkey250
Slytherin