Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Specjalista ds. sprzedaży
11.04.2026 14:59
śniło mi się ostatnio (znowu), że znów działają newsy na hpnecie xD ta strona zryła mi beret na zawsze xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Harry Potter i Książę Półkrwi
Angelina Johnson
Ta czesc duzo wyjasnia. Można w niej doszukiwac sie najrożniejszych ukrytch zanczen i zapowiedzi ostatniej czesci Harrego Pottera. Peło zagadek i tajemnic, które fajnie sie szuka. Jednak tam wszystko skupia sie na Harrym i Voldemorcie. Mało jest o Hermi i Ronie, alebo o Hagridzie i Draco i o innych. No i umiera Dumledore(??). Ja tam lubie wszystki czesci HP:D:D:D

Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody
made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

s5.ifotos.pl/img/batpng_aewxhsq.png

img.joemonster.org/i/2018/01/mowiace_02.jpg

img.joemonster.org/i/2014/05/slodkiezdjecia_19.jpg

Slytherin! Sss..

Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji.
Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć.

Krew na twoich rękach, Falka,
Krew na twej sukience
Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie
Spłoń i skonaj w męce!

Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktorang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/autorartang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_naj.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_naj_pomocny_adm.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_admin_naj.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_komentator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najmilszy_administrator.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najmilszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_komentator.png

swan
Mi osobiście najbardziej podpadła do gustu czwarta częsc. Co do ksiecia półkrwi to też nie mam zastrzeżen, jeszcze nie widac tego żeby autorka się konczyła w tym co pisze, chociaz może czasami..;) Co do śmierci Dubledora to sama nie wiem co o tym myslec, wydaje mi sie ze to za łatwo im poszło, jeszcze może coś z tego wyniknac.
O tak! wam powiem;P
Jesteś tym co czujesz,jesteś tym co wiesz, jesteś tym co potrafisz,jesteś tym kim chcesz...

Gruba Dama
Książka mi się podobała...do końca nie wiedziałam kto jest Księciem Półkrwi...takie ciekawe ksiązki zawsze sa fajne...no ale nie pobiła WA xD
"No wychodź Harry... Wyłaź i walcz... To będzie szybkie, może nawet bezbolesne... Nie wiem... Nigdy nie umierałem... "

hemsidor.torget.se/users/b/boatman/pictures/oldman.jpg

"Lepiej umrzeć, niż zdradzić swoich przyjaciół..."

- Syriusz Black

Lady Pink
Mi się ona bardzo podobała :D Szkoda tylko, że Dumbledobre nie żyje, ale przecież nie można mieć wszystkiego... A jakby Harry umarbłby w 7 części to pomyślałabym, że niepotrzebnie czytałam wszystkie te wcześniejsze :)
i7.photobucket.com/albums/y257/Nagwithagun/Crying_by_zero_rider.jpg
cos all of the stars
are fading away
just try not to worry
you'll see them some day
take what you need
and be on your way
and stop crying your heart out.

http://www.yfly.com/show/590665
Mila1993
Coś jest w tych wszystkich odpowiedziach. Ale tam , dla uważnego obserwatora każdy wątek miał sens. Każda wskazówka jest ważna. Moim zdaniem trochę za krótka.

jedrek
Mnie KP podobał się ze względu na lekcje z Dumbledore'm i zakończenie. Smutne ale zaskakujące. Jednak według mnie powinna ta książka być trochę dłuższa.:)

Lara
Za krótka ale ciekawa. Można się z niej wiele dowiedzieć. Na przykład o horkrusach, wzruszający jest pogrzeb Dumbledora, później walka śmierciożerców z członkami Zakonu Feniksa w Hogwarcie, Harry i poszukiwanie Horkrusa, podejrzenia Harrego co do Malfoya, zdrada Snape'a itd.

b1ala.znajomi.interia.pl
nikola19_70
ogólnie podobała mi sie sporo wiadomości o Tomie tylko ta śmierc dyrektora moim zdaniem była nie potrzebna jakoś nie wyobrażam sobie szkoly bez niegoNie

Nasuada
no racja... nie chciało mi sie wierzyć, że Snape zabił Dumbledore'a!!! musiałam czytacten fragment (kiedy Snape zabijał A. D.) kilka razy!!...

ale ogólnie książka mi sie podobałaB)
Animag - Gryf

Pod niebem, tam gdzie orli szlak,
przez wilków lodów mroczny las
spływamy tam na krwawych pniach
po złoto, brylant i lśniącą stal.

dlczego nikt nie rozumie tego co czuję

Krzychu_110
No moja ulubiona książka...jedyny minus za krótka aha i jeszcze ostatni rozdział był super jak Harry w końcu powiedział że zacznie działać tylko przez ten rozdział tak nie mogę się doczekać 7 tomu.

martynkaaa
Hmm.. Mnie się ta książka nawet podobała, chociaż nie twierdzę, że jest najlepsza. Zdecydowanie lepszy jest Zakon Feniksa i Więzień Azkabanu. Natomiast Książę Półkrwi.. też jest fajną książką taką.. dla dużych dzieci, mroczną z lekka. Ale generalnie pomysł Rowling miała świetny. PIANA ma rację - w 6części dużo do myślenia dają horkruksy. Ale nie tylko to w tej książce jest ciekawy. Ogólnie książka (moim zdaniem) interesująca:)

Andrzejk1k
Książe pol krwi jest troche nudna, ale końcówka jest ok. Lubie też wspomnienia toma i lekcje eliksirów, ale to wszystko. Reszta tomów jest ciekawsza.B)
Zaśpiewajcie razem ze mną hymn Hogwartu:

Hogwart, Hogwart, Pieprzo-Wieprzy Hogwart,
Naucz nas choć trochę czegoś!
Czy kto młody z świerzbem ostrym,
Czy kto stary z łbem łysego,
Możesz wypchać nasze głowy
Farszem czegoś ciekawego,
Bo powietrze je wypełnia,
Muchy zdechłe, kurzu wełna.
Naucz nas co porzyteczne,
Pamięć wzrusz, co ledwie zipie,
My zaś będziem wkuwać wiecznie,
Aż się w próchno mózg rozsypie!

Prefix użytkownikaFilemona
Limonka, nie zgadzam się z tobą. KP był fajny, ale momentami mnie nudził, w przeciwieństwie do ZF. A ogółem to taki inny, bardziej dojrzały tom. Wywołuje więcej emocji.

http://www.krollewpbf.aaf.pl/
Prefix użytkownikaMarauder
Lubię tą część... chociaż nie tak bardzo jak V tom... Czasami w PK były momenty które Rowling mogła se darować... M.in jak Ron i Lavender się obściskiwali... moim zdaniem te sceny robiły z HP jakieś kiepskie romansidło... :|
Zapraszam! :)
http://www.margonem.pl/?r=3783441

"a babbling bumbling band of baboons" xD

Stop and stare I think I'm moving, but I go nowhere...

Never go back on your word and never give up no matter how bad it gets.

When I look at the sky, I see the stars twinkling...

Jaskier! Nie śpij w siodle!
Ja nie śpię. Ja twórczo myślę!

*Andrzej Sapkowski "Wieża Jaskółki"

www.huncwoci-lilyevans.blog.onet.pl
Prefix użytkownikaGoszka
A mnie się strasznie podobała , chociaż była bardzo smutna jak Dumbledore umarł...Dla mnie to było straszne...ale tutaj faktycznie jak ktoś wyżej wspomniał było dużo "dreszczyku" :) ! Np. Jak draco zamierzał zabić Albusa(...)Dumbledora. No i w dodatku Harry nareszcie całował się z Ginny , to jedna z moich ulubionych części i scen , bo Harry&Ginny=WM
Edytowane przez Prefix użytkownikaGoszka dnia 16.12.2007 18:07

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

http://www.filmweb.pl/user/Goszka_
Prefix użytkownikaStefa
Dla mnie ta książka była zupełnie inna niż pozostałe. Mroczna, więcej miłości... Ale podoba mi się taka zamiana. Szkoda tylko, że jak dochodzę do Pottera i Ginny, to z trudem mi się czyta, bo nie trawię tego paringu... Dla mnie najcudowniejsza para to Harry i Hermiona. Ale takiej miłości już na pewno nie będzie...:(
"A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."

Prefix użytkownikaGoszka
STEFA , na 100% nie będzie...i ja się z tego cieszę! Wolę bardziej praę Harry&Ginny , Ron&Hermiona! To o wiele bardziej wymaga logiki , ale Harry&Hermiona , to zupełna odpadka , jak dla mnie!

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

Prefix użytkownikaStefa
A dla mnie nie... Zresztą, nieważne. Lubić takie pary, jak ja, to nietypowe, ale było na forum parę takich przypadków. Nie wiem, dlaczego Ginny doprowadza mnie do szału... to pewnie dlatego, że nie lubię Gryfonów, z wyjątkiem Hermiony:)
"A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."

Prefix użytkownikaGoszka
No ,a wracając do tematu , to Książe jest moim ulubionym tomem...zwłaszcza dlatego , że Harry jest w nim z Ginny , i wogóle , dużo w nim miłości...tak , właśnie przemawia przeze mnie niepoprawna romantyczka!

Mishia
Ten tom był naprawdę ciekawy, dużo się można było dowiedzieć o Tomie Riddlu i ogólnie uwazam ze to był bardzo fajny tom. :)
Jestem animagiem^^-Sokół
Mój Patronus: Kot
Mój dom:
hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: