Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Harry Potter i Książę Półkrwi
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 20.05.2007 19:49
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Ta czesc duzo wyjasnia. Można w niej doszukiwac sie najrożniejszych ukrytch zanczen i zapowiedzi ostatniej czesci Harrego Pottera. Peło zagadek i tajemnic, które fajnie sie szuka. Jednak tam wszystko skupia sie na Harrym i Voldemorcie. Mało jest o Hermi i Ronie, alebo o Hagridzie i Draco i o innych. No i umiera Dumledore(??). Ja tam lubie wszystki czesci HP![]() ![]() Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| swan |
Dodany dnia 21.05.2007 16:50
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.05.07 |
Mi osobiście najbardziej podpadła do gustu czwarta częsc. Co do ksiecia półkrwi to też nie mam zastrzeżen, jeszcze nie widac tego żeby autorka się konczyła w tym co pisze, chociaz może czasami.. Co do śmierci Dubledora to sama nie wiem co o tym myslec, wydaje mi sie ze to za łatwo im poszło, jeszcze może coś z tego wyniknac.O tak! wam powiem;P Jesteś tym co czujesz,jesteś tym co wiesz, jesteś tym co potrafisz,jesteś tym kim chcesz...
|
|
|
|
| Gruba Dama |
Dodany dnia 24.05.2007 20:21
|
![]() Postów: 324 Dom: Brak przydziału Punkty: 2106 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 15.04.07 |
Książka mi się podobała...do końca nie wiedziałam kto jest Księciem Półkrwi...takie ciekawe ksiązki zawsze sa fajne...no ale nie pobiła WA "No wychodź Harry... Wyłaź i walcz... To będzie szybkie, może nawet bezbolesne... Nie wiem... Nigdy nie umierałem... " ![]() "Lepiej umrzeć, niż zdradzić swoich przyjaciół..." - Syriusz Black |
|
|
|
| Lady Pink |
Dodany dnia 06.06.2007 18:06
|
![]() Postów: 54 Dom: Brak przydziału Punkty: 259 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.06.07 |
Mi się ona bardzo podobała Szkoda tylko, że Dumbledobre nie żyje, ale przecież nie można mieć wszystkiego... A jakby Harry umarbłby w 7 części to pomyślałabym, że niepotrzebnie czytałam wszystkie te wcześniejsze ![]() cos all of the stars are fading away just try not to worry you'll see them some day take what you need and be on your way and stop crying your heart out. |
|
|
|
| Mila1993 |
Dodany dnia 07.06.2007 10:01
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 8 Ranga: Mugol Data rejestracji: 06.06.07 |
Coś jest w tych wszystkich odpowiedziach. Ale tam , dla uważnego obserwatora każdy wątek miał sens. Każda wskazówka jest ważna. Moim zdaniem trochę za krótka. |
|
|
|
| jedrek |
Dodany dnia 07.06.2007 15:43
|
![]() Postów: 8 Dom: Brak przydziału Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 26.05.07 |
Mnie KP podobał się ze względu na lekcje z Dumbledore'm i zakończenie. Smutne ale zaskakujące. Jednak według mnie powinna ta książka być trochę dłuższa.
|
|
|
|
| Lara |
Dodany dnia 09.06.2007 22:44
|
![]() Postów: 90 Dom: Brak przydziału Punkty: 1032 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.06.07 |
Za krótka ale ciekawa. Można się z niej wiele dowiedzieć. Na przykład o horkrusach, wzruszający jest pogrzeb Dumbledora, później walka śmierciożerców z członkami Zakonu Feniksa w Hogwarcie, Harry i poszukiwanie Horkrusa, podejrzenia Harrego co do Malfoya, zdrada Snape'a itd. |
|
|
|
| nikola19_70 |
Dodany dnia 09.07.2007 16:57
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 122 Dom: Brak przydziału Punkty: 505 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.07.07 |
ogólnie podobała mi sie sporo wiadomości o Tomie tylko ta śmierc dyrektora moim zdaniem była nie potrzebna jakoś nie wyobrażam sobie szkoly bez niego |
|
|
|
| Nasuada |
Dodany dnia 09.07.2007 18:36
|
![]() Postów: 19 Dom: Brak przydziału Punkty: 23 Ranga: Mugol Data rejestracji: 09.07.07 |
no racja... nie chciało mi sie wierzyć, że Snape zabił Dumbledore'a!!! musiałam czytacten fragment (kiedy Snape zabijał A. D.) kilka razy!!... ale ogólnie książka mi sie podobałaB) Animag - Gryf
Pod niebem, tam gdzie orli szlak, przez wilków lodów mroczny las spływamy tam na krwawych pniach po złoto, brylant i lśniącą stal. dlczego nikt nie rozumie tego co czuję |
|
|
|
| Krzychu_110 |
Dodany dnia 09.07.2007 21:01
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 81 Dom: Brak przydziału Punkty: 519 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 11.06.07 |
No moja ulubiona książka...jedyny minus za krótka aha i jeszcze ostatni rozdział był super jak Harry w końcu powiedział że zacznie działać tylko przez ten rozdział tak nie mogę się doczekać 7 tomu. |
|
|
|
| martynkaaa |
Dodany dnia 30.11.2007 20:59
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydziału Punkty: -135 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 18.11.07 |
Hmm.. Mnie się ta książka nawet podobała, chociaż nie twierdzę, że jest najlepsza. Zdecydowanie lepszy jest Zakon Feniksa i Więzień Azkabanu. Natomiast Książę Półkrwi.. też jest fajną książką taką.. dla dużych dzieci, mroczną z lekka. Ale generalnie pomysł Rowling miała świetny. PIANA ma rację - w 6części dużo do myślenia dają horkruksy. Ale nie tylko to w tej książce jest ciekawy. Ogólnie książka (moim zdaniem) interesująca
|
|
|
|
| Andrzejk1k |
Dodany dnia 30.11.2007 21:38
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: -11 Ranga: Irytek Data rejestracji: 22.07.07 |
Książe pol krwi jest troche nudna, ale końcówka jest ok. Lubie też wspomnienia toma i lekcje eliksirów, ale to wszystko. Reszta tomów jest ciekawsza.B) Zaśpiewajcie razem ze mną hymn Hogwartu:
Hogwart, Hogwart, Pieprzo-Wieprzy Hogwart, Naucz nas choć trochę czegoś! Czy kto młody z świerzbem ostrym, Czy kto stary z łbem łysego, Możesz wypchać nasze głowy Farszem czegoś ciekawego, Bo powietrze je wypełnia, Muchy zdechłe, kurzu wełna. Naucz nas co porzyteczne, Pamięć wzrusz, co ledwie zipie, My zaś będziem wkuwać wiecznie, Aż się w próchno mózg rozsypie! |
|
|
|
Filemona |
Dodany dnia 03.12.2007 20:57
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1077 Dom: RavenclawPunkty: 2089 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 10.03.07 |
Limonka, nie zgadzam się z tobą. KP był fajny, ale momentami mnie nudził, w przeciwieństwie do ZF. A ogółem to taki inny, bardziej dojrzały tom. Wywołuje więcej emocji. |
|
|
|
Marauder |
Dodany dnia 07.12.2007 08:29
|
![]() Postów: 28 Dom: HufflepuffPunkty: 244 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 05.12.07 |
Lubię tą część... chociaż nie tak bardzo jak V tom... Czasami w PK były momenty które Rowling mogła se darować... M.in jak Ron i Lavender się obściskiwali... moim zdaniem te sceny robiły z HP jakieś kiepskie romansidło... :| Zapraszam!
![]() http://www.margonem.pl/?r=3783441 "a babbling bumbling band of baboons" ![]() Stop and stare I think I'm moving, but I go nowhere... Never go back on your word and never give up no matter how bad it gets. When I look at the sky, I see the stars twinkling... Jaskier! Nie śpij w siodle! Ja nie śpię. Ja twórczo myślę! *Andrzej Sapkowski "Wieża Jaskółki" |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 16.12.2007 18:05
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
A mnie się strasznie podobała , chociaż była bardzo smutna jak Dumbledore umarł...Dla mnie to było straszne...ale tutaj faktycznie jak ktoś wyżej wspomniał było dużo "dreszczyku" ! Np. Jak draco zamierzał zabić Albusa(...)Dumbledora. No i w dodatku Harry nareszcie całował się z Ginny , to jedna z moich ulubionych części i scen , bo Harry&Ginny=WM Edytowane przez Goszka dnia 16.12.2007 18:07
![]() ![]() |
|
|
|
Stefa |
Dodany dnia 22.12.2007 13:04
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 69 Dom: RavenclawPunkty: 437 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 27.07.07 |
Dla mnie ta książka była zupełnie inna niż pozostałe. Mroczna, więcej miłości... Ale podoba mi się taka zamiana. Szkoda tylko, że jak dochodzę do Pottera i Ginny, to z trudem mi się czyta, bo nie trawię tego paringu... Dla mnie najcudowniejsza para to Harry i Hermiona. Ale takiej miłości już na pewno nie będzie... "A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."
|
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 22.12.2007 15:43
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
STEFA , na 100% nie będzie...i ja się z tego cieszę! Wolę bardziej praę Harry&Ginny , Ron&Hermiona! To o wiele bardziej wymaga logiki , ale Harry&Hermiona , to zupełna odpadka , jak dla mnie! ![]() ![]() |
|
|
|
Stefa |
Dodany dnia 22.12.2007 17:25
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 69 Dom: RavenclawPunkty: 437 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 27.07.07 |
A dla mnie nie... Zresztą, nieważne. Lubić takie pary, jak ja, to nietypowe, ale było na forum parę takich przypadków. Nie wiem, dlaczego Ginny doprowadza mnie do szału... to pewnie dlatego, że nie lubię Gryfonów, z wyjątkiem Hermiony "A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."
|
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 24.12.2007 22:11
|
No ,a wracając do tematu , to Książe jest moim ulubionym tomem...zwłaszcza dlatego , że Harry jest w nim z Ginny , i wogóle , dużo w nim miłości...tak , właśnie przemawia przeze mnie niepoprawna romantyczka! ![]() ![]() |
|
|
|
| Mishia |
Dodany dnia 06.01.2008 17:54
|
![]() Postów: 46 Dom: Brak przydziału Punkty: 76 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.08.07 |
Ten tom był naprawdę ciekawy, dużo się można było dowiedzieć o Tomie Riddlu i ogólnie uwazam ze to był bardzo fajny tom. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Slytherin

Co do śmierci Dubledora to sama nie wiem co o tym myslec, wydaje mi sie ze to za łatwo im poszło, jeszcze może coś z tego wyniknac.

Ravenclaw
Hufflepuff