Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Co sądzicie o parodiach Harry'ego Pottera?
|
|
| herma_007 |
Dodany dnia 13.01.2008 13:52
|
![]() Postów: 264 Dom: Brak przydziału Punkty: 4776 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 18.06.07 |
Mnie parodie nie przeszkadzają, chciałabym przeczytać Barry'ego Trotera (czy jak to tam się zwie). Widziałam, dużo przeróbek filmów i powiem, że oglądając można. Także, ja jestem na tak, jeśli chodzi o parodie ... Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło Kupię nóż, zostawię nas dwoje Bo ja kocham Bukę! |
|
|
|
| hermionaginny |
Dodany dnia 13.01.2008 15:06
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 55 Dom: Brak przydziału Punkty: 202 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.04.07 |
Moim zdaniem jest to obrażanie książki,w ynikające tylko i wyłącznie z ZAZDROŚCI! Autor wie, że nigdy nie napisze takiej dobrej książki jak Rowling, więc jej zazdrości i ją wyśmiewa. A pytanie: po co? Aby sobie "ulżyć"? Takich książek nie powinno się nawet przepuszczać do druku! Żałosne. Auror to ja
![]() Słucham: Matalliki Nirvany Odpowiednik w HP: Hermiona Dom: Gryffindor Patronus: Kot Animag: Kot Zwierzę: Krzywołap i Hedwiga Nazywam się Kasia . |
|
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 16.01.2008 18:27
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 137 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.11.07 |
Nie sądzę, żeby z zazdrości, ale z chęci zysku. napisanie książki o podobnej tematyce, z takimi samymi bohaterami i w ogóle... To pociąga ludzi. Większość osób, które przeczytały HP chociaż z czystej ciekawości przeczyta pierwszą stronę. Poza tym niektórzy lubią tego typu książki, ale o nich nie warto tu pisać. Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?
|
|
|
|
| Kapitan menel |
Dodany dnia 17.01.2008 10:32
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 190 Dom: Brak przydziału Punkty: 388 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.09.07 |
Ja twierdze że niektóre parodie są dobre.Pamięta ktoś może jeszcze parodie filmu Rambo - Hot shot.Ta parodia to akurat była lepsza jak sam film. Co do parodi Harrego to każdy by chciał wyciągnąć jakąś kase z tej serii, dlatego się to parodiuje. TAKIE JEST MOJE ZDANIE. |
|
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 17.01.2008 14:04
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 137 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.11.07 |
No i parodię HP trzeba do takich zaliczyć ze względu na chociażby słownictwo i tematykę w niej poruszaną. Jednak uważam, że autor parodii dobrze ujął relację czarodzieje - mugole i dość trafnie przedstawił świat czarodziei. Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?
|
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 18.01.2008 11:15
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
Prawda jest taka, że niektóre parodie sa nie na miejscu. Czasami sa wręcz wulgarne w odniesieniu do bohaterow. Zwłaszcza te telewizyjne. Edytowane przez Goszka dnia 07.01.2014 20:14
![]() ![]() |
|
|
|
| herma_007 |
Dodany dnia 18.01.2008 14:09
|
![]() Postów: 264 Dom: Brak przydziału Punkty: 4776 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 18.06.07 |
W ogóle jest bardzo dużo parodii tych filmowych. Wystarczy wejść na YouTube i wpisać coś, co jest związane z parodiami HP. Ale jak już ktoś wspominał powyżej, że są niektóre parodie bardzo śmieszna. Można nawet wziąć pod uwagę serię "Strasznych Filmów", tam są odniesienia do horrorów a sam film jest komedią ... Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło Kupię nóż, zostawię nas dwoje Bo ja kocham Bukę! |
|
|
|
| Kapitan menel |
Dodany dnia 18.01.2008 21:32
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 190 Dom: Brak przydziału Punkty: 388 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.09.07 |
Wystarczy wejść na YouTube i wpisać coś, co jest związane z parodiami HP Tylko że większość parodii na YouTube to są fragmenty fimów, są one przerobione przez syntezator mowy IVONA i są one w większości mocno wulgrane.Mało jest tam parodii zwyczajnych(ale zabawnych) bez wulgaryzmów. Edytowane przez Kapitan menel dnia 18.01.2008 21:33 |
|
|
|
| herma_007 |
Dodany dnia 19.01.2008 15:58
|
Kapitan menel, parodie IVONA, nie wszystkie, ale kilka mnie się nawet podoba. Po prostu, o najlepszej, jaką słyszałam to przygody Barry'ego Trottera. Jak już wymieniałam powyżej bardzo bym chciała przeczytać tę parodię. Muszę coś wykombinować by ją znaleźć. Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło Kupię nóż, zostawię nas dwoje Bo ja kocham Bukę! |
|
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 19.01.2008 19:55
|
Jeżeli ktoś jeszcze nie czytał Barrego Trottera, to nie polecam ' Niepotrzebnej Kontynuacji", bo tytuł idealnie do niej pasuje. Jedyną ciekawą rzeczą jest sparodiowana wersia Quidditcha :smilewinkgrin: Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?
|
|
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 19.01.2008 20:11
|
Pierwsza część była bardzo fajnie zrobiona, jak chcesz, czytaj do woli. :smilewinkgrin: Ale druga była po prostu żałosna. Autor już na wstępie zaznaczył, że jest to książka ( UWAGA! Zabrać dzieci sprzed ekranów) "Dla erotomanów o spoconych dłoniach, którzy tylko czekają na to, żeby przeczytać jak ich ulubieni bohaterowie z dzieciństwa robią to na wszystkie możliwe sposoby", czy coś w tym stylu. W rzeczywistości ( tak słyszałem ) nie było tak źle, ale i tak nie polecam.:smilewinkgrin: Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?
|
|
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 20.01.2008 12:05
|
Nie, zawiera go przedmowa do książki zapisana przez autora. Nie jest to dosłowny cytat, ale mniej więcej tak go pamiętam. Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?
|
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 20.01.2008 14:47
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
Aha... To bądź taki miły i czytaj zawartość książki, a nie pojedyncze cytaty na wstępie. x). Parodie Pottera, to akurat kiepski żart,, chociaż to prawda, że niektóre są ciekawe. ![]() ![]() |
|
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 21.01.2008 19:52
|
Goszka napisał/a: Aha... To bądź taki miły i czytaj zawartość książki, a nie pojedyncze cytaty na wstępie. x). Parodie Pottera, to akurat kiepski żart,, chociaż to prawda, że niektóre są ciekawe. Resztę książki też znam, a ten cytat był charakterystyczny, dlatego go zapamiętałem. Parodie Pottera, to mniej więcej taki sam żart jak wszystkie parodie, no może z małymi wyjątkami. Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?
|
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 21.01.2008 20:07
|
A ja cytatów, na wstępie nie czytam Liczy się zawartość książki! *** Parodie Pottera, to nie taki sam żart jak inny. Osobiście jestem zdania, że HP, parodii być nie powinno, chyba, że książkowe. Niech film ma swoje parodie, a książka swoje. ![]() ![]() |
|
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 23.01.2008 14:29
|
Goszka napisał/a: A ja cytatów, na wstępie nie czytam Liczy się zawartość książki! Osobiście jestem zdania, że HP, parodii być nie powinno, chyba, że książkowe. Niech film ma swoje parodie, a książka swoje. Tyle,że ten cytat pochodzi od samego autora książki, a nie został dodany później.:smilewinkgrin: Nie wiem,czy piszemy o tych samych parodiach. Ja mam na myśli książkę, nie wiem jak Ty. Jeżeli istnieje jakaś filmowa parodia HP to przoszę o dokładne namiary. Z chęcią obejrzę. Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?
|
|
|
|
| Kausia |
Dodany dnia 02.02.2008 11:40
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.02.08 |
Ja przeczytałam parodię Barrego Trottera i powiem wam , że ja przytym się ciągle śmiałam. Jak dla mnie to nic strasznego. Niektórzy są temu przeciwni ... samemu temu , że takie coś istnieje, ale nie ja. Może się troszkę pośmiać , ale oczywiście nic nie pobije książek Harrego Pottera. |
|
|
|
Enid |
Dodany dnia 06.02.2008 22:19
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 1065 Dom: SlytherinPunkty: 1597 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.02.08 |
Parodie moim zdaniem są poprostu żałosne, np. taki Barry Trotter (chyba jakoś tak) jak widze taką książke- chociaż staram się je omijać wielkim łukiem- to mam wielką ochote przywalić nią autorowi w łeb. Taki gostek se myśli że pozmienia troche imiona bohaterów, zrobi z nich kretynów, zgarnie kase (chociarz nie wiem kto mu kupi taką książke) i będzie OK. Edytowane przez Alette dnia 28.02.2013 12:55
Always... |
|
|
|
| Alice_Gomez |
Dodany dnia 06.02.2008 22:29
|
![]() Postów: 70 Dom: Brak przydziału Punkty: 113 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.02.08 |
zdziwisz się kto kupi taką książkę... jestem wielką fanką Pottera, ale Barry Trotter jest wspaniały... Niby parodia, ale to nie są te same postacie... Imiona niby podobne, ale to nie to samo... Czytałaś w ogóle Barry'ego? Jak nie, to przeczytaj i potem oceń... Uważam że parodie to nic złego... Parodie zawsze były, są i będą, tego się nie zmieni... |
|
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 07.02.2008 17:47
|
Słowo parodia kojarzy się zazwyczaj z wyśmianiem książki, a nieraz i z podeptaniem zawartych w niej treści, przesłań. problem w tym, że w książkach o HP nie ma zbyt wiele wartości, które można próbować ośmieszyć, więc Barry Trotter to po prostu jakby kolejna część przygód Pottera, tylko, że jako Trottera. Sama pierwsza część jest nienajgorsza i niesie ze sobą nawet jakiś przekaz. :smilewinkgrin: Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

.
Goszka
Slytherin