Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Co sądzicie o parodiach Harry'ego Pottera?
herma_007
Mnie parodie nie przeszkadzają, chciałabym przeczytać Barry'ego Trotera (czy jak to tam się zwie). Widziałam, dużo przeróbek filmów i powiem, że oglądając można. Także, ja jestem na tak, jeśli chodzi o parodie ...
Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło
Kupię nóż, zostawię nas dwoje

Bo ja kocham Bukę!

hermionaginny
Moim zdaniem jest to obrażanie książki,w ynikające tylko i wyłącznie z ZAZDROŚCI! Autor wie, że nigdy nie napisze takiej dobrej książki jak Rowling, więc jej zazdrości i ją wyśmiewa. A pytanie: po co? Aby sobie "ulżyć"? Takich książek nie powinno się nawet przepuszczać do druku! Żałosne.Nie
Auror to ja xD

Słucham:
Matalliki
Nirvany

Odpowiednik w HP: Hermiona
Dom: Gryffindor
Patronus: Kot
Animag: Kot
Zwierzę: Krzywołap i Hedwiga
Nazywam się Kasia :).

jedyny
Nie sądzę, żeby z zazdrości, ale z chęci zysku. napisanie książki o podobnej tematyce, z takimi samymi bohaterami i w ogóle... To pociąga ludzi. Większość osób, które przeczytały HP chociaż z czystej ciekawości przeczyta pierwszą stronę. Poza tym niektórzy lubią tego typu książki, ale o nich nie warto tu pisać.
Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?

Kapitan menel
Ja twierdze że niektóre parodie są dobre.Pamięta ktoś może jeszcze parodie filmu Rambo - Hot shot.Ta parodia to akurat była lepsza jak sam film.
Co do parodi Harrego to każdy by chciał wyciągnąć jakąś kase z tej serii, dlatego się to parodiuje. TAKIE JEST MOJE ZDANIE.
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.<-- A czy Ty możesz powiedzieć to samo?

jedyny
No i parodię HP trzeba do takich zaliczyć ze względu na chociażby słownictwo i tematykę w niej poruszaną. Jednak uważam, że autor parodii dobrze ujął relację czarodzieje - mugole i dość trafnie przedstawił świat czarodziei. Tak
Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?

Prefix użytkownikaGoszka
Prawda jest taka, że niektóre parodie sa nie na miejscu. Czasami sa wręcz wulgarne w odniesieniu do bohaterow. Zwłaszcza te telewizyjne.
Edytowane przez Prefix użytkownikaGoszka dnia 07.01.2014 20:14

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

http://www.filmweb.pl/user/Goszka_
herma_007
W ogóle jest bardzo dużo parodii tych filmowych. Wystarczy wejść na YouTube i wpisać coś, co jest związane z parodiami HP. Ale jak już ktoś wspominał powyżej, że są niektóre parodie bardzo śmieszna. Można nawet wziąć pod uwagę serię "Strasznych Filmów", tam są odniesienia do horrorów a sam film jest komedią ...

Bo ja kocham Bukę!

Kapitan menel
Wystarczy wejść na YouTube i wpisać coś, co jest związane z parodiami HP

Tylko że większość parodii na YouTube to są fragmenty fimów, są one przerobione przez syntezator mowy IVONA i są one w większości mocno wulgrane.Mało jest tam parodii zwyczajnych(ale zabawnych) bez wulgaryzmów.
Edytowane przez Kapitan menel dnia 18.01.2008 21:33
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.<-- A czy Ty możesz powiedzieć to samo?

herma_007
Kapitan menel, parodie IVONA, nie wszystkie, ale kilka mnie się nawet podoba. Po prostu, o najlepszej, jaką słyszałam to przygody Barry'ego Trottera. Jak już wymieniałam powyżej bardzo bym chciała przeczytać tę parodię. Muszę coś wykombinować by ją znaleźć. xD

Bo ja kocham Bukę!

jedyny
Jeżeli ktoś jeszcze nie czytał Barrego Trottera, to nie polecam ' Niepotrzebnej Kontynuacji", bo tytuł idealnie do niej pasuje. Jedyną ciekawą rzeczą jest sparodiowana wersia Quidditcha :smilewinkgrin:

jedyny
Pierwsza część była bardzo fajnie zrobiona, jak chcesz, czytaj do woli. :smilewinkgrin: Ale druga była po prostu żałosna. Autor już na wstępie zaznaczył, że jest to książka ( UWAGA! Zabrać dzieci sprzed ekranów) "Dla erotomanów o spoconych dłoniach, którzy tylko czekają na to, żeby przeczytać jak ich ulubieni bohaterowie z dzieciństwa robią to na wszystkie możliwe sposoby", czy coś w tym stylu. W rzeczywistości ( tak słyszałem ) nie było tak źle, ale i tak nie polecam.:smilewinkgrin:

jedyny
Nie, zawiera go przedmowa do książki zapisana przez autora. Nie jest to dosłowny cytat, ale mniej więcej tak go pamiętam.Tak

Prefix użytkownikaGoszka
Aha... To bądź taki miły i czytaj zawartość książki, a nie pojedyncze cytaty na wstępie. x). Parodie Pottera, to akurat kiepski żart,, chociaż to prawda, że niektóre są ciekawe.

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

jedyny
Goszka napisał/a:
Aha... To bądź taki miły i czytaj zawartość książki, a nie pojedyncze cytaty na wstępie. x). Parodie Pottera, to akurat kiepski żart,, chociaż to prawda, że niektóre są ciekawe.

Resztę książki też znam, a ten cytat był charakterystyczny, dlatego go zapamiętałem. Parodie Pottera, to mniej więcej taki sam żart jak wszystkie parodie, no może z małymi wyjątkami.

Prefix użytkownikaGoszka
A ja cytatów, na wstępie nie czytam Liczy się zawartość książki!
Parodie Pottera, to nie taki sam żart jak inny. Osobiście jestem zdania, że HP, parodii być nie powinno, chyba, że książkowe. Niech film ma swoje parodie, a książka swoje.

jedyny
Goszka napisał/a:
A ja cytatów, na wstępie nie czytam Liczy się zawartość książki!
Osobiście jestem zdania, że HP, parodii być nie powinno, chyba, że książkowe. Niech film ma swoje parodie, a książka swoje.

Tyle,że ten cytat pochodzi od samego autora książki, a nie został dodany później.:smilewinkgrin:
Nie wiem,czy piszemy o tych samych parodiach. Ja mam na myśli książkę, nie wiem jak Ty. Jeżeli istnieje jakaś filmowa parodia HP to przoszę o dokładne namiary. Z chęcią obejrzę.

Kausia
Ja przeczytałam parodię Barrego Trottera i powiem wam , że ja przytym się ciągle śmiałam. Jak dla mnie to nic strasznego. Niektórzy są temu przeciwni ... samemu temu , że takie coś istnieje, ale nie ja.
Może się troszkę pośmiać , ale oczywiście nic nie pobije książek Harrego Pottera.

Prefix użytkownikaEnid
Parodie moim zdaniem są poprostu żałosne, np. taki Barry Trotter (chyba jakoś tak) jak widze taką książke- chociaż staram się je omijać wielkim łukiem- to mam wielką ochote przywalić nią autorowi w łeb.
Taki gostek se myśli że pozmienia troche imiona bohaterów, zrobi z nich kretynów, zgarnie kase (chociarz nie wiem kto mu kupi taką książke) i będzie OK.
Edytowane przez Prefix użytkownikaAlette dnia 28.02.2013 12:55
Always...

Alice_Gomez
zdziwisz się kto kupi taką książkę... jestem wielką fanką Pottera, ale Barry Trotter jest wspaniały... Niby parodia, ale to nie są te same postacie... Imiona niby podobne, ale to nie to samo... Czytałaś w ogóle Barry'ego? Jak nie, to przeczytaj i potem oceń... Uważam że parodie to nic złego... Parodie zawsze były, są i będą, tego się nie zmieni...

jedyny
Słowo parodia kojarzy się zazwyczaj z wyśmianiem książki, a nieraz i z podeptaniem zawartych w niej treści, przesłań. problem w tym, że w książkach o HP nie ma zbyt wiele wartości, które można próbować ośmieszyć, więc Barry Trotter to po prostu jakby kolejna część przygód Pottera, tylko, że jako Trottera. Sama pierwsza część jest nienajgorsza i niesie ze sobą nawet jakiś przekaz. :smilewinkgrin:

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: