Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
HPnetowy klub fitness
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 25.05.2016 22:31
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Angelina, moje serce się raduje. Świadomość, że udało mi się zmotywować tę jedną jedyną osobę, jest naprawdę bardzo miła. Więc ja również dziękuję i gratuluję! Ja ostatnio przeniosłam kilka treningów do ogrodu, bo aż żal było mijać się z piękną pogodą Dzisiaj wymyśliłam sobie taki nowy format - po minucie ćwiczeń na ramiona, brzuch i nogi/pośladki - 60 sekund na każde, po 10 sekund przerwy. I tak dziesięć rund. Muszę przyznać, że minęło błyskawicznie.A teraz krótka, trochę bardziej osobista opowiastka, więc możecie już dalej nie czytać. Otóż od czasu do czasu zmagam się z napadami łagodnej depresji - czuję się kompletnie bezsilna, na nic nie mam ochoty, nie umiem sobie znaleźć zajęcia. I muszę powiedzieć, że aktywność fizyczna ratuje mnie przed totalną stagnacją. Gdy wrócę do domu i odwalę ten trening, to czuję, że odzyskuję chociaż trochę kontroli nad swoim życiem, że COŚ ze sobą robię i po prostu energia sama do mnie wraca. Także fitness zajął naprawdę ważne miejsce w moim życiu i dlatego tak to wszystko wychwalam - bo to o wiele więcej niż tylko sześciopak. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Rogasia_94 |
Dodany dnia 25.05.2016 22:58
|
![]() Postów: 22 Dom: GryffindorPunkty: 69 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 12.05.16 |
Zgadzam się z tobą w 100% . To coś więcej niż sport, to styl życia. Ja mimo tego, że często jestem leniwa, co jest spowodowane dużą ilością lekcji i nauki ( jestem w technikum) lubię sobie odpocząć psychicznie męcząc się fizycznie. Codziennie staram się ćwiczyć przynajmniej 30 minut, trochę mało, no ale jak narazie mi wystarczy . To tak strasznie odpręża, że nie wyobrażam sobie życia bez fitnessu. "Do not let what you cannot do interfere with what you can do"
I solemnly swear that i am up to no good ![]() |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 03.06.2016 18:22
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Hej magiki fitnesu! Wakacje za pasem, śliczna pogoda, a wygląda na to że żaden czarodzieja i żadna czarownica już nie ćwiczą No co z Wami? I z Waszymi postanowieniami? Robicie coś? Ja już tutaj parokrotnie marudziłam na mój brak motywacji, który okazuje się być tym większy, im bliżej mi do sesji i egzaminów (czyli już następny tydzień, huh) i im bardziej jest gorąco. Jednak Mikasa znów mi pomogła, a ja zdradzę Wam sekret w jaki sposób! ![]() Jeśli brakuje komuś motywacji do ćwiczeń i treningów, możemy umawiać się w tym temacie na dany dzień i dany rodzaj ćwiczeń albo nawet wysyłać sobie linki do konkretnych treningów. Oczywiście nie ćwiczylibyśmy wszyscy w tej samej godzinie, bo tak się po prostu nie da - każdy ma trochę inny tryb życia i inaczej zarządza swoim czasem. Jednak po prostu by się mówiło - w sobotę ćwiczymy total body, polecam ten trening - klik. A jak ktoś zrobi, to potem pisze - udało mi się, ale petarda! Mnie takie umawianie się z Mikasą, a potem wspólne rozmowy na temat zakwasów bardzo motywują, więc jeśli ktoś jeszcze chciałby do nas dołączyć, to byłoby super świetnie magicznie! Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 03.06.2016 19:16
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Ja nie będę się z Wami na nic umawiać, ale muszę się pochwalić, że od paru dni chodzę codziennie z kijkami - nordic walking Dzisiaj szłam szybkim tempem 40 minut i odpadają mi ręce i nogi ale czuję się nad wyraz dobrze. Wczoraj też pocisnęłąm sobie sporo rowerem i muszę powiedzieć, że już się tak nie męczę.Moją motywacją stały się ubrania. Zazwyczaj kupowałam sobie bluzki w rozmiarze S. Teraz jak je ubieram tą są mi strasznie obcisłe i widać mi fałdy czego nie znoszę. Spodnie również stały się przyciasne a to już w ogóle koszmar. S to był mój rozmiar odkąd pamiętam, a teraz musze kupować spodnie w rozmiarze M co mnie strasznie dołuje. Nie chce mieć grubego dupska i spasionegpo brzucha więc się staram. Jednak nic na siłe, będę pomału dążyć do celu jakim jest powrót do wagi czyli około 58 kg, a potem może uda się spaść jeszcze bardziej <Marzenia>. Niestety waga ostatnio pokazała 64 kg i nie powiem, że mnie to nie załamało. Nigdy nie byłam taka ciężka :< Także dzisiaj chyba na nowo się zmierzę i zobaczymy za parę miesięcy co z tego wyjdzie. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 04.06.2016 10:56
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Mnie takie umawianie się z Mikasą, a potem wspólne rozmowy na temat zakwasów bardzo motywują, więc jeśli ktoś jeszcze chciałby do nas dołączyć, to byłoby super świetnie magicznie! Potwierdzam. Jest w tym jakaś dodatkowa motywacja, kiedy robisz ciężki trening i chcesz się poddać, ale masz w głowie, że druga osoba też to robi, a umowa to umowa I ciśniesz dalej. Moje ostatnie dwa tygodnie są wyjątkowo udane jeśli chodzi o fitness. Mam ostatnio niesamowitą wenę i mi się bardzo CHCE. Zauważyłam wyraźną poprawę kondycji, zwłaszcza podczas mojego pobytu w górach. Nawet pokażę wam focie ![]() ![]() ![]() jeszcze z jakiegoś powodu to mi się podoba, więc wam zaspamuję (jakość słaba, bo zmniejszałam online byle jak) ![]() Dzisiaj szłam szybkim tempem 40 minut i odpadają mi ręce i nogi ale czuję się nad wyraz dobrze. Wczoraj też pocisnęłąm sobie sporo rowerem i muszę powiedzieć, że już się tak nie męczę. OTOTO. Zacząć to masakra, ale jak już coś ze sobą zrobisz, to nagle odkrywasz, jakie to jest fajne, BRAWO ULKA. Okej, no to ja mam PROPOZYCJĘ. Kto chciałby podjąć pięciodniowe wyzwanie? https://www.youtu...n8Elmw16ZU <---- pod tym linkiem na początku filmiku, wyjaśniają o co chodzi, ale w skrócie, jest to wyzwanie, gdzie przez 5 dni, dzień po dniu, ćwiczysz około godzinę. Treningi są przygotowane od początku do końca, z rozgrzewką i rozciąganiem, nakierowane jest to na poprawienie mięśni i wydolności całego ciała. Wygląda dość brutalnie i dlatego ciężko mi się do tego zabrać, ale wszyscy bardzo chwalą, więc szukam partnera ;p Edytowane przez Mikasa dnia 04.06.2016 11:09
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 11.06.2016 10:35
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Wasze posty są bardzo motywujące, jestem po miesiaczce więc wracam ponownie do ćwiczeń. Dzisiaj po przeczytaniu pewnego artykułu stwierdziłam, że na tydzień rzucam cukier. Rzucam nie tylko tradycyjny cukier, ale wszystko z cukrem i substancjami slodzonymi w ramach eksperymentu. Zobaczy co mi wyjdzie, zaczynam jutro Do tego sciagnelan aplikacje przypominającą o piciu wody i nie unikam schodów. z rana zaliczyłam też jazdę na rowerze i jestem pozytywnie zakręcona ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 11.06.2016 11:24
|
No wreszcie Sam, bardzo mnie cieszy, że trzymasz się tego trybu życia i że nie zrezygnowałaś na dobre, nawet po jakichś przerwach. Co do rezygnacji z cukru - dobry pomysł jeżeli chodzi o słodycze, słodkie napoje, itd. Ale z owoców też rezygnujesz? Bo to jednak co innego, chociaż słodkie.Aplikacja przypominająca o piciu wody... Jezu, czego ludzie nie wymyślą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 11.06.2016 12:58
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Jest super pomocna bo ja zapominam a co do cukrów to bardziej chodzi mi o te nienaturalne wyczytałam że to pomoga inaczej spojrzeć na jedzenie zresztą po przeczytaniu arta w 'świecie wiedzy' chyba zacznę zwracać większą uwagę na poprawiacze smaku i tego typu dodatki bo one są duża przyczyna nadmiernych kilogramów ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 11.06.2016 14:09
|
Sam, porzuciłabyś link to tego artykułu? Czy na papierze czytałaś? Ja zawsze chętnie się dowiem czegoś nowego o żywieniu ![]() Dzisiaj zrobiłam ten trening: https://www.youtu...gMttbIO3-s plus trochę własnych ćwiczeń na dolne partie ciała. Staram się też jeść jak najlepiej, teraz cudowny owocowo-warzywny sezon, z którego korzystam. Jeżeli chcecie wiedzieć, co gotuję, to piszcie, bo jeśli nie, to nie będę spamować ![]() A GDZIE RESZTA?! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 15.06.2016 20:36
|
Mikasa, na papierze, ale jak znajdę to Podesle tydzień bez cukru nie wypalił, ale prawie biegalam! Znaczy się to był marszobieg, no i więcej marszu, ale i tak. Oto dowód: ![]() Mam jeszcze zdjęcie mojej radości w połowie drogi: ![]() Tyle fotorelacji. Na jutro planuje cardio i boję sie, że umrne A jak Wasza letnia aktywność? Mikasa, czy pisałam Ci już, że cudowne zdjęcia? <3 ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 15.06.2016 21:19
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
To ja też może coś napiszę. Chyba wcześniej już wspominałam, że zaczęłam przygodę z nordic walking no ale powiem Wam, że jest super. Naprawdę czuję się po tych spacerkach gotowa do działania i gdybym miała więcej czasu to z pewnością więcej spędzałabym na łażeniu. Od paru dni wprowadzam też stopniowo bieganie. Tzn, np ostatni km biegnę. I idzie mi juz co raz lepiej, bo musicie wiedzieć, że ja już zupełnie straciłam kondycje. Dzisiaj zrobiłam 6 km w 45 min, ale biegłam ze dwa. Śmiesznie pewnie wyglądałam bo miałam kijki w rękach no ale co tam. Ogólnie to zmotywowałam moją mamę i też od tygodnia chodzi ![]() Czuję jak chudnę, szkoda, że jeszcze tego nie widać, haha. Ale na wszystko przyjdzie czas. Nie mam jakiejś super diety. Ba, na śniadanie zjadłam kanapki z nutellą, ale czuje się swietnie i to najważniejsze. Na coś ostrzejszego przyjdzie czas po sesji. SAm, gratsy. Świetnie wyglądasz ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 16.06.2016 09:22
|
Witam i zapraszam ![]() Fajnie, że ulka się zajarała bieganiem Ja ostatnio przeżyłam swój najbardziej dumny moment i największe osiągnięcie odkąd zaczęłam ćwiczyć. Zrobiłam poniższy trening W CAŁOŚCI: https://www.youtu...wX0KzfSWbI Nigdy się tak pot ze mnie nie lał, ale dałam radę i miałam z tego powodu naprawdę ogromną satysfakcję. Ponadto, zaliczyłam kolejny progres w rzeźbieniu brzucha - coraz częściej pozostaje płaski, nawet w ciągu dnia (chociaż oczywiście nikt nie wygląda tak samo od rana do wieczora i to jest normalne). No i kiedyś myślałam, że widoczne mięsnie brzucha są tylko dla hardkorów i profesjonalistów - okazało się, ze nie! Mogę się pochwalić takim delikatnym zarysem tych mięśni, o którym marzyłam od zawsze. Także da się, nawet taki leniwiec jak ja może to osiągnąć ![]() Z trochę innych rzeczy, to od tygodni choruję na ten zestaw Powerblock, takie kompaktowe hantle (od 1-2 do 10 kg). Znalazłam już opcję,żeby kupić je za około 800 zł (w Polsce kosztują 1500 w górę...) i jaram się mocno,ale chyba jednak zaczekam do jesieni, bo obecnie trzeba zbierać na wyjazdy ;p Jakby ktoś nie kojarzył powerblocków, to pokazuję. Zajmują bardzo mało miejsca i oferują mnóstwo możliwości (no i są ładne ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 16.06.2016 13:28
|
. Chyba wcześniej już wspominałam, że zaczęłam przygodę z nordic walking no ale powiem Wam, że jest super. Naprawdę czuję się po tych spacerkach gotowa do działania i gdybym miała więcej czasu to z pewnością więcej spędzałabym na łażeniu. Od paru dni wprowadzam też stopniowo bieganie. Tzn, np ostatni km biegnę. I idzie mi juz co raz lepiej, bo musicie wiedzieć, że ja już zupełnie straciłam kondycje. Dzisiaj zrobiłam 6 km w 45 min, ale biegłam ze dwa. Zazdro przebięgniecia takiego dystansu, bo ja po dwustu metrach mam zadyszkę i nie mam siły. A co do chodzenia z kijkami to podobno lątwo to robić źle, a jak robisz dobrze to super działa na wydolność i spalanie także zazdro umiejętności ![]() Czuję jak chudnę, szkoda, że jeszcze tego nie widać, haha Mi mówią, że schudłam, ale ja tego nie widzę ![]() Ja ostatnio przeżyłam swój najbardziej dumny moment i największe osiągnięcie odkąd zaczęłam ćwiczyć. Zrobiłam poniższy trening W CAŁOŚCI: https://www.youtu... Nigdy się tak pot ze mnie nie lał, ale dałam radę i miałam z tego powodu naprawdę ogromną satysfakcję. Nie dziwie sie, dla mnie sama nazwa jest przerażająca, ale gratuluje sukcesu! Ja na dzisiaj planuje cardio z Mel, zobaczę ile będę miała po tym siły na ewentualne coś jeszcze ![]() Mamy już 3 meisiące Klubu i mój cel bardzo sie nie zmienił. Nadal najbardziej mi zależy na poprawie kondycji i słabo, że jeszcze mi się nie udało. I chciałabym zrzucić tłuszczyk z ud, bo jednak jest to dla mnie najważnejsze. ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 16.06.2016 13:55
|
Mamy już 3 meisiące Klubu i mój cel bardzo sie nie zmienił. Nadal najbardziej mi zależy na poprawie kondycji i słabo, że jeszcze mi się nie udało. I chciałabym zrzucić tłuszczyk z ud, bo jednak jest to dla mnie najważnejsze. W tej kwestii mam dla Ciebie dwie rady. Poprawa kondycji i spalanie tłuszczu: INTERWAŁY. Najbardziej efektywnym treningiem na spalanie kalorii jest tak zwany HIIT (high intensity interval training). Po raz milionowy odsyłam do Fitness Blender Oni mają mnóstwo tego typu filmików, które zwalają z nóg, ale są bardzo skuteczne. W gruncie rzeczy chodzi o to, że przez 20-30 sekund wykonujesz bardzo intensywne ćwiczenie, a potem masz 10 sekund odpoczynku. Plus jest taki, że te treningi są krótsze, bo wyczerpujące Więc nie musisz biegać przez dwie godziny, wystarczy 15-20 minut HIIT (czasami nawet wystarczy pięć miutek, a reszta siłowa, kombinacji jest milion). Ja to zazwyczaj łączę z treningiem siłowym. Np. 20 minut interwałów, a potem 25 minut ćwiczeń na brzuch, nogi czy ramiona. Czasami po 20 minut nóg i ramion, a potem 10 minut interwałów. Co więcej - gdy robisz intensywne interwały, efekt zwiększonego spalania kalorii utrzymuje się nawet DWA DNI po zakończeniu treningu. Jeśli chodzi o uda: zdecydowanie łatwiej jest wysmuklić nogi ćwicząc mięśnie niż skupiając się na samym spalaniu tłuszczu. I tutaj odsyłam do pierwszej części mojej wypowiedzi ;d Łączenie cardio i treningu siłowego to najlepsze i najbardziej efektywne rozwiązanie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 16.06.2016 14:02
|
Mikasa, boje sie tych interwałów, ale spróbuje dzisiaj, chociaż serio się boje, ale ostatecznie trzeba się przełamywać i czekam na próbe przeżycia tego treningu, na pewno dam znać jak sobie poradziłam ![]() A polecasz któryś konkretny HIIT? bo sporo tego na yt i nie wiem czy brać pierwsze z brzegu czy co ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 16.06.2016 14:35
|
https://www.fitne...ifications - cardio z interwałami 45/15, bardzo fajne jest to, że są pokazane modyfikacje, można sobie dopasować do swojego poziomu, no ale nie ma co się oszkiwać, to ma zmęczyć https://www.fitne...intervals- - również 45/15, można się fajnie spocić ;p Jeżeli chodzi o HIIT 20/10 to w przypadku Fitness Blender jest to zazwyczaj częśc dłuższego treningu (np. takiego, jaki wrzucałam wyżej, ten na nogi). Także nie będzie to sama częśc cardio, ale też trening mięśni Ale znalazłam coś takiego https://www.fitne...-up-cardio - tutaj jest sama część HIIT. Ale naprawdę zachęcam do szukania łączonych treningów (HIIT butt and thighs, HIIT abs, etc), wtedy masz wszystko w jednym I nie bój się - nikt nam nie każe tego robić w takim tempie jak na filmiku, oni bardzo często pokazują łatwiejsze modyfikacje, no i gdy już naprawdę nie możesz, warto dać sobie chwilę, zrobić kilka sekund łatwiejszej opcji i potem wrócić. Własnie tak buduje się kondycja - nie musisz od razu robić wszystkiego na maksa, tylko za każdym razem troszkę więcej. Daj znać, jeśli coś wybierzesz i napisz, jak poszlo Ja dzisiaj planuję zrobić poniższy filmik i też już wiem, że umrę. Także powodzenia dla nas obu ![]() https://www.fitne...dy-burnout Jeżeli Ci nie odpowiadają te treningi, to na ich głównej stronie masz wyszukiwarkę, gdzie mozesz wpisać między innymi poziom zaawansowania, typ treningu czy konkretną partię ciała. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 16.06.2016 19:19
|
Jestem po zrobiłam pierwszy filmik i miazga zaczęłam od rozgrzewki, zrobiłam sobie z ćwiczeń od Mel i potem ten HIIT. Szczególnie druga część była ciężka już dla mnie, ale jestem podjarana, trochę mnie teraz boli tu i ówdzie, ale nie robiłam nic więcej ponad rozciąganie bo jeszcze muszę samochód umyć i zrobię sobie spacero-marsz pozniej Świetnie mi się ćwiczylo i nawet skomentowalam ten filmik robiąc z tej ekscytacji literowke, ale trudno A Ty Mikasa już po? ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 16.06.2016 21:32
|
Świetnie mi się ćwiczylo i nawet skomentowalam ten filmik robiąc z tej ekscytacji literowke, ale trudno A Ty Mikasa już po? Brawoooooo Sam, chcę zobaczyć Twój komentarz, wkleisz tutaj? Ja dzisiaj wróciłam i było u nas strasznie duszno, nie byłam w stanie w ogóle robić cardio, ale pocisnęłam ćwiczenia siłowe i pilates na nogi, około 50 minut, także nie czuję się winna Pot i tak ze mnie spływał, bo było naprawdę gorąco.Także super, gratuluję! Możemy się kiedyś umówić we trzy z Angeliną i zrobić jakiś wspólny trening, fajna sprawa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 16.06.2016 21:43
|
http://pics.tinyp...slcp4p.png Mój inglisz tak bardzo, ale to mój czwarty komentarz na yt i pierwszy in inglisz, więc sobie wybaczam Co do ćwiczeń to znowu czuję te ekscytacje i zajawke jak na poczatku. Mam nadzieję, że mnie nie opuści jutro niestety nie ma szans na ćwiczenia bo jestem poza domem, ale może mi sie uda pocisnac chociaż na rowerze kilka kilometrów No i przy kilku ćwiczeniach wymiekalam. Ja mam też taki problem(chyba), że jak robię jakieś nowe ćwiczenia to bardzo skupiam się na tym by robić je w miarę dobrze, a i tak robię je średnio dobrze, bo za bardzo się skupiam na tym co ona robi i czuję się glupio. Ale wiem z doswiadczenia z Mel, że to szybko mija. no i teraz mnie uda bolą i trochę łydka ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 18.06.2016 14:14
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
Dziewczynki, mam pytanie, nie wiem, może się pojawiło, jeśli tak, to przepraszam, ale się nie doczytałam ![]() Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby podkręcić metabolizm? ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Ravenclaw
Dzisiaj wymyśliłam sobie taki nowy format - po minucie ćwiczeń na ramiona, brzuch i nogi/pośladki - 60 sekund na każde, po 10 sekund przerwy. I tak dziesięć rund. Muszę przyznać, że minęło błyskawicznie.

Gryffindor

Slytherin
No co z Wami? I z Waszymi postanowieniami? Robicie coś? 

Hufflepuff

Sam, bardzo mnie cieszy, że trzymasz się tego trybu życia i że nie zrezygnowałaś na dobre, nawet po jakichś przerwach. Co do rezygnacji z cukru - dobry pomysł jeżeli chodzi o słodycze, słodkie napoje, itd. Ale z owoców też rezygnujesz?