Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
04.06.2026 12:11
24 jak założyłam konto, teraz 34, jestem z wami od ponad dekady, szkoda, że strona się sypie ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
02.06.2026 22:31
Mi tęskno za starym Hogwartem, szkoda że nigdzie nie został zapisany :v

Harrych świąt!
02.06.2026 22:06
Niecałe 13, a w tym roku stuknie ćwierćwiecze Rain

O choinka!
02.06.2026 10:16
13 jak założyłam konto, teraz 25 :(

Też tęsknię za tą stroną, dobrze się tu bawiłam i dzięki niej czułam się mniej samotna. Kiedyś to były czasy, a teraz nie ma czasów

Harrych świąt!
31.05.2026 20:16
To i ja się pochwalę. 25 lat jak zakładałem konto, 33 dzisiaj. Niestety założyłem późno, ale załapałem się na ostatki, kiedy ta strona jeszcze jakoś funkcjonowała.

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Liczba horkruksów
Hatake Kakashi
A mi się wydaje że było 8 horkruksów:

1. Dziennik Tom'a Riddle'a
2. Pierścien Gaunta
3. Medalion
4. Puchar
5. Diadem
6. Nagini
7. Lord Voldemort
8. Harry

I było tak ( moim zdaniem ) że Voldemort wiedział że jest 7 częścią jego duszy ale chciał stworzyć 7 horkruksów w jakichś relikwiach i gdy od Harry'ego odbiło się śmiertelne zaklęcie stał się horkruksem... :bigrazz:
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:58

Atlantyda
Myślę że Dokers ma rację, iż horkruksów było za dużo. Ale czytając tą książkę nie zwróciłam na to uwagi. No i jest ok. Za bardzo mi to nie przeszkadza, choć Rowling mogła by być bardziej precyzyjna:].

PS.: (jeśli można napisać na forum coś w rodzaju Postscriptum:)) Przejrzałam teraz jeszcze inne komentarze i dodaję że Niektórzy mają rację, a mianowicie cząstek duszy było 9, ale horkruksów tylko 8(licząc z Harrym), bo przecież sama dusza Voldemorta nie jest Horkruksem. No to przy tym komentarzu nawaliłam powtórzeń (nie na temat:)). To na tyle. Pozdrawiam:]
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:58

Luke James Potter
Myślę, że było tak:Voldemort podzielił duszę na 6 części kiedy przybył do Potterów. "7"duszą była jego już podzielona dusza. U Potterów stworzył nową cząstkę, ale również jedną zabił. Więc pozostało nadal 7 części razem z Voldim.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:57
"Jeśli sądzisz,
że w dobie komputerów
sztuka czytania zanikła,
zwłaszcza wśród dzieci,
to niezawodny znak,że jesteś
MUGOLEM!"

"Ostatnie kłęby pary rozwijały się w jesiennym powietrzu. Pociąg powoli zniknął za zakrętem. Harry wciąż unosił rękę w geście pożegnania.
- Da sobie radę - powiedziała Ginny.
Harry spojrzał na nią, opuścił rękę i z roztargnieniem dotknął nią blizny na czole.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."

tades
Witam.
Wydaje się, jak sądzę, że są tu mylone pojęcia. Np. ilość horkruksów, a ilość części duszy (jedna musiała być w LV, który raczej nie był horkruksem.)
HP był horkruksem o czym powiedział mu Dambledore. Powiedział też, że te tereny magi gdzie dotarł LV są zagadkowe, niezbadane, więc stworzenie przypadkowego horkruksa jest jak najbardziej możliwe.
Jest też napisane, że cząstka duszy z LV po śmierci jego ciała błąkała się ale nie zginęła i z niej się odrodził. Musiał zbudować sobie ciało więc: kości po ojcu, ciało od swojego tchórzliwego sługi Glizdogona, a krew od ... HP.
Podsumowując: horkruksów LV stworzył 6, części duszy miał 7 ale... właśnie był jeszcze HP 7 horkruks i 8 część duszy LV o której nie wiedział.
No i gdyby pani R zabrakło pieniędzy to zawsze się może okazać, że był jeszcze jeden horkruks, albo coś o czym się czarodziejkom i czarodziejom nie śniło.;)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:57

sami87
ginny93 napisał/a:
Voldemort stworzył 8 horkruks nieświadomie, próbując go zabić. On chciał stworzyć ich 7 bo to "najpotężniejsza liczba magiczna" ale stworzył 8-nieświadomie. a niema czegoś takiego jak ograniczenie ich ilości.

Niby się wszystko zgadza... ALE gdy Voldi zabił Lily przez "bardzo stara magie " poszedł rykoszet i zabił CIAŁO Voldiego, a DUSZA przeszła na Harry'ego wiec HARRY był jednym z horkruxów. Potem jakimś sposobem Voldi się odrodził używając jednej ze swoich zabawek i odrodził się jako dusza (kamień filozoficzny), a na cmentarzu musiał użyć kości swego ojca (kość nie była horkruxem) do odrodzenia CIAŁA.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.02.2014 22:55

Prefix użytkownikaLapa15
Moim zdaniem horkruksów było 7.
7. i 8. Sam Riddle, zabity kiedy Harry miał odpowiednio roczek i 17 lat

To było tworzenie horkruksa i śmierć Voldemorta. Nie będę wymieniać tych horkruksów, ale pisząc krótko:
Horkruksów było 7 + dusza w ciele czarnego Pana. Chyba koniec...
media.giphy.com/media/R6DRohtmrCf9m/giphy.gif

Moje wewnętrzne oko tu cierpi

i66.tinypic.com/2d0kx0l.png

Prefix użytkownikaKHZP
Pierścień, diadem, Harry Potter, Voldemort, Nagini, puchar, dziennik, medalion, i chyba coś jeszcze.

Patrz co piszesz, bo poprawiłem po raz pierwszy i ostatni! losiek
Edytowane przez Prefix użytkownikalosiek13 dnia 14.06.2013 19:17

Prefix użytkownikaharry7potter
Horkruksów było 7 a Voldemort nie był przecież horkruksem.
To miało byc tak Voldi chciał rozszczepić duszę na 7 części mając w sobie tą ostatnią siódmą i wtedy było by 6 Horkruksów plus jego wlasna część duszy(prawdziwy horkruks to taki co jest chroniony zakleciami i klątwami), Atakując Harry'ego stworzył siódmy horkruks ale nieświadomie, nie wiedział o nim do samego końca. Harry też nie był typowym horkruksem, nie był chroniony czarną magią itp.
Forumowicz 33 wymienił prawidłowo wszsytkie :)
Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka

http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_fanarta.png

"Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy"

"Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności."

"Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza"

"Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie."

"-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda.
Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu?
A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda?
- Nie wiem, Yen. Powiedz mi!
- Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy.
-Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda?
- Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: