Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Zobacz temat
|
Harry Potter i Książę Półkrwi
|
|
Goszka |
Dodany dnia 06.01.2008 18:34
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
Tak w dodatku na nim nie beczałam, tak jak na poprzednim... Dumbledore wogóle nie zrobił na mnie wrażenia (śmierć) ... Nic, a nic. Po prostu, teraz pytam się : CO teraz będzie bez Dumbledora? ![]() ![]() |
|
|
|
| Royal |
Dodany dnia 07.01.2008 13:41
|
![]() Ostrzeżenia: 7 Postów: 34 Dom: Brak przydziału Punkty: -842 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 05.01.08 |
Czytalem 7 czesc przygod HP... voldemort prubuje zabic harrego. Zakon feniksa broni go dizelnie lecz polegaja takei osoby jak Moddy,Lupin,Tonks,Snape,Fred.....Harry wraz z Hermioną i ronem próbuja znależć horxruksy.Znalezli je . byly to filiżanka Hufflepup, Cos tam cennego Ravenclaw ...., Nagini wąż Voldemorta, medalion Slitherina.gdy starali sie zebrac i rozwalic te horkruxy odwiedzali miejsca takie jak : Bank Gringotta, Hogwart, Zakazany Las. Na końcu gdy toczyłą sie bitwa o Hogwart Harry wyjaśnia wszystkim jakim Dumbledore był Geniuszem <3 i znal o wiele wiecej czarów od Voldiego, a Severus Snape zawsze byl wierny Dumbledorowi <3 ktory wiedzial na temat magii o wiele wiecej od Toma Riddla. Nastepnie harry przez [przypadek zabija voldmeorta ktory wycelowal w Draco Malfoya Avada Kedavra gdy harry zucil zakleice Expeliarmus ktore odbilo klatwe smierci i trafil w Voldiego i tak zakonczyly sie problemy w swiece magicznym. Harry ozenil sie z Ginny. Ron ożenil sie z Hermioną. I wszyscy żyli długo i szczesliwie. A co do regaliwo smierci to byly 3 .... peleryna (Ktora mial Harry), Kamień wskrzeszenia Ktyry dostal od dumbleodra zamkniety w zniczu, i różdżka ELDER WAND. Na początku różdżke mial ktos tam .... przejol ja Gregorowicz tworca różdżek pokonal go 2 co do wielkości czarno księżnik Grindelwald lecz potem pokonal go Albus Dumbledore ktory byl prawowitym władca różdżki.... VOldmeort dowiedizal sie po śmierci dumbleodra ze on am ta różdżke i rozwalil grób Dumbledora zabral różdżke lecz gdy harry zabil go nalezala ona do niego. Harry mial 3 regalia śmierci lecz niechcail tej różdżki ELDER WAND poniewaz twierdzil ze jego jest lepsza. A w trakcie poszukiwania horkruxów hermiona niefortunnie trafila czarem w jego różdżke i ja zlamala wiec harry tą potężna różdżka wypowiedział Reparo i sie skleiła. Także wszystko skonczylo sie dobrze.... Niedługo książka pojawi sie w sklepach i sami bedizecie mogli przeczytac tą wspaniała i pełna wrażeń ksiażke. Ja czytalem przetlumacyzny tekst z and. na polski ktory dostalem od kolegi. Czytalem ja 2 dni... bardzo wciągajaca przepraszam was że wam zepsółem lektore ale jak widze że ludzi pisza takie głupoty to niemoge wytrzymać ........ PS W bitwie o Hogwart Molly Weasley zabija Belatrix Lestrange Edytowane przez Royal dnia 07.01.2008 13:48 |
|
|
|
| hermionaginny |
Dodany dnia 13.01.2008 16:51
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 55 Dom: Brak przydziału Punkty: 202 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.04.07 |
KP najbardziej zapadła mi w pamięć. Śmierć Dumbledore'a, mroczność książki, klimat były w tej książce b. dobre. Ale i tak uważam, że ZF to najlepsza część. Auror to ja
![]() Słucham: Matalliki Nirvany Odpowiednik w HP: Hermiona Dom: Gryffindor Patronus: Kot Animag: Kot Zwierzę: Krzywołap i Hedwiga Nazywam się Kasia . |
|
|
|
| Kapitan menel |
Dodany dnia 17.01.2008 10:50
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 190 Dom: Brak przydziału Punkty: 388 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.09.07 |
HP i KP było nawet dobre w skali 0-6 dałbym 5.Nie byłem za bardzo za tym żeby Dubmbledor zginął.Ale nawet jak zginął Syriusz i Albus Harremu pozostali przyjaciele. |
|
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 17.01.2008 14:12
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 137 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.11.07 |
W skali od 1-6 ja dałbym najwyżej 3. Ta część nie miała już tego nastroju co poprzednie. W poprzednich częściach czytelnik wraz z biegiem akcji snuł nowe podejrzenia, kto np. pomaga Voldziowi odzyskać dawną moc. W tej części od razu poznajemy po czyjej stronie jest Snape, a reszta jest dla mnie osobiście po prostu naiwna. Trochę nadrabia to zagadka tytułowego KP, ale i tak książka mi się nie podoba. Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?
|
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 18.01.2008 11:13
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
UuuuuuUuuuUuuuuUuuuu... ostro. Nie podoba? Jakbyś powiedział niecikawa, to brzmiałoby lepiej. Mnie się podobał, a zwłaszcza wątek romansu Ginny I Harry'ego. No i oczywiście Ronusia z Lav. ![]() ![]() |
|
|
|
| hermionaginny |
Dodany dnia 19.01.2008 11:22
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 55 Dom: Brak przydziału Punkty: 202 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.04.07 |
Miała nastrój! Wreszcie dowiedzieliśmy się czemu Voldemort przeżył po nieudanej próbie zabicia Harry'ego! Nie podoba mi się para Ginny+Harry, no ale cóż- trzeba z tym żyć. Ogólnie książka w skali od 1-10: 8 Edytowane przez hermionaginny dnia 19.01.2008 11:22 Auror to ja
![]() Słucham: Matalliki Nirvany Odpowiednik w HP: Hermiona Dom: Gryffindor Patronus: Kot Animag: Kot Zwierzę: Krzywołap i Hedwiga Nazywam się Kasia . |
|
|
|
| herma_007 |
Dodany dnia 19.01.2008 15:43
|
![]() Postów: 264 Dom: Brak przydziału Punkty: 4776 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 18.06.07 |
Mnie się ta część podobała, co prawda jest w niej mało akcji w porównaniu do innych, pozostałych. Zabrakło też tej tajemnicy, która powinna występować od początku do końca. Jednak sam punkt kulminacyjny był jednym z najlepszych, świetnie mi się to czytało. Oczywiście książka, w której jest wiele okazji do wzruszeń, chociażby śmierć Dumbledore'a. Kilka wątków miłosnych i nawet są miejsca, gdzie można się zaśmieć. Ogólnie powieść bardzo mi się podoba, mimo, iż nie jest jedną z moich najlepszych. Edytowane przez herma_007 dnia 19.01.2008 15:44 Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło Kupię nóż, zostawię nas dwoje Bo ja kocham Bukę! |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 19.01.2008 20:17
|
Ale bez wątków miłosnych, byłoby trochę przynudawo... Ppo za tym, to ile można nie mieć dziewczyny? Przez całe, praktycznie, życie nie miał. Ani Ron, ani Harry. Najwyższy czas. ![]() ![]() |
|
|
|
| Kapitan menel |
Dodany dnia 20.01.2008 09:53
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 190 Dom: Brak przydziału Punkty: 388 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.09.07 |
Ja też nie mam dziewczyny (we wrzesniu 17 urodziny) i jakos nie twierdzę że muszę ją mieć tak szybko.Tak jak oni ja też mam całe życie przed sobą.Na to jest w takim wieku mnóstwo czasu. |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 20.01.2008 11:30
|
Oj! Chyba dotknęłam, w czuły punkt. Ja mam 14 lat i mam chłopaka.... Jestem od ciebie trochę młodsza... No, cóż. Ale to kwestia, hmmm... czego innego. O tym nie na tym forum... x) Ale ciekawie było z wątkami miłosnymi i koniec. Tobie si.ę nie musi podobać. ![]() ![]() |
|
|
|
Stefa |
Dodany dnia 22.01.2008 19:49
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 69 Dom: RavenclawPunkty: 437 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 27.07.07 |
Ja jestem rok młodsza od ciebie, Goszka... Z pewnych powodów na razie nie mam boya![]() A co do wątków miłosnych... jak już pisałam nie mogę ścierpieć tych połączeń, które wybrała Rowling. Swoją drogą, zastanówmy się nad dość rzadko poruszanym tematem. Czy Ron pasuje do Lavender? Mam nadzieję, że to na temat... w końcu ich wątek wystąpił właśnie w KP. Ja myślę, że fajna byłaby parka, tylko że Lav powinna ograniczyć te wszystkie "Mon-Rony" i całowanie "A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."
|
|
|
|
| Bellatrix xD |
Dodany dnia 27.01.2008 16:12
|
![]() Postów: 40 Dom: Brak przydziału Punkty: 58 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 27.01.08 |
Książka była świetna,jedna z moich najlpszych![]() Trzymająca w napięciu,do tego przeplatana z romansami:lol: Jednak ostatnie kartki były najgorsze.....Kiedy Snape zabił Dumbledore'a:upset: |
|
|
|
| mengo |
Dodany dnia 27.01.2008 20:36
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 0 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.01.08 |
ja czytam teraz 'Księcia Półkrwi' i muszę powiedzieć że mi się podoba ; ) chyba najlepszym momentem, jak narazie, jest to, że profesor Dumbledore wędruje z Harrym w Myślodsiewni. to taka wciągająca książka, że w ciągu jednego dnia przeczytałam połowę! |
|
|
|
| xxxdreamxxx |
Dodany dnia 26.02.2008 20:46
|
![]() Postów: 8 Dom: Brak przydziału Punkty: 24 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.02.08 |
Uwielbiam tą część, jest zaskakująca za każdym razem wywołuje u mnie emocje, płacze w momencie śmierci Dumbledora i to wn niej wiele sie dowiadujemy i wiele rzeczy wychodzi na jaw Cudna![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
| ania1 |
Dodany dnia 27.02.2008 16:57
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 31 Dom: Brak przydziału Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.08.07 |
to najlepsza część każdy moment ma w sobie to coś jest mroczna tajemnicza i w końcówce tragiczna poprzez smierć dumbledora czytałam ją najwiecej razy i przeczytam jeszcze wielokrotnie uwielbiam ją |
|
|
|
Esey |
Dodany dnia 01.03.2008 01:42
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 64 Dom: GryffindorPunkty: 14165 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 01.03.08 |
mi sie podobala chociaz gdyby bylo w 7 czesci wytlumaczone czym sa horkrusky i kilka innych spraw okazaloby sie ze 6 czesc nie jest potrzebna ale byla fajna .... co najciekawsze coraz bardziej oczernia Snape'a Ludzie nie mogą czegoś zyskać, jeżeli czegoś nie poświęcą. Aby coś uzyskać, musisz dać coś o takiej samej wartości. Takie jest prawo równorzędnej wymiany w alchemii. ![]() ![]() Time waits for no one. Don't forget 1.JUN.12 Moja miłość, książki fantasy: Stare Królestwo (Sabriel, Lirael, Abhorsen) Mroczne Materie (Zorza Północna, Magiczny Nóż, Bursztynowa Luneta) Saga o Ludziach Lodu (na razie skończyłem na 17 tomie) Saga o Czarnoksiężniku (15 tomów) Saga o Królestwie Światła (20 tomów) Trylogia Władcy Pierścieni Trylogia Czarnego Maga Uczennica Maga Misja Ambasadora Szepty Dzieci Mgły Trylogia Era Pięciorga Kruczy Dwór (Czarodzeje Skrzydła Nocy, Władczyni Demonów, Krwawy Księżyc) Ziemiomorze (Czarnoksiężnik z Archipelagu, Grobowce Atuanu, Najdalszy Brzeg, Tehanu, Inny Wiatr) Kroniki Amberu (5 tomów znanych jako Kroniki Corwina) Zawód Wiedźma (2 tomy) Wiedźma Opiekunka (2 tomy) Wiedźma Naczelna Wiedźmin (7 tomów) Trylogia Era Czarownic Lodowy Ogień Opowieści z Narnii (7 tomów) Miecz Prawdy (11 tomów) Jesienne Ognie Amerykańscy Bogowie Prawa i powinności Wyższa Magia Malowany Człowiek (2 tomy) Pustynna Włócznia ( 2 tomy) Wielki Bazar, Złoto Brayana Tajemnica Czarnych Rycerzy (12 tomów) Trylogia Mrocznego Elfa Trylogia Doliny Lodowego Wichru Hobbit, czyli tam i z powrotem Elantris Arcymag (2 tomy) Trylogia Zimnego Ognia Nigdziebądź Gwiezdny pył Czaropis Trylogia Skrytobójcy |
|
|
|
Kerle |
Dodany dnia 29.08.2008 14:00
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 37 Dom: RavenclawPunkty: 2002 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 12.06.08 |
Książe Półkrwi to moja ulubiona książka, choć nie zawsze tak twierdziłam. Zaraz po jej przeczytaniu miotały się we mnie uczucia żalu, smutku, a także złości. Byłam bardzo wkurzona na Rowling, że uśmierciła Dumbledora. Powiedziałam, że nie przeczytam kolejniej części, byłam zdenerwowana. Chciałam uciec od potteryzmu, ale się nie dało. Zrozumiałam, że to nic nie da. Trzy dni boczyłam się na HP, ale... Stwierdziałam, że jeśli jeszcze raz przeczytam Księcia Półkrwi to może się coś zmieni... I rzeczywiście, po dwukrotnym przeczytaniu 6HP ta część stała się moją ulubioną książką. To w tej książce poznajemy historię Voldzia, to w tej części jest najwięcej miłości, to w niej umiera osoba, która była bardzo ważna, która niestety musiała umrzeć. Jak dla mnie KP zawiera najwięcej uczuć. Pamiątka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781 Najnowszy Użytkownik: Kerle ![]() I love her... ![]() ... and her... ![]() ...and him! ![]() SO MUCH <3 *** "W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Gdy miałem siedem - Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości." - Salvador Dali "Magia nie zmienia zbytnio świata. Właściwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling "Życie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte życia." - Andre Malraux "Pamiętasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku koło siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, że tak naprawdę niebo zajmuje cała wolną przestrzeń na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy życie zaczyna być coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, ponieważ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nużącym zajęciem." - Alan Rickman "Zawsze udawaj głupiego."- Terry Pratchett "Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie - tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców." - Carlos Ruíz Zafón "Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt "Jeżeli moja teoria względności okaże się słuszna, Niemcy powiedzą, że jestem Niemcem, a Francuzi, że obywatelem świata. Jeśliby miała się okazać błędna, Francja oświadczyłaby, że jestem Niemcem, a Niemcy, że jestem Żydem. "- Albert Einstein "Nie pragnij być lepszym od innych, najpierw bądź samym sobą." - Fiodor Dostojewski "To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski "Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie." - Terry Pratchett "Nie ma pokoju bez sprawiedliwości, nie ma sprawiedliwości bez przebaczenia." - Jan Paweł II (Karol Wojtyła) "Patrząc na ciemność lub śmierć boimy się nieznanego - niczego więcej." - Joanne Kathleen Rowling |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 03.03.2014 17:46
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Moim zdaniem Książę Półkrwi jest zdecydowanie lepszy od poprzedniej części, choć i tak ma braki. Główną wadą jest to, że po pocałunku Harry'ego i Ginny właściwie ich wątek zostaje przerwany, za to wątek Rona i Hermiony jest aż za nadto widoczny. Wydawało mi się, że Ron najpierw będzie się wściekał na Harry'ego za to, że pocałował jego siostrę, a on "Skoro musisz", tak jakby w ogóle się tym nie przejął. Wydarzenia w pociągu - Harry podejrzewał, że jego adidas śmignął w powietrzu, widzi że Malfoy czeka aż inni zostają w przedziale i dalej leży na półce? No sorry, rozsądek nakazywałby w takiej sytuacji wyjąć różdżkę i się bronić, a tak Harry skończyłby ze złamanym nosem w Londynie, gdyby nie pomoc Tonks. ![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 13.03.2014 14:53
|
![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Do wątków miłosnych nie będę się odnosił, bo jestem chyba człowiekiem pozbawionym uczuć A serio, to HP i KP to mój ulubiony tom ze wszystkich. Czytałem go zdecydowanie najwięcej razy ( jakieś 9 ). Podoba mi się, że jest jakiś odpoczynek od Voldka - nie kończy się wszystko walką na cmentarzu, w MM czy gdzie indziej, nie ma pogadanki z dyrektorem, a czasy robią się paskudne...Pozorny spokój ; jest Dumby i działa już bez Knota MM, ale Czarny Pan też nie próżnuje. Poznajemy jego przeszłość, rodziców, dowiadujemy się o horkruskach. Snape uczy OPCM ( dowiadujemy się w końcu gdzie mieszka ), jest Slughorn, książka Księcia, Draco ma misję - no dzieje się naprawdę sporo. Może jedyne co mi średnio się podobało, to rozkapryszona Tonks, która w tak niezręcznej sytuacji postawiła biednego Lupina w skrzydle szpitalnym. Ja na jego miejscu po prostu bym uciekł stamtąd czym prędzej . ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Slytherin

. byly to filiżanka Hufflepup, Cos tam cennego Ravenclaw ...., Nagini wąż Voldemorta, medalion Slitherina.gdy starali sie zebrac i rozwalic te horkruxy odwiedzali miejsca takie jak : Bank Gringotta, Hogwart, Zakazany Las. Na końcu gdy toczyłą sie bitwa o Hogwart Harry wyjaśnia wszystkim jakim Dumbledore był Geniuszem <3 i znal o wiele wiecej czarów od Voldiego, a Severus Snape zawsze byl wierny Dumbledorowi <3 ktory wiedzial na temat magii o wiele wiecej od Toma Riddla. Nastepnie harry przez [przypadek zabija voldmeorta ktory wycelowal w Draco Malfoya Avada Kedavra gdy harry zucil zakleice Expeliarmus ktore odbilo klatwe smierci i trafil w Voldiego i tak zakonczyly sie problemy w swiece magicznym. Harry ozenil sie z Ginny. Ron ożenil sie z Hermioną. I wszyscy żyli długo i szczesliwie. A co do regaliwo smierci to byly 3 .... peleryna (Ktora mial Harry), Kamień wskrzeszenia Ktyry dostal od dumbleodra zamkniety w zniczu, i różdżka ELDER WAND. Na początku różdżke mial ktos tam .... przejol ja Gregorowicz tworca różdżek pokonal go 2 co do wielkości czarno księżnik Grindelwald lecz potem pokonal go Albus Dumbledore ktory byl prawowitym władca różdżki.... VOldmeort dowiedizal sie po śmierci dumbleodra ze on am ta różdżke i rozwalil grób Dumbledora zabral różdżke lecz gdy harry zabil go nalezala ona do niego. Harry mial 3 regalia śmierci lecz niechcail tej różdżki ELDER WAND poniewaz twierdzil ze jego jest lepsza. A w trakcie poszukiwania horkruxów hermiona niefortunnie trafila czarem w jego różdżke i ja zlamala wiec harry tą potężna różdżka wypowiedział Reparo i sie skleiła. Także wszystko skonczylo sie dobrze.... Niedługo książka pojawi sie w sklepach i sami bedizecie mogli przeczytac tą wspaniała i pełna wrażeń ksiażke. Ja czytalem przetlumacyzny tekst z and. na polski ktory dostalem od kolegi. Czytalem ja 2 dni... bardzo wciągajaca przepraszam was że wam zepsółem lektore ale jak widze że ludzi pisza takie głupoty to niemoge wytrzymać ........ 
Ravenclaw
Gryffindor

Hufflepuff
A serio, to HP i KP to mój ulubiony tom ze wszystkich. Czytałem go zdecydowanie najwięcej razy ( jakieś 9 ). Podoba mi się, że jest jakiś odpoczynek od Voldka - nie kończy się wszystko walką na cmentarzu, w MM czy gdzie indziej, nie ma pogadanki z dyrektorem, a czasy robią się paskudne...Pozorny spokój ; jest Dumby i działa już bez Knota MM, ale Czarny Pan też nie próżnuje. Poznajemy jego przeszłość, rodziców, dowiadujemy się o horkruskach. Snape uczy OPCM ( dowiadujemy się w końcu gdzie mieszka ), jest Slughorn, książka Księcia, Draco ma misję - no dzieje się naprawdę sporo. Może jedyne co mi średnio się podobało, to rozkapryszona Tonks, która w tak niezręcznej sytuacji postawiła biednego Lupina w skrzydle szpitalnym. Ja na jego miejscu po prostu bym uciekł stamtąd czym prędzej