Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Dough
Dodał: Prefix użytkownikaania919
Zobacz temat
Drukuj temat
Hip-hop, rap, komercha, etc...
Prefix użytkownikafuerte
Nie chcę się tutaj odnosić do tego, co nazywam ambitną muzyką, bo dla każdego to są inne elementy. Przejdę więc do innego tematu.
Od śmierci Magika minęło, o ile się nie mylę osiem lat, a do tej pory nie widać jego godnego następcy. I odnoszę wrażenie, że jeszcze długo sobie poczekamy na kogoś, kto tak samo jak Magik będzie umiał trafić do ludzi. Moim zdaniem, po rozpadzie Paktofoniki, czy Molesty, polski rap upadł na pysk. Oczywiście są raperzy, którzy starają się ratować tą muzykę, ale to wg mnie i tak nigdy nie będzie to samo, co za czasów Paktofoniki na przykład.

A, i takie małe odniesienie do postów hiphopowej, która jak widzę uważa się za największa znawczynię rapu zarówno polskiego jak i zagranicznego; kochanie, tak całkiem szczerze Ci powiem, że za grosz nie masz pojęcia o jakimkolwiek rapie i naprawdę, jak już wcześniej ktoś napisał, ośmieszasz siebie samą, swoimi postami. Tak, muzyka ze Step Up, to naprawdę podziemie, gratuluje rozeznania. Piosenki z tego filmu są wg mnie idealne do dobrej zabawy, tańca, ale nie upierajmy się, że to prawdziwy rap, no proszę. Ja sama nie uznaję się, za wielką znawczynię rapu, bo moja przygoda z tą muzyką nie była zbyt długa, ale litości, wypadałoby trochę przemyśleć swoje posty.

Widzę, że dyskusja trochę umarła, ale może się ktoś jeszcze odniesie.
zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Ball
Co do Magika... Ja tak uważam, oraz wiele innych osób, że to przeciętny MC... Dla mnie polski rap nie upadł, bo ja słucham całej sceny hh i mam wiele faworytów... :)
img.userbars.pl/121/24174.gif
img.userbars.pl/124/24748.png
img.userbars.pl/91/18145.jpg
img.userbars.pl/122/24268.jpg
img.userbars.pl/93/18565.gif
img.userbars.pl/99/19723.png
img.userbars.pl/53/10410.png
img.userbars.pl/122/24386.png
img.userbars.pl/122/24275.jpg

Prefix użytkownikaLady Mary Jane
Od śmierci Magika minęło, o ile się nie mylę osiem lat, a do tej pory nie widać jego godnego następcy. I odnoszę wrażenie, że jeszcze długo sobie poczekamy na kogoś, kto tak samo jak Magik będzie umiał trafić do ludzi.

Ughm. Wkurza mnie to, że ludzie ciągle pieprzą o tym, że Magik był święty, kochany, miodzio, wspaniały i nie wiadomo co jeszcze. Człowieki! On nie był Bogiem ;] !. Jest dużo raperów, którzy dorównują mu, a nawet przerastają. Choć zgadzam się z tym, że Mag był jednym z najlepszych polskich tekściarzy, jednak nie wmówicie mi, że był niezastąpiony.

Moim zdaniem, po rozpadzie Paktofoniki, czy Molesty, polski rap upadł na pysk.

I tu się mylisz kochanie. A Fisz? A Gural? A O.S.T.R ? A JWP ? A WSZ, Joka, Abradab, którzy i tak nagrywają razem? A chociażby Sokół, który uznawany jest za narratora polskiego rapu, choć tu można by polemizować, ale po co ; ) ? Molesta i PFK to nie były zespoły, które podtrzymywały przy życiu polski rap. Podziemie idzie własną drogą albowiem kiedyś ujrzy ono światło dzienne xDDD.

Co do Magika... Ja tak uważam, oraz wiele innych osób, że to przeciętny MC... Dla mnie polski rap nie upadł, bo ja słucham całej sceny hh i mam wiele faworytów...

I tutaj się całkowicie zgadzam.

Emdżej.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 29.03.2013 14:47
Chcę z Tobą przejść przez piekło...

Prefix użytkownikaHE
Mary czemu zapomniałaś o wg wielu największym polskim raperze (zresztą został pominięty w całym tym temacie co uważam za niesprawiedliwość) a pan Lech Roch "skorpion" Pawlak? Przecież jego rymy mają taką głębię to jest prawdziwy undeground...
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 29.03.2013 14:49

Prefix użytkownikaLady Mary Jane
He, jesteś boski xD Przypomniałeś mi o tym zapomnianym, pochodzącym od Cyganów i umiejącym jeździć na rowerze samochodem czy coś w tym rodzaju ... xD Polecam filmiki na youtubie xD To jego flow i styl... powala. ;]

Mj.
Edytowane przez Prefix użytkownikaLady Mary Jane dnia 31.08.2008 21:16
Chcę z Tobą przejść przez piekło...

Prefix użytkownikaHE
MJ i tak najpiękniejsze były teksty w stylu "bo życie się rozciąga i wena jest King Konga" to jest prawdziwy underground!_Uczta się od Rocha polscy raperzy może wyjdziecie na ludzi!
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 29.03.2013 14:51

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: