Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Kto silniejszy?
|
|
Narcissa |
Dodany dnia 18.08.2013 00:32
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 647 Dom: SlytherinPunkty: 8673 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 29.06.13 |
Myślę że Lucjusz M bardziej doświadczony czarodziej (starszy) od Bila, no i śmierciożerca, również był w Klubie Ślimaka i wg Lucek jest boski. Powiedz mi gdzie jest napisane, że Luckowi nie podobają się stopnie Draco?Nie pamiętam tego, który tom? Luna Lovegood v Cho Chang Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie
**** ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 18.08.2013 00:58
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
W drugim tomie. Mówi, że ma nadzieję, iż Draco ma większe aspiracje niż zostać złodziei chociaż przy tym jakie ma stopnie to równie może być. I Draco mówi że to dlatego, że nauczyciele mają swoich pupilków i dowiaduje się, że powinien się wstydzić, ze Hermiona bije go na głowę. :> a ja obstawiałabym Billa bo był w Zakonie Feniksa i w końcu był łamaczem zaklęć dla Gringotta więc musiał znać bardzo potężne zaklęcia ![]() Cedrik vs Harry Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Narcissa |
Dodany dnia 18.08.2013 09:51
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 647 Dom: SlytherinPunkty: 8673 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 29.06.13 |
Cedrik vs Harry Hmm nie wiem co brać pod uwagę, tylko czwarty tom? Cedrik był na pewno dobrym czarodziejem, czara ognia wybrała go jak reprezentanta, był dobrym graczem i dobrym uczniem.Ale zginął jak miał 17 lat. Co do Harry'ego to też nie był zły w późniejszych tomach ( nauczył się wiele) lecz w 4 tomie był na pewno słabszy od swojego kolegi, bo był młodszy. A co do Lucka ja i tak uważam, że był lepszy bo wiek też robi swoje, ale to moje zdanie psyfochanki Lucjuszka ^^ Ponawiam pytanie :Luna Lovegood v Cho Chang Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie
**** ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 18.08.2013 13:03
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Luna Lovegood v Cho Chang Stawiam na Cho. Obie brały udział w bitwie o Hogwart, obie też były członkami GD. Cho była bystra i popularna o czym świadczy nawet to, że była z Cedrikiem, wybitnym uczniem. Pamiętać też trzeba, że była świetnym szukającym (nawet Oliver się jej obawiał). Luna miała chyba zbyt wiele dziwactw. Aberforth Dumbledore vs. Antonin Dołohow Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Aqafresh |
Dodany dnia 18.08.2013 13:10
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 170 Dom: HufflepuffPunkty: 1962 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.07.13 |
Aberforth Dumbledore vs. Antonin Dołohow. Trudno powiedzieć. Dołohow był śmierciożercą, dzięki czemu znał dobrze Czarną Magię. Ale ja chyba stawiam na Aberfortha'a, bo jednak płynęła w nim ta sama krew co w Albusie Dubledore'rze, więc na pewno był dobrym czarodziejem. Antonin Dołohow vs. Lucjusz Malfoy Nie ma to jak śmierciożercy.
![]() Mój blog o dalszych losach dzieci hp: http://dziecihp.blogspot.com/ Zapraszam |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 18.08.2013 13:15
|
Antonin Dołohow vs. Lucjusz Malfoy Uważam, że był Malfoy. Był bystrzejszy, nigdy nie dał się złapać i to jemu powierzono kierowanie akcją w Ministerstwie Magii jak również horkruksa. Hermiona vs Krum Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Narcissa |
Dodany dnia 18.08.2013 13:21
|
Myślę że Hermiona może nie była uzdolnionym graczem, ale była bardzo bystra i inteligentna, pomagała Potterowi przez 7 lat i gdyby nie ona nic by mu się nie udało. Choć Krum też nie był głupi. Fleur Delacour v Ginny Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie
**** ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 18.08.2013 13:30
|
Fleur Delacour v Ginny Mimo ogromnej sympatii fo Ginny stawiam na Fleur. Ginny była uzdolniona i w ogolę ale jednak Fleur była najzdolniejszym uczniem swojej szkoły i reprezentantem w Turnieju Trójmagicznym. Znała również czary wili. Co do Kruma i Hermiony ważne jest też to, że on znał czarną magię i był reprezentantem w turnieju. Trzeba o tym pamiętać. Myślę, że w pojedynkach był lepszy... Oliver Wood vs Lee Jordan Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
HarryPotter665 |
Dodany dnia 18.08.2013 13:57
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 12 Dom: RavenclawPunkty: 130 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 20.07.13 |
Zaraz zaraz zapomnieliście ginny rzuccała świetnie uroki, a co widać w turnieju? Fleur Przegrała na 2 zadaniu z trytonami. Nie mogła sobie poradzić a ginny pamiętacie w pokoju życzeń jak wykonała zaklęcie Reducto nikomu tak się nie udało jak ginny. Kto mnie popierz piszcie w kolejnych postach. Zapomnieliszcie o 4 największych czarodziejach którzy załorzyli Hogwart Salazar Sliterin VS Godryk Gryfindor Helga Vs Rowena W Ravenclawie tylko ci
Których umysł pięknem lśni W Gryffindorze są odważni Lecz tam mądry jest nie każdy W Hufflepuffie pomocą służą Ale innych zwykle nużą W Slytherinie są ambitni Krętacze też są z nich wybitni Więc jeśli masz oleju w głowie Ravenclaw "TAK" Ci powie |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 18.08.2013 14:03
|
Sam fakt, że się dostała był niesamowity. Ginny nie wybrałaby Czara Ognia. Wez pod uwagę, że dobrze jej szło w labiryncie gdyby nie podstęp miała duże szanse i wprowadziła smoka w trans a to już jest cos!! Rowena moim zdaniem ogólnie była lepsza od Helgi, ale z pewnością w niektórych dziedzinach było odwrotnie. Szczerze to stawiałabym na Slitherina. Chyba dlatego, że stworzył komnatę tajemnic i potrafił rozmawiać z wężami a Gryffindor jednak stworzył tylko tiarę przydziału ![]() Oliver Wood vs Lee Jordan Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
HarryPotter665 |
Dodany dnia 18.08.2013 14:04
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 12 Dom: RavenclawPunkty: 130 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 20.07.13 |
Moim zdaniem Rovena by wygrała z Helgą gdyż była ona mądra dla tego jej dom cenni mądrość i kilka innych cech tego rodzaju. Helga miała dom który zawsze wydawał mi się takim domem specjalnej troski (sorry Puchoni) Zawsze tam byli tacy niedorozwinięci a przecież tiara jak wybierała to patrzyła na cechy i do jakiego domu pasują. Każdy z tej 4 umieścił jakie ma cech. Więc ona by z pewnością wygrała. A co to panów nie wiem W Ravenclawie tylko ci
Których umysł pięknem lśni W Gryffindorze są odważni Lecz tam mądry jest nie każdy W Hufflepuffie pomocą służą Ale innych zwykle nużą W Slytherinie są ambitni Krętacze też są z nich wybitni Więc jeśli masz oleju w głowie Ravenclaw "TAK" Ci powie |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 18.08.2013 14:14
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Oliver Wood, gdyż moim zdaniem gdy on się do czegoś zabierał to starał się robić to jak najlepiej. Widać to po qudditchu - był chyba po prostu perfekcjonistą. Natomiast Lee, jako przyjaciel bliźniaków Weasley, pewnie często wagarował i nie skupiał się na nauce, tylko na żartach. Bellatrix vs Lucjusz Malfoy Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Narcissa |
Dodany dnia 18.08.2013 14:32
|
Hmm choć mam dużą sympatię do Lucka to uważam, że Bella może nie była lepsza lecz była bezwzględniejsza, nie miała oporu przed niczym.Zabiła swoją siostrzenicę i kuzyna nawet się nie zastanawiając jaki ból może sprawić swojej siostrze - Andromedzie. I nie miała nic do stracenia w przeciwności do Lucjusza on miał rodzinę którą kochał. Horacy Slughorn v Snape Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie
**** ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 18.08.2013 14:43
|
Moim zdaniem mógł to być Horacy. Był starszy i również znał się na czarnej magii. Do tego z pewnością znał wiele zaklęć obronnych. Jako wychowanek a potem wychowawca ślizgonów musiał być sprytny. To jak doskonale stworzył obraz zniszczonego domu świadczy już samo w sobie jakim był świetnym czarodziejem. No i on również był mistrzem eliksirów. Andromeda vs Narcyza Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Lossiril |
Dodany dnia 18.08.2013 14:46
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1040 Dom: SlytherinPunkty: 9322 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 30.04.13 |
Snape, tutaj nie ma wątpliwości. Sev ma czarnomagiczne doświadczenie, zna potężniejsze klątwy i na pewno stoczył już niejeden pojedynek. Slughorn na pewno jest zdolnym czarodziejem, ale bardziej na polu eliksirów, niż walki. Severus ma wiedzę z obu zakresów. Goyle vs Neville "You could be great, you know, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt about that." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tumblr klik 'We must take a hard road, a road unforeseen. There lies our hope, if hope it be.' 'The world is indeed full of peril, and in it there are many dark places; but still there is much that is fair, and though in all lands love is now mingled with grief, it grows perhaps the greater.' ![]() 'Deserves it! I daresay he does. Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgment. For even the very wise cannot see all ends.' ![]() It is not our part here to take thought only for a season, or for a few lives of Men, or for a passing age of the world. We should seek a final end of this menace, even if we do not hope to make one. ![]() |
|
|
|
Narcissa |
Dodany dnia 18.08.2013 14:56
|
Andromeda vs Narcyza Trudno powiedzieć myślę, że obie były uzdolnione ale która była lepsza?Nie wiem. Goyle vs Neville Stawiam na Nevilla ponieważ nauczył się wielu zaklęć i myślę, że bez problemu poradziłby sobie z tym głupkiem Goylem. Choć ten znał czarnomagiczne zaklęcia.To jednak stawiam na Nevilla Bill W v Charlie W Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie
**** ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 18.08.2013 15:01
|
Proste Bill był prefektem i wrócił walczyc w zakonie więc do niego należy tytuł lepszego z braci. No i był łamaczem klątw a to zawód bardzo trudny. Draco vs Luna Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 18.08.2013 15:11
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Proste Bill był prefektem i wrócił walczyc w zakonie więc do niego należy tytuł lepszego z braci. No i był łamaczem klątw a to zawód bardzo trudny Charlie by go spalił swoim smokiem!!!! Draco vs Luna, no cóż. To jest proste, choć straszne. Draco by ją szybko pokonał, gdyż interesowały go pojedynki a Śmierciożercy (w tym jego ciotka Bella, bardzo uzdolniona bądź co bądź) ćwiczyli go w zaklęciach i klątwach. Luna miała wiecznie głowę w chmurach i mi zawsze wydawała się taka delikatna a w pojedynku bardziej wyobrażałam sobie jej uniki, niż faktyczne starcie dwóch różdżek. No cóż, niestety Draco. Albus vs Aberfoth? Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 18.08.2013 15:15
|
To jest ciekawe. Pewnie Albus ponieważ całe życie poświęcił nauce i zdobywaniu doświadczenia. Sądzę jednak, że jego brat był może nie tak zdolny ale z pewnością podobnie. Gdyby nie fakt, ze bardziej się poswiecił dla siostry możliwe , że Aberforth byłby równie wielki jak Albus. Tonks vs Hermiona Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Narcissa |
Dodany dnia 18.08.2013 15:33
|
Zdecydowanie Granger! Bo była inteligentna, bystra odważna i na prawdę dobrze znała zaklęcia. A Tonks?Została aurorem tylko dlatego, że była metamorfomagiem sama mówiła, że miała problemy, gdyby nie ta zdolność byłaby do niczego. Cedrik v Krum Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie
**** ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Nadal czuję się na 17 lat, a już 26 na karku 

Narcissa

Slytherin

Ravenclaw

Hufflepuff